Laskin כתב:אם נגיד פייבל יוצא בתחילת 2024, שזה מקביל ליציאה של הורייזון בתחילת 2017, האם זהו המשחק האחרון שאתם מצפים שמיקרוסופט יוציאו בדור הזה מהצוות הזה?
זהו, מ-2024 הם אמורים להתחיל לפתח כבר ליורשת של הXSX ולא להוציא אותו גם עבור הדור הנכחי? בעיניי זה מופרך, להחזיק צוות כזה למשחק אחד בדור, וזה מה שהזמנים כנראה יאפשרו בדור הנכחי.
ואפשר גם לדבר על פרוייקטים "גבוליים" של 2023, הגדולים שביניהם (אלו שצריכים איזה 4 שנות פיתוח) יאלצו לבחור האם לצאת ממש לפני יציאת הדור הבא, ואז לא יספקו משחק המשך "דור הבא אמיתי" עד שיעברו 3-4 שנים מתחילת הדור הבא. נניח שפרפקט דארק בערך עומד שם. האם אתם מצפים שגם מהצוות הזה נקבל רק משחק אחד כל הדור הזה? אני חושב שמי שמתכוון לרכוש או כבר רכש XSX יישמחו מאוד לקבל 2 משחקים מ-2 הצוותים האלה, ועוד רבים אחרים, במקום רק משחק אחד.
אז כן, בדור הבא נתבאס שכבר בשנה הראשונה או אפילו בשיגור יכולנו לקבל "פרפקט דארק דור הבא" ו"פייבל דור הבא", אבל זה על גבול הפנטזיה בעיניי.
Laskin כתב:אוקיי, אתה מצפה שההמשך יצא ב-2027, ואם תהיה מגיפה עולמית ששנה וחצי תוקעת את הפיתוח עוד לא מעט, זה כבר יהיה אחרי יציאת הדור הבא, נכון? זה בסבירות לא רעה מה שקרה פה, הורייזון בטח היה מיועד להשקה בסוף 2020 או תחילת 2021 וGOW לאמצע/סוף 2021 ושניהם נדחו בשנה+/-.
Laskin כתב:שיהיה ברור - אין לי טיפה של ספק שזה רק עניין כלכלי, אבל מראש ייעדו את שניהם לדור הנכחי, וזה בדיוק מה שיעשו עם ההמשכים של פייבל ופרפקט דארק כנראה... ואת GT רק לאחרונה שינו, כך שבטח זה לא שינה להם את התכניות יותר מדי, רק הוסיף עוד איזה חצי שנה לפיתוח כדי שיספיקו לשנמך לPS4 ושיצאו באותו זמן.
ומה אכפת לי אם אני הולך לראות טריילרים של משחקים לPS6 ב-2026? אני עדיין אהנה מGOW3 באותו זמן, כמו שנהנתי מTLOU2 וGOT גם אחרי טריילרים של PS5, והם נראים מעולה גם היום ויראו מעולה גם בעוד שנה מהיום כנראה. ולא - לא חושב שמשחק אחד בדור מהם זה אידאלי, כמו שמשחק אחד מהצוות של פרפקט דארק או פייבל זה לא אידאלי... שוב - בגלל שההמשך של שני אלו יצא ממש בסוף הדור בסבירות גבוהה - אתה מעדיף שלא יצאו בכלל וכבר ב-2024 יתחילו בפיתוח בלעדי לדור שיבוא אחר כך? אנשים קונים היום XSX ויקבלו רק משחק אחד מהפרוייקטים הכי הכי גדולים שלהם? עדיף 2, גם אם השני יצא בתקופה שהוא כבר לא יהיה הכי הכי מרשים (וזה יהיה נכון רק אם המתחרים כן יפתחו משחקים כאלה כבר מ-2024, ובסבירות לא רעה - הם לא).
אגב, אם לא יהיו קונסולות "ביניים" (פרו/ONE X) בדור הזה - מאוד יכול להיות שתגיע יורשת כבר ב-2026, אחרי 6 שנים ולא 7 כמו שהיה בדור הזה.
Laskin כתב:ברור שבכל דור זה לא קרה, כי בכל דור אחר לא היה להם BC, אז גם אם היו רוצים להרוויח מהדור הקודם זו לא הייתה אופציה ריאלית בזמן פיתוח סביר.
