Metal Gear Solid - הנושא הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

Re: Metal Gear Solid - הנושא הרשמי

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 07 מרץ 2016, 18:13

bozeman כתב:גיא כבר כתב לך עם דוגמא למה מותר להם לעשות את זה, כלומר לתת אישור לשימוש במותג גם בלי אחריות. זה אפשרי.
לגבי זכויות היוצרים, יש הבדל, אבל אכן, זה לא שמותר ליצור מוד דיסני עם מיקי לhl. דיסני יתבעו לך את הצורה.

Ur Quan? מדובר במוד.
המשחק עצמו חינמי מאז שהקוד שלו שוחרר כקוד פתוח ואיתו גם כל הנכסים. לכן אין זכויות יוצרים על הקוד עצמו (בעצם קוד מוגדר כפטנט, לא?) או על המשחק.
Ur Quan Masters זה מוד שפותח עבור המשחק המקורי, לאחר שחרורו כחינמי (כלומר, אתה עדין "צריך" את המשחק המקורי כדי לשחק בו. הוא פשוט מגיע עם ההורדה של המוד). גם דרשו מהם לא לעשות שימוש בשם כי השם עדיין מוגן בזכויות יוצרים ולכן הם שינו אותו תוך כדי הפיתוח.
אני לא מתייחס לגיא ככלל. גם במקרה הזה, מדובר בהתייחסות לא רלוונטית.

לא מותר לייצר מוד דיסני לHL? אז למה מותר לייצר מוד דרגון בול לHL (ומדובר בפרויקט שרץ הרבה שנים, עם המון עדכונים והוא אפילו היה פופולארי למדי)? למה מותר לייצר מוד של אחד המתקנים של דיסני (The Tower of Terror)? איך זה שיש מודים לסקיירים עם followers שהם אלסה ואנה מפרוזן? מודים של אוסף keyblades? מודים שהופכים את הדמות לשלל דמויות מהיקום של דיסני וקינדום הארטס? מודים שמאפשרים להשתמש בlightsabers בבערך כל משחק שקיים?
אם יש כל כך הרבה מודים עם תוכן שמוגן בזכויות יוצרים של דיסני (ואפילו קוראים להם "Elsa from Frozen" ולא איזה שם שמנסה להחביא את זה), אניח שמותר גם לפתח אחד עם מיקי מאוס בלי לקבל תביעה מדיסני (אם כי, לא מצאתי ב20 השניות שהשקעתי בחיפוש מודים לHL וסקיירים של דיסני).

אז נותרת השאלה - מה ההבדל ברימייק מהסוג הזה וכל fan fiction אחר? אם נניח שהם לא מרוויחים כסף מהעניין, זה לא אמור להיות מוגן תחת fair use?
אני מתאר לעצמי שלא מדובר בתשובה חד משמעית, אבל כל כך הרבה fan fiction מיוצר במדיומים בידוריים אחרים, שלא ברור לי למה דווקא המקרים האלו מאפשרים לבעלי הזכויות לתבוע סגירה של פרויקט.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 07 מרץ 2016, 19:04

המודים של דיסני בהחלט חשופים לתביעה אם הם לא מורשים ע"י דיסני. זה שהם לא תובעים לא אומר שהם לא יעשו את זה בעתיד. (ואז גם הם יצטרכו לענות למה כ"כ הרבה זמן אחרי.)
תקרא שוב מה גיא כתב. לא לזה הוא התכוון. בכל מקרה, חברה יכולה לתת רישוי בשימוש בזכויות גם בלי אחריות. כמו דמות דיסני על חולצה שדיסני לא אחראית על האיכות שלה
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 07 מרץ 2016, 23:02

bozeman כתב:המודים של דיסני בהחלט חשופים לתביעה אם הם לא מורשים ע"י דיסני. זה שהם לא תובעים לא אומר שהם לא יעשו את זה בעתיד. (ואז גם הם יצטרכו לענות למה כ"כ הרבה זמן אחרי.)
תקרא שוב מה גיא כתב. לא לזה הוא התכוון. בכל מקרה, חברה יכולה לתת רישוי בשימוש בזכויות גם בלי אחריות. כמו דמות דיסני על חולצה שדיסני לא אחראית על האיכות שלה

חברה שנותנת רישיון לעשות שימוש בזכויות בלי אחריות, היא חברה שמחליטה שאין לה סיבה לשמור על הערך של הזכויות האלו, או שהיא לא מאמינה שמישהו יכול לפגוע בערך הזה. המקרה של חולצה של דיסני (אגב, מצב היפותטי שלא באמת קורה במציאות) הוא המקרה השני והמקרה שאתה הזכרת של וורהאמר הוא המקרה הראשון (ואכן, הערך של המותג בכל הנוגע למשחקי מחשב בשפל אדיר). שני המקרים האלו, כמובן, לא נכנסים בכלל לטריטוריה של לתת רישוי לשימוש בזכויות ללא תמורה.

