נושא ה-Xbox הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Laskin
Elder

Re: נושא ה-Xbox הרשמי

הודעהעל ידי Laskin » 28 אוקטובר 2025, 09:39

אבל הפס5 בשיגור גם הייתה סוג של פס4 פרו פרו והיא הצליחה בענק.
גם הסוויץ׳ 2 לא יצאה עם המון בלעדיים, בעצם רק אחד.
אני חושב שאתה טועה.
כן, למחיר גבוה תהיה השפעה, אבל אנשים יראו פלייסטיישן 6 ושהכל רץ ב-60 (עם דגש על GTA6 והמשחק של נוטי דוג, כנראה) - וזה יספיק להם כדי לרכוש אותה בהשקה, לכל הפחות כמו שרכשו את הפס5.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 אוקטובר 2025, 09:48

Laskin כתב:אבל הפס5 בשיגור גם הייתה סוג של פס4 פרו פרו והיא הצליחה בענק.
גם הסוויץ׳ 2 לא יצאה עם המון בלעדיים, בעצם רק אחד.
אני חושב שאתה טועה.
כן, למחיר גבוה תהיה השפעה, אבל אנשים יראו פלייסטיישן 6 ושהכל רץ ב-60 (עם דגש על GTA6 והמשחק של נוטי דוג, כנראה) - וזה יספיק להם כדי לרכוש אותה בהשקה, לכל הפחות כמו שרכשו את הפס5.

1) אף אחד לא ידע שהפס5 תהיה פס4 פרו, האמת נחתה עלינו לאט ובאכזריות.
2) הפס5 ספקה חוויה הרבה יותר טובה מהפס4. זמני טעינה של דקה וחצי הפכו ל-4 שניות, 30FPS הפך ל-60FPS ו-1080P הפך ל-4K. כלומר הפס5 נתנה לאנשים QOL ונצלה את הטלביזיות החדשות שלהם למקסימום.

מה הפס6 נותנת? המשחקים רצים כבר ב-60FPS, הם ממילא נטענים כבר ב-4 שניות, הם ממילא ברזולוציה גבוהה... מה נשאר? מה בדיוק השדרוג שהפס6 נותנת? הרזולוציה טיפה יתור גבוהה? 120FPS? זמני טעינה של 4 שניות יהפכו ל-2.5 שניות? את מי זה בדיוק ישכנע?

סוני מתלוננת שהיא מתקשה לגרום לשחקני GAAS מהפס4 לשדרג לפס5. מן הסתם יהיה להם קשה משמעותית בתחום עם הפס6. כמובן שאנחנו נקנה פס6 כדי אנחנו אוהבים טכנולוגיה של קצה מדמם, אבל למה שאדם מהישוב ירצה פס6 כשהפס5 שלו מספקת בייסיקלי בדיוק אותה חוויה? מה ה-selling point?

וזאת בדיוק הסיבה שסוני לא יכולים למכור אותה ב-800$. אולי אין להם תחרות אבל יש גבול.
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 28 אוקטובר 2025, 10:08

יצאו לקראת סוף הדור לדעתי משחקים שירוצו ב-30, הקונסולה בטח תצא עם משחק או שניים בבלעדיות, אבל הכי חשוב - GTA6.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 אוקטובר 2025, 10:16

Laskin כתב:יצאו לקראת סוף הדור לדעתי משחקים שירוצו ב-30, הקונסולה בטח תצא עם משחק או שניים בבלעדיות, אבל הכי חשוב - GTA6.

זה גם מה שאני חשבתי, אבל נראה שכל המתודולוגית פיתוח לקונסולה הלכה לעזאזל בדור האחרון. אולי אחרי שהפס6 תצא מפתחים ירגישו בנוח להוציא משחקי 30 לפס5 שרצים ב-60 בפס6, אבל זה יקח זמן.

אפילו בניתוחי DF כבר מתחיל להיות קשה לראות הבדל בין הפס5 הבסיסית לפרו. אם היתרון היחיד (שהשחקן הממוצע מסוגל לראות) הוא ש-GTA6 בן ה-2.5 רץ ב-60 אז הפס6 מאוד תתקשה.

