PS4 | הנושא הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

Re: PS4 | הנושא הרשמי

הודעהעל ידי Death_119 » 07 דצמבר 2015, 20:45

מה עם היילו 5? מה עם BB? מה עם פורצה? לכל קונסולה יש את הבלעדיים שלה שעדיין לא יגיעו לפיסי, ממש לא הכל מגיע מבין משחקי הAAA לפיסי.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 דצמבר 2015, 21:55

Death_119 כתב:מה עם היילו 5? מה עם BB? מה עם פורצה? לכל קונסולה יש את הבלעדיים שלה שעדיין לא יגיעו לפיסי, ממש לא הכל מגיע מבין משחקי הAAA לפיסי.

ברור שיש כמה שלא מגיעים, גם לPC יש כמה שלא מגיעים לקונסולות. אבל על גבי זה יש המון משחקים שהם PC + פס4 או PC + ONE שלא מגיעים לONE או לפס4 אבל כן לPC. בסופו של דבר יש לPC הרבה יותר משחקים גם אם לא מחשיבים את הבלעדיים של הPC.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 08 דצמבר 2015, 10:13

אממ אני חושב שאתה עושה מהתופעה הזו משהו משמעותי יותר ממה שהיא, גם דור שעבר היו דברים כאלו עם ביושוק שיצא ל PC בו זמנית עם ה 360, אלאן וויק שהגיע ל PC (כמו שאתה טוען על QB), גירס שגם הגיע, פייבל 3, מאס אפקט שאם אני לא טועה היה בלעדי ל 360 ול PC בהתחלה ובטח עוד.

אני עוד זוכר דור שעבר שהיתה את האמרה הזו שאם יש לך PC טוב אז אפשר להסתדר בלי ה 360.
אז אוקיי עכשיו יש את המקרה הזה עם SF5 מצד סוני אבל אני לא רואה כזו עליה של התופעה בסכ"ה חוץ ממיקרוסופט שמשחררת לעיתים משחקים שלה ל PC כמו שהיא גם עשתה בעבר (וכמו שגם תמיד מצפים ממנה- תמיד יש עליה לחץ להשקיע גם בגיימינג בווינדוס והיא נשאלת על כך לעיתים תכופות ומנסה לעמוד בציפיות).

מה שכן, ה PC הוא ללא ספק המלך של האינדיז, שם באמת יש לא מעט אינדים שיוצאים רק ל PS4 ול PC או רק ל ONE ול PC, אבל ב AAA יש עדיין המון משחקים בלעדיים שלא יוצאים לשום מקום חוץ מלקונסולה שלך.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 08 דצמבר 2015, 11:17

נדב אתה טועה, הסדרות הגדולות באמת לא מגיעות לפיסי, אתה לא תראה את גירס, לא את היילו, לא את קראקדאון, לא Overdrive לא את אנצ'רטד, לא את TLOU, לא את BB למעשה כל מה שכולנו רוצים לשחק לא יגיע באמת לפיסי. הפיסי מקבל על פי רוב צד ג' וכל מיני דברים מוזרים מהקונסולות. אתה גם מניח שQB יגיע לפיסי על פי מה? ניסיון עבר? כרגע מייקרוסופוט לא מוציאה את הבלעדיים האמיתיים שלה לפיסי, אין סיבה לחשוב שQB יהיה שונה. מי שרוצה בלעדיים של סוני ומייקרוסופט עדיין צריך לרכוש קונסולות. לפיסי יש הצע יותר גדול יותר, אבל ממש לא של משחקי AAA מלבד ז'אנר האסטרטגיה שהוא בגדר גופה בימינו ומשחקי תפקידים אזימטריים מעולים, אבל הם בגדר הנישה של הנישה.

בלי לדבר שלא פעם הפיסי מקבל מוצרים שהם לא אופטימליים ביחס לחומרה (ראה סדרת COD כדוגמא), משחקים שמכריחים אותך לשחק עם עכבר ומקלדת ובלי תמיכת גיימפאד (סדרת ME לדוגמא), מוצרים שבורים (ראה באטמן האחרון) ולפעמים סתם תוקעים לו עיקובים מזעזעים (GTA, Tomb raider, AC ועוד). הפיסי עד היום הוא שוק קטן ביחס לקונסולות, בקושי 20% מהמכירות, היחס איליו הוא בהתאם לצערנו.

מבין כל המשחקים שהכי אהבתי השנה לדוגמא, כולם משחקים שאי אפשר להשיג בפיסי, בין אם זה היילו וBB. זה לא ישתנה, שנה הבאה יש גירס, אנצ'רטד וQB ומי יודע מה עוד.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 08 דצמבר 2015, 12:15

למיקרוסופט יש הסטוריה ארוכה של "להוציא משחקים שלה לPC" אז כל ההערכה שלך שזה לא יקרה - היא זו שאיננה מבוססת, אולי מלבד היילו, שגם הוא התחיל את דרכו כמשחק מחשב, לפחות המולטי שלו, במזרח אירופה בלבד :) היו גירס שיצאו למחשב, היו אלן ווייק, היו (וגם יהיה הבא של) פייבל... אז יכול להיות שקראקדאון ישאר בלעדי וזה ישבור את נדב.
לגבי ה"עיכובים המזעזעים" - וואו! חודש וחצי לחכות לTR או AC בשביל לקבל אותם בביצועים עדיפים בהרבה (מנחש לגבי TR, ואין מצב שאני טועה) - זה ממש לא מזעזע אף אחד, ויש מקרים הפוכים אתה יודע... המון. אגב, סדרת ME קיבלה תמיכה מצויינת בגיימפאד, אולי רק הראשון לא, ובאטמן מקרה מאוד חריג ואתה יודע את זה.

