Xbox One | הנושא הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Kazz
Veteran

Re: Xbox One | הנושא הרשמי

הודעהעל ידי Kazz » 09 נובמבר 2015, 11:18

ביקורות טומב ריידר:

http://www.metacritic.com/game/xbox-one ... omb-raider
http://opencritic.com/#!game/1517/rise- ... omb-raider

קראתי את הביקורות של יורוגיימר, קוטאקו וגיימספוט. לא נשמע שונה מדי מהקודם. חבל.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 09 נובמבר 2015, 11:21

קאזז אני חושב שעוד מהגיימפליי ששוחרר היה אפשר להבין שהוא לא שונה מהותית מהראשון ושהוא רק משפר עליו, בלי ביקורות הייתי יכול לאמר לך שאם אתה לא אהבת את הראשון אין לך מה לחפש פה, זה המשך ישיר למדי.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 09 נובמבר 2015, 11:25

אני לגמרי מוכן לקבל "עוד מאותו דבר" באריזה יפה יותר... לא ציפיתי באמת להרבה יותר, מלבד קברים טובים בהרבה, וזה יש, אז מצויין :)
לא מצפה ליצירת מופת שתיחרט לי בזכרון לכל החיים כמו TLOU או משהו, אלא עוד משחק מעולה.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 09 נובמבר 2015, 11:30

נכון וגם נראה ששיפרו לא רק קברים אלא את כל מערכת הקרב, יש יותר חופש באיך לגשת לסיטואציות, הוסיפו קראפטינג ככה שיש משמעות לדברים שאתה אוסף או לציד, הסביבות יותר רחבות ויש קווסטים צדדיים, בקיצור נראה ששיפרו יפה, גם אם זה לא באמת הופך את הז'אנר על הראש.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 09 נובמבר 2015, 11:37

היה גם קראפטינג בראשון... אבל בטח הרחיבו אותו, מן הסתם.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 09 נובמבר 2015, 11:46

הוא היה שווה משהו? לא זוכר אותו אפילו.

פה הוא נראה שימושי עוד מהדמואים, הוא מזכיר את זה של TLOU, גם בממשק ובעיקר בזה שאפשר לבחור בין למשל ליצור MEDKIT או חומר נפץ/ חצים מורעלים וכו', לפי הסיטואציה.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 09 נובמבר 2015, 11:50

אבל לפי הדיבורים שלהם על איך שהם מתפקסים על קברים וכו' חשבתי שיהיה שינוי גדול יותר. לפי מה שהבנתי מיורוגיימר, יש רק פעמיים בסיפור שאתה צריך לעבור קברים. שאר תשעת הקברים הם אופציונליים בשיטה של המשחק הקודם. וגם הם פשוטים וקלים מדי. ומה הפרס שבתיבת האוצר בסוף כל קבר? סקיל\יכולת חדשה. פחחח.

למי אכפת ממערכת קרב במשחק TR? הדגש הרב על הנושא הזה הוא חלק מהבעיה. לא הייתה לי בעיה לשחוט מאות אנשים במשחק הקודם. זה טמטום שאתה צריך לפתוח מחדש ולשדרג יכולות ונשקים שהיו לך בסוף המשחק הקודם. יש שדרוגים כמו 'יותר תחמושת ברובה ציד'. עוד תסמין של משחקים החולים במערכות שדרוגים וסקיל טרי שכל דבר פעוט צריך לפתוח.

משימות-צד במשחק TR? מי צריך את זה? אם הן מספיק טובות שימו אותם במסלול העיקרי. גם הורס את כל ההרגשה של הסיפור שהיא מנסה לאתר חפץ ושזה קשור לאביה וכו'. מה היא עוצרת את החיפוש שלה בשביל לעזור לפלוני כזה או אחר כדי לפתוח עוד שדרוג כזה או אחר?