לגבי זמן הפיתוח בזמן קורונה - אתה מתייחס לזה כאילו 100% מהעבודה הייתה בהולנד. לדעתי זה ממש לא נכון, והרבה מאוד מהMOCAP וכד' נדחה חודשים רבים.
Laskin כתב:ברור שאם GT7 וGOW היו יוצאים בלעדית רק לדור הבא היו יוצאים פחות משחקים... בדור הפס4.
שוב, אני מביא את הדוגמא המקבילה - נניח ואתה עכשיו קנית XSX, האם אתה חושב שזה סביר שיצא רק משחק אחד בדור הנכחי, מהכותרים הכי הכי מושקעים שלהם, או שהיית מעדיף 2 כאלו, גם אם השני יצא בשנה האחרונה של המכשיר, עם אופציה לדחייה עד השנה הראשונה של המכשיר? אני חושב שהייתי מעדיף לקבל 2 משחקים, ואם ממש ארצה לשדרג בתחילת הדור הבא (כמו שאני למשל עשיתי הפעם כי אין מחשב) - אז אוכל לבחור לבד אם אני רוצה את הגירסה שציפיתי לקבל, או את הגירסה המשודרגת מאוד של הדור הבא. זה מה שקורה עם הורייזון וGOW כרגע, וזה מה שיקרה בתחילת הדור הבא גם עם היורשים שלהם, ושל פייבל ואחרים, שזמן הפיתוח שלהם הוא בערך 4 שנים, אפילו עם מנוע מוכן (במקרה של הורייזון זה 5 שנים)... לגבי ראצ'ט - זה משחק כנראה בהיקף והשקעה של בערך חצי מGOW והורייזון.
Uncle Pey'j כתב:יש קטע מאוד חיובי עם המשחקים של סוני,שרואים שיפור אמיתי ומורגש בין הבילדים הראשונים שהיא משחררת ממשחקים שלה עד לריטייל,ואני שמח לראות שגם כאן זה המצב,עוד יותר מחזק את ההנחה שלי שהורייזון 2 הולך להיראות יותר טוב מהפרזנטציה שלו ב-SoP.
Laskin כתב:אתה דיברת על זה שזו פעם ראשונה שיוצאים מלא קרוס ג'ן אז אני אמרתי שזו פעם ראשונה שיש להם BC נורמלי עם אותה ארכיטקטורה, אם זה היה כך בדורות הקודמים אז היינו רואים כנראה יותר קרוס ג'ן גם שם.
ממש לא נראה לי שאשלי ברץ' טסה להולנד בשביל הMO CAP באמצע הבלגאן. אולי כן, אבל לדעתי יותר סביר שהייתה צריכה לעשות זאת בארה"ב וזה היה בעייתי הרבה יותר. כמו כן זה פרוייקט הרבה יותר גדול... 5 שנים בפיתוח, נראה לי שזה אומר משהו. מיילס מורלס זה משחק קטן בהרבה גם מAC:V ואחרים, זה סוג-של DLC משודרג.
אני לא מדבר עליי כגיימר עם פס5 פה. ככזה - ברור שאני מעדיף שיצאו משחקים רק לפס5 ושיזנחו את הפס4 אפילו אם הם תכננו להוציא אליו את המשחק, כי זה אומר שהם צריכים עוד זמן להתאמות, וזה אומר שאולי יכולתי לקבל את המשחקים האלה כבר, וזין על כל מי שלא מצליח להשיג מכשיר גם ב-800$ באיביי. אני רק מנסה להסתכל על זה מנקודת המבט של סוני = כלכלית = ריאלית (מה לעשות, ככה זה), וזה ברור לי שגם בדור הבא יקרה אותו הדבר, כי פייבל2 גם כן יצא בטח במקביל לדור הבא והוא לא ינצל את כל יכולות הדור הבא או קרוב לזה, הוא יהיה משחק XSX משודרג על הדור הבא, והמשחק שאחריו רק איזה 4 שנים לתוך הדור הבא ינצל אותו כמו שצריך, והמשחק שאחריו כנראה גם כן יהיה שוב קרוס ג'ן, כי חברות לא מוציאות משחק של 4+ שנות פיתוח לצוות ענק, עבור 5-15 מליון רוכשים פוטנציאליים (פייבל, הורייזון), כשהם יכולים להוציא אותו עבור 100+ מליון. הן כן יעשו זאת למשחקים שלוקח לצוות קטן בהרבה פחות משלוש שנים (ריטרנל, ראצ'ט).
