נושא ה-Xbox הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

Re: נושא ה-Xbox הרשמי

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 24 מאי 2021, 21:24

אני מסכים שהוא מאוד פלטפורמי. אבל בנקודה הזאת בספר שלי סלסט יותר "טוב"
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 24 מאי 2021, 21:31

סלסט באמת יותר טוב אולי כשמסתכלים על ההיבט הטהור של פלטפורמר, אבל כחבילה אני חושב שאורי לוקח בקלות.
גם צריך לזכור שאורי הראשון היה עם פחות דגש על התקפות, הוא התפתח מאז למשה עםו יותר ״אקשן״ (ואני מאוד מרוצה מהתוצאה דווקא), אבל הוא בעל בסיס מובהק של פלטפורמר.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 24 מאי 2021, 22:38

זה קצת כמו לקרוא לGuacamelee פלטפורמר בעיני.
ב2000 valkyrie profile היה side scroller עם קטעי פלטפורמה אבל אף אחד מאיתנו לא חשב לקרוא לו פלטפורמר, פשוט אמרנו שהוא מערבב בין ז'אנרים שונים הוא עדיין היה JRPG.

מה שכן, לא סיימתי את אורי אז אולי יש בו קטעי פלטפורמה שלא הגעתי אליהם שהיו גורמים לי להתחרט על מה שכתבתי :)

גיא, אולי החבר הזה היה מעריך אותך על זה שהמלצת לו על משחק ממש טוב עם קטעי פלטפורמה, אבל אם זה היה חבר מהסוג הזה שהם קוץ בתחת והם מתלוננים על כל דבר, יש לי תחושה שהוא היה מתעצבן על זה שהבאת לו את אורי כשהוא רצה משהו טהור.

אבל אני מניח שזה תלוי כמה החבר הזה קוץ בתחת ומעצבן ושבאמת יש אנשים שיתייחסו לאורי כפלטפורמר כנראה :)

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 25 מאי 2021, 07:17

glass man כתב:זה קצת כמו לקרוא לGuacamelee פלטפורמר בעיני.
ב2000 valkyrie profile היה side scroller עם קטעי פלטפורמה אבל אף אחד מאיתנו לא חשב לקרוא לו פלטפורמר, פשוט אמרנו שהוא מערבב בין ז'אנרים שונים הוא עדיין היה JRPG.

מה שכן, לא סיימתי את אורי אז אולי יש בו קטעי פלטפורמה שלא הגעתי אליהם שהיו גורמים לי להתחרט על מה שכתבתי :)

גיא, אולי החבר הזה היה מעריך אותך על זה שהמלצת לו על משחק ממש טוב עם קטעי פלטפורמה, אבל אם זה היה חבר מהסוג הזה שהם קוץ בתחת והם מתלוננים על כל דבר, יש לי תחושה שהוא היה מתעצבן על זה שהבאת לו את אורי כשהוא רצה משהו טהור.

אבל אני מניח שזה תלוי כמה החבר הזה קוץ בתחת ומעצבן ושבאמת יש אנשים שיתייחסו לאורי כפלטפורמר כנראה :)

Guacameele הוא פלטפורמר, פשוט אחד מקסיקני שמאדיר תרנגולות :ugeek:.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 25 מאי 2021, 08:23

לא צריך לסיים את אורי כדי להבין שהוא קודם כל פלטפורמר, זו ההגדרה של המשחק והוא בראש ובראשונה פלטפורמר.
גוואקמלה הוא קודם כל אקשן ורק אז פלטפורמר עד כמה שזכור לי.
אורי 2 הוא עדיין יותר פלטפורמר אבל אלמנט האקשן שלו גדול יותר מהמשחק הראשון.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 25 מאי 2021, 13:20

swiss-the-engine כתב:אני מסכים שהוא מאוד פלטפורמי. אבל בנקודה הזאת בספר שלי סלסט יותר "טוב"

הבעיה היחידה שלי עם להמליץ על סלסט בתור "ה"פלטפורמר של הדור, זה שממש לא התחברתי אליו. המשכתי נראה לי עד קצת אחרי הצל, ולמרות הפלטפורמינג המשחק כחבילה פשוט הרגיש לי קצת ארכאי מידי... כאילו הוא עדיין בתקופה של סופר מיט-בוי וN+.

