The Last Of Us - הדיון הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

Re: The Last Of Us - הדיון הרשמי

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 05 אוגוסט 2013, 11:09

matangt8 כתב:
אני לא חושב שטומב ריידר היה משחק עד כדי כך טוב,תנסה לשחק בו בסיבוב שני והוא ישעמם אותך,אנצרטד לדעתי הסינימטיות שלו פשוט יכולה לגרום לשחקו להתלהב בכל פעם מחדש (וזה מה שקרה לי גם בפעם הרביעית..). בכל מקרה שני משחקים נהדרים שאני רוצה לראות איך הדור הבא ישפיע על שניהם :D

אני משחק במשחק בפעם השניה במקרים מאוד נדירים. בשני המקרים הללו, כנראה שלא אעשה את זה.

שני המשחקים נהדרים. טומב ריידר עושה כמה וכמה דברים הרבה יותר טוב ומעניין מאנצ'רטד, לפי דעתי. בהרבה מקרים, מדובר בדברים מאוד סובייקטיבים, כמו זה שאני מעדיף את עיצוב העולם המטרוידי בטומב ריידר, על פני המסדרונות הלינאריים של אנצ'רטד.
בשני המקרים, מדובר במשחקים שהיו מאוד forgettable, עבורי. כלומר, ברגע שסיימתי אותם, בערך הכל התפוגג לי מהראש, פרט לרגעים מוצלחים פה ושם.
במקרה של טומב ריידר, זה היה הרגע בסוף שיורים באויב האחרון עם שני אקדחים.
במקרה של אנצ'רטד זה היה הלחימה במטוס המתפרק והנפילה ממנו למדבר, או הקרב הנהדר ברכבת.
מעבר לרגעים אלו, המשחקים מאוד סרטי פופקורן קיציים. עשויים היטב, אבל עדין סרטי פופקורן.
בשורה התחתונה, נהניתי מטומב ריידר יותר, בגלל כמה דברים שאני אוהב במשחקים ולכן אני חושב שהוא משחק עדיף.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 05 אוגוסט 2013, 13:29

אני חיכיתי לטומב ריידר החדש ממש בקוצר רוח, ובהתחלה ממש התפלאתי מהרמה הגבוהה. ואי אפשר להתכחש - מדובר במשחק מרהיב ברובו... אבל ככל שיברו השעות ש השתעממתי יותר ויותר. להפך מאנצ׳רטד - לא רותקתי למסך. כל אלמנטים של ״עולם פתוח״ עשויים בצורה מאוד חובבנית ולא באמת מרגישים סיפוק כשאוספים הכל, ואת זה אומר מישהו שאסף ה-כ-ל, אבל מסיבות אחרות לגמרי (חברה שלי שיחקה בו גם כן אז אספתי עבורה כדי שתהיה חזקה יותר, שיהיה לה קל להמשיך). במידה מסויימת - עדיף משחק ליניארי כמו אנצ׳רטד לדעתי, מאשר סתם לאסוף 10 ביצים או לחפש ולירות ב-20 לוכדי חלומות
אבל האלמנט הבאמת גרוע במשחק הזה - זה העלילה. ממש משעממת בעיניי וידוייה גם כן בצורה חובבנית. באמת חבל.

סה״כ משחק טוב, אפילו טוב פלוס, אבל לא משהו מיוחד בעיניי. התחלה טובה ואולי ההמשכים יהיו מעניינים יותר.

סמל אישי של המשתמש
matangt8
Warrior

הודעהעל ידי matangt8 » 05 אוגוסט 2013, 14:14

Laskin כתב:אני חיכיתי לטומב ריידר החדש ממש בקוצר רוח, ובהתחלה ממש התפלאתי מהרמה הגבוהה. ואי אפשר להתכחש - מדובר במשחק מרהיב ברובו... אבל ככל שיברו השעות ש השתעממתי יותר ויותר. להפך מאנצ׳רטד - לא רותקתי למסך. כל אלמנטים של ״עולם פתוח״ עשויים בצורה מאוד חובבנית ולא באמת מרגישים סיפוק כשאוספים הכל, ואת זה אומר מישהו שאסף ה-כ-ל, אבל מסיבות אחרות לגמרי (חברה שלי שיחקה בו גם כן אז אספתי עבורה כדי שתהיה חזקה יותר, שיהיה לה קל להמשיך). במידה מסויימת - עדיף משחק ליניארי כמו אנצ׳רטד לדעתי, מאשר סתם לאסוף 10 ביצים או לחפש ולירות ב-20 לוכדי חלומות
אבל האלמנט הבאמת גרוע במשחק הזה - זה העלילה. ממש משעממת בעיניי וידוייה גם כן בצורה חובבנית. באמת חבל.

