הדור הבא | נושא קנית המכשירים

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Yahel12
Warrior

Re: הדור הבא | נושא קנית המכשירים

הודעהעל ידי Yahel12 » 28 אוקטובר 2013, 08:12

bling כתב:כבר ביררתי אתמול מול אמריקן אקספרס והעמלה לא נוראית,הם לוקחים לי 1.7 אחוז על ההמרה שזה בערך 37 ש"ח,לא משהו ששווה לי לטרוח ולחפש אלטרנטיבות על מנת להוזיל או לבטל.

ובקשר לשאלה שלך לא ענו לך כי אין לאנשים מושג,גם אני מזמין לראשונה בצורה כזו ואני לא יודע איך זה עובד,אצלי בכל מקרה מישהו חייב יהיה להיות בבית אז אני לא דואג אבל אני בטוח ב 100 אחוז שיש פרוצדורה מסודרת במקרה שכזה ואין לך מה לדאוג,ככה או אחרת אתה תקבל את החבילה.

קצת מלחיץ שאני מפקיד המון כסף בידיים של מישהו.. פשוט נצטרך לסמוך על זה

SgtDonowitz
Warrior

הודעהעל ידי SgtDonowitz » 28 אוקטובר 2013, 10:08

Yahel12 כתב:יש לי שאלה, שבוחרים באפשרות של המשלוח שמכסה את המכס והכול (AMAZON GLOBAL PRIORITY), איך אני אמור לדעת מתי השליח מגיע אליי? כי אני לא נמצא בבית 24/7 בשבילו.. אני לא רוצה שיהיה מצב שהוא יגיע ואני לא אהיה בבית ואז זה ידחה..

ובנוסף איזו חברת משלוחים אחראית על זה בכלל?

תודה.

הזמנתי לא מזמן פריט ששלחו לי דרך DHL. הייתה אפשרות מעקב וגם השליח התקשר אלי לטלפון בשביל לתאם איתי מתי הוא יגיע לבית שלי. אני מאמין שאם מדובר בחברת שילוח פרטית אז התהליך יהיה דומה.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 28 אוקטובר 2013, 10:25

כן. הם צריכים להתקשר ולתאם איתך מתי להגיע.

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 28 אוקטובר 2013, 18:32

אמזון שולחים דרך DHL בד"כ. בנוסף, אתה מקבל מייל שהחבילה בדרך, יש מעקב אחרי כל שלב (כולל מתי זה מגיע לשליח), והוא מתקשר גם לתאם.
בנוסף אתה יכול לבקש שיביאו את זה לאחת מתחנות חלוקה (גם למשל תחנת מנטה) ואז לקחת לבד מתי שנוח לך (כולל תחנות שפתוחות 24/7), אבל כנראה שזה יהיה טיפה יותר זמן מאשר שליח.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 28 אוקטובר 2013, 20:20

אני חושב שלאור הדיווחים המרובים על מצב הקונסולות כיום, והשאלות שנשארו פתוחות - אפשר לסכם את הנושא הזה, "קניית מכשירי הדור הבא" - כך:

חכו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 אוקטובר 2013, 12:39

Laskin כתב:אני חושב שלאור הדיווחים המרובים על מצב הקונסולות כיום, והשאלות שנשארו פתוחות - אפשר לסכם את הנושא הזה, "קניית מכשירי הדור הבא" - כך:

חכו.

TRUE, אני חם על קונסולה אבל אני מתאפק. בטח גם אחרי הVGA יהיה קל יותר להחליט איזו.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 28 אוקטובר 2013, 12:51

Laskin כתב:אני חושב שלאור הדיווחים המרובים על מצב הקונסולות כיום, והשאלות שנשארו פתוחות - אפשר לסכם את הנושא הזה, "קניית מכשירי הדור הבא" - כך:

חכו.