אתה לא יכול להכחיש שהיתרנות שהפס6 תספק על הפס5 הם מזעריים ביחס לאלה שהפס5 הציעה על גבי הפס4 כשאנחנו מדברים על קרוס ג'ן. ובו נהיה כנים, הכל הולך להיות מפותח קודם כל לפס5, אולי אפילו לאורך כל דור הפס6.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 28 אוקטובר 2025, 10:21

אני לא מכחיש, אבל אני רואה את הרגלי הרכישה של הקונסולות המובילות… לסוויץ׳ 2 לא היו אמורות להיות מכירות כאלה ויש לו. הפס5 פרו מצליחה הרבה יותר מהפס4 פרו, למרות שהיא יקרה פי 2… אנשים רוצים את הדבר החדש לפעמים גם בלי סיבה מאוד טובה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 28 אוקטובר 2025, 11:10

להערכתי הPS6 תמכור לכל אורך חייה 78M-80M אם אני צודק זה פחות מהPS3 וה360 וזה בפירוש יהיה הדור הכי גרוע של סוני מאז הPS2.
זה עצוב, אבל הגענו לעידן שקונסולות זה מוצר נישה לדינוזאורים כמונו שמסרבים לשחרר מהקונספט של לחבר קופסא לטלווזיה כדי לשחק עליה.
עכשיו בואו נוסיף על זה שאנחנו דינוזאורים את העובדה שלא יהיה לPS6 בלעדיים רצינים לרוב חייה (ראצ'ט בהשקה או משהו מהאוסמארק אלה לא סיסטם סלרס)

בואו גם נוסיף על זה שב2026 מליונים על מליונים יקנו PS5/PS5 PRO בשביל GTA 6 והם ירצו לקבל ממנה 5-6 שנים של תמיכה, זה לא שהם יקנו PS5 ב2026 וישדרגו לPS6 ב2028.

אלא אם כן לסוני יש אס ממש חזק שאף אחד לא יודע עליו אני לא יודע איך הם הולכים לצאת מהפלונטר הזה.
כן, 78M-80M יראו כמו הצלחה מסחררת לעומת ה12M-13M של האקסבוקס, אבל יש לי תחושה שזה לא מה שסוני רוצים.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 28 אוקטובר 2025, 11:13

הערכות עוד לפני שיש מחיר ומפרט והכרזה אחת זה… אוקיי

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 28 אוקטובר 2025, 11:56

אני יכול להבין למה זה נראה כאילו אני בונה עלילה לפני שהכל התחיל, אבל אנחנו יודעים כבר שהPS6 יהיה זול מהבוקס. לא משנה מה יהיה המחיר של הPS6
בין אם זה יהיה 499$ דולר או 600$ ה800-1000$ של הבוקס יגרמו לPS6 להיראות Affordable בהשוואה.

עדיין לקאזואלים PS5 עם באנדל של GTA6 ב2026 עם מבצעים של black friday בנובמבר 2026 יראה הרבה יותר מושך מלחכות שנה לPS6.

אל תשכח לאסקין שהPS4 אמנם ניצח עם מחיר פצצה לעומת הONE והמפרט שלו היה נראה כמו קפיצה אדירה (יחסית) מהPS3 אבל היה לו משחקים כמו קילזון שהדגימו
את המפרט דרך הגרפיקה. איזה משחק ידגים את המפרט של הPS6 ויסמן אותו כמוצר שחייבים לרכוש?

הרוב יעדיפו ללכת על PS5 ב30FPS במקום להתאפק שנה ולחכות לPS6.

אולי לסוני יש איזה אס מטורף שאנחנו לא יכולים לדמיין בכלל. נגיד סתם לצורך הדוגמא היא תקנה איזה מפיצת צד ג' מטורפת שמשנה את כל מאזן הכוחות ופתאום אתה חייב PS6 כדי לשחק את המשחקים שלה Day one אבל אלא אם כן יש להם אס כזה בשרוול אני לא יודע מה יכריח אנשים לקנות הPS6.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 28 אוקטובר 2025, 12:50

אנשים לא יחכו לפס6 בשביל GTA6 אבל הם כן יקנו גם פס6 כדי לשחק בו עם כל השדרוגים.
איזה משחק הדגים את הגרפיקה של הפס5? כלום ושום דבר בהשקה, דארק סולס רימייק גם לא נראה וואו וגם לא מכר משהו אז זה בטח לא הוא.
קנו כי זה החדש.
הפעם גם לא תהיה ממש תחרות של אקס בוקס אז כולם ירצו פלייסטיישן.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 אוקטובר 2025, 13:09

Laskin כתב:אני לא מכחיש, אבל אני רואה את הרגלי הרכישה של הקונסולות המובילות… לסוויץ׳ 2 לא היו אמורות להיות מכירות כאלה ויש לו. הפס5 פרו מצליחה הרבה יותר מהפס4 פרו, למרות שהיא יקרה פי 2… אנשים רוצים את הדבר החדש לפעמים גם בלי סיבה מאוד טובה.

