חדשות גיימינג שוטפות

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: חדשות גיימינג שוטפות

הודעהעל ידי DrKeo » 20 מאי 2020, 10:42

Laskin כתב:אני יכול לדבר רק בשם עצמי, הרגשתי שגירס 3 היה נפילה די חזקה, ומאוד התאכזבתי ממנו, בזמנו. הרגיש לי ממש אותו הדבר, אבל אני לא שיחקתי במולטי שלו כמעט אף פעם, ויכול להיות ששם היה שיפור גדול.
אבל הוא בה על אותה פלטפורמה ולא ציפו כל כך לשינוי רציני, אז אני יכול להבין למה הציונים לא ירדו משמעותית כמו אחרי המעבר לדור הנכחי.

זאת הייתה טרילוגיה על 5 שנים, סבבה, לא היו חידושים ענקיים בינהם למרות שה-SCOPE ממש גדול ממשחק למשחק בתוך הטרילוגיה על אותה פלטפורמה. אבל ברגע שגירס 3 נגמר זה היה צריך להגמר. לעשות הפסקה, לתכנן מחדש ולצאת עם פצצת דור הבא נניח ב-2016. אבל זה לא מה שקרה, יצא ג'דג'מנט המעפן ואז גירס 4 שהטיילטל הכי טוב שאני יכול לתת לו זה "וואללה, משחק חביב" וגירס 5, שאם הוא היה גירס 4 אז אולי היה יותר הייפ סביבו אבל האבולוציה כל כך איטית שזה מדכא.

אני מת על גירס, רק תשאל פה את עומר וחנן ושות' כמה שעות טחנו במולטי של 1 ו-2 ועשיתי גם מספיק שעות עם חברים אחרים. אבל אני מצטער, גירס היום זה משחק שיוצא, בא, והולך. הוא חביב והוא חינם עם גיימפאס אבל בשנה שהוא יוצא הוא אפילו לא נכנס לטופ 10 שלי. כשצוות משתלט על משחק הוא צריך להיות אמיץ ולחדש, לא לעשות שוב את אותו דבר. רק תראה את AC, דווקא כשמשתלט צוות חדש שם על כותר הוא לרוב זה שפורץ דרך בפרנצ'ייז.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 20 מאי 2020, 10:54

גירס בימים ההם היה מותג ברמה של הגדולות של סוני מבחינת יוקרה והייפ וגם מבחינת ציונים (9 ומעלה לכל הראשיים בזמנו), היום הוא ברמה של אולפן בינוני של משחקי 8 של סוני סטייל סאקר פאנץ׳ אבל עם הרבה פחות הייפ ועניין כי לפחות סאקר קצת ניסו לגוון עם גוסט למרות שנראה כרגע שהם לא יזוזו הרבה מקבוצת האיכות של משחקי 8.

בקיצור לרדת ממשחקים של 9 ומעלה למשחקי 8 נמוך זו ירידה מאוד מאוד חדה, למרות שעל הנייר זה כולה 6-10 נקודות אבל כל מי שמבין איך דירוגים של משחקי וידאו עובדים יודע שיש הבדל תהומי בין משחק 8 יחסית נמוך ל 9 פלוס. וגם מבחינת מכירות, עד לגיימפאס שמחק כל נתון מכירות שכזה הסדרה חוותה ירידה חדה, לא שזה מפתיע כי בסדרה שהיא כזאת ״קור״ ברור שאם ההייפ ברשת נמוך (ולאורך כל הדור הוא סופר נמוך) אז זה יתבטא גם במכירות בפועל, זה לא פיפ״א או אפילו משחק יוביסופט dudebro שכזה שמנותק מההייפ המסורתי של ה cores.

עדיין, מדובר באחד המשחקים הטובים שיש למייקרוסופט בליינאפ אבל זה יותר מעיד על הליינאפ עצמו מאשר טובות על המותג היום.
נערך לאחרונה על ידי bling ב 20 מאי 2020, 10:58, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 מאי 2020, 10:58

bling כתב:גירס בימים ההם היה מותג ברמה של הגדולות של סוני מבחינת יוקרה והייפ וגם מבחינת ציונים (9 ומעלה לכל הראשיים בזמנו), היום הוא ברמה של אולפן בינוני של משחקי 8 של סוני סטייל סאקר פאנץ׳ אבל יש מצב שעם אפילו קצת פחות הייפ ועניין כי לפחות סאקר קצת ניסו לגוון עם גוסט למרות שנראה כרגע שהם לא יזוזו הרבה מקבוצת האיכות של משחקי 8.

