נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

הודעהעל ידי DrKeo » 24 נובמבר 2025, 14:14

דוגמה חיה איך מפסידים כסף בלשחרר את המשחק ל-PC. לאסקין היה קונה אותו ב-PSN ומכניס לסוני 70$, במקום זה הוא יקנה אותו מוזל בסטים ושם סוני תקבל רק נתח של 70%. ובדור הבא מי יודע אם הוא שוב יקנה פס6 בסביבית השיגור? או יקנה פס6 בכלל? אולי פשוט נוח לו מספיק לקנות בסטים באיחור של 15 חודשים, ואז סוני כבר תפסיד עליו אלפי דולרים במקום מאות דולים.

בכל מקרה הדיווחים שסוני הולכת לצמצם שחרורי משחקי סינגל למחשב, קבלו שכל והם מתקנים את הטעות האסטרטגית הזו.
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 27 נובמבר 2025, 11:30

בדצמבר יהיו 5 משחקים בחינם בפלוס:

הילד מאוד אוהב משחקי לגו, אז אולי יחבב את הורייזון הזה...
אני אתן צ'אנס לניאון ווייט, כל השאר לא ממש מעניינים אותי, או בכלל (למרות שOUTLAST הזה מתקבל לא רע)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 27 נובמבר 2025, 16:14

מעדיף שהם יתנו משחק אחד טוב מאשר 5 משחקים meh. למשל אוקטובר היה מטורף, אולי החודש הכי חזק של פלוס בדור הזה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 דצמבר 2025, 21:21

על פי ג'ייסון שרייר הפרוייקט הגדול הבא של גרילה הוא GAAS של הורייזן. או במילים אחרות, נראה שגרילה לא הולכים להוציא משחק פס5 בדור הזה חוץ מאשר משחק GAAS.

[See post on Bluesky]

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 08 דצמבר 2025, 07:02

מוכן לשים כסף שגם הורייזון 3 בפיתוח לפס5… הבעייה היא שהוא בטח ייצא איזה שנתיים לתוך הדור הבא, משמע קרוס ג׳ן

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 דצמבר 2025, 09:09

Laskin כתב:מוכן לשים כסף שגם הורייזון 3 בפיתוח לפס5… הבעייה היא שהוא בטח ייצא איזה שנתיים לתוך הדור הבא, משמע קרוס ג׳ן

גם אני מוכן לשים כסף שהורייזן 3 מפותח לפס5, כי הפס6 הולכת להיות קרוס ג׳ן לאורך כל הדור כך שאפילו אם הורייזן 3 יצא ב-2033 עדין תהיה גרסת פס5. אבל לא הייתי שם כסף שהורייזן 3 בפיתוח מתקדם, כלומר לא יצא לפני שהפס6 תהיה עמוק בשוק. אז מה שאמרתי היה מדוייק - לא יצא משחק גרילה בדור הזה לפס5 שהוא לא gaas.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 08 דצמבר 2025, 10:40

השאלה היא איך אתה מגדיר את "בדור הזה"... עד הרגע שהדור הבא יוצא? אם כך - GOW:R הוא כן משחק של הדור הנכחי :)

בכל אופן - לדעתי גרילה עובדת על שני המשחקים ב-2 צוותים שונים ולכן הם לא יצאו מאוד רחוק אחד מהשני, אם לא אפילו במקביל.
כתבתי גם על זה שהמשחק הבא של גרילה הוא הGAAS - כשהוכרז משחק הGAAS השני של הורייזון, שלא יוצא בכלל לPS5, אלא רק למחשב ולמובייל. זאת כנראה כדי שלא ייקח להם שחקנים מהGAAS של גרילה... בPS5 בלבד.
לא מבין את סוני והרצון העז שלהם לבלבל לקוחות עם האישור למשחק GAAS שמפותח על ידי NCSOFT, ובטח יצא מאוד בסמוך לGAAS של גרילה. הזוי לגמרי. הרי המשחק של גרילה גם כן יצא למחשב, בסבירות מאוד מאוד גבוהה. אז יהיו 2 משחקים מאוד דומים למחשב עם הטייטל HORIZON?
פשוט משונה, על גבול ה"מישהו חייב להיות מפוטר פה", ולכן אני רוצה להאמין שיהיו אולי בכל זאת שונים מאוד, ואולי אלמנט הGAAS יושק במקביל ואפילו בחינם יחד עם הורייזון 3, כדי למנוע את הבלבול?

