נושא ה-pc הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

Re: נושא ה-pc הרשמי

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 01 אוקטובר 2014, 10:52

omerkot כתב:שחר, חבל על כל המלל. נדב יצא למסע צלב כנגד windows 8 וכבר מזמן מדובר באידאה פיקס... אתה לא תשכנע אותו שבסה"כ מדובר במערכת הפעלה טובה.

ממתי פנייה להיגיון הפשוט שהררי המלל והתכתובות כאן של אנשים מסויימים (כולל אותי כמובן :D ) מיותרת לחלוטין ולא מביאה צד כזה או אחר לתובנות חדשות והסכמות חדשות?

זה הספורט של חלק גדול מאיתנו :P
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 01 אוקטובר 2014, 11:30

omerkot כתב:שחר, חבל על כל המלל. נדב יצא למסע צלב כנגד windows 8 וכבר מזמן מדובר באידאה פיקס... אתה לא תשכנע אותו שבסה"כ מדובר במערכת הפעלה טובה.

ברור לי.
אני עושה את זה, כי אני נהנה לכתוב.

ברור לי גם שאף אחד לא נהנה לקרוא את כל מה שאני כותב, אבל זו תופעת לוואי שאני מוכן לחיות איתה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 01 אוקטובר 2014, 11:39

אני תמיד סבבה עם לקרוא את כל מה שאתה כותב :P
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 01 אוקטובר 2014, 11:59

swiss-the-engine כתב:אני תמיד סבבה עם לקרוא את כל מה שאתה כותב :P

גם עם זה אין לי בעיה לחיות.

---

שיחקתי מעט בShadow of Mordor.
התלונה הראשונה שלי, היא שלא היה pre-load (או לפחות, לא יכלתי לעשות את זה, כי קיבלתי את הקוד רק ביום שהמשחק יצא) ולכן הייתי צריך לחכות יום שלם, לפני שיכלתי לשחק במשחק (והאינטרנט שלי גם רחוק מלעבוד כמו שצריך, אז בכלל).

שיחקתי בו מעט (בערך שעה, ממנה 20 דקות של לשנות דברים בהגדרות).
בקטע הטכני, הוא עובד יפה. לא קרוב ללהיות דור הבא. ברור מאוד שהוא משחק דור קודם, אבל הוא נראה בסדר גמור, סה"כ. לא מדהים. לא מכוער.
מה שכן, הוא עובד מאוד טוב על ה660TI שלי. מעבר להגדרות הטקסטורות, שנמצאות רמה אחת מתחת לגבוהה ביותר, הכל נמצא על הרמה הגבוהה ביותר, כולל טסלציה והמשחק לא זז מהטווח של 30-40 ועדין לא קרה לי שהוא ירד מ30, גם כשהיו יותר מעשרה אורוקים על המסך.

בקטע של הגיימפליי, אני יכול להגיד שנעשה פה שימוש מוצלח מאוד בשלבי הלימוד. ניצלו אותם כדי לנסות ליצור חיבור עם הדמות הראשית. איך להלחם אתה לומד כשאתה מלמד את הבן שלך איך להלחם. איך להתגנב אתה לומד כשאתה מתגנב לאישתך, כדי לנשק אותה ולתת לה פרחים.
לא הכי אפקטיבי בעולם, אבל מספיק בשביל ליצור את הבסיס לדמות, שיגרום לי למעט אכפתיות ורצון לנקום ברוצחים שלך ושלהם.
בנוסף, שלבי הלימוד האלו מאוד מאוד קצרים. תוך חצי שעה, בערך, אתה כבר בתוך המשחק עצמו ויכול לעשות, פחות או יותר, כל מה שמתחשק לך וללכת לאן שאתה רוצה.

מעבר לזה, כמו שנכתב בביקורות, הגיימפליי הבסיסי באמת נהדר. ההתגנבות-לייט עובדת טוב (מאוד מזכיר את AC, כמובן) במעט שניסיתי. הקרבות עצמם מאוד מאוד מהנים (מאוד מזכיר את ארקהאם) וזורמים. אתה מרגיש מאוד עוצמתי (לא הייתי קרוב למוות, במעט ששיחקתי, אבל גם לא נלחמתי באף מפקד ברמה גבוהה) ומוכשר וזו הרגשה כיפית מאוד.
עם זאת, משהו מרגיש לא לגמרי מלוטש במשחק. אני לא יודע להצביע על מה זה בדיוק, אבל מרגיש כאילו התקציב של המשחק היה לא גדול במיוחד, או שהמפתחים לא מנוסים במיוחד. זה לא באמת עושה את המשחק פחות כיף, אבל אני לא יכול להגיד, למשל, שהוא מלוטש ברמה של פאר קריי 3, שהכל בו עבד נהדר והרגיש "חלק".

סה"כ אני רוצה לשחק בו שוב (קצת עובר דירה, אז אחכה לסופ"ש) ונראה לי שהוא באמת הולך להיות מעניין, עם מערכת הNemesis (כבר היה מישהו שפגשתי פעמיים וטען שברחתי ממנו בפעם שעברה, אחרי שהוא החליט לברוח ממני :D ).
תמונה