לאסקין זה נכון בעיקר ל ONE (לא שזה משנה,הרי ברור שהכל יתוקן בעתיד ולא שבאמת ה ONE מתקשה להריץ משחק כמו COD על 1080P) ובלי קשר,מה זה יעזור לך לחכות,גם אם פישלו עם הקונסולות הרי אתה לא באמת הולך לוותר על הקנייה של הקונסולה שמושכת אותך (אלא אם כן אתה תהיה עם PC בלבד )ושבכל מקרה תקנה,אז מה זה משנה אם עכשיו ואז תוריד פאטצ'ים שיסדרו את הבעיות עם השנים או בעתיד שתקנה קונסולה מעודכנת מראש?
זה לא באמת משנה,לחכות בשורה התחתונה לא עוזר לך אלא אם כן אתה מדבר איתי על סוף הדור כשהכל בחצי מחיר (ואז אנחנו חוזרים לזה שיש לך PC חזק שהעביר לך את הדור,למי שאין PC לא יכול להרשות לעצמו לחכות את כל הזמן הזה)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 28 אוקטובר 2013, 21:23

זה משנה, כי סביר להניח שכמות העצבים שקונים-מראש יקבלו במהלך החודשיים הראשונים תהיה עצומה, כמו גם שעות מבוזבזות ותוכן שעלול ללכת לאיבוד אחרי עדכונים ראשוניים שכאלו... בנוסף, עלולות לצוץ כמובן תקלות שהחברות לא צפו, תקלות שיצריכו שליחה למעבדה או גרוע מכך. זה אולי לא סביר אחרי הבלגאן של הדור הקודם - אך לגמרי בגדר אפשרי. דבר שני - אם למשל מיקרוסופט לא תמכור כפי שהיא צופה - עלולה להיות ירידת מחיר כבר בתחילת שנת 2014, אולי גירסה ללא קינקט אם יתברר כבעייתי גם כן... והכי חשוב - יש דברים שאנחנו לא יכולים לצפות. בעיות חדשות שלא היו בעבר.

אם אתה רוצה להיות שפן נסיונות - תקנה בהשקה.
אם אתה רוצה להיות צרכן חכם - חכה חודשיים עד חצי שנה, בהתאם למסוגלות שלך להתמודד עם דחיית סיפוקים.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 28 אוקטובר 2013, 13:44

תוכן שעלול ללכת לאיבוד בגלל עדכון?
זה לא נראה לי קרה אי פעם אבל מזל שגם במקרה הכי גרוע היום התוכן מקושר ליוזר ולא לקונסולה (אלא אם כן אתה נינטנדו).

בקשר לתקלות אחרות,זה נכון לכל השקה,לאוו דווקא לאור ההתפתחויות האחרונות כמו שהצגת את זה,כן יכולה להיות קטסטרופה טכנית כלשהי ותמיד הדבר הנכון יהיה לחכות,באידיאל כמה שיותר.

אני לא מאמין שתראה גם בתסריט הרע ביותר ירידה במחיר או גרסה ללא קינקט אצל ה ONE בתקופה הקרובה,מה גם שנתוני הפרי אורדר מצויינים אצל 2 החברות אם זה מעיד על משהו.
אני כבר קניתי את המכשיר,אז כנראה שאהיה שפן הנסיונות פה של הפורום :)

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 28 אוקטובר 2013, 13:53

אם אתה רוצה להיות שפן נסיונות - תקנה בהשקה.
אם אתה רוצה להיות צרכן חכם - חכה חודשיים עד חצי שנה, בהתאם למסוגלות שלך להתמודד עם דחיית סיפוקים.

אבל שוב חוזרם לנקודה שאין גיימר ללא מחשב שיאמר את זה ויקיים את זה. כל מי שמחכה מחכה או כי אין לו כסף או כי יש לו מחשב סבבה. אין כאן הרבה קשר עם "צרכנות נבונה"
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 28 אוקטובר 2013, 14:00

swiss-the-engine כתב:אבל שוב חוזרם לנקודה שאין גיימר ללא מחשב שיאמר את זה ויקיים את זה. כל מי שמחכה מחכה או כי אין לו כסף או כי יש לו מחשב סבבה. אין כאן הרבה קשר עם "צרכנות נבונה"

יש פה לא מעט פאנבויז עם מחשבים פיצוץ שמתקשים לדחות סיפוקים ביחס לקונסולות האלה.

