טוב אז חיפוש בגוגל אכן הראה שלל תוצאות שמעידות שאכן יש בעיה חמורה של קונסולות שמנות עם The last of us:
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=596011מה שמצחיק זה שהמקום שבו התרסק לפותח ההודעה המשחק 10 פעם זהה בדיוק למקום שאתמול התרסק גם לי!
אפשר לראות לפי התגובות של האנשים שלחלקם יש פס3 שמן ואין להם בעיות בדומה ללאסקין,אז כן יש פה עניין של מזל ומן הסתם לא כל פס3 שמן סובל מזה או עומד למות כמו שמתן חושב כי אז זו היתה קטסטרופה מטורפת.
מה שכן כמעט כולם בת'רד ללא יוצא מן הכלל כולל אלה שעובד להם חלק מדווחים על רעש חזק במיוחד שיוצא מהמכשיר שמעיד על מאמץ יתר,זאת אומרת המשחק כן קורע לפס3 השמנים את הצורה אבל השאלה היא מי גבר מספיק כדי לעמוד בזה

מצאתי עוד
לינק של מישהו שקורה לו בדיוק אותו סוג בעיה כמו של הסוני של החבר שמכבה את עצמו בזמן הגיימפליי עם נורה מהבהבת ושם אמרו לו שזה מנגנון של הסוני שנועד למנוע את זה שיעלה באש כי הוא מתחמם יותר מדי,הבנאדם שענה לו נראה שמבין כי הוא ישר ניחש שמדובר בדגם של ה 60 ג'יגה מההשקה שיכול לנגן משחקי PS2,ההמלצה שלו במקרה של The last of us במקרה של סוני שמתנהג ככה הוא חד וחלק לא לשחק על המכשיר (לא חושב שמדובר באיסור גורף על כל סוני של 60 ג'יגה KEO,רק אם הוא מגיב עם המנגנון שימור עצמי כמו בסוני של חבר שלי,כאמור ב GAF יש אנשים שמשחקים על ה 60,הייתי ממליץ לך לנסות להשיג עותק לבדיקה אם אפשר) ולכן אני גם אשמע בקולו ולא אעשה זאת,מצד שני הוא הביא רשימה של עוד כמה שמות בעייתיים למכשיר ובהם אנצ'רטד 3 אבל במקרה הזה החבר סיים על המכשיר גם את אנצ'רטד 2 וגם 3 ואפילו את TR האחרון (כן הוא מת על הסגנון הזה של המשחקים) ללא בעיות,בכל אופן אני לא אקח סיכון.
-------------------------------------------------------
ועכשיו עם ידיעה שאשכרה לא קשורה לתסכולים שלי עם המשחק

-
אז היוצרים של The last of us התארחו ב reddit וענו על שאלות הגולשים,אחת מהן היתה מה הולך להיות ה DLC של הסינגל והתשובה של ברוס סטרילי במאי המשחק היתה:
thanks for the nods.
and there's stuff in the
pipe... to be talked about soon-
ish... hang in there!
מי שסיים את המשחק יכול להבין את הרמז העבה שנזרק פה...
מי שלא הבין או זוכר-
בשלב של הביוב כשמסתובבים עם הנרי וסאם אנחנו מתוודעים ליומן שנכתב ע"י ניצול ששמו ish ששם הוא מתאר את קורות חייו בביוב עם קבוצת ניצולים נוספת שדרך הסיור אנחנו מתוודעים לגורלם הנורא של חלקם בעקבות מתקפת infected כשחלק מהילדים הומתו ע"י אחד הניצולים כדי שלא יסבלו כשהמפלצות דפקו על דלתם,ish לעומת זאת לפי מה שנראה ניצל ביחד עם עוד אישזה וברח משם
אני חושב שיש פה אחלה בסיס ל DLC ומאוד סיקרנה אותי הדמות הזו,וכן אני אוריד אותו גם אם יהיו לי תקלות,אין מצב שאני מפסיד את זה

הם ענו שם על עוד כמה שאלות מעניינות,כמו למשל שהחלק הכי קשה לתכנות במשחק היה ה AI של אלי והחברים בעיקר בקטעי ההתגנבות (מה שמעיד עד כמה אנחנו רחוקים בתחום הזה מ AI טוב,וגם בכלל,זה משהו שאין עליו מספיק דגש במשחקים),הם אמרו שהמשחקים האהובים עליהם זה ICO ו RE4 אי הקופים 2,האי של יושי ואחד מהם אמר שהמשחק הכי מצופה בשבילו זה TLG,בנוסף הם סיפקו עוד פרט מעניין שיכול להוסיף לויכוח המתמשך פה של טכנולוגיה שתורמת לגיימפליי-
מי ששיחק במשחק בטח צרם לו קצת או לפחות זה היה מתבקש במשחק פוסט אפוקליפטי שכולל ניצולים ו infected שיהיו כמה סצינות שמערבות את כל הגורמים ביחד,זאת אומרת set piece כלשהו שבו האנטרים נלחמים נגד המפלצות בזמן שאנו מתגנבים או אולי משתתפים בקרב וכו'- אז היוצר של המשחק חשף שסצינה כזו אכן היתה צריכה להתרחש אבל הזיכרון העלוב של הפס3 לא עמד בה וזה היה גדול עליו,גם ה AI של החברים שלך בקטעי ההתגנבות היה מאתגר בעיקר בגלל הזיכרון,הוא אמר שהם היו צריכים לקפוץ הרבה חישוקים בגלל זה ובנוסף לזה נאמר שלא היו עוד מודלים של האנטרים כמו נשים למשל שוב,כי אין מספיק זיכרון

-אין ספק שההחלטה של יצרני הקונסולות של הדור הבא להגדיל משמעותית את הזיכרון היתה חשובה מאוד לפי זה,אפילו יותר מכרטיס מסך מתקדם יותר,כי מחסור בזיכרון אשכרה פגע פה בגיימפליי של המשחק שהיה אמור להיות,כרטיס גראפי חזק יותר ישפר את המראה אבל בלי זיכרון אין את הסצנה בכלל-עדיף שיהיו קטעי גיימפליי קצת פחות יפים אבל לפחות שניתן לבצע מאשר לקבל משחק יפה יותר שמוגבל מבחינת מה שאפשר לעשות.
בכל אופן Q&A מעניין ביותר ויש עוד הרבה שאלות והתייחסויות שלהם למשחק למי שרוצה לקרוא:
http://www.reddit.com/r/IAmA/comments/1jg952/hi_were_neil_druckmann_creative_director_and/