PS4 | הנושא הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: PS4 | הנושא הרשמי

הודעהעל ידי DrKeo » 10 דצמבר 2015, 23:30

bling כתב:שמע אם אתה מתחיל להמציא דברים אין לי מה להמשיך את הדיון הזה, איפה אמרתי לכל אורך הדיון ש SC הוא סתם? זה המשחק שאני אומר לכל אורך הדיון שהוא קלף של ה PC בתחום ה AAA, זה ברמה שכמעט מגיע לך גלגלעיניים פה אבל אני לא מספיק אכזרי.

ו XCOM זה משחק שהם היו רוצים לעשות מולטי פלטפורם אבל הם בעצמם מציינים שהתקציב לא מספיק גדול בשביל זה, הוא גם טכנית לא נראה משהו, אתה כל כך רוצה יאללה תתפנק איתו, המשחקים שאתה מציין הם כן בהפקה גדולה, לפחות ככה נראים, לא מבין מה אתה רוצה מ UD, הוא נראה מצויין טכנית, כך גם ראטצ'ט ו DREAMS.

ההתעקשות שלך די מטופשת, הרי זה ברור שאין ל PC ממש בלעדיים AAA משלו חוץ מ SC, מה זה יעזור לך לנסות לפסול איזה שם שתיים אצל המתחרות, סתם טוחנים מים.

יש ביננו קצר, אתה אומר sc ומתכוון לסטאר סיטיזן ואני אומר sc ומתכוון לסטאר קראפט :)

בכל מקרה, מה שקאז אמר. למה xcom וטוטאל וור עם הגיימפלי העמוק שלהם, הדיבוב, העלילה וסרטוני הcgi הם לא aaa אבל משחק מסילה שכולנו חשבנו שהולך להיות משחק תקציב ב30$ כמו until dawn כן?
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 11 דצמבר 2015, 09:49

DrKeo כתב:
bling כתב:שמע אם אתה מתחיל להמציא דברים אין לי מה להמשיך את הדיון הזה, איפה אמרתי לכל אורך הדיון ש SC הוא סתם? זה המשחק שאני אומר לכל אורך הדיון שהוא קלף של ה PC בתחום ה AAA, זה ברמה שכמעט מגיע לך גלגלעיניים פה אבל אני לא מספיק אכזרי.

ו XCOM זה משחק שהם היו רוצים לעשות מולטי פלטפורם אבל הם בעצמם מציינים שהתקציב לא מספיק גדול בשביל זה, הוא גם טכנית לא נראה משהו, אתה כל כך רוצה יאללה תתפנק איתו, המשחקים שאתה מציין הם כן בהפקה גדולה, לפחות ככה נראים, לא מבין מה אתה רוצה מ UD, הוא נראה מצויין טכנית, כך גם ראטצ'ט ו DREAMS.

ההתעקשות שלך די מטופשת, הרי זה ברור שאין ל PC ממש בלעדיים AAA משלו חוץ מ SC, מה זה יעזור לך לנסות לפסול איזה שם שתיים אצל המתחרות, סתם טוחנים מים.

יש ביננו קצר, אתה אומר sc ומתכוון לסטאר סיטיזן ואני אומר sc ומתכוון לסטאר קראפט :)

בכל מקרה, מה שקאז אמר. למה xcom וטוטאל וור עם הגיימפלי העמוק שלהם, הדיבוב, העלילה וסרטוני הcgi הם לא aaa אבל משחק מסילה שכולנו חשבנו שהולך להיות משחק תקציב ב30$ כמו until dawn כן?

ממתי גיימפליי עמוק הוא קריטריון AAA בדיון שאנחנו משתתפים בו? שים לב שאמרתי כמה פעמים יש במחשב משחקים איכותיים בלעדיים רק שהם לא AAA, מן הסתם זה אומר שיש להם גיימפליי טוב.

אם אנחנו פה מיתממים לגבי מה שאני מתכוון אז יאללה, בוא נספור משחקים בלעדיים ב 60$ שיצאו השנה ויצאו בשנה-שנתיים הבאות, נראה לי יש אחלה קורלציה בין AAA לכאלו, אז תוסיף לך את XCOM2 למחשב, אתה עדיין רוצה להתמם ולא להבין את הכוונה?