נמאס. הקטע הוא שאני קורא מה שהמבקרים בקוטאקו ובגיימספוט מציינים לחיוב על המשחק ואני פשוט לא מבין. נתק מוחלט בין מה שעשה את משחקי TR הקודמים לבין מה שהם בוחרים לציין. מה שגם שרוב מה שהם מציינים מתפרש על-ידי כעיצוב משחק לא טוב.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 09 נובמבר 2015, 13:05

ה"פרס" של הקברים פחות משנה (למרות שזה לא רק סקיל, בקברים אתה מקבל הרבה נקודות/כסף/חפצים לבנות איתם דברים), אלא החוויה של הקברים, שדווקא לפי מה שהבנתי - חלקם ממש מעולים.
אני לא שותף לדיעה שלך שמשימות צד לא חשובות בכלל... עשו קברים מושקעים מאוד, וקשים מאוד (לפי חלק מהביקורות) ולא רוצים להכריח אותך לעשות את כולם, אם אתה רוצה להתקדם בסיפור. מבורך דווקא.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 נובמבר 2015, 13:43

קראתי קצת ביקורות ונשמע פצצה. טוב יותר מהקודם בכל דבר טוב שהקודם עשה ובדברים שהקודם היה גרוע... חלק שפרו וחלק לא. יחד עם הרמת הפקה הגבוהה הרבה יותר והגרפיקה היפה הוא נשמע לי כמו משהו שממש אבל ממש בא לי לשחק בו עכשיו. מזל שהוא יוצא לPC כבר בינואר :)
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 09 נובמבר 2015, 13:44

למי שמדגדג:
וואלה שופס מוכרים את האקסבוקס בגירסת 1 טרה, Tomb raider החדש, הרימייק בגרסה האולטמטיבית והיילו 5 ב2400. אחלה עיסקה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 נובמבר 2015, 13:47

אוף למה זה עולה פה 600+ דולר :(
אם רק היינו במחירים אמריקאים, 1200 שקלים ותוך שתי שניות הייתי קונה.

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 09 נובמבר 2015, 13:58

Kazz כתב:ביקורות טומב ריידר:

http://www.metacritic.com/game/xbox-one ... omb-raider
http://opencritic.com/#!game/1517/rise- ... omb-raider

קראתי את הביקורות של יורוגיימר, קוטאקו וגיימספוט. לא נשמע שונה מדי מהקודם. חבל.

יש גם את gamerankings.com (ממוצע 88 לאחר 30 ביקורות). שמתי לב שמתעלמים ממנה. למה? :)

ציונים נהדרים. לעזאזל עם העלילה, היא בונוס לדעתי. נהניתי מאוד מהקודם אף שגם עלילתו לא הייתה משובחת. הם שיפרו את כל השאר. נהדר.

אקנה את גרסת ה־PS4. העיקר שתהיה. יש מה לשחק עד אז. אולי אפילו תהיה גרסה משופרת ומורחבת :)
עורך לשון ומגיה, מנהל בפייסבוק קבוצת אוכל גדולה (מונה 45,000 חברים) וקבוצת גיימרים ('בחזרה למשחק').

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 09 נובמבר 2015, 14:12

מעניין, בביקורת של גיימספוט הם מציינים שיש בו עלילה הכתובה היטב.
עורך לשון ומגיה, מנהל בפייסבוק קבוצת אוכל גדולה (מונה 45,000 חברים) וקבוצת גיימרים ('בחזרה למשחק').

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 09 נובמבר 2015, 14:29

Kazz כתב:אבל לפי הדיבורים שלהם על איך שהם מתפקסים על קברים וכו' חשבתי שיהיה שינוי גדול יותר. לפי מה שהבנתי מיורוגיימר, יש רק פעמיים בסיפור שאתה צריך לעבור קברים. שאר תשעת הקברים הם אופציונליים בשיטה של המשחק הקודם. וגם הם פשוטים וקלים מדי. ומה הפרס שבתיבת האוצר בסוף כל קבר? סקיל\יכולת חדשה. פחחח.

למי אכפת ממערכת קרב במשחק TR? הדגש הרב על הנושא הזה הוא חלק מהבעיה. לא הייתה לי בעיה לשחוט מאות אנשים במשחק הקודם. זה טמטום שאתה צריך לפתוח מחדש ולשדרג יכולות ונשקים שהיו לך בסוף המשחק הקודם. יש שדרוגים כמו 'יותר תחמושת ברובה ציד'. עוד תסמין של משחקים החולים במערכות שדרוגים וסקיל טרי שכל דבר פעוט צריך לפתוח.

משימות-צד במשחק TR? מי צריך את זה? אם הן מספיק טובות שימו אותם במסלול העיקרי. גם הורס את כל ההרגשה של הסיפור שהיא מנסה לאתר חפץ ושזה קשור לאביה וכו'. מה היא עוצרת את החיפוש שלה בשביל לעזור לפלוני כזה או אחר כדי לפתוח עוד שדרוג כזה או אחר?