קיצר - ההודעה האחרונה שלך רחוקה שנות אור מלהיות המציאות כפי שהיא, לפחות לגבי מיקרוסופט :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 דצמבר 2015, 12:53

bling כתב:אממ אני חושב שאתה עושה מהתופעה הזו משהו משמעותי יותר ממה שהיא, גם דור שעבר היו דברים כאלו עם ביושוק שיצא ל PC בו זמנית עם ה 360, אלאן וויק שהגיע ל PC (כמו שאתה טוען על QB), גירס שגם הגיע, פייבל 3, מאס אפקט שאם אני לא טועה היה בלעדי ל 360 ול PC בהתחלה ובטח עוד.

אני עוד זוכר דור שעבר שהיתה את האמרה הזו שאם יש לך PC טוב אז אפשר להסתדר בלי ה 360.
אז אוקיי עכשיו יש את המקרה הזה עם SF5 מצד סוני אבל אני לא רואה כזו עליה של התופעה בסכ"ה חוץ ממיקרוסופט שמשחררת לעיתים משחקים שלה ל PC כמו שהיא גם עשתה בעבר (וכמו שגם תמיד מצפים ממנה- תמיד יש עליה לחץ להשקיע גם בגיימינג בווינדוס והיא נשאלת על כך לעיתים תכופות ומנסה לעמוד בציפיות).

מה שכן, ה PC הוא ללא ספק המלך של האינדיז, שם באמת יש לא מעט אינדים שיוצאים רק ל PS4 ול PC או רק ל ONE ול PC, אבל ב AAA יש עדיין המון משחקים בלעדיים שלא יוצאים לשום מקום חוץ מלקונסולה שלך.

אתה לא רואה עליה בתופעה? DR3 יצא לPC, רייז יצא לPC, פייבל יוצא, SEA OF THEIVES יוצא, QB בטוח יצא כמו כל משחק רמדי, SF5 יוצא לPC, המשחק החדש של אפיק, EVE VALKYRIE, גם NMS הכל כך מדובר כאילו הוא בלעדי לפס4, שאנמו 3 (שהיה פחות או יותר "ה" מגטון של סוני בE3 האחרון), FF7 הרימייק, משחק טיילז החדש ועוד כל כך הרבה אינדים שאי אפשר בכלל לספור אותם. נראה שבדור הזה לא מדובר רק במיקרוסופט, מדובר גם בסוני. אולי הדברים של האולפנים הפניימים של סוני לא מגיע לPC אבל האולפנים שלהם כל כך חלשים כבר שנתיים שזה באמת כזה משנה?

כן, לסוני יהיו איזה 4-5 אקסקלוסיבים באמת גדולים שיהיו חסרים לשחקני הPC וכן לONE המצב יהיה דומה. אבל 4-5 אקסקלוסיבים מול עשרות של משחקים שנמנעים ממך כמו SFV או QB יחד עם מאות אינדים והבלעדיים של הPC עצמו וזה שכל משחק צד ג' עדיף על הPC יוצרים חתיכת מסה קריטית.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 08 דצמבר 2015, 13:18

Laskin כתב:למיקרוסופט יש הסטוריה ארוכה של "להוציא משחקים שלה לPC" אז כל ההערכה שלך שזה לא יקרה - היא זו שאיננה מבוססת, אולי מלבד היילו, שגם הוא התחיל את דרכו כמשחק מחשב, לפחות המולטי שלו, במזרח אירופה בלבד :) היו גירס שיצאו למחשב, היו אלן ווייק, היו (וגם יהיה הבא של) פייבל... אז יכול להיות שקראקדאון ישאר בלעדי וזה ישבור את נדב.
לגבי ה"עיכובים המזעזעים" - וואו! חודש וחצי לחכות לTR או AC בשביל לקבל אותם בביצועים עדיפים בהרבה (מנחש לגבי TR, ואין מצב שאני טועה) - זה ממש לא מזעזע אף אחד, ויש מקרים הפוכים אתה יודע... המון. אגב, סדרת ME קיבלה תמיכה מצויינת בגיימפאד, אולי רק הראשון לא, ובאטמן מקרה מאוד חריג ואתה יודע את זה.