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 11 דצמבר 2015, 10:32

אין שום היתממות בשאלה מה עושה את UD כ AAA לטעמך וכל מה שציינתי לא. האם ההגדרה הכי קרובה שלך ל AAA זה מחיר המשחק?

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 11 דצמבר 2015, 10:33

ההגדרה ל AAA אלו ערכי הפקה, שברוב המקרים מתבטאים במחיר המשחק, למרות כמה מקרים חריגים שלא, אבל יש קורלציה מאוד גבוהה לכך, כן.

ולי זאת כן נראית היתממות כי מאוד ברורה פה הכוונה שלי ואני חושב שרוב האנשים יסכימו על זה בלי ויכוח בכלל (גם אם אתם חושבים שלעוד משחק שניים מה PC מגיע להכנס לקטגוריה) אבל בסדר, רוצים קריטריון ברור אז נזרום עם זה.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 11 דצמבר 2015, 10:58

אז מבחינת הגדרת מחיר מלא אז ברור לך שמשחקי CIV, טוטאל וור, ARMA ו ANNO עונים על כך, כן? ואם נדבר רק על המחיר אז יש עוד משחקים שנכנסים לשם כמו סימולטורי טיסה, רכבות ועוד. אבל אני מניח של KNACK אתה לא תקרא AAA, ואני לא יודע מה יקרה ל NMS והתמחור שלו על הפס4. ויש גם משחקים שנופלים בצד השני של הסקאלה כמו CS GO שהוא משחק AAA לכל דבר במחיר של 15 דולר או משחקי MMO שהפכו לF2P כגון זה של סטאר וורז.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 11 דצמבר 2015, 11:10

אין בעיה, תכניס אותם, צריך לעשות את הדיון הזה כמה שיותר "מדעי" כי משום מה אנשים אומרים ש UD למרות שרואים שבעל הפקה מצוינת הוא לא AAA כדי לנסות להוריד עוד איזה משחק מהרשימה של הפס4 כאילו זה יעזור לכם כשהתמונה כל כך ברורה.

וסלח לי אבל CS GO הוא לא AAA, לא מבין מאיפה הבאת את זה, הוא היה נראה כמו תחת גם בהשקה, הערכי הפקה שלו בינוניים במקרה הטוב.

בכל אופן תספור כמה משחקי 60$ יצאו השנה ל PC ויצאו גם בשנתיים הקרובות לעומת מה שידוע לנו מה PS4.

שים לב אגב שכמעט כל השמות שאתם אומרים אלו משחקים בתחום האסטרטגיה, אפילו אם נזרום על ה AAA האלו, זה חתיכת ליינאפ בלעדי חסר גיוון בטירוף, זאת אומרת שאם אני לא חובב הז'אנר הזה אין לי ממש מה לחפש על ה PC מבחינת AAA בלעדי.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 11 דצמבר 2015, 11:14

הווווו זה הולך להיות מענייןןןןן!!!! ירדת על משחק של ואלב!!! והוו! *רץ להביא נשנושים*..
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 11 דצמבר 2015, 11:25

*הולך לשמוע הרצאה על כך שהאיזונים שעשו ל AK-47 הם מספיק גאוניים כדי להחשב ל AAA בזכות עצמם*

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 11 דצמבר 2015, 11:36

לא רק.. http://www.washingtonpost.com/blogs/the ... lve-tick/.. כנראה שערכי ההפקה של CS:GO באמת גבוהים, כי בואלב מתמרצים ומחשיבים עיצוב MP:

you want them to recognize that being really good at Half-Life level design is not as nearly as valued as thinking of how to design social multi-player experiences

אז כל מעצב/מתכנת/מעצב סאונד של MP כמו CS:GO, מרוויח כמו שמרוויח המנכ''ל של החברה שפיתחה את UD, או משהו כזה :P.
?

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 11 דצמבר 2015, 11:38

את האמת, לא אכפת לי מה הם חישבו שם, כל מי שרואה את המשחק הזה הדבר האחרון שעולה לו לראש זה "AAA", אבל אנחנו כבר לא בדיון סובייקטיבי של לפי פרשנות אישית, המשחק שווה 15$, אין ויכוח בכלל.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 11 דצמבר 2015, 11:44

אני לא מגן על CS:GO... :).. הוא נראה כמו הצרות שלי. אולי הוא משחק ''עמוק, מאוזן ומלא באחלה AI של תרנגולות'', אבל הוא בסופו של דבר משחק שואלב עצמה חושבת שלא שווה יותר מ15$ (ונמכר תדיר בסיילים תמורת כ-חצי מחיר).
?