נמאס. הקטע הוא שאני קורא מה שהמבקרים בקוטאקו ובגיימספוט מציינים לחיוב על המשחק ואני פשוט לא מבין. נתק מוחלט בין מה שעשה את משחקי TR הקודמים לבין מה שהם בוחרים לציין. מה שגם שרוב מה שהם מציינים מתפרש על-ידי כעיצוב משחק לא טוב.

איזה פרס כבר הם יכולים לתת לך בקברים? נכון שיכולת או סקיל זה די מטופש מבחינה נראטיבית אבל לפחות זה פרס שיכול להיות שווה, אם היו מביאים XP גם היית יורד על זה.

משימות צד, גם אם די בסיסיות, יכולות להביא תמריץ קצת לחקור את הסביבה, בקודם חקרת את הסביבה כדי לאסוף GPS ולפתוח CRATES שנתנו לך XP, פה יש לפחות משימה קטנה לעשות, נשמע לי תמריץ לא רע, בניגוד למשחקי עולם פתוח גדולים שמשימות כאלו מטריחות וחסרות טעם, פה אני מוצא את זה יותר הגיוני בהקשר למבנה המשחק הלניארי- רחב שלו.

ואם יש 11 קברים כמו שאתה אומר זה נשמע אחלה, גם אם לא כולם חובה, זה לא שתהיה בעיה למצוא אותם והם מביאים אופציה למי שלא כל כך אוהב את האלמנט הזה.
אני חושב שאתה נתקע יותר מדי לגבי מה זה אומר TR, אני מבין אותך שאם היית מעריץ גדול של הקודמים זה יכול לתסכל למה שהמשחק הפך, אבל נו, המשחק שונה מהקודמים, הנוסחא לא אותו הדבר, מתמקדים בקרבות והתגנבות והקברים הם בעיקר לפלפל קצת את העניינים ולשמור על קשר ל THEME המקורי אבל הם לא העיקר כמו בעבר, זה ידוע לנו מהמשחק הקודם, אם אתה לא אוהב את זה (ובאמת זכותך) אז פשוט תרפה ותקווה שיום אחד TR הישן שלך יחזור, כמו שאני מחכה ל RE קלאסי חדש מקאפקום :)

ד"א גם דסטרקטויד שהביאו לו 7.5 אומרים שהמשחק טוב יותר מקודמו, פשוט הכתב כנראה גם לא הכי מת על הקודם, ככה שזה רק מחזק את זה שמי שאהב את הקודם ממש יאהב את החדש שעושה רושם שטוב ממנו בכל אספקט (חוץ מהסיפור שנותר רע אבל למי אכפת).

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 09 נובמבר 2015, 14:31

Laskin כתב:ה"פרס" של הקברים פחות משנה (למרות שזה לא רק סקיל, בקברים אתה מקבל הרבה נקודות/כסף/חפצים לבנות איתם דברים), אלא החוויה של הקברים, שדווקא לפי מה שהבנתי - חלקם ממש מעולים.
אני לא שותף לדיעה שלך שמשימות צד לא חשובות בכלל... עשו קברים מושקעים מאוד, וקשים מאוד (לפי חלק מהביקורות) ולא רוצים להכריח אותך לעשות את כולם, אם אתה רוצה להתקדם בסיפור. מבורך דווקא.

הבעיה שהם חשבו לנכון לשים פרסים שכאלה. המרדף לדחוף לכל דבר שדרוגים ועצי יכולות הוא מגוחך עד כדי כך שהם צריכים לשים בצורה מלאכותית וגסה דברים שכאלה במה שאמור להיות מקום מסתור של אוצרות. פתחת תיבת אוצר, קיבלת סקיל. מאוד מצחיק בהתחשב שגיימספוט משבחים את השילוב של העלילה והמשחקיות במשחק.

המשימות צד לא קשורות לקברים. כן, גם הקברים הם אופציונליים אבל יש גם אשקרה אנשים שנותנים לך משימות-צד אם אתה רוצה.