בקיצור לרדת ממשחקים של 9 ומעלה למשחקי 8 נמוך זו ירידה מאוד מאוד חדה, למרות שעל הנייר זה כולה 6-10 נקודות אבל כל מי שמבין איך דירוגים של משחקי וידאו עובדים יודע שיש הבדל תהומי בין משחק 8 יחסית נמוך ל 9 פלוס. וגם מבחינת מכירות, עד לגיימפאס שמחק כל נתון מכירות שכזה הסדרה חוותה ירידה חדה, לא שזה מפתיע כי בסדרה שהיא כזאת ״קור״ ברור שאם ההייפ ברשת נמוך (ולאורך כל הדור הוא סופר נמוך) אז זה יתבטא גם במכירות בפועל, זה לא פיפ״א או אפילו משחק יוביסופט dudebro שכזה שמנותק מההייפ המסורתי של ה cores.

עדיין, מדובר באחד המשחקים הטובים שיש למייקרוסופט בליינאפ אבל זה יותר מעיד על הליינאפ עצמו מאשר טובות על המותג היום.

בדיוק. כשגירס 1 יצא ואנצ'רטד 1 יצא לי לפחות היה ברור מי המנצח פה, גירס, ובגדול. כשאנצ'רטד 4 יצא וגירס 4 יצא? זאת כבר לא הייתה תחרות בכלל ובו נגיד שגירס 4 הוא לא זה שישב על כס המלכות.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 21 מאי 2020, 15:25

bling כתב:גירס בימים ההם היה מותג ברמה של הגדולות של סוני מבחינת יוקרה והייפ וגם מבחינת ציונים (9 ומעלה לכל הראשיים בזמנו), היום הוא ברמה של אולפן בינוני של משחקי 8 של סוני סטייל סאקר פאנץ׳ אבל עם הרבה פחות הייפ ועניין כי לפחות סאקר קצת ניסו לגוון עם גוסט למרות שנראה כרגע שהם לא יזוזו הרבה מקבוצת האיכות של משחקי 8.

רק שגם ה"גדולות של סוני" הן כבר לא כל כך הגדולות של סוני: בשלוש השנים האחרונות, רק סנטה מוניקה עם God of War הצליח לחצות את קו ה-9. ספיידמן, הוריזון, ניהו 2, דת' סטרנדינג, דטרויט? כולם משחקים של שמונה, בעוד גראן טוריזמו ו-Days Gone הם כבר משחקים של 7. משחקים שחוצים את קו ה-9 הפכו למצרך נדיר (ובמקביל עיתונות המשחקים הפכה לפחות רלוונטית). אנחנו כנראה נקבל עוד 9+ אחד מסוני בשנה הזו, פשוט כי הוא מגיע מנוטי דוג.

הייפ זה סיפור אחר: הרי דת' סטרנדינג יושב על ממוצע יותר נמוך מגירס, וזה היה בערך המשחק עם הכי הרבה הייפ של 2019. אלו שני דברים בלי קורלציה של 1005, והסיבה המרכזית שלגירס אין הייפ כמו בעבר, היא שלXbox עצמה אין הייפ כמו בעבר. אנחנו נמצאים היום בדור אחר לחלוטין מהסיטואציה שבה גירס התפוצץ על ה-360 בתחילת הדרך - הוא היה גם הקילר-אפ שלה וגם הכתר הטכנולוגי של מנוע אנריל 3.

יכול להיות שגירס נשאר תקוע, ויכול להיות שלא כל כך. הרי בכל משחק כמעט הם הצליחו להמציא עוד מצב חדש או מכניקות נוספות, ובמשחק האחרון יש גם את הניסיון לפתוח קצת את עולם המשחק:

השאלה היא כזו: אם גירס נשאר תקוע, מה הם cover-based shooters שעקפו אותו בסיבוב בינתיים? איזה משחק אחר בז'אנר מצליח להחזיק קהילה פעילה על בסיס גיימפליי כזה? לדעתי יש פה יותר עניין של עייפות מהז'אנר שגירס המציא, ואחר כך התפוצץ עם טונות של משחקים אחרים - שרובם ככולם דעכו בהמשך. אני מניח שThe Division הוא הדוגמא המודרנית היחידה, וגם הוא נבנה יותר על הרעיון של להיות looter-shooter.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 מאי 2020, 15:59

אתה קצת נתלה בקשים סווים. המצב של צד א' של סוני הוא הכי טוב שהוא אי פעם היה, גירס לעומת זאת נמצא בשפל כבר כמעט עשור (אפילו אם 5 הוא כנראה הטוב ביותר שהם עשו מאז שאפיק לא עובדים על הפרנצ'ייז). גירס כבר לא מרגש אף אחד היום, זה עוד כותר אמצע 80 שיוצא כמו שעון כל 3 שנים ואין בכלל שמץ של ספק שאם MS רוצה שהוא ידגדג את נוטידוג או סנטה מוניקה, הוא צריך רענון ודחוף.

משחקי גוף שלישי הם לא בדיוק משחקי אסטרטגיה או P&C שדואכים. גירס צריך להמציא את עצמו מחדש כדי לחזור לטופ, אין מה לעשות.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 21 מאי 2020, 16:31

זה לא קשים, זה מספרים. וזה בלינג שנתלה בה, בעוד אני רק רעננתי אותו לגבי המצב בפועל.

