נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

הודעהעל ידי DrKeo » 06 יוני 2021, 15:50

BiA כתב:יש גלשן אוויר בהורייזן 2? עושה לי חשק לראות את ה-SOP עכשיו.

תמונה

תחסוך SOP שלם:
https://imgur.com/EqlrPAQ
We're just normal men. We're just innocent men

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 06 יוני 2021, 20:58

bling כתב:לרוב הנקודות הלא נכונות בפוסט שלך התייחסו אחרים, אני רק אגיד שאתה חי בסרט אם נראה לך שהורייזון 2 על הפס5 יראה כקפיצת דור כי ראינו את הגיימפלי שלו והוא אומנם קרוס ג׳ן ברמה גבוהה אבל בשום מצב לא קפיצת דור. תראה לי איפה מומחים טכניים (כמו DF ואחרים) אומרים שסוף סוף הדור הבא הגיע עם הורייזון או הצהרות דומות בסגנון, התשבוחות שנותנים לו זה בהקשר לכך שהוא קרוס ג׳ן ושהוא בהחלט משחק יפה מאוד (ול DF ספציפית היו גם לא מעט מילות ביקורת לאמר ובכלל הטון לאורך רוב הניתוח שלהם די מאופק, בטח לא משהו שמתאים לבשורה חדשה) אך לא ראיתי כמעט בשום מקום לסתות נשמטות ברמה של הולי שיט דור הבא, כולל פה בפורום ואתה יכול ללכת לנושא של E3 ולראות את התגובות של כולם בזמן אמת.

בוודאי שהורייזון 2 יהיה קפיצת דור. פי כמה רזולוציה יותר גבוהה. פי כמה פירוט גרפי. כפול קצב פריימים. מהירות טעינה פי כמה. כל זה = קפיצת דור.

קילזון שאדופול היה קפיצת דור. GHOSTS היה קפיצת דור. Valhalla ו WD:L הם קפיצת דור. זה שזה לא מרשים אותך זה לא אומר זה לא קפיצת דור. זה שבהמשך יהיו משחקים יותר מרשימים לא אומר שזה לא קפיצת דור. קפיצה במכפלות כמו שהזכרתי היא קפיצת דור.

כשהורייזון 2 הודגם לראשונה והיה עוד בלעדי לפס5 הייתם פושרים לגביו גרפית אבל אף אחד פה לא הפריז להגיד שסוני דופקים אתכם או מחזיקים את הדור אחורה. ואם הורייזון 2 היה נשאר בלעדי לפס5 ומציג את אותה הדגמה אז לא הייתם עושים מזה טרראם.

מה שהייתם אומרים זה: 'וואלה, הגיוני. המשחק התחיל את דרכו כמשחק פס4'. 'עדיף לא לפתח משחק בלעדי למפרט שלא נעול וכלי פיתוח ראשוניים ולפני שיש היכרות טובה עם כל היכולות והמגבלות'. הייתם אומרים 'אחרי שבדור הפס4 המשחקים הבלעדיים של סוני מוכרים יותר מ 10 מיליון עותקים, לא חכם לקחת הימור במשחק המשך דגל בלעדי כבלעדי לקונסולה חדשה כאשר הרצון הוא למכור יותר עותקים מהורייזון 1'. הייתם אומרים 'זה בטח אותם המקרים בהם המשחק יכל להתקיים בצורה סבירה מספיק על הפס4 והם מנסים בציניות להגדיל את היצע המשחקים על הפס5'.

אז תצאו כבר מהאשליה הזו ותפסיקו להסתכל על זה מהזווית האגוצנטרית שלכם שאתם לא מקבלים את הוואו.
את הכעס יש להפנות למסרים המטעים של סוני. ואם כבר אתם רוצים לתקוף, תתקפו את DS, ריטרנל, ראצ'ט איך הם לא מפוצצים לכם את השכל במידה שמספקת אתכם למרות שהם בלעדיים גמורים לפס5.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 06 יוני 2021, 22:04

קאז לפי ההיגיון שלך כל משחק PC שמריץ משחק קונסולות הוא דור הבא בזכות רזולוציה, פריימרייט וזמן טעינה. נו זה די מטופש.

בנוגע להורייזון, נכון עוד בחשיפה לרוב היו פושרים גראפית ביחס לציפיות, במיוחד אנשים עם עין חדה כמו קיאו שיודעים לראות מעבר לסרטון מעבר עם זוויות סינמטיות. כשהוכרז קרוס ג'ן אז היה ברור הכל.

אם היה נשאר בלעדי לפס5 אז כנראה באמת היינו מניחים שפותח במקור לפס4 אבל זה לא היה מנחם אף אחד, למה נראה לך? היינו מתבאסים שלא כוון לדור הבא יותר ושאולי היו צריכים לדחות אותו אם זה אומר להוציא הורייזון 2 אמיתי לדור הבא.

אנשים פה מחפשים את הוואו הזה שבדרך כלל מקבלים בכל דור חדש, וכן זה מאכזב שזה עדיין לא הגיע ונראה לי גם תקפו מספיק גם את המשחקים שציינת בהקשר הזה, אין פה אפליה אני מבטיח לך.

