נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Laskin
Elder

Re: נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

הודעהעל ידי Laskin » 08 יוני 2021, 11:10

אם נגיד פייבל יוצא בתחילת 2024, שזה מקביל ליציאה של הורייזון בתחילת 2017, האם זהו המשחק האחרון שאתם מצפים שמיקרוסופט יוציאו בדור הזה מהצוות הזה?
זהו, מ-2024 הם אמורים להתחיל לפתח כבר ליורשת של הXSX ולא להוציא אותו גם עבור הדור הנכחי? בעיניי זה מופרך, להחזיק צוות כזה למשחק אחד בדור, וזה מה שהזמנים כנראה יאפשרו בדור הנכחי.
ואפשר גם לדבר על פרוייקטים "גבוליים" של 2023, הגדולים שביניהם (אלו שצריכים איזה 4 שנות פיתוח) יאלצו לבחור האם לצאת ממש לפני יציאת הדור הבא, ואז לא יספקו משחק המשך "דור הבא אמיתי" עד שיעברו 3-4 שנים מתחילת הדור הבא. נניח שפרפקט דארק בערך עומד שם. האם אתם מצפים שגם מהצוות הזה נקבל רק משחק אחד כל הדור הזה? אני חושב שמי שמתכוון לרכוש או כבר רכש XSX יישמחו מאוד לקבל 2 משחקים מ-2 הצוותים האלה, ועוד רבים אחרים, במקום רק משחק אחד.
אז כן, בדור הבא נתבאס שכבר בשנה הראשונה או אפילו בשיגור יכולנו לקבל "פרפקט דארק דור הבא" ו"פייבל דור הבא", אבל זה על גבול הפנטזיה בעיניי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 יוני 2021, 11:28

Laskin כתב:אם נגיד פייבל יוצא בתחילת 2024, שזה מקביל ליציאה של הורייזון בתחילת 2017, האם זהו המשחק האחרון שאתם מצפים שמיקרוסופט יוציאו בדור הזה מהצוות הזה?
זהו, מ-2024 הם אמורים להתחיל לפתח כבר ליורשת של הXSX ולא להוציא אותו גם עבור הדור הנכחי? בעיניי זה מופרך, להחזיק צוות כזה למשחק אחד בדור, וזה מה שהזמנים כנראה יאפשרו בדור הנכחי.
ואפשר גם לדבר על פרוייקטים "גבוליים" של 2023, הגדולים שביניהם (אלו שצריכים איזה 4 שנות פיתוח) יאלצו לבחור האם לצאת ממש לפני יציאת הדור הבא, ואז לא יספקו משחק המשך "דור הבא אמיתי" עד שיעברו 3-4 שנים מתחילת הדור הבא. נניח שפרפקט דארק בערך עומד שם. האם אתם מצפים שגם מהצוות הזה נקבל רק משחק אחד כל הדור הזה? אני חושב שמי שמתכוון לרכוש או כבר רכש XSX יישמחו מאוד לקבל 2 משחקים מ-2 הצוותים האלה, ועוד רבים אחרים, במקום רק משחק אחד.
אז כן, בדור הבא נתבאס שכבר בשנה הראשונה או אפילו בשיגור יכולנו לקבל "פרפקט דארק דור הבא" ו"פייבל דור הבא", אבל זה על גבול הפנטזיה בעיניי.

הורייזן 1 היה בפיתוח סופר מצומצם מ-2011 אבל נכנס להפקה מלאה ב-2014, שלוש שנים לפני שהמשחק יצא. כשזה המצב, ויוצא משחק באמצע החיים של הקונסולה והמפתחים בססו מנוע, גיימפליי, שפה ושאר הירקות, אתה מצפה שההמשך יקח הרבה פחות זמן. כלומר מה שאני מצפה מצוות כמו גרילה הוא שיכנסו ב-2017 להפקה מלאה, כמו שהם נכנסו ב-2014 להפקה מלאה על המשחק הראשון, ואז יספקו לי תוך שנתיים עד שלוש משחק חדש. זאת הציפיה. זה לא קרה, אין לי מושג למה זה לא קרה, אבל זה לא קרה וזה מוזר. כלומר נוטידוג מפמפמת לך את TLOU2 תוך 4 שנים וזה כלל דחיות של כמעט שנה אבל גרילה צריכים 5 שנים בתפוקה מלאה של כל הצוות בשביל להוציא עוד הורייזן לפס4? זה כמעט הזוי.

עם כל הכבוד לאסקין, יש פה תקדים. אתה מדבר כאילו זה היום הראשון שלך בתעשיה. משחקי שיגור זה נושא קצת אחר, אבל משחקים שיוצאים שנה ואפילו שנה+ אחרי השיגור? משחקים של שנה לתוך הדור החדש הם משחקים שבדרך כלל פותחו נטו לדור החדש. לצוות של הורייזן כנראה שהייתה כבר ערכת פיתוח סופר ראשונית מבוססת PC מהיום הראשון של הפיתוח. יש מצב שהם תכננו שזה יהיה משחק פס4 ל-2020 שאיכשהו גלש מהלו"ז, אבל אני לא רואה סיבה שמשחק שאולי אפילו יגלוש ל-2022 יהיה משחק דור קודם. אל תציג את זה כאילו "אלה החיים" או שככה פיתוח משחקים עובד, כי הוא לא, עובדתית בכל דור ודור עד עכשיו ראית אולפני צד א' מוציאים משחקים מדהימים שנה לתוך הדור החדש כי בנקודת הזמן הזאת כבר יש להם ערכת פיתוח בערך 3+ שנים וערכת פיתוח סופית כבר שנתיים. תמיד צד א' עשה clear cut בין הדורות, פחות או יותר יום אחרי שיצא הדור הבא, הדור הקודם לא היה קיים יותר מבחינתם. אבל איכשהו, באורך נס, בדיוק כל המפתחות של סוני חייבות גרסת פס4? אני לא מבין, זה לא ברור לך שיש פה החלטה עסקית נטו של סוני? אתה חושב שהצוות של GOW רוצה לעבוד עם יגואר ו-HDD בקראנצ' שלהם בפאקינג 2022? מי רוצה לעבוד על מעבד של טבלט בן עשור?

וכן, אם פייבל יצא ב-2024 (אני מקווה שלא, כלומר כמה פאקינג זמן? הוא הוכרז ב-2020 ועובדים עליו מאיזה 2018) אז אני לגמרי מצפה מהם לפייבל 2 בסביבות 2027. אי אפשר להשוות פיתוח של משהו מאפס על דור חדש לפיתוח של המשך על אותה קונסולה, זה אמור להיות הליך קצר משמעותית. ואם הם יקחו שוב 5-6 שנים עם המשך לפייבל אז כן, אני רוצה אותו דור הבא בלבד, למה שאני ארצה ב-2029 משחק עולם פתוח קרוס ג'ן כשיש לי כרטיס 7080RTX או אקסבוקס דור הבא בת שנתיים?

וכן, לפעמים חברות מצליחות לשחרר רק משחק אחד בדור. זה בסדר גמור, אבל אם כל הצ'יפים על משחק אחד, אני מצפה ממנו לנצל כמו שצריך את הדור שהוא יוצא אליו. אתה מבין שהצוות של GOW לא הולך להוציא לך המשך עד 2026 או 2027, כן? אתה לא הולך לראות GOW שמנצל את ה-SSD עד שכבר תראה טריילרים למשחקי פס6. ומה עם GT7? נשחק עם פיסיקה של יגואר ב-2025? זאת המורשת של פליפוני על הפס5? זה עצוב, ממש עצוב.
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 08 יוני 2021, 12:10

אוקיי, אתה מצפה שההמשך יצא ב-2027, ואם תהיה מגיפה עולמית ששנה וחצי תוקעת את הפיתוח עוד לא מעט, זה כבר יהיה אחרי יציאת הדור הבא, נכון? זה בסבירות לא רעה מה שקרה פה, הורייזון בטח היה מיועד להשקה בסוף 2020 או תחילת 2021 וGOW לאמצע/סוף 2021 ושניהם נדחו בשנה+/-.

