Metal Gear Solid - הנושא הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

Re: Metal Gear Solid - הנושא הרשמי

הודעהעל ידי bling » 08 ספטמבר 2015, 11:23

אני בטוח שהסוף האמיתי האמיתי של המשחק ייחשף ב METAL GEAR PAKINCHU, אין מה לעשות, לא יכלו לתת לקוג'ימה לסיים את זה באמת, אחרת למה שאנשים היו משחקים בהמשך? :/

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 ספטמבר 2015, 11:47

יש כל כך הרבה סיפורים במטאל גיר שזה באמת משנה אם הוא סוגר או לא? תוך שתי שניות הייתי קונה משחק מטאל גיר במלחמת קוראה עם הבוס ונייקד סנייק הצעיר שמשחקים שם את הבוס :)
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 09 ספטמבר 2015, 00:12

10 הטוויסטים הכי טובים בסדרה, לא כולל ספוילרים ל MGS5 ככה שאפשר לראות:

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 ספטמבר 2015, 01:28

אזהרה ממש חשובה, אם מביאים את QUIET למשימה 29 או 42 הSAVE יכול להפוך למושחת וכל ההתקדמות שלכם תהרס! ראו הוזהרתם.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 09 ספטמבר 2015, 01:39

יש לי שאלה לזקני הסדרה, מה הוייב של המשחק בכל הנוגע לעל טבעי? באיזה גישה להתייחס לזה?
כי מצד אחד המשחק מאוד מציאותי וכבד ומדבר על אירועים אמיתיים ופוליטיקה בין מדינות והכל, מצד שני יצורים על טבעיים מסתובבים כמו חול ואף אחד לא עוצר לייחס לזה יותר מדי חשיבות אפילו.
בmgs4 עוד הייתה קצת אווירה עתידנית (2014, העתיד הרחוק!) אז זרמתי עם זה אבל כאן הכל מרגיש עוד יותר מציאותי כשמספרים לי בהקלטות מצד אחד על חתימת הסכם שלום בין ישראל למצרים ומלחמה בין איראן לעיראק ומצד שני סנייק מספר בנונשלנטיות על אדם בוער שרדף אחריו..
שלא תבינו לא נכון אין לי בעיה עם על טבעי אני פשוט לא מצליח להבין את הגישה של העולם ואיך להתייחס אליו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 ספטמבר 2015, 01:46

Stick כתב:יש לי שאלה לזקני הסדרה, מה הוייב של המשחק בכל הנוגע לעל טבעי? באיזה גישה להתייחס לזה?
כי מצד אחד המשחק מאוד מציאותי וכבד ומדבר על אירועים אמיתיים ופוליטיקה בין מדינות והכל, מצד שני יצורים על טבעיים מסתובבים כמו חול ואף אחד לא עוצר לייחס לזה יותר מדי חשיבות אפילו.
בmgs4 עוד הייתה קצת אווירה עתידנית (2014, העתיד הרחוק!) אז זרמתי עם זה אבל כאן הכל מרגיש עוד יותר מציאותי כשמספרים לי בהקלטות מצד אחד על חתימת הסכם שלום בין ישראל למצרים ומלחמה בין איראן לעיראק ומצד שני סנייק מספר בנונשלנטיות על אדם בוער שרדף אחריו..
שלא תבינו לא נכון אין לי בעיה עם על טבעי אני פשוט לא מצליח להבין את הגישה של העולם ואיך להתייחס אליו.

