משחקי 2017

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

MGS FREAK
Veteran

Re: משחקי 2017

הודעהעל ידי MGS FREAK » 18 מאי 2017, 10:38

Laskin כתב:אז אתה יודע.... אל תשתמש בו?!
זה כמו שבסקיירים נהרסה לי החוויה כי היו לי 2 נשקים שעשיתי להם ENCHANT ממש ממש ממש חזק שכל אוייב מת במכה... אז הפסקתי להשתמש בנשקים האלה - PROBLEM SOLVED

אני לא מסכים עם הגישה הזאת. השחקן לא אמור לסרס את עצמו כדי לשמור על האתגר ו\או לא לשבור את המשחק.
כמובן שזה נחמד בתיאוריה, אבל צריך למצוא איזון בין רגעים שאתה מצליח להשיג משהו מתוחכם דרך הבנה של המערכות (נשק ממש חזק) לבין שבירה מוחלטת של המשחק.

זה מזכיר לי את הראיונות עם הארווי סמית לפני יציאת דיסהונורד הראשון. הוא הסביר שהם השתדלו לא לקחת מהשחקן כוח, אלא שעיצוב השלבים יהווה את המגבלות.

הדוגמא עם המסוק היא מקרה קלאסי של אלמנט מסויים שהופך אלמנטים אחרים במשחק לפשוט obsolete.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 18 מאי 2017, 11:04

MGS FREAK - בד״כ אני מסכים עם הקביעה שלך, אבל ברור שבמקרים מסוימים היא לא תופסת. למשל במשחקי היטמן: אפשר לסיים את כולם תוך שעות ספורות אם אתה בוחר בגישה של לזנוח את ה-stealth ופשוט לטבוח את כולם. זה לא אומר שהמשחק שבור לדעתי - אם אתה משחק בו ״כמו שצריך״ אז הוא אחד ממשחקי ההתגנבות הכי טובים שיש.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 18 מאי 2017, 13:32

זה לא נקרא "לסרס את עצמך", זה בסה"כ להמנע מכל מני דברים שיש בהם חוסר איזון לטובתך (או לרעתך במקרים מסויימים).
אני עשיתי את הנשקים האלה בסקיירים בידיעה שהם יהיו לגמרי OP. המשחק איפשר זאת, כמו שהוא מאפשר לך לטוס מעל איזורים מסויימים ולהפציץ את הבסיס בFAR CRY.
אם אתה משחק ככה ורואה שזה קל מדי - אז אל תשחק ככה. פאר קריי זה לא משחק טיסה, כמו שהוא גם לא משחק של רכיבה על פילים. אתה יכול לעשות זאת אבל לא חייב... כמו סקיירים - זה עולם פתוח ואתה יכול לגשת אליו בגישה של STEALTH או FULL POWER או איפהשהו באמצע, אתה לא חייב להשתמש בדרך הכי קלה כדי להרוג את האוייבים...
זה לא *מאוד* שונה מהאפשרות לשחק נגיד עם הבנדנה בMGS. כן, זה שונה, אבל העקרון זהה - יש לך אייטם/נשק/רכב שאתה יכול להשתמש בו ויהפוך את המשחק לממש קל ואתה יכול שלא. אם אתה מרגיש שזה קל מדי ומשנה את כל החוויה לרעה - אז למה שתעשה את זה לעצמך?? לא מובן לי בכלל.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 מאי 2017, 15:30

כשחקן שהתחיל לשחק בFC4, לא באמת ידעתי שהמסוק הולך להרוס לי את המשחק. אחרי שעתיים בתוכו כשקלטתי שאני פשוט פותח מגדל אחרי מגדל בלי מאמץ, בדיעבד הבנתי שדי הרסתי לעצמי את המשחק. משחקי יובי מבוססים על הפתיחה האיטית של העולם, השתלטות על שטחים, והמסוק הרס לי את זה בלי לשים לב בכלל. אז כן, יכלתי אחרי זה להפסיק להשתמש במסוק אבל המשחק כבר נהרס לי פחות או יותר. כל הקונספט של דיזיין מבוסס על המוח האנושי ואם אתה נותן כלי לזה לאדם הוא יהרוס לעצמו את המשחק. אפילו אם הייתי מחליט להפסיק להשתמש במסוק, פתאום הגעה ממקום למקום הופכת לעשרות דקות במקום שניות וזה מבאס את התחת. אתה לא יכול לבקש מבן אדם לחזור לאחור כדי להציל לעצמו את המשחק, זה לא עובד ככה.