בקיצור, הם לקחו את TR ועשו ממנו סדרת משחקי אקשן-יריות. הקברים צריכים להיות הלב של המשחקים האלה ועכשיו הם בתקן עלה תאנה, אם במספרם המועט בסיפור הראשי או בדחיקתם לפעילויות-צד. את הפלטפורמה הם עשו חצי אוטומטית ו'חקירה' זה עכשיו קוד ל 'דחפנו אין-ספור דברים לאסוף עד שזה ייצא לך מהאף'.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 09 נובמבר 2015, 14:38

DrKeo כתב:אוף למה זה עולה פה 600+ דולר :(
אם רק היינו במחירים אמריקאים, 1200 שקלים ותוך שתי שניות הייתי קונה.

כזה באנדל ב-300$? אפילו בBlack friday אין דברים כאילו. אני מניח שהבאנדל במחיר הרגיל של TR הוא לפחות 450$, היילו זה 60$, זה מחיר הוגן. יש להם עלויות שילוח ומכסים ומיסים שונים בארץ.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 09 נובמבר 2015, 16:40

מייקרוסופט שיחררה רשימה מלאה של אילו משחקים יקבלו תמיכה לאחור עוד יומיים על הקונסולה בעדכון הקרוב, בצורה מפתיעה Reach לא שם. רוב המשחקים דיי לא משהו, אבל יש כמה שווים (סדרת גירס למשל):
http://www.ign.com/wikis/xbox-one/Xbox_ ... _Game_List
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 נובמבר 2015, 18:10

יש עכשיו באנדל של TR1 והחדש עם 500GB ב299$ פלוס עוד בונוס (תלוי החנות). תוסיף היילו אם הוא לא מגיע ממילא כבונוס ותקבל חבילה של 360$ גג. בגיימסטופ אגב יש את FO4 פלוס גירס פלוס שלט נוסף ב299$.

בנושא התמיכה לאחור, מוזר לי שאין את כל המשחקים של מיקרוסופט. מה עם אלן וייק?

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 09 נובמבר 2015, 18:20

DrKeo כתב:יש עכשיו באנדל של TR1 והחדש עם 500GB ב299$ פלוס עוד בונוס (תלוי החנות). תוסיף היילו אם הוא לא מגיע ממילא כבונוס ותקבל חבילה של 360$ גג. בגיימסטופ אגב יש את FO4 פלוס גירס פלוס שלט נוסף ב299$.

זה יגיע, הם כל כמה חודשים יוסיפו עוד משחקים. כבר הודיעו שדצמבר Reach לדוגמא יגיע.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 נובמבר 2015, 18:35

סתם לא ברור לי למה לא מגיעים כולם יחד כי מיקרוסופט טוענת שזה אמולטור מלא, כלומר רק צריך אישור מהמפיצה וכל המשחקים שלה יכולים תוך 5 דקות להיות שם. אז זה מוזר לי שלא כל המשחקים שלה שם, היא לא מאשרת לעצמה? :)

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 09 נובמבר 2015, 18:42

כן זה יגיע לפי ההצבעות של אנשים בפורומים של אקס בוקס
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 נובמבר 2015, 18:45

בקיצור, סתם מונעים מהלקוחות לשחק במשחקים שהם קנו כבר מתוך אסטרטגיה שיווקית.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 09 נובמבר 2015, 19:08

DrKeo כתב:יש עכשיו באנדל של TR1 והחדש עם 500GB ב299$ פלוס עוד בונוס (תלוי החנות). תוסיף היילו אם הוא לא מגיע ממילא כבונוס ותקבל חבילה של 360$ גג. בגיימסטופ אגב יש את FO4 פלוס גירס פלוס שלט נוסף ב299$.

אבל זה 1 טרה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 10 נובמבר 2015, 07:49

swiss-the-engine כתב:על איזה דמות אתה מדבר?

הAI פה בערך כמו כל היילו. יש איזה אוייב חדש מהפרומית'יאנס שהוא אחלה. מה היה כל כך שונה בAI של 4? למיטב זכרוני הבעיה הייתה בעיקר שהדמויות החדשות לא משהו וכל ENCOUNTER הרגיש ממש כמו קודמו. אני יכול לומר שזה ממש לא נכון לגבי 5.