אגב, לא ראיתי שהביאו לכאן, או שפספסתי, אבל סוני תהיה המפיצה ותממן (חלקית) את המשחק של סטודיו BAD ROBOT, החברה שבבעלות JJ ABRAMS.
מדובר במשחק CO OP שמוביל אותו מי שעשה את LEFT 4 DEAD.
וכך רבותיי - סוני *כן* אמורים לגשת למשחקי GAAS.
בדיוק כמו עם HELLDIVERS, אפילו אם כאן לא ברור אם הIP יהיה בבעלותם.
חברה לא מוכרת, שמתמחה בז'אנר הזה, ולא תבזבז משאבים מהחברות המוכרות והאהובות שלהם בידועות במשחקי סינגל עם סיפור וכו'.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 דצמבר 2025, 12:20

פעם ההגדרה של דורות הייתה מאוד קלה, היה חיתוך ברור בתחילת הדור שבו יצאו כמה משחקי קרוס ג'ן וזהו, 100% בלעדיות (חוץ מאשר פיפא ומשחקי ילדים למניהם) וההגדרה הייתה מאוד פשוטה. היום זה מסובך יותר, הייתי מגדיר משחק של דור מסויים כשמשחק מפותח לדור הזה. אני חושב שדוגמה מאוד קלה מכיוון של משחק שהוא בבירור משחק פס4 זה GOW:R שהוא מאוד במפורש משחק פס4 עם פורט בסיסי לפס5 שלא נותן כמעט כלום חוץ מאשר בוסט רוזלוציה ו-FPS. דוגמה ברורה מהקצה השני היא למשל סייברפאנק שאולי רץ על הפס4, אבל זה משחק שבבירור נבנה לפס5 (או יותר נכון ל-PC) וקבל פורט פס4. מן הסתם הכי קל לדבר על משחקים שהם בבירור של הדור הזה, למשל AC:S, משחקים שנבנו לדור הזה עם טכנולוגיות של הדור הזה ואין להם בכלל גרסת דור קודם.

אבל הגבול נעשה מטושטש אפילו יותר בדור הבא, הפס6 לדעתי תהיה הפלייסטיישן הכי פחות פופולרית מאז הפס3 וכל הדור יהיה קרוס ג'ן. כלומר אני ממש בספק אם נראה "משחקי פס6", אני חושב שנראה בעיקר משחקי פס5 עם שדרוגי פס6 לאורך הדור הבא. אני אפילו לא בטח אם הדור הבא אי פעם יגיע, הפס6 פשוט תהיה פס5 פרו 2 שמריצה משחקי פס5 יפה יותר וחלק יותר. יש מצב שהדבר "דור הבא" היחיד שבאמת יהיה בדור הפס6 זאת העובדה שיפסיקו לפתח משחקי 60 לפס5 והכל יהיה שם 30 כך שכן נקבל קפיצה במכנה המשותף הנמוך ביותר, פשוט אחת מאוד קטנה.

אגב אני יכול להיות גם יותר קפדן עם הגדרה של דורות ולהגיד שזה בכלל עניין טכנולוגי. למשל דור הפס4 מאופיין בהמון אפיה מראש, GI מבוסס נודים ועוד כל מני טכניקות שהן מאוד "דור הפס4". ואם נלך בדרך הזו אז יש לא רק המון משחקי קרוס ג'ן שהם משחקי דור הפס4, יש לא מעט בלעדיים לדור הפס5/XSX שהם בעצם משחקי דור הפס4. כלומר, פריים 4 בדיוק יצא וכולם קוראים לו משחק פס3, אבל הפס3 מתה כבר לפני 11 שנים אז איך יכול להיות שהוא משחק פס3 אם הוא יצא ב-2025? כי אני חושב שכולנו מגדירים דורות על פי הטכנולוגיה, פשוט חלקנו מכירים את הטכנולוגיה ממש טוב ויכולים לדבר על שיטות GI שונות ואחרים פשוט רואים ומרגישים את זה. אבל אני חושב שעדין כולנו יודעים לקטלג משחקים לאיזה דור הם שייכים, אפילו אנשים שאין להם שום ידע טכני. הרי אף אדם עם הגיון בריא לא יקטלג את GOW:R כמשחק דור נוכחי, לפחות כל עוד אנחנו מקטלגים דורות על פי טכנולוגיה.