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 01 אוקטובר 2014, 12:36

גם אני שיחקתי בו קצת, באיזור השעתיים והדבר הראשון ששמים לב הוא שהמשחק לא עושה את הטעויות של כמעט כל AC ונותן לך ישר להכנס לעולם המשחק ולעשות מה שאתה רוצה, ולא רק אחרי הקדמה של שעות (אני חושב שאני עדיין בהקדמה של AC3, ועזבתי אותו אחרי 8 שעות משחק..)
חוץ מזה המשחק טוב, בקושי יצא לי לעשות משימות ראשיות כי המשחק פשוט מלא במשימות צד, שאני מאמין שבקרוב יתחילו לחזור על עצמן וזה יתחיל לשעמם אבל בנתיים זה עובד מצוין.
בסופו של דבר הוא הרבה יותר מזכיר את באטמן מאשר את AC, מערכת הריצה/טיפוס היא שילוב של שניהם אבל כל העולם בנוי כמו הערים בבאטמן - מקום ריק עם הרבה אויבים שמסתובבים ותוקפים אותך ישר ולא ערים אמיתיות עם אויבים שתוקפים רק אם אתה עושה צרות.
בנתיים זה עובד טוב, כמו בבאטמן, והתוספת של אויבים מיוחדים (קפטנים, ובהמשך עוד דרגות יותר חזקות) שאתה נתקל בהם רנדומלית בהסתובבות באיזור מוסיפה עוד קצת פלפל לעולם.
מערכת הקרב כבר הרבה יותר דומה לבאטמן בכך שהיא עמוקה יותר, עובדת על אותם כפתורים ודברים כמו קאונטרים רק מהממים אויבים ולא הורגים אותם ישר (להבדיל מAC).
מה שכן, לפי דעתי מדובר בשימוש הטוב ביותר במערכת הקרב הזאת, כיוון שזאת הפעם הראשונה שאויבים לא עומדים בצד ונותנים לך להלחם בהם אחד אחד, והם כל הזמן יזוזו ויקםצו ממקום למקום ויתקפו אותך כולם ביחד. זה הופך אותה להיות קצת קשה יותר, אבל בסופו של דבר תמיד עם קצת ריכוז אין באמת בעיה לנצח כל מפגש.
אז בנתיים אני די מרוצה, צריך לראות באמת כמה המשחק מחזיק ואם יש כמה הפתעות שישמרו עליו מעניין לכל אורכו.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 01 אוקטובר 2014, 12:57

נשמע טוב, לצערי המשחק שלי לא נשלח טרם הזמן ורק אתמול נשלח אליי, כך שהוא יגיע רק איזה שבועיים בטח :(.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 01 אוקטובר 2014, 13:04

תודה על הרשמים מ MORDOR קאוטיק ו STICK, תגידו אתם חושבים שאני יכול להנות מהמשחק הזה גם בלי שאני אוהב את שר הטבעות ואת כל ה LORE שלו?

ידוע כבר שאני ממש אוהב את באטמן אבל אם אני ארגיש שהסיפור בסינית בשבילי זה יפגע לי בכיף לא מעט, מעניין אותי אם אפשר להנות מהעלילה בלי קשר לשר הטבעות.
ראיתי קצת STREAMS על ה PS4 והוא נראה לי כיפי מאוד, לפחות מבחינת מערכת הקרב, מאוד מלוטשת וברוטאלית, מזכירה מאוד את באטמן (בתוספת כריתת איברים) אבל היחידה שהצליחה מחוץ לסדרת ארקהם לגרום לה להרגיש ממש טוב.

רק כמה הערות, CHAOTIC במפתחת זו MONOLITH ככה שאם אתה מרגיש משהו לא מלוטש במיוחד זה בטח לא בגלל חוסר ניסיון של המפתחת, אולי באמת עניין של תקציב.
STICK גם באטמן על הרמה הקשה דורש קצת ריכוז במערכת הקרב והאויבים תוקפים בו זמנית ולא מסתכלים עליך כשחלון הזמן שלך לתגובה קצר בהרבה מאשר על NORMAL, אבל לא ניסיתי את מורדור ככה שאולי שם זה אפילו יותר קשה ומאתגר מול אויבים חזקים.
---------------

בקשר לויכוח WINDOWS ההבנה שלי בנושא אפסית (אני בכלל עדיין על WIN XP :D) אבל אני כן רואה בסיקור של WIN10 ברשת ביטויים כמו "חזרה למקורות" או ב YNET למשל כתבו "פשרה בין WIN7 ל 8" ככה שיכול להיות ששניכם צודקים וזה סתם ויכוח סמנטי באיזשהו מקום, אולי הוא לוקח צעד לאחור מ WIN8 אבל בכל זאת משמר ממנו כמה דברים, רק שכל צד בויכוח נותן משקל רב יותר לצעד לאחור או לשימור הדברים לפי התפיסה שלו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 01 אוקטובר 2014, 13:10

Nucleus_Dawn כתב:
על מה אתה מדבר? אני משתמש בווינדוס 8, מאז שהיא יצאה ואין שום דבר שאני לא יכול לעשות עם עכבר ומקלדת. היו דברים מאוד מסוימים שאולי היו פחות נוחים (גם לא בטוח שללחוץ על משהו בתפריט שטוח פחות נוח מללחוץ על אייקון בתיקייה. כנראה רק שונה והיה צריך להתרגל אליו), אבל רובם נעלמו, כלא היו, ב8.1.
דווקא הטענה לגבי זה שהמערכת עדין לא מושלמת למגע, נכונה במידה מסוימת. יש מגוון הגדרות (למשל הגדרות השפה), שמצריכות להגיע למקומות מסוימים בלוח הבקרה. אפשר להגיע דרך התפריטים בmodern UI עד לשלב מתקם יחסית, אבל אז המערכת מביאה אותך למסך השפות בחלון רגיל ושם באמת יותר נוח להשתמש בעכבר ומקלדת. עושה רושם שגם את זה 10 מנסה לשפר, עם זה שהכפתורים בחלונות הופכים לגדולים יותר, כשהמערכת מזהה שימוש בממשק מגע, אבל ראינו משהו דומה ב7 ולא בטוח בכלל שזה יהיה נוח מספיק.

