נושא הדור הבא

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא הדור הבא

הודעהעל ידי DrKeo » 18 יולי 2020, 21:00

אני חושב שפיל פחות או יותר אומר ״נתנו לכל אולפן לבחור בצורה חופשת ובאורך פלא כולם בחרו לעשות cross gen״. אולי זה נכון, אולי לא, אבל בוטי וספנסר לא היו אומרים שכל המשחקים שלהם קרוס לשנתיים אם זה לא היה נכון. הם יכלו להגיד שזה חלק מהמשחקים או שהם ימשיכו לתמוך גם בx1 אבל הם בחרו להגיד שהכל יהיה קרוס, אז למה לא להאמין להם?
We're just normal men. We're just innocent men

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 18 יולי 2020, 21:30

אה, אם הם אמרו באופן מפורש שכל המשחקים שלהם יהיו קרוס ג'ן אז העניין סגור. חשבתי שזאת הייתה אמירה כללית על תמיכה בשנתיים הקרובות ואחרי שהם קיבלו קצת בקלאש פיל התחיל לפדל לאחור ולספר שכל סטודיו יכול לבחור מה הוא רוצה לעשות (והנחתי שהוא מחרטט, ושכל המשחקים שנראה השבוע יהיו בכל זאת קרוס ג'ן). אבל לפי מה שאתה אומר זה כבר עניין ודאי אז אני מניח שזה לא רלוונטי, למרות שאני עדיין חושב שהוא משקר ושזה כנראה לא מקרי שכולם בחרו לעשות משחקי קרוס ג'ן.. יעני מצד אחד "לא נכריח אותכם לשדרג", מצד שני "זה תלוי במפתחים". חרטטן.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 18 יולי 2020, 22:01

כל סטודיו מפחד. מייקרוסופט במיוחד לא ידועים כבית יציב במיוחד.
תחפש ראיונות עם היוזמה עידן ותראה שכתבים שואלים אותם בפרצוף אם הם לא מפחדים שמייקרוסופט תסגור אותם בפתאומיות.

ואיך היוזמה מתחמקים מזה באלגנטיות כי כולם יודעים שזו אפשרות ריאלית.

זה נכון מה שאתה אומר שיש רצון לקדמה יש רצון לסטודיו להתקדם טכנולוגית זה גם חשוב מקצועית לעובדים להיות במקום ששומר עליהם top notch מבחינת ידע.

אבל המשחקים כבר מזמן הגיעו למצב שהם יקרים בטירוף בלי שההכנסה מהם עולה משמעותית

חברה כמו קונאמי לא ויתרה ככה סתם על קוג'ימה ולא רק בגלל מה שעשה. הם פשוט יודעים שהעלויות של הפרויקטים שלו יעלו בכל דור אבל ההכנסות מהמשחקים לא יעלו באותה צורה וזה הופך כבר למטורף בשביל קונאמי ובעצם כל חברה אחרת.

יש לכל חברה אסטרטגיה עתידית להתמודד עם זה ובעשור הקרוב נראה למי יש מהן את הנכונה.

אבל כך או אחרת מה שספנסר מציע להן על להוריד את הלחץ לשנתיים זה מאוד קוסם להן.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 18 יולי 2020, 23:12

