במה אתם משחקים?

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

Re: במה אתם משחקים?

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 18 דצמבר 2020, 11:03

Klayman כתב:שיחקתי בקמפיין של MW משנה שעברה לעשר דקות, אבל הוא כ''כ גמגמם וקרס שלא המשכתי. כנראה באג עם המחשב שלי ספציפית, כי גם כשהורדתי את כל ההגדרות למינימום, הוא קירטע. המולטי שלו היה כיף לאיזה 40 שעות. הקמפיין של השנה רץ לי מעולה לעומת זה של שנה שעברה ובהגדרות מאוד גבוהות יחסית.

כן,גם אני חוויתי איתו המון בעיות בהשקה,לרמה שהוא פשוט לא פעל לי במשך איזה חודש עד שאחד הפאטצ'ים תיקן את המצב וזה אחרי אינספור ניסיונות שלי לנסות לסדר את זה בעצמי.
היום המשחק במצב הרבה יותר טוב טכנית.

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 18 דצמבר 2020, 15:08

glass man כתב:
bozeman כתב:אתמול הגיע סוף סוף סייברפאנק.

מכיוון שהמשחק הגיע בגרסה פיזית הוא הגיע גם עם כל מני גודייז נחמדים. זה הגיע עם מפה של העיר, מדבקות, גלויות, ספרון לור וקוד לבונוסים במשחק. סה"כ חביב ובהחלט משהו לשים על המחשב / עמדה.

את המשחק עצמו התחלתי רק מעט לבדוק קצת את הרקע. מכיוון שהתקנתי מראש הכל על הXSX בפרילאוד (איזה יופי שניתן לטעון מראש - ללא צורך במשחק עצמו או הדיסק) ככה כשמייד כשהכנסתי את הדיסק הוא עלה.
המשחק רץ אצלי חלק מאוד, ונראה סבבה - אבל בהחלט לא "דור הבא" (ACV נראה יותר טוב), נראה מה יהיה עם זה בהמשך. משהו שקצת הפריעה לי - השליטה שלו לגמרי שליטת מחשב "של עכבר" וזה לא מספיק נוח בתפריטים וגם במשחק עצמו. להשוואה גם בACV יש "מעין עכבר" בתפריט, אבל התזוזה והנהיול הרבה יותר קלים וברירים. כלומר זאת לאו דווקא השיטה, אלא יותר העיצוב שלהם גם.
הדבר היחיד שקצת מוציא אותי מהחוויה זה השוני בסגנון מACV שאני עדיין בעיצומו, ככה שזה לא משחקים שאני אוכל לקפוץ מאחד לשני, זה מעבר חד מדי לי. אז כנראה לא אמשיך בו לעומק עד שאסיים את ACV וככה כנראה יגיעו עוד כמה פאטצים בלי קשר.

חנן, אני רק אזכיר המלצה של DF שמצב ה30FPS בSERIES X כרגע נותן את החוויה הכי חלקה ועדיפה בקונסולות, אולי זה כבר לא יהיה רלוונטי שתגיע אליו ואולי אתה אחד שמעדיף 60FPS בכל מחיר אבל נחמד לדעת שלפחות יש לך את הגרסא הכי עדיפה במרחב הקונסולות כרגע :)

אני מעדיף 30 עם הגראפיקה הכי יפה שיש. סה"כ הוא רץ בסדר בכמה ששיחקתי, כמובן שכנראה היה עדיף לשחק ב"גרסת הדור הבא" לכשתצא, אבל אני כנראה לא אחכה לזה, בטח כשאין תאריך רשמי, ועוד כשאפשר לעשות סיבוב שני עם בחירות שונות שכן מאוד משפיעות על המשחק (והוא לא ארוך מדי גם ככה)
תמונה

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 18 דצמבר 2020, 15:38

כן אבל דווקא הריצה הראשונה היא הריצה ה'אימרסיבית' יותר, כי בריצה השנייה אתה עסוק הרבה יותר בלמצוא את המכניקות ואת התפרים, את הצורה שבה הבחירות משתנות, כמובן בקטע טוב או רע בהתאם לרמה שבה זה נעשה במשחק.
אז דווקא לריצה הראשונה לדעתי כל המסביב הויזואלי יותר חשוב, אבל כמובן שאתה תהנה גם בלי זה אם המשחק טוב.