כנראה נמשיך להיות אגוצנטרים כמו שאתה קורא לנו (אלוהים יודע למה) עד שבאמת נקבל את זה, נראה לי הגיוני.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 06 יוני 2021, 22:13

Kazz כתב:
bling כתב:לרוב הנקודות הלא נכונות בפוסט שלך התייחסו אחרים, אני רק אגיד שאתה חי בסרט אם נראה לך שהורייזון 2 על הפס5 יראה כקפיצת דור כי ראינו את הגיימפלי שלו והוא אומנם קרוס ג׳ן ברמה גבוהה אבל בשום מצב לא קפיצת דור. תראה לי איפה מומחים טכניים (כמו DF ואחרים) אומרים שסוף סוף הדור הבא הגיע עם הורייזון או הצהרות דומות בסגנון, התשבוחות שנותנים לו זה בהקשר לכך שהוא קרוס ג׳ן ושהוא בהחלט משחק יפה מאוד (ול DF ספציפית היו גם לא מעט מילות ביקורת לאמר ובכלל הטון לאורך רוב הניתוח שלהם די מאופק, בטח לא משהו שמתאים לבשורה חדשה) אך לא ראיתי כמעט בשום מקום לסתות נשמטות ברמה של הולי שיט דור הבא, כולל פה בפורום ואתה יכול ללכת לנושא של E3 ולראות את התגובות של כולם בזמן אמת.

בוודאי שהורייזון 2 יהיה קפיצת דור. פי כמה רזולוציה יותר גבוהה. פי כמה פירוט גרפי. כפול קצב פריימים. מהירות טעינה פי כמה. כל זה = קפיצת דור.

קילזון שאדופול היה קפיצת דור. GHOSTS היה קפיצת דור. Valhalla ו WD:L הם קפיצת דור. זה שזה לא מרשים אותך זה לא אומר זה לא קפיצת דור. זה שבהמשך יהיו משחקים יותר מרשימים לא אומר שזה לא קפיצת דור. קפיצה במכפלות כמו שהזכרתי היא קפיצת דור.

כשהורייזון 2 הודגם לראשונה והיה עוד בלעדי לפס5 הייתם פושרים לגביו גרפית אבל אף אחד פה לא הפריז להגיד שסוני דופקים אתכם או מחזיקים את הדור אחורה. ואם הורייזון 2 היה נשאר בלעדי לפס5 ומציג את אותה הדגמה אז לא הייתם עושים מזה טרראם.

מה שהייתם אומרים זה: 'וואלה, הגיוני. המשחק התחיל את דרכו כמשחק פס4'. 'עדיף לא לפתח משחק בלעדי למפרט שלא נעול וכלי פיתוח ראשוניים ולפני שיש היכרות טובה עם כל היכולות והמגבלות'. הייתם אומרים 'אחרי שבדור הפס4 המשחקים הבלעדיים של סוני מוכרים יותר מ 10 מיליון עותקים, לא חכם לקחת הימור במשחק המשך דגל בלעדי כבלעדי לקונסולה חדשה כאשר הרצון הוא למכור יותר עותקים מהורייזון 1'. הייתם אומרים 'זה בטח אותם המקרים בהם המשחק יכל להתקיים בצורה סבירה מספיק על הפס4 והם מנסים בציניות להגדיל את היצע המשחקים על הפס5'.

אז תצאו כבר מהאשליה הזו ותפסיקו להסתכל על זה מהזווית האגוצנטרית שלכם שאתם לא מקבלים את הוואו.
את הכעס יש להפנות למסרים המטעים של סוני. ואם כבר אתם רוצים לתקוף, תתקפו את DS, ריטרנל, ראצ'ט איך הם לא מפוצצים לכם את השכל במידה שמספקת אתכם למרות שהם בלעדיים גמורים לפס5.

אני לא יודע על מה אתה מדבר קאז, כי לפחות בעיני, ריטרנל זה המשחק הכי יפה שראיתי בכל החיים שאני חי על האדמה הזו (בנתיים).
זה לא אומר שאני רוצה שזה ישאאר ככה כל הדור.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 יוני 2021, 23:25

Kazz כתב:

בלינג כבר ענה על הקונספט המגוחך שרזולוציה ו-fps הם דור הבא אז אני אעבור לנקודה הבאה.

גם משחק לא קרוס ג׳ן יכול להיות אכזבת ״דור הבא״, הסטורית לא כל משחק שהיה בלעדי לדור הבא הפיל אנשים לרצפה. אבל כשמשחק מגיע מאחת החברות הכי מוכשרות בתעשיה בפן הטכני והוא קרוס ג׳ן, הוא משאיר בך תהיות איך הוא יכל להיות אם הוא לא היה קרוס ג׳ן. אולי זה מוקדם מדי, אולי הם ממילא היו משאירים חצי קונסולה על השולחן כמו שהם עושים עכשיו, מי יודע? אבל כשהוא קרוס ג׳ן, התהיה נשארת.

אני לא זוכר את גרילה מבזבזים חצי קונסולה, אני זוכר את גרילה גורמים לכל מערכת התאורה שלהם לעבוד על הSPU בכדי לשחרר עוד מהGPU של הפס3 ולסחוט ממנה יותר. אני זוכר את גרילה שלקחה מערכת עננים שעולה 14ms ולא ברת ישום על הפס4 ומיעלים אוצה עד שהיא רצה ב2ms וכך קבלנו מערכת עננים תלת מימדית שהובילה לעננים בRDR2 ובסימולטור טיסה. אז כן, יש לגמרי ווייבים של ״אלוהים ישמור תשחררו אותנו מהפס4 הזה״, גם מגרילה וגם מסנטה מוניקה. מי יודע, אולי הורייזן תמיד יועד להיות משחק פס4 והוא רק במקרה על הפס5, אבל אם זה המצב אז למה לעזאזל גרילה עדין עובדת על הפס4 בסוף 2021? וסנטה מוניקה? אפילו יותר גרוע, הם יתחילו לעבוד על הדור הבא מתי? פרי-הפקה באמצע 2022? איזה בזבוז.