קונאמי די ויתרה על גיימינג באופן כללי יש להם אפיקים אחרים, מיקרוסופט עדיין במשחק.
לא חושב שהסטודיו של פורצה, פורצה הורייזן או היילו נמצאים באותה סיטואציה של סטודיו חדש שעדיין לא רשום על שמו אפילו משחק אחד, ולא חושב שהם בסכנת סגירה אם הם ימכרו פחות ממה שמשחק קרוס ג'ן עלול היה למכור. זה, כמו שאמרת, החלטה אסטרטגית של מיקרוסופט כמו שזאת החלטה אסטרטגית של סוני שכל המשחקים שלהם יגיעו רק לקונסולה החדשה למרות ש LittleBigPlanet החדש (זה שנראה כמו מריו 3d world) כנראה יכול לרוץ בכיף גם על הפלייסטיישן 4 ו 100 מיליון המשתמשים שלו. אבל כך או כך אנחנו מדברים על מה הסטודיואים היו רוצים לעשות, לא החברות, ואני לא חושב שלדאבל פיין ו turn 10 למשל יש את אותו סיכון או אותם שיקולים כסטודיו צד א' של מיקרוסופט, הם נמצאים בסיטואציה שונה לחלוטין מבחינת מעמד בתוך מיקרוסופט או קהל שחקנים שאפשר לבנות עליו, וגם מבחינת אופי המשחקים שהם עושים וההתמחות של הסטודיו, ולכן אני מעריך שאם זה היה תלוי בהם הם היו לוקחים בחירות שונות. לא חושב שזה סביר לקבוע שלכל המפתחות יש בדיוק את אותן שאיפות, הרי לשיטתך בסיטואציה דומה גם נוטי דוג היו עושים משחק קרוס ג'ן, גם שנתיים בתוך הדור הבא, ואני ממש לא קונה את זה.
נערך לאחרונה על ידי idan ב 18 יולי 2020, 23:34, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 18 יולי 2020, 23:32

אני לא דיברתי על פורצה גירס או Halo איפה ראית? הסטודיואים האלה מוגנים בגלל הIP המטורפים שהם עובדים עליהם.

זה שאמרתי שכל סטודיו מפחד התכוונתי לסטודיואים שלא נמצאים במצב העל הזה ויש מעט מאוד סטודיואים כמו נוטי דוג והצוותים של גיירס היילו ופורצה שיש להם פרבילגיה כזו.

הרוב המוחלט של הסטודיואים נמצאים במצב שהם חייבים להיט טוב.

יש סיבה למה סקוור למשל ניסו את המזל שלהם עם טומב ריידר והיטמן ועברו לנסות את מזלם עם מארוול כי הם ראו כמה השוק הזה של הAAA המערבי זה שוק מסוכן שלא מתגמל אותך גם שאתה משחק לפי החוקים.

וכן אפשר להגיד עד מחר שסקוור לא בדיוק עשו את השיקולים הנכונים עם טומב ריידר ומשחקי הAAA שלהם.

אבל בסוף היום הם הוציאו משחקים טובים .. זה עלה להם הון.. הם הבינו שזה רק ילך ויגדל ועברו לאסטרטגיה עם מארוול.

אז שאתה נותן לצוות מרווח נשימה לעבוד על משהו פחות תובעני תאמין לי שכולם יקפצו על המציאה.

עריכה: ראיתי שערכת עידן אז אני אענה לעריכה כי היא לא היתה שהתחלתי לכתוב.

בסופו של דבר כל צוות צריך למכור טוב. זה נכון שהצוות של טים שיפר לא צריך למכור עכשיו 20m עותקים אבל זה לא שייך הם צריכים להביא תוצאות טובות אחרת מייקרוסופט תעיף אותם מכל המדרגות.

צוות יכול לעשות מה שהוא רוצה במיוחד כאלה כמו היוזמה שספנסר מרשה להם להתפרע אבל הם עדיין מחוייבים להצלחה אם הם לא יצליחו הם יעופו.

ואם זו חברה כמו סוני שרוב ההצלחה שלה היא בפלייסטישן ושאיפת העל שלה זה להגיע בעתיד עם הסטרימינג לכל בית אז היא תמשיך להשקיע עד שייצא משהו טוב? אבל מייקרוסופט?

מיקרוסופט עושה בשנה רעה סכומים שסוני יכולה רק לחלום עליהם אין להם ראש לכל הכאב ראש הזה של למקצע צוותים מה שלא עובד עף מהחלון.

