InterAl כתב:לא מבין מה הטעם בלהשוות את משחקי קאפקום לסקוור. משחקים בסקופ אחר לגמרי. וריברת' אולי עלה פחות כי הוא ממחזר המון נכסים מהקודם וגם משתמש ב-ue4 המיושן. ועדיין, מודה שזה קצת מפתיע אם המספרים האלה נכונים.
מילא הסקופ, אבל הצ'רי פיקינג מגוחך. רייז זה משחק switch שגם בנוי בין היתר על גייפמלי ואנימציות שקאפקום בנו לאורך עשורים, לא ברור מה הטעם להזכיר אותו בכלל. דרגון דוגמה השוואה ראויה יותר אבל הוא כנראה המשחק AAA הכי זול של קאפקום, שוגר במצב לא לגמרי אפוי, עם מחסור באויבים חדשים, והתלונה המרכזית כלפיו זה שהוא מרגיש מזורז ודומה מידי למשחק הראשון עד שהוא מרגיש כמו רימייק.. והוא עדיין יקר יותר מפפ16.
עברתי קצת על המצגת ויש שם מידע שהוא כמעט בוודאות לא נכון אז לא יודע כמה אפשר לסמוך על הנתונים האלה. הוא גם מנסה לשווק ירידה במכירות בין דרגון קווסט 11 (משחק ראשי) לדרגון קווסט 3 (רימייק 2D למשחק מהאייטיז) כאיזושהי מפולת, כאשר ההבדלים בסוג הפרוייקט, התקציב והציפיות ברורים לחלוטין לכל אחד ואין ספק ש DQ3 משחק מצליח ביחס למה שהוא. אז יש כאן גם אג'נדה.
אבל לצורך העניין המספרים דווקא עושים שכל. פפ16 היה משחק שהרגעים הגבוהים בו היו מאוד גבוהים והנמוכים מאוד נמוכים, וחלק גדול מזה היה פשוט ערכי הפקה. זה ממש הרגיש כאילו כל התקציב הלך על הקרבות eikons וקטעי מעבר ראשיים ברמה הכי גבוהה בזמן שהסייד קווסטים קיבלו פרוטות ורמת הפקה של קטעי מעבר ב, ובכן, דרגון דוגמה. ואני מזכיר שהם גם בנו מנוע בשביל המשחק הזה שאולי ינוצל לפרוייקטים אחרים, אז כשמסתכלים על זה ככה זה דווקא לא נראה כמו פרויקט בזבזני, להפך.. הוא לקח פחות זמן וכסף ממה שעלה להפיק את פפ13 על הפס3, ובוודאי פחות מפפ15/ורסוס13 שפותח בתקופות שונות לאורך עשור. אז ביחס לעצמם, סקוור במגמת התייעלות.
לגבי פפ7, במבט ראשוני זה נראה לחלוטין לא הגיוני שדווקא למשחק הראשון יהיה תקציב גדול יותר בזמן שלשני יש סקופ גדול פי כמה, אבל הם עשו מיקור חוץ לחלק מהפיתוח, לא היו מרוצים מהתוצר של CyberConnect2 ולקחו אותו In house ב 2017 וסה"כ כנראה עבדו עליו יותר זמן מריברת' שהתחיל פיתוח בכל הכוח רק אחרי ה DLC.
אני דווקא לא חושב שהיה הרבה מיחזור נכסים (זה יהיה במשחק השלישי) כי אין הרבה מה לקחת ממידגאר לרוב הסביבות בריברת' ו 90% מהאויבים, כנראה יותר, היו חדשים לחלוטין. אבל כמו כל המשך יותר קל לבנות משחק אחרי שבנית את הבסיס שלו. וסקוור דיברו הרבה על הפיתוח של ריברת' עוד לפני שיצא וכמה הם חושבים ששחקנים יופתעו מכמות התוכן שהם הצליחו לעשות ואכן הופתענו, זה אחד המשחקים הכי AAA ששיחקתי בחיי, מהבחינה הזאת לפחות. הם מייחסים את זה לכלים שהם בנו במנוע המאוד מקוסטם של אנריל 4 והעובדה ש 80%-90% מהצוות המשיך מרימייק לריברת', משהו שנשמע לי סטדנרטי, אבל מסתבר שלא עבור סקוור.
אחרי שהם לא פרסמו את המכירות של המשחק ישר נכנסתי להיסטריה בדיוק בגלל שהרגשתי את התקציב שלו, כמו כל אחד ששיחק בו כנראה. זה בפער המשחק המודרני הכי שלם, מרשים ומאסיבי שהם אי פעם עשו (שזה קצת מצחיק בהתחשב בכך שהוא שליש רימייק), וביחס למה שאנחנו יודעים על תקציבים בתעשייה וכל המרכיבים שיש בריברת', התקציב שלו בכלל לא מופרך בעיני ולא הייתי מתפלא אם המספר היה אפילו גבוה יותר. אבל הלוואי וזה חירטוט, כי לא ברור אם עדיין יש להם את הקהל בשביל להמשיך לתמוך בהפקות מהסוג הזה ופאק אם זה לא בדיוק מה שאני רוצה מהם.