סה״כ משחק טוב, אפילו טוב פלוס, אבל לא משהו מיוחד בעיניי. התחלה טובה ואולי ההמשכים יהיו מעניינים יותר.

לא ממש מסכים איתך לגבי העלילה,לדדעתי רק הסוף רק היה קצת מאכזב אבל בפעם הראשונה אני ממש רותקתי למסך. הבעיה שלי זה הפעם השניה אבל עדיין.כמו שנדב אמר פעם שמשחק מושלם זה משחק שמשלב את המשחקיות שטומב ריידר עם הסינימטיות של אנצ'רטד. :D
תמונה

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 05 אוגוסט 2013, 16:03

רונן כתב:מה אני דיברתי, אפילו כמה פעמים, ומה גיא הבין. גם Pushmo מבריק, והוא מהתקופה הנוכחית, לא צריך ללכת כמה דורות אחורה.

להיפך: כל החוכמה בללכת כמה דורות אחורה היא בשביל להמחיש עד כמה עלובות החידות שאתה מתאר כאינטיליגנטיות לחידות מורכבות שאנשים הצליחו ליישם באמצעות כמה פיקסלים ייצוגיים על מסך דו מימדי ועם טכנולוגיה מוגבלת בהרבה. אבל מה זה משנה אם מדובר בPushmo (שכמו קתרין, הוא בסך הכל עוד טייק תלת מימדי על Sokoban) או more lemmings? ביקשת משחקים עם חידות יותר אינגיליגנטיות וקיבלת משהו שנמצא כמה דרגות מעל.

נראה לי שאתה מבלבל חידות אינטיליגנטיות מכל הדברים שבעולם עם חידות byte-size קלילות שאפשר לנוח בהן בן קטעי האקשן, כי המשחקים שאתה תמיד מזכיר כמו טומב ריידר וזלדה הם בדיוק אלו שעושים את החידות הפשוטות האלו. גם Darksiders או Half Life 2 משתמשים באותו עיקרון שהמטרה שלו היא בעיקר לשנות קצת את הpacing מקטעי הלחימה ולהוסיף גיוון למשחק. אבל לאתגר את המוח זה בטח לא מאתגר, כי מדובר כמעט תמיד בחידות לינאריות פשוטות ועם אינטראקציה מוגבלת שבסופו של דבר די מובילות אותך לפיתרון. בסופו של דבר רוב החידות במשחקי פעולה ותפקידים נופלות בדיוק בזאנר הזה של החידות הפשוטות והלינאריות.
לעומת זאת, דווקא עם פורטל 2 שהוא כולו משחקי חידות באורך מלא אתה מציין שנתקעת באמצע, ככה שאולי אתה מלכתחילה בכלל טיפוס שמחפש משהו קליל בין קטעי האקשן, או לכל היותר סשנים קצרים של חידות בלבד - ולא הרפתקה ארוכה שכולה חידות שרק יותר ויותר messing with your mind.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 05 אוגוסט 2013, 21:38

שמעו אני פשוט בהלם ממה שהמשחק הזה עושה לפס3 השמנים,נוטי דוג פישלה פה בענק- אז בקיצור אחרי שלקחתי את הפס3 השמן והבקושי משומש של החבר המשחק עבד בצורה חלקה לגמרי,בלי תקיעות,חפצים שלא נטענים,סאונד שנקטע,ריסטארטים ושאר התקלות המוזרות שהיו לי מה שכמובן אומר שהבעיה היתה בסוני שלי.

טוב אז החלטתי לעשות משחק אחרון עליו על רמת הישרדות+ בתקווה שאני באמת אוכל לשחק בכיף ולחוות אותו ללא בעיות ככה שאסיים אותו בטעם טוב יותר,אבל נחשו מה? הסוני השמן של החבר פשוט משתנק מהמשחק הזה,וכנראה זה כל כך גדול עליו שהוא פאקינג כיבה את עצמו באמצע הגיימפליי!
בלי אזהרה,בלי ריסטארט,בום! פשוט התכבה והנורה האדומה היבהבה ולא איפשרה לי להדליק אותו מחדש עד שניתקתי את אספקת החשמל וחיברתי אותו שוב,אף פעם לא ראיתי מכשיר חשמל שמגיב ככה.
הפעם הראשונה קרתה לפני כמה ימים וחשבתי שזה אולי חד פעמי וכו' והחלטתי להמשיך לשחק אבל הרגע זה קרה לי פעם שנייה! אין,פשוט אין לי נחת עם המשחק הזה.