זו הסיבה שהיא קנתה את כל צוותי הארפיגי האלו. לא רק שהם היו קרובים לפשיטת רגל אז זה היה לא יקר במיוחד אלה גם לרוב למרות הכשלונות הכלכלים צוותים עם אנשים של עשרות שנים של ניסיון בהפקת משחקים מייק יודעת שטים שיפר ורוב הצוותים שהם קנו

ידעו להוציא משחקים נורמלים לבד בלי שמייקרוסופט תצטרך לפקח עליהן כמו גנון כמו שסוני עושה.

אבל כך או אחרת מה שלא יעבוד יעוף מהחלון.
נערך לאחרונה על ידי glass man ב 18 יולי 2020, 23:48, נערך פעם 1 בסך הכל.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 18 יולי 2020, 23:43

glass man כתב:ברגע שהוא אומר "אני נותן להם את הבחירה אם לתמוך" זה לא יותר מחיזוק לזה שיהיה קרוס ג'ן בשנתיים הראשונות.

כי השאיפה של כל מפתחת זה שישחקו במשחק שלה כמה שיותר אנשים בזמן שהיא יכולה להתכונן בנחת יחסית לדור הבא.

כתבת את זה, לא? אז התייחסתי לזה, אני לא יכול לקרוא דברים שלא נמצאים בטקסט.. אבל אם אתה מסכים שלא כל המפתחות נמצאות בדיוק באותה סיטואציה או חולקות את אותן השאיפות, אז אין בנינו ויכוח.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 18 יולי 2020, 23:50

זה לא שייך כי כל צוות חייב למכור טוב אין פטור מזה. קרא את העריכה אם בא לך להבין את הכוונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 יולי 2020, 00:03

אתה אשכרה חושב שהסטודיואים החדשים שלהם הם כמו אישה מוכה שבעלה מביא לה אופציה והיא מפחדת לקחת אותה כי הוא עלול להרביץ לה? או שכופים עליהם קרוס ג'ן או שמיקרוסופט פשוט בנתה את ה-TIMELINE יציאות של המשחקים שהחליטו לעשות אותם קרוס ג'ן בשנתיים הראשונות. אבל באמת שאי אפשר לדעת מה הולך שם, זה עדין נשמע מוזר שבמקרה כל הכותרים שיוצאים בשנתיים הראשונות הם קרוס.

אגב, זה הציטוט המקורי של בוטי מדצמבר:
As our content comes out over the next year, two years, all of our games, sort of like PC, will play up and down that family of devices," Booty explains. "We want to make sure that if someone invests in Xbox between now and (Series X) that they feel that they made a good investment and that we're committed to them with content

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 19 יולי 2020, 00:12

glass man כתב:זה לא שייך כי כל צוות חייב למכור טוב אין פטור מזה. קרא את העריכה אם בא לך להבין את הכוונה

הכל בסדר, הסברת את עצמך וסייגת בהודעה השלישית, זה פשוט לא היה נמצא בהודעה הראשונה, גם לא בשניה. תגיד שניסחת לא נכון או שלא יצא לך בדיוק מה שהתכוונת, רק בחייאת ראבק אל תגיד לי שזה לא שייך, כי לזה הגבתי.. אני לא מטומטם.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 19 יולי 2020, 00:15

חחחח עידן אתה מזכיר לי את עצמי בשנים עברו :)
לא אמרתי שאתה מטומטם חלילה.

אבל תכלס? להביא את נוטי דוג שאתה יודע או הצוותים שהבאת אתנ יודע טוב מאוד שאלה צוותים שהחוקים הרגילים לא חלים עליהם.

אז בכלל להזכיר אותם לא רלוונטי.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 19 יולי 2020, 00:24

נדב לדעתי יש להם בחירה אם הם חושבים שיש להם רעיון דור הבא שיצדיק את ההשקעה ספנסר ובוטי יזרמו איתם אבל למה להם?

למה לא לזרום על קרוס ג'ן לעשות משהו רווחי ולהתכונן לדור

אבל כן מייקרוסופט היא סוג של בעל מכה. תסתכל על עשרות המליונים שהם שפכו על פייבל בדור הקודם וביטלו אותו תוך שנייה תסתכל על הרבה פרויקטים שלהם.

