נושא ה-pc הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא ה-pc הרשמי

הודעהעל ידי DrKeo » 10 יוני 2015, 19:14

עידן, אתה משווה מה שבא לך ומתעלם ממה שלא בא לך. בעצם כל פעם שNVIDIA מקדימה "זה לא פייר" וכל פעם שAMD מקדימה זה לגמרי הגיוני. הגיון קצת שבור. אני מזכיר לך שסדרה 7000 נלחמה מול סדרה 600 והפסידה, אחרי זה AMD נאלצו לעשות שדרוג לסדרה 7000 עם גרסאות הGHZ כדי להצליח להלחם. כן, ה290 לקח את סדרה 700 של NVIDIA בסיבוב כי זאת היית הארכיטקטורה החדשה שלה (סדרה 700 זאת פשוט סדרה 600 בתהליך יצור קטן יותר) וברגע שNVIDIA יצאה עם הארכיטקטורה החדשה שלה אז היא שוב לקחה עם סדרה 900. הרי עכשיו שתצא סדרה 300 של AMD אז לפי התצורת ראיה שלך אי אפשר להשוות אותה לסדרה 900 כי סדרה 300 יוצאת 9 חודשים אחרי סדרה 900 בזמן שסדרה 900 יצאה 10 חודשים אחרי סדרה 200 שאמרת שאי אפשר להשוואת אותן.

בקיצור, אתה חד צדדי בטרוף. הכף זזה בין שתי החברות כל הזמן, לפעמים זאת למעלה ולפעמים זאת למעלה ולא באמת אפשר להתווכח עם זה. כנראה שעכשיו AMD תהיה עם היד למעלה עם סדרה 300, נראה שNVIDIA תהיה בQ1 עם היד על העליונה עם פסקל. בקיצור, נדנדה.

גיא, השוק הישראלי הוא רנדומלי לגמרי. ירידות מחירים של חברות לא חלות עליו לרוב, כרטיסים בני 3 שנים יכולים להמכר פה ב3000 שקלים והמחיר ההתחלתי הוא גם חצי רנדומאלי. בנושא FURY, גם ה390X וגם ה390 הם הארכיטקטורה החדשה, המיתוג FURY לא ברור עדין למה הוא יוצמד וכנראה שהוא פשוט יהיה השם של ה390X וה390. גם ל390 וגם ל390X הולכת להיות גרסה עם HBM 4GB וגרסה עם GDDR5 8GB כי כרגע HBM מוגבל ל4GB. המחזור כרטיסים הוא מ380X ומטה כשה380X הוא בעצם 290X, ה380 הוא בעצם 290 וכך הלאה. כלומר לפחות אלה השמועות, זה כל מה שיש לנו כרגע עד ההכרזה הרשמית שבוע הבא.
We're just normal men. We're just innocent men

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 10 יוני 2015, 19:37

השלוש מארבע או ארבע מחמש מתייחס גם למה שאתה מזכיר לי עכשיו ולמה שהערת לצומת ליבי לפני כמה הודעות, ככה שאין באמת צורך להזכיר לי או להגיד לי שטענתי שזה לא פייר, נו באמת תקרא עוד פעם את ההודעה שלי.
חבל שאתה חוזר על טענות לא ענייניות שכבר הפרכתי. בין חמש סדרות כרטיסים האחרונות שדיברנו עליהם, שלוש amd הוציאו לפני, אחת נוידיה הוציאו לפני, והשנייה גם נוידיה הוציאה לפני אבל כתבתי את זה עם כוכבית, יותר מפעם אחת, שאולי המסלול עכשיו משתנה בגלל הפער הגדול מאוד בין השחרורים ואז מה שאתה מתאר זה באמת שיקרה על בסיס קבוע. אבל זה עדיין יותר הגיוני בעיני מלהשוות את ה 970 ל 290x ופרטתי למה. הכרטיס השני הכי חזק של נוידיה נגד הכרטיס הכי חזק בקבוצה האדומה הולכים ראש בראש, מעניין שבכל דור זאת בדיוק התוצאה שמקבלים ביחס לדור הכרטיסים הקודם של כל חברה. מקרי?

שים בצד את 900 נגד 290. לדעתך בילבלתי את הסדר וטעיתי בשאר ההשוואות שערכתי כמו Nucleus או שאני מדייק לחלוטין? כי אם אתה מסכים איתי, ונראה לי שאתה מסכים, אז קל מאוד להבין איפה בדיוק המעגל הזה נשבר, בין אם אתה מקבל את המסקנות שלי או לא.