שיהיה ברור - אין לי טיפה של ספק שזה רק עניין כלכלי, אבל מראש ייעדו את שניהם לדור הנכחי, וזה בדיוק מה שיעשו עם ההמשכים של פייבל ופרפקט דארק כנראה... ואת GT רק לאחרונה שינו, כך שבטח זה לא שינה להם את התכניות יותר מדי, רק הוסיף עוד איזה חצי שנה לפיתוח כדי שיספיקו לשנמך לPS4 ושיצאו באותו זמן.
ומה אכפת לי אם אני הולך לראות טריילרים של משחקים לPS6 ב-2026? אני עדיין אהנה מGOW3 באותו זמן, כמו שנהנתי מTLOU2 וGOT גם אחרי טריילרים של PS5, והם נראים מעולה גם היום ויראו מעולה גם בעוד שנה מהיום כנראה. ולא - לא חושב שמשחק אחד בדור מהם זה אידאלי, כמו שמשחק אחד מהצוות של פרפקט דארק או פייבל זה לא אידאלי... שוב - בגלל שההמשך של שני אלו יצא ממש בסוף הדור בסבירות גבוהה - אתה מעדיף שלא יצאו בכלל וכבר ב-2024 יתחילו בפיתוח בלעדי לדור שיבוא אחר כך? אנשים קונים היום XSX ויקבלו רק משחק אחד מהפרוייקטים הכי הכי גדולים שלהם? עדיף 2, גם אם השני יצא בתקופה שהוא כבר לא יהיה הכי הכי מרשים (וזה יהיה נכון רק אם המתחרים כן יפתחו משחקים כאלה כבר מ-2024, ובסבירות לא רעה - הם לא).

אגב, אם לא יהיו קונסולות "ביניים" (פרו/ONE X) בדור הזה - מאוד יכול להיות שתגיע יורשת כבר ב-2026, אחרי 6 שנים ולא 7 כמו שהיה בדור הזה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 יוני 2021, 12:53

Laskin כתב:אוקיי, אתה מצפה שההמשך יצא ב-2027, ואם תהיה מגיפה עולמית ששנה וחצי תוקעת את הפיתוח עוד לא מעט, זה כבר יהיה אחרי יציאת הדור הבא, נכון? זה בסבירות לא רעה מה שקרה פה, הורייזון בטח היה מיועד להשקה בסוף 2020 או תחילת 2021 וGOW לאמצע/סוף 2021 ושניהם נדחו בשנה+/-.

אוי נו, המגיפה? באמת? דבר ראשון קורונה כמעט לא השפיעה על תעשית ההייטק מבחינת תפוקה ,בטח כשמשחק בשלבי הפוליש שלו, אנשים פשוט עברו לעבוד מהבית. הולנד ביחוד, הם נכנסו לסגר אחד בודד של שלושה שבועות ב-2020 (אוקיי, היה שם גם סגר חגים בסוף דצמבר אבל זה ממילא אחרי תאריך ה-2020 שלך ותקופת חגים שיש להם בה כך או כך חופש. מתחילת אפריל ועד סוף השנה אפילו לא היו סגרים) כך שחוץ מאשר שבועיים גרילה אפילו לא סבלו מסגרים (למרות שאני משער שהם נתנו לרוב העובדים לעבוד מהבית). דבר שני, המשחק הוכרז כ"משחק פס5" רק איזה 10 שבועות אחרי תחילת הבלגן בהולנד, אתה ברצינות חושב שההכרזה שקרתה רק 10 שבועות אחרי תחילת המגיפה, דמו ואירוע שתוכננו במשך חודשים, הושפעו בצורה כלשהי מהקורונה? שאיכשהו באורך קסם כשהמגיפה רק התחילה ולא היה לאף אחד מושג מה הולך להיות גרילה ידעו שהם צריכים אקסטרה שנה לפחות בגלל המגיפה?

ראצ'ט פותח רק על הפס5 ויוצא לגמרי בזמן והוא הזדהב כשארה"ב אפילו לא יצאה מהקורנה עדין. כמה משחקים כבר פספסו את תאריך ה-2020/2021 שלהם בגלל הקורונה? ראית השנה האחרונה יותר דחיות של משחקים בגלל הקורונה? יותר משחקים שמפספסים את התאריך יציאה שלהם? כי אני לא ראיתי משהו מיוחד, רוב המשחקים יצאו בתאריך המיועד שלהם, כמו בכל שנה וחלק נדחו, כמו בכל שנה. אז מגיפה, נו נגיד, נתן להם בכיף גם כמה חודשים של דחיה בגללה אפילו שזה באמת טיעון חלש. אבל עם כל הכבוד, שנה לתוך הדור הבא לפחות (וזה בהנחה שהם מצליחים לצאת השנה), GOW הולך לצאת שנה וחצי לפחות מיציאת הפס5.. סליחה, אבל הטיען הזה ממש רופף.

בכל דור ודור לא יצאו משחקי צד א' מסוני יום אחרי היציאה של הדור הבא חוץ מאשר במקרים חריגים כמו GOW 2 שיצא בלימבו שבין השיגור האמריקאי והאירופאי ואיכשהו תמיד חוזרים ל-GOW 2 כי הוא בערך הדוגמה היחידה (אוקיי, אולי GT6 שגלש 3-4 שבועות אחרי השיגור של הפס4, אבל הוא משחק שנדחה פעמיים). ועכשיו, פתאום, באורך קסם, שנתיים שלמות משחקים יוצאים קרוס עם הפס4? די נו לאסקין, זאת חתיכת היתממות. אם הורייזן היה יוצא בפברואר עוד הייתי אומר שסבבה, הוא תוכנן לסוף 2020 ואיכשהו גלש בכמה שבועות בגלל הקורונה ושיט שונה לזמני הפס5. אבל הוא לא יצא בפברואר, יש מצב לא רע שזה משחק 2022, זה לא מוזר לך שזה הדור הראשון בהסטוריה שבו רוב המשחקים של סוני "גולשים" לדור הבא, במקרה של GT7 אולי אפילו יגלוש לשנתיים+ מהשיגור? הרי סוני הפכו בדיעבד את GT7 למשחק פס4, זה אנחנו יודעים, אז מה התירוץ פה? איך הוא בדיוק גלש? אתה מבין שזאת נטו אסטרטגיה פיננסית, כן? אין פה שום התחשבות בצוותים או משהו כזה, הצוותים רק מפסידים.

Laskin כתב:שיהיה ברור - אין לי טיפה של ספק שזה רק עניין כלכלי, אבל מראש ייעדו את שניהם לדור הנכחי, וזה בדיוק מה שיעשו עם ההמשכים של פייבל ופרפקט דארק כנראה... ואת GT רק לאחרונה שינו, כך שבטח זה לא שינה להם את התכניות יותר מדי, רק הוסיף עוד איזה חצי שנה לפיתוח כדי שיספיקו לשנמך לPS4 ושיצאו באותו זמן.
ומה אכפת לי אם אני הולך לראות טריילרים של משחקים לPS6 ב-2026? אני עדיין אהנה מGOW3 באותו זמן, כמו שנהנתי מTLOU2 וGOT גם אחרי טריילרים של PS5, והם נראים מעולה גם היום ויראו מעולה גם בעוד שנה מהיום כנראה. ולא - לא חושב שמשחק אחד בדור מהם זה אידאלי, כמו שמשחק אחד מהצוות של פרפקט דארק או פייבל זה לא אידאלי... שוב - בגלל שההמשך של שני אלו יצא ממש בסוף הדור בסבירות גבוהה - אתה מעדיף שלא יצאו בכלל וכבר ב-2024 יתחילו בפיתוח בלעדי לדור שיבוא אחר כך? אנשים קונים היום XSX ויקבלו רק משחק אחד מהפרוייקטים הכי הכי גדולים שלהם? עדיף 2, גם אם השני יצא בתקופה שהוא כבר לא יהיה הכי הכי מרשים (וזה יהיה נכון רק אם המתחרים כן יפתחו משחקים כאלה כבר מ-2024, ובסבירות לא רעה - הם לא).

