ת'רד נינטנדו 3.0: Once more with feeling

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

Re: ת'רד נינטנדו 3.0: Once more with feeling

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 25 ספטמבר 2025, 20:44

נשברתי וקניתי סוויץ' 2 באילת, הבאנדל של מאריו קארט ויצא לי בערך 1900 שח, לא מאוד נורא ועדיין מבאס ביחס לחומרה הדי ביזיונית.
זה רק אני או ש-MK World לא מאוד כיף? אני כל הזמן מרגיש שאני מפספס משהו במכניקה הבסיסית שלו והוא פחות כיפי עבור מ-MK 8 על הסוויץ', שלא לדבר על כמות התוכן שהיא די מזערית ביחס לעשרות על עשרות מירוצים ב-8.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 25 ספטמבר 2025, 21:07

אני בהחלט שותף לתחושה שלך.
המשחק כיף עם הילדים אבל אני בכלל לא משחק בו לבד מרוב שהוא בינוני.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 ספטמבר 2025, 23:47

לא שותף להרגשה בכלל, המשחק מריו קארט כי טוב מכאנית בסדרה.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 26 ספטמבר 2025, 11:30

על RE9... כן נווידיה פשוט על אש. זה גם שאפו ענק לCapcom. לדעתי זה מוכיח את ההבדל בין מפתחות שהתכוננו כמו שצריך לסוויץ 2 ובאו במחשבה רצינית לנצל אותו טכנית,לבין חברות כמו EA או נאמקו שבאו פשוט לזרוק זין.הקטע ההכי מטורף פה, שקפקום אומרים שזה בכלל לא היה אתגר טכני בשבילם להביא אותו ל60FPS על הסוויץ 2....

מעודד מאוד, כנראה שאין סיבה שלא נראה את רזי 4 ריימיק ב60FPS בעתיד? הייתי בטוח שהוא יהיה 30FPS.

אני כל הזמן מתהפך כמו סטייק לגבי הכוח של הסוויץ 2, אבל זה כי הוא באמת מפתיע לגמרי טכנית.

על מריו קארט החדש... מה עושה אותו הכי טוב מכנית בסדרה כל כך? :-) קניתי אותו בבנדל והשתעממתי למוות, והאונליין מלא בחסרי חיים שהם tryhard :-)
ראיתי שהוא בדיוק קיבל עדכון של תוכן לא?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 ספטמבר 2025, 12:01

glass man כתב:על RE9... כן נווידיה פשוט על אש. זה גם שאפו ענק לCapcom. לדעתי זה מוכיח את ההבדל בין מפתחות שהתכוננו כמו שצריך לסוויץ 2 ובאו במחשבה רצינית לנצל אותו טכנית,לבין חברות כמו EA או נאמקו שבאו פשוט לזרוק זין.הקטע ההכי מטורף פה, שקפקום אומרים שזה בכלל לא היה אתגר טכני בשבילם להביא אותו ל60FPS על הסוויץ 2....

מעודד מאוד, כנראה שאין סיבה שלא נראה את רזי 4 ריימיק ב60FPS בעתיד? הייתי בטוח שהוא יהיה 30FPS.

אני כל הזמן מתהפך כמו סטייק לגבי הכוח של הסוויץ 2, אבל זה כי הוא באמת מפתיע לגמרי טכנית.

לא צריך להיות מופתע מהכוח של הסוויצ' 2, צריך להבין מה היא. הסוויצ' 2 היא קונסולה עם כוח GPU טהור שהוא רק טיפה מעבר לפס4, כך שעל הנייר חושבים עליה כסוג של פס4 ניידת. אבל זה ממש לא נכון. יש לה SSD ממש דומה ל-XSX, יותר זיכרון מה-XSS ומעבד שקרוב יותר לפס5 מאשר לפס4. אולי ל-GPU יש כוח שמזכיר את הפס4, אבל הארכיטקטורה שלה יותר מודרנית משל הפס5 פרו. זה אומר שהביצועי RT שלה הרבה יותר טובים פר FLOP מאשר הפס5, זה אומר שיש לה יכולות AI שרק ישתפרו ככל שהדור ימשיך, ויש לה את כל הפיצ'ירים הנדרשים כבסיס למשחק דור הבא (RT, SSD, Mash Shaders או CPU מרשים משמעותית מהדור הקודם).