שאלתי פה שאלה די ספציפית על cover based shooters, לא על פרספקטיבת מצלמה של גוף שלישי. זו שאלה די פשוטה אבל אני לא רואה פה ממך שום דוגמאות למשחקים מצטיינים בז'אנר מהשנים האחרונות... אולי חיפוש ביוטיוב יבהיר למה זה.

בשורה התחתונה, בשביל שגירס ידגדג משחק של סנטה מוניקה הוא לא צריך "רענון" (גירס טקטיקס זה בערך הרענון הכי גדול שיכול להיות לפרנצייז כזה) - הוא צריך סטודיו ברמה של סנטה מוניקה. והקואליציה הם לא סטודיו ברמה של סנטה מוניקה, לפחות לא כרגע.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 21 מאי 2020, 16:51

אפילו אם רוב הבלעדיים הם רק משחקים של 85 היום (ואגב - שכחת את FF7R שם) - הם מוכרים הרבה יותר טוב מרוב משחקי ה-90+ של הדור הקודם, כך שהם עדיין "הגדולים של סוני", ואפילו יותר מתמיד מבחינת הAPPEAL שלהם.
אגב, גם דרימס עם 90, פרסונה 5 רויאל עם 95 (!), ואם הולכים קצת אחורה יש את אנצ'רטד 4 עם 92, בלאדבורן עם 91, ויש להם פשוט הרבה הרבה יותר בלעדיים של 80+ מאשר מיקרוסופט, שזה מספיק ויותר מזה, אם אתה מתחבר לז'אנר של המשחק.

לגבי גירס - אני מסכים שהנוסחא הבסיסית כל כך של גירס מיצתה את עצמה, ולכן הם צריכים לשדרג את הסדרה, משמעותית. השוטינג אחלה, אבל צריך משהו מעבר, כמו שאנצ'רטד למשל הוא גם COVER-SHOOTER כמו גירס, אבל עם סט פיסז ופלטפורמה שעשויים מצויין. גירס צריך עוד משהו, וזה סתם לעשות עולם ריק עם סירה מגניבה שבעצם רק מורח את המשחק עוד כמה שעות טובות ממה שהוא אמור להיות. לי זה הרגיש ממש מעפן אחרי 5 הדקות הראשונות.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 21 מאי 2020, 17:10

גם חלק מהבלעדיים הם 8 גבוה יותר שקרוב ל 9 כמו הוריזון שיושב על 89 ובמידה פחותה גם ספיידרמן על אחלה ממוצע של 87 והמון הייפ ומכירות.

גם צריכים להיות עם ציפיות נכונות מכל ז׳אנר, משחק דגל שהיה פעם עם סופר הייפ ויוקרה שמקבל 8 זה לא כמו דטרויט ו Until Dawn למשל שפועלים בז׳אנרים יותר נישתיים (ועל ידי כך מוסיפים אחלה גיוון לספרייה) שמקבלים כמעט 8 גם והתגובה היא של ״משחקים חביבים״ בקטע טוב.

לגירס לקבל טייטל של משחק חביב זה עלבון לעומת המורשת שלו.

דווקא כלפי גירס טקטיקס אין טענות ולהפך, הוא באמת אחלה של תוספת, הוא פועל בז׳אנר נישתי והציפיות קצת שונות ולהביא משחק טוב וסולידי לז׳אנר די חדש עבורם שה אחלה של הישג, בניגוד למה שקורה עם הסדרה הראשית.

ותנסה לשאול למה אנצ׳רטד 4 הצילח גם הרבה יותר בביקורות וגם הרבה יותר במכירות לעומת הגירסים של הדור הזה, גם אם תשייך מכירות לקונסולה הפופולרית, לביקורות העדיפות אין תירוץ ואין קשר למכירות, וזה עוד משחק שלא עשה כאלה שינויים מרחקי לכת אבל הוא הצליח מספיק לרענן ולגוון כדי שעדיין יווצר עניין כלפיו, בניגוד לגירס.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 21 מאי 2020, 17:27