אבל עזוב מצינו.

בקשר לכרטיסים החדשים, אני חושב שנקבל את הקפיצה הבאמת גדולה רק ש VR יהיה דבר אמיתי ואנשים ירצו להריץ את המשחקים הכי חדשים ב 90fps (נראה לי) או כמה שזה לא יהיה בשביל לקבל חוויה טובה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 יוני 2015, 20:36

idan כתב:השלוש מארבע או ארבע מחמש מתייחס גם למה שאתה מזכיר לי עכשיו ולמה שהערת לצומת ליבי לפני כמה הודעות, ככה שאין באמת צורך להזכיר לי או להגיד לי שטענתי שזה לא פייר, נו באמת תקרא עוד פעם את ההודעה שלי.
חבל שאתה חוזר על טענות לא ענייניות שכבר הפרכתי. בין חמש סדרות כרטיסים האחרונות שדיברנו עליהם, שלוש amd הוציאו לפני, אחת נוידיה הוציאו לפני, והשנייה גם נוידיה הוציאה לפני אבל כתבתי את זה עם כוכבית, יותר מפעם אחת, שאולי המסלול עכשיו משתנה בגלל הפער הגדול מאוד בין השחרורים ואז מה שאתה מתאר זה באמת שיקרה על בסיס קבוע. אבל זה עדיין יותר הגיוני בעיני מלהשוות את ה 970 ל 290x ופרטתי למה. הכרטיס השני הכי חזק של נוידיה נגד הכרטיס הכי חזק בקבוצה האדומה הולכים ראש בראש, מעניין שבכל דור זאת בדיוק התוצאה שמקבלים ביחס לדור הכרטיסים הקודם של כל חברה. מקרי?

שים בצד את 900 נגד 290. לדעתך בילבלתי את הסדר וטעיתי בשאר ההשוואות שערכתי כמו Nucleus או שאני מדייק לחלוטין? כי אם אתה מסכים איתי, ונראה לי שאתה מסכים, אז קל מאוד להבין איפה בדיוק המעגל הזה נשבר, בין אם אתה מקבל את המסקנות שלי או לא.

אבל עזוב מצינו.

בקשר לכרטיסים החדשים, אני חושב שנקבל את הקפיצה הבאמת גדולה רק ש VR יהיה דבר אמיתי ואנשים ירצו להריץ את המשחקים הכי חדשים ב 90fps (נראה לי) או כמה שזה לא יהיה בשביל לקבל חוויה טובה.

שמתי בצד את ה290X מול ה970 (ואני משער שאנחנו גם שמים בצד את סדרה 300 כי היא יצאה כמעט שנה אחרי סדרה 900). אז עכשיו נדבר על סדררה 7000 מול סדרה 600. בסדרה הזאת NVIDIA לקחה את הכסף לביצועים. טענתך הופרכה.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 10 יוני 2015, 20:56

איזה טענה הופרכה? בן אדם לא נראה לי שאתה קורא את ההודעות שלי :)

כתבתי, בפעם השלישית בערך, שהתייחסתי (קבלתי מה שאמרת והסכמתי איתך) גם ל600 מול 7000. זה האחד של נוידיה - מהשלוש מתוך ארבע של amd וכו'. חשבון פשוט. רק מה שרשמתי על זה בנוסף לפני כמה הודעות, שהנתון המאוד נכון הזה שהבאת לטובת נוידיה, לא ממש תפס בארץ ישראל לצערנו. זה הכל.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 יוני 2015, 22:47

אז בחמש שנים האחרונות היה לamd יתרון בסדרה אחת ובגלל זה היא תמיד נותנת דולר/לביצועים טובים יותר. Makes sense :)

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 10 יוני 2015, 23:15

:lol:

בחמש שנים האחרונות דווקא פעמיים (בלי להחשיב את ה 390)
אבל לא ברור למה לשים מגבלות משונות של זמן חוץ מלהמשיך להתווכח על כלום? למה דווקא 5? למה לא 6 שנים כדי שזה יהיה 3-1 ל AMD ?

עכשיו תגידו לי למה אני מתעלם מהכרטיסים לפני ה 5xxx ואיזה פאנבוי אני של פיסת מתכת כזו או אחרת !!!! ואני יענה מראש שאני פשוט לא זוכר או יודע
(למרות שאני חושב על זה היה לי hd4770 שהייתי חייל תפרן, אז אני מהמר שגם בתקופה ההיא הכרטיסים שלהם היו זולים יותר אם אני קניתי אותו.. אבל אני לא רוצה להדליק אותך עוד יותר על דברים לא מבוססים :D

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 יוני 2015, 23:36

idan כתב::lol:

בחמש שנים האחרונות דווקא פעמיים (בלי להחשיב את ה 390)
אבל לא ברור למה לשים מגבלות משונות של זמן חוץ מלהמשיך להתווכח על כלום? למה דווקא 5? למה לא 6 שנים כדי שזה יהיה 3-1 ל AMD ?