idan כתב:גם בלי קשר לקורונה זה לא יהיה מדויק להגיד ש HFW הוא תוצר של 5 שנות פיתוח בתפוקה מלאה מהטעם הפשוט שגרילה עבדו על Frozen Wilds עד סוף 2017.
bling כתב:צפיתי גם ו-וואלה - מרשים מאוד אני חייב לציין. האמון שלי בקפיצה הטכנית האפשרית של הדור הזה הושב, הוא לא תמיד נראה מדהים אבל מצד שני קשה להאשים אותם עם כל הגיוון האינסופי בסביבות אבל בחבילה הכוללת במיוחד בהתחשב שזה סוג של משחק של חלון השקה ועם כל זה שלא מדובר ב AAA גדול בלעדי, זה מאוד מרשים.
הקטע הזה שהוא מתמקד במודלים גם הראשיים וגם אפילו של איזה יתוש רובוט קטן זה פשוט וואו. איזה פירוט מטורף! הפירוט הזה פחות עובר ברמה הזו בזמן גיימפליי, רק כשעושים זום, כנראה כי הסגנון הוויזואלי ה cartoony מגביל אותו כשאין זום והרבה מהפרטים לא בולטים אבל פאק זה ממש מרשים! וזו רק טעימה לאיך מודל כמו דרייק באנצ'רטד 5 יראה.
גם הסביבות וכל מה שקורה ברקע ממש מרשים, הקהל בקטע של החגיגות הביא preview לאיך קהל של FIFA בלעדי לדור הבא הולך להיות, זה מדהים איך כל מודל נראה בכזה פירוט בנפרד.
והאלמנטים של הגיימפליי במשחק שרק מגרד את השטח ומנצל את הכוח בצורה הכי ברורה מאליו שיכולה להיות גורמים לך שוב לבכות על הגורל האכזרי של GOW2.
אינסומניאק שיפרו מכל בחינה את חשיפת הגיימפליי הראשונה, המעבר בין העולמות שבאותה חשיפה היה עם השהייה קטנה הוא עכשיו מיידי ורציף, מראים עוד אלמנטים של שינוי עולמות גם לא ב SET PIECE וזה כל כך instant ומפה שלמה פשוט מופיעה בנגיעה מול העיניים שלך לפי רצונך. אוי GOW2 איזה פספוס מטורף![]()
![]()
גם ההשתקפויות קיבלו שדרוג ענקי, כל הכבוד לאינסומניאק שממשיכים לשמור על המסורת של תצוגות גיימפליי אותנטיות, הם הסטודיו הכי אמין שיש מהבחינה הזו.
אז DF סיכמו את השאלה בהאם מדובר בהצצת דור הבא אמיתי עם תשובה די מוחצת של כן ואני נוטה להסכים, כן ברור שיש עוד הרבה לאן לטפס אבל זו נקודת התחלה ממש טובה שמראה פוטנציאל אמיתי וגבוה בטירוף לדור המתקרב וזה במשחק ללא תקציב ענק שעדיין לא מנצל את החומרה עד הסוף עם כל המודים שמריץ של 60 פריימים ומוד רזולוציה גבוהה וכו' אז רק לחשוב מה משחק AAA דור הבא ממוקד סחיטת מיץ של נוטי דוג יראה... יאמי.
אם רק סוני לא היתה מחרבנת את החגיגה עם ההכרזות האחרונות שלה. זה הדבר העיקרי שמעיב על הכל.
This is happening today. https://t.co/3ZtyGd4pwn
— Cliff Bleszinski (@therealcliffyb) June 6, 2015
glass man כתב:bling כתב:צפיתי גם ו-וואלה - מרשים מאוד אני חייב לציין. האמון שלי בקפיצה הטכנית האפשרית של הדור הזה הושב, הוא לא תמיד נראה מדהים אבל מצד שני קשה להאשים אותם עם כל הגיוון האינסופי בסביבות אבל בחבילה הכוללת במיוחד בהתחשב שזה סוג של משחק של חלון השקה ועם כל זה שלא מדובר ב AAA גדול בלעדי, זה מאוד מרשים.