קיצר - ההודעה האחרונה שלך רחוקה שנות אור מלהיות המציאות כפי שהיא, לפחות לגבי מיקרוסופט :)

גירס 2, גירס 3, גירס Judgement, סדרת Project gotham, היילו 3 ומעלה, סדרת פורצה, סדרת קראקדאון, כל משחקי Rare, Halo wars יש עוד רבים. רוב המשחקים הבלעדיים שלהם נשארו על הקונסולה. אצל סוני בכלל כל הבלעדיים לא מגיעים לפיסי. הבלעדיים של פיסי זה בולשיט, משחקי אינדי, משחקי אסטרטגיה, אין באמת שום משחק AAA אמיתי שלא מגיע לקונסולה, בדרך כלל לפני ובגרסה שעברה אופטימיזציה. דור קודם היה מלא פאלטות על הפיסי כשהקונסולות היו באמת חזקות. היום, בגלל שהקונסולות הן בדיחה ביחס לפיסי מודרני אז לא רואים את הבעיות של דור קודם כל כך, אבל זה לא אומר שהדברים השתפרו עבור הפיסי.

תסתכלו מה אתם משחקים ותשאלו את עצמכם איפה הם בלעדיים ואיפה הם זמינים. איפה הם הגיעו בזמן, איפה הגרסה היתה פורט מעצבן וכו...

אין שום תמיכת גיימפאד רישמית בשום ME על הפיסי. אני משחק ב3 כיום ואין כלום. יש רק צד ג' שצריך להוריד שטויות ופרופילים כדי שזה יעבוד.
תמונה

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 08 דצמבר 2015, 14:16

אתה צריך להסתכל על גרף העוגה שEA הוציאה על רווחים ממשחקים לכל התעשייה עבור 2015 כדי לראות עד כמה אתה טועה ב'20 אחוז' שלך.

חוץ מזה, תיסגר על מה זה AAA מבחינתך כדי שנוכל לענות. כרגע אתה יורה לכל הכיוונים. עכשיו משחקי אסטרטגיה זה לא AAA. כל פעם הגדרה חדשה. רק משחקי גוף ראשון ושלישי הם משחקי AAA עכשיו? אז למה אתה סופר את היילו וורס כמשחק AAA בלעדי שלא זמין על המחשב? ולהזכירך, ההמשך מגיע למחשב.

אם משחקים כמו XCOM2, CIV וסימסיטי הם AAA אז לבטח גם סקייליינס, ANNO ודומיהם הם כאלה. אם UD עושה את דרכו לרשימת בלעדיים הAAA של הפס4 אז לבטח משחקים כמו PoE, DOS, ווייסטלנד 2 וELITE הם כאלה על המחשב (3 מהם היו זמניים לזמן נכבד) וDOS2 שמגיע רק למחשב בינתיים. והמשחק של טורמנט. אם משחק מירוצים כזה או אחר הוא AAA אז לבטח דירט ראלי שיגיע רק עוד חצי שנה לקונסולות הוא כזה. אם משחקי MP בלבד דלילים בתוכן וממאירים במחיר כמו באטלפרונט, דסטיני ו R6 הם AAA אז גם סדרת ARMA היא כזו וגם משחק ה UT החדש ולמה לא להכליל את DAYZ ו-ראסט?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 דצמבר 2015, 15:08

Death_119 כתב:
Laskin כתב:למיקרוסופט יש הסטוריה ארוכה של "להוציא משחקים שלה לPC" אז כל ההערכה שלך שזה לא יקרה - היא זו שאיננה מבוססת, אולי מלבד היילו, שגם הוא התחיל את דרכו כמשחק מחשב, לפחות המולטי שלו, במזרח אירופה בלבד :) היו גירס שיצאו למחשב, היו אלן ווייק, היו (וגם יהיה הבא של) פייבל... אז יכול להיות שקראקדאון ישאר בלעדי וזה ישבור את נדב.

גירס 2, גירס 3, גירס Judgement, סדרת Project gotham, היילו 3 ומעלה, סדרת פורצה, סדרת קראקדאון, כל משחקי Rare, Halo wars יש עוד רבים. רוב המשחקים הבלעדיים שלהם נשארו על הקונסולה. אצל סוני בכלל כל הבלעדיים לא מגיעים לפיסי. הבלעדיים של פיסי זה בולשיט, משחקי אינדי, משחקי אסטרטגיה, אין באמת שום משחק AAA אמיתי שלא מגיע לקונסולה, בדרך כלל לפני ובגרסה שעברה אופטימיזציה. דור קודם היה מלא פאלטות על הפיסי כשהקונסולות היו באמת חזקות. היום, בגלל שהקונסולות הן בדיחה ביחס לפיסי מודרני אז לא רואים את הבעיות של דור קודם כל כך, אבל זה לא אומר שהדברים השתפרו עבור הפיסי.

תסתכלו מה אתם משחקים ותשאלו את עצמכם איפה הם בלעדיים ואיפה הם זמינים. איפה הם הגיעו בזמן, איפה הגרסה היתה פורט מעצבן וכו...

אין שום תמיכת גיימפאד רישמית בשום ME על הפיסי. אני משחק ב3 כיום ואין כלום. יש רק צד ג' שצריך להוריד שטויות ופרופילים כדי שזה יעבוד.

איזה בעיות פורטים? כי בטמן היה קטסטרופה? למה ACU לא היה נוראי על הקונסולות עד שהגיעו הרבה פאטצ'ים? והוויצ'ר? ו-FO4? בעצם איזה משחק היה נוראי על הPC ולא היה נוראי על הקונסולות חוץ מאשר בטמן בזמן האחרון? כן, יש פורטים נוראים לPC, יש גם PES או MGS:GZ שרצים על הONE ב720P או משחקים שנועלים V-SYNC ונופלים ל20FPS כל הזמן בפס4. פיתוח רע מגיע לקונסולות ומגיע לPC, זה לא עניין של פלטפורמה.