בנושא האקשן מול התגנבות, אם להתחיל לירות זה יעיל יותר מלהתגנב במשחק התגנבות אז כנראה שהמשחק ההתגנבות דפוק מהיסוד שלו.

לסקין, המסוק זה כלי, כמו נשק. אם יש נשק חזק מדי במשחק אתה תפסיק להשתמש בו? הוא שם והוא סופר חזק. הבנדנה בMGS5 לא קשורה לזה בכלל. יש שתיים, האחת משפרת את ההשרדות שלך קלות ואתה צריך לסיים בערך 80% מהמשחק, כלומר אביליטי שמחזק אותך לקראת הסיום שעל זה כל המטאגיימפליי של MGS5 מבוסס והבנדנה השניה היא אייטם בונוס של אינסוף תחמושת שכדי לקבל אותה צריך לסיים את המשחק. את המסוק בFC מקבלים לראשונה בערך 30 דקות מתחילת המשחק. תאמין לי שאם הייתי פוגש מסוק לראשונה 15 שעות לתוך FC4 אז לא הייתה בעיה.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 18 מאי 2017, 20:24

הנחתי שהם עובדים על המשך,אבל תמיד כיף לקבל אישור:

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 18 מאי 2017, 20:46

תמונה

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 18 מאי 2017, 20:59

וגרסת המחשב בלעדית ל battle.net

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 מאי 2017, 04:19

אני מרגיש כאילו אקטיוויז'ן מזהמים לי את הבליזארד, מרגיש מחולל.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 19 מאי 2017, 12:38

בעיקר לא רוצים לשלם 30% על כל מכירה לואלב... יכול להבין אותם. באטל.נט הוא אחלה קליינט סה''כ. קליל מאוד וההורדות תמיד ממש מהירות.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 19 מאי 2017, 12:42

DrKeo כתב:אני מרגיש כאילו אקטיוויז'ן מזהמים לי את הבליזארד, מרגיש מחולל.

בהחלט.

אם כבר לזהם לנו את הבליזארד, מה זה אומר על משחקים עתידיים ? האם CODים הבאים יהיו גם בלעדיים לבאטלנט ?

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 20 מאי 2017, 00:22

^ לא. זה כנראה יותר קשור לזה שבליזארד עצמם בונים/מסייעים עם תשתית הרשת של המשחק לPC שאולי לבאנג'י לא בזין להרים (בקונסולות הוא רוכב על התשתית של סוני/מיקרוסופט). COD הבא כבר נמכר בסטים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 מאי 2017, 02:45

swym כתב:^ לא. זה כנראה יותר קשור לזה שבליזארד עצמם בונים/מסייעים עם תשתית הרשת של המשחק לPC שאולי לבאנג'י לא בזין להרים (בקונסולות הוא רוכב על התשתית של סוני/מיקרוסופט). COD הבא כבר נמכר בסטים.

זה לאו דווקא אומר שהם לא יתחילו לשים יותר משחקים בבאטלנט. כמו שקליימן אמר, עמלה של 30% מתמוססת לה ברגע שהם עושים את זה.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 21 מאי 2017, 01:44

מישהו זוכר את המשחק Rime ?
סוני הציגה אותו כאקסולוסיבי באחת התערוכות שלהם לפני כמה שנים (אני די התלהבתי מהטריילר בזמנו), אחר כך הוא די נעלם מהמפה עד שיצא הסיפור שסוני נפרדו מהמפתחת הספרדית של המשחק. אחר כך גם יצאו כל מיני שמועות שכל מה שהם הראו בטריילרים לא היה אמיתי וכל הפיתוח של המשחק הזה במצב על הפנים.. שחושבים על זה שסוני עזבו אותם ושלא ראינו כלום מהמשחק במשך שנים זה גם נשמע די אמין בזמנו. לא מזמן הם חשפו אותו מחדש כמשחק מולטיפלטפורם , אבל לאור כל הנ"ל הציפיות שלי לפחות היו די ברצפה.

