ת'רד נינטנדו 3.0: Once more with feeling

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

Re: ת'רד נינטנדו 3.0: Once more with feeling

הודעהעל ידי InterAl » 17 נובמבר 2025, 15:35

אפשר להבין גם את הרצון לשנות את הנוסחה, אחרי הכל זאת סדרה שמוכרת לא משהו בכלל. אבל אני מסכים שהכיוון שראינו עד עכשיו הוא כנראה לא הדרך.

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

הודעהעל ידי Golan » 17 נובמבר 2025, 15:42

glass man כתב:אינטר, גם אם יש שם כישרון אדיר הם לא יכולים להביא אותו לידי ביטוי אם נינטנדו מכריחים אותם להחזיק לנו את היד.
אני לא יכול להאמין שנינטנדו לא למדו כלום מהשנאה שהיתה לגיימרים לזלדה SS ולהחזקת היד המטורפת שלו.
לעומת זאת הם ראו כמה אנשים אהבו את הפתיחות של BOTW ולא הבינו מזה כלום.

אני אגיע לפריים 4 מתישהו אבל Metroid Dread והרימאסטר קיבלו עדיפות אצלי.

מטרואיד דראד אחד המשחקים הכי טובים ששיחקתי בהם. לא חושב שיש בו משהו בעייתי אחד.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 נובמבר 2025, 16:27

אני שומר שיפוט לאחרי שאני אשחק בו. אבל מן הסתם אני דואג.

Golan כתב:
מטרואיד דראד אחד המשחקים הכי טובים ששיחקתי בהם. לא חושב שיש בו משהו בעייתי אחד.

דרד בהחלט משחק טוב, אבל הוא אחת המטרויד הדו מימדיים שפחות נהנתי מהם.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 נובמבר 2025, 10:32

תמונות ראשונות מהסרט.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 18 נובמבר 2025, 11:08

חיצונית הליהוק נראה סבבה
אבל עדיין אין לי אמון בסרט הזה, בינתיים

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 נובמבר 2025, 11:52

בתאוריה אפשר לעשות סוג של הנסיכה הקסומה (או כל סרט הרפתקאות משנות ה-80 לבחירתך) וזה לגמרי יכול לעבוד. אני פשוט לא חושב שזה הולך להרגיש כמו זלדה, זה הולך להרגיש כמו גרסה מודרנית של הסיפור שלא נגמר או כל הרפתקאת אגדות אחרת. לא היה בקולנוע סרט כזה שנים ובשילוב עם השם של זלדה אולי זה יכול להיות הצלחה, מי יודע.

אגב מעניין שזלדה עם החליפה של לינק מ-BOTW ועם חץ וקשת, אני משער שב-2025 היא לא יכולה להיות נסיכה במצוקה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 18 נובמבר 2025, 12:41

למה לינק, נראה כמו הכלאה בין ניק קרטר בציערותו לג'סטין ביבר? המראה שלו כל כך מוריד לי מהסרט הזה. אני דווקא שמח שזלדה לא סתם נסיכה במצוקה ושיהיה לה אישיות :-)
אני אפילו לא יודע למה לצפות מהסרט הזה, אני רק רוצה רפרנס לOOT ושיהיה לנו לינק ילד ולינק מבוגר, ומבוכים ומשהו שיגרום לסרט הזה להרגיש "זלדה" ולא סתם סרט פנטזיה גנרי עם סאונדים של זלדה וטריפורס וגאנון :-)

לגבי מטרויד, מזדהה איתך נדב אני יודע איזה מבאס זה שלוקחים סדרה שאתה כל כך אוהב ועושים משחק כל כך שונה מהציפיות. במיוחד שממה שאני זוכר גם לא עפת על הכיוון של מטרויד פריים 3 כי WII ? (היה מזמן אז תקן אותי) אבל מי יודע אולי זה יהיה משחק של אחד למליון, מזל שאתה משחק Day one ונקבל רשמים :-)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 נובמבר 2025, 12:59

פריים 3 היה משחק טוב שסבל משני דברים עקריים. הראשון היה ברברת יתר על המידה, סמוס עדין הייתה לבד אבל היה שם יותר מדי ברברת והיא הייתה ברמה נמוכה. אני משער שאם העלילה הייתה טובה יותר לא הייתה לי בעיה עם זה, אבל היא הייתה גרועה. והבעיה השניה הייתה שהWII הייתה קונסולה פתטית ועד אותה נקודה משחקי פריים היו בחזית הטכנולוגית, לראות את פריים 3 על ה"דור הבא" נראה כמעט אותו דבר כמו פריים 2 ממש צבט את הלב.