הצרה היא שמדובר בסוני השמן דגם השקה 60 ג'יגה (ולא ה 80 כמו שחשבתי שיש לו) כי הוא החליט בזמנו לקנות משומש בזול ולחסוך ובסוף מתברר שזה יעלה לו הרבה יותר ביוקר בגלל זה,אבל עכשיו שזה כבר קרה פעמיים אני מפחד לשחק שוב מחשש שאני אדפוק לו את המכשיר,ככה שאפילו משחק שני בהישרדות פלוס אני כנראה לא אזכה לשחק :-(

בושה וחרפה לנוטי דוג,אסור היה להם לשחרר משחק במצב כזה ולא אכפת לי אם אנחנו בעלי הדגם השמן מיעוט או לא,המשחק צריך להיתמך ולעבוד כמו שצריך על כל הדגמים.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 05 אוגוסט 2013, 22:06

bling כתב:שמעו אני פשוט בהלם ממה שהמשחק הזה עושה לפס3 השמנים,נוטי דוג פישלה פה בענק- אז בקיצור אחרי שלקחתי את הפס3 השמן והבקושי משומש של החבר המשחק עבד בצורה חלקה לגמרי,בלי תקיעות,חפצים שלא נטענים,סאונד שנקטע,ריסטארטים ושאר התקלות המוזרות שהיו לי מה שכמובן אומר שהבעיה היתה בסוני שלי.

טוב אז החלטתי לעשות משחק אחרון עליו על רמת הישרדות+ בתקווה שאני באמת אוכל לשחק בכיף ולחוות אותו ללא בעיות ככה שאסיים אותו בטעם טוב יותר,אבל נחשו מה? הסוני השמן של החבר פשוט משתנק מהמשחק הזה,וכנראה זה כל כך גדול עליו שהוא פאקינג כיבה את עצמו באמצע הגיימפליי!
בלי אזהרה,בלי ריסטארט,בום! פשוט התכבה והנורה האדומה היבהבה ולא איפשרה לי להדליק אותו מחדש עד שניתקתי את אספקת החשמל וחיברתי אותו שוב,אף פעם לא ראיתי מכשיר חשמל שמגיב ככה.
הפעם הראשונה קרתה לפני כמה ימים וחשבתי שזה אולי חד פעמי וכו' והחלטתי להמשיך לשחק אבל הרגע זה קרה לי פעם שנייה! אין,פשוט אין לי נחת עם המשחק הזה.

הצרה היא שמדובר בסוני השמן דגם השקה 60 ג'יגה (ולא ה 80 כמו שחשבתי שיש לו) כי הוא החליט בזמנו לקנות משומש בזול ולחסוך ובסוף מתברר שזה יעלה לו הרבה יותר ביוקר בגלל זה,אבל עכשיו שזה כבר קרה פעמיים אני מפחד לשחק שוב מחשש שאני אדפוק לו את המכשיר,ככה שאפילו משחק שני בהישרדות פלוס אני כנראה לא אזכה לשחק :-(

בושה וחרפה לנוטי דוג,אסור היה להם לשחרר משחק במצב כזה ולא אכפת לי אם אנחנו בעלי הדגם השמן מיעוט או לא,המשחק צריך להיתמך ולעבוד כמו שצריך על כל הדגמים.

זה באמת ביזיוני למדי. כשאתה קונה קונסולה בהשקה, אתה עושה את זה מתוך ידיעה שגם את המשחק שייצא בעוד 7 שנים, היא תפעיל בדיוק כמו קונסולה שמיוצרת שלוש שנים אחריה.
זו פשלה די עצומה של סוני, לתת למשחק שלא פועל אצל חלק מבסיס המשתמשים שלה, לצאת.

אם באמת מדובר בתקלות בדגמים השמנים ולא סתם ביש מזל, זה פשוט קטע מחורבן.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
matangt8
Warrior

הודעהעל ידי matangt8 » 06 אוגוסט 2013, 08:25

Nucleus_Dawn כתב:
זה באמת ביזיוני למדי. כשאתה קונה קונסולה בהשקה, אתה עושה את זה מתוך ידיעה שגם את המשחק שייצא בעוד 7 שנים, היא תפעיל בדיוק כמו קונסולה שמיוצרת שלוש שנים אחריה.
זו פשלה די עצומה של סוני, לתת למשחק שלא פועל אצל חלק מבסיס המשתמשים שלה, לצאת.