עכשיו תגידו לי למה אני מתעלם מהכרטיסים לפני ה 5xxx ואיזה פאנבוי אני של פיסת מתכת כזו או אחרת !!!! ואני יענה מראש שאני פשוט לא זוכר או יודע
(למרות שאני חושב על זה היה לי hd4770 שהייתי חייל תפרן, אז אני די בטוח שגם בתקופה ההיא הכרטיסים שלהם היו זולים יותר אם אני קניתי אותו , אבל אני לא רוצה להדליק אותך עוד יותר על דברים לא מבוססים :D

אתה באמת פאנבוי, מה אני אגיד לך. כבר שנה שלמה NVIDIA שולטת ללא עוררין כשאף אחד לא חושב אפילו לקנות כרטיס AMD ואתה פוסל את זה על "עבירה טכנית". איך אפשר עוד לקרא לזה? להגיד שהכרטיסים של AMD תמיד נותנים דולר לביצוע טוב יותר זה פשוט לא נכון, עובדתית. זה לא נכון בשנה האחרונה עובדתית, זה לא היה נכון בדור של סדרה 7000 עובדתית וזה לא היה נכון בדור של סדרה 6000 עובדתית. כמה לאחור אתה רוצה לחזור? אנחנו מדברים פה כבר על ה5 שנים האחרונות. הסדרה שווה היחידה שלהם ב6 שנים האחרונות הייתה סדרה 200 והיא הייתה שווה בדיוק ל10 חודשים עד שיצאה סדרה 900 של NVIDIA. ב5 שנים 10 חודשים של יתרון ברור לAMD ואתה טוען שהם תמיד נותנים דולר לביצועים טוב יותר?

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 11 יוני 2015, 00:35

נו, אני קניתי 970 ולא 290x או 290 בגלל שלא רציתי תנור במחשב שלי, רציתי את הכרטיס היותר חדש שיתמכו בו לאורך יותר זמן וכי היו לו אחלה ביקורות במיוחד במשחקים שרצים ברזולוציה שאני משחק בה. גם המחיר היה טוב יחסית לשם שינוי. אני לגמרי יכול להבין למה רוב האנשים שמשחקים ב 1080p מעדיפים אותו, אף אחד לא פסל את זה. אבל במסגרת ויכוח מסוים שבו נטען ש amd מסורתית היא מותג זול יותר, במיוחד בארץ אבל לא רק (ושלוש אנשים אחרים משום מחזיקים גם הם ברושם הזה) , נטען שלא רלוונטי להשוות בין הכרטיסים - לא עכשיו שאתה הולך לקנות כרטיס (כמובן שאתה יכול וצריך להשוות בינהם) אלא במסגרת ויכוח גדול יותר על איזה מותג יקר יותר או פחות באופן כללי, ולמה בסיטואציה היחודית הזאת ש amd התעכבו מאוד עם הסדרה חדשה שלהם, זה לא רלוונטי להשוות בינהם בשביל להגיע למסקנות בנושא. גם אם אומרים עובדתית על כל דבר שני, גם שזה, ובכן, לא.
כמובן שמנתקים את מה שאני אומר מההקשר של הויכוח אפשר להציג את זה איך שרוצים, אבל זה בסדר למרות שאני פאנבוי ואוהד גדרות מושבע של AMD מסתבר, שבעיקר טוען שהמותג שהוא מעריץ זול יותר בדר"כ לא טוב יותר בניגוד לחלק מטיעוני הקש כאן, באמת שלא אכפת לי, זה סתם ויכוח טיפשי שאנחנו כבר מנהלים אותו רק מכוח האינרציה ואין לו שום תכלית.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 יוני 2015, 11:33