יש סוג של ניגודיות בסדרה כשאיש ששולט בדבורים הוא הגיוני לגמרי לכולם (אבל מאוחר יותר מנסים להסביר את זה בפרמונים שהוא מפריש) או דמות שלא יכולה למות (אבל אז מסבירים שזה בעצם ננו מכונות שמחזקות יכולת ריפוי טבעית שהיה לה) וכדומה. כלומר תמיד יש דמויות על טבעיות בצורה טפשית ותמיד כולם מתיחסים לזה כמשהו אמיתי ולגמרי הגיוני אבל עם הזמן מנסים לעשות איזה הסבר חצי מדעי שלא באמת עובד. בקיצור, זרום עם זה, אישית אני חושב שיש לזה קשר לרסיס שלוחץ לביג בוס על המוח ועוד כל מני דברים שדסקסטי עם בלינג, הנה ציטוט של זה כי קשה לשלוח להודעה ספציפית (ספויילרים רק לשעה הראשונה של המשחק):
ספויילר: הצג
גם לי לא ברור למה נתנו לי לבנות פנים חדשות, האופציות שרצות לי בראש:
1) אחד הנושאים במשחק הוא הכאב פאנטום, כלומר להרגיש איבר כאילו הוא עדין שם. אולי אתה באמת נראה כמו שבנית באווטאר אבל אתה מדמיין את עצמך עדין נראה כמו ביג בוס?
2) קוג'ימה הולך לשחק על הלוק שבחרת מאוחר יותר, אולי בקטע של סייקו מנטיס סטייל? למרות שאני חייב להגיד שכשאני אגיע לקטע בטח אני כבר אשכח מזמן איך נראת הדמות שבניתי, מקסימום התאריך יום הולדת (כי זה התאריך שלי) או השם (כי בחרתי בJOHN, השם האמיתי של ביג בוס :))
3) אולי זה המנגנון שבעצם בנית בעזרתו את הלוק של הדמות של MGS:O? אולי איכשהו יש רבע עלילה לפתיח של MGO וישתמשו בדמות שבנית?
4) קוג'ימה פשוט רצה לשחק לנו בראש. להתבאס רצח מזה שמשנים לנו את הפנים ולא נראה כמו ביג בוס, בסוף זה סתם וגורם לך לרגע של אושר שעדין תשחק דמות שנראת כמו סנייק

ועוד משהו אחד אחרון. באף משחק MGS כשביג בוס מבוגר (כלומר מ-MG1 ועד MGS4) הוא לא באמת דומה בשום צורה לסנייק. הם אמורים להיות שכפולים, למה לעזאזל ביג בוס הזקן בMGS4 לא נראה כמו סנייק הזקן בסוף המשחק? לרגע חשבתי שהוא מסביר את זה עם הניתוח פנים.

אגב, זה רק אני או שהאיש עם התלאים על הפנים בדיוק עם הקול של קיפר סת'רלנד? כלומר ביג בוס. והד"ר בהתחלה, עליו עשו את הקמפיין של "השתלת ראש". מה לעזאזל הולך פה? למה לאיש השני היה הקול של ביג בוס, הראש שלו מלא תחבושות, רוציים לעשות לך ניתוח פנים והד"ר הזה אמור להיות מומחה להשתלת ראשים? אני מריח פה טוויסט מטורף בעלילה :)

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 09 ספטמבר 2015, 01:56

נכון, בדר"כ מנסים להביא הסברים הגיוניים לדברים שהולכים שם, למרות שלא תמיד, למשל ה SORROW מ MGS3 הוא פשוט מדיום, בעולם של MGS זה הגיוני ובסדר, כנ"ל PSYCHO MANTIS, לא הסבירו שמנטיס בדיעבד משתמש במכשיר מתוחכם שמתחבר ב BLUETOOTH עם רהיטים וכך הוא שולט בהם, הם פשוט אנשים עם יכולות קינטיות/ רוחניות גבוהות.

גם יש מקרים שלפעמים עדיף שהדבר ישאר תעלומה או על טבעי ולא הפתרונות "המדעיים" שמביאים בסדרה שמסתכמים בנאנו-מאשינס מדהימים שמשום מה אף אחד בעולם לא חושב לשכפל, למרות שבעולם שמבוסס על כלכלת מלחמות כמו ב 4 אין הגיוני מזה כדי של PMC שלך יהיה יתרון מדהים בשדה הקרב, עזוב, הייתי מעדיף ש VAMP יהיה כבר ערפד וזהו :)

בקיצור, העלילה די מפגרת בהרבה מקרים, אין מה לעשות, תהנה מהמופע ותזרום, למרות הכל יש רגעים מגניבים או עשויים ממש טוב, יש כאלו שפחות, לפעמים יוצאת סמטוחה לא ברורה ולפעמים עם הכל אתה מזיל דמעה בסוף כמו ב MGS3.
(ולפי מה שאומרים לצערי זה לא נשמע ש MGS5 יהיה מהמקרים האופטימים יותר)

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 09 ספטמבר 2015, 01:59

אני פשוט שמח שנכנסתי למשחק המדהים הזה בלי שאכפת לי אפילו קצת מהעלילה :)
אני יכול לדעת כבר מעכשיו שאני לא אתאכזב כי הגיימפלי כל כך נהדר שהסיכון היחיד הוא העלילה, ומבחינתי היא יכולה להיות בונוס בלבד.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 ספטמבר 2015, 02:01

אתה תראה דברים מגניבים ולא ברורים, מה רע?