אגב, אם לא יהיו קונסולות "ביניים" (פרו/ONE X) בדור הזה - מאוד יכול להיות שתגיע יורשת כבר ב-2026, אחרי 6 שנים ולא 7 כמו שהיה בדור הזה.

אתה יוצא פה באיזו הנחה מוזרה שאם GT7 או GOW היו בלעדיים לפס5 אז משום מה החברות הללו היו מוציאות פחות משחקים? זה לא ממש ברור לי. GOW 2 יכל להיות בלעדי לדור החדש ואז במקום לחכות ל-2026 או 2027, היית מקבל חווית דור הבא של GOW כבר ב-2022. איפה ההפסד שלך בדיוק? רוב הסיכויים שזה גם היה עוזר ל-GOW 3 לצאת מוקדם יותר כי היה לסנטה מוניקה הרבה יותר תשתית לפס5 אם GOW 2 היה בלעדי.

חברות יוציאו את מספר המשחקים שהם מצליחו לשחרר, לא יותר ולא פחות. אני לא רואה ממש קשר בין זה לבין בלעדיות לדור הבא או קרוס ג'ן. מה שכן מבאס הוא, שבגלל שיש לא מעט חברות איכות שמוציאות משחק פעם ב-4-5 שנים, אם הן מוציאות משחק קרוס ג'ן שנתיים לתוך הדור הבא אז מה הסיכוי שהן בכלל יספיקו לעשות משחק "דור הבא" אמיתי? רוב הסיכויים ש-GOW 3 יהיה שוב קרוס ג'ן עם הפס6, ואז נצטרך לנחש איך GOW 3 יכל להיות אם הוא היה בלעדי לפס6.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 08 יוני 2021, 13:14

ברור שבכל דור זה לא קרה, כי בכל דור אחר לא היה להם BC, אז גם אם היו רוצים להרוויח מהדור הקודם זו לא הייתה אופציה ריאלית בזמן פיתוח סביר.
לגבי זמן הפיתוח בזמן קורונה - אתה מתייחס לזה כאילו 100% מהעבודה הייתה בהולנד. לדעתי זה ממש לא נכון, והרבה מאוד מהMOCAP וכד' נדחה חודשים רבים.

ברור שאם GT7 וGOW היו יוצאים בלעדית רק לדור הבא היו יוצאים פחות משחקים... בדור הפס4.
שוב, אני מביא את הדוגמא המקבילה - נניח ואתה עכשיו קנית XSX, האם אתה חושב שזה סביר שיצא רק משחק אחד בדור הנכחי, מהכותרים הכי הכי מושקעים שלהם, או שהיית מעדיף 2 כאלו, גם אם השני יצא בשנה האחרונה של המכשיר, עם אופציה לדחייה עד השנה הראשונה של המכשיר? אני חושב שהייתי מעדיף לקבל 2 משחקים, ואם ממש ארצה לשדרג בתחילת הדור הבא (כמו שאני למשל עשיתי הפעם כי אין מחשב) - אז אוכל לבחור לבד אם אני רוצה את הגירסה שציפיתי לקבל, או את הגירסה המשודרגת מאוד של הדור הבא. זה מה שקורה עם הורייזון וGOW כרגע, וזה מה שיקרה בתחילת הדור הבא גם עם היורשים שלהם, ושל פייבל ואחרים, שזמן הפיתוח שלהם הוא בערך 4 שנים, אפילו עם מנוע מוכן (במקרה של הורייזון זה 5 שנים)... לגבי ראצ'ט - זה משחק כנראה בהיקף והשקעה של בערך חצי מGOW והורייזון.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 יוני 2021, 13:23

Laskin כתב:ברור שבכל דור זה לא קרה, כי בכל דור אחר לא היה להם BC, אז גם אם היו רוצים להרוויח מהדור הקודם זו לא הייתה אופציה ריאלית בזמן פיתוח סביר.
לגבי זמן הפיתוח בזמן קורונה - אתה מתייחס לזה כאילו 100% מהעבודה הייתה בהולנד. לדעתי זה ממש לא נכון, והרבה מאוד מהMOCAP וכד' נדחה חודשים רבים.

מה הקשר BC? ומה עם ה-MO CAP של ספיידרמן מיילס מורלס, הוא לא נדחה? ומה עם של AC:V? ומה עם כל המשחקים שיצאו בזמן בשנה האחרונה, שזה רוב המשחקים בתעשיה אגב. רק הורייזן נפגע? ועוד במדינה שהיה בה רק סגר אחד בין תחילת הקורונה ועד תאריך השחרור המזוייף של סוף 2020? :)

Laskin כתב:ברור שאם GT7 וGOW היו יוצאים בלעדית רק לדור הבא היו יוצאים פחות משחקים... בדור הפס4.
שוב, אני מביא את הדוגמא המקבילה - נניח ואתה עכשיו קנית XSX, האם אתה חושב שזה סביר שיצא רק משחק אחד בדור הנכחי, מהכותרים הכי הכי מושקעים שלהם, או שהיית מעדיף 2 כאלו, גם אם השני יצא בשנה האחרונה של המכשיר, עם אופציה לדחייה עד השנה הראשונה של המכשיר? אני חושב שהייתי מעדיף לקבל 2 משחקים, ואם ממש ארצה לשדרג בתחילת הדור הבא (כמו שאני למשל עשיתי הפעם כי אין מחשב) - אז אוכל לבחור לבד אם אני רוצה את הגירסה שציפיתי לקבל, או את הגירסה המשודרגת מאוד של הדור הבא. זה מה שקורה עם הורייזון וGOW כרגע, וזה מה שיקרה בתחילת הדור הבא גם עם היורשים שלהם, ושל פייבל ואחרים, שזמן הפיתוח שלהם הוא בערך 4 שנים, אפילו עם מנוע מוכן (במקרה של הורייזון זה 5 שנים)... לגבי ראצ'ט - זה משחק כנראה בהיקף והשקעה של בערך חצי מGOW והורייזון.

דור הפס4 נגמר חבוב, הוא נגמר בנובמבר האחרון. גם הפס2 קבלה פחות משחקים כי לא יצא לה MGS4, גם הפס3 קבלה פחות משחקים כי לא יצא לה BB או אנצ'רטד 4, אז מה? דור נגמר, יש clear cut, ומתחיל דור חדש. הפס4 קבלה שנה אחרונה נהדרת, TLOU2, GOT ו-FF7, אפשר לבקש יותר מזה? סיומת מדהימה. וזהו, הגיע הזמן לשחרר.

אתה חושב שאתה מרוויח עוד משחק פס4 עם GOW 2, אבל אתה לא, אתה מפסיד משחק פס5. אולי לאיזה קז'ואל שקנה פס4 לפני חצי שנה זה נהדר, אבל אתה לא הקהל הזה. כלומר, לך ספציפית יש כבר פס5, אתה קנית פס5 והפסדת GOW 2 לדור הבא וקבלת במקומו GOW 2 לפס4 ואיכשהו אתה מרוצה מזה? לבעל פס5 אין אפילו יתרון אחד כאן, רק חסרונות, 100% הפסד שלך כגיימר.