לדעתי, זה בגלל שהנוסחא הבסיסית של אנצ'רטד פשוט פחות רפטטיבית ובסיסית מאשר גירס. הוא פשוט משחק מגוון יותר.
כמובן שגם הכתיבה והדמויות יותר אהובים, אבל זה לא שאנצ'רטד 4 הביא מלא שינויים לעומת 3, שלא חידש כלום על פני 2, שפשוט עשה את מה ש-1 עשה, רק הרבה יותר מלוטש. אנצ'רטד 4 היה מוצלח כמעט באותה מידה אם לא היו לו שטחים פתוחים יותר, או את החבל, שאלו השינויים הכי גדולים בו. פשוט כי הנוסחא היא מגוונת ומהנה יותר. הסט פיסז ברמה הגבוהה ביותר. הסיפור מעניין. גירס קצת תקוע בשנת 2006, מכל בחינה בערך. בכל משחק אתה הולך ממקום למקום, מתחבא, יורה, מגיע לבוס שבו אתה מתחבא ויורה, ואז יש מקום חשוך שבו אתה מתחבא ויורה, ועוד בוס שאתה מתחבא ויורה עליו ואז יש סצינה על מסילות לקראת הסוף, שבה אתה מתחבא ויורה. זה שהוסיפו בין לבין יותר קטעים של דיבורים או רכיבה פשוט לא עוזרים... למרות שלמען ההגינות זה כן עבד עבור חלק מהמבקרים. לא ברמה של להפוך את זה למשחק מדהים, אבל כן התחברו לזה כנראה יותר ממני ואחרים.

סמל אישי של המשתמש
BiA
Veteran

הודעהעל ידי BiA » 21 מאי 2020, 18:25

כאן אני כבר לא מסכים, אבל זה טעם אישי. אני בא לשחק קאבר שוטר בידיעה שמה שאני הולך לעשות רוב הזמן זה להתחבא ולירות, וה-moment to moment של גירס לטעמי הרבה יותר מעניין משל אנצ'רטד. יש לך יותר קרבות עם מכניקות קאבר טובות, גאדג'טים, כלי נשק ואויבים יותר מעניינים ומלחיצים (חוץ מהרובוטים של 4, ימח שמם). הקטעים הכי טובים באנצ'רטד לדעתי הם הסט פיסס, הליטוש, לפעמים הפאזלים. לא הסיפור, לא הקרבות (למרות שמערכת הקרב עברה אבולוציה מרשימה) ולא מערכת הטיפוס המשעממת. כבר באנצ'רטד 4, שהוא באמת משחק טוב, הרגשתי את עייפות החומר של הנוסחה עוד יותר מבגירס, כי לעומת הקודמים הוא היה הרבה פחות "סרט קיץ" שלא נותן לך זמן לחשוב וזורק עליך דברים משוגעים. TLL עוד תפס יפה בתור ספינאוף קצר אבל אם UC5 ירוץ על אותו טיקט בדיוק זה כבר לא יהיה משחק שאני אקפוץ עליו.

סט פיסס, פרטים קטנים וספקטקל זה משהו שיותר קל לשפר מאיטרציה לאיטרציה ובמעברי דור ונוטי דוג נותנים שם עבודה. הבעיה של גירס לדעתי היא שהמכניקות כמעט מושלמות אבל כולם מכירים אותן כבר, אין להן את הוואו פקטור מצד אחד ומצד שני יש עוד הרבה מה לשפר בקמפיינים של הדור הזה לעומת הטרילוגיה בכל הקשור לדמויות, עלילה, אווירה, פייסינג ועולם פתוח בשל יותר. חוץ מזה יש לו קהילה אדוקה ושמרנית לאללה שדורשת מ-TC לשמור על איזון, גם מבחינת השליטה והמכניקות, בצד של המולטי וזה די קשה. לכן אני חושב שעדיף לתת ל-TC מנוחה מגירס כרגע ולשבת לחשוב לאן לוקחים את הסדרה הזאת, גם אם זה אומר overhaul מוחלט של המכניקות גם אם הן על הנייר הטובות מסוגן, בין אם יצירת עולם פתוח אמיתי עם הרבה תוכן צד מעניין, ובין אם בכלל החזרה של הפייסינג סרט-קיץ של הטרילוגיה. אני באמת לא יודע, זו לא משימה קלה, אבל כמו שקיאו אמר האבולוציה היתה פשוט איטית מדי לרוב האנשים ולכן לא רואים את גירס מגיע לגבהים כמו בתקופה של אפיק.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 21 מאי 2020, 18:30

כמו שאמרת עניין של טעם אישי, אותי אישית הרפטטיביות של גירס התחילה לשימם עוד במשחק השלישי, ומאז אני משחק בכל משחק שיוצא אבל מתבאס ממנו לא מעט. זה בדיוק אותו משחק וזה מרגיש ככה בכל שנייה ושנייה מתחילתו ועד סופו.
באנצ׳רטד 4 אני הרגשתי גם כן כמוך, ובהחלט החמישי כבר ייאלץ לחדש, אם יצא... אחת הסיבות שאני הימרתי על זה שלא יהיה אנצ׳רטד בדור הקרוב - היא שאני לא ממש רוצה עוד אחד. נהנתי מכולם ומאוד אפילו, אבל הגיע הזמן להמשיך הלאה, לפחות עבור נוטי דוג. אם חברה קצת פחות מוכשרת של סוני תיקח אותו אני לא אבכה, בלשון המעטה.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 21 מאי 2020, 18:37

קצת קשה לחדש על הנוסחא של גירס כי מה כבר אפשר לעשות? להוסיף עוד אנימציות? עוד נשקים? לדעתי יש רק 2 דברים שהם יכולים לעשות:
1. סביבה דינמית והריסה,אבל באמת,לא סתם איזה קיר או חומה שאפשר להוריד- שממש נצטרך לתמרן ולהיות בתזוזה כל הזמן,סוג של bad company על סטרואידים ואני מקווה שהדור הבא יאפשר את זה.
2. כשראיתי של-TLOU2 יש יכולת זחילה לדמות חשבתי שזה יכול לעבוד מושלם גם עבור cover shooter כמו גירס ולייצר גיימפלי קצת יותר מעניין.