ובנוגע להורייזן 3, אני לא מכיר שום שמועה שהם עובדים עליו, אז מדובר בסתם ניחושים. המשחק הבא שלהם הוא המשחק GAAS והוא אפילו לא הוכרז, כלומר זה משחק של 2027 במקרה הטוב. ואם זה המצב אז אני צנצת אם יוצא הורייזן 3 לפני 2030, אם בכלל עובדים עליו עכשיו.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 08 דצמבר 2025, 12:44

אוקיי, אפילו אם זה יימשך כל הדור הבא - אז כשיצא הפס7 נראה משחקי "פס6"... מתישהו נראה אותם :)
אז אם הורייזון 3 כן יוצא ב-2032, והוא ייצא גם לPS5 - אז כן נראה עוד משחק מגרילה בדור הזה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 דצמבר 2025, 12:49

Laskin כתב:אוקיי, אפילו אם זה יימשך כל הדור הבא - אז כשיצא הפס7 נראה משחקי "פס6"... מתישהו נראה אותם :)
אז אם הורייזון 3 כן יוצא ב-2032, והוא ייצא גם לPS5 - אז כן נראה עוד משחק מגרילה בדור הזה.

בסדר, מתישהו תראה משחקים שמפותחים רק לפס6, אבל יכול להיות שזה יהיה ב-2040 כשנתחיל להתקרב לגיל 60. צריך להכיר בזה שהפס5 כאן להשאר בתור הלחם וחמאה של סוני לפחות עשור, כנראה עד סביבות 2035.

וכן, טכנית אם הורייזן 3 יוצא ב-2032 על הפס5 הוא מהדור הזה, אבל העובדה שהפס5 תחיה 15 שנים כקונסולה הראשית עדין לא תהפוך אותה לקונסולה טובה. היא פשוט חיה כל כך הרבה שנים שאולי אחרי 15 שנים יהיו לה מספיק משחקים טובים כדי להשתוות לקונסולות הקודמות של סוני שחיו 5-7 שנים :)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 08 דצמבר 2025, 13:09

אמת… די בהתאם לזמני הפיתוח שעלו משמעותית.
אבל אין ספק שהאשמה היא יותר עניין הGaaS וביטולי הפרויקטים השונים, שרובם המוחלט GaaS כמובן.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 דצמבר 2025, 13:20

אם זה היה דור נורמאלי אז אחרי הורייזן 1 גרילה היו מתחילים לעבוד על הורייזן 2 בלעדית לפס5, סוחטים כל שבריר מיץ מהקונסולה ב-30FPS והוא בטח היה יוצא ב-2023 או 2024 וממיס לכולם את המוח. אבל הדור הזה הלך בכיוון של קרוס ג'ן, מצבים גרפים לבחירת השחקן, כיוון ל-60 ומשחקי GAAS. אז מה שקיבלנו הוא משחק פס4 ב-2022 ואז חצי עשור מבוזבז על משחק GAAS. במקום להתחיל לעבוד על AAA איכותי לפס5 ב-2017 או 2018, כבר 2025 והם כנראה לא התחילו לעבוד בכלל על ה-AAA האיכותי הראשון שלהם לדור הפס5.

המצב של התעשיה ממש מעציב אותי. אני מרגיש שבקושי יוצא משחק אחד טוב באמת בשנה וטכנולוגית התעשיה בקנטים. כל דביל שעושה טוטוריאל וחצי באנריל 5 עושה דברים יותר מרשימים מאשר הסטודיואים של סוני ב-300 מליון דולר. וכשמראים לנו את GTA6, סדרה שתמיד הייתה סופר חזקה טכנולוגית אבל גרפית הייתה יפה רק בקטע של SCALE, פתאום המשחק נראה יותר טוב מכל משחק בשוק כי רוקסטאר כמעט היחידים בתעשיה שעושים משחקים כמו שהיו עושים משחקים לפני 10 שנים. בלעדית לקונסולה החזקה בשוק, מכוונים ל-30, בונים את המנוע מחדש עם טכנולוגיות חדשות, מכוונים לשמיים ושהשחקנים ישתקו וישחקו בחוויה שהיא curated במיוחד על ידי המפתחת. כל השטויות ההיפיות האלה של "השחקן יכול לבחור", "המשחק מגיע לכולם", "העובדים הולכים הביתה ב-17:00" וכו' גמרו את התעשיה. כולם נשמעים כמו פיל ספנסר עם ה"בואו כולם שחקו בהכל בכל מקום" הטפשי שלו והתעשיה נראת כמו שהיא נראת.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 08 דצמבר 2025, 13:26