כמו שקאז אמר, יש לPC המון משחקים שאתם פוסלים אבל כן מדברים על UD או JRPG, סתם התעלמות. XCOM הוא AAA כמו כל משחק פס4 או ONE, הקודם גם היה מוביל בכל פרסי הGOTY של 2013. בו נגיד שאם מדברים על המשחקים של RARE אז אפשר לדבר על כל הדיוויניטי או הווייסטלנדים למיניהם.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 08 דצמבר 2015, 15:43

wtf :)

זה לא GOW בכלל! :P
זה נראה ממש יפה לעין, בכל אופן ^_^

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 09 דצמבר 2015, 16:04

Kazz כתב:אתה צריך להסתכל על גרף העוגה שEA הוציאה על רווחים ממשחקים לכל התעשייה עבור 2015 כדי לראות עד כמה אתה טועה ב'20 אחוז' שלך.

חוץ מזה, תיסגר על מה זה AAA מבחינתך כדי שנוכל לענות. כרגע אתה יורה לכל הכיוונים. עכשיו משחקי אסטרטגיה זה לא AAA. כל פעם הגדרה חדשה. רק משחקי גוף ראשון ושלישי הם משחקי AAA עכשיו? אז למה אתה סופר את היילו וורס כמשחק AAA בלעדי שלא זמין על המחשב? ולהזכירך, ההמשך מגיע למחשב.

אם משחקים כמו XCOM2, CIV וסימסיטי הם AAA אז לבטח גם סקייליינס, ANNO ודומיהם הם כאלה. אם UD עושה את דרכו לרשימת בלעדיים הAAA של הפס4 אז לבטח משחקים כמו PoE, DOS, ווייסטלנד 2 וELITE הם כאלה על המחשב (3 מהם היו זמניים לזמן נכבד) וDOS2 שמגיע רק למחשב בינתיים. והמשחק של טורמנט. אם משחק מירוצים כזה או אחר הוא AAA אז לבטח דירט ראלי שיגיע רק עוד חצי שנה לקונסולות הוא כזה. אם משחקי MP בלבד דלילים בתוכן וממאירים במחיר כמו באטלפרונט, דסטיני ו R6 הם AAA אז גם סדרת ARMA היא כזו וגם משחק ה UT החדש ולמה לא להכליל את DAYZ ו-ראסט?

כל משחקי אסטרטגיה כמו Starcraft לדוגמא הם משחקי AAA. זה מה שאמרתי, שלפיסי יש בלעדיות רק על משחקי AAA בז'אנר האסטרטגיה והניהול. כל השאר או שמגיע לקונסולות או שלקונסולות יש בלעדיות בשלל ז'אנרים. תנסו לחשוב כל אחד איזה משחקים רציתם לשחק בשנה החולפת או זו שקדמה לה ואיפה היו המשחקים. אני מניח שבדומה לי אתם לא מסיימים 50 משחקים בשנה אלא יותר בכיוון עשרה, תחשבו איפה היו העשרה, או מה רציתם ובפעול לא היה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 דצמבר 2015, 16:15

השנה רציתי לשחק רק במשחקי צד ג' וב-Legacy of the void שהוא בלעדי לPC. שנה הבאה גם אנצ'רטד ו-QB מעניינים אותי אבל גם XCOM. אני משער שבצד של הבלעדיים אני רואה סוג של באלנס. ההבדל הוא שאני אשחק בPC בQB ובעל פס4 לא ישחק בו.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 09 דצמבר 2015, 22:41

Death_119 כתב:
Kazz כתב:אתה צריך להסתכל על גרף העוגה שEA הוציאה על רווחים ממשחקים לכל התעשייה עבור 2015 כדי לראות עד כמה אתה טועה ב'20 אחוז' שלך.

כל משחקי אסטרטגיה כמו Starcraft לדוגמא הם משחקי AAA. זה מה שאמרתי, שלפיסי יש בלעדיות רק על משחקי AAA בז'אנר האסטרטגיה והניהול. כל השאר או שמגיע לקונסולות או שלקונסולות יש בלעדיות בשלל ז'אנרים. תנסו לחשוב כל אחד איזה משחקים רציתם לשחק בשנה החולפת או זו שקדמה לה ואיפה היו המשחקים. אני מניח שבדומה לי אתם לא מסיימים 50 משחקים בשנה אלא יותר בכיוון עשרה, תחשבו איפה היו העשרה, או מה רציתם ובפעול לא היה.