ובשם אלוהים,ה'עולם הפתוח' של גירס 5 היה כל כך משעמם,אני באמת לא מבין למה הם הלכו בכיוון הזה... החלקים הלינאריים של הקמפיין,שעדיין היוו את רובו,היו מוצלחים בהרבה,אבל העולם הפתוח פשוט הרגיש כמו עבודה בדרך אליהם רוב הזמן.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 21 מאי 2020, 19:03

הם הלכו על זה כי זה היה טרנדי ויחסית פשוט לביצוע... בחירה גרועה אבל לפחות ניסו.

גירס יכול לעשות לא דברים, רק צריך להיות יצירתי.
למשל - החליפה המאסיבית בטירוף שלהם... אי אפשר להוסיף לה שדרוגים?!
אולי משהו שנותן לך בוסט מטורף כמו בVanquish
אולי אפילו משהו שיגרום לך לרחף, או לקפוץ ממש גבוה, ואז לבנות שלבים יותר אנכיים.
או אולי כמו שהוסיפו רובוט שעוזר לך, יוסיפו פקודות גם לשחקנים האחרים, עם יכולות שונות לכל אחד מהם, שיהיה מבוסס קלאסים מבחינתי, ושניתן להחליף בין הדמויות בכל רגע.

לא חסרות דרכים לחדש כל רגע ורגע בגיימפליי ועדיין להשאיר אותו נטו cover-shooter, אני בכנות חושב שכל מה שהצעתי פה הרבה יותר טוב ממה שעשו באחרון, וחשבתי על זה במקום :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 מאי 2020, 20:28

העובדה שחלק מהמכניקות של גירס (ואני מדגיש, חלק) גובלות בשלמות לא אומר שאי אפשר להרים את המשחק לשלב הבא. הירי בהחלט מושלם, active relead זה בהחלט מושלם (ביחוד אחרי השיפורים של 5), הצ׳אנקיות וההרגשה של הנשקים בהחלט מושלמים. אבל התנועה? הכניסה לcover? הטנקיות המוגבלת? העובדה שכל העולם בנוי מקוביות משמימות? יש כל כל הרבה דברים לשפר בגירס.

שליטה ו״הרגשה״ של המשחק זה רק השכבה הראשונה של כל משחק. תראה את מריו, המשחק עם שליטה מושלמת כבר שני עשורים אבל הוא מצליח לרענן את עצמו כל הזמן מחדש רק משינוי השכבות שיושבות מעל לגיימפליי כמו עיצוב שלבים, אוייבים ורעיונות מקוריים. למריו אפילו אין עלילה, כתיבה וספקטאקל מתוסרט להסתמך עליהם, הוא כמעט נטו גיימפליי, אוייבים, מכניקות ועיצוב שלבים.

אני לא חושב שגירס צריך להפטר מהמערכת ירי, נשקים, אקטיב רילוד וכו׳. אבל אין סיבה שכל מה שמסביב לא יקפוץ סופסוף דור. אם בגירס 6 שוב פעם העולם יראה כמו אוסף קוביות לגו שוכבות על הצד כאילו אנחנו עדין על ה360 זה יהיה כבר פתטי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 מאי 2020, 09:46

השמועות כרגע הן שcod של השנה יקרא Black Ops: Cold War.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 26 מאי 2020, 09:52

bling כתב:גם חלק מהבלעדיים הם 8 גבוה יותר שקרוב ל 9 כמו הוריזון שיושב על 89 ובמידה פחותה גם ספיידרמן על אחלה ממוצע של 87 והמון הייפ ומכירות.

גם צריכים להיות עם ציפיות נכונות מכל ז׳אנר, משחק דגל שהיה פעם עם סופר הייפ ויוקרה שמקבל 8 זה לא כמו דטרויט ו Until Dawn

דווקא כלפי גירס טקטיקס אין טענות ולהפך, הוא באמת אחלה של תוספת, הוא פועל בז׳אנר נישתי והציפיות קצת שונות ולהביא משחק טוב וסולידי לז׳אנר די חדש עבורם שה אחלה של הישג, בניגוד למה שקורה עם הסדרה הראשית.