כן אבל רוקסטאר מוציאים משחק אחד בעשור עכשיו, הם היו עושים 2 משחקי GTA לפני 2 דורות, דור קודם הוציאו רק RDR, לפני 3 דורות זה היה 3 משחקים ועוד כמה DLC ועוד RDR… ולפי השמועות GTA6 עולה להם בערך 2 מליארד דולר לפיתוח.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 דצמבר 2025, 13:33

Laskin כתב:כן אבל רוקסטאר מוציאים משחק אחד בעשור עכשיו, הם היו עושים 2 משחקיGTA בדור לפני 2 דורות, דור קודם הוציאו רק RDR, לפני 3 דורות זה היה 3 משחקים ועוד כמה DLC… ולפי השמועות הוא עולה להם בערך 2 מליארד דולר לפיתוח.

רוקסטאר בדור הזה מתחזקים שני משחקי GAAS במקביל ועושים את GTA6. הם בונים משחק בSCALE שמעולם לא נראה ולמרות שלוקח להם הרבה זמן,GTA4 לקח 4 שנות פיתוח ו-GTA5 היה 4.5 שנים בפיתוח (על מנוע קיים) בתקופה שבה משחק AAA לקח שנתיים. כלומר המשחקים של רוקסטאר תמיד לקחו לא מעט זמן, בטח כשחלוקת הקשב שלך מחולקת עם שני משחקי GAAS שאתה מתחזק בעדכון דו שבועי. אני לא חושב שהעובדה ש-GTA6 לקח איזה 7 שנות פיתוח מכניס מישהו לשוק גדול.

מן הסתם זמני הפיתוח התארכו, אבל לא עד כדי כך. אם תתן למפתחת מוכשרת לעשות משחק בלי כל מני GAAS והפרעות באמצע אז כנראה ש-4-5 שנים מספיק לכמעט כל מפתחת גדולה להוציא משחק. זה יותר מדורות קודמים, אבל כן מספיק לצוות לעשות משחק וחצי בדור. הרי תתן כמה תרוצים שרק תרצה לגרילה, אין שום סיבה שהם יוציאו קמפיין AAA ראשון שנבנה לפס5 באיזה 2032, לא לוקח 15 שנים לבנות משחק סינגל טוב. הסיבה שיקח להם 15 שנים לבנות משחק סינגל בלעדי לפס5 היא שהם עשו משחק קרוס ג'ן ואחריו הם עשו משחק GAAS. נדחפו להם שני פרוייקטים לפני שהם התפנו למשחק פס5, זאת הסיבה.

ואני גם לא חושב שאינטרגלקטיק לוקח יותר מדי זמן, הרי TLOU2 לקח 5+ שנים לפתח, אז אחרי מעבר דורי זה לא שוק כשאינטרגלקטיק לוקח 6+ שנים לפתח. תוסיף לזה את העובדה שאחרי TLOU2 דרוקמן התחיל לפתח את TLOU3 שהם בסוף זנחו, אז תוסיף על זה פאקינג 3 שנות פיתוח של המשחק GAAS שסוני דחפה להם בגלגלים ומה אני אגיד לך, 6+ שנים נשמע לי זמן קצר אחרי כל הבלגן הזה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 08 דצמבר 2025, 13:49

הם עלו מ-4 שנים שבנו משהו מאפס ל-8 שנים. זמני הפיתוח הוכפלו מאז הפס3. התקציבים עלו פי 10, במקרה של GTA6 כנראה פי 20.
אני רק אומר שרוקסטאר לא דוגמא טובה, הם לא מייצגים את מה ששום חברה אחרת יכולה לעשות.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 דצמבר 2025, 14:23

Laskin כתב:הם עלו מ-4 שנים שבנו משהו מאפס ל-8 שנים. זמני הפיתוח הוכפלו מאז הפס3. התקציבים עלו פי 10, במקרה של GTA6 כנראה פי 20.
אני רק אומר שרוקסטאר לא דוגמא טובה, הם לא מייצגים את מה ששום חברה אחרת יכולה לעשות.

דבר ראשון תקציב של 2 מליארד זה הבולשיט הכי גדול ששמעתי בחיים שלי, אם GTA6 עלה מליארד אני צנצנת. זה כזה דביליזים, איך מוציאים בכלל 2 מליארד דולר על פיתוח של משחק? על מה אתה מוציא סכום כזה? וכמה זמן יקח לT2 להחזיר את עלויות הפיתוח? שנתיים+? הזיה. זאת הזיה של מפיצי שמועות באינטרנט ותו לא.