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 09 ספטמבר 2015, 02:22

Stick כתב:אני פשוט שמח שנכנסתי למשחק המדהים הזה בלי שאכפת לי אפילו קצת מהעלילה :)
אני יכול לדעת כבר מעכשיו שאני לא אתאכזב כי הגיימפלי כל כך נהדר שהסיכון היחיד הוא העלילה, ומבחינתי היא יכולה להיות בונוס בלבד.

סכ"ה נראה שרוב המבקרים באו בגישה שלך והציון שלו הוא כמעט בלעדית בגלל הגיימפליי שלו שגובל בשלמות.

הוא ירד עכשיו ל 94 למשל בגלל שג'ים סטרלינג (מבקר שאני עוקב אחריו בקביעות) הביא לו 9 בגלל שהוא מעריץ גדול של הסדרה ואכזב אותו שאין סיומת ושהוא הרגיש לו לא גמור עלילתית, למרות שהוא חושב שהגיימפליי שלו מדהים, היה לו קשה להביא ציון מושלם בגלל הטעם החמוץ שנשאר לו.
אני כבר מכין את עצמי מראש לאכזבה הזו ומשחק אותו בראש של באמת להנות מהגיימפליי המצויין שלו קודם כל, אם יהיה קטע עלילתי מגניב זה בונוס כמו שאמרת.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 09 ספטמבר 2015, 02:23

אגב, עוד דבר מינורי שאני אתלונן עליו רק כדי להדגיש עד כמה המשחק אדיר שאני אשכרה מתלונן על כאלו שטויות - הצליל והאפקט של ההרמת חפצים.. וואו זה כל כך יפני שאני יכול להתחרפן.
לרגע אחד אני חודר לבסיס ממוגן כנו הנינג'ה הכי מגניב בעולם, יורה לאנשים בראש בלי שהם יודעים שאני שם, ואז פתאום אני מרים משהו ומרגיש כמו ילדה יפנית בת 7 שהאכילה את הטמגוצ'י שלה. זה כל כך נוראי ולא באמת חשוב שזה כבר מצחיק אותי :)

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 09 ספטמבר 2015, 02:32

אני דווקא מכור לצליל הזה, לא יודע למה, גם לצליל של הבועה כשיורים למישהו בראש עם רובה מרדים.
זה הזוי אבל איכשהו זה עובד עלי ואני נהנה לשמוע את הצלילים האלה :)

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 09 ספטמבר 2015, 02:46

בלינג, יכול להיות שאתה, אתה.. יפני?!

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 09 ספטמבר 2015, 02:59

את האמת ב GZ בזמנו כששיחקתי זה היה נשמע לי גם מטופש, הרעש של הבועה (אין שם ממש משאבים להרים), אבל לא יודע, ככל שהבאתי יותר הד שוטים קיבלתי התניה פלבולית שאני רוצה לשמוע את זה שוב.

עם הצליל של המשאבים זה חרוט לי בראש עוד ממטאל גירים הקודמים, גם שם כשהרמת AMMO היה את אותו הצליל ובימי הפס1 לא בדיוק היו לי סטנדרטים לדקויות כאלו של האם אני אוהב את הצליל של זה, זה התקבע לי פשוט וזה בעל אותו אפקט פבלובי בשלב הזה, קוג'ימה אילף אותי :/

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 ספטמבר 2015, 00:36

זה מצחיק (והיה ברור לגמרי ממזמן) אבל כל האינטרנט מפוצץ בCOSPLAY של הQUIET. זה היה ברור לגמרי כי מדובר במשהו שגובל בפורנו ואין משהוא שCOSPLAYER אוהבות יותר מאשר להשאיר מעט לדמיון :)
הנה דוגמה:
http://www.cosplaymygame.com/collection ... ent-sniper

טוב, הולך להביא איזה שעתיים באפגניסטן לפני שהילד מביא לי שעתיים בסלון עם בקבוק והחלפת חיתולים.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 10 ספטמבר 2015, 00:59

שמע, אני חושב שזה ה cosplay האהוב עלי :twisted:

אבל רק במציאות, במשחק זה עדיין נראה לי מטופש. :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 ספטמבר 2015, 11:33

אני לא מאמין שאני 15 שעות בפנים ורק עכשיו הלכתי לפגוש את הquiet. גם עשיתי את המשחמה הראשונה שלי בדרוג s אתמול (איזה משימה שדרשו ממני לחסל שלוש גנרלים שהולכים להפגש). אתמול איכשהו נכנסתי למעגל side ops ופשוט עשיתי אותם אחד אחרי השני וכל פעם שגמרתי כמה עוד כמה נפתחו. אגב, מישהו יודע למה לפעמים side ops נפתחים מחדש? כלומר יש לי עליהם v אבל פתאום הם מןפיעים מחדש כמשימות חדשות פשוט עדין יש עליהן v אבל הן בלבן בוהק ואפשר לבחור אותן.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 10 ספטמבר 2015, 11:47

