bozeman כתב:גיא כבר כתב לך עם דוגמא למה מותר להם לעשות את זה, כלומר לתת אישור לשימוש במותג גם בלי אחריות. זה אפשרי.
לגבי זכויות היוצרים, יש הבדל, אבל אכן, זה לא שמותר ליצור מוד דיסני עם מיקי לhl. דיסני יתבעו לך את הצורה.
Ur Quan? מדובר במוד.
המשחק עצמו חינמי מאז שהקוד שלו שוחרר כקוד פתוח ואיתו גם כל הנכסים. לכן אין זכויות יוצרים על הקוד עצמו (בעצם קוד מוגדר כפטנט, לא?) או על המשחק.
Ur Quan Masters זה מוד שפותח עבור המשחק המקורי, לאחר שחרורו כחינמי (כלומר, אתה עדין "צריך" את המשחק המקורי כדי לשחק בו. הוא פשוט מגיע עם ההורדה של המוד). גם דרשו מהם לא לעשות שימוש בשם כי השם עדיין מוגן בזכויות יוצרים ולכן הם שינו אותו תוך כדי הפיתוח.
אני לא מתייחס לגיא ככלל. גם במקרה הזה, מדובר בהתייחסות לא רלוונטית.
לא מותר לייצר מוד דיסני לHL? אז למה מותר לייצר מוד דרגון בול לHL (ומדובר בפרויקט שרץ הרבה שנים, עם המון עדכונים והוא אפילו היה פופולארי למדי)? למה מותר לייצר מוד של אחד המתקנים של דיסני (The Tower of Terror)? איך זה שיש מודים לסקיירים עם followers שהם אלסה ואנה מפרוזן? מודים של אוסף keyblades? מודים שהופכים את הדמות לשלל דמויות מהיקום של דיסני וקינדום הארטס? מודים שמאפשרים להשתמש בlightsabers בבערך כל משחק שקיים?
אם יש כל כך הרבה מודים עם תוכן שמוגן בזכויות יוצרים של דיסני (ואפילו קוראים להם "Elsa from Frozen" ולא איזה שם שמנסה להחביא את זה), אניח שמותר גם לפתח אחד עם מיקי מאוס בלי לקבל תביעה מדיסני (אם כי, לא מצאתי ב20 השניות שהשקעתי בחיפוש מודים לHL וסקיירים של דיסני).
אז נותרת השאלה - מה ההבדל ברימייק מהסוג הזה וכל fan fiction אחר? אם נניח שהם לא מרוויחים כסף מהעניין, זה לא אמור להיות מוגן תחת fair use?
אני מתאר לעצמי שלא מדובר בתשובה חד משמעית, אבל כל כך הרבה fan fiction מיוצר במדיומים בידוריים אחרים, שלא ברור לי למה דווקא המקרים האלו מאפשרים לבעלי הזכויות לתבוע סגירה של פרויקט.