Death_119 כתב:מה עם היילו 5? מה עם BB? מה עם פורצה? לכל קונסולה יש את הבלעדיים שלה שעדיין לא יגיעו לפיסי, ממש לא הכל מגיע מבין משחקי הAAA לפיסי.
bling כתב:אממ אני חושב שאתה עושה מהתופעה הזו משהו משמעותי יותר ממה שהיא, גם דור שעבר היו דברים כאלו עם ביושוק שיצא ל PC בו זמנית עם ה 360, אלאן וויק שהגיע ל PC (כמו שאתה טוען על QB), גירס שגם הגיע, פייבל 3, מאס אפקט שאם אני לא טועה היה בלעדי ל 360 ול PC בהתחלה ובטח עוד.
אני עוד זוכר דור שעבר שהיתה את האמרה הזו שאם יש לך PC טוב אז אפשר להסתדר בלי ה 360.
אז אוקיי עכשיו יש את המקרה הזה עם SF5 מצד סוני אבל אני לא רואה כזו עליה של התופעה בסכ"ה חוץ ממיקרוסופט שמשחררת לעיתים משחקים שלה ל PC כמו שהיא גם עשתה בעבר (וכמו שגם תמיד מצפים ממנה- תמיד יש עליה לחץ להשקיע גם בגיימינג בווינדוס והיא נשאלת על כך לעיתים תכופות ומנסה לעמוד בציפיות).
מה שכן, ה PC הוא ללא ספק המלך של האינדיז, שם באמת יש לא מעט אינדים שיוצאים רק ל PS4 ול PC או רק ל ONE ול PC, אבל ב AAA יש עדיין המון משחקים בלעדיים שלא יוצאים לשום מקום חוץ מלקונסולה שלך.
Laskin כתב:למיקרוסופט יש הסטוריה ארוכה של "להוציא משחקים שלה לPC" אז כל ההערכה שלך שזה לא יקרה - היא זו שאיננה מבוססת, אולי מלבד היילו, שגם הוא התחיל את דרכו כמשחק מחשב, לפחות המולטי שלו, במזרח אירופה בלבדהיו גירס שיצאו למחשב, היו אלן ווייק, היו (וגם יהיה הבא של) פייבל... אז יכול להיות שקראקדאון ישאר בלעדי וזה ישבור את נדב.
לגבי ה"עיכובים המזעזעים" - וואו! חודש וחצי לחכות לTR או AC בשביל לקבל אותם בביצועים עדיפים בהרבה (מנחש לגבי TR, ואין מצב שאני טועה) - זה ממש לא מזעזע אף אחד, ויש מקרים הפוכים אתה יודע... המון. אגב, סדרת ME קיבלה תמיכה מצויינת בגיימפאד, אולי רק הראשון לא, ובאטמן מקרה מאוד חריג ואתה יודע את זה.
קיצר - ההודעה האחרונה שלך רחוקה שנות אור מלהיות המציאות כפי שהיא, לפחות לגבי מיקרוסופט
Death_119 כתב:Laskin כתב:למיקרוסופט יש הסטוריה ארוכה של "להוציא משחקים שלה לPC" אז כל ההערכה שלך שזה לא יקרה - היא זו שאיננה מבוססת, אולי מלבד היילו, שגם הוא התחיל את דרכו כמשחק מחשב, לפחות המולטי שלו, במזרח אירופה בלבדהיו גירס שיצאו למחשב, היו אלן ווייק, היו (וגם יהיה הבא של) פייבל... אז יכול להיות שקראקדאון ישאר בלעדי וזה ישבור את נדב.
לגבי ה"עיכובים המזעזעים" - וואו! חודש וחצי לחכות לTR או AC בשביל לקבל אותם בביצועים עדיפים בהרבה (מנחש לגבי TR, ואין מצב שאני טועה) - זה ממש לא מזעזע אף אחד, ויש מקרים הפוכים אתה יודע... המון. אגב, סדרת ME קיבלה תמיכה מצויינת בגיימפאד, אולי רק הראשון לא, ובאטמן מקרה מאוד חריג ואתה יודע את זה.