זה ספוילר!! ^
טוב, לא כזה... אבל עדיין - לא רציתי לדעת מתי זה יקרה ^_^

אגב, שיחקתי רק איזה 5 שעות נטו, ואתמול עשיתי משימה ראשית חמישית בערך, אז למי שעשה:
אפשר היה לסיים אותה מבלי להשתמש בBEE הזה?
זו הייתה משימה ממש מצויינת, אבל הרגשתי שאני כזה גרוע! מתתי איזה 5 פעמים, משום מה...
בכלל, לראשונה במשחק MGS - אני מרגיש שאני שחקן אפס... או שזה הגיל וחוסר הזמן, או שאני לא יודע דברים ממש בסיסיים :P
למשל - לא זוכר כבר איך מתגלגלים על הריצפה לצדדים, או איך זורקים מחסנית כדי למשוך תשומת לב לכיוון אחר

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 10 ספטמבר 2015, 11:51

אה, ועוד שאלה - אם אני נכשל בSIDE OPS המשימה נעלמת ולא חוזרת יותר?
נכשלתי באחד, וראיתי שהוא נעלם לחלוטין מהרשימה. אז עשיתי RSTART FROM CHECKPOINT והיא חזרה. אבל זה מעניין, אם לא הייתי שם לב לזה בטעות, אם זה היה בלתי הפיך...?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 ספטמבר 2015, 12:06

זה לא ספויילר, אתה יכול לפגוש אותה גם אחרי 5 שעות, זאת בחירה שלך מתי אתה פוגש. אני פשוט מדגיש כמה אני זוחל במשחק :)

אגב מתגלגלים פשוט כשאתה זז בזמן כיוון נשק בזחילה (קליק של הסטיק השמאלי הופך את זה לגלגול מזחילה הצידה) ומחסנית היא נשק לכל דבר, נמצאת בתפריט של הקליק הימני בdpad :)

לא ידוע לי מה קורה בכישלון בסיידאופס (הן פשוט קלות למדי כי אין ציון ויש restart) אבל פשוט תסיים אותן עם שמירות, הן ממש קלות וכיפיות כי אין ציון אז אתה יכול לרצוח את כולם ולעשות מה שבא לך. זה גובל בגאונות, המשחק התגנבות הראשון שמצא פיתרון ל״יש לי נשקיפ כל כך מגניבים אבל אסור לי להרוג אף אחד״.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 10 ספטמבר 2015, 12:27

Laskin כתב:זה ספוילר!! ^
טוב, לא כזה... אבל עדיין - לא רציתי לדעת מתי זה יקרה ^_^

אגב, שיחקתי רק איזה 5 שעות נטו, ואתמול עשיתי משימה ראשית חמישית בערך, אז למי שעשה:
אפשר היה לסיים אותה מבלי להשתמש בBEE הזה?
זו הייתה משימה ממש מצויינת, אבל הרגשתי שאני כזה גרוע! מתתי איזה 5 פעמים, משום מה...
בכלל, לראשונה במשחק MGS - אני מרגיש שאני שחקן אפס... או שזה הגיל וחוסר הזמן, או שאני לא יודע דברים ממש בסיסיים :P
למשל - לא זוכר כבר איך מתגלגלים על הריצפה לצדדים, או איך זורקים מחסנית כדי למשוך תשומת לב לכיוון אחר

דווקא במשימה הזאת ספציפית הלך לי יחסית לא רע, עשיתי כמה ריסטארטים דווקא כשעברתי בבסיס Relay, גם חיפשתי שם מידע כמו שמילר אמר ולא מצאתי כלום כי כנראה בגלל שהתעכבתי בלעשות raid על המחסום לפני.

שימו לב שהעולם זז בזמן אמת והוא לא מחכה לשחקן, אם האסיר היה אמור להופיע בבסיס ולא באתי לשם הם יעבירו אותו לאיזור הבא בלי שאני אדע בכלל.