ותנסה לשאול למה אנצ׳רטד 4 הצילח גם הרבה יותר בביקורות וגם הרבה יותר במכירות לעומת הגירסים של הדור הזה, גם אם תשייך מכירות לקונסולה הפופולרית, לביקורות העדיפות אין תירוץ ואין קשר למכירות, וזה עוד משחק שלא עשה כאלה שינויים מרחקי לכת אבל הוא הצליח מספיק לרענן ולגוון כדי שעדיין יווצר עניין כלפיו, בניגוד לגירס.

זה כבר להזיז את ה-goalpost: קודם השיחה היתה על זה שגירס לא מצליח לפגוע בציוני ה-9+ כמו שהוא קיבל פעם וכמו "הגדולים של סוני", ולכן הנקודה הרלוונטית היתה שגם "הגדולים של סוני" למעט חריגים כבר לא מצליחים לפגוע באותם ציוני 9+.

אם מסיטים את הדיון לכיוון מכירות, אז ברור שיש לו פחות הייפ ופחות מכירות: זה בין היתר בגלל שלקונסולה עצמה יש פחות הייפ והרבה הרבה פחות מכירות (גם בהשוואה לתחרות וגם בהשוואה לדור הקודם). כתוצאה מזה, זה רק הגיוני שמשחק אקסלוסיבי מוביל על הPS4 ימכור יותר טוב ממשחק לא-כל-כל-מוביל על ה-One (שגם זמין בGame Pass).

אני מניח שיש גם הרבה סיבות שבגינן משחק כמו אנצ'רטד 4 מצליח הרבה יותר בביקורות בדור הזה:
- זה משחק עם פוקוס על סינגל פלייר וספקטקל, מה שבדרך כלל עובד על עיתונאים הרבה יותר מאשר משחק עם מולטיפלייר עמוק ומאוזן שרלוונטי יותר לשחקנים תחרותיים שהולכים לשחק במשך שנים. גירס כנראה חידש יותר משחק למשחק, אבל הרבה מהחידושים הם בצד של המולטיפלייר.
- לזה אפשר להוסיף את העובדה שכבר הזכרתי והיא שנוטי דוג היא סטודיו ותיק ומיומן שנמצא בtop של מה שהם עושים כבר מעל עשור, בעוד הקואליציה היא סטודיו חדש ולא משופשף שמלכתחילה בכלל לא תכנן לעשות משחק גירס.
- כמו שאמרתי קודם, לאנשים קצת נמאס מcover-based shooters. אנצ'רטד עושה עוד הרבה דברים אחרים שהם לא ירי במחסות או על מסילות, ולמרות שאף אחד מהם הוא לא עושה טוב במיוחד - זה עדיין מספק הרבה גיוון במשחק, משהו שמבקרים מחפשים. גירס הוא עדיין הcover-based shooter הכי טוב שיש כיום (לפחות כל עוד לא יהיה משחק מודרני שיאמץ כמה דברים טובים שVanquish עשה), אבל לפעמים זה לא מספיק.
- ומעבר לכל הדברים האלו, אני מניח שגם למותג עצמו יש כח: גירס היה הסיפור של מרקוס פיניקס וצוות דלתא, וכשהמשחקים החדשים הלכו לכיוון אחר והתנתקו מהגיבור האייקוני שלהם, כנראה שהיה לזה משקל לפחות בקרב חלק מהאוהדים של הסדרה. אנחנו רואים את זה קורה לפעמים במשחקים, והאמת היא שאפילו אנצ'רטד כבר לא קיבל את התשיעיות שלו עם The Lost Legacy.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 26 מאי 2020, 11:43

אולי goal post על ספיידרמן אבל הוריזון על 89 זה כן קפיצת איכות גבוהה יותר ממשחק של 8 נמוך.

בכל אופן אתה די מונה בעצמך את הבעיות של גירס בהקשר של הסינגל, אז כן המשחק צריך להיות מגוון הרבה יותר כי זה די משעמם לרוץ מקאבר לקאבר כל המשחק עבור הרבה אנשים, הסיפור מעניין יותר, עם עולם מורכב יותר כמו שקיאו אמר, המפתחת לא מספיק משופשפת כמו שציינת - אז חסרה איכות שזה מה שמנסים לאמר פה. הסיבות ברורות.

ה DLC של אנצ׳רטד נחשב למצויין, פשוט באופן טבעי הפקה קטנה יותר עם דמויות משניות יקבל ציונים פחות גבוהים אבל בפני עצמו הוא באמת תוכן מעולה. יש כאלה גם שטוענים שזה משחק יותר טוב מ 4 ואחד הטובים בסדרה, אבל כן באופן טבעי הוא לא יקבל את אותם הציונים של 4.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 מאי 2020, 12:00

swym כתב:
bling כתב:גם חלק מהבלעדיים הם 8 גבוה יותר שקרוב ל 9 כמו הוריזון שיושב על 89 ובמידה פחותה גם ספיידרמן על אחלה ממוצע של 87 והמון הייפ ומכירות.