אם באמת מדובר בתקלות בדגמים השמנים ולא סתם ביש מזל, זה פשוט קטע מחורבן.

אני לא יודע אם הייתה ציני אבל אני אגיב בכל זאת,רוב המכשירים השמנים בכללי מתים כבר הוא שהם עומדים למות. בלינג מה שקורה למכשיר זה שהוא מתחיל לקבל את YLOD שזה כמו RROD כמו שאתה יודע. לפי התיאור שלך תפסיק לשחק במשחק אם אתה לא רוצה לקחת סיכונים. וכן היה לי פס3 שמן שמת ב2010 אחרי ששיחקתי בריבוט של MOH... :cry:
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 אוגוסט 2013, 01:31

bling כתב:שמעו אני פשוט בהלם ממה שהמשחק הזה עושה לפס3 השמנים,נוטי דוג פישלה פה בענק- אז בקיצור אחרי שלקחתי את הפס3 השמן והבקושי משומש של החבר המשחק עבד בצורה חלקה לגמרי,בלי תקיעות,חפצים שלא נטענים,סאונד שנקטע,ריסטארטים ושאר התקלות המוזרות שהיו לי מה שכמובן אומר שהבעיה היתה בסוני שלי.

אתה מפחיד אותי כי יש לי פס3 שמן ואני מת לקנות את המשחק.
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 06 אוגוסט 2013, 01:40

שלי שמן וסייימתי אותו כבר 3 פעמים וכמה שעות טובות במולטי ואף פעם לא היו לי בעיות.
אבל זה ה-40 גיגה.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 06 אוגוסט 2013, 03:46

matangt8 כתב:אני לא יודע אם הייתה ציני אבל אני אגיב בכל זאת,רוב המכשירים השמנים בכללי מתים כבר הוא שהם עומדים למות. בלינג מה שקורה למכשיר זה שהוא מתחיל לקבל את YLOD שזה כמו RROD כמו שאתה יודע. לפי התיאור שלך תפסיק לשחק במשחק אם אתה לא רוצה לקחת סיכונים. וכן היה לי פס3 שמן שמת ב2010 אחרי ששיחקתי בריבוט של MOH... :cry:

לא הייתי ציני.

אם מה שאתה אומר נכון, אז המצב אפילו יותר גרוע ממה שהוצג כאן. קונסולה שנהרסת לגמרי בצורה הזאת, היא קונסולה שלא מתוכננת טוב. יכולות להיות פה ושם תקלות נקודתיות, כמו בעיה בעינית, אבל קונסולה שפשוט מתה לגמרי?
אם זה נכון שזה קורה לכל הPS3 השמנים, אז זה יותר גרוע מRROD.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 אוגוסט 2013, 10:40

Laskin כתב:שלי שמן וסייימתי אותו כבר 3 פעמים וכמה שעות טובות במולטי ואף פעם לא היו לי בעיות.
אבל זה ה-40 גיגה.

יש לי 60 גיגה שיגור :/

סמל אישי של המשתמש
matangt8
Warrior

הודעהעל ידי matangt8 » 06 אוגוסט 2013, 10:42

Nucleus_Dawn כתב:
לא הייתי ציני.

אם מה שאתה אומר נכון, אז המצב אפילו יותר גרוע ממה שהוצג כאן. קונסולה שנהרסת לגמרי בצורה הזאת, היא קונסולה שלא מתוכננת טוב. יכולות להיות פה ושם תקלות נקודתיות, כמו בעיה בעינית, אבל קונסולה שפשוט מתה לגמרי?
אם זה נכון שזה קורה לכל הPS3 השמנים, אז זה יותר גרוע מRROD.

לדגמים השמנים יש 3 דורות עד שיצא הסלים,
1.זה מה שאני מניח שיש לכם שזה ה60 גיגה שיצא בהשקה ביחד עם ה20 גיגה.
2.זה שהחליפו את ה60 גיבה לאחד בלי תמיכה מלא בPS2 ו80 גיגה.
3.פה כבר היו דגמי ה80 גיגה עם 2 USB ודגמי 40 גיגה וגם 160 גיגה.