מעבר לפלטפורמינג האגדי, לאורי יש גם את הספקטקל הויזואלי שבאמת יגרום לאנשים שנתקלים בו לראשונה להגיד "וואו". זה משהו שמעט מאד פלטפורמרים מצליחים להגיע אליו, וכהמלצה מתחרה למה שהוא מציע אני יכול לחשוב אולי רק על ריימן (שהוא בתכלס משחק מדור אחד קודם).

משחק יכול להיות מטרוידוניה, פלטפורמר, או גם וגם: למי שמחפש מטרוידוניה מודרני אני כנראה אמליץ על Hollow Knight, Dead Cells, גוואקמילי או Dust - אבל אני כנראה לא אמליץ על אף אחד מהם למי שמחפש ספציפית פלטפורמר (למרות שיש בהם כפתור קפיצה, ולמרות שבגוואקמילי יש כמה אתגרי פלטפורמינג אופציונליים מאד קשים). באורי מספיק להגיע לקטע של עץ הגינזו בשביל להבין עד כמה פלטפורמינג הוא לא רק הלב של המשחק, אלא משהו שאורי עושה יותר טוב מכמעט כל משחק קיים אחר.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 25 מאי 2021, 13:24

חותם על זה, הייתי עושה זאת באמצעות כפתור לייק, אבל... :/

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 מאי 2021, 13:39

ואני לא מבין למה כל הפוקוס קרב שהם הכניסו למשחק השני כשאורי משחק פלטפורמה כל כך טוב. אני מאוד מקווה שאם יהיה אורי 3, אז הפלטפורמה תחזור להיות כמעט הדבר היחידי במשחק כמו במשחק המקורי. בכלליות חבל לי שבזמן שהם עלו 10 רמות בכל תחום בהמשך של אורי, הם ניסו ודי נכשלו בצד של המבנה משחק והפוקוס על הקרב.
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 25 מאי 2021, 14:14

...כדי למשוך עוד שחקנים שרוצים לעשות יותר מלקפוץ ממקום למקום?
זה ממש עזר לאלמנט המטרוידואניה, ובעיניי הם בכלל לא נכשלו בכל הקשור לקרב. הם לא השאירו אותי עם פה פתוח או משהו, אבל עשו עבודה טובה בהרבה ממה שחששתי לפני שהוא יצא.
אני לא יודע כמה הוא מכר ביחס לראשון, אבל הממוצע שלו זהה לחלוטין וזה חתיכת הישג, בטח בהתחשב בכך שיש לו 80 ביקורות יותר מהמשחק הראשון, ואני מנחש שהוא מכר הרבה יותר טוב, אבל זה סתם ניחוש כאמור.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 מאי 2021, 14:29

המשחק לא עשה רעש יותר גדול כי יש לו מערכת קרב רחבה יותר, הוא עשה רעש יותר גדול כי המשחק המקורי התפוצץ כסוג של הצלחה מסחררת בכל תחום וההמשך נראה פשוט מעולה בכל תחום. אני לא חושב שמישהו פה הבין בכלל כמה קרב יש במשחק הזה לפני שהוא ישב לשחק בו. אבל המערכת קרב עצמה לא הפריעה לי, המערכת המוזרה של "תבחר אחת מאלף יכולות" בשילוב עם מבנה עולה די גרוע למשחק מטרויידוויה והמערכת קווסטים הדי מעצבנת הם מה שהוריד מהמשחק. אני יודע שיש משהו בסגנון של המערכת "בתחר איזה יכולת שבא לך" ב-DEADCELL או בהולונייט, לא בטוח במי מהם כי לא שחקתי בהם עדין, אבל לפחות באורי זה ממש לא עבד לדעתי.

