ת'רד נינטנדו 3.0: Once more with feeling

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: ת'רד נינטנדו 3.0: Once more with feeling

הודעהעל ידי DrKeo » 12 יוני 2025, 15:06

קניתי את Fast Fusion, כנראה הכותר שיגור הכי טוב אחרי מריו קארט. את המשחק הקודם קניתי בשיגור של הסוויצ׳ 1 ולא ממש שחקתי בו, לא מצאתי אותו מהנה במיוחד. אבל Fast Fusion משחק פשוט מעולה, מצאתי את עצמי נהנה ממנו יותר מאשר ממשחקי Wipeout האחרונים. המכניקת בוסט, קפיצה ושינוי צבע מכניסות המון עומק למירוץ. צריך להיות בכל רגע נתון על קצות האצבעות, האתגר הוא פחות הפניות והפיתולים של המסלול אלה להשתמש במד בוסט בזמן הנכון, להיות בצבע הנכון, לקפוץ במקום הנכון, להצליח לעלות על כל בוסט ולהצליח לאסוף כמה שיותר נקודות בוסט. כל המכניקות יחדיו יצרו משחק מירוץ מאוד יחודי שדוחף אותך לעשות דברים יצירתיים ולדרוש תזמון ומיקום נכון במקום לשנן מסלולים.

גרפית הוא נראה יותר טוב מכמעט כל משחק מירוץ לפס4 שאני מצליח לחשוב עליו, הוא בלעדי לסוויצ׳ 2 ופותח במיוחד לה. לשחק אותו במצב נייד נראה כמעט לא הגיוני שמשחק עם גרפיקה כזו רץ על מכשיר נייד. זה מנוע יעודי שלהם, אז נחמד לראות משחק שנראה כל כך טוב שהוא לא אנריל 5 וגם מאוד נחמד שהוא פיצי - רק 3GB. גם יש מסך מפוצל ל-4 ששומר על 60fps, מאוד מרשים. המלצה חמה. אה! והוא רק 15$!

We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 12 יוני 2025, 22:59

אני האמת אף פעם לא אהבתי משחקי wipeout, אבל בגלל ה-15 דולר יש מצב שכן ארכוש אותו

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 14 יוני 2025, 10:35

אין מצב שהייתם נוגעים בו אם באמת היה מה לשחק על הקונסולה. קצת עצוב.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 14 יוני 2025, 11:10

לי יש מלאאאאאאא מה לשחק עליה, בערך 4 דורות של משחקים שפספסתי

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 יוני 2025, 13:37

InterAl כתב:אין מצב שהייתם נוגעים בו אם באמת היה מה לשחק על הקונסולה. קצת עצוב.

לא מסכים. מריו קארט משחק שיגור יותר טוב מכל מה שהיה זמין בשיגור של הפס5, הפס4, או הפס3. ודונקי קונג יוצא עוד 4 שבועות.

יש משחק נוסף בסגנון wipeout שהוא משמעותית יותר טוב מwipeout ובמקביל הוא גם showcase טכני של הקונסולה שזה תמיד דבר שכיף לקנות בשיגור. אה, והוא 15$. מה בדיוק עצוב בזה?

ואגב קניתי גם את הקודם בשיגור של הסוויצ׳ 1 ובשיגור שלה היה לי את botw ששמתי בו 200 שעות.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 15 יוני 2025, 07:18

גם השיגורים שלהם לא היו מזהירים, נכון. אבל אלא אם אתה ממש בעניין של מריו קארט (וגם אז נראה שהוא פחות טוב מ-8 דלוקס, שהיה סה״כ פורט מהוויו), השיגור הזה הוא אחד הגרועים של נינטנדו עד היום.

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 15 יוני 2025, 08:59

InterAl כתב:גם השיגורים שלהם לא היו מזהירים, נכון.

לרגע לא הייתי בטוח אם נושא נינטנדו או המלחמה באירן...
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 יוני 2025, 11:44

InterAl כתב:גם השיגורים שלהם לא היו מזהירים, נכון. אבל אלא אם אתה ממש בעניין של מריו קארט (וגם אז נראה שהוא פחות טוב מ-8 דלוקס, שהיה סה״כ פורט מהוויו), השיגור הזה הוא אחד הגרועים של נינטנדו עד היום.