SgtDonowitz
Warrior

הודעהעל ידי SgtDonowitz » 28 אוקטובר 2013, 14:02

מאוד רציתי לחכות עם הקנייה אבל עכשיו ה-360 שלי מקרטעת ומוציאה מלא רעשים מוזרים ויש בעיה די קשה בכונן הדיסקים. אני לא ממש רוצה לקנות את הקונסולות החדשות כי אין להם תמיכה לאחור וכמעט כל המשחקים שמעניינים אותי הרי יצאו גם ל-360 אבל מצד שני לקנות עכשיו קונסולת דור נוכחי יכול להתברר כטעות בהסתכלות לשנה קדימה. אני די תוהה מה לעשות עכשיו אבל אני מניח שאחכה עד שהקונסולה תתקלקל לי (פעם שנייה בדור, מיקרוסופט) ואז אחשוב על רעיון.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 28 אוקטובר 2013, 22:07

בלינג - מצויין, אני אוהב לשמוע ממקור ראשון מקומי :)

תוכן שעלול ללכת לאיבוד - זה דבר שכבר היה... אבל דווקא הפוך:
הגירסאות הראשונות של הPS3 כללו תמיכה לאחור, ואלו שיצאו לא הרבה לאחר מכן - כבר לא תמכו.
באותה מידה, יכול להיות שתוכן שתשמור על המערכת או הגדרות שונות או ססמאות או קישוריות לאתרים וחשבונות אחרים - ימחקו או שיוסיפו תכנים ש"יעלו" על תכנים קודמים ויהיה צריך להגדיר מהתחלה.. באמת שקשה לפרט ככה סתם מהראש כי יש מליוני תרחישים אפשריים.
בקשר לירידת המחיר - אל תהיה כ"כ בטוח. הביקורות יצאו כמה ימים או שבועות לפני השיגור ומיקרוסופט יכולה לקבל הרבה ביטולים, כמו גם סוני. בגלל שמיקרוסופט היא הקונסולה ה"יקרה" יותר, סביר להניח שהם יורידו מחיר ראשונים, וכן - אם יגלו כל מיני דברים לגבי הקינקט, אפשרי בהחלט שהם ימכרו גירסה ללא המצלמה כבר לקראת פסח הקרוב. הכל יכול להיות, אני פשוט לא מבין מה הסיפור בהמתנה עוד חודש חודשיים... זה באמת לא סיפור אפילו למי שאין במה לשחק כרגע.
כמו שאמרת - אפשר להמשיך לחכות עוד ועוד... אבל אז יהיה מדובר בשיפורים, יותר מאשר תיקון תקלות.

SWISS - זה ממש לא נכון. בתקופה שיצא הPS3 לא היה לי מחשב גיימינג שיכול להריץ משחקים חדשים, ובכל זאת חיכיתי למעלה משנה וחצי עד שקניתי אותו.
כשהציעו לי רכב מהעבודה - העדפתי להמשיך להיות עם הרכב המצ'וקמק הקודם שלי שנתיים שלמות עד שיצא רכב שאני באמת מרוצה ממנו באותו הסכום.
הסמארטפון הראשון שלי היה IPHONE 4, עד אז הייתי עם נוקיה בלי צבעים.
כשהלך לי הLCD בסלון - חיכיתי 10 חודשים עד שתצא טלויזיה שאני באמת מרוצה ממנה, בתקציב שהרשיתי לעצמי. עד אז לא יכולתי לשחק בשום קונסולה שבבעלותי, ונאלצתי לחבר את המחשב בחזרה למסך הקטן, ולכן גם לא שיחקתי בשום משחק על המחשב, כי העדפתי לחכות למסך הגדול שוב.

כל אלו לא בגלל שלא היה לי כסף, או אפילו כסף זמין לבזבוזים, אני פשוט החלטתי שלא לבזבז אותו על מוצר שאינו כל מה שאני מצפה ממנו. וזה נקרא צרכנות נבונה.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 28 אוקטובר 2013, 14:30

SgtDonowitz כתב:מאוד רציתי לחכות עם הקנייה אבל עכשיו ה-360 שלי מקרטעת ומוציאה מלא רעשים מוזרים ויש בעיה די קשה בכונן הדיסקים. אני לא ממש רוצה לקנות את הקונסולות החדשות כי אין להם תמיכה לאחור וכמעט כל המשחקים שמעניינים אותי הרי יצאו גם ל-360 אבל מצד שני לקנות עכשיו קונסולת דור נוכחי יכול להתברר כטעות בהסתכלות לשנה קדימה. אני די תוהה מה לעשות עכשיו אבל אני מניח שאחכה עד שהקונסולה תתקלקל לי (פעם שנייה בדור, מיקרוסופט) ואז אחשוב על רעיון.

יש לי רעיון בשבילך!
תקנה מחשב...