קשה לי להאמין שדיסני, אחת החברות שלהן ההשפעה הכי גדולה לחוקי זכויות היוצרים הדרקוניים בארה"ב, לא תנצל את היכולת לשלוט לחלוטין ביצירות שלה במקרה והם יכולים (על אחת כמה וכמה אם מישהו מרוויח משהו מהשימוש הזה). נראה לי הרבה יותר סביר שהם פשוט לא יכולים לתבוע מסיבה כלשהי ולכן זה לא קורה. אחרת, מזמן VALVE היתה מקבלת מכתב שדורש להוריד מסטים את המודים שמשתמשים בזכויות של דיסני.
גם אין לVALVE את ההגנה שהם לא אחראים לעניין, כי זה משהו שהמשתמשים עושים לא קבילה בבית משפט, כמו שקל לראות במערכת זכויות היוצרים הזוועתית אך הכרחית ביוטיוב.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 08 מרץ 2016, 08:00

אל תניח הנחות.
מבחינת דיסני אני יכול להגיד לך שזה באמת ככה - הם מוכרים רשיונות לכל שטות. והנה אתה לא רואה את זה ככה...
לגבי הטענה הראשונה שלך - לא אתה חושב ככה? הם לא צריכים לתת רשיון לכל דורש, הם פשוט יכולים לתת הרשאה רק לאלו שמפתחים כרגע. (ולא לכל אחד כמובן).
הבעיה של דיסני היא שכמה שהם גדולים - כמות ההפרות שהם מתעסקים איתן היא ענקית שאתה לא מבין עד ככה. כי זה לא רק לטפל במי שנניח מייצר חולצות ללא רשיון, אלא היא צריכה לתבוע כל חנות בפני עצמה שמוכרת. (וכל דוכן) וזה בכל העולם.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 08 מרץ 2016, 19:09

bozeman כתב:אל תניח הנחות.
מבחינת דיסני אני יכול להגיד לך שזה באמת ככה - הם מוכרים רשיונות לכל שטות. והנה אתה לא רואה את זה ככה...
לגבי הטענה הראשונה שלך - לא אתה חושב ככה? הם לא צריכים לתת רשיון לכל דורש, הם פשוט יכולים לתת הרשאה רק לאלו שמפתחים כרגע. (ולא לכל אחד כמובן).
הבעיה של דיסני היא שכמה שהם גדולים - כמות ההפרות שהם מתעסקים איתן היא ענקית שאתה לא מבין עד ככה. כי זה לא רק לטפל במי שנניח מייצר חולצות ללא רשיון, אלא היא צריכה לתבוע כל חנות בפני עצמה שמוכרת. (וכל דוכן) וזה בכל העולם.

בדיוק. הם מוכרים רשיונות! הם לוקחים על זה תמורה ומציבים תנאים ברורים בנוגע לאיך שיראה המוצר. הם דואגים גם להעביר דפים מפורטים באופן מגוחך של מה מותר לעשות עם הדמויות שלהם ומה אסור.
דיסני כל כך גדולים, שזה שהם מוכרים כל כך הרבה שטויות לא פוגע בהם.
Warhammer זה מותג הרבה יותר קטן ולכן זה שהם מוכרים כל כך הרבה שטויות, כן פוגע בהם.