זה לא נכון שרק אסטרטגיה
יש סימולטורים שהרבה יותר נפוצים בPC ,לא מעניין אותי אישית ,אבל יש

יש משחקי "מסע בין כוכבים " ,לא יודע איך לקרוא לזאנר ,שהרבה יותר נפוצים בPC

יש MMORPG ,שהרבה יותר נפוצים בPC ,אני לא יודע עם WOW קיבל פורט לקונסולות או לא ,אבל לפחות שנים עם לא עדין ,היה בילעדי לPC
וזה משחק שבשיא ,כלל מעל 10 מיליון מנוים פעילים

ככה שכן יש בילעדים גדולים בPC ,הם פשוט לא פונים לרוב לחובבי מישחקי קונסולה ,מי שאוהב סימולטורים לדוגמה ,מראש כניראה לא יקנה קונסולה לזה
פשוט כי אין סטנדרט של מקלדת בקונסולות
אני זוכר שקאפקום עשתה משחק מאק מורכב ,לXBOX האורגינלית ,זה הגיע עם גויסטיק מיוחד ,והרבה כפתורים ,ניראה לי עלה 200$
בPC לא חיבים אביזר מיוחד למשחקים בסגנון ,יש מקלדת ועכבר סטנדרטי ,ומי שרוצה יכול לרכוש ציוד מיוחד לשפר את החוויה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 10 דצמבר 2015, 15:54

DrKeo כתב:
bling כתב:אממ אני חושב שאתה עושה מהתופעה הזו משהו משמעותי יותר ממה שהיא, גם דור שעבר היו דברים כאלו עם ביושוק שיצא ל PC בו זמנית עם ה 360, אלאן וויק שהגיע ל PC (כמו שאתה טוען על QB), גירס שגם הגיע, פייבל 3, מאס אפקט שאם אני לא טועה היה בלעדי ל 360 ול PC בהתחלה ובטח עוד.

אתה לא רואה עליה בתופעה? DR3 יצא לPC, רייז יצא לPC, פייבל יוצא, SEA OF THEIVES יוצא, QB בטוח יצא כמו כל משחק רמדי, SF5 יוצא לPC, המשחק החדש של אפיק, EVE VALKYRIE, גם NMS הכל כך מדובר כאילו הוא בלעדי לפס4, שאנמו 3 (שהיה פחות או יותר "ה" מגטון של סוני בE3 האחרון), FF7 הרימייק, משחק טיילז החדש ועוד כל כך הרבה אינדים שאי אפשר בכלל לספור אותם. נראה שבדור הזה לא מדובר רק במיקרוסופט, מדובר גם בסוני. אולי הדברים של האולפנים הפניימים של סוני לא מגיע לPC אבל האולפנים שלהם כל כך חלשים כבר שנתיים שזה באמת כזה משנה?

כן, לסוני יהיו איזה 4-5 אקסקלוסיבים באמת גדולים שיהיו חסרים לשחקני הPC וכן לONE המצב יהיה דומה. אבל 4-5 אקסקלוסיבים מול עשרות של משחקים שנמנעים ממך כמו SFV או QB יחד עם מאות אינדים והבלעדיים של הPC עצמו וזה שכל משחק צד ג' עדיף על הPC יוצרים חתיכת מסה קריטית.

נו, זה בעיקר כרגיל מייקרוסופט משחררת AAA מה ONE, ההבדל היחיד שיש לך מצד סוני זה SF5 שגם הוא משחק שיצא בעבר במקביל למחשב אז זה לא שהכמות הבלעדית עלתה.

שאנמו 3 הוא לא AAA, כך גם NMS, ו FF7 בלעדי זמני לפס4 ואין סיבה שלא יצא ל ONE, מי אמר בכלל שהוא יוצא רק ל PC אחרי זה?
המשחק החדש של אפיק זה MOBA, הוא קודם כל משחק PC לפני שהוא בכלל שייך לאיזו קונסולה, הדוגמאות שלך פה הן די נואשות, הדיון הוא על AAA ואת זה ה PC לא מקבל, לפחות לא מצד סוני אבל גם לא מעט מצד MS, זה לא השתנה במיוחד.

ובתכל'ס המשחקים הללו בדור נורמלי הם מהמלהיבים בתעשייה, תסתכל על רשימות המשחקים המצופות ל 2016, כמה מהם AAA שלא יוצאים ל PC בכלל, אני לא הייתי מוותר עליהם, אתה כן בשביל צד ג' עדיף והבלעדיים הקטנים (מבחינת הפקה, לא איכות) של ה PC, סבבה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 דצמבר 2015, 16:21

bling כתב:
DrKeo כתב:

נו, זה בעיקר כרגיל מייקרוסופט משחררת AAA מה ONE, ההבדל היחיד שיש לך מצד סוני זה SF5 שגם הוא משחק שיצא בעבר במקביל למחשב אז זה לא שהכמות הבלעדית עלתה.

שאנמו 3 הוא לא AAA, כך גם NMS, ו FF7 בלעדי זמני לפס4 ואין סיבה שלא יצא ל ONE, מי אמר בכלל שהוא יוצא רק ל PC אחרי זה?
המשחק החדש של אפיק זה MOBA, הוא קודם כל משחק PC לפני שהוא בכלל שייך לאיזו קונסולה, הדוגמאות שלך פה הן די נואשות, הדיון הוא על AAA ואת זה ה PC לא מקבל, לפחות לא מצד סוני אבל גם לא מעט מצד MS, זה לא השתנה במיוחד.