אבל עברו הרבה מים בנהר מאז, נינטנדו דור מאחור כבר 19 שנים, התרגלתי. אבל פריים 4 הוא לא דור מאחור, הוא שני דורות מאחור, זה ממש מבאס. אם הוא היה משחק סוויצ' 2 הוא היה נראה אחרת לגמרי. אבל גם אם נתעלם מהצד הטכני, העובדה שהמשחק נראה כמו משחק פס3 מחוזק בתקופה שהפס5 מתחילה כבר להתישן, בעיקר מלחיץ אותי הכיוון שהם לקחו עם האופנוע והקמפניון, זה מאוד מדאיג. בנתיים נסמוך עליהם בצורה עוורת ונקווה לטוב, אני מקווה שכשאני אשחק בפריים 4 עוד 3 שבועות כל החששות יפוגו.

ובנוגע ללינק, הוא תמיד נראה כמו איזה טווינק מעצבן, הוא נראה סבבה לגמרי בסרט.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 18 נובמבר 2025, 13:02

DrKeo כתב:בתאוריה אפשר לעשות סוג של הנסיכה הקסומה (או כל סרט הרפתקאות משנות ה-80 לבחירתך) וזה לגמרי יכול לעבוד. אני פשוט לא חושב שזה הולך להרגיש כמו זלדה, זה הולך להרגיש כמו גרסה מודרנית של הסיפור שלא נגמר או כל הרפתקאת אגדות אחרת. לא היה בקולנוע סרט כזה שנים ובשילוב עם השם של זלדה אולי זה יכול להיות הצלחה, מי יודע.

אגב מעניין שזלדה עם החליפה של לינק מ-BOTW ועם חץ וקשת, אני משער שב-2025 היא לא יכולה להיות נסיכה במצוקה.

מתי ראית סרט בסגנון של "הנסיכה הקסומה" שיצא מוצלח, ב-20 שנים האחרונות? אפילו ב-30 השנים האחרונות יהיה קשה למצוא טובים...
הכי קרוב לסרטים האלה שאני מצליח לזכור זה דווקא הסדרה של THE DARK CRYSTAL שנטפליקס עשו, וזה היה עם בובות.
הייתה גם סדרה של דיסני שהם עשו המשך לWILLOW והם אשכרה הורידו אותה בתקווה שאף אחד לא יראה אותה, אחרי שהבינו את הכשלון.
מצולמים כאלה כבר לא עושים, ואם עושים אז לא רואים.
הלוואי ויצליחו, אבל זה כנראה יהיה ממש גרוע.
אם זה היה מצויר? מליארד דולר תוך שבוע :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 נובמבר 2025, 13:18

זאת בדיוק הנקודה, שלא היה סרט כזה שנים. זאת הזדמנות לשחק על נוסטלגיה משני כיוונים במקביל - זלדה + סרטי הרפתקאות של פעם. לא שאני מעריץ גדול של הרעיון של זלדה live action כמו שהפוסטים הקודמים שלי בנושא הראו, אבל זה יכול לעבוד.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 18 נובמבר 2025, 14:33

אני לא רואה את הסרט הזה של זלדה מצליח פשוט כי אין לתסריטאי של הסרט הזה מספיק "חומר גלם" לסיפור טוב. :-)
אני לא מבין כלום בהארי פוטר אבל אפילו אני יודע שיש שם דמויות שאנשים ממש אוהבים חוץ מהארי עצמו.
בזלדה אנשים, ממש ממש אוהבים את לינק וזלדה,אני מכיר אנקדוטלית מלא אנשים (המון נשים במיוחד אוהבות את לינק וזלדה) מכיר מלא אנשים שאובססבים ללינק וזלדה ומציירים (בעיקר מציירות) פאן ארט שלהם ואובססבים לסדרה, אז אני יודע שזה קיים ברמה האישית.