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 11 דצמבר 2015, 11:49

bling כתב:אין בעיה, תכניס אותם, צריך לעשות את הדיון הזה כמה שיותר "מדעי" כי משום מה אנשים אומרים ש UD למרות שרואים שבעל הפקה מצוינת הוא לא AAA כדי לנסות להוריד עוד איזה משחק מהרשימה של הפס4 כאילו זה יעזור לכם כשהתמונה כל כך ברורה.

וסלח לי אבל CS GO הוא לא AAA, לא מבין מאיפה הבאת את זה, הוא היה נראה כמו תחת גם בהשקה, הערכי הפקה שלו בינוניים במקרה הטוב.

בכל אופן תספור כמה משחקי 60$ יצאו השנה ל PC ויצאו גם בשנתיים הקרובות לעומת מה שידוע לנו מה PS4.

שים לב אגב שכמעט כל השמות שאתם אומרים אלו משחקים בתחום האסטרטגיה, אפילו אם נזרום על ה AAA האלו, זה חתיכת ליינאפ בלעדי חסר גיוון בטירוף, זאת אומרת שאם אני לא חובב הז'אנר הזה אין לי ממש מה לחפש על ה PC מבחינת AAA בלעדי.

מה בדיוק אני רואה ב UD? משחק גוף שלישי בגרפיקה מניחה את הדעת עם מודלים דמויות יותר מושקעים. אבל מה בדיוק במשחק צועק AAA? אם סוני היו מכריזים ש UD עולה 30-40 דולר לא היית מניד עפעף ולא היית מתלהב שסוני מוכרים לך משחק AAA של 60 דולר ב30.

ברור ש CSGO היה משחק AAA בעת השקתו למחשב, פס3 ו360. ואם הוא היה יוצא השנה לפס4 וXB1 בגרפיקה עדכנית אז אף אחד לא היה חושב לא לקרוא לו AAA כפי שלאף אחד אין בעיה לקרוא לטיטאנפול, אבולב, באטלפרונט וסיג' AAA. האם L4D1 ו L4D2 היו משחקי AAA לדעתך כשהם יצאו על ה360? ורמינטייד הוא בדיוק זה בלבוש 2015 'אבל' רק 30 דולר (וייצא בשנה הבאה לקונסולות).

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 11 דצמבר 2015, 12:10

Klayman כתב:אני לא מגן על CS:GO... :).. הוא נראה כמו הצרות שלי. אולי הוא משחק ''עמוק, מאוזן ומלא באחלה AI של תרנגולות'', אבל הוא בסופו של דבר משחק שואלב עצמה חושבת שלא שווה יותר מ15$ (ונמכר תדיר בסיילים תמורת כ-חצי מחיר).

נראה לי שהמחיר שלו הוא תכנון לטווח הארוך. הם בטח מרוויחים יותר מרכישות אייטמים מאשר אם היו מרוויחים אם המשחק היה עולה פי 2 (למרות שגם אז ללא ספק אנשים היו קונים אותו, כנ"ל לגבי דוטה אם הוא היה לא-חינמי, ובאיכות שלו הוא בהחלט היה יכול להיות כזה)

בלינג אתה הולך על טיעון ה"שום סקוטי אמיתי". אתה אומר שמבחינתך AAA נמדד בערכי ההפקה ובכסף שהושקע בו אבל יש משחקים שעל פניהם הם לא AAA למרות שהתעסקות מאחורי הקלעים שלהם הם AAA אמיתי.

לדעתי בסופו של דבר הכל נמצא במיתוג. משחקי אסטרטגיה\טופ דאון\איזומטרים למינהם לרוב לא נוצצים מספיק ו\או פונים לקהל מיינסטרימי מספיק בשביל שתקבל מהם וייב AAA. למה דיאבלו 3 נחשב AAA ? בטח רק בגלל שהוא רכב על המומנטום של דיאבלו 2 שיצא בתקופה שבה משחקים דומים לו (פחות או יותר...) היו יותר במיינסטרים.