ודבר שני, לא הבנתי מי עלה מ-4 שנים ל-8 שנים, רוקסטאר? מה הם בנו תוך 4 שנים מאפס? את GTA4? בן אדם, זה היה דור הפס3, עברו מאז כל כך הרבה שנים, ו-GTA4 הוא דוגמה די מעפנה למשחק עם מפה משמעותית יותר קטנה מהקודם שעשה צעד ענק לאחור מבחינת מה שהעיר מאפשרת לך לעשות (לא היו בGTA4 מטוסים או טנקים למען השם). אם רוקסטאר היו עושים אותו עם כמות תוכן שמצפים ממשחק GTA כנראה שהפיתוח של 4 היה נמתח 5-6 שנים.

אז כן, זמני הפיתוח מדור הפס3 אולי עלו משמעותית, אבל רוב העליה הייתה בדור הקודם, לא בדור הזה, והדור הקודם היה בסדר גמור. והתקציבים, הם עלו אולי פי 4-5, לא פי 10, הגזמת בטרוף. KZ2 עלה 60 מליון דולר, רוב משחקי COD של דור הפס3 היו עם תקציב של 40 עד 60 מליון. היום תקציב של משחק AAA גדול הוא בערך 200 מליון, הכי מופרכים 300 מליון, זה לא פי 10. והם לא ממש רחוקים מהתקציבים של דור הפס4, TLOU2 עלה 220 מליון דולר, זה לגמרי תקציב הולם למשחק פס5 מודרני.

דור קודם משחק AAA גדול ואיכותי לקח 4-5 שנים, בדור הזה 5-6 שנים. זה גרוע יותר, אין ספק, אבל לא צריך להפריז. אם לא היו משחקי קרוס ג'ן ואשליות GAAS הדור הזה היה יחסית נורמאלי. מן הסתם ההספק היה קצת יותר נמוך מדור הפס4, אבל זה נכון גם לדור הפס4 מול דור הפס3 שבו ההפרש היה אפילו יותר קיצוני. שיגעון ה-GAAS והקרוס ג'ן הפכו את המצב לממש קיצוני כי כשיש לך 3 פאקטורים שמשפיעים על פיתוח משחקי הפס5 (וגם תוסיף לזה את הקורונה) אז המצב הופך לממש גרוע.

אתה רואה שחברות של סוני שלא הפריעו להם עם GAAS וקרוס ג'ן הצליחו להוציא משחק תוך 5 שנים, למשל GOY או ספיידרמן 2 (ואינסומניאק על הדרך הוציאו 2 משחקים נוספים) וגם יש מספיק דוגמאות מצד ג' כמו AC:S שפותח תוך 4.5 שנים או SW:OUTLAWS שפותח ב-5.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 08 דצמבר 2025, 17:32

אני בכלל לא אתפלא אם GTA6 לא רחוק מהתקציב שהשמועה מדברת עליו… התקציב של ספיידרמן 2 לפס5 היה מעל 310 מליון דולר, והעיר אותה עיר. מה שהולך להיות בGTA6 זה בטח פי 5 יותר ממנו, הם מביאים את התותחים הכי כבדים שהיו אי פעם מכל, אבל כל בחינה אפשרית. כמות תוכן שמגמדת כל דבר אחר אי פעם ואני בספק אם הם חוסכים על משהו. בדור הזה עדיין כמעט ולא ראית שום משחק באמת בלעדי לדור הזה בתחום הAAA שאפשר להשוות אליו, לצערנו הרבה ועם כל הכבוד לSW Outlaws שרץ סבבה לגמרי על הסוויץ׳ 2 עם RT, או AC:S שכנ״ל רק בלי RT.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 דצמבר 2025, 22:51

כל משחק שרץ ב-60 על הפס5 יכול לרוץ על הסוויצ' 2 די בקלות ולסוויצ' 2 יש חומרה מודרנית מהפס5 (או מהגייבקיוב והאמת שיש מצב שגם מהפס6) כך שלהגיד "המשחק רץ על הסוויצ' 2" זה לא באמת טיעון, אם יש ל-GTA6 מצב 60 (אני משער שלא, אבל אם) אז גם הוא ירוץ על הסוויצ' 2. אם רק תוכל להסביר לי איך אתה מוציא על משחק 2 מליארד דולר, ליטרלי איך אתה מבזבז את כמות הכסף, ביחוד שרוקסטאר לא גדלו מאז RDR2. התקציב פיתוח של RDR2 שעבדו עליו 5 שנים היה על פי הערכות בין 170 ל-220 מליון דולר, אז מה בדיוק דורש פי 10 יותר תקציב? תקציב לא נעלם רנדומאלית, צריך להוציא אותו על משהו, ורוב התקציב הולך על שכר לעובדים וגודל הצוות של GTA6 דומה לזה של RDR2.