בנוגע לדוגמה עם ה-XSX, לא אכפת לי כמה משחקים חברה מוציאה ספציפית לדור מסויים, זה לא רלוונטי. חברה תוציא כמה משחקים שהיא יכולה להוציא, אבל כן אכפת לי שכשחברה כבר מוציאה משחק, היא מוצאה אותו בצורה הכי טובה שהיא יכולה. וסליחה, ב-2022 לקבל GOW 2 מבוסס HDD זה ממש אבל ממש לא הצורה האולטמטיבית לקבל את GOW 2. זאת לוגיקה מאוד מוזרה להתחשב בזה שמי שמביע אותה הוא בעלים של פס5. אם היית אדם עם פס4 שאומר לי שעכשיו אתה מאושר כי אתה לא צריך לקנות פס5, זה טיעון וולידי ללמה אתה חושב שזה חיובי. אבל יש לך פס5 למען השם, אין לך אפילו שבריר האנטרס ש-GOW 2 יהיה קרוס ג'ן ולא משחק פס5 "על מלא". מה בדיוק הרווחת פה? קרבות בוסים פחות מרשימים, פחות סקייל, גיימפליי פחות טוב ועיצוב שלבים פחות טוב? זה הרווח שלך מ-GOW2? זה מה שאתה מחפש ב-GOW2?

אני פשוט לא רואה פה שום פלוס בשבילך. סוני חושבת שיש לה פלוס כי היא תכניס כסף מבעלי הפס4. שחקנים קז'ואלים יותר שמעדיפים לדבוק בפס4 נהנים כי יש להם גישה למשחקים הללו. אבל מה לך יש להרוויח פה? נטו הפסד, קבלת משחקי פס4 במקום משחקי פס5.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 08 יוני 2021, 14:01

אתה דיברת על זה שזו פעם ראשונה שיוצאים מלא קרוס ג'ן אז אני אמרתי שזו פעם ראשונה שיש להם BC נורמלי עם אותה ארכיטקטורה, אם זה היה כך בדורות הקודמים אז היינו רואים כנראה יותר קרוס ג'ן גם שם.
ממש לא נראה לי שאשלי ברץ' טסה להולנד בשביל הMO CAP באמצע הבלגאן. אולי כן, אבל לדעתי יותר סביר שהייתה צריכה לעשות זאת בארה"ב וזה היה בעייתי הרבה יותר. כמו כן זה פרוייקט הרבה יותר גדול... 5 שנים בפיתוח, נראה לי שזה אומר משהו. מיילס מורלס זה משחק קטן בהרבה גם מAC:V ואחרים, זה סוג-של DLC משודרג.

אני לא מדבר עליי כגיימר עם פס5 פה. ככזה - ברור שאני מעדיף שיצאו משחקים רק לפס5 ושיזנחו את הפס4 אפילו אם הם תכננו להוציא אליו את המשחק, כי זה אומר שהם צריכים עוד זמן להתאמות, וזה אומר שאולי יכולתי לקבל את המשחקים האלה כבר, וזין על כל מי שלא מצליח להשיג מכשיר גם ב-800$ באיביי. אני רק מנסה להסתכל על זה מנקודת המבט של סוני = כלכלית = ריאלית (מה לעשות, ככה זה), וזה ברור לי שגם בדור הבא יקרה אותו הדבר, כי פייבל2 גם כן יצא בטח במקביל לדור הבא והוא לא ינצל את כל יכולות הדור הבא או קרוב לזה, הוא יהיה משחק XSX משודרג על הדור הבא, והמשחק שאחריו רק איזה 4 שנים לתוך הדור הבא ינצל אותו כמו שצריך, והמשחק שאחריו כנראה גם כן יהיה שוב קרוס ג'ן, כי חברות לא מוציאות משחק של 4+ שנות פיתוח לצוות ענק, עבור 5-15 מליון רוכשים פוטנציאליים (פייבל, הורייזון), כשהם יכולים להוציא אותו עבור 100+ מליון. הן כן יעשו זאת למשחקים שלוקח לצוות קטן בהרבה פחות משלוש שנים (ריטרנל, ראצ'ט).

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 08 יוני 2021, 17:34

צפיתי, אין ממש ספוילרים...
משבחים מאוד, הRT השתפר מאז חשיפת הגיימפליי הראשונה, במצב פירוט הוא רץ דינמית בין 1800 ל2160 ב-30 פריימים יציב מאוד וכך גם המצבים האחרים, אבל לא נכנסו אליהם לעומק עדיין, הבטיחו סרטון נוסף בהמשך במיוחד עבור זה.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 08 יוני 2021, 18:55

צפיתי גם ו-וואלה - מרשים מאוד אני חייב לציין. האמון שלי בקפיצה הטכנית האפשרית של הדור הזה הושב, הוא לא תמיד נראה מדהים אבל מצד שני קשה להאשים אותם עם כל הגיוון האינסופי בסביבות אבל בחבילה הכוללת במיוחד בהתחשב שזה סוג של משחק של חלון השקה ועם כל זה שלא מדובר ב AAA גדול בלעדי, זה מאוד מרשים.

הקטע הזה שהוא מתמקד במודלים גם הראשיים וגם אפילו של איזה יתוש רובוט קטן זה פשוט וואו. איזה פירוט מטורף! הפירוט הזה פחות עובר ברמה הזו בזמן גיימפליי, רק כשעושים זום, כנראה כי הסגנון הוויזואלי ה cartoony מגביל אותו כשאין זום והרבה מהפרטים לא בולטים אבל פאק זה ממש מרשים! וזו רק טעימה לאיך מודל כמו דרייק באנצ'רטד 5 יראה.

גם הסביבות וכל מה שקורה ברקע ממש מרשים, הקהל בקטע של החגיגות הביא preview לאיך קהל של FIFA בלעדי לדור הבא הולך להיות, זה מדהים איך כל מודל נראה בכזה פירוט בנפרד.

והאלמנטים של הגיימפליי במשחק שרק מגרד את השטח ומנצל את הכוח בצורה הכי ברורה מאליו שיכולה להיות גורמים לך שוב לבכות על הגורל האכזרי של GOW2.

אינסומניאק שיפרו מכל בחינה את חשיפת הגיימפליי הראשונה, המעבר בין העולמות שבאותה חשיפה היה עם השהייה קטנה הוא עכשיו מיידי ורציף, מראים עוד אלמנטים של שינוי עולמות גם לא ב SET PIECE וזה כל כך instant ומפה שלמה פשוט מופיעה בנגיעה מול העיניים שלך לפי רצונך. אוי GOW2 איזה פספוס מטורף :( :cry:

גם ההשתקפויות קיבלו שדרוג ענקי, כל הכבוד לאינסומניאק שממשיכים לשמור על המסורת של תצוגות גיימפליי אותנטיות, הם הסטודיו הכי אמין שיש מהבחינה הזו.

אז DF סיכמו את השאלה בהאם מדובר בהצצת דור הבא אמיתי עם תשובה די מוחצת של כן ואני נוטה להסכים, כן ברור שיש עוד הרבה לאן לטפס אבל זו נקודת התחלה ממש טובה שמראה פוטנציאל אמיתי וגבוה בטירוף לדור המתקרב וזה במשחק ללא תקציב ענק שעדיין לא מנצל את החומרה עד הסוף עם כל המודים שמריץ של 60 פריימים ומוד רזולוציה גבוהה וכו' אז רק לחשוב מה משחק AAA דור הבא ממוקד סחיטת מיץ של נוטי דוג יראה... יאמי.

אם רק סוני לא היתה מחרבנת את החגיגה עם ההכרזות האחרונות שלה. זה הדבר העיקרי שמעיב על הכל.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 08 יוני 2021, 19:58

יש קטע מאוד חיובי עם המשחקים של סוני,שרואים שיפור אמיתי ומורגש בין הבילדים הראשונים שהיא משחררת ממשחקים שלה עד לריטייל,ואני שמח לראות שגם כאן זה המצב,עוד יותר מחזק את ההנחה שלי שהורייזון 2 הולך להיראות יותר טוב מהפרזנטציה שלו ב-SoP.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 יוני 2021, 23:41

Uncle Pey'j כתב:יש קטע מאוד חיובי עם המשחקים של סוני,שרואים שיפור אמיתי ומורגש בין הבילדים הראשונים שהיא משחררת ממשחקים שלה עד לריטייל,ואני שמח לראות שגם כאן זה המצב,עוד יותר מחזק את ההנחה שלי שהורייזון 2 הולך להיראות יותר טוב מהפרזנטציה שלו ב-SoP.