הסוויצ' 2 מצליחה כי היא:
1) מספקת את מריו קארט וורלד בלעדית, זה כמעט כמו לשגר עם GTA6 בלעדית.
2) היא מספקת קפיצה גדולה יותר מהסוויצ' 1 מאשר הפס5 ספקה מהפס4.

הסוויצ' 2 מספקת 4K, משחקי 30 פתאום רצים ב-60 וברזולוציה גבוהה, יש HDR, יש SSD עם זמני טעינה מהירים וכו'. כלומר הסוויצ' 2 מספקת מה שהפס5 ספקה + בלעדיים שאנשים ממש רוצים. ותוסיף על זה שמדובר בקונסולה ניידת כך שיש עוד סיבות לקנות כמו מסך גדול וחד יותר או ג'וייקונים גדולים ונוחים יותר. לא היה שום ספק שהסוויצ' 2 תהיה פופולרית כי היא מספקת המון ביחס לסוויצ' 1. אבל מה הפס6 בדיוק מספקת?

כלומר, אני גיימר הארד קור, אני מבין טוב מאוד מה היא מספקת, ולהגיד את האמת, זה לא נשמע הרבה. בפס4 כבר יש 4K, הכל 60FPS, יש HDR, אין זמני טעינה, השלט נוח כמו של אקסבוקס וכו'. מה בדיוק הפס6 תתן לי? כנראה 120FPS או יותר RT וזהו. וכמובן שאני שחקן הארדקור אז כנראה שזה ישכנע אותי. אבל את ההדיוט ברחוב? פשוט אין לה selling point.

זה לא שאני אומר שהיא תכשל, אני אומר שהיא הולכת להיות הקונסולה הכי פחות אטרקטיבית של סוני אי פעם ולכן הם לא יכולים להשתגע עם המחיר. היא צריכה להיות זולה מספיק כדי שאדם שתוהה בין הפס5 והפס6 יעדיף לקנות את הפס6, ואדם יש לו כבר פס5 יחליט ששדרוג זה לא יקר מדי. כלומר אין מצב לפס6 ב-800$, אף אחד לא יקנה את זה. מספיק קשה לסוני לשכנע את כל השחקני פיפא ופורטנייט לשדרג לפס5 מהפס4.

יצרניות קונסולה יצרו מצב הזוי בו הן לא מפתחות בלעדית לקונסולה החדשה שלהן וכשיש כבר משחק בלעדי הוא לא מנסה לדחוף אותה כך שהצורך לשדרג לא באמת קיים מעבר ל"אני רוצה את החומרה הכי חדשה" כמו בטלפונים.

אגב הפס5 פרו מוכרת פחות טוב מהפס4 פרו.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 28 אוקטובר 2025, 13:59

Laskin כתב:אנשים לא יחכו לפס6 בשביל GTA6 אבל הם כן יקנו גם פס6 כדי לשחק בו עם כל השדרוגים.
איזה משחק הדגים את הגרפיקה של הפס5? כלום ושום דבר בהשקה, דארק סולס רימייק גם לא נראה וואו וגם לא מכר משהו אז זה בטח לא הוא.
קנו כי זה החדש.
הפעם גם לא תהיה ממש תחרות של אקס בוקס אז כולם ירצו פלייסטיישן.

זה זה המשחק שהדגים את הגרפיקה של הPS5 לאסקין.כל שחקני הקור ידעו שהוא יגיע לPS5 וציפו לרמה כזו מהבלעדיים של סוני. מעבר לזה כולנו האמנו שסוני תמטיר עלינו בלעדיים מטורפים ושזה רק עניין של זמן לא רב. ראינו את פפ16 מוכרז ואת פורספוקן וגם אם לא הפילו אף אחד מהרגליים גרפית, הם נתנו תחושת ביטחון שהדור מניע כשגרה, ומגיעים משחקים רצינים ובלעדיים כמו שהיה בכל דור.