מה שווינדוס 8 הביאה זה שתי מערכות UI, שהמשתמש יכול להחליט איזו מהן הוא מעדיף. משתמשי העכבר והמקלדת יכלו להשאר באותו UI קלאסי של ווינדוס 7, שגם קיים במלואו ב8 ומשתמשי מגע קיבלו ממשק חדש, שמתאים להם (גם אם הוא לא היה מושלם).
ברצינות. יש אפס דברים שאני יכול לעשות עם מקלדת ועכבר בווינדוס 7 ולא יכול לעשות עם מקלדת ועכבר ב8.
הטענה הלא נכונה בעליל הזאת מקובלת, אם היה מדובר באיזה הדיוט שלא יודע מה זה מקש ווינדוס במקלדת, או שלא מבין שמחשב עם i3 הוא לא מחשב ישן, אבל ממישהו כמוך? זה סתם מגוחך, כי ברור שאתה יודע שזה לא נכון כלל ושאין באמת בעיה של שימושיות בעכבר ומקלדת ב8, אלא רק עניין של תוספת לחיצות/פעולות, במקרים הכי קיצוניים. חוסר נוחות, או התרגלות למשהו חדש, זה רחוק מאוד מחוסר יכולת לעשות משהו.
בחלונות 8 יש ממשק מקלדת ועכבר אמיתי. מאז שהמערכת יצאה לא השתמשתי בה עם שום דבר מעבר לעכבר ומקלדת ומעולם לא הרגשתי צורך במסך מגע.

הגאונות לא קשורה לתיקונים שהם עושים לווינדוס 8, עם 8.1 ועם 10. הגאונות היא שכמו שהם עשו עם 7 ו-וויסטה, הם הולכים לעשות עם 8 ו10. לתת ללקוחות שלהם בדיוק את הדבר שהם שונאים ולגרום להם לחשוב שהם מקבלים משהו שונה לחלוטין.
שוב - יכול להיות שזה לא קשור אליהם ושהמיתוס המעגלי שהם תקועים בו זכה לחיים משל עצמו.

איך לך כיוזר משנה שלמפתח הרבה יותר קל ליצור תכנים למגוון גדול יותר של מכשירים? זה די אלמנטרי, לא? אתה מקבל יותר תכנים ותכנים יותר טובים, כי יהיה צורך בפחות משאבים, על מנת לפתח אותם.
זה בלי לדבר על דברים הרבה יותר מתקדמים, כמו מכשירים שונים שבאמת מדברים אחד עם השני (וראינו בסרטוני הדגמה מזויפים כבר עשור, כי זה הגביע הקדוש של עולם הטכנולוגיה).
בנוסף, ברור שאתה רוצה את אותה אפליקציה, על מכשירים שונים. בגלל זה אתה רואה מידי פעם חדשות על כמה שזה נהדר שאפליקציה X הופכת להיות אוניברסלית. הרעיון הוא לא שהאפליקציה תעבוד אותו הדבר על הטלפון שלך ועל מסך המחשב. הרעיון הוא שהיא תהייה אותה האפליקציה, שתשנה את הדרך שבה היא פועלת, בהתאם למקום שממנו אתה ניגש אליה. זה הבסיס של 8. זה הבסיס של 8.1. זה הבסיס של 10.
אני לא מבין למה אתה כל כך מתאמץ לשכנע את עצמך ש10 הולכת לקחת איזה כיוון חדש. אתה חושב שזה רעיון רע לפתח מערכת הפעלה אחת למגוון מכשירים? אוקיי. טענה רלוונטית. ברור שמייקרוסופט לא מסכימים איתך. זה פשוט לא קשור לעובדה הפשוטה שווינדוס 10 ממשיכה את החזון של ווינדוס 8 ואפילו ממשיכה באותה מגמה של ליטושים ושינויים שראינו ב8.1.

---

אגב, בנוגע לשם, יש לי שני ניחושים אפשריים.
אפשרות אחת לבחירת השם היא because seven ate nine.
אפשרות שניה, היא שהמערכת תומכת ב10 סוגים של מכשירים. אפשר לראות בפרסומת הראשונה שהם הוציאו, שיש 10 מכשירים שונים שעליהם המערכת תעבוד:
תמונה
XBOX, מחשב נייח, מחשב נייד, מחשב היברידי, טאבלט, טאבלט קטן יותר, פאבלט, סמארטפון, משהו שנראה כמו המחשבים הקטנים האלו שעולים 10$, או משו וטלויזיה.
מייקרוסופט גם אמרו שברגע שהמערכת תחשף במלואה:

סתם ניחוש.

חלונות 8.1 לא רלוונטי, הוא היה תחילת הצעד לאחור. הקטסטרופה הייתה החזון של חלונות 8 של "אנחנו הולכים לעולם של מגע את FUCK משתמשי עכבר מקלדת". מפעיל מחשב? עולה לך תמונה שצריך לעשות בה סוויפ למעלה! עם עכבר מקלדת סוויפ למעלה! רוצה לעשות חיפוש? FULL SCREEN במטרו! רוצה להפעיל אפליקציה מהחנות? FULL SCREEN במטרו! והצ'רמס? אל תתחיל אפילו עם הצ'רמס, 100% למשתמשי טאצ'. להכנס אליהם מרגיש כמו HACK כשאתה עושה את זה בלי מכשיר טאצ'.

אז בבקשה, בלי הבבל"ת הזה של "תשתמש רק במה שאתה רוצה" כי זה לא קיים בחלונות 8. ב8.1 הם עשו את הצעד הראשון לאחור, בחלונות 10 הם השלימו את הצעד לאחור. מתוך הגדרה שחלונות 10 היא שילוב של 8 ו-7 זה אומר שהם לקחו צעד לאחור מ-8 וחזרו לאחור לכיוון 7. אם 8 היה החזון שלהם הם היו הולכים יותר לכיוון המטרו המסריח. אתה בעצמך אמרת בVGAMES שחלונות הבא (כלומר 9) יהיה אפילו יותר טאצ' מהקודמת, כלומר אתה חשבת שלהמשיך את החזון של חלונות 8 זה בעצם ללכת יותר למטרו.