זה אומר שכשמפתחים במיוחד לסוויצ' 2 אפשר להגיע למשהו לא רחוק מה-XSS, כש-RT דולק אולי אפילו לנצח את ה-XSS באזורים מסויימים. זה גם אומר שכשאתה לוקח משחק פס4 ומנסה להריץ אותו על הסוויצ' 2 as is, הוא יביא ביצועים מאוד דומים לפס4 ולכן זה יכול להטעות.

glass man כתב:על מריו קארט החדש... מה עושה אותו הכי טוב מכנית בסדרה כל כך? :-) קניתי אותו בבנדל והשתעממתי למוות, והאונליין מלא בחסרי חיים שהם tryhard :-)
ראיתי שהוא בדיוק קיבל עדכון של תוכן לא?

המשחק הרבה פחות רנדומאלי ממשחקים קודמים כי גם הוסיפו דרכים חדשות לעשות counter ל-items מסויימים, גם הוסיפו items חדשים שהם יותר מבוססי סקיל מאשר כמות לא קטנה של items מ-8 שהיו חסרי כל סקיל והם גם שפרו משמעותית כמה אייטמים כמו הבומרנג. המשחק דורש ממך לשמר BOOST יותר מאשר משחקים קודמים, וכדי לעשות את זה צריך להשתמש במכניקות חדשות שבונות על הקודמות ב-8 כמו הקפיצה החדשה, grind או עליה על קירות.

במירוץ של WORLD הסיכוי שתאבד את המקום בגלל item רנדומאלי שאין לך מה לעשות לגביו קטן משמעותית מאשר 8.

אני גם חושב שכל עניין rainbow road ב-WORLD הוא לא פחות מהישג.

התלונה העיקרית שלי ל-world היא כמות התוכן. אבל דוגרי זה לא ממש הוגן משתי סיבות עיקריות:
1) מריו קארט 8 שוגר עם 32 מסלולים, WORLD עם 30 + עולם פתוח. אז לא הייתי אומר שיש ל-WORLD פחות תוכן, אולי דווקא יותר. אבל כולם רגילים לשחק ב-DELUX לסוויצ' שכלל חבילת הרחבה ענקית ומליון מסלולי DLC שיצאו אחר כך.
2) בגלל שהמשחק התרחב ל-24 שחקנים המסלולים של world רחבים משמעותית. זה אומר שאי אפשר למחזר מסלולים ישנים, גם המסלולים הישנים שחוזרים ל-world הם דמיון מחדש של המסלולים המקוריים. לעומת זאת מריו קארט 8 ממחזר מסלולים ישירות מכל משחק מריו קארט אי פעם בלי כמעט שום שדרוג, יש שם מסלולים שהם פורט ישיר מה-DS למען השם.

אני גם בטוח שאם נחזור למריו קארט WORLD עוד 5 שנים יהיו לו הרבה יותר מ-30 מסלולים ועוד המון תוכן. אגב, סוניק עכשיו שוגר עם 24 מסלולים ראשיים בלבד.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 02 אוקטובר 2025, 09:36

אוקיי, אז ניסיתי איזה שעה וקצת את הפורט של מריו גלקסי 2.... עדיין בטופ 5 הפלטפורמרים הטובים בהיסטוריה לדעתי. ניסיתי קצת את השליטה עם השלט הקלאסי וזה לצערי על הפנים. הפוינטר פשוט לא זורם טוב עם שליטת GYRO השלט הקלאסי עושה את המשחק פי 2 יותר קשה ממה שהוא באמת.

זה מבאס כי חיכיתי איזה 15 שנה לשחק שוב את מריו גלקסי 2 עם שלט קלאסי אבל כמו זלדה SS זה פשוט לא כייף.הג'ויקונס עובדים אחלה אבל הם לא ארגונומים במיוחד כיודוע אז זה מרגיז להשתמש בהם להרבה זמן מה גם שיש דריפט אז לפעמים אתה רואה את מריו פשוט מתחרפן והולך לו במעגלים :-(

אבל חוץ מזה, זה הכיפור הכי טוב שהיה לי בנתיים כי מריו גלקסי 2 הוא that good.

נדב: טוב לדעת, שיש קאונטרים לאייטימס מסוימים במריו קארט WORLD לא היה לי מושג נשמע הוגן. אני עדיין מאבד את המקום השני שלישי, בקביעות בגלל חפצים רנדומלים שמישהו זרק עלי, או שהרבה פעמים אני גונב לאנשים מקומות שלא מגיע לי להיות בהם בגלל חפצים רנדומלים אבל לא היה לי מושג שיש עכשיו מה לעשות נגד הדברים האלה וחשבתי שאני פשוט צריך לקבל את הרנדומליות הזו.