בדרך כלל למי שיש את הדור השלישי כמו לאסקין הוא במצב סבבה. למי שיש את הדור הראשון/שני יש לו בעיה כי בזמנו אמרו שהYLOD קורה בערך אחרי בין 18 ל24 חודש. זאת בעיה חמורה שהייתה פחות נפוצה מRROD אבל עדיין בעיה חמורה שממש עצבנה אותי שזה קרה (ואני שמרתי על המכשיר שלי :cry: )
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 06 אוגוסט 2013, 13:27

matangt8 כתב:לדגמים השמנים יש 3 דורות עד שיצא הסלים,
1.זה מה שאני מניח שיש לכם שזה ה60 גיגה שיצא בהשקה ביחד עם ה20 גיגה.
2.זה שהחליפו את ה60 גיבה לאחד בלי תמיכה מלא בPS2 ו80 גיגה.
3.פה כבר היו דגמי ה80 גיגה עם 2 USB ודגמי 40 גיגה וגם 160 גיגה.

בדרך כלל למי שיש את הדור השלישי כמו לאסקין הוא במצב סבבה. למי שיש את הדור הראשון/שני יש לו בעיה כי בזמנו אמרו שהYLOD קורה בערך אחרי בין 18 ל24 חודש. זאת בעיה חמורה שהייתה פחות נפוצה מRROD אבל עדיין בעיה חמורה שממש עצבנה אותי שזה קרה (ואני שמרתי על המכשיר שלי :cry: )

אין לי דגם שמן.

אם מה שאתה אומר נכון וכל הדגמים הראשונים מתים אחרי שנה וחצי-שנתיים, אז זו בעיה הרבה יותר נפוצה מהRROD. הRROD, בהערכות הכי פאנבואיות ופסימיות פגע בשליש מהקונסולות מהדגמים הראשונים (לפני דגמי הפלקון, שיצאו בסוף 2007).
לפי מה שאתה אומר, זו בעיה של כל הדגמים המוקדמים של הPS3.

אז או שלא הבנתי אותך נכון, או שזו בעיה הרבה יותר גרועה מRROD.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 06 אוגוסט 2013, 13:29

א' אני די בטוח שהRROD פגע בשתי שליש מהקונסולות הראשונות.

ב' הנתון הזה של מתן לגבי שנה וחצי - שנתיים של חיי הקונסולה השמנה לא נשמע הגיוני בכלל.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 06 אוגוסט 2013, 22:23

טוב אז חיפוש בגוגל אכן הראה שלל תוצאות שמעידות שאכן יש בעיה חמורה של קונסולות שמנות עם The last of us:

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=596011

מה שמצחיק זה שהמקום שבו התרסק לפותח ההודעה המשחק 10 פעם זהה בדיוק למקום שאתמול התרסק גם לי!

אפשר לראות לפי התגובות של האנשים שלחלקם יש פס3 שמן ואין להם בעיות בדומה ללאסקין,אז כן יש פה עניין של מזל ומן הסתם לא כל פס3 שמן סובל מזה או עומד למות כמו שמתן חושב כי אז זו היתה קטסטרופה מטורפת.
מה שכן כמעט כולם בת'רד ללא יוצא מן הכלל כולל אלה שעובד להם חלק מדווחים על רעש חזק במיוחד שיוצא מהמכשיר שמעיד על מאמץ יתר,זאת אומרת המשחק כן קורע לפס3 השמנים את הצורה אבל השאלה היא מי גבר מספיק כדי לעמוד בזה :)

מצאתי עוד לינק של מישהו שקורה לו בדיוק אותו סוג בעיה כמו של הסוני של החבר שמכבה את עצמו בזמן הגיימפליי עם נורה מהבהבת ושם אמרו לו שזה מנגנון של הסוני שנועד למנוע את זה שיעלה באש כי הוא מתחמם יותר מדי,הבנאדם שענה לו נראה שמבין כי הוא ישר ניחש שמדובר בדגם של ה 60 ג'יגה מההשקה שיכול לנגן משחקי PS2,ההמלצה שלו במקרה של The last of us במקרה של סוני שמתנהג ככה הוא חד וחלק לא לשחק על המכשיר (לא חושב שמדובר באיסור גורף על כל סוני של 60 ג'יגה KEO,רק אם הוא מגיב עם המנגנון שימור עצמי כמו בסוני של חבר שלי,כאמור ב GAF יש אנשים שמשחקים על ה 60,הייתי ממליץ לך לנסות להשיג עותק לבדיקה אם אפשר) ולכן אני גם אשמע בקולו ולא אעשה זאת,מצד שני הוא הביא רשימה של עוד כמה שמות בעייתיים למכשיר ובהם אנצ'רטד 3 אבל במקרה הזה החבר סיים על המכשיר גם את אנצ'רטד 2 וגם 3 ואפילו את TR האחרון (כן הוא מת על הסגנון הזה של המשחקים) ללא בעיות,בכל אופן אני לא אקח סיכון.
-------------------------------------------------------