קיצר - ההודעה האחרונה שלך רחוקה שנות אור מלהיות המציאות כפי שהיא, לפחות לגבי מיקרוסופט
גירס 2, גירס 3, גירס Judgement, סדרת Project gotham, היילו 3 ומעלה, סדרת פורצה, סדרת קראקדאון, כל משחקי Rare, Halo wars יש עוד רבים. רוב המשחקים הבלעדיים שלהם נשארו על הקונסולה. אצל סוני בכלל כל הבלעדיים לא מגיעים לפיסי. הבלעדיים של פיסי זה בולשיט, משחקי אינדי, משחקי אסטרטגיה, אין באמת שום משחק AAA אמיתי שלא מגיע לקונסולה, בדרך כלל לפני ובגרסה שעברה אופטימיזציה. דור קודם היה מלא פאלטות על הפיסי כשהקונסולות היו באמת חזקות. היום, בגלל שהקונסולות הן בדיחה ביחס לפיסי מודרני אז לא רואים את הבעיות של דור קודם כל כך, אבל זה לא אומר שהדברים השתפרו עבור הפיסי.
תסתכלו מה אתם משחקים ותשאלו את עצמכם איפה הם בלעדיים ואיפה הם זמינים. איפה הם הגיעו בזמן, איפה הגרסה היתה פורט מעצבן וכו...
אין שום תמיכת גיימפאד רישמית בשום ME על הפיסי. אני משחק ב3 כיום ואין כלום. יש רק צד ג' שצריך להוריד שטויות ופרופילים כדי שזה יעבוד.
Kazz כתב:אתה צריך להסתכל על גרף העוגה שEA הוציאה על רווחים ממשחקים לכל התעשייה עבור 2015 כדי לראות עד כמה אתה טועה ב'20 אחוז' שלך.
חוץ מזה, תיסגר על מה זה AAA מבחינתך כדי שנוכל לענות. כרגע אתה יורה לכל הכיוונים. עכשיו משחקי אסטרטגיה זה לא AAA. כל פעם הגדרה חדשה. רק משחקי גוף ראשון ושלישי הם משחקי AAA עכשיו? אז למה אתה סופר את היילו וורס כמשחק AAA בלעדי שלא זמין על המחשב? ולהזכירך, ההמשך מגיע למחשב.
אם משחקים כמו XCOM2, CIV וסימסיטי הם AAA אז לבטח גם סקייליינס, ANNO ודומיהם הם כאלה. אם UD עושה את דרכו לרשימת בלעדיים הAAA של הפס4 אז לבטח משחקים כמו PoE, DOS, ווייסטלנד 2 וELITE הם כאלה על המחשב (3 מהם היו זמניים לזמן נכבד) וDOS2 שמגיע רק למחשב בינתיים. והמשחק של טורמנט. אם משחק מירוצים כזה או אחר הוא AAA אז לבטח דירט ראלי שיגיע רק עוד חצי שנה לקונסולות הוא כזה. אם משחקי MP בלבד דלילים בתוכן וממאירים במחיר כמו באטלפרונט, דסטיני ו R6 הם AAA אז גם סדרת ARMA היא כזו וגם משחק ה UT החדש ולמה לא להכליל את DAYZ ו-ראסט?
Death_119 כתב:Kazz כתב:אתה צריך להסתכל על גרף העוגה שEA הוציאה על רווחים ממשחקים לכל התעשייה עבור 2015 כדי לראות עד כמה אתה טועה ב'20 אחוז' שלך.
חוץ מזה, תיסגר על מה זה AAA מבחינתך כדי שנוכל לענות. כרגע אתה יורה לכל הכיוונים. עכשיו משחקי אסטרטגיה זה לא AAA. כל פעם הגדרה חדשה. רק משחקי גוף ראשון ושלישי הם משחקי AAA עכשיו? אז למה אתה סופר את היילו וורס כמשחק AAA בלעדי שלא זמין על המחשב? ולהזכירך, ההמשך מגיע למחשב.
אם משחקים כמו XCOM2, CIV וסימסיטי הם AAA אז לבטח גם סקייליינס, ANNO ודומיהם הם כאלה. אם UD עושה את דרכו לרשימת בלעדיים הAAA של הפס4 אז לבטח משחקים כמו PoE, DOS, ווייסטלנד 2 וELITE הם כאלה על המחשב (3 מהם היו זמניים לזמן נכבד) וDOS2 שמגיע רק למחשב בינתיים. והמשחק של טורמנט. אם משחק מירוצים כזה או אחר הוא AAA אז לבטח דירט ראלי שיגיע רק עוד חצי שנה לקונסולות הוא כזה. אם משחקי MP בלבד דלילים בתוכן וממאירים במחיר כמו באטלפרונט, דסטיני ו R6 הם AAA אז גם סדרת ARMA היא כזו וגם משחק ה UT החדש ולמה לא להכליל את DAYZ ו-ראסט?