כמובן כל מה שאני כותב זה על משתמשי PC, מן הסתם מכשירי טאצ' צריכים להיות מטרו ומטרו בלבד, בדיוק בשביל זה הוא נבנה. הבעיה התחילה כשכפו אותו על המשתמשי PC.

מה שהכי הזוי הוא שכאן איכשהו אני היחיד שחושב ככה ובכל מקום אחר דווקא אתם המיעוט. הזוי.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 01 אוקטובר 2014, 13:49

לא הזוי בכלל... יש כאן פרופורציות זה הכל... משהו שבויכוח הספציפי הזה אין לך משום מה.

אה ואני חייב לאמר... 8.1 התחלת הצעד לאחור? אז לתת לך ללחוץ על X בשביל לסגור אפליקציה זה ללכת אחורה או לתת לך אפשרות של בוט לדסק טופ זה ללכת אחורה? לא ידעתי שלתת עוד אפשרויות זה ללכת אחורה. זהו אני עובר לDOS. אני רוצה להתקדם.
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 01 אוקטובר 2014, 14:17

DrKeo כתב:חלונות 8.1 לא רלוונטי, הוא היה תחילת הצעד לאחור. הקטסטרופה הייתה החזון של חלונות 8 של "אנחנו הולכים לעולם של מגע את FUCK משתמשי עכבר מקלדת". מפעיל מחשב? עולה לך תמונה שצריך לעשות בה סוויפ למעלה! עם עכבר מקלדת סוויפ למעלה! רוצה לעשות חיפוש? FULL SCREEN במטרו! רוצה להפעיל אפליקציה מהחנות? FULL SCREEN במטרו! והצ'רמס? אל תתחיל אפילו עם הצ'רמס, 100% למשתמשי טאצ'. להכנס אליהם מרגיש כמו HACK כשאתה עושה את זה בלי מכשיר טאצ'.

אז בבקשה, בלי הבבל"ת הזה של "תשתמש רק במה שאתה רוצה" כי זה לא קיים בחלונות 8. ב8.1 הם עשו את הצעד הראשון לאחור, בחלונות 10 הם השלימו את הצעד לאחור. מתוך הגדרה שחלונות 10 היא שילוב של 8 ו-7 זה אומר שהם לקחו צעד לאחור מ-8 וחזרו לאחור לכיוון 7. אם 8 היה החזון שלהם הם היו הולכים יותר לכיוון המטרו המסריח. אתה בעצמך אמרת בVGAMES שחלונות הבא (כלומר 9) יהיה אפילו יותר טאצ' מהקודמת, כלומר אתה חשבת שלהמשיך את החזון של חלונות 8 זה בעצם ללכת יותר למטרו.

כמובן כל מה שאני כותב זה על משתמשי PC, מן הסתם מכשירי טאצ' צריכים להיות מטרו ומטרו בלבד, בדיוק בשביל זה הוא נבנה. הבעיה התחילה כשכפו אותו על המשתמשי PC.

מה שהכי הזוי הוא שכאן איכשהו אני היחיד שחושב ככה ובכל מקום אחר דווקא אתם המיעוט. הזוי.