ועכשיו עם ידיעה שאשכרה לא קשורה לתסכולים שלי עם המשחק :-)-
אז היוצרים של The last of us התארחו ב reddit וענו על שאלות הגולשים,אחת מהן היתה מה הולך להיות ה DLC של הסינגל והתשובה של ברוס סטרילי במאי המשחק היתה:

thanks for the nods.

and there's stuff in the pipe... to be talked about soon-ish... hang in there!

מי שסיים את המשחק יכול להבין את הרמז העבה שנזרק פה...
מי שלא הבין או זוכר-
ספויילר: הצג
בשלב של הביוב כשמסתובבים עם הנרי וסאם אנחנו מתוודעים ליומן שנכתב ע"י ניצול ששמו ish ששם הוא מתאר את קורות חייו בביוב עם קבוצת ניצולים נוספת שדרך הסיור אנחנו מתוודעים לגורלם הנורא של חלקם בעקבות מתקפת infected כשחלק מהילדים הומתו ע"י אחד הניצולים כדי שלא יסבלו כשהמפלצות דפקו על דלתם,ish לעומת זאת לפי מה שנראה ניצל ביחד עם עוד אישזה וברח משם

אני חושב שיש פה אחלה בסיס ל DLC ומאוד סיקרנה אותי הדמות הזו,וכן אני אוריד אותו גם אם יהיו לי תקלות,אין מצב שאני מפסיד את זה :)

הם ענו שם על עוד כמה שאלות מעניינות,כמו למשל שהחלק הכי קשה לתכנות במשחק היה ה AI של אלי והחברים בעיקר בקטעי ההתגנבות (מה שמעיד עד כמה אנחנו רחוקים בתחום הזה מ AI טוב,וגם בכלל,זה משהו שאין עליו מספיק דגש במשחקים),הם אמרו שהמשחקים האהובים עליהם זה ICO ו RE4 אי הקופים 2,האי של יושי ואחד מהם אמר שהמשחק הכי מצופה בשבילו זה TLG,בנוסף הם סיפקו עוד פרט מעניין שיכול להוסיף לויכוח המתמשך פה של טכנולוגיה שתורמת לגיימפליי-
מי ששיחק במשחק בטח צרם לו קצת או לפחות זה היה מתבקש במשחק פוסט אפוקליפטי שכולל ניצולים ו infected שיהיו כמה סצינות שמערבות את כל הגורמים ביחד,זאת אומרת set piece כלשהו שבו האנטרים נלחמים נגד המפלצות בזמן שאנו מתגנבים או אולי משתתפים בקרב וכו'- אז היוצר של המשחק חשף שסצינה כזו אכן היתה צריכה להתרחש אבל הזיכרון העלוב של הפס3 לא עמד בה וזה היה גדול עליו,גם ה AI של החברים שלך בקטעי ההתגנבות היה מאתגר בעיקר בגלל הזיכרון,הוא אמר שהם היו צריכים לקפוץ הרבה חישוקים בגלל זה ובנוסף לזה נאמר שלא היו עוד מודלים של האנטרים כמו נשים למשל שוב,כי אין מספיק זיכרון :|
-אין ספק שההחלטה של יצרני הקונסולות של הדור הבא להגדיל משמעותית את הזיכרון היתה חשובה מאוד לפי זה,אפילו יותר מכרטיס מסך מתקדם יותר,כי מחסור בזיכרון אשכרה פגע פה בגיימפליי של המשחק שהיה אמור להיות,כרטיס גראפי חזק יותר ישפר את המראה אבל בלי זיכרון אין את הסצנה בכלל-עדיף שיהיו קטעי גיימפליי קצת פחות יפים אבל לפחות שניתן לבצע מאשר לקבל משחק יפה יותר שמוגבל מבחינת מה שאפשר לעשות.