idan כתב:נו, אני קניתי 970 ולא 290x או 290 בגלל שלא רציתי תנור במחשב שלי, רציתי את הכרטיס היותר חדש שיתמכו בו לאורך יותר זמן וכי היו לו אחלה ביקורות במיוחד במשחקים שרצים ברזולוציה שאני משחק בה. גם המחיר היה טוב יחסית לשם שינוי. אני לגמרי יכול להבין למה רוב האנשים שמשחקים ב 1080p מעדיפים אותו, אף אחד לא פסל את זה. אבל במסגרת ויכוח מסוים שבו נטען ש amd מסורתית היא מותג זול יותר, במיוחד בארץ אבל לא רק (ושלוש אנשים אחרים משום מחזיקים גם הם ברושם הזה) , נטען שלא רלוונטי להשוות בין הכרטיסים - לא עכשיו שאתה הולך לקנות כרטיס (כמובן שאתה יכול וצריך להשוות בינהם) אלא במסגרת ויכוח גדול יותר על איזה מותג יקר יותר או פחות באופן כללי, ולמה בסיטואציה היחודית הזאת ש amd התעכבו מאוד עם הסדרה חדשה שלהם, זה לא רלוונטי להשוות בינהם בשביל להגיע למסקנות בנושא. גם אם אומרים עובדתית על כל דבר שני, גם שזה, ובכן, לא.
כמובן שמנתקים את מה שאני אומר מההקשר של הויכוח אפשר להציג את זה איך שרוצים, אבל זה בסדר למרות שאני פאנבוי ואוהד גדרות מושבע של AMD מסתבר, שבעיקר טוען שהמותג שהוא מעריץ זול יותר בדר"כ לא טוב יותר בניגוד לחלק מטיעוני הקש כאן, באמת שלא אכפת לי, זה סתם ויכוח טיפשי שאנחנו כבר מנהלים אותו רק מכוח האינרציה ואין לו שום תכלית.

מצחיק כי שלושה אנשים גם מכחישים את מה שאתם אומרים, גם מוזר שמי שמגן על זה הם גיא שAMD משלמים לו כבר שנים ושלומיקס שאפילו אם NVIDIA תוציא TITAN X ב49$ הוא "יחכה לסדרה הבאה של AMD כי בטח היא תהיה טובה פי 100".

אין כאן טעוני קש. איך שלא תסתכל על זה ב-5 שנים האחרונות AMD הייתה זולה יותר פעם אחת, עם סדרה 200. כלומר הטעון הוא שטויות. המחירים בארץ, הם רנדומאלים לגמרי, הנה גם עכשיו למרות שה290X זול ב40$ בארה"ב בארץ הוא זול רק ב60 שקלים והם למעשה עולים אותו דבר בארץ. עובדתית סדרה 7000, סדרה 6000 היו פחות משתלמות מהמקבילה של NVIDIA וברגע שסדרה 900 יצאה גם סדרה 200 הפכה לפחות משתלמת. האם שווה יותר לקנות 290X אם אתה רוצה רזולוציות גבוהות, כנראה, האם היו רגעים שבהם היה עדיף כרטיס AMD והיו רגעים שהיה עדיף כרטיס NVIDIA? גם כן. אבל זאת בדיוק הנקודה שלי, שזה טפשי לגמרי להגיד משהו "AMD זולה יותר", הכל תלוי בסדרה ומה קורה באותן שנים. יש תקופות מאוד ארוכות ששווה יותר לקנות NVIDIA, יש תקופות ששווה יותר לקנות AMD, זה הכל.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 11 יוני 2015, 11:56

משתלם זה עניין סובייקטיבי, הרבה אנשים מעדיפים לשלם כמה עשרות דולרים יותר בשביל לקבל את הכרטיס הכי חזק או את הכרטיס של החברה שמוציאה דרייברים מועילים יותר (ובזמן) או שיש לה פיצ'רים עדיפים. אני לא ירדתי לרזולוציות המדויקות ולחישובים המיקרוסקופים של דולר לביצוע ואני בספק אם גם אתה מכיר אותם באמת וערכת השוואה על פני סדרה של יותר מ 10 כרטיסים. מה שכן עובדתי פה, זה שסדרה 6000 הייתה זולה יותר בזמן ההשקה בכמעט כל כרטיס שלה מלבד הכרטיס סלי שעלה אותו דבר. ואני אפילו לא מדבר על מחירים של הארץ, אני מדבר על מחירי השקה בדולרים שכתובים בטבלה בויקפדיה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 11 יוני 2015, 11:58

לא מבין על מה הויכוח בכלל... לפעמים AMD זולים יותר ביחס לביצועים, ולפעמים NVIDIA. זו *עובדה*. מי שטוען ש"תמיד X זולים יותר" טועה באופן ודאי, וגם מי שטוען שY.