טוב... נעבור דבר דבר.
- חלונות 8.1 מאוד רלוונטי. הוא המשך הליטוש של החזון המקורי של ווינדוס 8.
- החזון של ווינדוס 8 לא היה מעולם "אנחנו הולכים לעולם של מגע את FUCK משתמשי עכבר ומקלדת". אולי חוסר ההבנה הזאת, זה המקור לטעות שלך בדרך שבה אתה רואה את הדברים. כבר כתבתי את זה המון פעמים, אבל אם זה עדין לא ברור, אחזור על כך. החזון של ווינדוס 8 הוא מערכת הפעלה אחת, למגוון רחב של מכשירים.
- מפעיל מחשב? עולה לך תמונה שצריך לעשות סוויפ למעלה, או ללחוץ על אנטר, או ללחוץ על רווח, או ללחוץ על העכבר. אין ומעולם לא היה צורך לעשות סווייפ למעלה עם מקלדת ועכבר (אולי באיזו גירסאת בטא/אלפא שדלפה לרשת).
- החיפוש אכן במסך מלא. הוא גם עובד הרבה יותר טוב והרבה יותר מהר מכל חיפוש אחר בווינדוס הקודמים. באמת טוב שהם מאפשרים לבצע אותו גם בחלונות רגילים, אבל אין שמץ של ספק שלמרות שהוא במסך מלא בלבד (או חצי מסך, או שליש מסך, או גודל אחר שאתה בוחר בעצמך), הוא הרבה יותר שימושי משאי פעם היה במערכות ההפעלה של מייקרוסופט.
- רוצה להפעיל אפליקציות מהחנות? מסך מלא, או חצי מסך, או כל גודל מסך אחר. אין וויכוח שהאפליקציות מיועדות למכשירי מגע. זו גם הסיבה שלחלק מהאפליקציות יש גירסאת מגע וגירסא קלאסית. למשל, יש סקייפ מגע וסקייפ קלאסי. זו בסה"כ אפשרות נוספת, כדי להוסיף שימושיות למי שמשתמש בממשק מגע. לא אפשרות שגורעת במאומה מהשימושיות בעכבר ומקלדת.
- הצ'רמס אחלה לגמרי. מזיזים את העכבר לאחת הפינות ויש לך תפריט עם כל מיני אפשרויות. אתה יכול גם ללכת לפינה השמאלית (ימנית, בעברית) התחתונה וללחוץ על מקש ימני בעכבר ואתה מקבל הרבה מאותן אפשרויות ועוד (וכמובן שאפילו יותר מזה, ב8.1). אין וויכוח שהוא מיועד לממשקי מגע, כמובן. הוא פשוט לא מגיע במקום משהו אחר, אלא בנוסף. לכל דבר בצ'רמס, אפשר להגיע עם העכבר בקלות יחסית (ובחיפוש, בלחיצה אחת והקלדה של מילת חיפוש).
- שום בבל"ת. חלונות 8 לגמרי היה "תשתמש במה שאתה רוצה ובמה שנוח לך". זו גם היתה הטעות שלהם. אנשים שונאים יכולת בחירה. זה אומר שהם צריכים לחשוב ושיש להם אחריות על מה שקורה. הם רוצים שהמערכת תדע לבחור עבורם. זה גם חלק מהשינוי של 8.1. בדיוק כמו 10, היא משתנה בהתאם לממשק שבו אתה עושה שימוש ולא בהתאם לבחירה של המשתמש.
- קשה לקחת ברצינות את הטענה שחלונות 10 היא שילוב של 7, עם 8. הרי 95% ממה שהציגו ומשויך ולווינדוס 7, יש גם בווינדוס 8. ווינדוס 10 הוא לחלוטין ההתקדמות ההגיונית ממה שהתחיל ב8 והמשיך ב8.1. זה שהחזירו את ההתחל (שבדומה להתחל ב7 ולמטרו ב8, גם כנראה אראה אחת לתקופה ארוכה), זה חביב והכל, אבל לא הרבה מעבר לאמירה של "הנה, נודניקים. תפריט התחל שלא באמת משתמשים בו 99% מהזמן. יופי?".
- לא זכור לי שאמרתי שיהיה יותר טאצ' בVGAMES, אבל זה לא באמת רלוונטי מה אמרתי לפני 3 שנים. אין ספק שעוד יש להם עבודה, בכל הנוגע להתאמה לממשקי מגע ושהם צריכים לעבוד גם על זה. למעשה, ראינו איך 10 מתאימה יותר לממשקי מגע מ8. גם הזכרתי את זה - האייקונים של החלונות הופכים לגדולים יותר, ברגע שהמערכת מזהה שנעשה שימוש בממשק מגע. כך שגם בשולחן עבודה הרגיל, ניתן יהיה לעשות שימוש עם מסך מגע (אם כי אני לא בטוח כמה הגדלת האייקונים לבדה, תאפשר את זה). אז אם אכן אמרתי דבר כזה (אולי חשבתי אז שהעולם באמת הולך לכיוון של מכשירי מגע וPC קלאסיים יהיו לגיימרים ומהנדסים בלבד, או משהו כזה. לא יודע), צדקתי.
- כמו שכבר אמרתי, החזון של חלונות 8 מעולם לא היה "ללכת יותר למטרו". הוא היה מהרגע שהמערכת הוצגה "מערכת הפעלה אחת, למגוון מכשירים וממשקים". הם לא רק ממשיכים בחזון הזה ב10, אלא מחזקים אותו ומפתחים מערכת הפעלה לא רק לטאבלטים ומחשבים, אלא גם לטלפונים וטלויזיות.
- אין ספק שהמיעוט הוא זה שחושב כמוני. כמו שמיעוט הוא זה שחושב שCOD הוא לא השיא של מה שהמדיום מסוגל לעשות, או שדארק סולס זו סדרה מצוינת, או שיש צורך במצלמה שעולה 5,000 שקל. המיודעים, שמבינים על מה הם מדברים, שעוקבים אחר הנושא שמעניין אותם באופן קבוע, שמנסים טכנולוגיות חדשות, שמשקיעים הרבה כסף ושדעתם מבוססת על המציאות ולא על תפיסה לא מבוססת שהחליטה ש8 זו מערכת הפעלה גרועה, לפני שהיא בכלל יצאה, הם תמיד המיעוט. הרוב, הם הדיוטות שעדין חושבים שהONE מצריכה חיבור אונליין תמידי, לא מאפשרת החלפת משחקים ושבווינדוס 8 יש רק מטרו ואין בה שולחן עבודה.
- אכן הזוי. הזוי שאדם כמוך, שהוא כן מאלו שעוקבים ומבינים ומתעסקים בנושא, שותף לדעה של הדיוטות שלא יודעים על מה הם מדברים.

לסיום, כמו שswiss אמר - פרופורציות, נדב. ווינדוס 8 לא היתה מושלמת ואין על כך וויכוח. זה לא סותר את העובדה שבהרבה מאוד דברים היא הצליחה מאוד.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 01 אוקטובר 2014, 14:48

אני מצטער אבל אתם פשוט חיים בסרט שחלונות 8 מושלמת, אבל היא החלונות הכי כושלת שמיקרוסופט הוציאה ב15 שנים האחרונות, הרבה יותר מויסטה. אתה מבלבל בין זה שיש לה יתרונות כי זאת פאקינג מערכת חדשה לבין זה שכל הUI שלה היה ברדאק איום ונורא. כן החיפוש היה טוב יותר, איך זה קשור לויכוח? כן השימוש זיכרון שלה יעיל יותר, אבל איך זה קשור בכלל לנושא? גם אם חלונות 8 הייתה כל דבר אחר עדין היה בה חיפוש יעיל יותר וניהול זיכרון טוב יותר, זה מה שמיקרוסופט עושה בין גרסאות חלונות. לויסטה היה חיפוש מאונדקס, בחלונות 7 האיצו אותו בצורה משמעותית ובחלונות 8 הוסיפו גם חיפושי WEB ועוד כל מני פיצ'רים של חיפוש. מעולה, זה מה שחלונות עושים בכל גרסה ולא רלוונטי בעליל לנושא כאן, הUI.