בכל אופן Q&A מעניין ביותר ויש עוד הרבה שאלות והתייחסויות שלהם למשחק למי שרוצה לקרוא:
http://www.reddit.com/r/IAmA/comments/1jg952/hi_were_neil_druckmann_creative_director_and/

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 06 אוגוסט 2013, 14:38

תודה, בלינג. המון דברים מעניינים.

הDLC נשמע אדיר. הקטע הזה במשחק היה נהדר ומגניב שנזכה לחוות בעצמנו את מה שקרה בביוב.

די ברור שהסיבה לכך שלא היו מפגשים בין שתי סוגי האויבים היא מגבלה טכנית. הויכוח לגבי כמה שכוח עיבוד תורם לחופש יצירתי ולקידום המדיום הוא בין אנשים שמבינים למה הוא עושה את זה ובין אנשים שלא. כלומר, אין ממש ויכוח. מדובר במדיום שכל כולו מתבסס על כוח עיבוד וגם אם זה היה משפר רק את האימרסיות במשחקים, זה היה שיפור חשוב וקריטי. ברור שהוא משפר עוד המון תחומים.

ראינו דברים דומים במשחקים אחרים (בסדרת FAR CRY, למשל), אבל זה תמיד במשחקים עם AI הרבה פחות מעניין ומורכב מבTLOU.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
infected aviad
Trainee

הודעהעל ידי infected aviad » 06 אוגוסט 2013, 23:38

ברזידטנס היו קטעים כאלה, מה שגורם לי לחשוב:
לא יכלו לעשות קטעים כאלה במש כשפשוט ספציפית בקטעים האלה יורידו זמנית דברים שתופסיםנאת הזיכרון?
תמונה
it is not a shame to have dreams unfulfilled, it is a shame to have dreams not trying to fulfill. - Herman Cain

תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 06 אוגוסט 2013, 15:48

infected aviad כתב:ברזידטנס היו קטעים כאלה, מה שגורם לי לחשוב:
לא יכלו לעשות קטעים כאלה במש כשפשוט ספציפית בקטעים האלה יורידו זמנית דברים שתופסיםנאת הזיכרון?

שמע אנחנו לא מפתחים אבל אם אני צריך להמר לפי הדברים שלהם אז הבעיה בטח קשורה לניהול של מספר מערכות AI מורכבות בו זמנית- זאת אומרת אתה צריך להתגנב עם אלי ואולי עוד דמויות וכידוע ה AI שלהן גם אם רחוק מאידיאלי הוא מורכב מאוד,בנוסף לזה אתה צריך AI מורכב של בני האדם שנלחמים במפלצות ושיגיב כמו שצריך במקרה שאתה מתגלה או כשאתה מחליט לירות עליו מהצד לדעת להגיב אליך ואל החבורה שלך בצורה אמינה,בנוסף יש את ה AI של המפלצות שזה שטויות כי הם רק צריכים לתקוף את כולם (בגלל זה באנצ'רטד 2 לא היתה בעיה לעשות קטע כזה של בני אדם יורים על השומרים העתיקים בסוף של המשחק כי מדובר ב AI די סטנדרטי של כולם תוקפים את כולם) אבל גם זה תופס מקום,בנוסף יכול להיות שבגלל שמדובר באחד המנועים הכי תובעניים של הדור הזה לא ניתן היה להכניס מספיק מודלים כדי ליצור סצינה אמינה עם AI שיתנהג כמו שצריך,הרי אפילו בנות אדם שנלחמות נגדך נחתכו בגלל סיבות דומות.

Blue&Black
Trainee

הודעהעל ידי Blue&Black » 07 אוגוסט 2013, 18:09

פלאטינום 43 בThe last of us.
כנראה המשחק הכי טוב ששיחקתי בו בדור הזה. אבל הפלאטינום לוקח ממש הרבה זמן גם 100% בקמפיין וגם לסיים על כל הרמות כולל NG+ ואז פעמיים להגיע לסיים את השבוע ה12 במולטי.
המולטיפלייר של המשחק לא רע, והוא יכול להיות ממש כיף בשילוב האסטרטגיה והחפצים שמוצאים כמו בקמפיין והוא גם עבד חלק לגמרי. הקטע זה שמעבר לאלמנטים של הקמפיין הוא ממש לא מגוון ומקרי, אין בכלל הרבה בונוסים ודברים נחמדים לעצב את הדמות שלך בהשוואה לאנצ׳רטד 3, יש רק שני מצבי משחק זהים, מרגיש שהתעצלו על המולטי והיה יכול להיות משחק מדהים גם בלעדיו. אני לא מבין איך לא שו לפחות מצב קואופ הישרדות של גלי אינפקטד, זה יותר ממתבקש... סביר להניח שDLC ישפר את המולטי אבל זה לא הוגן יהיה לשלם על הדברים האלה, היו צריכים להוסיף עוד מצבים מלכתחילה למולטי הזה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
infected aviad
Trainee