אבל זה כלום, בעיני לעומת הטירוף של הספרים/הסרטים של הארי פוטר, אין פשוט סיפור טוב לפתח פה, מה יהיה פה, נאבי על תקן טינקרבל? לינק הוא דיי ישו, ואין לו אישיות חוץ מזה שהוא טוב מוחלט.
אני לא מקנא בתסריטאי של הסרט הזה,איזה תיק הוא לקח על עצמו :-)

נדב, כן פריים 3 הרגיש פחות "מיושן" לזמנו כי הוא גם יצא יחסית בתחילת החיים של דור הPS360 אז זה היה פחות דרמטי, אם הוא היה יוצא לגיימקיוב ב2007 אני די משוכנע שכולם היו עפים עליו טכנית, פה זה אחרת לגמרי.קראתי עוד ועוד ביקורות שגרמו לי לאבד את האופטימיות שלי אפילו יותר, אבל גם תמיד צריך להסתכל על הביקורות האלה בעין ביקורתית, רבים מהם חיים על זה שהם מייצרים דרמה ומגזימים בתיאורים שלהם כדי שנקרא את כתבות הבקרוב, אז ייתכן באמת שהכל יתגלה כשטויות ויש פה משחק שהוא אחד ממשחקי הדור :-)
חמסה חמסה מחזיק אצבעות!

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 18 נובמבר 2025, 16:03

DrKeo כתב:זאת בדיוק הנקודה, שלא היה סרט כזה שנים. זאת הזדמנות לשחק על נוסטלגיה משני כיוונים במקביל - זלדה + סרטי הרפתקאות של פעם. לא שאני מעריץ גדול של הרעיון של זלדה live action כמו שהפוסטים הקודמים שלי בנושא הראו, אבל זה יכול לעבוד.

היו כאלה
נניח נרניה וארץ יצורי הפרא, שניהם מבוססים גם על ספרים שכולם מכירים
נרניה הצליח דווקא, אבל הוא גם פחות לילדים, ויצא בתקופה אחרת.
במקרה של זלדה באמת אין סיפור שהורים נוצרים אוהבים ויכול להציל אותו. אם יצליחו לעשות ממנו סיפור טוב - אופתע לטובה. אבל תחשוב על מריו, אם היה מצולם… הסיפור לא היה עובר טוב.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 נובמבר 2025, 16:46

Laskin כתב:היו כאלה
נניח נרניה וארץ יצורי הפרא, שניהם מבוססים גם על ספרים שכולם מכירים
נרניה הצליח דווקא, אבל הוא גם פחות לילדים, ויצא בתקופה אחרת.
במקרה של זלדה באמת אין סיפור שהורים נוצרים אוהבים ויכול להציל אותו. אם יצליחו לעשות ממנו סיפור טוב - אופתע לטובה. אבל תחשוב על מריו, אם היה מצולם… הסיפור לא היה עובר טוב.

נרניה יצא לפני 20 שנים, where the wild thing are לפני 17. תראה כמה רחוק היית צריך ללכת בכדי למצא דוגמה, הפעם אחרונה שסרט שכזה היה באמת תופעה תרבותית זה היה שר הטבעות (אם אפשר לקרא לו סרט בסגנון הזה) והוא יצא לפני יותר מ-20 שנים. בו נגיד שאפילו אם יש סרט פה ושם, קשה לחשוב על סרט מהשנים הארונות, זה ז׳אנר יחסית untapped.

זלדה הוא קנבס ריק, הוא די חסר עלילה וכל משחק מתרחש בהפרש של עשרות שנים עד מאות שנים מהשני, בעולמות שונים ולפעמים ביקומים שונים. זאת הזדמנות לתסריטאי לכתוב סיפור מקורי לגמרי ולעשות כמעט מה שבא לו. התסריטי יכול ליצוק תוכן בכל צורה שרק ירצה, יש כמעט אפס מחויבות. אם לנסיכה קוראים זלדה ולגיבור לינק כמעט הכל הולך.

הסרט הזה תלוי בדיוק בדבר אחד - כמה הוא טוב, כמה הוא כתוב טוב וכמה הוא מבויים טוב. הפרנצ׳ייז מאפשר אינסף אפשרויות לסיפורי פנטזיה. כשיש לך במשחק אחד עולם מים מצויר, באחר אייפון ואופנוע, ובשלישי יקום מקביל פסיכודאלי עם ירח אנושי שמתרסק לכדור הארץ בלופ זמן של שלושה ימים ליטרלי כל דבר הולך.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 18 נובמבר 2025, 17:08

לא יודע אם זה בדיוק באותה הקטגוריה, אבל יש את הסרט D&D שיצא לפני כמה שנים והיה חביב למדי.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 18 נובמבר 2025, 17:24

שאני חושב על סרטים יחסית דומים לזלדה
אני חושב על " הסיפור שלא נגמר "