8.1 לא רלוונטי, בכלל לא לרוונטי. לחלונות 8 היה חזון. לא עוד התחל, רק מטרו. אה, אבל כולם התלוננו, אז חלונות 8.1 הוסיף כפתור התחל ו-10 כבר עשה תפריט התחלה מלא. רק מטרו, תהיו במטרו, הBOOT יהיה אך ורק לתוך מטרו. אה, אבל התלוננו, אז 8.1 פתאום נותן לך לעשות BOOT לתוך הדסטופ. בחלונות 8 הדסקטופ מרגיש כאילו הוא בכלל איזו אפליקציה שיושבת במטרו, ככה הם מציגים אותו, ככה מגיעים אליו.

האם חלונות 8.1 שפר המון זה, האם הוא התחיל להתרחק ממטרו? כן, אבל זאת בדיוק הנקודה שלי. תאמין לי שלפתח את חלונות 10 במקום 8 היה קל למיקרוסופט לפתח בהרבה. לוקחים את חלונות 7, מוסיפים קצת פיצ'רים, זהו. חלונות חדש לPC מוכן. כל הדברים הטפשיים האלה של חלונות 8 כמו אפליקציות שרצות במסך מלא בלבד, BOOT לתוך מטרו בלבד, החלקה למעלה של המסך פתיחה, תפריט CHARMS שמיועד לטאץ' וכדומה הם החזון שלהם לחלונות 8. הקהל, הוא זה שגרם להם לעשות 180 מעלות. וכן, חלונות 10 הוא 180 מעלות על חלונות 8.

למקרה ולא שמת לב, כל דבר שאפיין את חלונות 8 עבר dial back ופגש את חלונות 7 לגמרי או לפחות בחצי דרך. במכשירי טאצ' הם המשיכו בכיוון כי חלונות 8 בנויה למכשירי טאצ', אבל בPC הם הלכו בחזרה חלונות 7. למען השם, תקרא קצת HANDS ON, זה חלונות 7 מחוזק, זה לא חלונות 8. חלונות 8 זאת מערכת הפעלה לטאבלט שהתערבבה בחלונות 7, עכשיו מיקרוסופט לקחו את החלקים האלה החוצה וזקקו אותה.

האם חלונות 8 היא הצלחה טכנית? כן. האם יש לה SEARCH חבל על הזמן? ברור. האם היא קטסטרופת UI? כן, הכי גדולה של מערכת הפעלה אי פעם.

ואגב, כל מה שרשמת הם פי'צרים של 8.1 כולל המסך נעילה של חלונות 8. בחלונות 8 המקורי היית חייב להחליק למעלה את המסך נעילה, דרך יחידה לפתוח אותו. הדבר היחיד שיכלת לעשות זה לחטט בהגדרות ולעשות לו DISABLE.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 01 אוקטובר 2014, 15:08

עדיין לא מבין למה לא חלונות 9, אבל בסדר נו... מערכת אחת, הכל "מאוחד" כביכול - אז נזרום על מספר עגול = התחלה חדשה.
(מישהו אצלי בפייסבוק כתב משהו שבטח לא ממש מקורי - ש"הם רצו כל כך להרחיק את עצמם מחלונות 8 - שהיו צריכים להגיע עד 10)

סה"כ - אני ממש מתרשם לטובה.
הם אמרו אם זה אכן יהיה שדרוג חינמי למי שיש את 8?

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 01 אוקטובר 2014, 15:11

אני מצטער אבל אתם פשוט חיים בסרט שחלונות 8 מושלמת

מדהים... אני מרגיש כאילו שיש פה ויכוח בין איש דת למדען.
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 01 אוקטובר 2014, 15:41

swiss-the-engine כתב:מדהים... אני מרגיש כאילו שיש פה ויכוח בין איש דת למדען.

כן, גם אני מרגיש כאילו אני נאבק בשלושה אנשים היחידים בעולם שחושבים שחלונות 8 היא אלוהים, ביחוד שהם ממש היחידים בעולם שחושבים ככה, כולל מיקרוסופט.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 01 אוקטובר 2014, 15:53

שחלונות 8 היא אלוהים

זה ממשיך.
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 01 אוקטובר 2014, 15:57

swiss-the-engine כתב:זה ממשיך.

ברור שזה ממשיך, כי זאת הגישה כאן. "קטעו לי את הרגל". "אתה יכול לחבר חתיכת עץ ולקפץ על רגל אחת, מה אתה מתלונן? אתה עדין יכול לגמרי להגיע מנקודה A לנקודה B".

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 01 אוקטובר 2014, 16:10

ממש לא... הצורת התדיינות איתך בנושא הזה מזכירה לי את צורת הויכוח של דתיים בנושאי דת אל מול אדם *פחות* מאמין מהם.

עריכה:
בתאכלס אני סתם מלכלך עכשיו על דתיים... הכוונה היא אנשים בעלי דוגמות.
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 01 אוקטובר 2014, 16:16

swiss-the-engine כתב:ממש לא... הצורת התדיינות איתך בנושא הזה מזכירה לי את צורת הויכוח של דתיים בנושאי דת אל מול אדם *פחות* מאמין מהם.

עריכה:
בתאכלס אני סתם מלכלך עכשיו על דתיים... הכוונה היא אנשים בעלי דוגמות.

אם היו מביאים לי טעונים רלוונטי זה היה רלוונטי, אבל כשאני אומר שאני מדבר על חלונות 8 ולא 8.1 וכל הטעונים רלוונטים אך ורק לחלונות 8.1 אז מה אני אמור להגיד לזה? כשאומרים לי דברים כמו "לא צריך להחליק למעלה בחלונות 8 את המסך פתיחה" כשעובדתית היה צריך לעשות את זה בחלונות 8 בהתחלה (אין לי מושג אם תקנו את זה בSP1 או ב8.1, לא נשארתי לברר) אז מה אני אמור להגיד לזה?