טוויסט בעלילה: המשחק (שיוצא השבוע ) קיבל 9 ב Edge . נחכה לעוד ביקורות, אבל לפי ניסיון העבר עם המגזין הזה עושה רושם שתהיה פה הפתעה מגניבה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 21 מאי 2017, 11:41

הטוויסט בעלילה היה כבר לפני כמה חודשים כשנחשף מחדש, ובשבוע שעבר (או לפני שבועיים?) כשחשפו ממש גיימפליי ורשמים מכל מני אתרים גדולים, וזה היה נראה חיובי מאוד.
אני ממש מצפה לו, נראה משחק נהדר עם סגנון אמנותי שאני אישית ממש אוהב.

עכשיו נחזור רגע לדיון על FC ונשקים שהם OP:
נדב, עדיין לא מסכים איתך... נתתי את דוגמת הבנדנה בMGS כעקרון, ולא רק בMGS5, אלא בסדרה כולה... נגיד היו נותנים לך את האופציה להשתמש בה בשלב מוקדם - היית משתמש בה והורס לעצמך את החוויה?
לא הבנת אחרי 2-3 בסיסים שאם תמשיך להשתמש בשיטה הזו עם המסוק, שזה קל מדי ועלול להרוס לך את החוויה?
אני זוכר שפה היה מישהו שהרגיש שהסוס הורס לו את הוויצ'ר... אפשר לצחוק על זה, אבל הוא הרגיש שזה הורס לו את העולם הפתוח, אז הוא הפסיק. אני לגמרי מבין אותו... למה שאמשיך להשתמש בשיטה שעושה לי את המשחק קל מדי?
אני זוכר בDMC וגם בGOW שגם היו כל מני קומבואים שהורסים את החוויה כי אז המשחק קל מדי ורפטטיבי, אז לא השתמשתי בקומבואים האלה, אלא אם הרגשתי שיש קטע ממש קשה לי שמתתי כמה פעמים ולא בא לי לבזבז את כל היום עליו :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 מאי 2017, 12:20

אתה יודע למה לא נותנים לך להשתמש בבנדנה בהתחלה של MGS5 אלה רק בסוף או בNG+? כי היא הורסת את המשחק. אני שחקן, אני לא אמור לעשות את המשחק כיף בשבילי, המעצב אמור לעשות את זה. אני השתמשתי במסוק לשחרר מגדלים ואחרי איזה 40 דקות של שעשוע איתו (ושלא תבין אותי לא נכון, נורא נהנתי מזה), קלטתי שהרסתי לעצמי את המשחק כי 80% מהמפה הייתה פתוחה (יש אזור הרים מסויים שאי אפשר לפתוח עד שלא מגיעים לנקודה מסויימת בעלילה אז בערך הכל חוץ משם) ורק בדיעבד הבנתי שהרסתי לעצמי. רק אחרי שהם כבר פתוחים אתה קולט שחצי מהכיף של המשחק כבר לא קיים לך.

כלומר זה לא המקרה של הבנדנה, לא יכלתי פשוט להפסיק ואז ההשפעה על המשחק הפסיקה, רוב המפה הייתה פתוחה וזה די דופק את כל FC4. בנוסף אי אפשר לעשות משחק עם איזון תחת ולצפות מהשחקן לאזן את המשחק שלך. הסיבה שהבנדנה עובדת בMGS5 היא שהיא נותנת עונש בניקוד הסופי ואתה רק מקבל אותה (אם תמצא) לקראת סוף המשחק ואת השניה רק בNG+. זה נקרא לאזן את המשחק.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 21 מאי 2017, 12:24