לעזאזל, קח את טרריה. במשחק הזה יש כמות תוכן פסיכית ושמתי בו לפחות איזה 500 שעות על עולם אחד עד כה. אבל אף אחד לא יחשוב לקרוא לו AAA גם אם היה לו צוות פיתוח בין לאומי של 200 אנשים ותקציב פרסום מטורף.

אז, מהו AAA ?

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 11 דצמבר 2015, 12:15

Kazz כתב:
bling כתב:אין בעיה, תכניס אותם, צריך לעשות את הדיון הזה כמה שיותר "מדעי" כי משום מה אנשים אומרים ש UD למרות שרואים שבעל הפקה מצוינת הוא לא AAA כדי לנסות להוריד עוד איזה משחק מהרשימה של הפס4 כאילו זה יעזור לכם כשהתמונה כל כך ברורה.

מה בדיוק אני רואה ב UD? משחק גוף שלישי בגרפיקה מניחה את הדעת עם מודלים דמויות יותר מושקעים. אבל מה בדיוק במשחק צועק AAA? אם סוני היו מכריזים ש UD עולה 30-40 דולר לא היית מניד עפעף ולא היית מתלהב שסוני מוכרים לך משחק AAA של 60 דולר ב30.

ברור ש CSGO היה משחק AAA בעת השקתו למחשב, פס3 ו360. ואם הוא היה יוצא השנה לפס4 וXB1 בגרפיקה עדכנית אז אף אחד לא היה חושב לא לקרוא לו AAA כפי שלאף אחד אין בעיה לקרוא לטיטאנפול, אבולב, באטלפרונט וסיג' AAA. האם L4D1 ו L4D2 היו משחקי AAA לדעתך כשהם יצאו על ה360? ורמינטייד הוא בדיוק זה בלבוש 2015 'אבל' רק 30 דולר (וייצא בשנה הבאה לקונסולות).

אני רואה מה שראיתי ב HR, משחק עם אחלה גראפיקה, הרבה תסריטים אפשריים, במקרה של UD גם דיבוב ושחקנים ברמה גבוהה.
האם הייתי מרים גבה אם היה נמכר ב 30$? ברור כי אני חושב שהוא שווה 45-50 ככה, אבל באופן כללי תמחור הוא לא תמיד קורלציה של AAA, גם ראטצ'ט כאמור נמכר ב 40$ והוא כן נראה כמו משחק AAA מבחינת הפקה ועדיין לצורך הדיון שלנו פה אני מוריד אותו ומכניס משחק כמו XCOM2 שהמפתחת בעצמה אומרת שאין כסף והוא גם נראה בהתאם מבחינה טכנית.

וממש לא ברור לי ש CS GO היה AAA בעת השקתו, כאילו מאיפה הבאת את זה בכלל? זה היה אירוע כזה שולי והוא לגמרי היה תחת תווית של משחק ארקייד נחמד שמגיע לחנות הדיגיטלית על הקונסולות (במחשב זה היה תחת משחק קטן ומאוד מצופה שמגיע אליו)

באטלפרונט הוא בטח AAA מבחינת הפקה, כנ"ל EVOLVE שנראה מושקע למדי, רק הם חסרי תוכן מבחינת החבילת בסיס שלהם, טיטאנפול אכן נראה מבחינת הפקה כמו משהו שיכל להמכר גם ב 40 דולר, אבל ירדנו מגבולות הפרשנות הסובייקטיבית כי זה כנראה נוח להוציא משחקי PS4 ולהכניס כל מני משחקי אסטרטגיה למיניהם, אז כן, לצורך הדיון כל משחקי הריטייל שציינת הם AAA ו CS GO (לול) לא.