חלק מפה לא זוכרים וחלק לא ראו
כמו שדרקו אמר זה מהסרטים הישנים יחסית

( אני צופה ברשימת 100 הסרטים הכי טובים וחלקם ענתיקות )

הסיפור שלא נגמר , לא צמוד למשחקי זלדה
אבל כן יש מפלצות ופעולה וכו וכו

הוא ילדותי יחסית , אבל לתקופתו היה טוב מאוד
מזלדה לא תלת מימדי , היתי רוצה משהו בסגנון
אבל אפל יותר ויותר אקשן
וכמובן מודרני

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 18 נובמבר 2025, 17:58

כן, גם D&D היה, אבל הוא לגיל 13+ ועם המון הומור הרבה יותר בוגר, ויש שם כוכבים… פה אין אף אחד מוכר וזה אמור להיות רציני יותר, פנטזיה קלאסי. יש כמובן עוד דוגמאות לכשלונות בסגנון משנים קצת יותר עדכניות, רובם אפילו של דיסני, מדובר באדפטציות הלייב אקשן של סרטי האנימציה שלהם, הסרטים הכי קלאסיים ואהובים, ואפילו האדפטציות האלו נכשלו לגמרי. משהו פחות עובד בלייב אקשן. אולי סוני יפתחו את זה עם זלדה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 18 נובמבר 2025, 18:35

אי אפשר להעביר את הרגעים הכי מגניבים של זלדה בסרט, אלא רק במשחק זו תמיד תשאר הבעיה הנצחית.
לקבל את הטוניקה הירוקה של לינק במשחקים שהוא לא איתה על ההתחלה, זה רגע מגניב כי זה אומר לך שהתקדמת, אי אפשר לשחזר את ההתלהבות באמת בסרט.
לעבור בין הLight world לDark world בLttp זה מדהים מבחינת גיימפלי, ואפי לחלוטין במשחק, זה יהיה meh ו"וונילי" בסרט.זה כל כך גנרי בסרטים וספרים שזה מגוחך.
שאתה הופך למבוגר בOOT זה קטע מגניב לאללה בגיימפלי שקשה לשחזר בסרט (כי לינק פה כבר "מבוגר")

בסופו של דבר השחקנים בעצמם ילדים, בן כמה השחקן הזה בן 17 לא? כמה אפל סרט כזה יכול להיות? אין סיכוי.
אם הדבר הזה היה ביידים שלי, הייתי הופך את זלדה לסרט מצויר, אבל לא CGI אלא סרט מצויר אמיתי מהסוג הישן, כמו "נסיך מצרים" והקלאסיקות של דיסני אחרי הכל, מדובר פה בIP שפיטר פן הוא ההשראה הכי גדולה שלו (ביחד עם שר הטבעות) אין היום סרטים באנימציה כזו דיסני ויתרו עליהם לחלוטין וחבל שנינטנדו לא מנצלים את זה להרים את הכפפה.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 18 נובמבר 2025, 19:10

אני לא מסכים שאין אפשרות בסרט לא מצויר
היו סרטים מאוד טובים בעבר

תצפה בהטורף האחרון שיצא בקולנוע
ותראה את כמות האקשן והאויבים והפעולה שיש שם

תצפה בסרט כמו פורסט גאמפ ותראה את הרגש שיש שם

אפשר לעשות הרבה דברים בסרטים
קל זה ממש לא אבל אפשרי

האזרח קין שספק שצפיתם בסרט ,כי עתיק
זה סרט מלא רגש
אני צפיתי בגלל 100 הסרטים

לקחת סדרה כמו זלדה ולהפוך לסרט טוב
יהיה ממש לא קל לעשות סרט טוב
והמון סיכוים שיצא בינוני
אבל זה מה יש

דרך אגב הסרט המקורי של האחים מאריו או איך שקוראים לו
לדעתי לא היה גרוע
הוא היה נחמד לטעמי

מוזר ? כן
מאכזב ?כן

אבל ממש לא גרוע , עד כמה שירדו אליו

אין ספק שמאריו האחרון שיצא היה הרבה הרבה יותר טוב
ונקווה שגלקסי יצא טוב

ובעניין זלדה , אני מקווה שיצא חביב או מעל
אין לי הרבה צפיות

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 18 נובמבר 2025, 19:42

אין מצב. מעולם לא היה סרט לא מצוייר טוב. "האזרח קיין"? אי אפשר לעשות סרטים עם מצלמה ושחקנים בשר ודם.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 18 נובמבר 2025, 19:47