דעתי הצנועה, אחרי מעל ל-100 שעות ב-8 ומשחק ברוב משחקי המריו קארט הנייחים לדעתי מריו קארט world משחק המריו קארט הכי טוב ששחקתי בו, בהפרש גדול. ריינבו-רוד הוא פעם ראשונה שחוויתי הרגשה אפית במשחק מריו קארט. יש משהו במסלולים הסופר רחבים, בלאמנטים החדשים של הגיימפליי כמו grinding ו-wall run ובכל ההתפצלויות והקיצורי דרך שיש במסלולים שנותנים חופש פעולה ממש גדול. והמערכות החדשות של האנימציות, האנטרקציות והעובדה שרוב האלמנטים בעולם עכשיו עם פיסיקה ממש משנים את ההרגשה של המשחק.

הבעיה העיקרית מול 8 היא כמות התוכן, אבל זה לא ממש הוגן כי 8 היה משחק ישן ששוגר על הסוויצ׳ יחד עם חבילת ההרחבה, ומאוחר יותר הגעה חבילת מסלולי ה-legacy שהביאה בעיקר פורטים ישירים של מסלולים מ-7 המשחקים הקודמים כשלא מעט מהם היו ממריו קארט mobile שיש בו מסלולים מחורבנים למדי. כששחקתי עם הבן שלי במסך מפוצל אונליין, מריו קארט world מרגיש הרבה יותר דל עם ה-30+ מסלולים שלו כשב-8 שחקנו עד לפני כמה שבועות בכמעט 100 מסלולים. אבל העובדה ש-world היה קפיצה כל כך גדולה קדימה חוסמת את היכולת להביא מסלולים ישנים as is, עם 24 שחקנים, מסלולים רחבים משמעותית והמכניקות החדשות צריך לבנות הכל מאפס. גם מסלולים קלאסים שחוזרים ב-world הם בלתי ניתנים לזיהוי, ואני משער שלוקח הרבה יותר זמן לבנות מסלול שכזה לעומת מסלול של מריו קארט קאלסי.

מבחינתי wolrd הוא השיא של הסדרה בהפרש מאוד גדול. כששחקתי ב-8 בפעם הראשונה כשלא שחקתי בסדרה מאז הגיימקיוב לא הרגשתי שום הבדל מעבר לגרפיקה ומכנית הטרנספורמציה שהם גנבו מסוני ואין לה שום משמעות אמיתית לגיימפליי. ב-world מרגישים הבדל, זה משחק שמרגיש מאוד שונה. והעולם הפתוח שלו מרגיש קסום, משהו מאוד נינטנדואי. לא הייתי שם בעולם הפתוח עשרות שעות כמו ששמתי בנניח פורצה, אבל הוא כן הסחת דעת מאוד טובה. וגם המוד החדש elimination עובד פשוט מדהים בתוך משחק כמו מריו קארט והעולם הפתוח הוא זה שמאפשר אותו. הבעיה העיקרית שלי עם המשחק היא שיש רק 30+ מסלולים. זה אולי נשמע הרבה אבל כשבאים מה-98 מסלולים של 8 זה מרגיש דל. ומצד שני לקח ל-8 עשור להגיע לכמות המסלולים הזו ואני בטוח ש-world ימשיך להתמך לאורך כל הדור.

ויותר בכלליות אם אנחנו מדברים על השיגור, האם הייתי מעדיף זלדה או מריו על פני מריו קארט? ברור. אבל עדין שיגור יותר טוב מכמעט כל קונסולת מיקרוסופט או סוני, ולי ספציפית יש הרבה מה לשחק כי יש כמה משחקים ששמתי בצד כדי לשחק אותם בקונסולה חזקה יותר כמו TOTK ומריו וונדר שהרגשתי שחובה לשחק בו ב-HDR. עכשיו אני עמוק ב-TOTK ואין ספק שלשחק בו ב-60 עם HDR ב-1440p. וכנ״ל לאסקין שיש לו קטלוג אחורי של 20 שנים. ועוד 4 שבועות יוצא דונקי קונג, המשחק החדש של הצוות של גלקסי כך שאני לא חושב שהשיגור של הסוויצ׳ 2 הוא בעייתי, היא מרגישה קונסולה רבה יותר שלמה מאשר רוב השיגורים של סוני ומיקרוסופט.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 15 יוני 2025, 12:33