FOXHOUND, בגלל שאנשים פה לא מוכנים להגיע להסכמה, לצורך הדיון הלכנו על מסלול ה 60 דולר ריטייל שהוא בעל קורלציה גבוהה למשחקי AAA, אני לא הולך עכשיו למשוך את הדיון הזה על פני 100 עמודים כי לכל אחד עולה סעיף אחר שבגללו הוא מבטל את X ומאשר את Y, בטח כשאנשים מנסים להכניס לי את CS GO, זה לא יעבור בשקט :x

בתכל'ס אנשים פה מיתממים כשהם מנסים לצייר את ה PC כפלטפורמה לגיטימית וגדולה של בלעדיים AAA, אתם מביישים את הימים היפים של ה PC בתחום עם דום והאלף לייף, NOLF וכל אלו :)

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 11 דצמבר 2015, 12:40

אתה מחזק את מה שאמרתי, הכל נמצא במיתוג, ברעש , ובוייב שהמשחק יוצר. אתה מדבר על ימי שנות ה-90 בתחום ה-FPSים. מה עם משחקי התפקידים ? פליינסקייפ טורמנט, באלדור'ס גייט, פולאוט וכו', הייתי אומר שהם נחשבו גם ל-AAA של התקופה. אז ל-Pillars of Eternity או Torment: Tides of Numenera (שיצא שנה הבאה) לא היית קורא AAA ?

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 11 דצמבר 2015, 12:50

ברור שסטנדרטים של AAA משתנים עם השנים, הרמת לי להנחתה עם הדיון המקביל בת'רד ההתערבויות שבו הסברתי שמשחקי טים איקו היום לא יכולים להיות במסגרת של AAA, אין להם מקום כבר מבחינת הקונספט, אז כן ברור שמה שהיה פעם כזה היום הוא לא בהכרח עוד (וזה למרות שהם מצופים מבחינתי יותר מכמעט כל AAA אחר ושאני חושב ש TLG עדיין נראה מעולה ומכיל אנימציות מהרמות הכי גבוהות שיש, ועדיין לא ציפיתי שהם יהיו בטופ כמו בימי הפס2), לא מבין מה חידשת.

וזה לא קשור לוויב ורעש, מיינקראפט מפוצץ ברעש ובוויב ובהקשר של הדיון שלנו פה הוא לא AAA, אם ההמשך ישמור על אותם סטנדרטים של הפקה אז גם הוא לא AAA למרות שהוא יעשה את אחד הרעשים הכי גדולים בשנה שיצא וכנראה יהיה בין המוכרים של אותו הדור.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 דצמבר 2015, 13:03

למה כולם אסטרטגיה? XCOM זה משחק אסטרטגיה? סטאר סיטיזן זה אסטרטגיה? WOW החדש זה אסטרטגיה? DIRT זה אסטרטגיה? כן, יש המון משחקי אסטרטגיה לPC ויש לו ווייב יותר איטי ומחשבתי. אז? זה רע שיש לפלטפורמה ציוויון מסויים? אני לא רואה אותך פוסל את נינטנדו כי חצי מהמשחקים שלהם זה פלטפורמה צבעונית.

ובאמת שאני לא מבין את UD, המשחק הזה נראה כמו משחק 30$ במקרה הטוב. אני מופתע שהוא לא משחק בפרקים בכלל.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 11 דצמבר 2015, 13:11

XCOM זה אסטרטגי טקטי, והתייחסתי לרשימה של KAZZ שכללה בעיקר אסטרטגיה חוץ מ ARMA.

WOW עולה 60$? כנ"ל DIRT שגם מגיע לקונסולות (וגם נראה זוועה מבחינת הפקה אבל ירדנו מזה :P), אז כרגיל נשאר לך לרכב על SC האלמותי :)

וזה לא קשור לציביון, נינטנדו יש אולי סגנון אומנותי מסויים אבל היא משחררת משחקים במגוון ז'אנרים, מאסטרטגיה כמו פיקמין, עד משחקי ספורט, מכות, מסיבה, מירוצים, ARPG כמו זלדה, AFPS כמו מטרויד, משחק JRPG עולם פתוח שכזה כמו אקסנובלייד X, תעופה כמו סטאר פוקס, פלטפורמרים מן הסתם, ליינאפ מאוד מגוון.

כמובן שזה שהם דור אחורה פוגע לעיתים קרובות ברמת ההפקה שלהם.