היום אנחנו יודעים יותר טוב, אנשים יודעים שהבלעדי הבא של דרוקמן אחרי אינטרגלקטיק יגיע בסוף ימי הPS6 או בשנת ההשקה של הPS7 אז אין מה למהר עם הקונסולה.
להערכתי זה הולך להיות דור שרק הארדקורס קונים PS6 (כלומר אנחנו) ולהערכתי אנחנו משהו כמו 78-80M איש שאתה מוריד את הקאזואלים שבאים רק בשביל פיפא GTA, NBA פורטנייט וכו', וגם אנחנו לא כולנו נמהר לשדרג.

שהPS5 יצא אפילו הקאזואלים ידעו שהוא נראה כמו "דבר מבטיח" , כולם ראו סרטונים שמבטיחים גרפיקה שוברת שיאים.
הPS6 לא יביא את הדברים האלה כי כולם יודעים שהPS5 רק מתחיל לחיות באמת ב2026, רק אז מתחילים החיים האמיתים שלו.
זה משהו שלא היה כמוהו אף פעם בהיסטוריה, שקונסולה מתחילה לחיות באמת רק אחרי שהיא 6 שנים בשוק.

להערכתי סוני נמצאים ב"פחד אלוהים" לראשונה בהיסטוריה שלהם. אולי אני רץ אבל אני די בטוח שהם רואים את מה שאני רואה והם יודעים שרק הארדקורס ה70M-80M יעמדו איתם ברגעים הכי דרמטיים ומכריעי גורל של העסק שלהם. קשה לי להאמין שהם פשוט ישבו בחיבוק יידים ויתנו לבסיס המשתמשים שלהם לצלול ל78M-80M בלי פייט ובלי מאבק. אני מאמין שהם מתכננים משהו כדי למנוע את זה, אני פשוט לא יודע אם הם חושבים על צעד מבריק מספיק.

אבל בנתיים הצעדים שלהם לא משכנעים אותי שהם עושים את הדבר הנכון. להביא כמה "מפתחים מהרחוב" כמו הסינים האלה או להביא איזו ניידת PS6 חצי אפויה, כדי שאיזה כמה יפנים או טיינג'רס שמשחקים פורטנייט ישחקו עליה ולא ינטשו את פלייסטישן נשמע לי צעד נואש ופתטי מצידם.

הגיע הזמן שסוני תפיל פצצת אטום משלה, בתעשיית המשחקים ולפי איך שזה נראה הם עוד לא מוכנים ללחוץ על הכפתור האדום הזה משום מה.

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

הודעהעל ידי Golan » 28 אוקטובר 2025, 14:11

מחשבה שעולה בראש של הרבה אנשים: אם האקסבוקס הבא יהיה בעצם מחשב היברידי שיכול להריץ גם ספריית אקסבוקס וגיימפאס וגם סטים, למה בעצם צריך פלייסטיישן 6? כל המשחקים של סוני מגיעים לסטים. זה יעלה יותר יקר? בסדר, אבל אין תשלום אינטרנט ויש גישה לגיימפאס ולכל הספריה של אקסבוקס פלוס סטים. אולי זה המהלך הגאוני שמיקרוסופט בונה עליו ואנחנו מפספסים? וככה Hypno צודק.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 אוקטובר 2025, 14:16

האקסבוקס הבאה היא מחשב, לא קונסולה, עם חלונות 11 מלא וכו'. זה לא מה שאנשים שקונים קונסולה מחפשים, מכשירים כאלה קיימים בשוק שנים ואף אחד לא קונה אותם. כל מה שאמרת חל גם על הסטים דק והיא פחות או יותר כושלת יותר מכל קונסולה גדולה שאי פעם יצאה.

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

הודעהעל ידי Golan » 28 אוקטובר 2025, 14:32

DrKeo כתב:האקסבוקס הבאה היא מחשב, לא קונסולה, עם חלונות 11 מלא וכו'. זה לא מה שאנשים שקונים קונסולה מחפשים, מכשירים כאלה קיימים בשוק שנים ואף אחד לא קונה אותם. כל מה שאמרת חל גם על הסטים דק והיא פחות או יותר כושלת יותר מכל קונסולה גדולה שאי פעם יצאה.