הקטע הזה שהוא מתמקד במודלים גם הראשיים וגם אפילו של איזה יתוש רובוט קטן זה פשוט וואו. איזה פירוט מטורף! הפירוט הזה פחות עובר ברמה הזו בזמן גיימפליי, רק כשעושים זום, כנראה כי הסגנון הוויזואלי ה cartoony מגביל אותו כשאין זום והרבה מהפרטים לא בולטים אבל פאק זה ממש מרשים! וזו רק טעימה לאיך מודל כמו דרייק באנצ'רטד 5 יראה.
גם הסביבות וכל מה שקורה ברקע ממש מרשים, הקהל בקטע של החגיגות הביא preview לאיך קהל של FIFA בלעדי לדור הבא הולך להיות, זה מדהים איך כל מודל נראה בכזה פירוט בנפרד.
והאלמנטים של הגיימפליי במשחק שרק מגרד את השטח ומנצל את הכוח בצורה הכי ברורה מאליו שיכולה להיות גורמים לך שוב לבכות על הגורל האכזרי של GOW2.
אינסומניאק שיפרו מכל בחינה את חשיפת הגיימפליי הראשונה, המעבר בין העולמות שבאותה חשיפה היה עם השהייה קטנה הוא עכשיו מיידי ורציף, מראים עוד אלמנטים של שינוי עולמות גם לא ב SET PIECE וזה כל כך instant ומפה שלמה פשוט מופיעה בנגיעה מול העיניים שלך לפי רצונך. אוי GOW2 איזה פספוס מטורף![]()
![]()
גם ההשתקפויות קיבלו שדרוג ענקי, כל הכבוד לאינסומניאק שממשיכים לשמור על המסורת של תצוגות גיימפליי אותנטיות, הם הסטודיו הכי אמין שיש מהבחינה הזו.
אז DF סיכמו את השאלה בהאם מדובר בהצצת דור הבא אמיתי עם תשובה די מוחצת של כן ואני נוטה להסכים, כן ברור שיש עוד הרבה לאן לטפס אבל זו נקודת התחלה ממש טובה שמראה פוטנציאל אמיתי וגבוה בטירוף לדור המתקרב וזה במשחק ללא תקציב ענק שעדיין לא מנצל את החומרה עד הסוף עם כל המודים שמריץ של 60 פריימים ומוד רזולוציה גבוהה וכו' אז רק לחשוב מה משחק AAA דור הבא ממוקד סחיטת מיץ של נוטי דוג יראה... יאמי.
אם רק סוני לא היתה מחרבנת את החגיגה עם ההכרזות האחרונות שלה. זה הדבר העיקרי שמעיב על הכל.
שמע זה ישמע מצחיק, אבל אני עף מכמה שהפרווה של ראצ'ט נראת טוב.
בעיקרון מה שמעיף אותי בראצט זה בערך מה שמעיף אותי בריטרנל, יש כל כך הרבה אפקטים ופיצוצים.
אני בכנות מרגיש שR&C 2016 היה קפיצה הרבה יותר מאסיבית גרפית לסדרה, אבל וזה אבל גדול.... כשאתה הולך לראות את R&C 2016 עכשיו, אחרי Rift Apart
מה שהיה נראה כל כך מרשים ב2016 נראה עכשיו נראה יפה אבל ריקני מאוד.
בסופו של דבר אני מרגיש שזה בכלל לא בעיה לקנות פס5 בשביל המשחק הזה, נכון זה לא משחק של 9 ונכון זה לא שיא הקפיצה האפשרית אבל זה עדיין הדבר הכי קרוב למשחק של 9 כמו שלאסקין והאחרים ציפו ורצו וכל הכבוד לאינסומאניק על זה
ואפשר רק לפנטז איך יראה ספיידרמן 2 פשוט לא מהעולם לא מהעולם! כאיש של ספיידרמן בוא נגיד שאני מאוד מאוד מאוד שמח לראות מה הם מצליחים לעשות עם R&C עכשיו.