SgtDonowitz
Warrior

הודעהעל ידי SgtDonowitz » 28 אוקטובר 2013, 14:44

גם אפשרות... יש מחשב כבר עכשיו אבל הוא די מקרטע ואני מרגיש שאני אצטרך לקנות אחד חדש בקרוב.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 28 אוקטובר 2013, 15:13

זה באמת לא סיפור לחכות חודש-חודשיים לאסקין אבל אני לא רואה בזה תועלת גדולה,המחיר לא ירד הרי,ואם אתה מתכוון בכל מקרה לקנות את המכשיר לא יצא לך הרבה מלחכות חוץ מלפספס את ההרגשה של לקנות משהו בשיא ההייפ.
אם יש תקלה פאטלית בהשקה שהורסת מכשירים יש לך זמן של שבועיים עד להשקה באירופה כדי לבטל,כל תקלה שיכולה לקרות בהמשך הדרך כבר לא תעזור לך גם אם תחכה חודש-חודשיים כי אלו תקלות שיכולות לצוץ בכל הליינאפ החומרתי של אותה שנה,ככה שמ YLOD ו RROD פוטנציאלים למיניהם לא תוכל לברוח אלא אם תחכה שנה+ שתצא חומרה מעודכנת יותר (ועם ה RROD גם זה לא עזר כשמכשירים שהיו כבר אמורים להיות חסינים שיוצרו כשמיקרוסופט היתה מודעת לבעיה גם כשלו).

לקח זמן עד שכל הפרשות הללו התפוצצו בדור הזה ולרובנו (כולל עצמי שיחסית חיכיתי עם ההשקה וקניתי את המכשיר שלי עם אנצ'רטד) זה כבר היה מאוחר מדי.(למרות שלמזלי התקלה לא פגעה לי במכשיר אבל הוא כן בקבוצת הסיכון כביכול)

עומר,במקרה שציינת של אנשים עם PC אני מסכים במאה אחוז,באמת אין להם שום סיבה רציונאלית לרכוש קונסולה בזמן הקרוב,הם יכולים לחכות עד לבלעדי הגדול כמו המשחק של רמדי או נוטי דוג (אפילו טיטאנפול המדובר יהיה להם בגרסה הרבה יותר עדיפה על ה PC,בעיקר מבחינת השליטה שנראית פיצוץ לעכבר ומקלדת).

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 28 אוקטובר 2013, 15:42

אני לא מסכים עם מה שכתבת, אתה לא יודע את זה, אתה רק מסתמך על מה שהיה בדור הקודם. מי אמר שהYLOD/RROD לא יתגלו כבר בשעות הראשונות, וזה יתוקן תוך חודשיים? וזה בסדר גמור להסתמך על העבר, אבל אתה שוב שוכח את מה שאתה לא יכול לדעת. אבל אתה תדע, אם תקרא ביקורות ותחכה קצת אחרי השיגור :)
בהחלט נראה שהרבה פונקציות שחשבנו שיהיו כבר בשיגור - לא יהיו מוכנות, כמו גם תקלות רבות וכו'... אני חושב שהחוויה שלי, לפתוח את המכשיר ולהתחיל לשחק לראשונה, כמי שייקנה בטח PS4 בסביבות פברואר-אפריל, תהיה מהנה בהרבה ממי שיקנה בשיגור. אני לא אהיה עצבני כשזה לא מתחבר לי, או כשאני אאלץ להוריד אותו הקובץ שוב ושוב כי יש בעיות, או מתקיעות בOS, או אלף ואחד דברים... יש באמת משהו באוויר שמצביע על השקה לא אפויה לגמרי.
אולי זו סתם תהיה אי-נוחות, אבל בהחלט ייתכן שייגרם אפילו נזק. אני לא רואה סיבה של ממש להיות חסר סבלנות במקרה הזה.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 28 אוקטובר 2013, 16:05

אמרתי כבר שקטסטרופת השקה כמו תקלות חמורות על השעות הראשונות אנחנו כבר מכסים כי ההשקות שלנו באירופה מאוחרות יותר,יש לאמריקאים שבועיים להיות שפני נסיונות ולהרתיע אותנו לגבי תקלה חמורה שנכנסה לדגמים הראשונים ומופיעה מיד.