כל משחקי אסטרטגיה כמו Starcraft לדוגמא הם משחקי AAA. זה מה שאמרתי, שלפיסי יש בלעדיות רק על משחקי AAA בז'אנר האסטרטגיה והניהול. כל השאר או שמגיע לקונסולות או שלקונסולות יש בלעדיות בשלל ז'אנרים. תנסו לחשוב כל אחד איזה משחקים רציתם לשחק בשנה החולפת או זו שקדמה לה ואיפה היו המשחקים. אני מניח שבדומה לי אתם לא מסיימים 50 משחקים בשנה אלא יותר בכיוון עשרה, תחשבו איפה היו העשרה, או מה רציתם ובפעול לא היה.
DrKeo כתב:bling כתב:אממ אני חושב שאתה עושה מהתופעה הזו משהו משמעותי יותר ממה שהיא, גם דור שעבר היו דברים כאלו עם ביושוק שיצא ל PC בו זמנית עם ה 360, אלאן וויק שהגיע ל PC (כמו שאתה טוען על QB), גירס שגם הגיע, פייבל 3, מאס אפקט שאם אני לא טועה היה בלעדי ל 360 ול PC בהתחלה ובטח עוד.
אני עוד זוכר דור שעבר שהיתה את האמרה הזו שאם יש לך PC טוב אז אפשר להסתדר בלי ה 360.
אז אוקיי עכשיו יש את המקרה הזה עם SF5 מצד סוני אבל אני לא רואה כזו עליה של התופעה בסכ"ה חוץ ממיקרוסופט שמשחררת לעיתים משחקים שלה ל PC כמו שהיא גם עשתה בעבר (וכמו שגם תמיד מצפים ממנה- תמיד יש עליה לחץ להשקיע גם בגיימינג בווינדוס והיא נשאלת על כך לעיתים תכופות ומנסה לעמוד בציפיות).
מה שכן, ה PC הוא ללא ספק המלך של האינדיז, שם באמת יש לא מעט אינדים שיוצאים רק ל PS4 ול PC או רק ל ONE ול PC, אבל ב AAA יש עדיין המון משחקים בלעדיים שלא יוצאים לשום מקום חוץ מלקונסולה שלך.
אתה לא רואה עליה בתופעה? DR3 יצא לPC, רייז יצא לPC, פייבל יוצא, SEA OF THEIVES יוצא, QB בטוח יצא כמו כל משחק רמדי, SF5 יוצא לPC, המשחק החדש של אפיק, EVE VALKYRIE, גם NMS הכל כך מדובר כאילו הוא בלעדי לפס4, שאנמו 3 (שהיה פחות או יותר "ה" מגטון של סוני בE3 האחרון), FF7 הרימייק, משחק טיילז החדש ועוד כל כך הרבה אינדים שאי אפשר בכלל לספור אותם. נראה שבדור הזה לא מדובר רק במיקרוסופט, מדובר גם בסוני. אולי הדברים של האולפנים הפניימים של סוני לא מגיע לPC אבל האולפנים שלהם כל כך חלשים כבר שנתיים שזה באמת כזה משנה?
כן, לסוני יהיו איזה 4-5 אקסקלוסיבים באמת גדולים שיהיו חסרים לשחקני הPC וכן לONE המצב יהיה דומה. אבל 4-5 אקסקלוסיבים מול עשרות של משחקים שנמנעים ממך כמו SFV או QB יחד עם מאות אינדים והבלעדיים של הPC עצמו וזה שכל משחק צד ג' עדיף על הPC יוצרים חתיכת מסה קריטית.
bling כתב:DrKeo כתב:bling כתב:אממ אני חושב שאתה עושה מהתופעה הזו משהו משמעותי יותר ממה שהיא, גם דור שעבר היו דברים כאלו עם ביושוק שיצא ל PC בו זמנית עם ה 360, אלאן וויק שהגיע ל PC (כמו שאתה טוען על QB), גירס שגם הגיע, פייבל 3, מאס אפקט שאם אני לא טועה היה בלעדי ל 360 ול PC בהתחלה ובטח עוד.