יש עובדה אחת גמורה ומוגמרת, משתמש חלונות 8 (לא 8.1 אלה 8) היה צריך לעבור בממשקי מגע שוב ושוב ושוב בזמן שימוש בחלונות 8. בפתיחת המערכת (המסך נעילה ומיד אחריו BOOT ישר למטרו), בחיפוש, בכל אפליקציה שנכתבה במיוחד, אפילו בתהליך הכיבוי. חלונות 8 היא הכשל UI הכי גדול במערכת הפעלה לPC אולי אי פעם. זה הכל.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 01 אוקטובר 2014, 16:27

כמובן... 8.1 זה משהו אחר לגמרי! זה בכלל ההמשך של OSX!

להחליק למעלה לא היה חייב אף פעם נקודה... לא יודע מאיפה אתה מביא את זה... בעצם אני יודע... מהדוגמתיות שלך בנושא.

ש עובדה אחת גמורה ומוגמרת, משתמש חלונות 8 (לא 8.1 אלה 8) היה צריך לעבור בממשקי מגע שוב ושוב ושוב בזמן שימוש בחלונות 8.

לא. כן היה קטע מעצבן עם כיבוי... מכיוון שיש לי מקלדת לידי זה היה הרבה פחות מעצבן כי לא הייתי משתמש בעכבר בשביל להביא את הצ'ארמס ממחבואו. אז צודק... כישלון טוטאלי, זבל של מערכת, חירבנו עליי וכנראה אהבתי את זה.

באמת... אתה ךא מובן... לא בגלל שהנקודות שלך (או לפחות חלקם) לא הגיוניות/נכונות אלה כי אתה לא מסוגל להיכנס לפרופורציה כי אתה נעול באיזו דוגמה לגבי הנושא.

איכשהו זה נראה שאתה חושב שUX וUI זה עניין שכל אחד יכול לעשות בכלום זמן. מי שעומד מנגדך מדבר באופן הגיוני ושקול לגבי נקודות החולשה והחוזקה של המערכת וה"דרך החדשה" ולעומת זאת אתה מעוות באופן כרוני את מה שאומרים לך ופשוט הופך כל נמלה לפיל שהפיל עלייך גוש של חירבון ענק בכל פעם שהדלקת מחשב עם ווינדוס 8.
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 01 אוקטובר 2014, 16:43

swiss-the-engine כתב:כמובן... 8.1 זה משהו אחר לגמרי! זה בכלל ההמשך של OSX!

להחליק למעלה לא היה חייב אף פעם נקודה... לא יודע מאיפה אתה מביא את זה... בעצם אני יודע... מהדוגמתיות שלך בנושא.

לא. כן היה קטע מעצבן עם כיבוי... מכיוון שיש לי מקלדת לידי זה היה הרבה פחות מעצבן כי לא הייתי משתמש בעכבר בשביל להביא את הצ'ארמס ממחבואו. אז צודק... כישלון טוטאלי, זבל של מערכת, חירבנו עליי וכנראה אהבתי את זה.

באמת... אתה ךא מובן... לא בגלל שהנקודות שלך (או לפחות חלקם) לא הגיוניות/נכונות אלה כי אתה לא מסוגל להיכנס לפרופורציה כי אתה נעול באיזו דוגמה לגבי הנושא.

איכשהו זה נראה שאתה חושב שUX וUI זה עניין שכל אחד יכול לעשות בכלום זמן. מי שעומד מנגדך מדבר באופן הגיוני ושקול לגבי נקודות החולשה והחוזקה של המערכת וה"דרך החדשה" ולעומת זאת אתה מעוות באופן כרוני את מה שאומרים לך ופשוט הופך כל נמלה לפיל שהפיל עלייך גוש של חירבון ענק בכל פעם שהדלקת מחשב עם ווינדוס 8.

אני החלקתי בעצמי את המסך נעילה, שוב ושוב ושוב כל פעם שפתחתי את הלפטופ. אתה יודע מה, עזוב את ההחלקה, מסך נעילה! במחשב שולחני! אין אפילו מצב נעילה במחשב שולחני, רק בטבלטים וטלפונים, אפילו אם לא הייתה החלקה My point is made.

הUI של חלונות 8 הוא הגרוע ביותר בהסטוריה של חלונות (ביחס לתקופה כמובן). אתה יכול לתת לי דוגמה גרועה יותר? לא, כי לא הייתה אחת. האם העולם נגמר? לא, אבל כל מי שמתעסק טיפונת בUI יכול להגיד לך שחלונות 8 הוא אחד הבזיונות הכי גדולים שיצאו אי פעם. אתם מוכנים לבלוע את זה ולהמשיך הלאה, לא מפריע לכם מספיק. לי זה מפריע המון, מה לעשות, דברים כאלה של חווית משתמש רעה ממש מפריעים לי. אתם לא יכולים לטעון לזה שהיא לא חוויה רעה, רק לזה שזה לא ממש מפריע לכם.

הרי מה זה חלונות 10? לגמרי 180 מעלות מחלונות 8, הכל הלך לפח. הדבר היחיד שנשאר מהUI של חלונות 8 זה הטיפונת מטרו שיש בתפריט התחל, זהו. מיקרוסופט בכל פאטצ', כל SP, כל גרסה חדשה לקחה עוד צעד לאחור מהUI של חלונות 8 ועכשיו עם 10 היא זרקה כמעט את כל חלונות 8 לפח (מבחינת UI ומשתמשי PC בלבד כמובן). זה בעצם חלונות 7 משודרג, לא ממש קשה לראות או להבין את זה ולא ממש ברור לי איך אפשר לחשוב אחרת כשמיקרוסופט בעצמה הבינה את זה.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 01 אוקטובר 2014, 16:55

מסך נעילה? על מה אתה מדבר? המסך שבוא אתה מכניס את הססמה שלך אם בחרת באפשרות הזאת? נראה לי שזה היה קיים גם ב95.

