Kazz כתב:גלאס, הדוגמאות שלך מלפני עשורים ובמוצרים שונים לא רלוונטיים. הנסיון שלך למפות אותם ל EGS הם חסרי טעם.
אז עכשיו התחלנו לעשות הפרדה מלאכותית של 'כישלון' ו-'כישלון אמיתי'? יופי. מוצר לא צריך להפסיק להתקיים כדי להיחשב לכישלון. Anthem ו Avengers לדוגמא הם 2 משחקים כושלים שממשיכים להתקיים. השרתים לא כובו, האולפנים לא נסגרו אבל להיכשל המשחקים נכשלו. ה WII U הייתה קונסולה כושלת שהמשיכה להימכר גם אחרי שהיא הייתה בבירור כישלון - כישלון אגב שהתבהר במהירות ולא היה צריך לחכות את המי-יודע-כמה שנים שאתם חושבים שצריך לתת לחנות של אפיק.
אני משווה את היטמן 3 לכל משחק שסוני ומיקרוסופט קנו לו בלעדיות זמנית. וכמו כל משחק כזה, היטמן 3 היה יוצא והיה מקבל ציונים דיונים גם בלי התרומה של אפיק.
ה Joke post פה הוא זה שאתה מביא את SE ככאילו דוגמה לחברה חסרת רבב בהחלטות העסקיות שלה...זאת המפיצה שרק בהיסטוריה הקרובה שלה קברה את TR עם הבלעדיות הזמנית ל XB1, המפיצה שנכשלה במשחק אבנג'רס והנה לאחרונה ויתרה על היטמן כאשר המשחק האחרון בסדרה הוא ההשקה הדיגיטלית הגדולה ביותר של הזיכיון.
IOI לא נוטשים את היטמן. הם פשוט עושים גם משחק בונד. כל חברה הייתה קופצת על ההזדמנות להשיג זיכיון שיביא לה עיניים שהמשחקים הקודמים שלה לא משכו.
מה שאתה ונדב לא מפנימים הוא: EGS הוקמה כדי להתחרות בסטים. EGS הוקמה כדי להיות גורם משמעותי במכירת משחקי צד ג'. EGS הוקמה בבליץ החתמות של בלעדיים זמניים ממפיצות גדולות שלא מתכתב עם טיעוני 'תהליך של שנים ארוכות'. EGS הוקמה כחנות לשרת את המפיצות הגדולות עם הקאט הנמוך יותר, פחות משחקים שייגנבו את הרעם וחוסר בביקורות משתמשים שקורץ להם.
ההצלחה והכישלון של EGS נמדדים באיך החנות מוכרת את המשחקים האלה. אז לא משנה כמה המשחקים שאפיק מממנים מאפס יימכרו. הלוואי שיימכרו 10 מיליון עותקים כל אחד. EGS לא הוקמה כדי למכור את משחקי צד א' של אפיק.
אז בעוד שאתם מתברברים על כמה שנות חסד צריך לתת לחנות, המציאות היא שהחנות צריכה לספק קבלות כאן ועכשיו עבור המפתחות שמוכרות בה, וספציפית עבור משחקי AAA. הנתונים של החנות ה 2020 רעים ומעידים על כישלון החנות במטרתה. EGS לא הוקמה כדי להיות עוד Origin או עוד האמבל סטור.
הדבר הכי טריוויאלי שמעיד על מצב חנות הוא מה נמכר, ומה לא נמכר, בה. לא צריך היה לקבל את הנתונים של 2020 כדי להבין שחנות עם המטרות והשאיפות של EGS ועם רשימת המשחקים משנה שעברה שלא היו זמינים דרכה, היא חנות לא בריאה.
אז עד שאפיק יקבלו את ה'פוקימון' שלהם אני אמשיך להשתמש במילת התואר המתאימה ביותר לחנות לאור המטרות, השאיפות והנתונים סביבה. והמילה היא 'כישלון'.
אילו נתונים יראו שהחנות מצליחה? תמיכה הולכת וגוברת וגורפת של כל המפיצות הגדולות ושחרור המשחקים שם day 1. פרסום נתוני מכירות מרשימים למשחקים ספציפיים. פרסום platform splits מרשימים של משחקים שיצאו לסטים ול EGS (למשל ~40% מהעותקים נמכרו דרך EGS). נתונים שנתיים שמראים גידול ולא דריכה במקום.
LOL קאז אני לא יודע אם לצחוק או לבכות, אתה צריך לעזוב את מה שאתה עובד בו ולהיות סטאנדפיסט, אתה כישרון לא ממוצה.

אתה החלום של כל CEO כל CEO
מבקש מאלוהים בלילה לקבל מישהו כמוך בתור יריב עסקי.
יש דברים שלא משתנים לעולם קאז, ואחד מהדברים האלה שלא משתנים לעולם, הוא שמשחק אחד, או במונחים עסקיים, מוצר אחד, יכול לעשות מהפך אדיר בחברה אחת ולהרים אותה לגבהים.
אתה יודע שב1987 פיינל פנטזי הציל, את סקוור פיננסית מפשיטת רגיל? אחד המייסדים פירט לעומק (וגם קרוביו ושותפים עסקיים אישרו זאת) שאם המשחק היה נכשל המשמעות המיידית היתה שסקוור היתה צריכה לסגור את הבסטה והוא היה צריך לחזור לאונברסיטה בלית ברירה ביחד עם השותפים שלו, רצהה הגורל וקרה אחרת.
