במה אתם משחקים?

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Stick
Sage

Re: במה אתם משחקים?

הודעהעל ידי Stick » 05 נובמבר 2025, 18:46

שני הדברים המרכזיים שהפריעו לי, בעיקר בדיעבד, זה הסיפור ותחושת המסע. יש בו קטעים מצויונים גם באספקט הזה, אבל בסך הכל הרגשתי שרמת הכתיבה ירדה מדרגה מסוימת.
2018 היה סיפור קטן, מהודק בטירוף, שהעלה מהצד המון שאלות ובניית עולם שהיה כיף להשתעשע איתם. התשובות שראגנרוק נתן היו בחלקן טובות, בחלקן מאכזבות, ובחלקן לא קיימות.
מהבחינה הזו 2018 נהנה קצת מתסמונת העונות הראשונות של אבודים - יותר כיף ומעניין להעלות את הרעיונות לאוויר מאשר להצטרך לתת להם תשובות.
אבל להבדיל מסדרת טלוויזיה במשחקים יותר קל להסתכל על זה כשתי חוויות שונות ומלאות, ולכן 2018 הרגיש לי יותר 'שלם' בסופו של דבר.
העולם של ראגנרוק היה יותר גדול, מגוון ומרשים, אבל העולם של 2018 התאים יותר למשחק שהוא היה בו.
יש בראגנרוק יותר סיפור, יותר דמויות והוא יותר אפי, אבל בסוף הוא גם מאבד פוקוס עם כל הכדורים שהוא מנסה לג'נגל במקביל.
הסיפור הקטן של 2018 על אב ובן התחבר מצוין עם שני סיפורי הצד גם הם על משפחה (פרייה ובאלדר, שני הגמדים), אפילו הסיפורים הקצרים ממש במשימות הצד או בבניית העולם, הכל התחבר טוב יותר לפאזל אחד ברור ובהיר.

עם זאת ברוב הנתונים היבשים כמשחק ראגנרוק טוב יותר ובחלק מהדברים באופן משמעותי. מבחינת נטו הנאה דקה אחרי דקה בזמן המשחק עצמו - יותר נהנתי מראגנרוק.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 05 נובמבר 2025, 19:02

אני מסכים עם כל מה שאמרת ואני רק אוסיף שהייתה מרגנרוק ציפיה להביא את הscale והאפיות שהאינטימיות גרמה ל-2018 לאבד, אבל הוא לא הביא אותם ולפחות מבחינתי זה מאכזב.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

הודעהעל ידי Golan » 05 נובמבר 2025, 20:15

DrKeo כתב:גולן משחק GOW2018:
אוי זה נוראי, אוי זה משעמם, אוי למה אני משחק בזה, אבוי לי אני סובל... והיה מדהים! :!:

נו מה אני אעשההההההההה חחחחחחחח.

ההתחלה של המשחק ממש איטית והיא לגמרי Walking Simulator ואני נבהלתי שכל המשחק יהיה ככה, 15 שעות של כלום. והסתבכתי לגמרי עם העולם הפתוח והמערכת שדרוגים. מזל מזל מזל!!! שנתתי לזה צ׳אנס. לא עשיתי שום משימות צד, שיחקתי על הרמה הכי קלה (Give me a story) ופשוט התמקדתי בסיפור הראשי. סיימתי אותו כשקרייטוס ברמה 5, אין לי שמץ של מושג איך אנשים הגיעו לרמה 8-10, לא הבנתי מה אני מפספס?

Stick כתב:והכל ביומיים..!
לא זוכר מתי פעם אחרונה סיימתי משחק AAA ביומיים בלבד... אה נכון! זה היה GOW 2018 :)
הוא כל כך תפס אותי שפשוט לא הפסקתי לשחק משישי בבוקר ועד שסיימתי אותו בשבת בלילה בסופ"ש שהוא יצא בו.

בכל מקרה גולן אני שמח לשמוע שבסוף גילית את האור. עקרונית אני חושב שראגנרוק משמעותית מהנה יותר מ2018 בקומבט שלו, בזירות, בגיוון וכמובן שבבוסים. למרות שגם שם יש כמה קטעים "נמתחים" של הליכה שאולי ישעממו אותך, אני מאמין שתאהב אותו יותר מאת 2018 לפי איך שתיארת את החוויה שלך. אישית הם היו אצלי די שווה בשווה כשסיימתי את ראגנרוק עם יתרונות ברורים על השני לכל אחד מהם, אבל בעוד שהיתרונות של ראגנרוק שהיו שם עדיין קיימים, ככל שהתרחקתי מהם אז 2018 נצרב לי בראש הרבה יותר כמשחק הבאמת מיוחד מבין שניהם.

מזל שישבתם לי על הראש! :D

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 35 אורחים