GTA6 נראה כמו שהוא נראה כי הוא מפותח כמו שמשחקים היו מפותחים בדור הקודם. אתה חושב שיש בו גם RT GI וגם RT השתקפות בעולם פתוח בגלל תקציב? שיש בו כמות פסיכית של אנשים על המסך בגלל תקציב? שיש בו LOD מטורף בגלל תקציב? כל הדברים האלה זה נטו יכולת טכנית של הצוות מנוע בשילוב עם כיוון ל-30FPS. וכמובן שצריך את התקציב כדי לבנות עולם יפיפה, אבל זה נטו שעות אדם, ושוב, גודל הצוות לא באמת השתנה.

אז בערך אותו גודל צוות כמו RDR2 עובד על המשחק בערך 60% יותר זמן, אז התקציב גדל ב-1000%? כשהשקיעו במשחק פחות מפי 2 שעות אדם? ואני עוד נדיב פה כי טכנית רוקסטאר עבדו על RDR2 יותר מ-8 שנים, אבל חישבתי פה רק 5. אם הייתי צריך לנחש כנראה שהתקציב של GTA6 הוא סביבות ה-400 מליון דולר, אם נפריז 500 מליון. ואני לא חושב שצריך להיות גאון גדול כדי לפסול את השמועה הזאת של 2 מליארד דולר. GTAV הכניס פחות מ-10 מליארד דולר לאורך 12 שנים שהוא בשוק, איזו חברה עם חצי תא מוח מתפקד תשקיע 2 מליארד דולר במשחק המשך? זה יותר מ-20% מסך ההכנסות של GTA5 למען השם, יקח למשחק שנים רק להחזיר את התקציב, זה לא כלכלי, זה לא הגיוני, וזה לא סביר. אם הייתי עף לירח עם הערכה הייתי אומר 500 מליון לפיתוח ועוד 300 או 400 מליון לשיווק וממש הפרזתי.

ואגב את ספיידרמן 2 ו-TLOU2 לא הייתי משווה לתקציב של רוקסטאר כי רוב רוקסטאר יושבים באדינבורו סקוטלנד ששם השכר הייטק הוא פחות מחצי השכר בסנטה מוניקה או ברבנק איפה שנוטידוג ואינסומניאק יושבים. כנראה שיותר זול לרוקסטאר להחזיק 1000 עובדים מאשר לאינסומניאק להחזיק 450.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 09 דצמבר 2025, 05:35

כששאלתי את גוגל AI כמה עובדים יש ברוקסטאר - זו התשובה שהוא נותן לי:

Rockstar Games employs approximately 4,000 to 6,000+ people across its global studios, with some estimates for GTA 6 development suggesting over 7,500 people have worked on the project. The exact number fluctuates, but generally ranges in the thousands, with figures from 2018 (2,000+), 2025 (4,871-5,970+), and peak project numbers (7,500+ for GTA 6).

אז הטענה שהם לא גדלו הרבה היא לא נכונה. הם התפוצצו בגודל מאז RDR2, אם זה נכון.
תוסיף על זה עלויות שכר שבטח עלו משמעותית מאוד, תוסיף גם עלויות של זכויות יוצרים לשירים, כנראה מאות שחקנים, שנים רבות יותר של עבודה של השחקנים הראשיים, פי כמה וכמה יותר שעות של לכידת התנועה של אנשים, בעלי חיים ומה לא… אני רואה אותם עוברים בלי שום בעייה פי 5 מספיידרמן 2.
לגבי איפה הם יושבים - הטענה היא שכל GTA6 עובדים כל הסטודיו ריפ שלהם ביחד.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 דצמבר 2025, 09:37

אמממ, יש לך את זה במקור אמיתי במקום ״דיברתי עם cgpt״? על שום משחק לא עובדים 8000 אנשים, בטח שלא שכירים, זה מגוחך. כנראה שcgpt משלב לתוך זה מיקור חוץ, שזה משהו שסטודיואים לא באמת מדווחים כי נוטידוג מעדיפים להגיד שעבדו על המשחק 250 אנשים ושוכחים לציין את ה1500 הודים וסינים.