אני אכן מדבר על הדמות שדודי קישר אליה. נתקלים במשחק במשהו שהוא באמת בגודל כזה? בסצינת מעבר או בגיימפליי?
לגבי הAI: זו בדיוק היתה הבעיה של 4. התמהיל החדש של האויבים שהכניסו הפך כל מפגש למשעמם כי הם הצריכו בדיוק את אותה אסטרטגיה: להוריד קודם את הcrawlers שהם גם ככה רק מטרד ונמשכים אליך אוטומטית אז קל להפריד אותם, אחר כך את הwatchers שסתם צפים להם בשמיים אבל חייבים לטפל בהם כדי שלא יעניקו מגן או יעשו revive, ובסוף לטפל בknights שהיו האויב היחיד מהשלושה שאיכשהו מצליח להרגיש כמו AI אמיתי - גם אם לא ברמה שאתה מצפה ממשחק היילו. לא היו להם אפילו רכבים או משהו אחר שיהפוך את ההיתקלויות שלהם ליחודיות (כמו נניח הflood שהיה לקרבות נגדם פייסינג שונה לחלוטין), ובכל התקלות איתם אתה פשוט מצטער שזה נגדם ולא נגד הcovenant המעניינים בהרבה (שבתכלס גם הם היו פחות מעניינים ממשחקים קודמים, בגלל הפוקוס שעבר לפרומיתיאנס).
בכל מה שקשור לקרבות מול ה-AI היילו 4 היה פשוט דגרדציה איומה (וגם הstory arc כולו). אם בחמש הצליחו לטפל בבעיות שלו ולהפוך את הפרומיתיאנס למשהו יותר מעניין ולא צל חיוור של מה שהיה למשחקי היילו להציע - נהדר.

לגבי טומב ריידר, אני חושב שהסיכום של הביקורת הזו הוא אינדיקציה טובה למה שכן הצליחו לעשות עם המשחק: הצליחו להעביר את לארה קרופט למשחק עולם פתוח/האב, בלי לאבד את הפוקוס של המשחק הלינארי ועל משימות שבאמת יש בהן טעם. בתקופה של אינפלציה במשחקי עולם פתוח שכל אחד מציע טונות של meaningless collectibles כדי להאריך מלאכותית את המשחק - נראה שהם הצליחו למצוא פה איזון לא רע.
http://cogconnected.com/review/rise-of- ... e-of-2015/
Rise of the Tomb Raider isn’t the biggest open world game. It doesn’t have the most quests or the most collectibles, and heck, you don’t even climb tall structures without a darn good reason. What Rise of the Tomb Raider has in spades is balance. Everything about the experience screams quality, and every objective has a good reason for existing.Those things make this small, tightly woven world more entertaining to explore than others, and consequently Rise of the Tomb Raider is a freakin’ great experience

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 10 נובמבר 2015, 08:29

גיא, אני לא אגיד משהו כדי שחנן לא יהרוג אותי, אבל הם מאוד מרכזיים במשחק, לא רק עלילתית.

שמעתי אתמול שעה של בירבורי היילו מצד הפודקאסט אקסבוקס של IGN. הבנתי סוף-סוף על מה הם מתלוננים באמת. שזה קצת מצחיק כי האתר נתן למשחק 9. אז הם נשפכו בהתחלה על המולטיפלייר, בסדר, מובן. אחרי זה הם באו וציינו שהם הגיעו לחלק המזעזע, הקמפיין הכי גרוע של היילו איי פעם, ומתחילים לשפוך את ליבם על הקמפיין. כמובן שהם עוצרים ומספרים שמבחינת מה שקורה בקמפיין שהוא לא עלילתית (עיצוב שלבים, גימפליי, רמת קושי) הוא כנראה הטוב ביותר שהם שיחקו איי פעם במשחק היילו (דרך אגב, את המולטי חלקם הכתירו כמתעלה על זה של 2). לגבי העלילה הקטנטרנות שלהם מגוחכת ונוגעת בעיקר לזה שהם לא התחברו לדמות כזאת או אחרת, לזה שיש פחות פיתוח דמות (ברגע הזה נחנקתי, כי שלושה משחקים בטריולוגיה הראשונה ג'ון שותק בערך והעומק דמות שלו מקבילה לזו של שוורצנגר באחרון גיבורי הפעולה), יש פער עלילתי (Blue team) ושמצפים ממך להכיר את הספרים (זה דווקא במקום מאוד והחסרון הכי גדול לטעמי). אבל יותר מכל, הם מתלוננים על חוסר הגיוניות בהחלטות אנושיות. והפוקוס המרכזי, בעיות marketing של הקמפיין הראשוני של מייקרוסופט בטיב היחסים בין לוק לג'ון.

מה אני אגיד.
תמונה

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 41 אורחים