למייקרוסופט אין סיבה להתחיל להשקיע בצוותים מה שלא יוכיח את עצמו במנימום השקעה ימצא את עצמו בדרך החוצה.

זו המנטליות מיקרוסופט בDNA שלה היא לא חברת משחקים והיא גם לא תנסה להיות. אם הם יפלו על איזו הצלחה כמו היילו או גירס הם יחבקו אותה בשני יידים אבל הם לא יזילו דמעה להעיף את רוב הסטודיואים החדשים. גם אם יקח דור או שניים להעיף אותם.

כמובן שאין חובה שמייקרוסופט תעיף אותם כולם יכולים להצליח אצל מייק והכל יהיה טוב ויפה אבל השוט תמיד קיים אצל מייק.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 19 יולי 2020, 00:26

glass man כתב:חחחח עידן אתה מזכיר לי את עצמי בשנים עברו :)
לא אמרתי שאתה מטומטם חלילה.

אבל תכלס? להביא את נוטי דוג שאתה יודע או הצוותים שהבאת אתנ יודע טוב מאוד שאלה צוותים שהחוקים הרגילים לא חלים עליהם.

אז בכלל להזכיר אותם לא רלוונטי.

תשמע גבר אתה מצחיק.. הרי חלק מהצוותים שלהזכיר אותם זה בכלל לא רלוונטי אנחנו יודעים שעובדים על משחקי קרוס ג'ן של היילו, פורצה ופורצה הורייזן, בדיוק אותם IP שאתה טוען שהחוקים האלה לא חלים עליהם. אז שאנחנו מקיימים דיון על מיקרוסופט, ספציפית על הצוותים שלהם, ואתה משתמש במונחים כמו ה"שאיפה של כל מפתחת" או "כל סטודיו מפחד" בשביל להסביר למה הם מעדיפים לעבוד על משחקי קרוס ג'ן בתחילת הדור אז אני, וכל בן אדם סביר אחר, יבין שאתה מתכוון לכולם. לא כי אני מעלה דברים לא רלוונטים, אלא כי ככה משתמע בשפה העברית.
נערך לאחרונה על ידי idan ב 19 יולי 2020, 00:46, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 19 יולי 2020, 00:46

:) אני נהנה להתווכח איתך עידן כמו שאמרתי זה קצת מרגיש לי כמו להתווכח עם עצמי 9 שנים אחורה בערך :)

תשמע הצוות של גירס היילו פורצה לדעתי יכול לעשות מה שבא להם כולל דור הבא. אבל הצוותים האלה עובדים כבר על הדור הבא במתכונת מצומצמת אין פה שאלה בכלל.

הם יכלו לדלג על הדור הנוכחי אם בא להן אבל למה להן? כסף קל לכולם.

הצוותים החדשים יש לם בחירה גם אבל הם יעופו יחסית מהר מהחלון אחרי כמה כשלונות אז למה לא לבחור בדור הנוכחי ?

והדובדבן שבקצפת שספנסר ובוטי יכולים לעשות להכל ספין של
"תראו איזה דמוקרטיה יש לנו" שברור לכולם שהצוותים של גירס היילו ופורצה יכולים לעשות מה בא להם והחדשים כדאי להם מאוד לבחור בדור הנוכחי. או להביא איזה ברק בבקבוק כמו פורטנייט לדור הבא.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 19 יולי 2020, 00:49