זה באמת עד כדי כך משנה לכם מי יותר פעמים היה זול יותר, שאתם מוכנים לבזבז על זה עוד ועוד מזמנכם החופשי? :)

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 11 יוני 2015, 12:01

זה בכלל לא משנה, אבל אי אפשר להפסיק לענות שאתה בתוך ויכוח. למרות שנראה לי שאני ישבר ראשון :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 יוני 2015, 12:30

idan כתב:משתלם זה עניין סובייקטיבי, הרבה אנשים מעדיפים לשלם כמה עשרות דולרים יותר בשביל לקבל את הכרטיס הכי חזק או את הכרטיס של החברה שמוציאה דרייברים מועילים יותר (ובזמן) או שיש לה פיצ'רים עדיפים. אני לא ירדתי לרזולוציות המדויקות ולחישובים המיקרוסקופים של דולר לביצוע ואני בספק אם גם אתה מכיר אותם באמת וערכת השוואה על פני סדרה של יותר מ 10 כרטיסים. מה שכן עובדתי פה, זה שסדרה 6000 הייתה זולה יותר בזמן ההשקה בכמעט כל כרטיס שלה מלבד הכרטיס סלי שעלה אותו דבר. ואני אפילו לא מדבר על מחירים של הארץ, אני מדבר על מחירי השקה בדולרים שכתובים בטבלה בויקפדיה.

מה שאתה מתכוון הוא שסדרה 6000 הייתה חלשה בהצורה חריגה כי 90% ממנה הייתה פשוט REBRAND של סדרה 5000 והשני כרטיסים החדשים היחידים בה, ה6970 וה6950 לא בדיוק היו עם ביצועים מלהיבים. כשאתה מסתכל על הבנצ'מארקים האלה תזכור שה6970 יותר יקר מה570GTX ויותר זול מה580GTX:
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה

אז כמו שאתה רואה, ה570GTX עדיף בממוצע על ה6970HD והוא אפילו עולה איזה 30$ פחות. אז לא, סדרה 6000 לא הייתה סדרה טובה, אם כבר היא הייתה הסדרה הכי בזויה של AMD כי היו בה רק שני כרטיסים חדשים. אז AMD הייתה עדיפה בסדרה 5000, פחות עדיפה בסדרה 6000, פחות עדיפה בסדרה 7000. בסדרה 200 היא הייתה עדיפה 10 חודשים ועכשיו היא נחותה 10 חודשים בגלל סדרה 900.

או במילים אחרות, לפעמים AMD למעלה, לפעמים NVIDIA ובשנים האחרונות דווקא NVIDIA עם כרטיסי דולר/ביצועים טובים יותר.

או בקצרה, מה שלאסקין אמר :)

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 11 יוני 2015, 12:44

Laskin כתב:לא מבין על מה הויכוח בכלל... לפעמים AMD זולים יותר ביחס לביצועים, ולפעמים NVIDIA. זו *עובדה*. מי שטוען ש"תמיד X זולים יותר" טועה באופן ודאי, וגם מי שטוען שY.

זה באמת עד כדי כך משנה לכם מי יותר פעמים היה זול יותר, שאתם מוכנים לבזבז על זה עוד ועוד מזמנכם החופשי? :)

נורא משעשע שאתה עושה עצמך "בוגר" ומטיף לאחרים שהם מבזבזים את הזמן בדיונים שלא מעניינים אותך, אבל חופר לא פחות בדיונים אחרים.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 יוני 2015, 12:59

די די חבר'ה, כולנו ילדים בני 6, אחרת לא היינו בפורום הזה :)
הנה משהו מעניין יותר, העתיד של GAMEWORKS. הצללת RAY TRACING שפועלת על הכל ובצורה רכה כולל חלקיקים, השתקפות מבוססת מסך שתגרום להכל לשקף הכל ומערכת עשן חדשה. הדמו רץ על 980TI אחד ו-DX12:

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 11 יוני 2015, 13:29

Klayman כתב:
Laskin כתב:לא מבין על מה הויכוח בכלל... לפעמים AMD זולים יותר ביחס לביצועים, ולפעמים NVIDIA. זו *עובדה*. מי שטוען ש"תמיד X זולים יותר" טועה באופן ודאי, וגם מי שטוען שY.

נורא משעשע שאתה עושה עצמך "בוגר" ומטיף לאחרים שהם מבזבזים את הזמן בדיונים שלא מעניינים אותך, אבל חופר לא פחות בדיונים אחרים.