לסוני גם ליינאפ מגוון ממשחק פעולה גוף שלישי כמו אנצ'רטד, עד עולם פתוח, משחקי טיילטייל ברמת הפקה מלאה כמו UD ודייויד קייג', פלטפורמר כמו ראטצ'ט, האק אנ' סלאש כמו GOW, מירוצים עם GT, משחקי ARPG כמו חלק מסדרת סולס, זבל כמו האורדר, מספיק מגוון :)

UD נראה הרבה יותר רמה מ 30$, רק תשווה אותו למשחקים בפרקים שיוצאים ותבין כמה שזה מופרך מה שאתה אומר פה.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 11 דצמבר 2015, 14:16

אתה ממשיך לשייך ערכי הפקה והשקעה רק לצד הגרפי והפירוט הויז'ואלי. מה לעשות, משחקים שהם לא גוף ראשון או שלישי לא יראו מרשימים ויז'ואלית לא משנה כמה כסף תשקיע.

מה לעשות שעל המחשב מפתחים יכולים להיות יותר גמישים מבחינת תמחור ולהרוויח אותו דבר כמו עבור 60 דולר על הקונסולות? מה לעשות שיש מודלים עסקיים שונים?
פולאאוט 4 הוא AAA למרות שהוא נראה רע ויז'ואלית, WOW הוא AAA למרות שהוא מזמן מישן גרפית. לא מבין, אם WOW לא היה על בסיס מנוי אלא דורש תשלום חד פעמי של 60דולר הייתה משנה את דעתך ואומר שהוא AAA? אז גילד וורז 2 הוא AAA? למה סימסיטי זה AAA וסקייליינס לא? לא ענית אם החשבת את משחקי L4D כ AAA על ה360. דירט ראלי עולה 50 דולר.

אני מסכים עם פריק שנראה שאילו גורמים חיצוניים שגורמים לך לשייך משחק כAAA. אני חושב שאם היו מראים לך ריל של משחקיות משלל המשחקים שהזכרנו פה בלי לציין מפתחת\מפיצה, פלטפורמה או מודל עסקי אז לא היית פוסל קטלוגם של חלק מהמשחקים כ AAA ואולי אף היית משנה את דעתך על משחקים שאתה כן מחשיב כ AAA.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 11 דצמבר 2015, 14:28

עזוב זה לא רק WOW
לEA יש MMORPG על בסיס KOTOR ,שעלה המון כסף לפתח ,והוא גם בילעדי לPC ,לפחות בינתים
אומנם עבר לשיטת הפרימיום בסוף ,אבל לא התחיל כפרימיום

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 11 דצמבר 2015, 15:36

קאזז, קודם כל משחקי אסטרטגיה וכאלו שהם לא גוף ראשון או שלישי יכולים להראות מאוד מרשים אם יזרקו תקציב והפקה ברמה גבוהה מאוד רק שהיום הם נישתיים יחסית והקהל של ה PC לבד לא מצדיק את זה במיוחד, אתה יודע שזה קשקוש מה שאתה אומר פה.

בכל אופן נצמדתי ל 60$ לא מתוך מחשבה שזה המדד המושלם, אלא מתוך מחשבה שלא נגיע פה לשום מקום אם כל אחד יקריץ ויפסול משחקים של אחרים כרצונו, לי כבר נגמרו האנרגיות לדיון המפגר הזה, נראה לי שדי ברורה הנקודה שלי באופן כללי גם אם אין הגדרה סופר מדוייקת ואמפירית למה זה AAA, אבל אם יש לך סוג של כנות ויושרה "אינטלקטואלית" אתה יודע בדיוק את הכוונה גם אם אתה לא מסכים איתי על כל המשחקים שפסלתי ואתה חושב שגם ל XCOM2 מגיע וש UD היה צריך לעלות 10-15 דולר פחות או וואטאבר, כי הפער ממש גדול ברשימות הללו אם אתה לא מיתמם, אבל נו, תמשיכו לטחון מים, נראה לי מיציתי.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 11 דצמבר 2015, 17:12

משחקי האסטרטגיה והניהול נראים מספיק טוב כבר עכשיו כדי שלא תהיה סיבה לפסול אותם כ AAA על בסיס המראה שלהם. אם סטארקרפט נראה מספיק טוב בשבילך כדי להיחשב כ AAA אז גם משחקי טוטאל וור ו ANNO נראים מספיק טוב לזה. אם על סמך גרפיקה בלבד דיאבלו 3 נחשב AAA אז גם המשחקים האחרים שציינתי אמורים להיחשב כך. שוב, למה סימסיטי כן וסקייליינס לא?