כל הנסיונות האלה לשכנע שאיכשהו, דווקא במעבר הדורי הכי פשוט בהסטוריה כי לראשונה יש שני מכשירי פלייסטיישן עם ארכיטקטורה כמעט זהה ברצף, דווקא עכשיו איכשהו נורא קשה למפתחים להתמודד עם הפס5. כן, כל קונסולה אי פעם הצליחו להוציא בשנה הראשונה כותרים שהפילו אותנו מהרגליים אבל עכשיו? דווקא כשזה הכי פשוט, דווקא עכשיו קשה להם? סורי, אף אחד לא קונה את זה. יש פה בדיוק דבר אחד שעומד מאחורי זה - כמה עותקים ימכרו. אתה יודע מה קורה לחברות שמחפשות כמה שיותר כסף מהיר כאן ועכשיו בלי לדאוג לברנד שלהם לאורך זמן? שאל את דן מטריק.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 07 יוני 2021, 14:55

אני חושב שזה לב העניין. ממתי גרילה נתקעת על דור קודם? הם תמיד דוחפים גרפיקה וקופצים על דור חדש, כן גם אם זה אומר להראות CGI מזוייף לפעמים :)
סנטה מוניקה בצורה היסטורית בוחרת להישאר על הדורות הקודמים, אז אפשר לומר שלצפות מהם לקפוץ לדור החדש זה wishful thinking אבל גרילה?

ולמה נוטי דוג לקחה שליטה על הריימיק של TLOU1 ולא bluepoint? מה ג'יים ראיין מעשן לעזאזל? מה שזה לא יהיה זה על הפנים.

למה הפרויקט forsaken של סקוור נראה כמו קפיצה לא משהו, כמו הקפיצה של R&C, איפה סקוור המפוארת של פעם? הדור הזה מתחיל על הפנים גרפית ולסוני יש אשמה בזה כי היא לא דוחפת גרפיקה או שהיא עושה שיתופי פעולה שלא דוחפים גרפיקה.
(ריטרנל Aside )

אבל תבינו זה כל התסכול שריטרנל הוא AA והוא נראה ככה אתה מבין כמה כוח יש לפס5 כוח שאף אחד לא משתמש בו לעזאזל.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 יוני 2021, 15:35

glass man כתב:אני חושב שזה לב העניין. ממתי גרילה נתקעת על דור קודם? הם תמיד דוחפים גרפיקה וקופצים על דור חדש, כן גם אם זה אומר להראות CGI מזוייף לפעמים :)
סנטה מוניקה בצורה היסטורית בוחרת להישאר על הדורות הקודמים, אז אפשר לומר שלצפות מהם לקפוץ לדור החדש זה wishful thinking אבל גרילה?

ולמה נוטי דוג לקחה שליטה על הריימיק של TLOU1 ולא bluepoint? מה ג'יים ראיין מעשן לעזאזל? מה שזה לא יהיה זה על הפנים.

למה הפרויקט forsaken של סקוור נראה כמו קפיצה לא משהו, כמו הקפיצה של R&C, איפה סקוור המפוארת של פעם? הדור הזה מתחיל על הפנים גרפית ולסוני יש אשמה בזה כי היא לא דוחפת גרפיקה או שהיא עושה שיתופי פעולה שלא דוחפים גרפיקה.
(ריטרנל Aside )

אבל תבינו זה כל התסכול שריטרנל הוא AA והוא נראה ככה אתה מבין כמה כוח יש לפס5 כוח שאף אחד לא משתמש בו לעזאזל.

אני לא חושב שסנטה מוניקה נתקעת על דורות קודמים. אבל כן יצא שאיכשהו גם בסוף החיים של הפס2 וגם בסוף החיים של הפס3 יצא להם משחק כך שעד שכבר היה להם משחק פס3 ועד שכבר היה להם משחק פס4 הדור כבר היה בחצי השני שלו. אני יודע שזה פופולרי להגיד ש-GOW2 יצא אחרי הפס3, אבל האמת שזה נכון רק חלקית כי באירופה למשל הפס3 לא יצאה בכלל כש-GOW2 יצא. הוא יצא ממש עם הפס3 ועם כמה שזה היה מבאס, המשחק הזה היה סוג של "הורה!" אחרון של הפס2, הוא לא ממש ניסה להיות משהו אחר.

כאן המצב שונה לגמרי, GOW 2 כיוון (בצורה מאוד אופטימית) לצאת שנה לתוך החיים של הפס5 שזאת נקודת זמן שבה סוני מעולם לא הוציאה משחק דור קודם גדול (אני משער שיש איזה sing star טפשי שכן יצא, אבל זה לא בדיוק GOW). כנראה שתאריך היציאה הסופי של GOW 2 יהיה כשהפס5 תהיה פחות או יותר בת שנה וחצי וזאת כבר נקודת זמן די בזיונית להוציא משחק קרוס ג'ן. כלומר באמת, המשחק הזה התחיל פיתוח באמצע 2018, כנראה שהייתה לסנטה מוניקה כבר ערכת פיתוח באולפנים ביום הראשון של הפרוייקט. פשוט לא עושים דבר כזה, לבסס את המשחק על הפס4 כשיש לך ערכת פיתוח מ-day one ואתה משחרר את המשחק בשנה השניה של הפס5. סוני שברו פה את כל הכלים.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 07 יוני 2021, 16:12

DrKeo כתב:
glass man כתב:אני חושב שזה לב העניין. ממתי גרילה נתקעת על דור קודם? הם תמיד דוחפים גרפיקה וקופצים על דור חדש, כן גם אם זה אומר להראות CGI מזוייף לפעמים :)

(ריטרנל Aside )

אני לא חושב שסנטה מוניקה נתקעת על דורות קודמים. אבל כן יצא שאיכשהו גם בסוף החיים של הפס2 וגם בסוף החיים של הפס3 יצא להם משחק כך שעד שכבר היה להם משחק פס3 ועד שכבר היה להם משחק פס4 הדור כבר היה בחצי השני שלו. אני יודע שזה פופולרי להגיד ש-GOW2 יצא אחרי הפס3, אבל האמת שזה נכון רק חלקית כי באירופה למשל הפס3 לא יצאה בכלל כש-GOW2 יצא. הוא יצא ממש עם הפס3 ועם כמה שזה היה מבאס, המשחק הזה היה סוג של "הורה!" אחרון של הפס2, הוא לא ממש ניסה להיות משהו אחר.

