ת'רד נינטנדו 3.0: Once more with feeling

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

Re: ת'רד נינטנדו 3.0: Once more with feeling

הודעהעל ידי Golan » 31 יולי 2025, 19:12

אגב אני הגעתי לבוס האחרון בדונקי קונג, קצת מלחיץ כי זה כבר נהיה משחק קשה ואני מפחד שלא אצליח לעבור אותו. בלי ספוילרים כמובן, הבוס האחרון מגניב ממש.

היו לי ירידות פריימים מטורפות בשלב שנקרא -Feast Layer ונלחצתי כבר שהקונסולה שלי הולכת למות, אבל הבנתי מחברים שגם אצלם זה ככה. מבאס ובאמת מזל שהוא לא שוגר על הסוויץ׳ 1.

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

הודעהעל ידי Golan » 01 אוגוסט 2025, 17:11

זהו, הבסתי את הבוס האחרון וסיימתי! :D
אין ספק מועמד ל-GOTY. ויש פוסט גיים עכשיו, יש עוד מלא מה לעשות!

אחלה די קיי.

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

הודעהעל ידי Golan » 01 אוגוסט 2025, 18:54

הנה זה קורה: נינטנדו אמריקה מעלה את המחיר של הסוויץ׳ 1 ומזהירה שעליית המחיר של הסוויץ׳ 2 והמשחקים ושירותי האונליין ״גם בסיכון״.

Nintendo Announces U.S. Price Rises for Original Switch, Warns Price Rises for Switch 2, Games, and the NSO Membership ‘May Be Necessary in the Future’

Nintendo has announced a range of price rises for various OG Switch products in the U.S., and warned price rises for the Switch 2, video games, and the Nintendo Switch Online membership may be coming down the line.

The price rises, which were "based on market conditions," Nintendo said, come into effect on August 3.
קבצים מצורפים
IMG_3438.png
IMG_3438.png (1.33 MiB) נצפה 1398 פעמים

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 04 אוגוסט 2025, 16:39

נינטנדו קנדה מאשרים שמטרויד פריים 4 יוצא השנה. אז נשאר רק לנחש מתי. אוקטובר זה החודש של פוקימון וקירבי זה בטח נובמבר..... מקווה שנינטנדו לא משוגעים לשים את פריים 4 בדצמבר.

Nintendo of Canada is inviting you to visit the Fan Expo Canada in Toronto, Ontario, to check out the latest—and upcoming—games for the Nintendo Switch™ 2 system. Bring your friends and family to experience games like Mario Kart™ World, and the newly released Donkey Kong™ Bananza. Fan Expo attendees will be able to play upcoming games like Metroid Prime™ 4: Beyond (available later in 2025).

כמובן שיש מימד מקביל לשלנו שמטרויד פריים 4 כבר יצא בו אבל אנחנו חיים במימד המשעמם.
תמונה מהמימד המקביל.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

הודעהעל ידי Golan » 05 אוגוסט 2025, 10:52

הם רק אמרו שיהיה דמו בתערוכה בקנדה באוגוסט, זה לא אומר עדיין שיש אישור ליציאה ב-2025. אני עדיין מתערב שזה יידחה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 05 אוגוסט 2025, 13:39

לא ברור לי איך אפשר להבין אחרת את השורה (available later in 2025. אולי הם נוקטים במדיניות של להסתיר את הדחיה ל2026 עד הרגע האחרון, אבל זה נשמע לי ממש לא סביר.היה לפריים 4 דמו בשרני באירועים של הסוויץ 2 בדיוק כמו הכדורסל נכים, ובננזה לא רואה סיבה למה הם יהיו מוכנים ומשחק שבפיתוח פעיל לפחות מאז 2019 גם אחרי כל הרייבוטים אין סיבה שלא יהיה מוכן.

אני אפילו אגדיל ואומר שלדעתי יש סיכוי טוב שפריים 4 כבר הזדהב מזמן ונינטנדו סתם יושבת עליו ומחכה למומנט המתאים לשחרור שלו כמו שראינו עם פייר אמבלם האחרון. התאים להם שהוא יהיה משחק חלון השקה לסוויץ 2 אז דחו בשבילו קשה לי להאמין שהוא באמת היה צריך את האקסטרה פיתוח הזה.