תיאורתית ברור שאתה צודק ותקלה כזו יכולה גם לצוף פתאום אחרי חודשיים,אבל באותה מידה יכולה לצוץ גם אחרי חצי שנה,שנה ובמקרה של ה 360 גם שנתיים,זה ברור שככל שתחכה יהיה לך טוב יותר ובטוח יותר,אני רק לא בטוח כמה התועלת תהיה בלחכות חודשיים,יותר מבהשקה? ברור,אבל האם בהרבה שזה שווה לפספס את הכיף של ההשקה?
לא בטוח.
החודשיים הללו לא מבטיחים לי הרבה יותר מלקנות בהשקה,זה עדיין לא באמת מספיק זמן,ע"פ ניסיון קודם מהדור האחרון עדיף לחכות שנה+,שזה משהו שמאוד קל לעשות/לאמר לאנשים עם PC חזק שכבר זמן מה נהנים מגראפיקה של הדור הבא :)

ואם באים עם הציפיות המתאימות,שאתה קונה מכשיר בהשקה,אין סיבה להתעצבן במיוחד,לעזאזל אני תקוע 7 שנים עם ה OS של ה PS3,עד כמה ה OS של הPS4 בהשקה יכול להיות רע יותר?
אין מצב :)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 29 אוקטובר 2013, 01:05

ברור שכשאני אומר "חודשיים" זה שרירותי לחלוטין, אני למשל - אחכה לפחות 3 חודשים, אבל הבעיות הראשונות יתגלו עוד לפני השיגור ולאחר מכן יש תקופה של כמה שבועות בה אנשים ינסו להרוס את המכשיר דרך מערכת ההפעלה שלו בכוונה, ואז התיקון הראשון לאלו שיגלו יגיע אחרי חודש בערך ואז עוד כמה תיקונים לבעיות קטנות יותר...
אני רק לא מבין את הלחץ הזה לקנות בהשקה, בידיעה שהמכשיר לא יהיה מאה אחוז מוכן.
מבחינתי, כל מי שקנה מראש - איבד את הזכות להתלונן בחודשיים הראשונים :) זה ברור שיהיו בעיות, אתם כולכם בטא-טסטרס מבחירה ^_^

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 28 אוקטובר 2013, 17:36

SgtDonowitz כתב:גם אפשרות... יש מחשב כבר עכשיו אבל הוא די מקרטע ואני מרגיש שאני אצטרך לקנות אחד חדש בקרוב.

נשמע לי כמו אחלה מתנת שחרור ;)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 אוקטובר 2013, 17:37

האמת שאני לגמרי מבין גם את לאסקין וגם את בלינג, אני באמצע בינכם. בלינג חושב אמוציונאלית ואמפולסיבית, לאסקין רציונאלית ושני הצדדים האלה קורעים אותי. מבין לגמרי את שניכם ושניכם צודקים :)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 29 אוקטובר 2013, 01:59

אה, אנחנו עברנו לדבר על ייבוא של ישפאר עכשיו? אני מדבר על מי שהזמין מראש קונסולה מארה"ב או אירופה, וג אם יתקנו בעיות עד שיגיע לארץ באופן רשמי אם יש בעיה במכשירים הראשוניים - זה לא יעזור למכשיר שנשלח אליו ביום ההשקה.
לחכות לקנות כשיגיע לארץ זה בהחלט שקול יותר והגיוני יותר, במידה ואין בעיות אקוטיות. לקנות איתן ולחכות לתיקון זה גם כן לא צרכנות מאוד חכמה, אבל זה כבר דיון קצת אחר. אני בעיקר מדבר על הזמנות מראש.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 אוקטובר 2013, 18:22

תעבור במכס? מה הכוונה? פס4 עם מכס ומשלוח תצא לך בערך 2200 שקל, אם אתה חושב שישפאר ימכרו לך בפחות מ2800+ אז אתה לגמרי חיי בסרט לדעתי. 3000+ נשמע לי הגיוני לגמרי לישפאר.

Yahel12
Warrior

הודעהעל ידי Yahel12 » 29 אוקטובר 2013, 02:29

תודה לכול מי שהגיב לשאלה שלי, אתם אומרים שאין מה לדאוג? אין סיכוי שהחבילה לא תגיע אליי?

