הודעהעל ידי Death_119 » 23 נובמבר 2015, 09:15
קצת חוות דעת על טומב ריידר אחרי 12 שעות משחק ומשהו שנראה כמו מחצית המשחק: אני אישית לא כל כך אוהב את המשחק על פני קודמו, אני מניח שזה קשור לOCD שיש לי והצורך למצוא כל מסמך וכל ארגז, זה דיי הורס את הFlow והאזורים הגדולים יותר לא עוזרים. אז הPacing מאוד נפגע אצלי. כמובן שאם אתעלם כמעט לחלוטין מהצורך למצוא דברים המשחק יזרום הרבה יותר כי המעבר מנקודת צ'ק פוינט אחת למשניה הוא מאוד מהיר.
אז יש במשחק כעיקרון אזורי HUB שהם מקומות גדולים יותר עם סודות (עד כה נתקלתי בשניים), קברים והמון דברים למצוא, בין היתר גם משימות שהן בסופו של יום Fetch quest או לך לשם ותהרוג את איקס.
המשימות קצרות ולעניין (משהו כמו 5 דקות למשימה), אבל זה מרגיש מתאים מבחינת האורך והעומק, הקברים נפלאים כמו שנאמר בכל הביקורות, פשוט החלק הכי טוב במשחק גם עיצובית וגם מבחינת כיף.
הקרבות על הפנים, השליטה במשחק לא משהו והאנימציות ג'אגיזס (מנסה לחשוב אם זה היה ככה גם בקודם), הם ניסו לעשות The last of us פוגש את אנצ'רטד וזה עובד מבחינת התוכן (השילוב של הקראפטינג תוך כדי הקרב והמון דגש על Stealth), אבל השליטה הופכת את העניין לפחות כיפי. הם מנסים מאוד שתגוון ונותנים לך המון כלים: בקבוקי מולוטוב או פצצות שאתה יכל ליצור, מילכוד גופות, לזרוק חפצים כדי להסיח את הדעת כולל תרנגולות ואבטיחים, ארבעה סוגי חצים, כל כלי היריה הקודמים שהיו, יכולות Stealth מורחבות ועוד...
רוב הזמן אתה לבד, אין יריבים מולך כמו המשחק הקודם (הם ניסו להתרחק מהנוסחא של אנצ'רטד) והמשחק הוא דיי אתה הולך בטבע ומוצא חפצים. מי שאהב את זה בטומב ריידרים הקודמים יתאהב במשחק מיידית, מי שמחפש אנצ'רטד לא ימצא את זה כל כך כאן במרבית המשחק.
הפלטפורמינג מעולה, לעומת אנצ'רטד שהכל מרגיש על אוטומט, פה אתה מרגיש אתה ממש עושה משהו כדי להאחז בשלב הבא. אין דבר כזה "פשוט תדחוף את הסטיק למעלה" אלא תמיד אתה צריך לעשות קומבינציה כל שהיא כדי להתקדם.
העלילה טובה, לא נבדלת רבות מבכל הקשור לרמה שלה מהקודמת, אבל עושה את העבודה, הרע החדש מעולה, רק חבל שהוא לא מופיע המון יחסית.
ויזואלית כנראה נמצא בטופ שיש להציע היום על כל פלטפורמה, המשחק פשוט מרהיב על האקסבוקס, מדהים שהם הצליחו להוציא משחק שנראה ככה על הקונסולה הזאת. האנימציות מאוד לוקות בחסר, אבל מלבד זאת אין מילים. מבחינה אומנותית פשוט השקיעו בכל לבנה וכל שעל. יש ירידות פריימים לפעמים מתחת ל-30 על הקונסולה, אבל לא משהו שפוגע בחוויה ולא נראה שזה שכיח.