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

הודעהעל ידי Golan » 16 אוגוסט 2025, 22:32

לאאאאאאאאאאאאאאאאאא :cry:
קבצים מצורפים
IMG_3676.jpeg
IMG_3676.jpeg (312.75 KiB) נצפה 1108 פעמים

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 16 אוגוסט 2025, 23:14

להוסיף מלח על הפצעים. לפי הבמאי של טקן 8 הוא כנראה מדלג על הסוויץ 2 כי זה יותר מדי עבודה להריץ אותו עליה.
FC26 רץ ב30FPS על הסוויץ 2... וכל זה בדור שרוב המפתחים הצהירו שהם הולכים על מולטיפלטפורום.

נינטנדו שוב הלכו על הקונסולה הכי חלשה שהם יכלו מה חדש?
שנדב או כל מי שבאמת מבין יתקן אותי אבל הCPU של הסוויץ 2 הוא לא בקושי שליש מהCPU של הPS5 ?
עצוב.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 אוגוסט 2025, 00:17

הסוויצ׳ 2 יותר מיושנת מהסוויצ׳ 1 בשיגור, בהפרש. נינטנדו אכן עשו את המינימום, אולי אפילו מתחת למינימום. קונסולת 8nm ב-2025 זה בזוי ברמה שקשה להסביר. כל סממן מצביע על זה שזאת בכלל הייתה קונסולה שכוונה ל-2023.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 17 אוגוסט 2025, 07:00

כרגיל דור של נינטנדו שבו היא בבועה של עצמה. אפילו בדור עם קפיצות זעירות הם לא טרחו לבנות קונסולה שנינטנדופיל יכול להחזיק כקונסולה יחידה (גם אם זה אומר לשחק משחקי פס5 בהגדרות פחות גבוהות כל עוד המשחק זהה- מבחינת הרבה מקהל היעד זה לא סוף העולם) אז מה יהיה עוד שנתיים כשיצא הדור החדש?

הם כאלה גרועים, אם היו מוצאים משהו שמקביל לאקס בוקס S נגיד עם המצב של התעשייה וקפיצת הדורות יש מצב שהיו נשארים רלוונטיים כקונסולה יחידה גם שנים לתוך דור הפס6 כמו שהפס4 היתה עדיין רלוונטית עד לאחרונה.

אז בסדר ברור שהכי חשוב זה מריו קארט וזלדה וסמאש אבל לשם שינוי באמת יכלו להציע חבילה של שנים רבות לגיימר הלא טכנולוגי שרוצה משהו שיריץ גם משחקי פס5 ו 6 עד הסוויץ׳ הבאה כמעט.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 17 אוגוסט 2025, 08:22

אני לא מבין... זה לא התפקיד שלי לחבוט בסוויץ׳ 2 ולכם לספר לי שהנוזל הצהבהב הזה זה לא פיפי?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 17 אוגוסט 2025, 09:43

חשבנו שתהיה עסוק היום בחסימת כבישים, והעלאת המחיר עבור החטופים.

בכל אופן - אני סיימתי את מריו אודיסי, לא הכל כמובן, אבל לא מעט בכלל. יש לי כבר מעל 450 כוכבים. לא יודע כמה יש אבל עכשיו אני אעבור שלב שלב, אשבור את הקוביות האלה שלא היה ניתן לפני כן ואאסוף עוד ועוד כוכבים עד שאוכל להגיע לשלב הסודי. או משהו.
ראיתי שבחנות יש כמות לא הגיונית של זהב שצריך לאסוף בשביל כל התלבושות המיוחדות. זה די מעפן שאין דרך ממש טובה שהיא לא רמאות - כדי להשיג הרבה יותר כסף. בחישוב מהיר ולא מדויק בכלל אני צריך איזה 40 אלף כדי לקנות את הכל. ויש לי 4,000.

לגבי המשחק עצמו - מעולה. אבל עדיין פחות טוב ממה שציפיתי.
כמות התוכן במשחק היא פסיכית. ויש כל הזמן עוד ועוד אתגרים, ואני מודה - חלקם באמת לא קלים בכלל. אתמול כמעט שברתי את האצבעות (והשלט) על אחד מעצבן במיוחד שלקח לי 20 נסיונות. מניח שיש עוד כאלה בדרך. בא לי לעשות עליו מאה אחוז אבל יש לי הרגשה שלא תהיה לי סבלנות לכמה מהאתגרים הפחות מהנים. אולי עם הזמן…
עכשיו אמתין עד שנסיים את מריו וורלד 3d ואת מריו וונדר ואז אעבור לדונקי קונג.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 17 אוגוסט 2025, 09:58

רציתי אבל אז ראיתי שאין בנתניה כלום. עד כמה שאני יכול להתרשם, חסימות כבישים זה רק סביב רמת השרון...