ובתכל'ס המשחקים הללו בדור נורמלי הם מהמלהיבים בתעשייה, תסתכל על רשימות המשחקים המצופות ל 2016, כמה מהם AAA שלא יוצאים ל PC בכלל, אני לא הייתי מוותר עליהם, אתה כן בשביל צד ג' עדיף והבלעדיים הקטנים (מבחינת הפקה, לא איכות) של ה PC, סבבה.

כן, ראיתי את הרשימה של 2016, זה U4 ו-QB שיצא בסוף לPC וזהו בערך :)
אולי הורייזן אם הוא יצא ב2016 ולא יהיה צואת גרילה כרגיל.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 10 דצמבר 2015, 16:42

DrKeo כתב:
bling כתב:
DrKeo כתב:

כן, ראיתי את הרשימה של 2016, זה U4 ו-QB שיצא בסוף לPC וזהו בערך :)
אולי הורייזן אם הוא יצא ב2016 ולא יהיה צואת גרילה כרגיל.

גירס 4, קוואנטום ברייק, זלדה U, אנצ'רטד 4, הוריזון, (אולי) TLG, פרסונה 5, פיינל פנטזי 15, ראטצ'ט וקלאנק, קראקדאון 3, RECOE, גראביטי ראש 2, DREAMS, סקיילבאונד?

סתם זרקתי כמה שמות, לא כולם OMG הכי מצופים, וכן ברור שחלק יכולים להדחות (ואף יידחו), אבל כן שמות שנעים בין די גדולים לענקיים ולא יוצאים ל PC, גם בלי קשר ל 2016 ספציפית, מבחינתי אם אני בקטע של גיימינג אני מעדיף לקנות קונסולה נוספת ולקבל עוד שמות שלא יוצאים לקונסולה שלי מאשר להשקיע ב PC HIGH END (שעולה כמו 2 קונסולות) בשביל צד ג' משופר (אם המשחקים שיוצאים למתחרים מעניינים אותי כמובן), אבל כאמור כל אחד ודעתו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 דצמבר 2015, 16:47

לא הבנתי, למה אתה מאחד פלטפורמות לשלוש קונסולות יחד? אמרתי שעדיף לקנות PC על לקנות פס4 + WIIU + ONE? אמרתי שעדיף על קונסולה אחת רגילה. גם לא הבנתי למה FF15 שם.

ושוב, אתה מזלזל סתם בPC, זה לא צד ג' משופר, צד ג' משופר זה רק בונוס. צד ג' של הPC גדול משל קונסולה (נניח SF5 שאין לשחקן ONE או QB שאין לשחקן פס4) ויש לו המון בלעדיים.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 10 דצמבר 2015, 17:01

אפשר לקנות 2 קונסולות לפחות במחיר של מחשב על, הבאתי רשימה של משחקים גדולים שלא יוצאים ל PC, ובעיקר הדגשתי שמבחינת AAA המצב לא שונה במיוחד מצד סוני, גם אם SF5 הגלמוד יוצא.

סכ"ה ה PC מקבל חלק ממשחקי ה ONE, אבל לרוב לא את הגדולים ביותר, עדיין חסרים לו המון משחקי AAA מצויינים שיוצאים לאחרים, ויכוח על אילו בלעדיים עדיפים הוא סובייקטיבי, הבלעדיים על ה PC הם משחקים בעלי הפקה צנועה יותר לרוב, לא שזה רע, אבל העדפה אישית וכל זה, אני כאמור מתלהב יותר מ AAA גדול ובלעדי מאשר הדברים שמגיעים לרוב ל PC בלעדית.

אני חושב שאתה יכול להתווכח על האם עדיף PC או ONE היות שהרבה מהמשחקים של ה ONE מגיעים אליו, גם פה זה טריקי ונראה לי שאם הייתי מעריץ של משחקי XBOX הייתי הולך על ה ONE כי לא מעט מהגדולים ביותר לא מגיעים וחלק אחר כמו QB שעשית ממנו משחק שהוכרז יגיע מי יודע מתי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 דצמבר 2015, 17:14

bling כתב:אפשר לקנות 2 קונסולות לפחות במחיר של מחשב על, הבאתי רשימה של משחקים גדולים שלא יוצאים ל PC, ובעיקר הדגשתי שמבחינת AAA המצב לא שונה במיוחד מצד סוני, גם אם SF5 הגלמוד יוצא.

סכ"ה ה PC מקבל חלק ממשחקי ה ONE, אבל לרוב לא את הגדולים ביותר, עדיין חסרים לו המון משחקי AAA מצויינים שיוצאים לאחרים, ויכוח על אילו בלעדיים עדיפים הוא סובייקטיבי, הבלעדיים על ה PC הם משחקים בעלי הפקה צנועה יותר לרוב, לא שזה רע, אבל העדפה אישית וכל זה, אני כאמור מתלהב יותר מ AAA גדול ובלעדי מאשר הדברים שמגיעים לרוב ל PC בלעדית.

אני חושב שאתה יכול להתווכח על האם עדיף PC או ONE היות שהרבה מהמשחקים של ה ONE מגיעים אליו, גם פה זה טריקי ונראה לי שאם הייתי מעריץ של משחקי XBOX הייתי הולך על ה ONE כי לא מעט מהגדולים ביותר לא מגיעים וחלק אחר כמו QB שעשית ממנו משחק שהוכרז יגיע מי יודע מתי.