הסטים דק כושלת?! אני דווקא רואה שהיא פורחת. אולי התכוונת לסטים משין.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 אוקטובר 2025, 14:57

הסטים דק כושלת ביחס לקונסולה. היא בשוק כבר שנים ובקושי הגיעה ל-5 מליון יחידות. במושגים של קונסולות זה כישלון חרוץ, את ה-WIIU הרגו אחרי שנתיים כי היא מכרה רק 14 מליון יחידות.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 28 אוקטובר 2025, 15:12

glass man כתב:
להערכתי סוני נמצאים ב"פחד אלוהים" לראשונה בהיסטוריה שלהם. אולי אני רץ אבל אני די בטוח שהם רואים את מה שאני רואה והם יודעים שרק הארדקורס ה70M-80M יעמדו איתם ברגעים הכי דרמטיים ומכריעי גורל של העסק שלהם. קשה לי להאמין שהם פשוט ישבו בחיבוק יידים ויתנו לבסיס המשתמשים שלהם לצלול ל78M-80M בלי פייט ובלי מאבק. אני מאמין שהם מתכננים משהו כדי למנוע את זה, אני פשוט לא יודע אם הם חושבים על צעד מבריק מספיק.

המכירות של הפס5 לא מאיטות, על מה אתה מדבר בכלל? לפי מה אתה חושב שהם רואים את זה? לפי זה שאנשים כמוך מתלוננים בפורומים ועדיין קונים?
אם הייתה האטה מורגשת אז זה היה משהו אחר אבל הרווחים של הפס5 הם הכי גבוהים בהפרש ענק מכל דור אחר

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 אוקטובר 2025, 15:21

אם נדייק, הרווחים של סוני הכי גבוהים אי פעם כי הם יודעים להוציא היום הרבה יותר כסף פר יוזר. הרי זה לא שהפס5 מכרה יותר מהפס4 או הפס2 או הפס1, היא מכרה בנתיים פחות מהן.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 28 אוקטובר 2025, 15:52

לא חושב שיש קשר בין הרווחיות כרגע של הPS5 להתרסקות שהולכת לקרות עם הPS6
הDS היה בשיאו עם 152M משתמשים, זה לא הפריע ל3DS לרדת ל75M

הגיים קיוב דשדש במכירות, בזמן שהGBA היה הדבר הכי מצליח לאותו זמן אחרי הPS2.

על פי מה סוני רואים את זה?
זה הגיון פשוט, אם הPS5 יקבל שנה הבאה את אחד הבאמפים הגדולים בהיסטוריה למכירות שלו, אם CDPR עובדת על משחק PS5. אם סנטה מוניקה עובדת על משחק PS5
אם פורטנייט וכל משחקי הGAAS עברו רק עכשיו לPS5 ומתכוונות להישאר עליה ל5-6 שנים הקרובות. למה שאנשים שהם לא הארדקורס כמונו ישדרגו לPS6? הPS5 רק התחיל לחיות וזה יבוא על חשבון הPS6.

נדב, הם באמת אלופים בלסחוט יותר כסף מכל משתמש הם גם השקיעו בצורה חזקה מאוד באפיק ככה שהם עושים הון מפורטנייט עצמו כל הזמן, על כל הפלטפורמות, אבל
בטוח תסכים איתי שעדיף להם שיהיה להם 110M משתמשים ומעלה לחלוב אותם מאשר להישאר רק עם הארדקורס.מתישהו תגיע הנקודה שכל הקאזואלים האלה על הPS5 מפסיקים לקנות והקהל האדוק של הPS6 יהיה רוב ההכנסה, וזו תהיה ירידה חדה וכואבת לסוני.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 28 אוקטובר 2025, 16:21

DrKeo כתב:אם נדייק, הרווחים של סוני הכי גבוהים אי פעם כי הם יודעים להוציא היום הרבה יותר כסף פר יוזר. הרי זה לא שהפס5 מכרה יותר מהפס4 או הפס2 או הפס1, היא מכרה בנתיים פחות מהן.