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 17 אוגוסט 2025, 12:14

חחח עומר אתה לגמרי הקטגור הרשמי פה על הסוויץ 2. ניסיתי לסנגר על נינטנדו ולשפוט אותם לכף זכות, אבל פשוט אי אפשר לכתוב כתב הגנה לסוויץ 2 ויצא שכל מה שאמרת על החולשות שלה יצאו אמת.

נינטנדו וEA נתפסו בשקר, שתיהן אמרו שFC26 תהיה גרסת הדור הבא,על הסוויץ 2 אי אפשר להגן על חברות שמשקרות לגיימרים. FC26 גם לא נראה דור הבא וגם לא 60FPS.
אי אפשר לכתוב כתב הגנה לנינטנדו שאין לך VRR במצב הנייח שזה המצב שהכי צריך VRR.

אני יודע שטקן 8 הוא משחק Unreal 5 ב60FPS אבל בואו הוא לא נראה כזה תובעני בכלל אם הסוויץ 2 לא יכול להתמודד איתו עם DLSS זה אומר הכל על הכוח. אם הSWITCH 2 לא יכולה להריץ אותו ב540P נאיטבי וDLSS אז מה יש פה? הלנובו לגיון גו עושה 60FPS במשחק בלי להזיע.

EA הבטיחו V Hypermotion על הסוויץ 2 בנתיים גרסת הסוויץ נראת משמעותית פחות טוב מגרסת הPS4 PRO.

בלינג: בדיוק אין, מה לשחק על הסוויץ 2 חוץ מהמשחקים של נינטנדו, אתה פותח את רשימת הבסט סלר בEshop אתה רואה ש"כדורסל נכים" השתלט על הטבלה באין מפרע כי פשוט אין מה לשחק. אתה עובר לקטגוריית Coming soon אתה רואה משחקים של 1 יורו כגון "burger shot" שהשם אומר הכל. כל ההיצע זה דברים כאלה.
באמת שחשבתי שנינטנדו ידאגו שהקונסולה תוכל לחיות על פורטים מהPS5 ושלפחות פיפא יוכל לרוץ עליה נורמלי, כי עוד מעט פיפא של הדור הנוכחי יהפוך להיות דור קודם, עוד שנתיים גג אבל אתה מגלה שאפילו את זה הסוויץ 2 לא תוכל להריץ ואתה שואל מה קניתי בעצם?

פעם לנינטנדו היה המון אקסקלוסיבים יפנים, פעם דברים מוזרים כמו Monster hunter stories 3 מהדירקט האחרון היו יוצאים רק על הניידות של נינטנדו אז לפחות יכולת להגיד לעצמך שאתה מקבל גישה לעוד אקסקלוסיבים חוץ ממריו קארט זלדה וסמאש, גם אם לא קיבלת באטמן או GTA לפחות היו אקסקלוסיבים צד ג' לנסות.

עכשיו בדור הזה כל האקסקלוסיבים היפנים האלה שהוכרזו יוצאים על היום הראשון גם לפלייסטישן אקסבוקס ולמחשב,אז נינטנדו הפכו נתנו למכונת מריו, זלדה, פוקימון וכו'
זה מרתיח. כמו שנדב אמר עשו את המינימום.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 אוגוסט 2025, 13:23

bling כתב:כרגיל דור של נינטנדו שבו היא בבועה של עצמה. אפילו בדור עם קפיצות זעירות הם לא טרחו לבנות קונסולה שנינטנדופיל יכול להחזיק כקונסולה יחידה (גם אם זה אומר לשחק משחקי פס5 בהגדרות פחות גבוהות כל עוד המשחק זהה- מבחינת הרבה מקהל היעד זה לא סוף העולם) אז מה יהיה עוד שנתיים כשיצא הדור החדש?

הם כאלה גרועים, אם היו מוצאים משהו שמקביל לאקס בוקס S נגיד עם המצב של התעשייה וקפיצת הדורות יש מצב שהיו נשארים רלוונטיים כקונסולה יחידה גם שנים לתוך דור הפס6 כמו שהפס4 היתה עדיין רלוונטית עד לאחרונה.

אז בסדר ברור שהכי חשוב זה מריו קארט וזלדה וסמאש אבל לשם שינוי באמת יכלו להציע חבילה של שנים רבות לגיימר הלא טכנולוגי שרוצה משהו שיריץ גם משחקי פס5 ו 6 עד הסוויץ׳ הבאה כמעט.