כאן המצב שונה לגמרי, GOW 2 כיוון (בצורה מאוד אופטימית) לצאת שנה לתוך החיים של הפס5 שזאת נקודת זמן שבה סוני מעולם לא הוציאה משחק דור קודם גדול (אני משער שיש איזה sing star טפשי שכן יצא, אבל זה לא בדיוק GOW). כנראה שתאריך היציאה הסופי של GOW 2 יהיה כשהפס5 תהיה פחות או יותר בת שנה וחצי וזאת כבר נקודת זמן די בזיונית להוציא משחק קרוס ג'ן. כלומר באמת, המשחק הזה התחיל פיתוח באמצע 2018, כנראה שהייתה לסנטה מוניקה כבר ערכת פיתוח באולפנים ביום הראשון של הפרוייקט. פשוט לא עושים דבר כזה, לבסס את המשחק על הפס4 כשיש לך ערכת פיתוח מ-day one ואתה משחרר את המשחק בשנה השניה של הפס5. סוני שברו פה את כל הכלים.

נדב, גם אם תגיד שהוא לא יצא אחרי הPS3 אתה יודע שזו סמנטיקה אחי.GOW2 יצא טכנית לעתיד שהוא פוסט XBOX360 לעולם שכבר ראה וטעם "קונסולת דור הבא"
ובכל אופן וודאי תסכים שאם GOW1 כבר אמר לנו ש"קרייטוס יחזור" כבר בסוף הפיתוח של GOW1 הם ידעו שהם נשארים על הדור הקודם הרי זה היה טייזינג שGOW2 נמצא כבר בפיתוח פעיל.אם הם היו בקטע של לעבור לPS3 הם היו עוברים כבר מתי שנוטי דוג עברו לפס3 ישר אחרי המשחק מירוצים של JAK.

אני לא מבין איך זה שונה, זמני הפיתוח התארכו כל כך שמשחק PS4 מאוחר יזלוג עמוק לתוך החיים של הפס5 אבל לדעתי המנטליות הפיתוחית בסנטה מוניקה לא השתנתה פשוט וסוני זורמים.

אבל גרילה? לגרילה זה Unheard of.2. ועכשיו שלמדנו שTLOU1 ריימיק יהיה ברמת ההפקה של TLOU2 מה ימנע (תיאורטית) מנוטי דוג להוציא אותו לפס4 במקום לתת ריימיק מפואר לפס5? זה מבאס שחברות שאף פעם לא נתקעו על הדור הקודם נתקעות עכשיו.

כאילו אני לא מצפה לגדולות ונצורות מפפ16 מהגרפיקה של פפ16 הרבה מהמפתחים שלו עבדו על the last remnant שהיה משחק AA בסטנדרטים של פס3 טבעי שהמשחק שלהם יהיה גם הוא AA בסטנדרטים של פס4.(או A בפס5 אם תרצה :)

אבל כאילו forsaken ? זה לא שהצוות של forsaken ידוע בכישורי הכתיבה שלו או בדחיפת גיימפלי זה פשוט צוות שדוחף גרפיקה על זה הוא בנה את תהילתו ואת הפופלאריות שלו והוא גם כל הזמן קפץ דור כמו שהוא עושה עכשיו רק שהפעם הקפיצה בכלל לא מרשימה.

עכשיו אני לא חי באשליות, כן נדב? אם הייתי מגיע למסקנה שהפס5 עם כל הכוח שלו לא יכול להציג קפיצה מפילה לסתות מהפס4 כי זה קשה להרשים את המוח שלנו עם המפרט הזה או משהו.... אז הייתי משלים עם זה :)

אבל שוב, כשאתה רואה מה צוות כמו האווסמארק עם כמה שנים של פיתוח ותקציב AA יכולים להוציא מהPS5 כשבבירור יש להם ערכת פיתוח יחסית פרמיטיבית.... תוך שמירה על 60FPS.... אתה מבין שוואו יש פה כוח מטורף שאם רק מישהו ירתום אותו להפקת AAA אנחנו נבין איזו קפיצה מטורפת יש פה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 יוני 2021, 16:36

סורי, לא קונה את זה. GOW לא זלג לפס5, תאריך היציאה המקורי שלו הוא שנה לתוך הפס5, כלומר הוא פותח במכוון להיות משחק פס4 בזמן שהפס5 כבר אחרי השנה הראשונה שלה. סוני פשוט מפתחת משחקי פס4 לתוך ההדור של הפס5, ההגדרה של קרוס ג'ן, זה הכל. GOW:R הוא משחק פס4, הורייזן הוא משחק פס4 ו-GT7 הוא משחק פס4. לסוני פשוט אין ביצים לעשות משחק שמוכר 10+ מליון יחידות בלעדי לדור הבא, כמו בכל דור לפניו, כי הם מסתכלים על הרווח המידי ולא חושבים לטווח הארוך. ג'ים ראיין פשוט עושה לנו דון מטריק, זה הכל. רק תן לו כמה חודשים וכבר תשמע איך פלייסטיישן הולכת חזק על מובייל וטלביזיה.