אני לא מנסה להיות "בוגר", פשוט לפעמים אני לא מבין על מה הויכוח, כמו במקרה הזה.
אין לי בעייה עם חפירות בפורומים, ממש לא.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 יוני 2015, 13:32

Laskin כתב:
Klayman כתב:

אני לא מנסה להיות "בוגר", פשוט לפעמים אני לא מבין על מה הויכוח, כמו במקרה הזה.
אין לי בעייה עם חפירות בפורומים, ממש לא.

ביחוד שזה ויכוח שמבוסס מספרים, לא דיעות.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 11 יוני 2015, 13:38

יכלת להביא השוואה ברזולוציות גבוהות יותר שם ה 6970 עדיף על הגרסה הסטנדרטית של 570 בגלל שהיה לו רק 1.2 זיכרון למשל. אבל אני לא ינטפק, סתם מראה לך שאפשר לשחק עם המספרים.

לא יודע איך מעלים תמונה, אבל ב bf3 למשל, משחק קצת יותר חדש מחלק מהענתיקות שהבאת ה 6970 עדיף גם ב 1080p.

http://media.bestofmicro.com/G/U/316830 ... 201920.png

שים לב שבמשחקים קלים שהמשחק רץ הרבה מעל 60 ל570 יש יתרון מנופח אבל בלי ערך אמיתי. גם בסטלקר, גם מטרו וגם בקרייסיס, המשחקים הכי תובעניים ברשימה שהבאת - ה 6970 עדיף, גם אם בקצת. האם זה שווה את ה 20$ יותר שהוא עולה? יכול להיות שלא, אבל אני לא יודע איך עושים את החישוב הזה בשביל לקבוע חד משמעית שלא. כמו שאמרתי, זה מאוד סובייקטיבי. מה שבטוח, לפי הקו שלך זה יותר משתלם מ 130 דולר יותר(!) ש 580 עולה, בשביל לקבל בין פריים וחצי ועד 3 וחצי פריימים במשחקים הנ"ל. אתה עושה את העבודה שלי קלה:)

אני אפילו לא מדבר על זה שאפשר היה לקנות 6950 במאה דולר פחות ולפתוח אותו לרמה של 6970. חוץ מזה, וזה נכון לשנינו, לקחת כרטיס אחד מתוך סדרה של יותר מעשר כרטיסים ולקבוע עובדות על כל הכרטיסים זה לא באמת מוכיח שום דבר. ועדיין הסדרה הזאת מראה לי בדיוק מה שאני חושב - הכרטיסים של נוידיה הם כמעט תמיד למי שרוצה את הטוב ביותר ושל amd זה למי שעל תקציב. בכרטיס ספציפי כזה או אחר אולי זה לא בדיוק ככה, אבל בגדול מהנסיון שלי, במיוחד בארץ, זה בדיוק ככה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 יוני 2015, 13:46

idan כתב:יכלת להביא השוואה ברזולוציות גבוהות יותר שם ה 6970 עדיף על הגרסה הסטנדרטית של 570 בגלל שהיה לו רק 1.2 זיכרון למשל. אבל אני לא ינטפק, סתם מראה לך שאפשר לשחק עם המספרים.

לא יודע איך מעלים תמונה, אבל ב bf3 למשל, משחק קצת יותר חדש מחלק מהענתיקות שהבאת ה 6970 עדיף גם ב 1080p.

http://media.bestofmicro.com/G/U/316830 ... 201920.png

שים לב שבמשחקים קלים שהמשחק רץ הרבה מעל 60 ל570 יש יתרון מנופח אבל בלי ערך אמיתי. גם בסטלקר, גם מטרו וגם בקרייסיס, המשחקים הכי תובעניים ברשימה שהבאת - ה 6970 עדיף, גם אם בקצת. האם זה שווה את ה 20$ יותר שהוא עולה? יכול להיות שלא, אבל אני לא יודע איך עושים את החישוב הזה בשביל לקבוע חד משמעית שלא. כמו שאמרתי, זה מאוד סובייקטיבי. מה שבטוח, לפי הקו שלך זה יותר משתלם מ 130 דולר יותר(!) ש 580 עולה, בשביל לקבל בין פריים וחצי ועד 3 וחצי פריימים במשחקים הנ"ל. אתה עושה את העבודה שלי קלה:)

אני אפילו לא מדבר על זה שאפשר היה לקנות 6950 במאה דולר פחות ולפתוח אותו לרמה של 6970. חוץ מזה, וזה נכון לשנינו, לקחת כרטיס אחד מתוך סדרה של יותר מעשר כרטיסים ולקבוע עובדות על כל הכרטיסים זה לא באמת מוכיח שום דבר. ועדיין הסדרה הזאת מראה לי בדיוק מה שאני חושב - הכרטיסים של נוידיה הם כמעט תמיד למי שרוצה את הטוב ביותר ושל amd זה למי שעל תקציב. בכרטיס ספציפי כזה או אחר אולי זה לא בדיוק ככה, אבל בגדול מהנסיון שלי, במיוחד בארץ, זה בדיוק ככה.