ואפילו אם נלך על זה שרוקסטאר גדלו פי 2-3, זה עדין לא מתקרב לקצה הזרת של 2 מליארד או אפילו 1 מליארד. מה בכלל המקור של השמועה של ה2 מליארד? מי המקור האמין שאמר את זה שכולם מצטטים את זה בבטחון?

תפעיל חשיבה קריטית לשניה. נשמע לך הגיוני שחברה ציבורית תשקיע 2 מליארד לפתח את המשחק כשכל ההכנסות של GTA5 לכל אורך חייו הן בערך 9 מליארד? נשמע לך סביר כלכלית? שיקח להם 2-3 שנים רק להחזיר את ההשקעה? ברור לך שזו הזיה טוטאלית נכון?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 09 דצמבר 2025, 12:01

שמועות תמיד מפריזות קצת, לפעמים הרבה, אז 2 מליארד נשמע לי גם המון, אבל 1.5 או קרוב לשם - כן. נשמע לי סביר שחברה שרוצה לשחזר את ההצלחה של המשחק הקודם ולעבור אותה, לעשות משהו עצום שבחיים לא היה ולא יהיה עד המשחק הבא שלה, וזה לחלוטין אפשרי ואפילו סביר שיקרה - תשקיע מאמצים ומשאבים חסרי תקדים כדי להבטיח את זה.

לגבי החזרת ההשקעה - אני צופה את זה תוך הרבה, הרבהההה פחות משנתיים-שלוש, ואולי אפילו פחות מחודש.
אתה זוכר שGTA5 עשה מליארד דולר תוך שלושה *ימים*, כן? זה רק מההכנסות על המכירות של המשחק עצמו, בלי אונליין.
משחק של 60 דולר, כשזה בטח יעלה 80… ונראה לי שאתה תסכים גם כן שהמשחק הזה ישבור את השיא שלו. אז איך הגעת לשנתיים שלוש כדי להחזיר את ההשקעה? אפילו אם זה 2 מליארד זה יקרה בחצי שנה הראשונה בלי שום ספק בעיניי. אם האונליין הפעם יהיה מוכן וטוב כבר בהשקה, ונראה לי שלא יפספסו את זה אחרי הדחייה האחרונה - אז אולי תוך שבועיים אפילו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 דצמבר 2025, 14:32

Laskin כתב:שמועות תמיד מפריזות קצת, לפעמים הרבה, אז 2 מליארד נשמע לי גם המון, אבל 1.5 או קרוב לשם - כן. נשמע לי סביר שחברה שרוצה לשחזר את ההצלחה של המשחק הקודם ולעבור אותה, לעשות משהו עצום שבחיים לא היה ולא יהיה עד המשחק הבא שלה, וזה לחלוטין אפשרי ואפילו סביר שיקרה - תשקיע מאמצים ומשאבים חסרי תקדים כדי להבטיח את זה.

אבל על מה השמועה מבוססת? מי הפיץ אותה? יוזר בפורום? ג'ייסון שרייר? ואם השמועה הייתה 7 מליארד דולר גם היית מאמין לזה?

גם להשקיע 450 מליון דולר זאת השקעה חסרת תקדים. לשים 2 מליארד זאת השקעה חסרת כל פרופורציה לדור. כל הזמן מצטטים את ה-300 מליון של ספיידרמן 2 שבטח גם כלל תקציב שיווק, אבל איזה עוד משחק קבל תקציב של 300 מליון בדור הזה? אפילו לא אחד. רוב המשחקים בתקציב די דומה לדור הקודם, אולי טיפה יותר גבוה. אין שום סיבה שהתקציב של GTA יזנק פי 10.

ואגב, אני מדבר כמובן על תקציב פיתוח, לא תקציב שווק.

Laskin כתב:לגבי החזרת ההשקעה - אני צופה את זה תוך הרבה, הרבהההה פחות משנתיים-שלוש, ואולי אפילו פחות מחודש.
אתה זוכר שGTA5 עשה מליארד דולר תוך שלושה *ימים*, כן? זה רק מההכנסות על המכירות של המשחק עצמו, בלי אונליין.
משחק של 60 דולר, כשזה בטח יעלה 80… ונראה לי שאתה תסכים גם כן שהמשחק הזה ישבור את השיא שלו. אז איך הגעת לשנתיים שלוש כדי להחזיר את ההשקעה? אפילו אם זה 2 מליארד זה יקרה בחצי שנה הראשונה בלי שום ספק בעיניי. אם האונליין הפעם יהיה מוכן וטוב כבר בהשקה, ונראה לי שלא יפספסו את זה אחרי הדחייה האחרונה - אז אולי תוך שבועיים אפילו.