ובו, גם הקטע של הרווח המידי די טפשי כי אני מוכן לשים כסף שגרסת הפס5 תקרע את גרסת הפס4 במכירות.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 07 יוני 2021, 16:44

הקמה של זרוע כמו playstation productions בהחלט מעידה מבחינתי על סוג של איבוד פוקוס בתוך סוני בנוגע לעיקר הביזנס של פלייסטיישן בצורה שמזכירה מעט את MS 2013,גם אם לא בצורה קיצונית כמו אז.
גם ההתמקדות במובייל לפי ישיבת המשקיעים האחרונה מדאיגה,בסופו של יום אלו משאבים שיכלו ללכת לכיוונים אחרים שבריאים יותר לעיקר הביזנס וכמובן לשחקני הקור.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 יוני 2021, 16:52

Uncle Pey'j כתב:הקמה של זרוע כמו playstation productions בהחלט מעידה מבחינתי על סוג של איבוד פוקוס בתוך סוני בנוגע לעיקר הביזנס של פלייסטיישן בצורה שמזכירה מעט את MS 2013,גם אם לא בצורה קיצונית כמו אז.
גם ההתמקדות במובייל לפי ישיבת המשקיעים האחרונה מדאיגה,בסופו של יום אלו משאבים שיכלו ללכת לכיוונים אחרים שבריאים יותר לעיקר הביזנס וכמובן לשחקני הקור.

אה, אז ג'ים כבר דוחף לשם, נהדר. מת כבר לאנצ'רטד infinite runner לאייפון, העיקר שלא יהיה GOW דור הבא עד השנה האחרונה של הפס5.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 07 יוני 2021, 17:09

DrKeo כתב:סורי, לא קונה את זה. GOW לא זלג לפס5, תאריך היציאה המקורי שלו הוא שנה לתוך הפס5, כלומר הוא פותח במכוון להיות משחק פס4 בזמן שהפס5 כבר אחרי השנה הראשונה שלה. סוני פשוט מפתחת משחקי פס4 לתוך ההדור של הפס5, ההגדרה של קרוס ג'ן, זה הכל. GOW:R הוא משחק פס4, הורייזן הוא משחק פס4 ו-GT7 הוא משחק פס4. לסוני פשוט אין ביצים לעשות משחק שמוכר 10+ מליון יחידות בלעדי לדור הבא, כמו בכל דור לפניו, כי הם מסתכלים על הרווח המידי ולא חושבים לטווח הארוך. ג'ים ראיין פשוט עושה לנו דון מטריק, זה הכל. רק תן לו כמה חודשים וכבר תשמע איך פלייסטיישן הולכת חזק על מובייל וטלביזיה.

ובו, גם הקטע של הרווח המידי די טפשי כי אני מוכן לשים כסף שגרסת הפס5 תקרע את גרסת הפס4 במכירות.

אבל זה מה שאני אומר נו :) שהם החליטו שהוא ייצא לפס4 מראש, כמו שהם החליטו שGOW2 ישאר בפס2 מראש וכמו שהם החליטו שgow ascension ישאר על הפס3.
פשוט הפיתוח היה כל כך ארוך שזה לוקח לפתח אותו שנים.

כל מה שאני אומר שזה אופייני לסנטה מוניקה להישאר על הדור הקודם לפחות למשחק אחד נוסף בעוד שזה ממש חילול הקודש לגרילה להישאר על הדור הקודם.

ברור שהמניע הוא כלכלי, אבל אתה מצפה מג'ים ראיין שתמיד חפר לנו שאף אחד לא רוצה יותר לשחק "משחקים בגרפיקה של פס3 אז לא צריך BC" פתאום אותו ראיין חושב שאנשים דווקא יזרמו לשחק בגרפיקת פס4. הוא הזויי.

אגב אנחנו לא היחידים שנרתעים ממנו גם בכירים בתעשייה מרימים גבה.
,

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 יוני 2021, 18:12

glass man כתב:
DrKeo כתב:סורי, לא קונה את זה. GOW לא זלג לפס5, תאריך היציאה המקורי שלו הוא שנה לתוך הפס5, כלומר הוא פותח במכוון להיות משחק פס4 בזמן שהפס5 כבר אחרי השנה הראשונה שלה. סוני פשוט מפתחת משחקי פס4 לתוך ההדור של הפס5, ההגדרה של קרוס ג'ן, זה הכל. GOW:R הוא משחק פס4, הורייזן הוא משחק פס4 ו-GT7 הוא משחק פס4. לסוני פשוט אין ביצים לעשות משחק שמוכר 10+ מליון יחידות בלעדי לדור הבא, כמו בכל דור לפניו, כי הם מסתכלים על הרווח המידי ולא חושבים לטווח הארוך. ג'ים ראיין פשוט עושה לנו דון מטריק, זה הכל. רק תן לו כמה חודשים וכבר תשמע איך פלייסטיישן הולכת חזק על מובייל וטלביזיה.

אבל זה מה שאני אומר נו :) שהם החליטו שהוא ייצא לפס4 מראש, כמו שהם החליטו שGOW2 ישאר בפס2 מראש וכמו שהם החליטו שgow ascension ישאר על הפס3.

כל מה שאני אומר שזה אופייני לסנטה מוניקה להישאר על הדור הקודם לפחות למשחק אחד נוסף בעוד שזה ממש חילול הקודש לגרילה להישאר על הדור הקודם.

ברור שהמניע הוא כלכלי, אבל אתה מצפה מג'ים ראיין שתמיד חפר לנו שאף אחד לא רוצה יותר לשחק "משחקים בגרפיקה של פס3 אז לא צריך BC" פתאום אותו ראיין חושב שאנשים דווקא יזרמו לשחק בגרפיקת פס4. הוא הזויי.

,

כן, הם החליטו מראש שהוא משחק פס4, זה נכון. הבעיה שלי היא לא ש-GOW משחק פס4, הבעיה שלי היא שהוא משחק פס4 שנה וחצי לתוך הדור של הפס5.