אני עדיין די המום מההודעות האחרונות שלך גלאס..איך הגעת למסקנות האלה? מיקרוסופט בעל מכה? סוני מנהלת גנון? כאילו...איך?
אז MS ביטלו את פייבל ב-2017...אוקיי,ו..? חברות משחקים מבטלות פרוייקטים חדשות לבקרים,MS לא שונה מאף אחת אחרת בהקשר הזה,ובהרבה אחרים.
להרים סטודיו מאפס זה מורכב וקשה הרבה יותר מלרכוש סטודיו קיים- אתה צריך לגייס אנשים,לייצר תרבות ארגונית ולבנות את הכלים והפייפליין שלך פלוס מינוס מאפס. לסוני לקח שנים על שנים על שנים לבנות את הצבא סטודיואים שלה,ל-MS אין את הזמן הזה אם היא רוצה להישאר תחרותית,אז היא הלכה לפיתרון משולב של רכישת סטודיואים קיימים ומנוסים+בנייה של סטודיו חדש מאפס+הרחבה של צוותים קיימים בתוך הסטודיואים שלה (הצוות השני של פלייגראונד,כמה צוותים באובסידיאן וכו').
אני לא מבין איך אפשר להגיד ש-MS לא חברת משחקים (בנוסף לעוד הרבה תחומים אחרים כמובן) כשהם בגיימינג מתחילת שנות ה-2000,אבל כנראה ש20 שנה פלוס מינוס זה באמת לא מספיק כדי להיחשב 'חברת משחקים' :?
לעניין הקרוס-ג'ן,בסופו של דבר,MS צריכה לייצר תוכן,ובקצב די גבוה,כדי להרים את מספר המנויים שלה בגיימפאס,לא כל מה שתראה מהסטדיואי צד א' שלה הולך להיות טריפל A מפוצץ עם ערכי הפקה בשמיים,אני יכול להבין את הרציונל של פיל ספנסר כשהוא לא נותן גרין לייט לפרוייקט טריפל A סופר יקר שיהיה זמין רק על הדור הבא אפילו אם זה מאוד לא מוצא חן בעיניי כמישהו שמאמין מאוד בקפיצות דור,כי זה אומר פחות אינסנטיב למנויי גיימפאס על הדור הנוכחי לשמר את המנוי שלהם במובן מסוים,כי הם לא זוכים להינות מ-latest and greatest של MS,א.בהקשר הזה,סוני עדיין בסטייט אוף מיינד של 'הקופסא היא הכל' והיא תעודד את הסטודיואים שלה לפתח אקסקלוסיבית עבור הפס5 כי האינטרס שלהם הוא למכור קונסולות והרבה. אני חושב שגם ל-MS זה חשוב כמובן,אבל האסטרטגיה שלהם הרבה יותר רוחבית ופחות ממוקדת מסוני,ולטוב ולרע,בינתיים צריך להשלים עם זה ובכל מקרה,אני מניח שתוך שנה כבר נוכל לדעת מי מהן קלעה יותר.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 19 יולי 2020, 02:52

פייג :) הקטע של הגנון אולי נשמע מזלזל ומעליב אבל זו המציאות.

תבדוק איך יושידה מסוני קיבל חלחלה באמצע הפיתוח שהוא שיחק בGOW שזה דבר שמגובה גם אצל איינסידרים וזה גם רשמי כמובן.

אתה יכול להיות בטוח שהפיידבק שלו או הגנון שלו די עזר בלשון המעטה למשחק להפוך למה שהוא.

בוא ניקח אפילו את רטרו אולי מהמפתחים הטובים ביותר שהיו מעולם.

זה שוב מגובה רשמית ומאחורי הקלעים שמיאמוטו עשה להם גנון/שמרטפות ודי הביא את מטרויד פריים למצב האגדי שהוא.

זה לא משנה כמה הצוות מוכשר אתה צריך מישהו אובייקטיבי ומוכשר לא פחות שהוא מספיק מוכשר להבין מה החזון ומה צריך אבל לא מעורב רגשית כמו הבמאי.

אותו מקרה עם יובי שהביאו את היוצר של הנסיך הפרסי לעשות סדר ברייבוט ב2002 שהדברים איבדו את זה. הוא אשכרה עבר לגור ליד צוות הפיתוח והיה איתם במשרד עד הסוף תקרא על זה הוא מספר על זה באריכות.

ברור שנוטי דוג צריכה למשל פחות פיקוח ויש להם יותר חופש אבל זה חובה.