גם צריכים להיות עם ציפיות נכונות מכל ז׳אנר, משחק דגל שהיה פעם עם סופר הייפ ויוקרה שמקבל 8 זה לא כמו דטרויט ו Until Dawn

זה כבר להזיז את ה-goalpost: קודם השיחה היתה על זה שגירס לא מצליח לפגוע בציוני ה-9+ כמו שהוא קיבל פעם וכמו "הגדולים של סוני", ולכן הנקודה הרלוונטית היתה שגם "הגדולים של סוני" למעט חריגים כבר לא מצליחים לפגוע באותם ציוני 9+.

אם מסיטים את הדיון לכיוון מכירות, אז ברור שיש לו פחות הייפ ופחות מכירות: זה בין היתר בגלל שלקונסולה עצמה יש פחות הייפ והרבה הרבה פחות מכירות (גם בהשוואה לתחרות וגם בהשוואה לדור הקודם). כתוצאה מזה, זה רק הגיוני שמשחק אקסלוסיבי מוביל על הPS4 ימכור יותר טוב ממשחק לא-כל-כל-מוביל על ה-One (שגם זמין בGame Pass).

אני מניח שיש גם הרבה סיבות שבגינן משחק כמו אנצ'רטד 4 מצליח הרבה יותר בביקורות בדור הזה:
- זה משחק עם פוקוס על סינגל פלייר וספקטקל, מה שבדרך כלל עובד על עיתונאים הרבה יותר מאשר משחק עם מולטיפלייר עמוק ומאוזן שרלוונטי יותר לשחקנים תחרותיים שהולכים לשחק במשך שנים. גירס כנראה חידש יותר משחק למשחק, אבל הרבה מהחידושים הם בצד של המולטיפלייר.
- לזה אפשר להוסיף את העובדה שכבר הזכרתי והיא שנוטי דוג היא סטודיו ותיק ומיומן שנמצא בtop של מה שהם עושים כבר מעל עשור, בעוד הקואליציה היא סטודיו חדש ולא משופשף שמלכתחילה בכלל לא תכנן לעשות משחק גירס.
- כמו שאמרתי קודם, לאנשים קצת נמאס מcover-based shooters. אנצ'רטד עושה עוד הרבה דברים אחרים שהם לא ירי במחסות או על מסילות, ולמרות שאף אחד מהם הוא לא עושה טוב במיוחד - זה עדיין מספק הרבה גיוון במשחק, משהו שמבקרים מחפשים. גירס הוא עדיין הcover-based shooter הכי טוב שיש כיום (לפחות כל עוד לא יהיה משחק מודרני שיאמץ כמה דברים טובים שVanquish עשה), אבל לפעמים זה לא מספיק.
- ומעבר לכל הדברים האלו, אני מניח שגם למותג עצמו יש כח: גירס היה הסיפור של מרקוס פיניקס וצוות דלתא, וכשהמשחקים החדשים הלכו לכיוון אחר והתנתקו מהגיבור האייקוני שלהם, כנראה שהיה לזה משקל לפחות בקרב חלק מהאוהדים של הסדרה. אנחנו רואים את זה קורה לפעמים במשחקים, והאמת היא שאפילו אנצ'רטד כבר לא קיבל את התשיעיות שלו עם The Lost Legacy.

העניין הוא, אם גירס 4 ו-5 מעולם לא היו יוצאים כנראה שגירס 3 עדין היה המשחק קאבר עם המערכות הכי טובות בשוק. כלומר יש לגירס את הבסיס, אף אחד לא מתווכח עם זה, אבל כל מה שמסביב למערכות מרגיש עומד במקום או מתקדם בקצב צב. זאת בדיו הנקודה, הם צריכים להתפתח, להתקדם. זה לא אומר שצריך להמציא את המערכת ירי מחדש, הבסיס יכול להשאר בדיוק כמו שהוא נשאר במריו כבר יותר משני עשורים.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 26 מאי 2020, 15:58

נראה שקאפקום רומזת להכרזה שקשורה ל-RE ב-10 ביוני,ההימור שלי שזו כמעט בוודאות הכרזה על RE8 אבל יותר מעניין- אולי זה גם התאריך של האירוע של סוני שהיו שמועות ש-RE ייחשף בו?
https://sp1st.com/news/capcom-teasing-an-announcement-around-june-10-for-resident-evil-ambassador-members
למי שלא זוכר,לפי Dusk Golem,כנראה האינסיידר הכי מקושר כשזה מגיע למשחקי אימה,המשחק התחיל פיתוח בתור RE Revelations 3 ובעקבות פידבק מאוד חיובי בפלייטסטינג פנימי בקאפקום,קיבל תקציב גדול יותר והפך למשחק בסדרה הראשית. לפי השמועה הוא משחק גוף ראשון שמתרחש באיזה כפר מזרח אירופאי ואמור להיות לפי דאסק ה-RE הכי אפל וגרוטסקי שהיה עד היום וזו ההזדמנות להזכיר שאני לא שרדתי אפילו את השעתיים הראשונות של RE7 :)

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 26 מאי 2020, 16:17

אבל זה משחק קרוס ג'ן. סוני לא צריכה לבזבז את הזמן על משחקי קרוס ג'ן שאין להן הילת דור הבא סטייל מה שהיה ל Watch Dogs בהכרזה של הפס4 לדעתי.