Laskin כתב:נדב, לא האשמתי את הקורונה בזה שהמשחקים קרוב ג׳ן, אלא רק שתקופת הקרוס ג׳ן לא מסתיימת בשנה הראשונה של הקונסולה, והיא גולשת עמוק לתוך השנה השנייה. זה ככל הנראה היה החלק הלא מתוכנן.
לדעתי אם אתה חושב שבדור הבא יהיה משהו אחר - אתה טועה. גם פייבל 2 יצא בסבירות לא מבוטלת כקרוס ג׳ן בסמוך ליציאת הדור הבא ואולי אחרי שיצא כבר, גם gow3 וגם עוד איזה 2 משחקים ענקיים.
מה שכן, אולי הפעם כן יקשיבו לי ויביאו צוות קטן יותר כדי ליצור משחקים בהיקף קטן יותר אבל סופר מרשימים, כמו TLL, שהפעם יהיו בלעדיים רק לדור הבא. ככה הם יוכלו ״להרשות לעצמם״ שהמשחקים האלה לא ימכרו במחיר מלא את הכמויות שנדרשות לסופר פרוייקטים.
Laskin כתב:זה ככל הנראה תוכנן להיות 2020 ו-2021, כך שזה לא נחשב ״עמוק״ בתקופת הפס5, אלא השנה הראשונה שלה, וזה כן סביר בעיניי, הבאסה זה שזה גולש מעבר… ואני חושב שאתה מזלזל מאוד בעיכובים של הקורונה בפרוייקטים מאוד גדולים. בטח שיש מצב שזה דוחה אותם באיזה חצי שנה ויותר.
bling כתב:glass man כתב:bling כתב:צפיתי גם ו-וואלה - מרשים מאוד אני חייב לציין. האמון שלי בקפיצה הטכנית האפשרית של הדור הזה הושב, הוא לא תמיד נראה מדהים אבל מצד שני קשה להאשים אותם עם כל הגיוון האינסופי בסביבות אבל בחבילה הכוללת במיוחד בהתחשב שזה סוג של משחק של חלון השקה ועם כל זה שלא מדובר ב AAA גדול בלעדי, זה מאוד מרשים.
![]()
שמע זה ישמע מצחיק, אבל אני עף מכמה שהפרווה של ראצ'ט נראת טוב.
בעיקרון מה שמעיף אותי בראצט זה בערך מה שמעיף אותי בריטרנל, יש כל כך הרבה אפקטים ופיצוצים.
אני בכנות מרגיש שR&C 2016 היה קפיצה הרבה יותר מאסיבית גרפית לסדרה, אבל וזה אבל גדול.... כשאתה הולך לראות את R&C 2016 עכשיו, אחרי Rift Apart
מה שהיה נראה כל כך מרשים ב2016 נראה עכשיו נראה יפה אבל ריקני מאוד.
בסופו של דבר אני מרגיש שזה בכלל לא בעיה לקנות פס5 בשביל המשחק הזה, נכון זה לא משחק של 9 ונכון זה לא שיא הקפיצה האפשרית אבל זה עדיין הדבר הכי קרוב למשחק של 9 כמו שלאסקין והאחרים ציפו ורצו וכל הכבוד לאינסומאניק על זה
ואפשר רק לפנטז איך יראה ספיידרמן 2 פשוט לא מהעולם לא מהעולם! כאיש של ספיידרמן בוא נגיד שאני מאוד מאוד מאוד שמח לראות מה הם מצליחים לעשות עם R&C עכשיו.
מסכים איתך, בגדול גם אני חושב שראצ'ט לפס4 הרגיש קפיצה יותר גדולה אבל הוא בו זמנית גם בטח ירגיש ויראה הרבה יותר מיושן אחרי שתשחק בחדש (למרות שזה גם לא הוגן כלפי משחק הפס4 כי הוא רימייק, יכול להיות שעם ראצ'ט כהמשך בלעדי שפותח נטו לפס4 יכלנו לקבל עולמות הרבה יותר גדולים ומפורטים למשל במקום רק לשחזר שלבים ישנים בגרפיקה מדהימה)
החדש כשמתמקדים בפרטים נראה מטורף, אבל בגיימפליי לפעמים הוא מהמם ולפעמים נראה די MEH, ותראה אפילו בווידאו של DF, הם עשו קטע כזה של מעבר על משחקי הסדרה בקטע של איזה רחוק הגענו מימי הפס2, אז הם הראו את גרסת הפס2 ואז פס3 ואז קפצו ישר לפס5 מבלי להראות את הפס4, האפקט של הקפיצה בהחלט היה מורגש ונתן וואו אבל מרגיש לי שהם ידעו שהקטע הזה יהיה הרבה פחות אפקטיבי אם יראו את הפס4 ואז את הגרסה של 5...