הסוויצ' 2 יותר קרובה לפס5 מאשר הסוויצ' 1 לפס4, אבל בו בזמן נינטנדו השקיעו בסויוצ' 2 פחות מבסוויצ' 1. כלומר טכנולוגית נוצרה הזדמנות לנינטנדו לעשות קונסולה מאוד מרשימה, שהייתה מתחרה ראש בראש ב-XSS ויחד עם DLSS מביאה גרסאות מאוד מרשימות של משחקי פס5 ומשדרגת משמעותית כל פורט פס4. אבל נינטנדו לא עשו את זה, הם יכלו לעשות קונסולה מבוססת סדרה 4000 (ואפילו שאני אעיז להגיד *גאלפ* סדרה 5000?) עם ליבות AI ו-RT מודרנים יותר, הליך יצור 4nm שיכל לתמוך בהרבה יותר ליבות, מהירויות שעון גבוהות משמעותית, יצור פריימים עם DLSS וכו'. אבל הם בחרו שלא, הם סיימו את הצ'יפ שלהם לפני 3 שנים ונתנו לו להתיבש על המדף עד שהצוות שיווק החליט שהגיע הזמן לשחרר.

בעולם שבו נינטנדו היו הולכים על קונסולה מודרנית יותר, ואני לא מדבר על איזה קצה מדמם מטורף שלא מאפיין אותם אלה על להתבסס על סדרה 4000 שיצאה לפני 3 שנים, היינו מקבלים קונסולה חזקה פי 2 עם זמן סוללה טוב יותר.

אני חושב שמה שמוסיף חטא על פשע זו העובדה שהליבות AI בסווצי' 2 ממש כמעט מספיקות ל-DLSS, הן ממש על הקצה. הן כל כך על הקצה ש-NVIDIA עשו להם מודל DLSS יעודי כדי שיצליחו לחצות אותו. אם הקונסולה הייתה קצת יותר חזקה, הצ'קרות DLSS שלה היו נפתחות לגמרי. כך שעוד כמה עשרות אחוזים של כוח לא רק היו מוסיפים עשרות אחוזים של כוח, הם היו הופכים את DLSS לכלי דיפולטי פשוט שהיה באמת משנה את חוקי המשחק. נינטנדו בייסיקלי בנו קונסולת DLSS שהיא כמעט לא חזקה מספיק בשביל לעשות DLSS.
omerkot כתב:אני לא מבין... זה לא התפקיד שלי לחבוט בסוויץ׳ 2 ולכם לספר לי שהנוזל הצהבהב הזה זה לא פיפי?

או... אני יודע שזה פיפי, אני פשוט פותח את הפה ומבקש עוד.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 אוגוסט 2025, 13:33

רק לסבר את האוזן.
סדרה 3000 מ-2020:
- צ'יפ בגודל 200mm^2
- 2560 ליבות
- 1777Mhz

סדרה 4000 מ-2022:
- צ'יפ בגודל 190mm^2
- 4352 ליבות
- 2540Mhz

כלומר צ'יפ קטן יותר, פי 2.43 יותר כוח, ליבות RT ו-AI מתקדמות יותר, יכולת ליצר פריימים עם AI, וצריכת חשמל נמוכה יותר. זה היה מזניק את סוויצ' 2 להיות מעל לפס4 פרו, ופותח לה את הצ'קרות DLSS. אילו רק נינטנדו היו מתבססים על טכנולוגיה בת 3 שנים מ-2022. בסוויצ' 1 ב-2017 הייתה טכנולוגיה בת שנתיים מ-2015. להתבסס על טכנולוגיה בת 3 במקום טכנולוגיה בת 5 זה כל כך הרבה לבקש?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 17 אוגוסט 2025, 14:49

למה להם? זה היה מכשיר יקר יותר או שהיה פחות רווחי משמעותית ב המכירות מראות שזה לא מעניין

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 אוגוסט 2025, 17:05

כנראה שהם היו מוכרים אותו ב-499$ והוא היה מרוויח להם קצת יותר כסף פר מכשיר. זה היה יוצר מכשיר הרבה יותר ידידותי למפתחים, כל משחק פס4 יכל לקבל גרסה משמעותית עליונה מה שהיה כנראה דוחף אנשים לדאבל דיפ וזה גם היה מספק לו זמן סוללה טוב משמעותית שזה משהו שנינטנדו אובססיבים אליו.

אני חושב שהבעיה העיקרית הייתה שהם כוונו ל-2023 אבל מחסור הצ׳יפים והקורונה גרמו להם לדחות את המכשיר. הם כנראה לא רצו לפתח SOC חדש, אז הם הקפיאו את הסוויצ׳ 2 בפורמלין. אם הם היו מכוונים מראש ל-2025 אני משער שהם כן היו מפתחים מכשיר מבוסס סדרה 4000.