למייקרוסופט חסרים אנשים כאלה שזה אבן יסוד של כל חברת משחקים ממש טובה.

בדיוק בשביל זה הם הביאו את הבחור שעשה בסקוור את הרייבוט לטומב ריידר. אני די בטוח שמייקרוסופט בונים על זה שהוא למד הרבה בזמן שלו אצל סקוור (גם היפנית וגם המערבית לכולם שם היה חלק ברייבוטים)

אם הכל ילך כשורה אז כן.. הבחור הזה יוכל להפוך למה שמייקרוסופט כל כך צריכים ואני לא אתפלא שאם הוא יפתיע הם יתנו לו לפקח על הרבה מאוד פרוייקטים שם במייקרוסופט

אבל אם הוא ייכשל במוקדם או במאוחר בוטי ישמח להראות לו למה קוראים לו booty ולתת לו boot החוצה.

כי ככה זה במייקרוסופט.

אני אישית מפקפק ביכולת של אדם אחד מוכשר ככל שיהיה
(אלא אם זה מיאמוטו או מישהו בקליאבר אגדי כזה)

מצליח לעשות ביוזמה את מה שהוא עשה בסקוור שאגדות גיבו אותו ועזרו לו בכל מה שצריך.

בקיצור עם כל הכבוד למייקרוסופט הם לא סקוור בטח שלא סוני ואת נינטנדו אסור באמת להזכיר אותם עם מייקרוסופט באותו משפט.

אני באמת רוצה לראות את מייקרוסופט מגיעה לשיאים חדשים בדור הזה ומעודד אותם כמו את שתי האחרות.

אבל הריאלי שבי יודע שזה לא יקרה מייקרוסופט לא שם ואני בספק אם זה בוער בהם להיות שם.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 19 יולי 2020, 18:33

DrKeo כתב:הנצחון האמיתי בלקנות אותם זה אבלנץ׳, Netherealm, ה-IP של Mortal Kombat, רוקסטדי ומונולית׳. מבחינת סטודיואים, מקבלים משם איכות לא רעה בכלל.

רוב הסטודיואים שם הם באמת מהטובים שיש. אבל מעבר לבעיה של ה-IP, קח בחשבון שה-Avalanche שאתה מקבל בעסקה הזו היא לא Avalanche Studios השוודית (Just Cause, Rage 2, Mad Max) אלא Avalanche Software האמריקאית (משחקי Toy Story, Cars, Disney Infinity וכו'...) :D

Uncle Pey'j כתב:
DrKeo כתב:אף אחד לא הולך לקנות אקסבוקס ולשחק פורטנייט חינם לנצח. גולד לדעתי יתקיים אבל כחלק מגיימפאס אולטימייט.

אבל זה מה שקורה עם הפס4 כבר עכשיו,מה כל כך מטורף בזה מבחינת MS? לדעתי זה דווקא יועיל להם,הסרת מחסום האונליין לא מונעת מהם נתח מהרווחים של המפתחות מ-MT.

מסכים, זה כבר מזה זמן ההימור שלי שבדור הבא הגולד הולך לעוף: מיקרוסופט לא באמת צריכים אותו כשהגיימפאס נותן ערך הרבה יותר טוב ומתומחר גבוה יותר, ובמקביל ההצדקה לשלם על שרתי אונליין כבר ממזמן לא קיימת. ה-One נמצאת היום בחיסרון משמעותי גם מצד הצרכנים (הורים שמעדיפים לקנות את הPS4 בשביל פורטנייט לילד, רק כי לא צריך לשלם חודשית) וגם מצד המפיצות שזה פוגע להן בבסיס המשתמשים הפוטנציאלי לאורך זמן.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 19 יולי 2020, 18:39

swym כתב:
DrKeo כתב:הנצחון האמיתי בלקנות אותם זה אבלנץ׳, Netherealm, ה-IP של Mortal Kombat, רוקסטדי ומונולית׳. מבחינת סטודיואים, מקבלים משם איכות לא רעה בכלל.