אתה לא רואה עליה בתופעה? DR3 יצא לPC, רייז יצא לPC, פייבל יוצא, SEA OF THEIVES יוצא, QB בטוח יצא כמו כל משחק רמדי, SF5 יוצא לPC, המשחק החדש של אפיק, EVE VALKYRIE, גם NMS הכל כך מדובר כאילו הוא בלעדי לפס4, שאנמו 3 (שהיה פחות או יותר "ה" מגטון של סוני בE3 האחרון), FF7 הרימייק, משחק טיילז החדש ועוד כל כך הרבה אינדים שאי אפשר בכלל לספור אותם. נראה שבדור הזה לא מדובר רק במיקרוסופט, מדובר גם בסוני. אולי הדברים של האולפנים הפניימים של סוני לא מגיע לPC אבל האולפנים שלהם כל כך חלשים כבר שנתיים שזה באמת כזה משנה?
כן, לסוני יהיו איזה 4-5 אקסקלוסיבים באמת גדולים שיהיו חסרים לשחקני הPC וכן לONE המצב יהיה דומה. אבל 4-5 אקסקלוסיבים מול עשרות של משחקים שנמנעים ממך כמו SFV או QB יחד עם מאות אינדים והבלעדיים של הPC עצמו וזה שכל משחק צד ג' עדיף על הPC יוצרים חתיכת מסה קריטית.
נו, זה בעיקר כרגיל מייקרוסופט משחררת AAA מה ONE, ההבדל היחיד שיש לך מצד סוני זה SF5 שגם הוא משחק שיצא בעבר במקביל למחשב אז זה לא שהכמות הבלעדית עלתה.
שאנמו 3 הוא לא AAA, כך גם NMS, ו FF7 בלעדי זמני לפס4 ואין סיבה שלא יצא ל ONE, מי אמר בכלל שהוא יוצא רק ל PC אחרי זה?
המשחק החדש של אפיק זה MOBA, הוא קודם כל משחק PC לפני שהוא בכלל שייך לאיזו קונסולה, הדוגמאות שלך פה הן די נואשות, הדיון הוא על AAA ואת זה ה PC לא מקבל, לפחות לא מצד סוני אבל גם לא מעט מצד MS, זה לא השתנה במיוחד.
ובתכל'ס המשחקים הללו בדור נורמלי הם מהמלהיבים בתעשייה, תסתכל על רשימות המשחקים המצופות ל 2016, כמה מהם AAA שלא יוצאים ל PC בכלל, אני לא הייתי מוותר עליהם, אתה כן בשביל צד ג' עדיף והבלעדיים הקטנים (מבחינת הפקה, לא איכות) של ה PC, סבבה.
DrKeo כתב:bling כתב:DrKeo כתב:bling כתב:אממ אני חושב שאתה עושה מהתופעה הזו משהו משמעותי יותר ממה שהיא, גם דור שעבר היו דברים כאלו עם ביושוק שיצא ל PC בו זמנית עם ה 360, אלאן וויק שהגיע ל PC (כמו שאתה טוען על QB), גירס שגם הגיע, פייבל 3, מאס אפקט שאם אני לא טועה היה בלעדי ל 360 ול PC בהתחלה ובטח עוד.
נו, זה בעיקר כרגיל מייקרוסופט משחררת AAA מה ONE, ההבדל היחיד שיש לך מצד סוני זה SF5 שגם הוא משחק שיצא בעבר במקביל למחשב אז זה לא שהכמות הבלעדית עלתה.
שאנמו 3 הוא לא AAA, כך גם NMS, ו FF7 בלעדי זמני לפס4 ואין סיבה שלא יצא ל ONE, מי אמר בכלל שהוא יוצא רק ל PC אחרי זה?
המשחק החדש של אפיק זה MOBA, הוא קודם כל משחק PC לפני שהוא בכלל שייך לאיזו קונסולה, הדוגמאות שלך פה הן די נואשות, הדיון הוא על AAA ואת זה ה PC לא מקבל, לפחות לא מצד סוני אבל גם לא מעט מצד MS, זה לא השתנה במיוחד.
ובתכל'ס המשחקים הללו בדור נורמלי הם מהמלהיבים בתעשייה, תסתכל על רשימות המשחקים המצופות ל 2016, כמה מהם AAA שלא יוצאים ל PC בכלל, אני לא הייתי מוותר עליהם, אתה כן בשביל צד ג' עדיף והבלעדיים הקטנים (מבחינת הפקה, לא איכות) של ה PC, סבבה.