אם מישהו יתחיל להדפיס חולצות של דיסני בשביל לחלק בחינם לכל דורש, דיסני יעשו מאמץ לגרום לו להפסיק, כי זה הופך את היכולת שלהם להמשיך למכור רישיונות לקטנה יותר. כמובן שהם לא יכולים להתמודד עם 100% ממי שמפר את זכויות היוצרים שלהם, אבל מספיק שהם מראים שהם כן עושים מאמצים סבירים, בשביל שהם לא יאבדו את היכולת להגן על זכות היוצרים בבית משפט.
קונאמי לא במצב הזה, שכן הם מתמודדים עם כמות זעומה באופן יחסי של הפרות זכויות יוצרים והם לא באמת יכולים להתעלם מפרויקט שהלך והפך לפופולארי יותר, ברגע שנודע להם עליו.
כל זה ברור מאליו וידוע (ולמען האמת, לא ברור לי למה בכלל נכתב). זה לא עונה על השאלה שעניינה אותי, אז אשאל שוב:
מה הסיבה שמודים בהחלט מוגנים תחת fair use (יש הסבר אחר לכך שדיסני וחברות אחרות שזכויות היוצרים שלהם כביכול מופרים בסטים לא פנו לVALVE בדרישה לוודא שזה ייפסק? אם לחץ ליטיגלי מהסוג הזה עבד על יוטיוב, הוא בטח ובטח יכול לעבוד על VALVE) ולכן לעולם לא גרמו להפסקת הפצתם ורימייקים כמו זה של MGS לא? למה זה לא סתם fan fiction לכל דבר, כמו מאות אלפי הסיפורים בעולם הארי פוטר שמפורסמים תחת כל עץ רענן (כולל עצים רעננים עם פרסומות של גוגל, שמכניסים כסף לכותבים של הסיפורים האלו)?
אני מניח שכדי לענות על זה, צריך להיות מומחה בחוקי זכויות יוצרים וfair use... זה תחום סבוך במיוחד.
תמונה

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 08 מרץ 2016, 20:14

צריך לזכור שלכל מדינה החוקים שלה ,יש ארצות מסוימות
שזיופים ,המוצרים מאוד דומים למותג המקורי ,מאוד נפוצים בהם
ויש ארצות שזה נעקף ברצינות

לפעמים גם דברים משתנים מאוד ,בישראל המאגסון היה נפוץ מאוד
זה היה קלון nes , והמשחקים שלו נימכרו ונשכרו פה בכמויות
יותר מאוחר היה נפוץ משחקים צרובים לps1 ,הרבה לא מכרו
רק פריצה ,אלה גם משחקים צרובים

בתקופת הps2 ,עד כמה שזכור לי כבר פחדו למכור צרובים בגלוי
עדין היו אנשים שמכרו אותם ,והמון קנו ps2 פרוץ
אבל כניראה בשלב מסוים התחילה אכיפה ,ופחדו למכור את המרובים בגלוי

לעומת זאת בתאילנד ,עדין מוכרים המון משחקים וסרטים פרוצים
למרות שהאינטרנט מפותח שם

בכל מקרה לכל חברה יש את הגבול שלה ,כמה היא יכולה להילחם בגונבי זכויות

במקרה הזה כמה שאני לא אוהב את קונאמי היום ,היא צודקת לגמרי במקרה הזה

למה שאותם מפתחים לא יפתחו משחק בהשראת mgs
ולא mgs ?

ראיתי משחקי אינדי מוצלחים עושים דברים כאלו
לא מזמן אחד מאוד מזכיר מטרואיד דו ממדי,והם גם נמכרים בכסף
ולא רואה תביעות נגדם

אפילו משחק מטומטם אבל מצליחבהשקה כמו פליפי בארד
לא קיבל תביעה ,למרות גרפיקה שמאוד מזכירה משחקי מאריו

בקיצור שיעשו בהשראת mgs ,וזהו
לא חושב שקונאמי תתנגד לזה ,רק לא אחד לאחד משופר
בגלל החוקים ,עם זה היה תלוי בי ,בעצמי היתי תובעה
במקרה שלו ,זה ניראה לי עילה הפיטורים ,ואולי אפילו תביעה על רשלנות,בגלל איבוד פוטנציאלי של הזכויות
ואני מדבר כגימר