לא מתווכח איתך שיש בו בעיית איזון עם נשק/רכב שהוא OP, משמע עיצוב אם תרצה, אבל רק שזה אמור להיות לך די מובן אחרי שאתה פותח 2 מגדלים או "בסיסים" :)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 21 מאי 2017, 12:26

בנושא אחר, באנג'י לא מגיבה על שום דבר שקשור לסקורפיו ודסטיני 2 עד שיגיע E3.
אני מנחש שזה אומר שזו תהיה הגירסה היחידה שתהיה ב-60 פריימים מתוך כל הקונסולות, אחרי שהם אמרו שהפס4 לא מסוגלת לעשות זאת.
ובנוסף להכרזה הזו הם בטח יכריזו שזו גם תהיה הגירסה היחידה שתוכל לשחק בה נגד שחקני מחשב, אבל זה יהיה מעט בעייתי אני חושב, בגלל שעל המחשב זה לא בחנות של מיקרוסופט אלא בבאטל.נט, וגם בגלל העובדה שזה יהיה נגד שחקנים עם עכבר+מקלדת... ובכל זאת, אם הם יצליחו זו תהיה הכרזה מעולה לדעתי.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 21 מאי 2017, 12:46

אושר כבר אם אני לא טועה שכל גירסאות הקונסולות ירוצו ב-30FPS. חוץ מזה,המשחק מאוד מזוהה עם סוני ואני לא מאמין שהם יאפשרו יתרון כזה עצום לגרסא המתחרה. מה גם שאני לא חושב שלסקורפיו יש את הhorse power להריץ את המשחק ב-4K/60,אבל native 4K/30 בהחלט אופציה. המעבדים של שתי הקונסולות פשוט זהים וחלשים מדי,וזה נאמר לא פעם על ידי יותר ממפתחת אחת. הבדל של 200mhz בתדר לפה או לשם וכמה קוסטומזיציות לא באמת יעשה את ההבדל. עזוב גם את היתרון התחרותי המטורף שיהיה לשחקני סקורפיו על שחקני וואן רגילים,זה משהו שבאנג'י פשוט לא יכולה לאפשר לעצמה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 21 מאי 2017, 12:52

לא, הם לא אישרו את נושא הסקורפיו וציינו ספציפית שלא מדברים על הגירסה הזו עד E3, מה שמרמז בצורה די ברורה שיש שם קצב פריימים גבוה יותר (ומתבקש, כמובן).
למה לעזאזל שהם ילכו על 4K/30? אני מדבר על 1080P/60, או על רזולוציית ביניים כלשהי, שתרוץ על טלויזיות FHD.
מן הסתם בטח גם יפתחו את האופציה ל4K/30, אבל מאחר ויש לאחוז מאוד קטן אפשרות לשחק ככה, אז כדי לפנות לכולם שיהנו מהיתרונות כמו שצריך, 1080P/60 ממש מתבקש.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 21 מאי 2017, 12:56

שוב,מדובר פה במשחק תחרותי בסופו של דבר שרוב האוכלוסייה בו תהיה של שחקני וואן רגיל. ה-divide הזה זה משהו שפשוט לא יכול לקרות,השיפורים יהיו קוסמטיים בלבד אני בטוח בזה ב-100%.

זה איזה twitch streamer שממה שהבנתי ב-gaf מאוד מקושר למשחק ולבנאג'י. כמובן שהוא היה גם באירוע שלהם ודיבר איתם ישירות. זה הכי קרוב שיש לי לאישור שכולן יהיו 30FPS כרגע.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 מאי 2017, 13:31

מצד אחד קשה לי לראות משחק תחרותי אונליין עובד ב60 על גרסה אחת של האקסבוקס וב30 באחרת אבל מצד שני, אם שחקני PC ישחקו עם שחקני קונסולה אז זה בדיוק זה. נניח הCO OP של גירס 4 הוא 30 בONE אבל 60 במחשב ואפשר לשחק אותם יחד.