וכמובן זה לא סותר שמדובר בפלטפורמר פשוט נהדר עם גרפיקה, אומנות, אנימציה וסאונד פשוט מדהימים. אם אורי 3 יאמץ את החיובי באורי 2 ויתקן את השלילי זה יהיה משחק של 9+ בהליכה.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 25 מאי 2021, 15:15

אני מסכים לגמרי עם קיאו.
הפלטפורמינג באורי (גם בראשון) הוא מצוין, אם כבר אז חבל שלא שמו עליו יותר פוקוס ושלא פיתחו אותו יותר ועשו אותו מורכב יותר.
הויזואליה כמובן, אי אפשר להתווכח.
גם מערכת הקרב בשני היא בסדר סך הכל, שום דבר מיוחד או מעניין אבל התנועה עצמה גם בתוך הקרב עדיין מספיק אינטואיטיבית וזורמת כדי להצליח.

אבל עיצוב העולם, עיצוב הקווסטים, הסיפור הקיטצ'י להחריד, הצורה שבה האלמטנים של המטרוידואניה משולבים במשחק - הכל לא רק בינוני, אלא ממש לא טוב לדעתי.
כלומר בעצם 'הקמפיין' עצמו הוא מאוד חלש, למרות שהוא נבנה על משחק טוב עם פוטנציאל הרבה יותר גבוה.
כשסיימתי את אורי 2 (בכל זאת לא סבלתי במשחק, הוא פשוט ממש אוברייטד לדעתי) בעיקר שמחתי, וישר מחקתי אותו ולא חזרתי אפילו לדקה של סיבוב נוסף או השלמות.
כשסיימתי את HK נניח, אגב דבר שלוקח בערך פי 3 מהזמן שלוקח לסיים את אורי, חזרתי למשחק והמשכתי לחפש אזורים צדדיים, לור, סיפורים, אתגרים מיוחדים... וכמובן שחזרתי בשמחה גדולה לDLC כשאלו יצאו.

זו לא השוואה מושלמת כי אכן אורי יותר פלטפורמר מHK, אבל הם כן דומים מאוד ב90% ממה שהם. וHK הוא משחק כל כך, כל כך יותר טוב מאורי 2 שזה הזוי שהם התקבלו בערך באותה הצורה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 מאי 2021, 15:19

חוץ ממה שסטיק אמר על HK שלא שחקתי ועדין אין לי דיעה עליו, אני לגמרי מסכים. העולם שלום והמערכות שנבנו סביבו פשוט לא מתאימים למטרויידווניה.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 25 מאי 2021, 15:24

בכל מקרה,כדאי מאוד לMS לשמור על הIP של אורי חי,כי לפחות מmoon מגיעים קולות שהם רוצים הפסקה ארוכה ממנו,וזה יהיה ממש חבל לא לסגור טרילוגיה,אלו פשוט משחקים מעולים.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 25 מאי 2021, 16:36

Laskin כתב:לא צריך לסיים את אורי כדי להבין שהוא קודם כל פלטפורמר, זו ההגדרה של המשחק והוא בראש ובראשונה פלטפורמר.
גוואקמלה הוא קודם כל אקשן ורק אז פלטפורמר עד כמה שזכור לי.
אורי 2 הוא עדיין יותר פלטפורמר אבל אלמנט האקשן שלו גדול יותר מהמשחק הראשון.