למה מחשב על? מחשב עם 960GTX עולה בערך 450$ והוא חזק משמעותית מכל אחת מהקונסולות. בנוסף הוא מחשב, אתה יכול לעשות איתו אלף דברים כמו לעבוד באופיס וכו', מכונת עבודה. אקסטרה 100-150 דולר לא שווים למכונת עבודה אמיתית פלוס הרבה יותר כוח מהקונסולות?

בנושא הבלעדים, ברור שלא הכל מגיע לPC, הרי גם אתה לא תשחק בQB על הפס4 וגם בעל של ONE לא ישחק בU4. אבל צד ג' של הPC כן רחב יותר מזה של שתי הקונסולות וגם לPC יש ליינאפ בלעדיים מצויין ויותר מגוון ממה שאתה חושב. למשל XCOM 2 או סטאר סיטיזן או DIRT RALLY או TOTAL WAR החדש או WOW החדש או UT או FLATOUT 4 למשל. האם כל אחד מהם AAA מטורף שיהפוך את העולם? כנראה שלא, אבל אם אתה מזכיר משחק כמו UD או DREAMS אז...

בדור הקודם, אם היית בPC נשארת מאחור. זה לא רק הבלעדיים, יש המון משחקי צד ג' שלא יצאו לPC או בסוף יצאו כסוג של After thought באיחור של שנים. היום זה כבר לא המצב. כל צד ג' יוצא יחד ובגרסה טובה יותר לPC, קונסולות מתגאות בבלעדיים שהם לאותה קונסולה ולPC (אפילו יש להם כבר טאג כזה במסיבות, הם קוראים לזה Console Exclusive) ובעצם חוץ מאשר חופן בלעדיים לכל קונסולה פשוט הכל על הPC. אז כן, לא תשחק היילו 5 או קראקדאון, אבל גם אם יש לך פס4 לא תשחק בהם. אתה גם לא תשחק בXCOM 2 או בסטארקראפט החדש או בStar citizen. מה לעשות, לכל אחת יש את הבלעדים שלה אבל היום PC גם עולה בערך כמו קונסולה וגם 100% מצד ג' מגיע לPC, מקסימום באיחורון קל.

השורה התחתונה היא שלפני שנים הייתי צריך 360 או פס3 בבית, היום אני לא רואה סיבה בכלל לקנות את הקונסולות האלה כשיש לPC והכמות פס4 והONE הנמוכה בפורום הזה מראה שאני לא לבד שם. אז כן, אנצ'רטד 4 או TLOU 2 יכנסו לBACK CATALOG שלי. אולי בעתיד נשלים אותם. אבל זה ממש לא הדור הקודם, עכשיו הPC מקבל מה שהקונסולות מקבלות יחד.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 10 דצמבר 2015, 17:27

960 GTX זה לא באמת ה PC המפלצתי שתהנה לקרוע איתו את הקונסולות, ברור שהוא חזק יותר בהפרש, אבל זה לא בהפרש שלדעתי שווה את השיפור שמקבלים איתו.

מחשב עבודה בסיסי אפשר לקנות בגרושים, לא צריך בכלל כרטיס מסך ייעודי בפנים.

אני לא אחזור על עצמי שוב על הבלעדיים ל PC, רק אציין שגם דרימס וגם UD הם אכן משחקי AAA מבחינת הפקה.

אין ספק שה PC השתפר ביחס לתחילת הדור הקודם שאז באמת היה לא מעט צד ג' שלא מגיע בכלל, השתפר דרסטית אפילו כי הרוב המוחלט של ה AAA מצד ג' מכמה שנים לתוך הדור הקודם יוצא במקביל.
ועדיין הלעדיים הגדולים ברובם לא מגיעים, כמו גם חלק קטן מצד ג', כן מגיעים הרבה אינדים, זה כבר שיקול של כל אחד איזו חבילה הכי טובה בעיניו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 דצמבר 2015, 17:45

bling כתב:960 GTX זה לא באמת ה PC המפלצתי שתהנה לקרוע איתו את הקונסולות, ברור שהוא חזק יותר בהפרש, אבל זה לא בהפרש שלדעתי שווה את השיפור שמקבלים איתו.

אני לא אחזור על עצמי שוב על הבלעדיים ל PC, רק אציין שגם דרימס וגם UD הם אכן משחקי AAA מבחינת הפקה.

אין ספק שה PC השתפר ביחס לתחילת הדור הקודם שאז באמת היה לא מעט צד ג' שלא מגיע בכלל, השתפר דרסטית אפילו כי הרוב המוחלט של ה AAA מצד ג' מכמה שנים לתוך הדור הקודם יוצא במקביל.
ועדיין הלעדיים הגדולים ברובם לא מגיעים, כמו גם חלק קטן מצד ג', כן מגיעים הרבה אינדים, זה כבר שיקול של כל אחד איזו חבילה הכי טובה בעיניו.