נו באמת, תעשה לי טוב. הבאתי בנצ'מארקים ב1080P, הכרטיסים האלה לא מתמודדים באמת עם יותר וב2010 רזולוציה גבוהה יותר לא הייתה רלוונטית.היום אף אחד לא משחק כאן מעל ל1080P אז אתה מדבר איתי על 2010? יש לך את זה ביותר התפתלות? אני לא מאמין למה שאני קורא, ברצינות. ה570GTX נתן ביוצעים קצת יותר טובים ברוב המשחקים ועלה 20$ פחות. איך שלא תסובב את זה בדור הזה NVIDIA הייתה משתלמת יותר.

ורק בשביל הרקורד, בהגדרות הכי גבוהות BF3 עובד יותר טוב על הכרטיס המקביל של NVIDIA תמיד טוב יותר:
http://www.techspot.com/review/458-batt ... rformance/

כמו שאתה רואה:
- ה670 מנצח גם את ה7970 וגם אץ ה7970GHZ שעולים שניהם יותר ממנו. אפילו ה660TI מנצח את ה7970 והוא עולה כמעט 100$ פחות
- לא רק שה570GTX מנצח את ה6970, אפילו ה560TI מנצח אותו וזה כבר כרטיס שזול ב100$ מה6970

או במילים אחרות, הבאת את הדוגמה הכי גרועה שיכולה להיות לAMD כי BF3 הוא משחק שנוצץ על כרטיסי NVIDIA.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 11 יוני 2015, 13:55

זה לא מדויק, אבל אתה יכול להתעלם ממה שכתבתי, זה סתם היה ניטפוק.
אבל מה בקשר לשאר ההודעה שלי? למחיר של ה 580? לכך ש 6970 נותן ביצועים יותר טובים איפה שאתה באמת צריך ומחפש כל פריים, ומפסיד במשחקים שאתה מקבל פריימים של מאה פלוס? ואפילו לא כתבתי שלפי ההשוואה שאתה הבאת, ה 6950 (בלי לפתוח אותו) נותן ביצועים כמעט זהים באותם 3 משחקים תובעניים ל 570 שעולה 90 דולר יותר.

כמובן שאם אתה רוצה לשחק hawk (מה זה?) במינמום של 145 פריימים אז ברור ש 570 עד המוות.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 11 יוני 2015, 14:00

בקשר למה שערכת להודעה על bf3 - יכול להיות שזה מה שעשיתי, אני לא מכיר את הדברים האלה בע"פ, אבל זה רק מראה שמבחנים מאוד יכולים להתשנות, זה לא מדע מדויק. יש כרטיסים שיותר טובים ב aa , אחרים ברזולוציות וכו'.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 יוני 2015, 14:06

idan כתב:זה לא מדויק, אבל אתה יכול להתעלם ממה שכתבתי, זה סתם היה ניטפוק.
אבל מה בקשר לשאר ההודעה שלי? למחיר של ה 580? לכך ש 6970 נותן ביצועים יותר טובים איפה שאתה באמת צריך ומחפש כל פריים, ומפסיד במשחקים שאתה מקבל פריימים של מאה פלוס? ואפילו לא כתבתי שלפי ההשוואה שאתה הבאת, ה 6950 (בלי לפתוח אותו) נותן ביצועים כמעט זהים באותם 3 משחקים תובעניים ל 570 שעולה 90 דולר יותר.

כמובן שאם אתה רוצה לשחק hawk (מה זה?) במינמום של 145 פריימים אז ברור ש 570 עד המוות.

מה רע במחיר של ה580GTX? אין לAMD כרטיס שהתחרה בו. זה כמו להגיד "היי! תראה איך טויוטה יותר זולה מפרארי!". מה הטיעון כאן? הכרטיס הכי חזק של AMD היה ה6970, הוא עלה 370$ והוא התחרה ב570GTX שעלה 350$.