המכירות דומות *מאוד* לאלו של הפס4, וזאת למרות שהעלויות גבוהות יותר והמשחקים של צד א במצב נוראי. זה אומר המון.
אגב ההערכות הן שהפס5 פרו כן מוכרת טוב יותר מהפס4 פרו בעולם. בארה״ב טיפה פחות. אבל שוב - בהתחשב בעובדה שהפס5 פרו עולה הון לעומת הפס4 פרו - זה מרשים מאוד ולא מעיד בשום צורה על היחלשות המותג.
תוסיף לזה את המוות של אקס בוקס - ולי אישית קשה לראות מצב בו הפס6 מוכרת פחות מהפס5, אלא אם באמת יגזימו מאוד מאוד במחיר.
וכמובן שיש את עניין הניידת, שאני עדיין לא יודע איך להחשיב אותה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 28 אוקטובר 2025, 16:22

Golan כתב:מחשבה שעולה בראש של הרבה אנשים: אם האקסבוקס הבא יהיה בעצם מחשב היברידי שיכול להריץ גם ספריית אקסבוקס וגיימפאס וגם סטים, למה בעצם צריך פלייסטיישן 6? כל המשחקים של סוני מגיעים לסטים. זה יעלה יותר יקר? בסדר, אבל אין תשלום אינטרנט ויש גישה לגיימפאס ולכל הספריה של אקסבוקס פלוס סטים. אולי זה המהלך הגאוני שמיקרוסופט בונה עליו ואנחנו מפספסים? וככה Hypno צודק.

כי זו לא קונסולה לקהל הרחב. זו קונסולה לכרישים שתכננו להוציא איזה 16 אלף שקל על Laptop גיימינג מהסוג הכי טוב שכסף יכול לקנות, ומייקרוסופט אומרת להם.
במקום לקנות את הלפטופים האלה ולשים אותם מחוברים לחשמל על שולחן כל היום, תקנו את הקונסולה שלנו ב1000 דולר ותשתמשו בה במקום. זו קונסולה לאנשים שמעולם לא שמעו על המושג "שימוש מושכל בכסף"

גם הROG ALLY X זו קונסולה שמייקרוסופט יודעת שהיא לא באמת תגיע למשהו. הROG ALLY X זה ניסיון נואש של מייקרוסופט לתפוס גיימרים כמוך שיש לך כבר אקסבוקס
ולנסות לשכנע אותך לקנות עליה משחקים במקום על הסוויץ 2, אבל היא יודעת שזה לא יצליח לה, רק קאז חי בסרט.

והכי חשוב, קאז דיבר ודיבר שהאקסבוקס הבאה היא הקונסולה הכי טובה שכסף יכול לקנות ושכולם יבינו את זה וילכו עליה, ובסוף הוא אומר שהיא תמכור רק 15M
כבר ראיתי אנליסטים קרים כקרח מהסוג שאתה רק עומד לידם מרוב הקור האנליטי שלהם הטמפרטורה בחדר יורדת 20C מעלות, ואפילו הם כבר היו אופטיימים מקאז וחזו לבוקס איזה 20M הוא סתם הטריל פה כהרגלו.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 28 אוקטובר 2025, 18:41

אז לאסקין, קיצור אתה אומר שאנשים פשוט יקנו בשביל לשחק את GTA 6 ב60FPS? אני לא רואה את זה קורה, ולא מבין למה אתה חושב שגיימרים לא יענישו את סוני על הדור הזה, מלבד הארדקורים כמונו שחייבים הכל.

כמו שאמרתי זה זמן שסוני תתחיל להפיל פצצות אטום בזו אחרי זו כדי למנוע בריחת משתמשים.
מה זו פצצות אטום נורמליות?

למשל לקנות סופית את FROM ולהכריז המשחקים שלה בלעדיים חצי שנה לPS6 לפני שיוצאים למחשב ולמנוע אותם מהPS5.
לקנות את TAKE 2 לגמרי ולדאוג שכל המשחקים שלה יוצאים קודם כל לPS6 במשך שנים עד שיוצאים למחשב וכמובן למנוע אותם מהPS5
לקנות את קפקום או סקוור ולשים את עתיד המשחקים שלהם על הPC בלימבו.