כלומר חוץ מאשר נוטידוג. דווקא החברה הכי מוכשרת טכנית בתעשיה תמיד מזייפת את הדמואים שלהם שבסוף נראים טוב מהמוצר הסופי. וזה מגוחך, כי המוצר הסופי הוא איכשהו תמיד המשחק הכי יפה EVER.

Laskin כתב:אתה דיברת על זה שזו פעם ראשונה שיוצאים מלא קרוס ג'ן אז אני אמרתי שזו פעם ראשונה שיש להם BC נורמלי עם אותה ארכיטקטורה, אם זה היה כך בדורות הקודמים אז היינו רואים כנראה יותר קרוס ג'ן גם שם.
ממש לא נראה לי שאשלי ברץ' טסה להולנד בשביל הMO CAP באמצע הבלגאן. אולי כן, אבל לדעתי יותר סביר שהייתה צריכה לעשות זאת בארה"ב וזה היה בעייתי הרבה יותר. כמו כן זה פרוייקט הרבה יותר גדול... 5 שנים בפיתוח, נראה לי שזה אומר משהו. מיילס מורלס זה משחק קטן בהרבה גם מAC:V ואחרים, זה סוג-של DLC משודרג.

אני לא מדבר עליי כגיימר עם פס5 פה. ככזה - ברור שאני מעדיף שיצאו משחקים רק לפס5 ושיזנחו את הפס4 אפילו אם הם תכננו להוציא אליו את המשחק, כי זה אומר שהם צריכים עוד זמן להתאמות, וזה אומר שאולי יכולתי לקבל את המשחקים האלה כבר, וזין על כל מי שלא מצליח להשיג מכשיר גם ב-800$ באיביי. אני רק מנסה להסתכל על זה מנקודת המבט של סוני = כלכלית = ריאלית (מה לעשות, ככה זה), וזה ברור לי שגם בדור הבא יקרה אותו הדבר, כי פייבל2 גם כן יצא בטח במקביל לדור הבא והוא לא ינצל את כל יכולות הדור הבא או קרוב לזה, הוא יהיה משחק XSX משודרג על הדור הבא, והמשחק שאחריו רק איזה 4 שנים לתוך הדור הבא ינצל אותו כמו שצריך, והמשחק שאחריו כנראה גם כן יהיה שוב קרוס ג'ן, כי חברות לא מוציאות משחק של 4+ שנות פיתוח לצוות ענק, עבור 5-15 מליון רוכשים פוטנציאליים (פייבל, הורייזון), כשהם יכולים להוציא אותו עבור 100+ מליון. הן כן יעשו זאת למשחקים שלוקח לצוות קטן בהרבה פחות משלוש שנים (ריטרנל, ראצ'ט).

אבל אתה לא בדיוק מסתכל על זה מנקודת המבט הכלכלית של סוני, אתה ממציא תירוצים על קורונה, טיסות, לו"זים שגולשים, כמויות של משחקים שיצאו לכל דור וכו'. איכשהו מעולם זה לא קרה באף קונסולה, אבל הפס5? היא הראשונה! זאת לא חמדנות של סוני, זאת הקורונה!

כן, אתה בהחלט צריך להסתכל על זה מהצד הפיננסי ומהפרספקטיבה של סוני. כשמסתכלים על זה מהצד הזה אז מבינים ש-GT, GOW והורייזן הם לגמרי קורבנות שהוקרבו בשביל עוד כמה דולרים על הפס4. לדעתי זה גם כשל מהצד של סוני, אבל אפשר להתווכח אם עוד 100 מליון דולר משלושת המשחקים האלה שווים את המכת PR של הפס5 והעובדה שיהיו עכשיו אנשים שיהיו מרוצים עם למשוך עוד עם הפס4 שלהם במקום לשדרג לפס5.

רק תסתכל על בלינג, הבן אדם עובר רכבת הרים רגשית. שמת לו AAA אחד בודד בלעדי מול העיניים שכנראה רק מגרד את פני השטח של הפס5 וכבר הוא מתחיל להשבר. אבל אני לא יודע מה יהיה עוד חצי שנה, כשראצ'ט ישכח וכל מה שיהיה באופק זה משחקי קרוס ג'ן.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 09 יוני 2021, 00:05

תאכלס משחק קרוס גן איזה כמעט שנתיים לתוך הדור זה קצת כאילו המכשיר החדש הוא pro pro של המכשיר הישן
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 09 יוני 2021, 00:18

גם בלי קשר לקורונה זה לא יהיה מדויק להגיד ש HFW הוא תוצר של 5 שנות פיתוח בתפוקה מלאה מהטעם הפשוט שגרילה עבדו על Frozen Wilds עד סוף 2017.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 יוני 2021, 00:36

idan כתב:גם בלי קשר לקורונה זה לא יהיה מדויק להגיד ש HFW הוא תוצר של 5 שנות פיתוח בתפוקה מלאה מהטעם הפשוט שגרילה עבדו על Frozen Wilds עד סוף 2017.

בסדר, גם המקורי לא היה בתפוקה מלאה 5 שנים, הוא היה 3 שנים. אין ספק שהורייזן 2 היה בהפקה מלאה זמן ארוך במיוחד להתחשב בזה שמדןבר בכותר שני על אותה קונסולה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 09 יוני 2021, 00:36

bling כתב:צפיתי גם ו-וואלה - מרשים מאוד אני חייב לציין. האמון שלי בקפיצה הטכנית האפשרית של הדור הזה הושב, הוא לא תמיד נראה מדהים אבל מצד שני קשה להאשים אותם עם כל הגיוון האינסופי בסביבות אבל בחבילה הכוללת במיוחד בהתחשב שזה סוג של משחק של חלון השקה ועם כל זה שלא מדובר ב AAA גדול בלעדי, זה מאוד מרשים.

הקטע הזה שהוא מתמקד במודלים גם הראשיים וגם אפילו של איזה יתוש רובוט קטן זה פשוט וואו. איזה פירוט מטורף! הפירוט הזה פחות עובר ברמה הזו בזמן גיימפליי, רק כשעושים זום, כנראה כי הסגנון הוויזואלי ה cartoony מגביל אותו כשאין זום והרבה מהפרטים לא בולטים אבל פאק זה ממש מרשים! וזו רק טעימה לאיך מודל כמו דרייק באנצ'רטד 5 יראה.

גם הסביבות וכל מה שקורה ברקע ממש מרשים, הקהל בקטע של החגיגות הביא preview לאיך קהל של FIFA בלעדי לדור הבא הולך להיות, זה מדהים איך כל מודל נראה בכזה פירוט בנפרד.

והאלמנטים של הגיימפליי במשחק שרק מגרד את השטח ומנצל את הכוח בצורה הכי ברורה מאליו שיכולה להיות גורמים לך שוב לבכות על הגורל האכזרי של GOW2.

אינסומניאק שיפרו מכל בחינה את חשיפת הגיימפליי הראשונה, המעבר בין העולמות שבאותה חשיפה היה עם השהייה קטנה הוא עכשיו מיידי ורציף, מראים עוד אלמנטים של שינוי עולמות גם לא ב SET PIECE וזה כל כך instant ומפה שלמה פשוט מופיעה בנגיעה מול העיניים שלך לפי רצונך. אוי GOW2 איזה פספוס מטורף :( :cry:

גם ההשתקפויות קיבלו שדרוג ענקי, כל הכבוד לאינסומניאק שממשיכים לשמור על המסורת של תצוגות גיימפליי אותנטיות, הם הסטודיו הכי אמין שיש מהבחינה הזו.