בנוגע לחילול השם או לא יודע מה, סנטה מוניקה פעם אחת איכשהו חתכה את השיגור של הדור הבא על הדור הקודם לפני עשור וחצי. הפכת את זה לכאילו זה טרנד אצלם. אצל סוני בכלליות אין חיה כזאת כל הקרוס ג'ן הזה שקורה פה, לא אצל סנטה מוניקה ולא אצל אף מפתחת גדולה אחרת. זה מה שפריקי, ממתי סוני שמה מפתחת להוציא משחק דור קודם 18 חודשים לתוך מחזור החיים של הקונסולה הבאה? זה מעולם לא היה, אין לזה תקדים עד הדור הזה.

אם כבר יש משחק אחד שסביר שהוא קרוס, זה הורייזן. הוא התחיל פיתוח 3.5 שנים לפני הפס5, מאוד סביר שהוא כיוון להיות כותר 2020 של הפס4. בעצם רובנו חשבנו שזה יהיה המקרה ואפילו היה לנו ויכוח גדול שהוליד את ה-MEME של לאסקין אומר "הם הולכים לעשות TLL". לגמרי סביר שהוא החליק מ-2020 וסוני או גרילה החליטו שלעשות גם גרסת פס5 זה מגניב. אבל GOW? GT? החלטות מאוד לא ברורות משתי סיבות שונות. GOW לא ברור כי ה-HDD במשחק המקורי כמעט רצח את הצוות והפיל את הפיתוח. אז לא רק שהייתה להם הזדמנות להגיע לגן עדן פיתוחי ולממש את כל הפנטזיות שלהם על הפס5, GOW 2018 עובדתית גרם לפס4 לירוק דם בתחום ה-HDD ואם כבר יש משחק שהתחנן ל-SSD זה הוא. אז זה מאוד מדכא אותנו כגיימרים שלא נקבל ב-GOW:R את מה שסנטה מוניקה פנטזו ל-GOW 2018. ובצד הפיתוח, אני בטוח שזה מאוד מדכא לצוות הפיתוח להיות שוב תקועים עם HDD. אני לא אתפלא אם ה-CTO של סנטה מוניקה זרק משהו על קורי כשהוא ספר לו שה-SSD בערכת פיתוח שיושבת לו על השולחן לא יהיה הבסיס של המשחק הבא. ובצד של GT7, גם על זה כבר דברתי, מדובר במשחק שהגיימפליי שלו מבוסס על מערכות סימולציה מבוססות CPU. יכול להיות שיהיו שם שתי מערכות שונות לגמרי, פורצה הורייזן 2 עשה את זה עם גרסת 360 ו-X1 שונות מהבסיס כלל מערכת הפיסיקה של המכוניות, אבל יש לי הרגשה שזה לא בדיוק הולך להיות המצב פה. אני לא מבין איך פליפוני, חברה שמוציאה משחק בדור אם אנחנו נדיבים ויש מצב לא רע בכלל ש-GT7 יהיה ה-GT שלהם לדור הזה, זורמת עם לעשות משחק שמוגבל ביגואר. המשחק ESPORT הכי גדול של סוני, ה-GT שאולי יהיה היחיד בדור הזה, הוא מוגבל למערכת נהיגה מבוססת יגואר. זה כל כך עצוב, הכוח של ה-CPU של הפס3 מניע את GT מ-GT5 ב-2010 ועד GT7 שאולי יחיה אפילו עד הדור הבא ב2027. כמה עצוב זה?

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 07 יוני 2021, 18:35

DrKeo כתב:
glass man כתב:

,

כן, הם החליטו מראש שהוא משחק פס4, זה נכון. הבעיה שלי היא לא ש-GOW משחק פס4, הבעיה שלי היא שהוא משחק פס4 שנה וחצי לתוך הדור של הפס5.

בנוגע לחילול השם או לא יודע מה, סנטה מוניקה פעם אחת איכשהו חתכה את השיגור של הדור הבא על הדור הקודם לפני עשור וחצי. הפכת את זה לכאילו זה טרנד אצלם. אצל סוני בכלליות אין חיה כזאת כל הקרוס ג'ן הזה שקורה פה, לא אצל סנטה מוניקה ולא אצל אף מפתחת גדולה אחרת. זה מה שפריקי, ממתי סוני שמה מפתחת להוציא משחק דור קודם 18 חודשים לתוך מחזור החיים של הקונסולה הבאה? זה מעולם לא היה, אין לזה תקדים עד הדור הזה.

לפני עשור וחצי? הם דילגו על הפס4 עם God of War Ascension זה לא יכל לקבל גרסת קרוס ג'ן? זה לא יכל להתחיל פיתוח על הפס4? אם הוא יצא ב2013 הוא בהחלט יכל להתחיל פיתוח על הפס4 או לעבור לפס4 הם פשוט העדיפו להישאר על הפס3.מהסיבות שלהם, כלכליות או שחשבו שנשאר להם מה לחלוב מהפס3 וזה כנראה מה שקרה גם בדור הזה.

אם הם עושים משהו מדור הפס2 עד דור הפס5 אז כן זה דפוס אצלם.

אני לא מנסה להצדיק את זה נדב אני רק אומר שזה מצב נתון אצלם.

אבל גרילה? גרילה אני לא יודע איך סוני בעצמם לא רוצים את גרילה בתור Showcase לפס5. אני חושב שבמקרה של גרילה, Showcase מטורף לפס5 ב2022 או אמצע 2022 היה מזיז לא מעט קונסולות לא פחות ממה שהוא היה מוכר על הפס4 אולי אפילו להורייזן 2 בלעדי לפס5 היה attach rate מטורף עם הפס5 ברמה של BOTW על הסוויץ.