קראתי קצת ב-r/mariokart ונראה שיש קונצנזוס שהגיימפליי של וורלד פחות טוב מ-8. מסלולים רחבים מורידים את הסקיל. הגדלת כמות שחקנים (ואייטמים) מעלה את האקראיות. טריקים, גריינדינג ושאר הדברים שהוסיפו מורידים את הדגש מנהיגה ומעבירים אותו לשטויות גימיקיות. ואני לא מדבר בכלל על העולם הפתוח, שאמור להיות ההיילייט אבל בסוף נראה שהוא יותר כמו afterthought. מוזר, כי עבדו על המשחק הזה הרבה שנים. אין לי הרבה שעות עם 8, אני לא מעריץ של המשחק, כן השגתי זהב במסלולים של משחק הבסיס על 150cc ומהמעט שראיתי מוורלד, זה לא ממש נראה לי כמו שיפור ברמת הגיימפליי.

לגבי השיגור, גם הפס5/xsx קיבלו שדרוגי דור הבא, ובכמות גדולה יותר מהסוויץ׳. זה לא עדיין לא הפך את השיגור שלהם לטוב במיוחד.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 יוני 2025, 12:46

זאת דעתי על מריו קארט מהנסיון שלי עם 8 ועם world, אם רדיט לא מסכים איתי אז so be it. לדעתי רמת הסקיל רק עלתה, ובצורה משמעותית, יש הרבה יותר כלים להאיץ את עצמך ולהתחמק מ-items כשכולם מבוססים סקיל. במריו קארט 8 בשניה שהפכת לאחד המובילים היית חוטף item בפרצוף כל 30 שניות. זה מתסכל וחסר skill. האייטמים החדשים ברובם מאוד מקושרים לסקיל, למשל הפטישים דורשים יכולת כיוון טובה והקפיצה נועדה להגיע למקומות שקשה להגיע אליהם או ל-grind על קירות. אייטמים של אפס סקיל כמו הכדור תותח כמעט ולא מופיעים, למען האמת ראיתי אותו רק פעם אחת מאז שהתחלתי לשחק במשחק בזמן שב-8 הייתי רואה אותו כמה פעמים בכל מירוץ. ובנוגע לעולם הפתוח, יש לו משמעות מאוד גדולה כי בזכותו יש את elimination שהוא המוד הכי טוב שמריו קארט הביא למשחק מאז grand prix. הוא קסום וכיף להסתובב בו, אבל אין בו מספיק תוכן בכדי לבלות שם עשרות שעות.

ולגבי השיגור, לא אמרתי ששדרוגי דור הבא הם מה שעושים את השיגור לטוב. מה שעושה את השיגור לטוב זה מריו קארט, משחק יותר טוב מכל כותר שיגור של הקונסולות המתחרות ב-20+ שנים האחרונות והעובדה שעוד 4 שבועות יוצא דונקי קונג שאני מחזיק אצבעות שיהיה משחק טוב. העובדה שיש שדרוגים למשחקים ישנים רק אומר שיש לי וללאסקין יותר מה לשחק, אבל כמובן ש-BC לא נחשב. החלק הזה נאמר בהקשר שאמרת שעצוב שקניתי את fast כי כאילו אין לי מה לשחק. זאת לא הסיבה שקניתי את fast, קניתי אותו כי הוא משחק מצויין ובנוסוף הוא גם show case גרפי שזה תמיד כיף בשיגור.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 15 יוני 2025, 19:21

הפס5 שוגרה עם משחק צד א' בלעדי בעל ממוצע 92, ועוד אחד עם ממוצע 84. היו עוד שני משחקי צד א' שיצאו במקביל לפס4 עם ממוצע 80 ו 85.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 יוני 2025, 19:24

Hypno כתב:הפס5 שוגרה עם משחק צד א' בלעדי בעל ממוצע 92, ועוד אחד עם ממוצע 84. היו עוד שני משחקי צד א' שיצאו במקביל לפס4 עם ממוצע 80 ו 85.

רימסטר גרפי של אבטיפוס שבור ולא גמור < משחק מריו קארט חדש ראשון מזה עשור+.