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 09 מרץ 2016, 11:30

- ה-Ur Quan הוא לא מוד, הוא פורט. הסיבה היחידה שהוא נקרא UQM ולא SC2 היא שלסטודיו שהוציא את הפורט היו את הזכויות על הקוד של המשחק (בזכות גרסת ה3DO שלו), אבל לא את הזכויות על המותג עצמו. אם היו להם הזכויות על המותג אז כנראה שהם היו משחררים אותו תחת אותו שם.
- על קוד כשלעצמו אי אפשר לקבל הגנת פטנט.
- המוד של דרגון בול לא מקבל באופן אוטומטי הגנה מפני הפרה: יכול להיות פשוט שמדובר בשימוש לא מאושר שמעלימים ממנו עין (או לא עלה להם על הראדאר), ויכול להיות שהם כן קיבלו בסופו של דבר אישור. אבל גם פה קוראים למוד עצמו ESF ולא DBZ - מה שאמור להקטין את האלמנט של יצירת רושם מוטעה ודילול מותג.
-בסופו של דבר אין הבדל בין מוד של DBZ לבין מוד של מיקי מאוס, למעט העובדה שדיסני מפעילים את סוללת עורכי הדין הכי גדולה בעולם כדי לשמור על המותגים שלהם, ברמה של ייצור מהלכי חקיקה דרקוניים. מי שמספיק גדול בשביל לעלות על הראדאר נמצא בסכנה להיתבע, ולדיסני יש ראדאד גדול מאד (וספציפית לכמה מותגים ותיקים יותר שלהם, שבסכנת אובדן זכויות).
- לfair use אין הגדרה קבועה בחוק אלא רק קריטריונים שנתונים לפרשנות בית משפט. "לא למטרות רווח" הוא קריטריון חביב שבית המשפט אולי יקח בחשבון, אבל בהחלט לא מספיק: אם זה היה קריטריון מספיק אז לא היה ניתן לאיים על אף אחד שמשתף תכנים באינטרנט כי זה נעשה "לא למטרות רווח".
- דיסני עובדים באותה אסטרגיה של פיזור ומוציאים זכיונות לטונות של שטויות עם שמות המותגים שלהם (הרבה יותר מGames Workshop עם המותג של Warhammer). אפשר גם להתווכח עד כמה זה פגע בהם, ובעיקר במותגים הקלאסיים שלהם שמראש היו ממוצבים כמותגים חזקים עם נישה משפחתית שיש להם הרבה מה להפסיד. אבל בכל מקרה כל האסטרטגיה הזו בנויה על זיכיון שניתן מראש ליצור משחק - גם דיסני וגם GW אולי יעלימו עין ברוב המקרים של מודים למשחקים שלא מתנגשים להם ישירות בתוכניות העסקיות, אבל בוודאי ששניהם יוציאו cease and desist ביום שבו מישהו ינסה למכור משחק עם שם המותג שלהם ללא רישיון.
- במבחן התוצאה דווקא המשחקים האחרונים שGW נתנה להם זיכיון תרמו לה מאד: Regicide, Mordheim, Vermintide, Deathwatch יצאו כולם בחצי השנה האחרונה וזכו לביקורות חיוביות, ואת כל אלו מגמדת הציפיה לTotal Warhammer שיוצא בקרוב. כל משחק מפותח ע"י סטודיו אחר בהפצה עצמאית, וGW קוצרת לא רק את התשלום הראשוני ואת האחוזים שלה מהמכירות אלא גם את הגידול בבסיס המעריצים של המותג (שמלכתחילה היה נישתי). ומאחר ולעולם יש המון ספינאופים שונים אז גם dud אחד ביקום משחק ספציפי לא פוגע משמעותית באחרים - זה מאד מזכיר את השיטה של TSR/SSI בתור הזהב של מבוכים ודרקונים.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 09 מרץ 2016, 13:32

כל השיחה על רשיונות מזכירה לי את העונה האחרונה של ARRESTED DEVELOPMENT עם הFANTASTIC FOUR

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 27 מרץ 2016, 13:35

זה פשוט מעולה:

ולמי שלא רוצה לצפות בהכל, בדקה 57:55 דיוויד הייטר מדבר על MGS5.
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 27 מרץ 2016, 14:27

לא ראיתי, אבל שמעתי שהוא יצא קצת הייטר...
(pun intended)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 27 מרץ 2016, 15:00

עדין לא הגעתי לקטע, אני רק בדקה 40, אבל להבנתי הוא אמר שפחות או יותר בגדו בו ולדעתי הוא צודק לגמרי. לא מבין למה אדם ששחק דמות על גבי 10 משחקים (אם נכליל את כל המשחקי PSP ושות') צריך להיות מוחלף ככה סתם.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 27 מרץ 2016, 15:53

קשה לענות על זה בלי ספוילרים.... (;