אה? אומנם סיימתי רק את הראשון ואני בערך ב90% מהשני, אבל אקשן? אתה אולי נלחם 30% מהזמן וגם שם רוב הקרבות הם פאזלים של פלטפורמר. הוא זהה בסגנון לאורי אחד לאחד.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 25 מאי 2021, 16:40

יכול להיות שאני טועה, שיחקתי רק בראשון וזה היה כשיצא, זכור לי הרבה יותר אקשן מפלטפורמינג לעומת אורי

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 מאי 2021, 18:43

סיימתי את הראשון לפני שנים והאמת שאני לא זוכר יותר מדי, אבל ממה שאני זוכר יש תמהיל די דומה של פלטפורמינג וקרבות. אולי אני טועה, לא יודע, אבל המילה melee אשכרה נמצאת בשם כך שאני די בטוח שיש שם הרבה קרבות :)

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 25 מאי 2021, 20:59

שמע, הגיבור הראשי הוא מתאבק מקסיקני שנלחם עם הידיים, משם המילי, זה לא שונה ממריו שמחסל גומבות, פשוט הוא קופץ והוא עושה סופלקס כמו רייזור ראמון. עדיין זה פלטפורמר, על כל אגרוף אתה תקפץ בערך 100 פעם, גם כל המכניקות קרב שלך בסך הכל מוכוונות לפתור פאזלים של פלטפורמר מאשר להלחם. לחימה זה ממש איזוטרי שם, זה גם מאוד לא מפותח ושטחי, אין הבדל אמיתי בין נגיחה עם הראש לבין אגרוף צדדי, אז למה הם קיימים? כי אגרוף צדדי מאפשר לך להתקדם עוד סנטימטר לפלטפורמה.

״התחכום״ היחיד בלחימה שם זה כל העסק עם המגנים וגם זה נמאס דיי מהר, אז מה תופס? הפאזלים הסביבתיים שהם בונים עם כל עימות.

האקסבוקס היא לא מעצמת פלטפורמרים, אבל יש כמה חביבים וזה אחד מהם, גם העובדה שהוא חינם גיימפאס ממש מהנה, אחרת לא היה סיכוי שאשחק בשני.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 25 מאי 2021, 21:13

אתם מתייחסים למונח פלטפורמר בחופשיות רבה מידי זה מה שיש לי להגיד :)

לזאנר הפלטפורמה יש שלושה משחקים מרכזיים שכולם יצאו מהם...סופר מריו ברוס.... הנסיך הפרסי המקורי (1989 ) עם מה שנקרא "פלטפורמר סינמטי" ומריו 64 עם פלטפורמר תלת מימדי.... אצלי בספר כל מה שלא נופל כ"צאצא" של שלושת המשחקים האלה לא יכול לקרוא לעצמו פלטפורמה :)

אז כן אתם יכולים לעשות שמיניות באוויר, כדי לקרוא לאורי "פלטפורמר סינמטי" אבל הוא לא :)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 25 מאי 2021, 21:40

אנחנו לא צריכים לעשות שמיניות באוויר, זו ההגדרה הרשמית שלו על ידי היוצרים ואפילו בויקיפדיה לפני שאר בז׳אנרים שהוא - מופיעה המילה platformer. זה מה שהוא קודם כל. אתה סתם טהרן מונחים... הז׳אנר התפתח מאז מה שציינת. המשחק הוא לא *רק* פלטפורמר כמו משחקים אחרים שהם רק פלטפורמרים, או שמשלבים הרבה פחות אלמנטים אחרים, הוא גם וקודם כל פלטפורמר.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 25 מאי 2021, 21:58

אז מה? אם אני אקרא לעצמי מחר ביבי, זה אומר שאני ביבי? אם אני אקרא לעצמי לאסקין זה אומר שאני לאסקין? :)

המונח שאתה מחפש לאסקין זה Side-scrolling video game. מה כל משחק שמשחקים אותו מהצד הוא פלטפורמר? :) אורי זה מטרויידואניה בעיני.