סוני לדעתי הצנועה חייבת להפיל פצצות כאלו שישנו את התעשייה מקצה לקצה באופן שאי אפשר להכיר אותה יותר ככה שהPS6 היא קונסולה שחייבת רכישה
אם זה לא יקרה? בהצלחה להם לשכנע קאזואלים לשדרג בשביל 60FPS.

הארדקור כמו בלינג, דילג על דור הPS5 לגמרי ומי יודע כנראה ידלג גם על דור הPS6 למה אתה כל כך בטוח שאנשים קאזואלים ירצו את הPS6 ?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 אוקטובר 2025, 20:18

Laskin כתב:
DrKeo כתב:אם נדייק, הרווחים של סוני הכי גבוהים אי פעם כי הם יודעים להוציא היום הרבה יותר כסף פר יוזר. הרי זה לא שהפס5 מכרה יותר מהפס4 או הפס2 או הפס1, היא מכרה בנתיים פחות מהן.

המכירות דומות *מאוד* לאלו של הפס4, וזאת למרות שהעלויות גבוהות יותר והמשחקים של צד א במצב נוראי. זה אומר המון.
אגב ההערכות הן שהפס5 פרו כן מוכרת טוב יותר מהפס4 פרו בעולם. בארה״ב טיפה פחות. אבל שוב - בהתחשב בעובדה שהפס5 פרו עולה הון לעומת הפס4 פרו - זה מרשים מאוד ולא מעיד בשום צורה על היחלשות המותג.
תוסיף לזה את המוות של אקס בוקס - ולי אישית קשה לראות מצב בו הפס6 מוכרת פחות מהפס5, אלא אם באמת יגזימו מאוד מאוד במחיר.
וכמובן שיש את עניין הניידת, שאני עדיין לא יודע איך להחשיב אותה.

הפס4 התחרתה בקונסולה שמכרה 60+ מליון יחידות, לפס5 אין תחרות ושלא נדבר על הפרו שבדור הקודם הושפלה על ידי הx1x ועכשיו ליטרלי אין לה תחרות. המחיר של הפס5 והפס4 מאוד דומה, ביחוד כשמסתכלים על הזינוק באנפלציה.

הפס5 נהנתה מקורונה ואפס תחרות, הבעיה בפס6 היא שהיא לא נהנת משום יתרון משמעותי על הפס5 בשום תחום. לא qol, לא כוח, לא בנושא התחרות וכו׳. המכירה הרבה יותר קשה מהפס5, היא ממוצבת גרוע יותר מול הפס5 ביחס לאיך שהפס5 הייתה לפס4 בכל תחום אפשרי.

אם היא תעלה מחיר דומה לפס5, נניח 600$ (שזה לא בדיוק דומה כי הפס5 שוגרה ב399$), אולי היא תצליח לעמוד בערך בקצב, אבל אני בספק. ואם אני אחזור לנקודה המקורית, אם היא תעלה 800$ היא תהיה מתה במים.

ויש לי נקודה למחשבה. אם כל השירותים בתשלום של סוני וכל המשחקים של כולם זמינים גם בפס5, ואם אין לה תחרות שיכולה לבוא ולגנוב לה את הגבינה בחילוף הדורות, היא באמת צריכה למכור מכשירי פס6? הרי המטרה היא לבנות קהל גדול בeco system, סוני לא באמת עושה כסף על חומרה. אם נניח הפס6 תמכור רק 40 מליון אבל 80 מליון ימשיכו להיות לקוחות על הפס5 כי הרי אין תחרות ממילא, זה משנה לה? ההכנסות זהות, הם כולם באותו ecosystem, אז מה זה משנה אם לקוח קונה את ספיידרמן 3 על נפס6 או הפס5? אם הכל קרוס ג׳ן אז הפס6 יכולה להיות ליטרלי פס5 פרו 2, קונסולה יחסית נישתית למי שרוצה יותר.

אז מצד אחד מאוד קשה לי להאמין שהפס6 תמכור כמו הפס5, בעיקר כי הכל יהיה קרוס ג׳ן והיא תציע שדרוג שהאדם הממוצע לא יבין מה הוא. מצד שני אני לא בטוח שלסוני אכפת כי אחרי שמיקרוסופט יצאה מהעסק הם סתם מזיזים לקוחות מחומרה שנמצאת בecosystem שלהם לחמורה קצת יותר חזקה עם תוכן זהה שנמצאת בecosystem שלהם.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 20 אורחים