טיעון 'מחיר מלא' לא הוא לא השוואה טובה למשחקי מחשב כי על הקונסולות הם צריכים לדרוש יותר כסף בגלל החלקים שהולכים לחנויות ולמחזיקת הפלטפורמה. אז משחק מחשב לא צריך לעלות 50 או 60 דולר כדי להיות AAA.

אני יודע מה הכוונה ולכן אני לא מזכיר משחקים ברמה הפקתית נמוכה יותר אבל אני פשוט לא מסכים איך ואיפה אתה מעביר את הגבול. כמו שהזכרתי, אני לא רואה למה להחשיב את סימסיטי כAAA ולא את סקייליינס. למה משחקי L4D היו AAA בזמנם אבל לא משחק דומה שיוצא השנה.

הנקודה הראשונית שנדב ניסה להעביר ושאני די מסכים איתה היא שבדור הקונסולות הנוכחי, כמות משחקי הAAA שיוצאים רק לפס4 או רק לXB1 פחתה ולכן המחשב הוא בחירה עוד יותר משתלמת מבעבר. כמובן שיהיו משחקי AAA שווים ובלעדיים לשתי הקונסלות האלו, אבל כנראה פחות מפעם שעברה (וכבר היו נפילות במשחקים שיצאו). לשים את UD ברשימת ה AAA לפס4 זה לדעתי stretch או שתצטרך לקבל משחקי מחשב נוספים כ' AAA'. זה כמו להגיד שWarhawk או משחק המכות של סוני על הפס3 היו AAA או משהו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 דצמבר 2015, 00:25

למה WOW הוא לא AAA? למה TOTAL WAR? למה BF כן אבל LAWBREAKERS לא?

אתה מודע לזה שMMO הוא הז'אנר הכי יקר בתעשיה? כל משחק MMO שאתה יכול לחשוב עליו עלה כנראה 100 מליון דולר לפחות ולא רק שהם עולים 60$ אלה גם צריך לשלם להם כמעט 20$ בחודש. גם כל משחקי האסטרטגיה האלה כמו TOTAL WAR למשל עולים 60$ ועוד המון משחקים שונים שיוצאים לPC כמו למשל HEROES.

כן, נינטנדו משחק בתוך התת ז'אנר שלה, גם בPC זה קורה. פעם הסתכלת על רשימת השחרור של הPC? יש שם RPG, יש משחקי RTS, יש משחקים בתורות, יש משחקי ניהול, יש סימולציות שונות שנעות מסימולטרי חלל ועד סימולטורי רכבות ועוד כל מני ז'אנרים. העניין הוא שאתה מקטלג את כל הז'אנרים שבולטים על הPC כ"משחקי סטרטגיה" שזה אומר פחות או יותר כמו לשים את את זלדה, מריו ו-AC באותה קטגוריה, אתה יודע, "משחקי קונסולות" שכאלה.

זה שהז'אנרים של הPC שונים מאלה של הפס4 לא מוריד מהערך שלהם רק כי אתה לא משחק בהם.
איך אפשר להגיד שזה לא משחק AAA:

או זה לא הפקה גדולה?

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 12 דצמבר 2015, 06:02

DrKeo כתב:יש לי הרגשה שעוד 3-4 שנים אני פשוט הולך לקחת פס4 מחבר לשבועיים ולשחק את U4, TLOU2 ושני משחקי GOW פחות או יותר.

אתה מגזים :)

וואו, Bound נראה ממש מרשים. מדהים. גם ויזואלית, משחקיות, ואהבתי את האנימציות (היא ממש רוקדת תוך כדי תנועה).

הנה, נדב, אתה רואה? תוסיף עוד משחק לשאול מחבר שלך בעוד כמה שנים :)

דרך אגב, תוסיפו גם את HOB הבלעדי. נראה מדהים. זלדאי מאוד.
עורך לשון ומגיה, מנהל בפייסבוק קבוצת אוכל גדולה (מונה 45,000 חברים) וקבוצת גיימרים ('בחזרה למשחק').

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 12 דצמבר 2015, 14:35

כל העמוד האחרון נראה כמו דיון על סוללות.
תמונה

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 58 אורחים