אז DF סיכמו את השאלה בהאם מדובר בהצצת דור הבא אמיתי עם תשובה די מוחצת של כן ואני נוטה להסכים, כן ברור שיש עוד הרבה לאן לטפס אבל זו נקודת התחלה ממש טובה שמראה פוטנציאל אמיתי וגבוה בטירוף לדור המתקרב וזה במשחק ללא תקציב ענק שעדיין לא מנצל את החומרה עד הסוף עם כל המודים שמריץ של 60 פריימים ומוד רזולוציה גבוהה וכו' אז רק לחשוב מה משחק AAA דור הבא ממוקד סחיטת מיץ של נוטי דוג יראה... יאמי.

אם רק סוני לא היתה מחרבנת את החגיגה עם ההכרזות האחרונות שלה. זה הדבר העיקרי שמעיב על הכל.

שמע זה ישמע מצחיק, אבל אני עף מכמה שהפרווה של ראצ'ט נראת טוב :lol:.

בעיקרון מה שמעיף אותי בראצט זה בערך מה שמעיף אותי בריטרנל, יש כל כך הרבה אפקטים ופיצוצים.

אני בכנות מרגיש שR&C 2016 היה קפיצה הרבה יותר מאסיבית גרפית לסדרה, אבל וזה אבל גדול.... כשאתה הולך לראות את R&C 2016 עכשיו, אחרי Rift Apart
מה שהיה נראה כל כך מרשים ב2016 נראה עכשיו נראה יפה אבל ריקני מאוד.

בסופו של דבר אני מרגיש שזה בכלל לא בעיה לקנות פס5 בשביל המשחק הזה, נכון זה לא משחק של 9 ונכון זה לא שיא הקפיצה האפשרית אבל זה עדיין הדבר הכי קרוב למשחק של 9 כמו שלאסקין והאחרים ציפו ורצו וכל הכבוד לאינסומאניק על זה :)

ואפשר רק לפנטז איך יראה ספיידרמן 2 פשוט לא מהעולם לא מהעולם! כאיש של ספיידרמן בוא נגיד שאני מאוד מאוד מאוד שמח לראות מה הם מצליחים לעשות עם R&C עכשיו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 יוני 2021, 01:13

למי שתהה למה המשחקים של אינסומניאק תמיד ״בסדר״, ״ליד״ או ״כמעט״ - זה כי הם הולכים הביתה ב-5. הם לעולם לא יהיו נוטידוג :)

אה, ובתגובה הראשונה הוא מתנצל שהוא גבר, לבן, וסטרייט. שלושת החטאים הקרדינלים.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 09 יוני 2021, 07:38

glass man כתב:
bling כתב:צפיתי גם ו-וואלה - מרשים מאוד אני חייב לציין. האמון שלי בקפיצה הטכנית האפשרית של הדור הזה הושב, הוא לא תמיד נראה מדהים אבל מצד שני קשה להאשים אותם עם כל הגיוון האינסופי בסביבות אבל בחבילה הכוללת במיוחד בהתחשב שזה סוג של משחק של חלון השקה ועם כל זה שלא מדובר ב AAA גדול בלעדי, זה מאוד מרשים.

בעיקרון מה שמעיף אותי בראצט זה בערך מה שמעיף אותי בריטרנל, יש כל כך הרבה אפקטים ופיצוצים.

אני בכנות מרגיש שR&C 2016 היה קפיצה הרבה יותר מאסיבית גרפית לסדרה, אבל וזה אבל גדול.... כשאתה הולך לראות את R&C 2016 עכשיו, אחרי Rift Apart

בסופו של דבר אני מרגיש שזה בכלל לא בעיה לקנות פס5 בשביל המשחק הזה, נכון זה לא משחק של 9 ונכון זה לא שיא הקפיצה האפשרית אבל זה עדיין הדבר הכי קרוב למשחק של 9 כמו שלאסקין והאחרים ציפו ורצו וכל הכבוד לאינסומאניק על זה :)

ואפשר רק לפנטז איך יראה ספיידרמן 2 פשוט לא מהעולם לא מהעולם! כאיש של ספיידרמן בוא נגיד שאני מאוד מאוד מאוד שמח לראות מה הם מצליחים לעשות עם R&C עכשיו.

מסכים איתך, בגדול גם אני חושב שראצ'ט לפס4 הרגיש קפיצה יותר גדולה אבל הוא בו זמנית גם בטח ירגיש ויראה הרבה יותר מיושן אחרי שתשחק בחדש (למרות שזה גם לא הוגן כלפי משחק הפס4 כי הוא רימייק, יכול להיות שעם ראצ'ט כהמשך בלעדי שפותח נטו לפס4 יכלנו לקבל עולמות הרבה יותר גדולים ומפורטים למשל במקום רק לשחזר שלבים ישנים בגרפיקה מדהימה)

החדש כשמתמקדים בפרטים נראה מטורף, אבל בגיימפליי לפעמים הוא מהמם ולפעמים נראה די MEH, ותראה אפילו בווידאו של DF, הם עשו קטע כזה של מעבר על משחקי הסדרה בקטע של איזה רחוק הגענו מימי הפס2, אז הם הראו את גרסת הפס2 ואז פס3 ואז קפצו ישר לפס5 מבלי להראות את הפס4, האפקט של הקפיצה בהחלט היה מורגש ונתן וואו אבל מרגיש לי שהם ידעו שהקטע הזה יהיה הרבה פחות אפקטיבי אם יראו את הפס4 ואז את הגרסה של 5...

ובכל זאת הוא עדיין נראה מצויין, האלמנטים של הגיימפליי שלו עם המימדים עדיין מגניבים ממש והם משהו שלא תוכל לחוות על דור קודם, הוא מפוצץ תוכן ומושקע והוא כנראה משחק הראצ'ט הטוב בכל הזמנים אז כן, בספר שלי הוא לגמרי שווה רכישה בפני עצמו של הפס5 והוא תירוץ מתקבל על הדעת (בטח אם אינפמס היה תירוץ בשבילי שהוא משחק בינוני לגמרי)

הבעיה היא שכשרכשתי את אינפמס בזמנו לא באמת קניתי את הפס4 נטו בשבילו, הרי ברור שהוא די בינוני, הוא היה רק תירוץ בשביל לקפוץ לדור הבא, קניתי אותו ואת הפס4 בשביל באמת לעבור לדור הבא ובשביל ההבטחה של הנה, זרם הבלעדיים ומשחקי דור הבא מתחיל ובקרוב יגיעו עוד הפקות שכמובן יהיו טובות יותר והסיבה האמיתית שאתה קונה את זה.

הפעם קשה לי יותר, אם אני קונה את ראצ'ט ואחרי זה אני יודע שמחכים לי לפחות שנתיים של קרוס ג'ן זה די מוריד לי את האוויר, סוני באמת אכזבה אותי ברמות קשה לי להמעיט בזה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 09 יוני 2021, 08:21

נדב, לא האשמתי את הקורונה בזה שהמשחקים קרוב ג׳ן, אלא רק שתקופת הקרוס ג׳ן לא מסתיימת בשנה הראשונה של הקונסולה, והיא גולשת עמוק לתוך השנה השנייה. זה ככל הנראה היה החלק הלא מתוכנן.

לדעתי אם אתה חושב שבדור הבא יהיה משהו אחר - אתה טועה. גם פייבל 2 יצא בסבירות לא מבוטלת כקרוס ג׳ן בסמוך ליציאת הדור הבא ואולי אחרי שיצא כבר, גם gow3 וגם עוד איזה 2 משחקים ענקיים.
מה שכן, אולי הפעם כן יקשיבו לי ויביאו צוות קטן יותר כדי ליצור משחקים בהיקף קטן יותר אבל סופר מרשימים, כמו TLL, שהפעם יהיו בלעדיים רק לדור הבא. ככה הם יוכלו ״להרשות לעצמם״ שהמשחקים האלה לא ימכרו במחיר מלא את הכמויות שנדרשות לסופר פרוייקטים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 יוני 2021, 08:37

Laskin כתב:נדב, לא האשמתי את הקורונה בזה שהמשחקים קרוב ג׳ן, אלא רק שתקופת הקרוס ג׳ן לא מסתיימת בשנה הראשונה של הקונסולה, והיא גולשת עמוק לתוך השנה השנייה. זה ככל הנראה היה החלק הלא מתוכנן.