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 28 אוקטובר 2013, 20:33

Laskin כתב:בלינג - מצויין, אני אוהב לשמוע ממקור ראשון מקומי :)

תוכן שעלול ללכת לאיבוד - זה דבר שכבר היה... אבל דווקא הפוך:
הגירסאות הראשונות של הPS3 כללו תמיכה לאחור, ואלו שיצאו לא הרבה לאחר מכן - כבר לא תמכו.
באותה מידה, יכול להיות שתוכן שתשמור על המערכת או הגדרות שונות או ססמאות או קישוריות לאתרים וחשבונות אחרים - ימחקו או שיוסיפו תכנים ש"יעלו" על תכנים קודמים ויהיה צריך להגדיר מהתחלה.. באמת שקשה לפרט ככה סתם מהראש כי יש מליוני תרחישים אפשריים.
בקשר לירידת המחיר - אל תהיה כ"כ בטוח. הביקורות יצאו כמה ימים או שבועות לפני השיגור ומיקרוסופט יכולה לקבל הרבה ביטולים, כמו גם סוני. בגלל שמיקרוסופט היא הקונסולה ה"יקרה" יותר, סביר להניח שהם יורידו מחיר ראשונים, וכן - אם יגלו כל מיני דברים לגבי הקינקט, אפשרי בהחלט שהם ימכרו גירסה ללא המצלמה כבר לקראת פסח הקרוב. הכל יכול להיות, אני פשוט לא מבין מה הסיפור בהמתנה עוד חודש חודשיים... זה באמת לא סיפור אפילו למי שאין במה לשחק כרגע.
כמו שאמרת - אפשר להמשיך לחכות עוד ועוד... אבל אז יהיה מדובר בשיפורים, יותר מאשר תיקון תקלות.

SWISS - זה ממש לא נכון. בתקופה שיצא הPS3 לא היה לי מחשב גיימינג שיכול להריץ משחקים חדשים, ובכל זאת חיכיתי למעלה משנה וחצי עד שקניתי אותו.
כשהציעו לי רכב מהעבודה - העדפתי להמשיך להיות עם הרכב המצ'וקמק הקודם שלי שנתיים שלמות עד שיצא רכב שאני באמת מרוצה ממנו באותו הסכום.
הסמארטפון הראשון שלי היה IPHONE 4, עד אז הייתי עם נוקיה בלי צבעים.
כשהלך לי הLCD בסלון - חיכיתי 10 חודשים עד שתצא טלויזיה שאני באמת מרוצה ממנה, בתקציב שהרשיתי לעצמי. עד אז לא יכולתי לשחק בשום קונסולה שבבעלותי, ונאלצתי לחבר את המחשב בחזרה למסך הקטן, ולכן גם לא שיחקתי בשום משחק על המחשב, כי העדפתי לחכות למסך הגדול שוב.

כל אלו לא בגלל שלא היה לי כסף, או אפילו כסף זמין לבזבוזים, אני פשוט החלטתי שלא לבזבז אותו על מוצר שאינו כל מה שאני מצפה ממנו. וזה נקרא צרכנות נבונה.

לאסקין נו באמת... אנחנו מדברים פה על תחביב... אוטו או אייפון לא נכנסים להגדרה הזאת (זה כמובן עניין אישי אבל אני אסתכן בניחוש שאף אחד מהמכשירים הנ"ל לא בגדר "תחביב" אצלך).

חיכית שנה וחצי עם הקניה של PS3? איפה קנית? בארץ? אם כן ברור שתחכה, גם אנחנו מדברים על ההתחלה של הPS3 שהייתה זבלון וגם המחיר היה בשמיים, לא חוכמה גדולה לדבר על הPS3. בנוס, יש את העובדה שהדור הזה הרבה יותר ארוך... למעשה כל אחד שקונה ביום ההשקה מחכה יותר זמן מהשנה וחצי שהמתנת עם קניית הPS3.

קיצר כמו שאמרתי לא צרכנות נבונה ולא בטיח. כשזה מגיע לתחביב די מרכזי בחיים של מישהו אין צרכנות נבונה, בטח לבטח כשאנחנו לא בדיוק מדברים פה על חץ וקשת כאילו כל 5-10 שנים יוצא חץ וקשת משודרגת פי 10.

אם לא היה לך GTX 460 (ועודSLI) שגם מחזיק יפה מאוד (כנראה) עם משחקי דור הבא כמו BF3/4 וגם נתן לך חוויה שכזאת כבר איזה שנתיים (יש מי שיאמר שלוש) YOU WOULD BE SINGING A DIFFERENT TUNE. לצערי לעולם לא אוכל להוכיח זאת ;)
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Baidu [Spider] ו־ 12 אורחים