בגלל שאתה חייזר שבחיים לא שחק משחק וידאו אתה לא מצליח להבין סיטואציות ובני אדם, זה כמעט כמו סוג של אספרגר משחקי וידאו. אין שום הסבר אחר לזה שאתה הבן אדם היחיד בעולם שחושב שלסוני הייתה שנת בלעדיים סופר חזקה ב-2024, והכוח העל האמיתי הוא העובדה שיכלת לעשות את כל זה בלי לשחק אפילו באחד מהם!

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 15 יוני 2025, 19:45

רימייק שבור ולא גמור לא מקבל 92. ואם שופטים השקה של קונסולה, אני מעדיף בנוסף משחקים חדשים כמו מיילס מוראלס ופליירום (גם אם מיילס יצא לפס4) מאשר שדרוגים של משחקי סוויץ' 1 (שלפס5 גם הייתה).

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 יוני 2025, 00:12

מה זה משנה מה אתה מעדיף, לא קנית את המשחקים הללו ולא היית שם בשיגור כי הדברים האלה לא באמת מעניינים אותך. לעומתך אני כן הייתי שם, קניתי את שתי הקונסולות בשיגור (את הפס5 קבלתי באיחור בגלל המחסור) וקניתי ושחקתי בכל המשחקים שאתה כל כך אוהב לצטט מאתרים כמו MC ואין מה להשוות את השיגור של הפס5 לזה של הסוויצ׳ 2.

כל מה שהיה לפס5 בשיגור זה רימייקים וגרסאות 4k של משחקי פס4. שיגור חרא. הדבר הטוב היחיד בשיגור של הפס5 היה אסטרובוט שסיימתי תוך שעתיים ויש לו רמת קושי של גנון.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 16 יוני 2025, 08:00

רק קאז יכול לקרוא לשיגור שההיילייט שלו זה משחקי פס4 עם רזולוציה גבוהה והבלעדי דור הבא זה רימייק אחד לאחד למשחק פס3 שיגור עדיף מקונסולה שמביאה משחק דור הבא (במונחים שלה) חדש וראשי בסדרה שמוכרת עשרות מיליוני עותקים שזה מקביל לזה שסוני תשיק פס6 עם אנצ׳רטד 5 דור הבא מה שלא קרה בערך בחיים בקריירה הארוכה שלה.

לפעמים אני באמת לא מצליח להבין את הניתוק מציאות שלך בכל הנוגע לתעשייה הזאת.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 16 יוני 2025, 20:40

DrKeo כתב:מה זה משנה מה אתה מעדיף, לא קנית את המשחקים הללו ולא היית שם בשיגור כי הדברים האלה לא באמת מעניינים אותך. לעומתך אני כן הייתי שם, קניתי את שתי הקונסולות בשיגור (את הפס5 קבלתי באיחור בגלל המחסור) וקניתי ושחקתי בכל המשחקים שאתה כל כך אוהב לצטט מאתרים כמו MC ואין מה להשוות את השיגור של הפס5 לזה של הסוויצ׳ 2.

כל מה שהיה לפס5 בשיגור זה רימייקים וגרסאות 4k של משחקי פס4. שיגור חרא. הדבר הטוב היחיד בשיגור של הפס5 היה אסטרובוט שסיימתי תוך שעתיים ויש לו רמת קושי של גנון.

ובאותו מטבע, מה זה משנה מה *אתה* מעדיף?

כשבאים להעריך טיב שיגור של קונסולה שואלים 'איזה משחקים חדשים מחזיקת הפלטפורמה מספקת לי'. בפלייסטיישן 5 היו 4 משחקים כאלה עם ממוצע 80 ומעלה, כשאחד מהם מעל 90.
בסוויץ' 2 יש שניים כאלה, וכאוהבי AAA מושבעים כמוכם, יש רק אחד.

זה שמאריו קארט מדגדג לך ספציפית ולאחרים לא משנה את המספרים הפשוטים האלה.

זה מצחיק להגיד רימייק כאשר משחקי מירוצים בסגנון מאריו קארט הוא 70% רימייק. מסלולים,דמויות,רכבים ונשקים קיימים בשכבת צבע חדשה. לא היה מאריו חדש בדור הקודם? נכון, אבל נינטנדו עשו עבודה בלהביא את MK8 לסוויץ' ולהוסיף לו ולראייה המכירות האדירות של המשחק על הסוויץ'.