רוב הסטודיואים שם הם באמת מהטובים שיש. אבל מעבר לבעיה של ה-IP, קח בחשבון שה-Avalanche שאתה מקבל בעסקה הזו היא לא Avalanche Studios השוודית (Just Cause, Rage 2, Mad Max) אלא Avalanche Software האמריקאית (משחקי Toy Story, Cars, Disney Infinity וכו'...) :D

Uncle Pey'j כתב:
DrKeo כתב:אף אחד לא הולך לקנות אקסבוקס ולשחק פורטנייט חינם לנצח. גולד לדעתי יתקיים אבל כחלק מגיימפאס אולטימייט.

אבל זה מה שקורה עם הפס4 כבר עכשיו,מה כל כך מטורף בזה מבחינת MS? לדעתי זה דווקא יועיל להם,הסרת מחסום האונליין לא מונעת מהם נתח מהרווחים של המפתחות מ-MT.

מסכים, זה כבר מזה זמן ההימור שלי שבדור הבא הגולד הולך לעוף: מיקרוסופט לא באמת צריכים אותו כשהגיימפאס נותן ערך הרבה יותר טוב ומתומחר גבוה יותר, ובמקביל ההצדקה לשלם על שרתי אונליין כבר ממזמן לא קיימת. ה-One נמצאת היום בחיסרון משמעותי גם מצד הצרכנים (הורים שמעדיפים לקנות את הPS4 בשביל פורטנייט לילד, רק כי לא צריך לשלם חודשית) וגם מצד המפיצות שזה פוגע להן בבסיס המשתמשים הפוטנציאלי לאורך זמן.

יש גם כמובן את עניין מראית העין- זה נראה קצת מוזר שה-flagship device של MS,ה-XSX,הוא למעשה המכשיר היחיד באקוסיסטם שלהם (אני מתעלם מהדור הנוכחי כי נראה שגם MS ממש רוצה להתעלם ממנו.. לפחות כשזה מגיע לזמינות שלו בחנויות בעתיד הקרוב) שאונליין נמצא מאחורי חומת תשלום עבורו,ואם MS מעיפים את הגולד,זו חתיכת selling point בשביל קופסא שאפילו אם חזקה חומרתית,עדיין מגיעה בעמדת האנדרדוג מול הפס5. מסוני אין לי שום ציפייה שיסירו את מחסום האונליין להוציא F2P שלהם כי זה כנראה חותך להם בצורה מאוד רצינית את המספרים בדו"חות,זה באמת מהלך שאם MS עושה אותו לסוני אין תשובה מיידית אליו.

ועכשיו בואו נהיה כנים לרגע,גם אם MS מסירה את המחסום של האונליין בסופו של דבר זו נקודה לזכותם,אבל לא כזו שתטה את הכף לטובתם באופן חד משמעי כנראה. נרצה או לא,רוב המשחקי אונליין המאוכלסים באמת הם גם ככה F2P למעט משחקי הספורט והמולטי הראשי של COD ו-BF וכו'.. כמו BC,זה יהיה אחלה נקודה לציון ברשימות ההשוואה האינסופיות שעוד יבואו בין הפס5 ל-XSX,אבל לא משהו שישנה את המאזן באמת.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 יולי 2020, 19:45

אני רק אזכיר שלבטל את לייב מוחק ל-MS הכנסות של בערך מליארד דולר שנתית ככה בהינף יד. אני לגמרי מסכים שהם צריכים לעשות את זה, אבל זה יכול להיות נזק כלכלי לא קטן בטווח הקצר.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 19 יולי 2020, 21:07

מייקרוסופט לא תבטל את הצורך בתשלום לאונליין כי היא יודעת שסוני ומייקרוסופט לא יבטלו אותם.

אני לא בדיוק זוכר מה קורה עם משחקי free to play באקסבוקס.. אם צריך מנוי של זה עוד יכול להיות שיהיה אפשר לשחק בחינם free to play בשביל לשחק משחק free to play כמו פורטנייט אבל בשום עולם הם לא יבטלו תשלום למשחקי אונליין אחרים.