ובכל זאת הוא עדיין נראה מצויין, האלמנטים של הגיימפליי שלו עם המימדים עדיין מגניבים ממש והם משהו שלא תוכל לחוות על דור קודם, הוא מפוצץ תוכן ומושקע והוא כנראה משחק הראצ'ט הטוב בכל הזמנים אז כן, בספר שלי הוא לגמרי שווה רכישה בפני עצמו של הפס5 והוא תירוץ מתקבל על הדעת (בטח אם אינפמס היה תירוץ בשבילי שהוא משחק בינוני לגמרי)
הבעיה היא שכשרכשתי את אינפמס בזמנו לא באמת קניתי את הפס4 נטו בשבילו, הרי ברור שהוא די בינוני, הוא היה רק תירוץ בשביל לקפוץ לדור הבא, קניתי אותו ואת הפס4 בשביל באמת לעבור לדור הבא ובשביל ההבטחה של הנה, זרם הבלעדיים ומשחקי דור הבא מתחיל ובקרוב יגיעו עוד הפקות שכמובן יהיו טובות יותר והסיבה האמיתית שאתה קונה את זה.
הפעם קשה לי יותר, אם אני קונה את ראצ'ט ואחרי זה אני יודע שמחכים לי לפחות שנתיים של קרוס ג'ן זה די מוריד לי את האוויר, סוני באמת אכזבה אותי ברמות קשה לי להמעיט בזה.
Laskin כתב:זה לא בחצי, אם זה היה פרוייקט של 4 שנים והתעכב בשנה אחת זה רבע, ואני מכיר הרבה פרויקטים שזה קרה להם, למעשה יש לי לא מעט כאלו, לצערי… כמובן שבתחום שונה לחלוטיןאבל כשיש לך מאות אנשים ברחבי העולם שעובדים על משהו במשותף וחלק לא יכולים להגיע לצילומים וחלק בבידוד כי היה מישהו חולה ועוד חלק לא יכולים לטוס וכו׳ - זה מסבך מאוד עניינים. לעבוד מהבית לא פותר הכל.
DrKeo כתב:Laskin כתב:זה לא בחצי, אם זה היה פרוייקט של 4 שנים והתעכב בשנה אחת זה רבע, ואני מכיר הרבה פרויקטים שזה קרה להם, למעשה יש לי לא מעט כאלו, לצערי… כמובן שבתחום שונה לחלוטיןאבל כשיש לך מאות אנשים ברחבי העולם שעובדים על משהו במשותף וחלק לא יכולים להגיע לצילומים וחלק בבידוד כי היה מישהו חולה ועוד חלק לא יכולים לטוס וכו׳ - זה מסבך מאוד עניינים. לעבוד מהבית לא פותר הכל.
הקורונה התחילה להיות גורם מפריע במרץ 2020. אם הורייזן כוון ל-2020, אז בשלב הזה הוא כבר היה אמור להיות בסביבות החצי שנה מהזדהבות. עכשיו הורייזן על סף החלקה ל2022, אפילו אם הוא יצא בחגים זה אומר שהוא יזדהב בערך 19 חודשים אחרי מרץ 2020. זה אומר שהטיעון שלך הוא שהקורונה גרמה לירידת תפוקה של 70%+, זה לא ראליסטי בשום צורה.
אולי הורייזן כיוון ל2020, אולי הוא גלש להם ל2021 ואפילו ל2022, זה קורה ולא הייתי מניד עפעף אם זה היה המקרה. אבל GOW2 + הורייזן 2 + GT7 + ספיידרמן וגלישה של הדור הקודם עד כמעט 2024? סורי, זה לא משהו שקורה ״בטעות״ או בגלל צירוף מקרים - זאת אסטרטגיה.
משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־ 41 אורחים