והטיעון על הFPS הגבוה, מה עם CIV? מה עם BF BC (שהוא אולי רץ בממוצע במעל ל60FPS אבל זה לא אומר שהוא רץ כל הזמן מעל ל60FPS), מה עם BATTLE FORGE ששם אתה יכול לשחק נעול 60 ב570GTX ולא יכול עם 6970 שעולה 20$ יותר? אין פה באמת טיעון, הרי מדובר בביקורת כשהמשחק יצא אז כאן שני הכרטיסים הריצו 90% מהדברים פחות או יותר מושלם. חוץ מאשר קרייסס, אין משחק אחד שבו ה570 מצליח להצדיק בביצועים את המחיר היקר שלו מה570.

באמת שאני לא מבין מה הויכוח, ברצינות, כל המספרים נגדך.

בקשר להודעה השניה, הבאת בנצ'מארק שרץ בהגדרות ממוצעות ולא הכי גבוהות. זה לא קשור לAA או רזולוציה, זה קשור לזה שדלית בנצ'מארק מאוד ספציפי שהתאים לאג'נדה שלך, בנצ'מארק שלא מיצג את איך שמשחקים את המשחק בדיוק כמו שאם תריץ משחק ב4K הוא כנראה ירוץ יותר טוב על AMD כי הם טובים לרוב ברזולוציות גבוהות. אבל מדובר ב2010 ואפילו ב2015 לאף אחד אין מסך 4K, גם שום משחק לא רץ כמו שצריך ב4K היום אלה אם יש לך טייטן X ולכן לא רלוונטי. לעומת זאת אני פשוט הדבקתי פה בנצ'מארקים של ביקורת, כל הבנצ'מארקים, גם אלה שAMD מנצחת וגם אלה שNVIDIA מנצחת, הכל. וכששמים הכל, רואים שכמעט בכל הבנצ'מארקים או שיש לך ניצחון של ה570 או שיש לך תיקו. בעצם הבנצ'מארק היחיד שבו AMD מנצחת הוא קרייסס.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 11 יוני 2015, 14:21

אני זורק פה עוד גפרור.
KEO אתה יכול להסביר לי מה הכוונה בטופיק הזה ב GAF?
http://m.neogaf.com/showthread.php?t=1058295

לא ברצינות עכשיו, לא הבנתי על סמך מה הוא קובע את זה ואיך כרטיס יכול להתיישן יותר מאחר, כאילו לא כולם מתיישנים באותה מידה ביחס לכח שלהם?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 יוני 2015, 14:28

bling כתב:אני זורק פה עוד גפרור.
KEO אתה יכול להסביר לי מה הכוונה בטופיק הזה ב GAF?
http://m.neogaf.com/showthread.php?t=1058295

לא ברצינות עכשיו, לא הבנתי על סמך מה הוא קובע את זה ואיך כרטיס יכול להתיישן יותר מאחר, כאילו לא כולם מתיישנים באותה מידה ביחס לכח שלהם?

אין לי שמץ מה זה מה שהם הביאו. כלומר מה הגרפים אומרים, על מה הם מתבססים, האם מדברים על אותם משחקים וכך הלאה אז אין לי מושג באמת מה המשמעות שלהם. אבל אם יש תופעה כזאת היא נובעת כנראה מדרייברים.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 11 יוני 2015, 14:29

יא אללה שלך עזוב אותך אג'נדה , אני לא מריץ פה קמפיין בחירות, כולה עשיתי חיפוש בגוגל 570vs 6970 וזה מה שיצא. הנחתי ש High זה ההגדרות הכי גבוהות ולא היה לי סיבה לחשוב אחרת שעושים מבחנים בהגדרות יותר נמוכות. אולי פעם זה היה ככה.

לא יודע מה זה BATTLE FORGE אבל סבבה, ההמונים ששיחקו בו נהנו מביצועים עדיפים אם הם הלכו עם נוידיה. מודה ומתוודה. למרות שהוא כן קיבל ממוצע של מעל 60 אז זה לא הכי קריטי.

רגע רגע, עכשיו אתה זה שעושה הגבלות על מה כן ולא צריך להשוות? למרות שזה הרבה יותר הגיוני מאחר ו 580 היה הכרטיס הכי חזק, ה 570 הכרטיס השני. ה 6970 היה הכרטיס הכי חזק ה 6950 היה השני. שתי סדרות שיצאו בהפרש של פחות מחודש, אבל לא לא אסור להשוות, כי איך אמרת? לא מתאים לאג'נדה. ולי קוראים הפאנבוי פה? :)
אבל עזוב, אם המספרים שהבאת לא מלמדים שלפחות ה 6950 הוא הכרטיס הכי "משתלם" פה לפי ההגדרות שלך, אז אני לא יודע חשבון.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 42 אורחים