לדעתי אם אתה חושב שבדור הבא יהיה משהו אחר - אתה טועה. גם פייבל 2 יצא בסבירות לא מבוטלת כקרוס ג׳ן בסמוך ליציאת הדור הבא ואולי אחרי שיצא כבר, גם gow3 וגם עוד איזה 2 משחקים ענקיים.
מה שכן, אולי הפעם כן יקשיבו לי ויביאו צוות קטן יותר כדי ליצור משחקים בהיקף קטן יותר אבל סופר מרשימים, כמו TLL, שהפעם יהיו בלעדיים רק לדור הבא. ככה הם יוכלו ״להרשות לעצמם״ שהמשחקים האלה לא ימכרו במחיר מלא את הכמויות שנדרשות לסופר פרוייקטים.

לא אמרתי שבדור הבא יהיה משהו אחר, רק שסוני עושה טועות וזה תקדים מבאס. כלומר הכל תלוי בביקוש, אם הוא ישאר הסטרי שכזה גם עוד שנה וחצי אז סוני לגמרי ״נצחה״ פה כי היא גם הכניסה את הכמה אקסטרה שקלים הללו וגם לא פגעה בביקוש של הפס5.

בנוגע לקורונה, לא סביר ששנה של קורונה גרמה לדחיה של שנה במשחקים. מעבר לזה, סוני עכשיו המירה את GT7 לפס4 כך שזה לא כאילו מדובר פה בערימה של משחקי פס4 שאיכשהו גלשו לפס5, אלה משחקי 2021 ו-2022 שסוני ביודעין פתחה בכדי שיהיו קרוס ג׳ן עמוק בתקופת הפס5 (אפילו אם נניח לרגע שאולי הורייזן ספציפית כוון ל2020).

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 09 יוני 2021, 09:05

זה ככל הנראה תוכנן להיות 2020 ו-2021, כך שזה לא נחשב ״עמוק״ בתקופת הפס5, אלא השנה הראשונה שלה, וזה כן סביר בעיניי, הבאסה זה שזה גולש מעבר… ואני חושב שאתה מזלזל מאוד בעיכובים של הקורונה בפרוייקטים מאוד גדולים. בטח שיש מצב שזה דוחה אותם באיזה חצי שנה ויותר.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 יוני 2021, 09:44

Laskin כתב:זה ככל הנראה תוכנן להיות 2020 ו-2021, כך שזה לא נחשב ״עמוק״ בתקופת הפס5, אלא השנה הראשונה שלה, וזה כן סביר בעיניי, הבאסה זה שזה גולש מעבר… ואני חושב שאתה מזלזל מאוד בעיכובים של הקורונה בפרוייקטים מאוד גדולים. בטח שיש מצב שזה דוחה אותם באיזה חצי שנה ויותר.

אני לא בטוח שזה המקרה, זה אולי המקרה אבל סוני לגמרי נוחה עם GT7 שהומר לפס4 ממש לא מזמן כשהיא בידיעה מלאה שזה משחק 2022 במקרה הטוב. וכן, גם סוף 2021 זה עמוק לתוך הדור הבא, זה בדרך כלל השלב שמשחקים מתחילים להרגיש כמו משחקי דור הבא אמיתיים עם הרבה בשר עליהם ולא רק משחקי שיגור ריקניים וגימיקיים (דוגמה קלאסית היא גירס 1). סוני מעולם אפילו לא התחילה להתקרב לקרוס ג׳ן בתקופה הזאת, אפילו הדוגמה הקלאסית של GOW2 קרתה בין השיגור של ארה״ב ואירופה (ורק 4 חודשים מהשיגור האמריקאי) ולמשל GT6 קרה חודש מהשיגור של הפס4 וגם זה קרה כי הוא סבל משתי דחיות. אני גם לא חושב שסביר להגיד שהקורונה ששגעה את העולם שנה גרמה לדחיה של חצי שעה. אני לא מכיר אף חברת הייטק שהתפוקה שלה ירדה בחצי בקורונה, להפך, פתאום אתה שומע טיעונים שעבודה מהבית שמרה את התפוקה או אפילו העלתה אותה כך שלטעון שהקורונה האיטה דברים ל50% תפוקה, זה נשמע לי קצת תלוש.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 09 יוני 2021, 10:53

זה לא בחצי, אם זה היה פרוייקט של 4 שנים והתעכב בשנה אחת זה רבע, ואני מכיר הרבה פרויקטים שזה קרה להם, למעשה יש לי לא מעט כאלו, לצערי… כמובן שבתחום שונה לחלוטין :) אבל כשיש לך מאות אנשים ברחבי העולם שעובדים על משהו במשותף וחלק לא יכולים להגיע לצילומים וחלק בבידוד כי היה מישהו חולה ועוד חלק לא יכולים לטוס וכו׳ - זה מסבך מאוד עניינים. לעבוד מהבית לא פותר הכל.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 09 יוני 2021, 11:18

bling כתב:
glass man כתב:

מסכים איתך, בגדול גם אני חושב שראצ'ט לפס4 הרגיש קפיצה יותר גדולה אבל הוא בו זמנית גם בטח ירגיש ויראה הרבה יותר מיושן אחרי שתשחק בחדש (למרות שזה גם לא הוגן כלפי משחק הפס4 כי הוא רימייק, יכול להיות שעם ראצ'ט כהמשך בלעדי שפותח נטו לפס4 יכלנו לקבל עולמות הרבה יותר גדולים ומפורטים למשל במקום רק לשחזר שלבים ישנים בגרפיקה מדהימה)

החדש כשמתמקדים בפרטים נראה מטורף, אבל בגיימפליי לפעמים הוא מהמם ולפעמים נראה די MEH, ותראה אפילו בווידאו של DF, הם עשו קטע כזה של מעבר על משחקי הסדרה בקטע של איזה רחוק הגענו מימי הפס2, אז הם הראו את גרסת הפס2 ואז פס3 ואז קפצו ישר לפס5 מבלי להראות את הפס4, האפקט של הקפיצה בהחלט היה מורגש ונתן וואו אבל מרגיש לי שהם ידעו שהקטע הזה יהיה הרבה פחות אפקטיבי אם יראו את הפס4 ואז את הגרסה של 5...

ובכל זאת הוא עדיין נראה מצויין, האלמנטים של הגיימפליי שלו עם המימדים עדיין מגניבים ממש והם משהו שלא תוכל לחוות על דור קודם, הוא מפוצץ תוכן ומושקע והוא כנראה משחק הראצ'ט הטוב בכל הזמנים אז כן, בספר שלי הוא לגמרי שווה רכישה בפני עצמו של הפס5 והוא תירוץ מתקבל על הדעת (בטח אם אינפמס היה תירוץ בשבילי שהוא משחק בינוני לגמרי)

הבעיה היא שכשרכשתי את אינפמס בזמנו לא באמת קניתי את הפס4 נטו בשבילו, הרי ברור שהוא די בינוני, הוא היה רק תירוץ בשביל לקפוץ לדור הבא, קניתי אותו ואת הפס4 בשביל באמת לעבור לדור הבא ובשביל ההבטחה של הנה, זרם הבלעדיים ומשחקי דור הבא מתחיל ובקרוב יגיעו עוד הפקות שכמובן יהיו טובות יותר והסיבה האמיתית שאתה קונה את זה.