הודעהעל ידי infected aviad » 07 אוגוסט 2013, 12:29

תתחדש!
אז אני מבין שמבחינת הטרופיז הוא כמו kz2, לא משהו וסתם דורש חרישה מעצבנת...
תמונה
it is not a shame to have dreams unfulfilled, it is a shame to have dreams not trying to fulfill. - Herman Cain

תמונה

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 21 אוגוסט 2013, 14:15

bling כתב:
שמע אנחנו לא מפתחים אבל אם אני צריך להמר לפי הדברים שלהם אז הבעיה בטח קשורה לניהול של מספר מערכות AI מורכבות בו זמנית- זאת אומרת אתה צריך להתגנב עם אלי ואולי עוד דמויות וכידוע ה AI שלהן גם אם רחוק מאידיאלי הוא מורכב מאוד,בנוסף לזה אתה צריך AI מורכב של בני האדם שנלחמים במפלצות ושיגיב כמו שצריך במקרה שאתה מתגלה או כשאתה מחליט לירות עליו מהצד לדעת להגיב אליך ואל החבורה שלך בצורה אמינה,בנוסף יש את ה AI של המפלצות שזה שטויות כי הם רק צריכים לתקוף את כולם (בגלל זה באנצ'רטד 2 לא היתה בעיה לעשות קטע כזה של בני אדם יורים על השומרים העתיקים בסוף של המשחק כי מדובר ב AI די סטנדרטי של כולם תוקפים את כולם) אבל גם זה תופס מקום,בנוסף יכול להיות שבגלל שמדובר באחד המנועים הכי תובעניים של הדור הזה לא ניתן היה להכניס מספיק מודלים כדי ליצור סצינה אמינה עם AI שיתנהג כמו שצריך,הרי אפילו בנות אדם שנלחמות נגדך נחתכו בגלל סיבות דומות.

לדעתי זו פחות בעיה טכנית של כח ויותר בעיה של עיצוב: משחקים כמו Gears ו-HL בטח ש-Halo מציגים קרבות AI משמעותיים בין כמה factions של אויבים שבכל אחד מהם יש קלאסים שונים שמגיבים אחרת. אבל זה מצריך הרבה השקעה דווקא באיפיון של קרבות כאלו, קביעת התנהגויות, התאמה של אנימציות וכדומה. זה מצריך הרבה יותר התעסקות "ללמד" AI להיות מסוגל להגיב לאיומים מסוגים שונים מאשר רק לדמות השחקן, וכנראה שזה לא היה כיוון שND רצו לקחת. מספיק שיש לך מצב בודד שבו זומבי ואדם עומדים זה לצד זה אבל בוחרים לתקוף את השחקן במקום אחד את השני וזה כבר הורס לחלוטין את הimmersion של המשחק.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 31 אוגוסט 2013, 17:56

ג'ואל, יש משהו קומה שניה! אין בעיה, פאווו... חץ בעין. מתגנב לצד לקומה, ג'ואל יש עוד משהו שם!!! פאוו... עוד חץ בגרון. או מגניב, אני יכל לקחת את החץ. עוד משהו מתגנב, חוטף, יורה בחבר שלו מטווח אפס ואז חונק לסיום. שמשהו יעצור את הרמבו הזה :D. איזה משחק אדיר.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 22 ספטמבר 2013, 18:19

למי שיודע,
אני נמצא כרגע עם ellie (בחלק של הwinter) כאשר החבורה של david מנסה להרוג אותי (רגע אחרי שירו בסוס).
עוד כמה נשאר לי עד סוף המשחק?
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 22 ספטמבר 2013, 18:41

Death_119 כתב:למי שיודע,
אני נמצא כרגע עם ellie (בחלק של הwinter) כאשר החבורה של david מנסה להרוג אותי (רגע אחרי שירו בסוס).
עוד כמה נשאר לי עד סוף המשחק?

3+ שעות בערך.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 22 ספטמבר 2013, 19:09

פגשתי את הקליקר הראשון, עוד כמה זמן יש לי? :D

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 44 אורחים