כן, ראיתי את הרשימה של 2016, זה U4 ו-QB שיצא בסוף לPC וזהו בערך
אולי הורייזן אם הוא יצא ב2016 ולא יהיה צואת גרילה כרגיל.
bling כתב:אפשר לקנות 2 קונסולות לפחות במחיר של מחשב על, הבאתי רשימה של משחקים גדולים שלא יוצאים ל PC, ובעיקר הדגשתי שמבחינת AAA המצב לא שונה במיוחד מצד סוני, גם אם SF5 הגלמוד יוצא.
סכ"ה ה PC מקבל חלק ממשחקי ה ONE, אבל לרוב לא את הגדולים ביותר, עדיין חסרים לו המון משחקי AAA מצויינים שיוצאים לאחרים, ויכוח על אילו בלעדיים עדיפים הוא סובייקטיבי, הבלעדיים על ה PC הם משחקים בעלי הפקה צנועה יותר לרוב, לא שזה רע, אבל העדפה אישית וכל זה, אני כאמור מתלהב יותר מ AAA גדול ובלעדי מאשר הדברים שמגיעים לרוב ל PC בלעדית.
אני חושב שאתה יכול להתווכח על האם עדיף PC או ONE היות שהרבה מהמשחקים של ה ONE מגיעים אליו, גם פה זה טריקי ונראה לי שאם הייתי מעריץ של משחקי XBOX הייתי הולך על ה ONE כי לא מעט מהגדולים ביותר לא מגיעים וחלק אחר כמו QB שעשית ממנו משחק שהוכרז יגיע מי יודע מתי.
bling כתב:960 GTX זה לא באמת ה PC המפלצתי שתהנה לקרוע איתו את הקונסולות, ברור שהוא חזק יותר בהפרש, אבל זה לא בהפרש שלדעתי שווה את השיפור שמקבלים איתו.
מחשב עבודה בסיסי אפשר לקנות בגרושים, לא צריך בכלל כרטיס מסך ייעודי בפנים.
אני לא אחזור על עצמי שוב על הבלעדיים ל PC, רק אציין שגם דרימס וגם UD הם אכן משחקי AAA מבחינת הפקה.
אין ספק שה PC השתפר ביחס לתחילת הדור הקודם שאז באמת היה לא מעט צד ג' שלא מגיע בכלל, השתפר דרסטית אפילו כי הרוב המוחלט של ה AAA מצד ג' מכמה שנים לתוך הדור הקודם יוצא במקביל.
ועדיין הלעדיים הגדולים ברובם לא מגיעים, כמו גם חלק קטן מצד ג', כן מגיעים הרבה אינדים, זה כבר שיקול של כל אחד איזו חבילה הכי טובה בעיניו.
DrKeo כתב:bling כתב:960 GTX זה לא באמת ה PC המפלצתי שתהנה לקרוע איתו את הקונסולות, ברור שהוא חזק יותר בהפרש, אבל זה לא בהפרש שלדעתי שווה את השיפור שמקבלים איתו.
מחשב עבודה בסיסי אפשר לקנות בגרושים, לא צריך בכלל כרטיס מסך ייעודי בפנים.
אני לא אחזור על עצמי שוב על הבלעדיים ל PC, רק אציין שגם דרימס וגם UD הם אכן משחקי AAA מבחינת הפקה.
אין ספק שה PC השתפר ביחס לתחילת הדור הקודם שאז באמת היה לא מעט צד ג' שלא מגיע בכלל, השתפר דרסטית אפילו כי הרוב המוחלט של ה AAA מצד ג' מכמה שנים לתוך הדור הקודם יוצא במקביל.
ועדיין הלעדיים הגדולים ברובם לא מגיעים, כמו גם חלק קטן מצד ג', כן מגיעים הרבה אינדים, זה כבר שיקול של כל אחד איזו חבילה הכי טובה בעיניו.
אבל מה זה הבלעדיים הגדולים? בלעדיים גדולים הם בלעדים, בדיוק כמו שU4 לא מגיע לONE כך היילו 5 לא מגיע לפס4 וכך סטאר סיטיזן לא מגיע לשתיהן. ואתה תהיה מופתע כמה ה960 הרבה יותר חזק מהפס4, הוא יכול לעשות כל משחק PC בגרפיקה הכי גבוהה ב30FPS.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 31 אורחים