הלכו על בטוח עם הפס4 וחבל כולנו הפסדנו.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 07 יוני 2021, 18:38

סוני בדרך כלל מפנקת קונסולות שגומרות את חייהן בשנה אחרונה מעולה של פרויקטים שפותחו כמובן עבורן והובטחו שנים מראש, זה בערך מה שעושה בכל דור.

אותה סוני גם תמיד מרגע שיוצאת קונסולה חדשה, הדור הקודם מחוק ומת וככה צריך, הם התנהלו מצויין בקטע הזה גם של השנה האחרונה הטובה וגם מחיקת הדור הקודם כשמוציאה חדש.

בדור הזה זאת הפעם הראשונה שהם מתנהלים ככה, זה חסר תקדים בכמעט 30 שנה שהם בתעשייה הזו לצערנו וזה בהחלט מסמל שינוי שלילי שעובר עליהם.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 07 יוני 2021, 18:50

כמו שכתבת פה באחד הדיונים בלינג, כל אחד עף על איזה רבע קפיצה שהוא רואה, כנס לERA תראה כמה קוראים להורייזן 2 "מדהים גרפית" אז למה שסוני תתאמץ אם הארדקור אומרים שזה נראה מדהים מה יגידו הקזואלים?

שוב, כולנו מבינים את ההגיון של "המשחקים יקרים לפיתוח וצריך להחזיר את ההשקעה" אנחנו לא מטומטמים. אבל מותר לנו להתבאס שאין לנו אפילו משחק אחד לרפואה שיגדיר מחדש את הAAA.

ושוב כאילו עם איך שריטרנל נראה, עם תקציב של כלום, מצוות שעשה עד אותו רגע משחקים שנראים כאילו יצאו מ2006 כל אחד יכול להבין שאם צוות AAA אמיתי ישתמש באותו כוח עם פי 400 יותר תקציב יהיה פה את הקפיצה הגרפית הכי גדולה בהיסטוריה...פשוט לא מביאים לנו אותה וראיין אשם בזה.

אני גם לא מבין את כל האפולוגטיקה שעושים לזה "אבל גם המתחרים של סוני לא עושים את זה ולא צד ג'"

אז מה? LOL.
market leader
מהמנהיג אתה מצפה להכי הרבה התפקיד של המנהיג זה להראות לכולם את הדרך, וכאן בשוק הזה סוני היא הmarket leader מה שהופך את ראיין במשמרת שלו לmarket leader הנוכחי ואיזו עבודה גרועה הוא עושה בזה.

הבחורים הקודמים, היו מדברים עם קוג'ימה ביפנית וגם אם הם לא היו גיימרים (אולי הם כן היו אני לא יודע) הם כיבדו את המפתחים הם כיבדו את הגיימרים. איזה הבדל.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 יוני 2021, 19:00

לא, זה לא מצב נתון אצלם גלאס, בלינג גם הדגיש את זה. זה שסנטה מוניקה איכשהו הוציאה פעם אחת משחק לפני עשור וחצי שחתך את השיגור של הפס3, בדיוק בין השיגור באמריקה לאירופה, לא אומר שזה דפוס אצלם.

סוני לא עושה משחקי קרוס ג'ן חוץ מאשר מקרים סופר חריגים. אבל איכשהו, לגמרי במקרה, כל הפס5 מפוצץ בצד א' קרוס ג'ן. אשכרה מ-0 ל-100 תוך דור אחד. אז תעשה אחד ועוד אחד ותחשוב אם זה "דפוס" של סנטה מוניקה או מדיניות שסוני חלחלה על כל האולפנים שלהם בתחילת חייה של הפס5 בזמן שהיא מובלת על ידי ה"דון מטריק" של סוני.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 07 יוני 2021, 19:11

איזה באסה זה... ה"דון מטריק" הזה אשכרה גרם לזה שאין שום משחק דור הבא אמיתי שאנחנו יודעים עליו אצל סוני. כאילו תנו לזה לשקוע ....
אה בעצם אמרו לנו לפני כמה ימים שסוני בנד עובדים על משחק עולם פתוח לאנריל 5.יאי אין כמו סוני בנד (ציניות)

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 07 יוני 2021, 19:16

והנה הניסים והנפלאות שיקבלו בעלי PS5 בהורייזן 2.

"A lot of the development has taken place on the PlayStation 4 and a lot of playtesting is also done on PlayStation 4," de Jonge says, "So we are ensuring that owners of that console have a great experience and that the game will look fantastic on that console."

"For the PlayStation 5, we can go much further of course visually. We can add a lot more detail, graphically, the rendering technique for the underwater scenes is special on the PlayStation 5. It has extra details and extra systems - the wave technique is better on that system as well," de Jonge explains.

"The lighting on Aloy on the PlayStation 5 has much more definition. We use a special cinematic lighting rig that on the PlayStation 4 is only used in cutscenes...we have more processing power in those scenes.But for the PlayStation 5 we have plenty of processing power so we can have that lighting rig always available."

תודו שעמוק בלב קניתם קונסולה באלפי שקלים בשביל היירו לייטינג וקצת יותר דגים בים.
https://www.gamesradar.com/horizon-forb ... a-details/

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 07 יוני 2021, 19:46

גרילה עשתה עבודה מעולה ביחס לתנאים שעבדו תחתם שזה משחק שפותח קודם כל לפס4 (לצערנו) כמו שהם אומרים.

ביחס לנסיבות האלה השיפורים שעשו ראויים להערכה, הסצנה מתחת למים בהחלט מאוד מרשימה וגם DF תהו בקטע הזה איך הפס4 תריץ את זה אז הנה התשובה - היא לא, לפחות לא ככה.