אגב, הם יכלו גם פשוט להוזיל את המכשיר. ליצר צ׳יפ דומה מבוסס סדרה 4000 אבל ששומר על בערך אותו כוח היה עולה להם כנראה פחות והוא היה עם זמן סוללה פסיכי.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 18 אוגוסט 2025, 19:45

מחר ב:16:00 נינטנדו דירקט של קירבי.

אני נשבע אם קירבי זה המשחק הראשי לחגים....

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 אוגוסט 2025, 18:22

אהבתי שמסהירו סקוריי התחיל את הדירקט בסוג של "לעזאזל, למה לעשות משחקים זה כל כך קשה". היאוש, רואים את היאוש, אהבתי.

מהמעט ששחקתי ב-air ride בגיימקיוב הוא לא בשבילי (ולדעתי גם לא לגילנו), אז אין לי שום עניין במשחק הזה. גם נראה שהם לא טרחו לשדרג את המנוע של SSB (אני משער שהוא רץ עליו?) והמשחק לגמרי נראה כמו משחק דור קודם. אני לא אתפלא אם זה משחק דור קודם שנינטנדו בקשו מהם להעביר לסוויצ' 2 לפני כמה חודשים.

האמת שזה משעשע, יש לסוויצ' 2 שלושה בלעדיים וכולם משחקי סוויצ' 1 שעברו הסבה. מעניין מתי נראה סופסוף משחק סוויצ' 2 שהתחיל את הפיתוח לסוויצ' 2. או במילים אחרות, תראו כבר טיזר לזלדה!

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 20 אוגוסט 2025, 00:58

אני כבר רכשתי את המכשיר, ויש לי דורות של משחקים להשלים… לגמרי מעדיף שלא נראה את זלדה עד שיגיע חודש לפני שהוא יוצא :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 אוגוסט 2025, 01:17

Laskin כתב:אני כבר רכשתי את המכשיר, ויש לי דורות של משחקים להשלים… לגמרי מעדיף שלא נראה את זלדה עד שיגיע חודש לפני שהוא יוצא :)

אתה הולך לראות את זלדה שנים לפני שהוא יוצא, זאת המסורת. אני אומר שעד סוף 2026 כבר נראה אותו, אבל לא נשחק בו עד איזה 2029.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 20 אוגוסט 2025, 03:42

אני תמיד מעריך את הכישרון של סקוריי, אבל אפילו הוא מודה בפה מלא בסרטון הזה שהמשחק הזה לא הכרחי כשיש את מריו קארט, נראה שאפילו סקוריי בהלם שהמשחק הזה קיבל אור ירוק. חבל לי פשוט שהסוויץ 2 מוצפת במשחקי מירוץ, ושאין לסקוריי תשוקה לעשות פאקינג F-ZERO לא יודע מי בנינטנדו יותר מתאים לעשות F ZERO חדש יותר ממנו.

לגבי זלדה.... מעניין אותי אם נינטנדו שומרים את ה3D מריו הבא או את זלדה הבא לתאריך ההשקה המשוער פחות או יותר של הPS6/אקסבוקס.בשביל לפגוע קצת בהשקה שלהן... אם כן, לא יודע מתי נראה את זלדה או מריו אבל מהמר שאחד מהם בסוף 2027 :-)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 אוגוסט 2025, 14:10

מה לנינטנדו אכפת מפלייסטיישן או אקסבוקס? הם לא תחרות.

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

הודעהעל ידי Golan » 20 אוגוסט 2025, 20:07

glass man כתב:אני תמיד מעריך את הכישרון של סקוריי, אבל אפילו הוא מודה בפה מלא בסרטון הזה שהמשחק הזה לא הכרחי כשיש את מריו קארט, נראה שאפילו סקוריי בהלם שהמשחק הזה קיבל אור ירוק. חבל לי פשוט שהסוויץ 2 מוצפת במשחקי מירוץ, ושאין לסקוריי תשוקה לעשות פאקינג F-ZERO לא יודע מי בנינטנדו יותר מתאים לעשות F ZERO חדש יותר ממנו.

לגבי זלדה.... מעניין אותי אם נינטנדו שומרים את ה3D מריו הבא או את זלדה הבא לתאריך ההשקה המשוער פחות או יותר של הPS6/אקסבוקס.בשביל לפגוע קצת בהשקה שלהן... אם כן, לא יודע מתי נראה את זלדה או מריו אבל מהמר שאחד מהם בסוף 2027 :-)

יש גם סוניק רייסרס… אינפלציה במשחקי מירוצים.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 16 אורחים