אם יש לי MK8 דלוקס והוא מקבל שדרוג משמעותי על הסוויץ' 2 -- האימפקט של מאריו קארט וורלד פוחת.
ולהזכירכם הסוויץ' 2 עולה הרבה ו MKW הוא 80 דולר.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 16 יוני 2025, 21:27

אני לא מת על מאריו קארט כבר שנים
אבל זה מה שהם הוציאו

זה מה שיש להם

בקרוב דונקי קונג 3d חדש
ומטרואיד פריים 4

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 יוני 2025, 23:08

Hypno כתב:ובאותו מטבע, מה זה משנה מה *אתה* מעדיף?

כשבאים להעריך טיב שיגור של קונסולה שואלים 'איזה משחקים חדשים מחזיקת הפלטפורמה מספקת לי'. בפלייסטיישן 5 היו 4 משחקים כאלה עם ממוצע 80 ומעלה, כשאחד מהם מעל 90.
בסוויץ' 2 יש שניים כאלה, וכאוהבי AAA מושבעים כמוכם, יש רק אחד.

זה שמאריו קארט מדגדג לך ספציפית ולאחרים לא משנה את המספרים הפשוטים האלה.

זה מצחיק להגיד רימייק כאשר משחקי מירוצים בסגנון מאריו קארט הוא 70% רימייק. מסלולים,דמויות,רכבים ונשקים קיימים בשכבת צבע חדשה. לא היה מאריו חדש בדור הקודם? נכון, אבל נינטנדו עשו עבודה בלהביא את MK8 לסוויץ' ולהוסיף לו ולראייה המכירות האדירות של המשחק על הסוויץ'.

אם יש לי MK8 דלוקס והוא מקבל שדרוג משמעותי על הסוויץ' 2 -- האימפקט של מאריו קארט וורלד פוחת.
ולהזכירכם הסוויץ' 2 עולה הרבה ו MKW הוא 80 דולר.

אה? אין מחזור נכסים או תוכן במריו קארט world. הוא 100% חדש, אפס מחזור, והוא גם הקפיצה הכי גדולה שהסדרה ראתה. על מה לעזאזל אתה מדבר?

ולא היו לפס5 4 בלעדיים כשהקונסולה יצאה, עכשיו אתה גם משקר מעבר להצגת הבורות שלך.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 יוני 2025, 16:44

הדירקט מתחיל בדקה 29:30:

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 18 יוני 2025, 18:17

נראה כיף
אבל זה לא מריו! אני רוצה לראות את מריו וזלדה הבאים…
אמתין בסבלנות חמש שנים כנראה :/

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 יוני 2025, 18:34

אני בספק אם מריו הבא במרחק 5 שנים. ואולי זלדה רחוק, אבל יש לנינטנדו הסטוריה של הכרזה ממש מוקדמת על זלדה כך שיש מצב שנראה אותו עוד מעט. למשל TOTK הוכרז ב-2019, רק שנתיים אחרי היציאה של BOTW וארבע שנים לפני שהמשחק יצא. כלומר אפילו אם זלדה הבא יצא רק ב-2030 אחרי 7 שנים של עבודה, יש מצב שהוא יוכרז כבר שנה הבאה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 18 יוני 2025, 19:54

הלוואי
תן לי להיות פסימי ולהיות מופתע לטובה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 יוני 2025, 16:49

סרטון חשוב לאסקין:

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 יוני 2025, 17:18

שדרוג משמעותי שהופך לכישלון טכני טוטאלי למשחק כעור במצב טכני סביר.
- מ-720p בלי שום AA המשחק עבר ל-1080p עם DLSS.
- בנייד מ-570p הוא נעול ל-648p עם DLSS.
- מבזיון 20fps+ וגמגומים ל-60fps.
- לא עוד fps נמוך באנימציות רחוקות שיכל לרדת עד 2fps.
- יש יותר פוקימונים בעולם.
- זמני טעינה השתפרו מ-16 שניות ל-3.5 שניות.
- אין שיפור ל-LOD.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 יוני 2025, 17:52

בונד מגיע גם לסוויצ׳ 2.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 16 אורחים