בנושא FC4 לסקין, לא יכלתי לדעת את זה אחרי המגדל השני כי מדובר בהרגשה שנוצרת מה-META של המשחק, משהו שלא חזיתי. לא חשבתי שהמשחק ירגיש לי פתאום לא כיף רק כי פתחתי את המגדלים. בזמן שפתחתי את המגדלים מאוד נהנתי, הרגשתי OP על כולם וזה היה כיף. מאוחר יותר הרגשתי שהמשחק כבר לא כיף לי יותר וההבנה בדיעבד הייתה שמשחק FC הוא לא באמת כיף כשכל המפה פתוחה ודלגת בין האזורים בלי ממש ללכת על פני השטח.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 21 מאי 2017, 15:28

Uncle Pey'j כתב:שוב,מדובר פה במשחק תחרותי בסופו של דבר שרוב האוכלוסייה בו תהיה של שחקני וואן רגיל. ה-divide הזה זה משהו שפשוט לא יכול לקרות,השיפורים יהיו קוסמטיים בלבד אני בטוח בזה ב-100%.

זה איזה twitch streamer שממה שהבנתי ב-gaf מאוד מקושר למשחק ולבנאג'י. כמובן שהוא היה גם באירוע שלהם ודיבר איתם ישירות. זה הכי קרוב שיש לי לאישור שכולן יהיו 30FPS כרגע.

אני את המידע שלי לקחתי מכאן:
http://gametransfers.com/bungie-will-no ... l-e3-2017/

בכל אופן אני חושב שאם באנג'י בכוונה ינעלו ל-30 למרות שהקונסולה יכולה בקלות להציג אותו ב-60 זה יעשה הרבה רע לסקורפיו, בעצם זה אומר שאפשר מכאן להניח שבשם האחידות הם מסרסים את היכולות של הקונסולה, וזה ממש מידע מעפן למי שמעוניין לקנות את הקונסולה במקום מחשב חזק.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 21 מאי 2017, 15:37

אבל כאשר מדובר במשחק שסוני מחזיקה את הmarketing rights שלו אין הרבה מה לעשות-אני בטוח שבחוזה שלהם יש איזשהו סעיף של pairity ורק לפרוטוקול,אני באמת לא חושב שסקורפיו יכול טכנית להריץ את דסטני 2 ב-4K/60,אומנם הוא לא כזה מרשים מבחינה גראפית אבל נראה לי שקורים בו מאחורי הקלעים הרבה יותר דברים שהם cpu related מאשר במשחקים רגילים כמו ה-seamless world וכו'.אני חושב שאפילו ה-GTX1080 שלי הולך קצת לגמגם איתו בהגדרות המקסימליות ב-1440P.
ראה מקרה ac unity: אומנם המשחק היה אסון טכני על הקונסולות אך הוא בהחלט יכול היה לרוץ ב-1080P על הפס4, אבל ממש במקרה מיקרוסופט השיגו את המרקטינג לunity ב-2014.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 מאי 2017, 16:17

AC לא מתפקד על הפס4 טוב כי הוא ממש כבד באזור הCPU ובONE יש מעבד חזק מבפס4, אני לא חושב שזאת דוגמה טובה. בכל מקרה אם המשחק יסורס על הסקורפיו אז הרע צריך לפול על הראש של סוני ובאנג'י, לא מיקרוסופט.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 22 מאי 2017, 08:08

ושוב - אף אחד לא מדבר על 4K/60. זה הדבר הכי מיותר בעולם... אפילו אם הייתה לי טלוויזיית 4K הייתי מעדיף בהרבה רמת פירוט גבוהה יותר ברזולוציית 1080 או איפהשהו באמצע.

נדב, לא משנה על מי יפול "הרע", בסוף אם אנשים יראו שגם ככה המשחקים נמשכים למטה בגלל הקונסולות החלשות יותר - הם לא יקנו את הסקורפיו שכל הקטע שלו לכאורה זה "הרבה יותר כח", בטח לא אלו ששוקלים לקנות אותו במקום להשקיע בכרטיס מסך חדש או בכלל כתחליף למחשב.
אני די בטוח שהוא כן ירוץ ב-60 עליו. אפשר להוסיף להתערבויות ;)

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־ 24 אורחים