אני מקווה וחושב שזה לא קשור לאירוע של סוני שצריך להיות נטו הייפ לדןר הבא ולא סתם תצוגת E3 שעל הדרך מראים בה גם את הפס5.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 26 מאי 2020, 16:27

..אלא אם השמועות נכונותו והוא משחק עם מוד VR שיהיה בלעדי לPSVR2, כמו שהיה עם 7, ואז זו תהיה דרך טובה מאוד להכריז על המציאות המדומה של הפס5. אם כי אלכס יותר מעניין :)

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 26 מאי 2020, 16:31

בעיניי זה ברור לגמרי שהולכים להיות משחקי קרוס-ג׳ן באירוע של סוני..
לגבי ps vr,אני לא חושב שנשמע עליו יותר מדי עד אחרי ההשקה של הפס5,זה היה די ברור עוד מהחשיפה הראשונה של הפס5 בWired שסוני לא מעוניינת להכניס גם את PS VR למשוואה כדי לא להעמיס על הלקוחות הפוטנציאליים מידע שיתפרש כהגדלת מחיר הכניסה לדור הבא.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 מאי 2020, 17:11

RE8! איזה כיף. הלוואי, 7 היה מדהים.

בנוגע לתאריכים, אני לא חושב שצריך לקשר דברים לעניין של סוני רק כי התאריכים קרובים, הרי זאת תקופת E3 והרבה אירועים מתוכננים לתחילת יוני. חוץ מזה השמועות הן שהאירוע של סוני ב4 ליוני, לא? זה שבוע הבא :)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 26 מאי 2020, 17:31

אבל אחר כך ״אמרו״ (שמועות על גבי שמועות) שהוא נדחה בכמה ימים בודדים... אז זה דווקא מסתדר.

בכל אופן אני כן חושב שלכל הפחות סוני ידברו על הPSVR2 באירוע החשיפה של הפס5, גם אם לא יגיע בהשקה, כי יש להם לא מעט משחקי VR בלעדיים ואני די בטוח שעוד המון בדרך, וגם כי הם ירצו לדבר על מה שמיקרוסופט לא מדברת עליו (או יותר נכון - הבטיחה בעבר שיגיע לוואן אקס ולא הגיע ומאז שקט מוחלט בנושא) ויכול לתת להם עוד ״נקודות דור הבא״ לעומתם... אני גם לא חושב שהPSVR הנכחי יעבוד על הפס5 אז הם כן להוציא את הקסדה היורשת כמה שיותר מהר.
אה, וגם בטח מדובר בקסדה ושלטים עם עיצוב שישלים את המראה העתידני של השלט, וכנראה של הקונסולה שלהם, ככה שזה עראה טוב בתמונות.
לא נראה לי שמישהו יירתע מזה שיש משהו אופציונלי נוסף, זה לא מעלה את המחיר של הקונסולה, מי שזה פחות מעניין אותו פשוט לא יקנה...

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 26 מאי 2020, 17:57

סוני אישרה שהקסדה הנוכחית תעבוד עם הפס5.
לגבי הנקודות דור הבא,זו בהחלט אופציה,העניין הוא שאני לא חושב שסוני צריכה משהו כזה- אם היא תראה משהו כמו הורייזון 2,או טיזר לספיידרמן 2 או GOW 2 זהו,המשחק נגמר,זה כבר כמעט ניצחון טכני על פני MS.
אגב לגבי העיצוב,לא ממש דיברנו על זה,אבל שימו לב כמה השפה העיצובית של הקסדת PS VR הנוכחית דומה לדואל סנס,זה לא צירוף מקרים.
אני לא אומר שלא יהיה PS VR 2,זה ברור לגמרי שזה בדרך,אבל אני עדיין חושב שזה מוקדם מדי לסוני להתחיל לדבר על זה,ואנחנו גם לא באמת יודעים כמה משאבים מוקצים לזה,כי אחרי הכל אני חושב שהם אפילו סגרו לא מזמן איזה סטודיו במנצ'סטר שהיה אמור לעבוד על איזה פרוייקט VR,אז זה משאיר להם את סטודיו לונדון,כנראה הצוות בתוך סטודיו יפן שפיתח את Astro Boy ו..זהו?

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־ 29 אורחים