הם לא היו שונים אז מחברה אינדית של היום מבחינת גודל. מה שאמרתי שמוצר אחד יכול לשנות לנצח את הגורל זה חוק...ומנהל שלא יודע את זה מוטב לו שיבחר לו תחום עיסוק אחר, בכל ענף ובכל תחום.
זה שזה לא בא לך בטוב כי זה נוגד את הBIAS ההזוי והמוזר שלך נגד אפיק... הBIAS הזה מערפל את היכולת שלך להסתכל בביהרות על הסיטואציה.
בנוגע למוצר שממשיך להתקיים. אתה יודע שיש דבר כזה Product Life Cycle או שזו פעם ראשונה בחיים שאתה שומע את המושג הזה? חחח.
אפיק נמצאים כרגע בשלב שנקרא introduction זה שלב שאתה לא מרוויח הרבה ואתה אוכל הרבה שיט, זה לא שלב של כישלון, והרווחים שלהם מראים שהם מתקרבים בצעדי ענק לשלב השני, הוא שלב הGrowth.
בנוגע לWII U והכישלון שלו השלב הזה נקרא decline או בעברית פשוטה דעיכה במצב הדעיכה מאוד קשה לעשות קאמבק למוצר שלך. הWII U היה במצב הזה אפיק לא במצב הזה אפיק בשלב הראשון ומתקרבת לשלב השני.מהיכן נובעת הטעות שלך?
אתה נוטה ( להקפיץ חברות שנמצאות בשלב הראשון שלב הintroduction ישר לשלב הרביעי האחרון ברגע הראשון שלא ראית מעבר מידי לשלב השני ומעבר מהיר לשלב השלישי. זה לא עובד ככה.
הWII U המשיכה למכור גם בשלב הdecline כי גסיסה הוא תהליך איתי, ארגון או מוצר יכולים לגסוס שנים אין לזה תאריך מידי, זה לא אומר שאפיק בשלב הזה כי אתה רוצה שהם יהיו בשלב הזה יש קרטריונים ושלבים שהם צריכים לעבור שאם הם לא יעברו אותם אז כן הם בבעיה, אבל הם עוד לא שם אל תקדים את המאוחר.
בנוגע להיטמן: איפה אמרתי שסקוור חסרת רבב אתה רציני? סקוור עשו ועושים המון טעויות עסקיות, אין קשר, זה לא סותר את זה שההחלטה העסקית לוותר על IO והיטמן היתה אחת ההחלטות הנהדרות שלהם ואני אוהב את היטמן מאוד ואפילו יצא לי לדבר בעבר עם מפתחים בIO אין קשר, היטמן לא רווחי מספיק לחברה כמו סקוור והוא מכשול בהשגת היעדים שלהם ואני כמישהו שכל הIP האהובים עלי שייכים לחברה הזו, אני רוצה לראות אותם (מן הסתם) הופכים למעצמה בתחום ולא רוצה שיהיה עליהם נטל בהשגת המטרות.
IO מוכשרים בטירוף ולכן סקוור עשו בחוכמה לא לשרוף את הגשרים איתם, סקוור נתנו להם את הIP של היטמן ללא עלות וגם אחרי העזיבה היו בינהן שיתופים עסקיים.
וזה שאתה אומר שכאילו היטמן לא ננטש, הוא לא ננטש במובן של "ויתרנו על הIP "
כי אף חברה עם שכל בראש לא תוותר על intellectual property שלה, זה התאבדותי. מה שהם כן יעשו זה דפקטו להתעלם ממנו כי אפילו בשבילם הוא לא רווחי מספיק.
עד שמישהו ישלם להם הון להמשיך לפתח אותו.ואל תאמין לי תאמין לIO שאמרו שהם יתמקדו עכשיו בIP נוספים אחרים, כלומר לא רק בונד אלא יש עוד משחקים בקנה זה הכי נטישה שיש.
אתה מברבר ומברב אבל את כל המלל שלך אפשר לתמצת ככה אתה בעצם שואל "גלאס, ונדב למה אפיק, עדיין בשלב הintroduction" ? אתה משליך עלי ועל נדב את חוסר ההפנמה שלך את שלבי הייסוד בחיים של מוצר, אבל במקום לבוא בטענות לעצמך שאתה לא מבין מספיק בניהול אתה מכוון את התלונות שלך אלי ואל נדב.
ולמה? כי אתה אוהב לירות "כישלון כישלון כישלון כישלון" אולי אם היית יודע כמה עולה לסקוור לעשות שיווק לטומב ריידר היית יודע למה הם פתחו את הרגליים למיקרוסופט עם TR
כאילו יש לסקוור את ההזיות שלהם, הנוקמים, זו הרפתקאה כושלת.אבל הבלעדיות למייקרוסופט לא היתה החלטה כושלת.
או במילים אחרות. תנוח שתה מים וחכה שאפיק יהיו בשלב דעיכה אמיתי, של ביטול משחקים בריחת מוחות ואי אפשרות לקאמבק לפני שאתה מתהלל.