אבל מה זה הבלעדיים הגדולים? בלעדיים גדולים הם בלעדים, בדיוק כמו שU4 לא מגיע לONE כך היילו 5 לא מגיע לפס4 וכך סטאר סיטיזן לא מגיע לשתיהן. ואתה תהיה מופתע כמה ה960 הרבה יותר חזק מהפס4, הוא יכול לעשות כל משחק PC בגרפיקה הכי גבוהה ב30FPS.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 10 דצמבר 2015, 17:59

DrKeo כתב:
bling כתב:960 GTX זה לא באמת ה PC המפלצתי שתהנה לקרוע איתו את הקונסולות, ברור שהוא חזק יותר בהפרש, אבל זה לא בהפרש שלדעתי שווה את השיפור שמקבלים איתו.

אבל מה זה הבלעדיים הגדולים? בלעדיים גדולים הם בלעדים, בדיוק כמו שU4 לא מגיע לONE כך היילו 5 לא מגיע לפס4 וכך סטאר סיטיזן לא מגיע לשתיהן. ואתה תהיה מופתע כמה ה960 הרבה יותר חזק מהפס4, הוא יכול לעשות כל משחק PC בגרפיקה הכי גבוהה ב30FPS.

יופי אז אפשר לעשות רשימות של כמה שמות בנוסח "כמו ש U4 לא מגיע אז היילו 5 גם לא" עם הקונסולות אבל על ה PC חוץ מ SC אין ממש.
ואני לא בטוח שהוא יכול לעשות כל משחק עם כל האפקטים במקסימום על 30, גם אם כן זה עניין של זמן עד שיצטרכו לרדת בהגדרות, אין לו מרווח כמו של ה 970 GTX שאתה בעצמך מריץ איתו דברים על 30 FPS עם מקסימום אפקטים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 דצמבר 2015, 18:32

די נו ברצינות? XCOM או סטאר סיטיזן הם כלום אבל אתה מציין את קראקדאון או DREAMS או רימייק של רצ'ט וקלאנק או UD? ברצינות? די נו בלינג, ברצינות.

בנושא ה960, כן הוא נותן לך גרפיקה הרבה יותר יפה מפס4. האם הוא 970? לא, הוא לא. אבל בפס4 ובONE אין 970, יש משהו יותר חלש מ750TI.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 10 דצמבר 2015, 18:48

שמע אם אתה מתחיל להמציא דברים אין לי מה להמשיך את הדיון הזה, איפה אמרתי לכל אורך הדיון ש SC הוא סתם? זה המשחק שאני אומר לכל אורך הדיון שהוא קלף של ה PC בתחום ה AAA, זה ברמה שכמעט מגיע לך גלגלעיניים פה אבל אני לא מספיק אכזרי.

ו XCOM זה משחק שהם היו רוצים לעשות מולטי פלטפורם אבל הם בעצמם מציינים שהתקציב לא מספיק גדול בשביל זה, הוא גם טכנית לא נראה משהו, אתה כל כך רוצה יאללה תתפנק איתו, המשחקים שאתה מציין הם כן בהפקה גדולה, לפחות ככה נראים, לא מבין מה אתה רוצה מ UD, הוא נראה מצויין טכנית, כך גם ראטצ'ט ו DREAMS.

ההתעקשות שלך די מטופשת, הרי זה ברור שאין ל PC ממש בלעדיים AAA משלו חוץ מ SC, מה זה יעזור לך לנסות לפסול איזה שם שתיים אצל המתחרות, סתם טוחנים מים.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 10 דצמבר 2015, 20:43

ולכן אתה צריך לפרט ולהגיד איפה עובר הגבול מבחינתך בין AAA ללא AAA. אם UD הוא AAA אז אין סיבה לא להכניס מלא משחקים אחרים למחשב להגדרה הזו. מה עושה את UD AAA? משחק שלט-תנועה במקור. בגלל שהוא מגוף שלישי? בגלל שהם השקיעו X כסף על שחקנים מוכרים לדיבוב?

סדרת CIV היא AAA. משחקי טוטאל וור הם AAA. משחקי ANNO הם AAA. אם סימסיטי וסימס הם AAA אזי גם סקייליינס. אם דיאבלו 3 הוא AAA אז למה לא משחקי top-down מושקעים אחרים כגון Pillars of Eternity? למה XCOM2 לא AAA, גם כשהמשחק הקודם יצא לשלוש פלטפורמות לא החשבת אותו כ AAA? סדרת ARMA היא AAA. אם EPIC לא היו אומרים את המונח 'MOBA' או 'F2P' לא היית אומר על סמך התצוגה ב PSX שפרגון הוא לא AAA. אנשים חשבו שאוברואטצ' יהיה F2P ונדהמו לגלות שהוא משחק במחיר רגיל (ו-60 דולר על הקונסולות), אז עכשיו הוא משחק AAA או לא AAA? אם היית לוקח את TF2 ונותן לו שדרוג גרפי כדי להראות כמו משחק מולטיפלייר של 2015-2016 לא היית אומר שהוא לא AAA אם לא היו אומרים לך שהוא F2P. גם CS:GO הוא משחק AAA ממעלה ראשונה ברבע המחיר כשמסתכלים על משחקי המולטיפלייר שעל הקונסולות. משחק ה MMO ביקום של סטאר וורז לא AAA? אפשר להמשיך את הרשימה עוד ועוד.

לכן אני שואל איפה אתה מותח את הגבול בהגדרות שלך.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 31 אורחים