הגרוע ביותר בהסטוריה של חלונות

אתם מוכנים לבלוע את זה ולהמשיך הלאה

הכל הלך לפח.

זרקה כמעט את כל חלונות 8 לפח

אתה קולט את הסגנון כתיבה?

בכל אופן חבל לך לכתוב הודעה ארוכה... אני לא מתווכח, אני יודע שאין בזה טעם וחבל, שלא לדבר על כך ששחר מביעה את עמדתו הרציונלית באופן מצויין וכל המוסיף גורע.
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 01 אוקטובר 2014, 18:03

swiss-the-engine כתב:מסך נעילה? על מה אתה מדבר? המסך שבוא אתה מכניס את הססמה שלך אם בחרת באפשרות הזאת? נראה לי שזה היה קיים גם ב95.

אתה קולט את הסגנון כתיבה?

בכל אופן חבל לך לכתוב הודעה ארוכה... אני לא מתווכח, אני יודע שאין בזה טעם וחבל, שלא לדבר על כך ששחר מביעה את עמדתו הרציונלית באופן מצויין וכל המוסיף גורע.

מסך נעילה = המסך שיש לפני שאתה מכניס סיסמה בכלל עם התמונת רקע. אני בטוח שיש אופציה להוריד אותו איכשהו בהגדרות אבל שוב, לא ממש רלוונטי זה שיש דרך "להתגבר".

אני אעשה 10 צעדים אחורה, מתחיל מההתחלה. חלונות 8 בנויה מUI כפול, האחד לטאבלטים והשניה לעכבר/מקלדת. אם הייתה אפשרות להיות 100% על האחד או 100% על השני אז לאף אחד לא ממש היה אכפת. לצערנו מיקרוסופט בנו את המערכת ככה שחלקים מסויימים של המערכת כופים עליך את האחת וחלקים אחרים את השניה, כלומר נכפה על היוזר להשתמש בUI שלא נבנה בשביל אמצעי הINPUT שלו.

חלונות 10 מתקן את זה, לפחות בצד של המקלדת עכבר. עכשיו במקלדת עכבר לא צריך לראות יותר את מערכות טאצ' ובכך הם בעצם הפכו את המערכת לחלונות 7 בחזרה. הUI הכפול הוא הDNA של חלונות 8, זאת בדיוק החזרה לאחור שמיקרוסופט עשתה כאן וזה היופי של חלונות 10. היעילות של חלונות 8 (מאחורי הקלעים) עם הUI של חלונות 7 פלוס כל מני פיצ'רים חדשים ונוחים. זה הכל.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 01 אוקטובר 2014, 19:08

bling כתב:תודה על הרשמים מ MORDOR קאוטיק ו STICK, תגידו אתם חושבים שאני יכול להנות מהמשחק הזה גם בלי שאני אוהב את שר הטבעות ואת כל ה LORE שלו?.

בוודאי.
המשחק הוא משחק אקשן טוב, אתה יכול פשוט להסתכל עליו כעוד איזה GOW או משהו. ברור שלאהוב את העולם מוסיף המון, אבל להבדיל מבאטמן המשחק לא סובב סביב "להרגיש באטמן", בעיקר כי בסופו של דבר אתה משחק דמות חדשה שהם המציאו.
בקשר לקרב, לא אמרתי שדווקא במשחק הזה חייב ריכוז, אמרתי שהוא קצת יותר קשה אבל שבסופו של דבר כל המערכת קרב הזאת עובדת ככה שעם קצת ריכוז אין אף פעם באמת בעיה :)

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 01 אוקטובר 2014, 20:05

bling כתב:
רק כמה הערות, CHAOTIC במפתחת זו MONOLITH ככה שאם אתה מרגיש משהו לא מלוטש במיוחד זה בטח לא בגלל חוסר ניסיון של המפתחת, אולי באמת עניין של תקציב.

Monolith של היום היא ממש לא זאת של פעם שיצרה את סדרת FEAR, NOLF וכו'. רוב החברים המרכזיים עזבו מזמן (חילוקי דעות עם WB ועוד ועוד) ובכלל פיתחו איזה משחק אינדי בשם Betrayer (שחור-לבן-אדום שכזה). FPS מאוד מאוד הארדקורי, למי שמעוניין בסגנון הזה - אתם יודעים, מהסוג שהרבה בכייני אינטרנט בגאף אוהבים לבכות שאף אחד לא עושה, אבל כשיוצא אחד כזה, ומקבל גם ביקורות טובות, הם לא קונים אותו :).
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 01 אוקטובר 2014, 21:41

Stick כתב:בוודאי.
המשחק הוא משחק אקשן טוב, אתה יכול פשוט להסתכל עליו כעוד איזה GOW או משהו. ברור שלאהוב את העולם מוסיף המון, אבל להבדיל מבאטמן המשחק לא סובב סביב "להרגיש באטמן", בעיקר כי בסופו של דבר אתה משחק דמות חדשה שהם המציאו.
בקשר לקרב, לא אמרתי שדווקא במשחק הזה חייב ריכוז, אמרתי שהוא קצת יותר קשה אבל שבסופו של דבר כל המערכת קרב הזאת עובדת ככה שעם קצת ריכוז אין אף פעם באמת בעיה :)

וואלה מגניב!
אני אשים עליו עין כשיהיה במבצע ב 2019 :)

ולא ידעתי קליימן שלא נשארו הרבה מהצוות המקורי, טוב לדעת, אז אולי זה אכן גם בגלל חוסר ניסיון.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 34 אורחים