חבר'ה תצטטו לי את החלק שאמרתי שאי אפשר לעשות סרט אמיתי טוב באופן כללי או שמעולם לא היה כזה? לול. אמרתי רק שסרט אמיתי לא מתאים לזלדה.לא אמרתי מילה וחצי מילה על המדיום עצמו.קרעתם אותי מצחוק.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 18 נובמבר 2025, 20:26

סטיק 1 באפריל עבר מזמן

ואיש הזכוכית
לדעתי יהיה קשה ליצר סרט טוב לזלדה
אבל אפשרי

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 18 נובמבר 2025, 20:30

חחחח קרירין אני מדבר על הקזזת (מלשון קאז) שמתפשטת בווקסלים לול.
בקטע של להמציא איש קש חחח.

אבל פסדר, לפעמים משעמם וצריכים לבדר את עצמכם איכשהו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 נובמבר 2025, 14:38

BOTW מכר בערך 40 מליון עותקים, יש לסדרה מורשת שהולכת אחורה 40 שנה. מבחינת קהל פוטנציאלי זלדה הוא מפלצת, הוא לא מריו אבל מעטים הIP שיש אליהם כזאת אהבה פנאטית עם בסיס משתמשים כל כך גדול. בגלל שזלדה זה קאנבס ריק יש לסרט פוטנציאל גדול לדעתי, הוא בז'אנר שכמעט לא קיים היום ויש לתסריטאי ולבמאי חופש פעולה בלתי רגיל כל עוד הם יכללו כמה אלמנטים ואוסף של ביצי פסחא כדי לשמור את המעריצים מרוצים. מן הסתם יכול להיות שהסרט יהיה נוראי, וזה לא שיש לסוני את הרקורד הכי טוב בעולם בלהביא פנצ'ייזים אהובים לקולנוע, אבל בתאוריה יש פה פוטנציאל אינסופי.

וגלאס, להגיד שבקולנוע אי אפשר לעשות את הרגע של מעבר בין עולמות או המציאה של טוניקה מסויימת מרגש זה הדבר הכי מגוחך ששמעתי בחיים שלי. יש דברים שמשחקים עושים יותר טוב מסרטים, רגעים מתוסרטים הם בהגדרה יותר טובים בקולנוע כל עוד הם בידיים של אנשים מוכשרים.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 19 נובמבר 2025, 15:06

אנשים לא נראה לי שאתם מבינים למה התכוונתי או שאני לא ניסחתי את עצמי בצורה מובנת.אני לא אמרתי שבקולנוע עם אנשים בשר ודם יש פגם שאי אפשר לעשות בהם רגעים מרגשים, אלא שרגעים כאלה נעשו כל כך הרבה בקולנוע שהם כבר הפכו לקלישאה ולכן (לדעתי) לא ירגשו כי בקולנוע רגעים כאלה כבר נחשבים לקלישאה. אין פה בכלל זלזול במדיום הקולנוע אלא בדיוק להפך אני מאדיר את הקולנוע ואומר (שלדעתי) הוא כבר עשה את כל הרגעים האלה כל כך הרבה עד שהם הפכו שחוקים.

גם פה כמובן אף אחד לא חייב להסכים איתי ואם אתה או סטיק וקרירין חושבים שעדיין למרות שאלה רגעים קליישאתים שנעשו 1000 פעם בקולנוע עדיין אפשר לרגש בהם זכותכם המלאה, אבל זה די מצחיק איך קרירין שלח אותי לראות את פורסט גאמפ שראיתי בגיל 11 :lol: כדי שאני אלמד שאפשר להעביר רגש בסרטים,שוב טיעון שמעולם לא אמרתי.

מבחינת סטינג והמקוריות שהם יכולים לעשות? מסכים איתך נדב, אין באמת הגבלה חוץ מהמוטיבים שחוזרים בכל אגדה של זלדה.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 19 נובמבר 2025, 15:22

אותי רק שעשע הניסוח של קרירין, שניסה "להוכיח" שיש כזאת חיה סרטים טובים. שום דבר מעבר.
בעיקר השורה "היו סרטים מאוד טובים בעבר". אבל זאת סתם התקטנוניות מצידי, כתבתי את זה בריכוז מינימלי מתוך הפקקים המייאשים של סוף יום העבודה. זה כנראה יצא יותר עוקץ מצוחק כמו שהתכוונתי, אז מתנצל אם נפגעת קרירין.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 33 אורחים