המודל אמרתי כבר בחשיפה, נראית די CGI, זה שדרוג גדול מאוד לקבל מודל ברמת וויזואלית של סרטון מעבר רק בזמן גיימפליי, כשיהיו השוואות צד לצד עם גרסת הפס4 אז רק העניין הזה לבד יכול לגרום לגרסת הפס4 להראות משמעותית פחות טוב בהשוואה. לטעמי זה מודל העולם הפתוח הכי מרשים שנראה עד היום.

ועדיין כמו שחשבתי גרסת הפס4 תהיה גרסה ראוייה ולא תסבול משום חיסרון מהותי בפני עצמה, זה לא מורדור פה ומי שיש לו פס4 רחוק מלהדפק, אולי אפילו יוכל להנות מעוד שיא גראפי של הקונסולה העתיקה והחלשלושה שלו בזמן שבעל פס5 יודע שמשחק במשחק פס4 משודרג שלא מנצל ממש את הקונסולה היקרה שהתאמץ כל כך להשיג.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 07 יוני 2021, 20:50

וכן, אחרי שתראה את הורייזון על הפס4 ועל הפס5 אף אחד לא יחשוב שלא מדובר בהבדל של דור, כפי שכל המשחקים האחרים שהזכרתי נחשבים כקפיצה של דור. וכפי שנדב חשב שגרסת מחשב של באטלפילד וקרייסיס היו הבדל של דור מגרסת הקונסולות של אותה תקופה.

אפשר כבר להוריד את הורייזון 2 מרשימת החיסול שלכם אחרי שהמפתחים אמרו שחור על גבי לבן שהוא פתח לפס4?

אם אתם רוצים להתלונן באופן אגוצנטרי שסוני דחו לכם את ה eye-candy, לפחות תכוונו את הכעס למשחקים שסוני מימנו כבלעדיים גמורים לפס5 אבל לא שמו דגש על גרפיקה מפוצצת. אולי תתלוננו איך אפשר ברימייק של DS שבלופוינט לא צריכים לעמול על תכנון מערכות משחק, איך לא היה יותר זמן ודגש פיתוח על לעשות גרפיקה מפוצצת. למה DS לא נראה כמו deep down?

משעשע לראות את נדב מאבד את הראש. לא פגיעה בבראנד ולא נעליים. כמו שהעובדה של XBOX אין בלעדיים בכלל לקונסולה עצמה לא פגעה בבראנד והוא נמצא בעלייה. ובנתיים לא שמתי לב שיש משחק מבית מיקרוסופט שדורש SSD בגרסת המחשב. אז גם פיל ספנסר אוייב המדינה?

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 07 יוני 2021, 22:03

אבל כבר ראינו את גרסת הפס5 של הורייזון 2 ולדעת רובנו זה לא ממש קפיצה אפילו מהרוייזון הראשון לפס4 אז למה שנחשוב ככה מול גרסת הפס4 של הורייזון 2 שצפויה להראות יותר טוב מהקודם גם?

בקיצור חלאס, גרילה אומרים לך שזה משחק שפותח לפס4 קודם כל, זה כבר סותר את זה שזו גרסת דור הבא באיזשהי רמה, זו בדיחה.

ומה הקטע שאתה חוזר עליו עם זה שהנה הוא תוכנן לפס4 אז אין מה לבכות, בטח שיש מה לבכות! למה זו גזירה משמיים שזה היה צריך להיות על הפס4? זה איזשהו משחק שהובטח לפס4 עוד מ 2015 או משהו? מישהו היה מתמרמר אם ההמשך היה מוכרז ומפותח מאפס כבלעדי לפס5? לא מבין מה אתה רוצה.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 07 יוני 2021, 22:37

אף אחד גם לא מדבר בכלל על הפרזנטציה,מדברים על אפשרויות הגיימפלי שהתפספסו,על AI מורכב יותר,על צמחייה ריאקטיבית יותר,אנימציות טובות יותר ו..פשוט משחק טוב יותר עם אפשרויות גיימפלי שינצלו את ה-SSD וה-CPU החדשים,ואם מישהו חושב שמה שגרילה עושים עם הורייזון 2 שפותח במקור לפס4 זהה למה שהיו עושים אם היה מפותח אקסקלוסיבית לפס5 אז באמת שאין לי מה להגיד,זה אבוד.
בכל מקרה,כאמור,גרפיקה היא דבר מאוד scalable ודווקא כאן אין לי טענות רציניות להשפעה של הדור הקודם על הדור החדש (אבל אל תתבלבלו,ההשפעה קיימת,גם אם פחות),כל השאר? פספוס ענק ומתסכל. מילא הורייזון,אבל GOW? פשוט מבאס.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 יוני 2021, 01:15

אמרתי פה בערך 5000 פעמים את המילה SSD ו-CPU ואיכשהו הגעת למסקנה שאני מדבר רק על גרפיקה קאז? דיברתי על פוליש של עולם פתוח, דברתי על הרס, דברתי על מערכות הזרמה, דברתי על קרבות בוס בGOW וה(חוסר)שימוש שלהם בSSD והסימולצית גיימפליי של GT7 על הCPU. זה נשמע לך כמו רק גרפיקה? וכמובן שגם היא סובלת קשות.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 08 יוני 2021, 08:44

Kazz כתב:
אם אתם רוצים להתלונן באופן אגוצנטרי שסוני דחו לכם את ה eye-candy, לפחות תכוונו את הכעס למשחקים שסוני מימנו כבלעדיים גמורים לפס5 אבל לא שמו דגש על גרפיקה מפוצצת. אולי תתלוננו איך אפשר ברימייק של DS שבלופוינט לא צריכים לעמול על תכנון מערכות משחק, איך לא היה יותר זמן ודגש פיתוח על לעשות גרפיקה מפוצצת. למה DS לא נראה כמו deep down?

תמונה

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 17 אורחים