אולי ערוצים ביוטיוב כמו What to play שעושים רשימות כמו "הפלטפורמרים הכי טובים על האקסבוקס" יכלילו את אורי ברשימה כדי לנפח את הרשימה ולעשות סרטונים ארוכים יותר אבל זה לא יהפוך את אורי לפלטפורמר בעיני.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 25 מאי 2021, 22:28

glass man כתב:אז מה? אם אני אקרא לעצמי מחר ביבי, זה אומר שאני ביבי? אם אני אקרא לעצמי לאסקין זה אומר שאני לאסקין? :)

.

וואו, איך אפשר להתווכח עם הטיעון הזה? :)
הרגת אותי גלאס, העובדה שכבר השלמתי עם זה שאתה אדם אמיתי ולא סתם טרול רק הופכת אותך למשתמש עוד יותר אדיר.
לא יודע אם מהסיבות הנכונות, לא יודע אם יש בכלל סיבות נכונות, אבל זה משהו :).

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 25 מאי 2021, 22:50

באינסטינקט גם אני הייתי מגדיר את אורי כמטרוידוניה וזהו, אבל במהות הוא רק כזה אם מצמצמים אותו למבנה של העולם שלו וצורת ההתקדמות בו ומתעלמים מהעובדה שהגיימפלי הדומיננטי בו הוא של פלטפורמר. אם נינטנדו יחליטו לעשות משחק מריו מטרוידוניה או מריו עולם פתוח, זה לא ישנה בכלום מהמהות שלו כפלטפורמר כל עוד הגיימפלי הבסיסי שלו הוא, ובכן, פלטפורמינג.
הטענה העקרונית היחידה שראוי להתווכח עליה היא עד כמה הנפח של הפלטפורמינג באורי משמעותי בשביל להגדיר אותו ככזה? ומהזיכרון שלי לפחות הוא במובהק נוטה יותר לאתגרי פלטפורמינג מאשר דברים אחרים. אם זה מספיק בשביל להגדיר אותו כפלטפורמר נטו זה לא באמת משנה, כמו שדארק סולס יכול להיות משחק אקשן-תפקידים ואנצ'רטד יכול להיות אקשן-הרפתקאות, אורי יכול להיות מטרוידוניה מבוסס פלטפורמינג, או מטרוידוניה-פלטפורמה-הרפתקאות. המון משחקים היום נופלים לכמה וכמה הגדרות.

ואורי, במיוחד המשחק השני, נהדר. אבל הוא הפלטפורמר הכי טוב בדור הזה רק אם מתעלמים לחלוטין מהקיום של נינטנדו :)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 25 מאי 2021, 23:53

על זה אין שום מחלוקת... נינטנדו בליגה אחרת לגמרי בז׳אנר הזה

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 26 מאי 2021, 02:03

Stick כתב:
glass man כתב:אז מה? אם אני אקרא לעצמי מחר ביבי, זה אומר שאני ביבי? אם אני אקרא לעצמי לאסקין זה אומר שאני לאסקין? :)

.

וואו, איך אפשר להתווכח עם הטיעון הזה? :)
הרגת אותי גלאס, העובדה שכבר השלמתי עם זה שאתה אדם אמיתי ולא סתם טרול רק הופכת אותך למשתמש עוד יותר אדיר.
לא יודע אם מהסיבות הנכונות, לא יודע אם יש בכלל סיבות נכונות, אבל זה משהו :).

האמת כתבתי תגובה לזה ומחקתי אבל בעצם אני אכתוב אותה מחדש :)

קלעת שאין פה הטרלה סטיק מה שאתה קורא ורואה פה זה מה שהיית שומע גם אם היית מכיר אותי בחיים האמיתים לטוב ולרע.

אני כן חושב שאני יכול להיות מתיש ומעייף לפעמים (ואני גם שומע את זה בערך 34 שנה :), כי אני בן אדם די כבד בסך הכל אבל כמו שאתה רואה לאסקין זורם איתי 99.9% מהזמן ואני רק מצדיע לו על זה :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 מאי 2021, 02:10

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 36 אורחים