הפעם קשה לי יותר, אם אני קונה את ראצ'ט ואחרי זה אני יודע שמחכים לי לפחות שנתיים של קרוס ג'ן זה די מוריד לי את האוויר, סוני באמת אכזבה אותי ברמות קשה לי להמעיט בזה.

אני מבין אותך, כי הסיבה הראשית שאני קניתי פס5 הוא DQ12 ואתה יכול לשים לב לקרבה של ההכרזה עליו לרכישה שלי את הפס5.
בנתיים אני מרגיש שעבורי לפחות אחרי ההבטחה של סקוור שDQ12 יהיה משחק אנריל 5 או "משחק למבוגרים" בשבילי אלה רמיזות שזה יהיה משחק AAA ככה שאני
מרגיש שהרכישה של הפס5 היתה חכמה מאוד ומוצדקת מאוד ושעשיתי את הדבר הנכון גם אם אני אחכה עכשיו כמה שנים.אני כועס מאוד על כל הקרוס ג'ניות אבל הרכישה עדיין מרגישה לי כאחת שהצדיקה את עצמה.

אני מבין שאתה צריך את הסיבה האישית שלך שתצדיק את הרכישה של המכשיר, אבל מה עם הריימיק של TLOU1? גם אם הוא יהיה בגרפיקה של TLOU2 אתה בטח תרצה
לחוות אותו עם כל הbell and whistle שהפס5 יביא איתו.

בכל מקרה E3 הוא מעבר לפינה אולי נקבל שם הכרזות שישכנעו אותך לשדרג.

בכל מקרה אני מרגיש שאנחנו מתקרבים לתקופה המקבילה ל2014 שבה כל משחק Cross gen היה נראה דוחה על הPS360, כן הפס4 עומדת יפה אבל זה לא ימשך לעד... גרסאות הפס4 של משחקי קרוס ג'ן יתחילו לקבל פחות ופחות משאבים, אתה תתחיל לראות יותר מסכי טעינה ולבלות בהם יותר זמן...

ועדיין בגדול אני מבין אותך, עם הפס4 זה הרגיש ששיאי הגרפיקה נשברים כל פעם מחדש איינפמס, אחר כך AC UNITY (עזוב איך יצא בפועל, הWOW הגרפי)
עם הפס4 היה Vibe נדיר שסוני התעצבנו ממש על דור ה360 ועכשיו הם מנסים בכל הכוח להראות למייקרוסופט מי בעל הבית :) וקיבלנו את כל הטוב הזה...

ועכשיו סוני (או ראיין) מתנהגים כמו מלך זקן, שמנסה לשמור על הסטטוס קוו, בלי לעשות יותר מדי מהפכות :) ועדיין ברור לי שהפס5 כבר מעכשיו, תאכיל קש את הפס3 והפס1 ותהיה לה תחרות בהיסטוריה של סוני רק מול הפס4 עצמו והפס2, אין מצב שהכוח של הפס5 ישאר ככה לא מנוצל, זה גג עד 2023 או משהו כזה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 יוני 2021, 11:51

Laskin כתב:זה לא בחצי, אם זה היה פרוייקט של 4 שנים והתעכב בשנה אחת זה רבע, ואני מכיר הרבה פרויקטים שזה קרה להם, למעשה יש לי לא מעט כאלו, לצערי… כמובן שבתחום שונה לחלוטין :) אבל כשיש לך מאות אנשים ברחבי העולם שעובדים על משהו במשותף וחלק לא יכולים להגיע לצילומים וחלק בבידוד כי היה מישהו חולה ועוד חלק לא יכולים לטוס וכו׳ - זה מסבך מאוד עניינים. לעבוד מהבית לא פותר הכל.

הקורונה התחילה להיות גורם מפריע במרץ 2020. אם הורייזן כוון ל-2020, אז בשלב הזה הוא כבר היה אמור להיות בסביבות החצי שנה מהזדהבות. עכשיו הורייזן על סף החלקה ל2022, אפילו אם הוא יצא בחגים זה אומר שהוא יזדהב בערך 19 חודשים אחרי מרץ 2020. זה אומר שהטיעון שלך הוא שהקורונה גרמה לירידת תפוקה של 70%+, זה לא ראליסטי בשום צורה.

אולי הורייזן כיוון ל2020, אולי הוא גלש להם ל2021 ואפילו ל2022, זה קורה ולא הייתי מניד עפעף אם זה היה המקרה. אבל GOW2 + הורייזן 2 + GT7 + ספיידרמן וגלישה של הדור הקודם עד כמעט 2024? סורי, זה לא משהו שקורה ״בטעות״ או בגלל צירוף מקרים - זאת אסטרטגיה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 09 יוני 2021, 12:35

DrKeo כתב:
Laskin כתב:זה לא בחצי, אם זה היה פרוייקט של 4 שנים והתעכב בשנה אחת זה רבע, ואני מכיר הרבה פרויקטים שזה קרה להם, למעשה יש לי לא מעט כאלו, לצערי… כמובן שבתחום שונה לחלוטין :) אבל כשיש לך מאות אנשים ברחבי העולם שעובדים על משהו במשותף וחלק לא יכולים להגיע לצילומים וחלק בבידוד כי היה מישהו חולה ועוד חלק לא יכולים לטוס וכו׳ - זה מסבך מאוד עניינים. לעבוד מהבית לא פותר הכל.

הקורונה התחילה להיות גורם מפריע במרץ 2020. אם הורייזן כוון ל-2020, אז בשלב הזה הוא כבר היה אמור להיות בסביבות החצי שנה מהזדהבות. עכשיו הורייזן על סף החלקה ל2022, אפילו אם הוא יצא בחגים זה אומר שהוא יזדהב בערך 19 חודשים אחרי מרץ 2020. זה אומר שהטיעון שלך הוא שהקורונה גרמה לירידת תפוקה של 70%+, זה לא ראליסטי בשום צורה.

אולי הורייזן כיוון ל2020, אולי הוא גלש להם ל2021 ואפילו ל2022, זה קורה ולא הייתי מניד עפעף אם זה היה המקרה. אבל GOW2 + הורייזן 2 + GT7 + ספיידרמן וגלישה של הדור הקודם עד כמעט 2024? סורי, זה לא משהו שקורה ״בטעות״ או בגלל צירוף מקרים - זאת אסטרטגיה.

מן הסתם ב-2020 התכוונתי בשיגור של הפס5 או בחלון השיגור, משמע 9 חודשים לפני, וכן - זה לא רחוק מהזדהבות, אבל זה כן רחוק בערך 7 חודשים משם, בתנאים אופטימליים, וכמובן שאם כבר דוחים ולא מכוונים לחלון השיגור אז יכולים לתת עוד טיפה זמן לתוספות קטנות ועוד תיקונים/שיפורים, ולהוציא אותו בחגים כ"משחק החגים" שלהם.
וכן, היו תקופות בקורונה שחודשים לא עבדו על כלום כמעט, השבתה כמעט מוחלטת, זה לא שכל התקופה אתה לוקח יחד ומחבר, אלא שהיו תקופות של כמעט 0% תפוקה, ותקופות של 40% ותקופות של 70%, תלוי איפה בעולם אתה נמצא ובאיזה תחום.

לגבי הפסקה השנייה שלך - אין לי מושג על מה אתה מדבר עם "כמעט 2024", אף אחד לא מדבר פה על שום דבר מעבר ל-2022, ובסבירות גבוהה בחצי הראשון שלה, אולי אחד מהם יגיע גם לספט' 2022 (GT7 כמובן, הם מתים על דחיות). אתה גוזמאיסט... לך תשחק איזה TLOU2
:P
וברור שזו אסטרטגיה מתוכנת מראש, אני רק אומר שבמקור הם ככל הנראה תכננו שזה יסתיים מקסימום בסוף 2021, ולא יגלוש מעבר.
(אולי מלבד GT7 שהם קיבלו רגליים קרות לאחרונה, בטח כשהבינו את מצב הצ'יפים או משהו)

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־ 41 אורחים