בקיצור במפתיע הלך לי בה סביר וקיבלתי B (לא שזה מדהים אבל יש לי כמה D בארסנל אז בשבילי זה שיפור :/) למרות הרבה הריגות ולמרות שהתעכבתי שנים בבסיס הקודם כדי למצוא מידע לשווא, אבל אני לגמרי מבין למה אתה מתכוון, גם לי קשה לא לעשות טעויות וככל שהולך לי יותר טוב ככה אני נלחץ יותר כי זה בונה את עצמו לאט לאט והמתח עולה כי אתה יודע שכל טעות קטנה יכולה לדפוק הכל, נראה לי זה השילוב של AI הרבה יותר קשה מבעבר (למרות הכלים שאומרים לאזן את זה כמו רפלקס וסימון) והקטע הזה של ציונים שמוסיפים קצת לחץ, כבר אמרתי פה כמה פעמים שאני מרגיש נוב במשחק אבל עדיין נהנה.

וכן אחלה משימה וכמובן שסרטוני המעבר ההזויים ממשיכים.

ואני גם מת על ה side ops, זה מרגיש כמו חופשה במגס5, משתחררים ועושים מה שרוצים, בוחנים כלים חדשים, מפעילים אזעקות ומחזירים אש חופשי, וכמובן מקבלים הרבה משאבים כדי שאפשר יהיה לפתוח עוד דברים ככה שאתה לא מרגיש שזה בזבוז זמן ואפשר גם לשמוע קלטות מוזיקה או מידע בכיף כי אין במשימות הללו התרחשויות או שיחות עם מילר שיכולות להפריע, ממש כיף.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 10 ספטמבר 2015, 12:38

תאוריה שטוענת שמשהו יקרה מחר בקשר ל MGS V, ייתכן ותוספת תוכן משמעותית. זהירות, יש ספויילרים למשחק כולו.

https://www.reddit.com/r/metalgearsolid ... ng_on_911/

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 10 ספטמבר 2015, 12:41

כן, אחת הבעיות היא שהרגתי את כולם, כולל או שהייתי צריך להוציא משם בחיים ^_^
טוב, פשוט אשים לב לזה יותר... הלוואי ויהיה לי זמן בסוף השבוע לשחק קצת.
יש לי כבר איזה 12 משימות צד ואני רוצה לעשות רק אותן עכשיו, לפני שאני ממשיך בסיפור, כדי להתחזק ולבנות את הבסיס טיפה... לא השקעתי בזה שנייה, בינתיים

בלינג, גם אני קיבלתי B, והצלחתי לחלץ את האסיר. אבל אחרי שקיבלתי את הנשק המיוחד - לא הבנתי אם אני אמור לברוח משם או להלחם בהם, ושנלחמתי בעיקר נהרגתי מההדף כי הם התקרבו אליי :P

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 10 ספטמבר 2015, 12:47

Kazz כתב:תאוריה שטוענת שמשהו יקרה מחר בקשר ל MGS V, ייתכן ותוספת תוכן משמעותית. זהירות, יש ספויילרים למשחק כולו.

https://www.reddit.com/r/metalgearsolid ... ng_on_911/

לא נכנסתי מן הסתם אבל וואי הלוואי והם יסדרו את הטענות על סיפור לא גמור אני אהיה כל כך מבסוט, זו הבאסה היחידה שלי שמונעת ממני להכנס חזק לעלילה כי אני בתחושה שהיא בכל מקרה מאכזבת בגלל שאין סיום אז קשה לי להסחף איתה יותר מדי.

לאסקין, אצלי הם העבירו את האסיר פנימה ובגלל שהתעכבתי יותר מדי פתאום אני שומע בקשר שהאסיר מת, משם למדתי שהמשחק לא באמת מחכה לך, אין איזה טריגר שעד שאתה לא נכנס לאיזור מסויים הוא לא פועל, נראה לי מעכשיו כשאני במשימה ראשית אני לא אשחק עם זה יותר מדי ולא אתעכב במסביב אלא אלך מהר ל objectives, בטח הייתי יכול לחלץ את האסיר כבר מהבסיס relay לפני שהגעתי בכלל למיקום של ה bee.

בקשר לקטע הסופי במשימה, ניסיתי לירות בהם, נראה לי היה שהם חזקים ואין טעם להלחם איתם, קראתי לסוס ופשוט הסתלקתי משם ויצאתי מהערפל, לא הסתבכתי איתם יותר מדי.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 10 ספטמבר 2015, 12:55

עשו טובה אם מדברים על משימות ספציפיות סמנו בספוילר.. לא שזה מאוד הורס אבל אני בדיוק לפני המשימה הזו וזה סתם קצת מבאס לדעת עכשיו איך היא נגמרת.

אני אגב עוד לא השתמשתי פעם אחת בנשק החם (לא זה שמרדים), אולי בגלל זה יש לי ציונים גבוהים

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 38 אורחים