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 27 מרץ 2016, 16:32

אני חשבתי שהתשובה לזה תהיה בספויילרים לMGS5 אבל היא לא, החליפו אותו כי היה בא להם כישרון הוליוודי :/

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 28 מרץ 2016, 10:23

נו, ברור. אבל כן יש הגיון מסויים מאחורי זה אם נורא נרצה לתרץ עבורם ^_^
בכל אופן לא צריך לקחת את זה כל כך קשה, לדעתי. לא נראה לי שהמדובב של באטמן מהסדרה של שנות התשעים למשל, נעלב כמו דייויד הייטר בכל פעם שעושים סרט מצוייר עם באטמן, בלי הקול שלו :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 מרץ 2016, 11:04

זה לא אותו דבר. הייטר הוא סנייק, בטמן שוחק או דובב על ידי עשרות אנשים במהלך ההסטוריה. מהראיון הוא גורם לקוג׳ימה להשמע קצת דושבאג שרק מחפש איך לפגוש כוכבים הוליוודים.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 28 מרץ 2016, 12:03

באטמן המצויר, לפני זה של שנות ה-90, לא נראה לי דובב על ידי יותר מדי אנשים בהסטוריה. אחרי הסדרה כן, ועל זה אני מדבר... מתישהו הייתה "הפעם הראשונה"

לי באופן אישי זה נשמע קצת בכייני, אבל זכותו להרגיש נבגד, אני מניח...

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 מרץ 2016, 14:47

הבן אדם הוא סנייק 16 שנים ואז נוטשים אותו, אני מבין את הבן אדם. הוא ויתר על משחק כי הוא הפך לתסריטאי מצליח אבל החליט להמשיך לשחק אך ורק בדבר אחד, כסנייק. הוא היה מקדם את סנייק, כל היום מדבר על זה למרות שהוא כתב סרטים מצליחים כמו ווצ'מן של סניידר ושני סרטי אקסמן הראשונים. זה הרגיש כמו סוג של בגידה, זה היה מוזר.

בנושא בטמן, אותו מדובב מדובב אותו כבר שנים, הוא אפילו מדובב אותו במשחקי ארקאם. אבל אפילו אם היו מחליפים אותו באמצע זה לא היה מוזר כי בטמן כל פעם עובר סוג של ריבוט, MGS זאת סדרה מתמשכת. זה היה מוזר עם למשל היו מחליפים את המדובב בעונה השלישית של הסדרה המצויירת של בטמן.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 28 מרץ 2016, 15:00

היו מצויירים שהוא לא דיבב אותו, ולכן זה כן אותו עקרון...
בכל אופן, אני כן מבין למה הייטר נפגע, אבל אפשר לקחת את זה כמו גבר ואפשר כמו ילדה עם קוקיות, או כל מקום באמצע. הוא הלך בעיניי לכיוון מעט קיצוני.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 מרץ 2016, 15:03

ראית את הראיון?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 28 מרץ 2016, 17:50

לא, רק קראתי את הציטוטים הנבחרים שלו בנושא הזה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 מרץ 2016, 18:08

אז תראה, הוא בן אדם מאוד פתוח ואמוציונאלי. מפריע לו שלא לקחו אותו, רואים שכואב לו. אבל סך הכל אני מבין אותו, הוא הרגיש שהוא סנייק וסנייק זה הוא וקוג'ימה זרק אותו מכל המדרגות.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 אפריל 2016, 19:15

מערוץ היוטיוב הרשמי של פורד, WTF?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 11 אפריל 2016, 14:43

?!?!
וואו. מי קהל היעד של זה?! מי אישר את זה??? זה מה שקוג'ימה עושה בארה"ב?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 יוני 2016, 11:48

קליימן, הייתה לנו שיחה על זה, חזינו את זה והנה זה בא. מכונת פצ'ינקו של MGS! קונאמי שומרת על הגחלת!

אני לא מאמין שהם שחזרו את אחד הרגעים הכי טובים בהסטוריה של משחקי הוידאו בCGI מטורף בשביל פאקינג מכונת פצ'נקו.

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 02 יוני 2016, 12:43

תמונה

ולשניה חשבתי שאני צריך לבטל את ההזמנה לאוסף הטרילוגיה שעשיתי אתמול והם מוציאים רימייק במנוע פוקס ל-PC.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot] ו־ 14 אורחים