בנוגע לתוכן, זה מוצדק גם בעיני שיש פחות מסלולים כי אי אפשר למחזר את הישנים שלא מותאמים ל24 שחקנים. אין תלונות. הבעיה שלי אישית עם התוכן זה שפשוט אין דברים כייפים לעשות בעולם הפתוח, כאילו בשביל מה הם טרחו לעשות את העולם הפתוח הזה שאין איוונטים אין כלום? שוב אני ממש קאזואל במריו קארט אולי יש דברים ופספסתי?

כמו לאסקין אני כרגע מרגיש שזה בעיקר משחק לשחק עם האחיינים, והם גם קורעים לי את התחת בגלל כל הרנדומלזציה אז... ממורמר :-)

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 02 אוקטובר 2025, 10:22

הפוינטר לא כזה חשוב מעבר לשלבים של יושי ואולי עוד כמה מקומות ספורים. תשתמש הרבה ב-L/R כדי למרכז את הפוינטר, לא צריך להזיז אותו יותר מדי.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 02 אוקטובר 2025, 14:25

כשאתתה מת בבוס בגלל פוינטר כי אתה צריך לזרוק עליו את הצבים האלה עם הקוצים זה די קוץ בתחת, להשתמש בGYRO כדי לכוון איפה לזרוק אותם :-(
אבל בגדול אתה צודק השימוש בפוינטר לא כזה מאסיבי כדי שזה יהרוס את הפורט ואת החוויה.

בתכלס, גיליתי שכמו תמיד בסוף הכי נוח זה לשחק במצב נייד בנוחות במיטה גם אם מעצבן לכוון ככה. בסוף שמגיעים לגיל שיש פריצת דיסק ורק מחפשים לנוח, הניידות הזו הכי שווה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 אוקטובר 2025, 14:34

glass man כתב:נדב: טוב לדעת, שיש קאונטרים לאייטימס מסוימים במריו קארט WORLD לא היה לי מושג נשמע הוגן. אני עדיין מאבד את המקום השני שלישי, בקביעות בגלל חפצים רנדומלים שמישהו זרק עלי, או שהרבה פעמים אני גונב לאנשים מקומות שלא מגיע לי להיות בהם בגלל חפצים רנדומלים אבל לא היה לי מושג שיש עכשיו מה לעשות נגד הדברים האלה וחשבתי שאני פשוט צריך לקבל את הרנדומליות הזו.

גם בלי הקאונטרים, החפצים החדשים הם יותר skill based ומקבלים הרבה פחות חפצים חסרי סקיל. כלומר המצב טוב יותר ממשחקים קודמים, הוא עדין לא מושלם, אבל טוב יותר.
glass man כתב:
בנוגע לתוכן, זה מוצדק גם בעיני שיש פחות מסלולים כי אי אפשר למחזר את הישנים שלא מותאמים ל24 שחקנים. אין תלונות. הבעיה שלי אישית עם התוכן זה שפשוט אין דברים כייפים לעשות בעולם הפתוח, כאילו בשביל מה הם טרחו לעשות את העולם הפתוח הזה שאין איוונטים אין כלום? שוב אני ממש קאזואל במריו קארט אולי יש דברים ופספסתי?

כמו לאסקין אני כרגע מרגיש שזה בעיקר משחק לשחק עם האחיינים, והם גם קורעים לי את התחת בגלל כל הרנדומלזציה אז... ממורמר :-)

זה לא באמת שונה ממשחקים קודמים. העולם הפתוח הוא בונוס, הוא בעיקר אפשר את elemination שהוא מוד מצויין שמגוון את המשחק. יש במשחק כמות תוכן גדולה ממשחקים קודמים (בערך אותה כמות של מסלולים, אבל הרבה יותר מה לעשות), אבל בסופו של יום כן, מריו קארט הוא משחק תחרותי ורוב מה שיש לעשות בו זה לשחק תחרותית. אפשר לעשות את זה אונליין, אפשר לעשות את זה כקבוצה באונליין (אני משחק לא מעט עם הילד ביחד באונליין במסך מפוצל) ואפשר לעשות את זה מקומית. אבל בסופו של יום זה מה שמריו קארט הוא - משחק מולטי ממש כיפי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 אוקטובר 2025, 18:03

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 07 אוקטובר 2025, 17:17

תחושת הבטן שלי? פיקמין 5, גם בגלל הסטינג, וגם המוזיקה מזכירה מאוד את פיקמין.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 14 אוקטובר 2025, 04:40

דלף התקציב של משחקי פוקימון, רק להשוואה להדגיש כמה רווח גיימפרייק ונינטנדו עושות על פוקימון
זלדה TOTK לפי ההדלפות עלה בין 120M דולר ל150M דולר.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 אוקטובר 2025, 21:24

AC:S כנראה יגיע לסוויצ' 2 ב-5 לדצמבר.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 12 אורחים