GTA5 לא הכניס מליארד תוך שלושה ימים, אם זה היה המקרה הREVENUE שלו לאורך 12 שנים לא היה רק 9 מליארד. המספר הזה כולל את ההכנסות של הריטיילרים, סוני/מיקרוסופט וכו', זה לא הסכום ש-T2 מקבלת. ב-2013 T2 עשו תרגיל חשבונאי שדחה את ההכנסות של GTA5 ל-Q3 (לרבעון של החגים) כדי שהשיגור של GTA ONLINE יתחבר לשיגור של GTA5. ההכנסות מספטמבר עד סוף 2013 של GTA5 + GTA ONLINE היו 1.096 מליארד דולר. כלומר לא, GTA5 לא הכניס מליארד תוך 3 ימים, הוא הכניס מליארד תוך שיגור של GTA5 + שיגור של GTA ONLINE + רבעון שלם של חגים. אז כן, להחזיר השקעה של 2 מליארד יקח ל-GTA6 לא מעט זמן, ל-GTA5 לקח 5 שנים להגיע ל-6 מליארד, זאת הזיה לשגר את המשחק הכי פופולרי בהסטוריה ולא להיות רווחי עד מתישהו ב-2027 אם לא 2028.

2 מליארד זה סכום הזיה לא סביר. אם עלות הפיתוח הגיעה ל-1 מליארד אני צנצנת. ולשים על שיווק יותר מכמה מאות מליונים נשמע לי כמו כסף לפח.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 09 דצמבר 2025, 16:21

מן הסתם משחק סופר מצופה מכניס את רוב הכסף שלו בהתחלה. במשחק אונליין זה מעט שונה אבל האונליין של המשחק הזה לא הכניס כסף מהיום הראשון כי הוא הושק עם הרבה בעיות והאונליין לא ממש עבד. רק בנובמבר הוא עבד כמו שצריך והם פיצו אנשים בהמון כסף וירטואלי (אני הייתי ביניהם) על הסיפור הזה. אז האונליין לא ממש הכניס כלום ב-2013. גם אם מדובר בסכום שצריך לחלוק עם ריטיינרים אז בשלושה ימים הוא הכניס 700 מליון דולר, מהר מאוד אחר כך הגיע למליארד, אתה כבר מדבר איתי על קטנות בשלב הזה… אני שוב, מוכן להתערב שGTA6 יגיע ל-2 מליארד הכנסות בתוך חצי שנה.

לגבי מאיפה הגיעו השמועות - אני לא באמת נכנסתי לזה, אני רואה את המספרים האלה בדיוק כמו שאני רואה את מספר העובדים המשוער, אנחנו נדע את הכל כנראה רק אחרי שהמשחק ישוגר. אני אישית לא אהיה מופתע בכלל מאיזור ה-1.5 מליארד. לי זה כן נשמע סביר למשהו כזה, ממה שראינו ממנו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 דצמבר 2025, 16:47

לא סביר בשום צורה שעלות הפיתוח של המשחק היא מעבר לכמה מאות מליונים. לא סביר בשום צורה שT2 ישימו 2 מליארד דולר על המשחק. אני משער שנחכה ונראה, אנחנו מתווכחים על שמועה בלי שום בסיס.

אגב, בדקתי מה המקור של השמועה, המקור הוא ההאקר שפרץ והדליף את הסרטונים של GTA6 שטען ב-2022 שבאותה נקודה רוקסטאר הוציאה 2 מליארד. כלומר הטענה היא שב2022 ההוצאה הייתה כבר 2 מליארד והוא היה רק באמצע הפיתוח. אז מה אתה אומר? התקציב הוא 3 מליארד? 4 מליארד? ומה עם שיווק? אז אולי בעצם 5 מליארד? מגוחך.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 09 דצמבר 2025, 17:05

יתכן שזה התקציב שייעדו לפרוייקט, כולל שיווק ופרסום, כנראה שזה גם כולל איזה עשור של הוצאות תפעול של האונליין. אז נניח והשיווק גם כן כמה מאות מליונים, אז מליארד+ עדיין סביר לדעתי.
ויכול להיות שהכל בולשיט. הנקודה הייתה שGTA6 לא דוגמא טובה ומשם התגלגלנו אבל אני עדיין בדיעה שהמשחק הזה עולה לפתח לפחות פי כמה מספיידרמן 2.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 30 אורחים