שום צעד של good will לא יהיה שווה להם את זה.

בעניין של איך התשלום לאונליין יתבצע זה פשוט. מי שירצה להמשיך לשלם לזה בלי גיימפאס מיקרוסופט תהיה סבבה עם זה ותאפשר מי שירצה ככל הנראה לקבל גישה לאונליין כחלק מבנדאל של גיימפאס היא תאפשר גם את זה.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 05 ינואר 2011, 16:38

אני מרגיש קצת רע בשביל Klobrille מEra- בתגובה לדברים של בראד סאמס שלייב יוטמע בתוך גיימפאס הוא אמר שזה לא המצב אז שאלתי אותו אם הוא רומז למה שאני חושב שהוא רומז והוא ענה לי שזה רק שאלה של זמן מתי גולד יעוף,לא אם,ואני לא חושב שהוא ענה לי עם הכובע אינסיידר שלו,אבל כנראה שלכתב של wccftech זה הספיק כי הם עשו מזה ידיעה בעמוד הראשי עם קישור לתגובה שלי..

קיאו,כמה פעמים הם הפכו משהו שכתבת בEra לידיעה אצלם? אני לא מעוניין לחלוק את אור הזרקורים (;
אבל ברצינות,wccftech פשוט בדיחה לפעמים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 יולי 2020, 11:08

Uncle Pey'j כתב:אני מרגיש קצת רע בשביל Klobrille מEra- בתגובה לדברים של בראד סאמס שלייב יוטמע בתוך גיימפאס הוא אמר שזה לא המצב אז שאלתי אותו אם הוא רומז למה שאני חושב שהוא רומז והוא ענה לי שזה רק שאלה של זמן מתי גולד יעוף,לא אם,ואני לא חושב שהוא ענה לי עם הכובע אינסיידר שלו,אבל כנראה שלכתב של wccftech זה הספיק כי הם עשו מזה ידיעה בעמוד הראשי עם קישור לתגובה שלי..

קיאו,כמה פעמים הם הפכו משהו שכתבת בEra לידיעה אצלם? אני לא מעוניין לחלוק את אור הזרקורים (;
אבל ברצינות,wccftech פשוט בדיחה לפעמים.

נצחת את ה-0 שלי פייג׳, כבוד :)
ואכן wccftech קופצים על הודעות פורום של אינסיידרים תוך שבריר שניה. אבל למה לא שמת פה קישור?

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 05 ינואר 2011, 16:47

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 20 יולי 2020, 11:22

כבוד פייג' שלנו. אגב מי אתה בנושא שם שיהיה אפשר לעקוב אחרי השתלשלות?

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 05 ינואר 2011, 17:05

מה שאתה רואה שם זה כל הסיפור,התגובה שלי לא צוטטה או קיבלה יחס בפורום עצמו,זה סתם כתב שאין לו פילטר כשזה מגיע למה לפרסם..אני לא מעורבב עם הסלבס של Era כמו קיאו ולא קיבלתי הזמנה לאילומינאטי שלהם לצערי,אני אהיה כמו הילדים שנכנסים למסיבה עם תז מזוייפת אם זה היה המצב.
עריכה: חשבתי שקראתי משוה אחר בשאלה שלך,מצטער,אני זה פשוט מי ששאל השאלה,או כמו ש-Era (לא) מכירים אותי: JustAnotherOne :roll: אני שם,אני שם תסתכל טוב!
נערך לאחרונה על ידי Uncle Pey'j ב 05 ינואר 2011, 17:11, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 20 יולי 2020, 11:33

דווקא אם נדב הוא מי שאני חושב שהוא בERA אז הוא בטח ציוני מדי לאתרים האלה. יצא לי פה ושם להיתקל בהודעות מצוינות שלו נגד שמאל רידיקלי אנטי ישראלים אם הייתי חבר שם הייתי מגבה אותו.ף

בכל מקרה כבוד אחינו.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 29 אורחים