בכל מקרה אני כבר קצת מעל השעה ה45 של ACV, לצערי אני מתקדם בסיפור בקצב צב, כי אני לא מסוגל לרוץ למשימות בלי לעצור בכל איזה מקום קטן, לצלם עשרות תמונות עם הפוטו-מוד, לעשות תוכן צד, להתרשם מהאספקט ההיסטורי והארכיאולוגי של המשחק... זה מאוד מהנה, ובאמת שכיף לי בכל פעם שאני משחק, אבל בגלל שאני מתקדם בו לאט אני גם מתחיל להרגיש איזה מיצוי כללי.. כנראה שהעובדה ששיחקתי עשרות שעות גם בGOT לפניו, כמו גם העובדה שזה אותו בסיס של הAC הקודמים, משפיעים.
אין לי ספק שאסיים אותו להבדיל מGOT, כן בא לי לראות מה קורה בסוף.
אבל אני מתלבט כרגע אם לנסות 'ללחוץ' קדימה על המשימות ואולי למצוא מחדש את הקצב עם המשחק, או אולי לקחת הפסקה קלה ממנו (כנראה עם ori 2 שיושב לי בגיימפאס כבר מלא זמן) ולחזור אחר כך.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 19 דצמבר 2020, 01:47

bozeman כתב:
glass man כתב:
bozeman כתב:אתמול הגיע סוף סוף סייברפאנק.

מכיוון שהמשחק הגיע בגרסה פיזית הוא הגיע גם עם כל מני גודייז נחמדים. זה הגיע עם מפה של העיר, מדבקות, גלויות, ספרון לור וקוד לבונוסים במשחק. סה"כ חביב ובהחלט משהו לשים על המחשב / עמדה.

את המשחק עצמו התחלתי רק מעט לבדוק קצת את הרקע. מכיוון שהתקנתי מראש הכל על הXSX בפרילאוד (איזה יופי שניתן לטעון מראש - ללא צורך במשחק עצמו או הדיסק) ככה כשמייד כשהכנסתי את הדיסק הוא עלה.
המשחק רץ אצלי חלק מאוד, ונראה סבבה - אבל בהחלט לא "דור הבא" (ACV נראה יותר טוב), נראה מה יהיה עם זה בהמשך. משהו שקצת הפריעה לי - השליטה שלו לגמרי שליטת מחשב "של עכבר" וזה לא מספיק נוח בתפריטים וגם במשחק עצמו. להשוואה גם בACV יש "מעין עכבר" בתפריט, אבל התזוזה והנהיול הרבה יותר קלים וברירים. כלומר זאת לאו דווקא השיטה, אלא יותר העיצוב שלהם גם.
הדבר היחיד שקצת מוציא אותי מהחוויה זה השוני בסגנון מACV שאני עדיין בעיצומו, ככה שזה לא משחקים שאני אוכל לקפוץ מאחד לשני, זה מעבר חד מדי לי. אז כנראה לא אמשיך בו לעומק עד שאסיים את ACV וככה כנראה יגיעו עוד כמה פאטצים בלי קשר.

חנן, אני רק אזכיר המלצה של DF שמצב ה30FPS בSERIES X כרגע נותן את החוויה הכי חלקה ועדיפה בקונסולות, אולי זה כבר לא יהיה רלוונטי שתגיע אליו ואולי אתה אחד שמעדיף 60FPS בכל מחיר אבל נחמד לדעת שלפחות יש לך את הגרסא הכי עדיפה במרחב הקונסולות כרגע :)

אני מעדיף 30 עם הגראפיקה הכי יפה שיש. סה"כ הוא רץ בסדר בכמה ששיחקתי, כמובן שכנראה היה עדיף לשחק ב"גרסת הדור הבא" לכשתצא, אבל אני כנראה לא אחכה לזה, בטח כשאין תאריך רשמי, ועוד כשאפשר לעשות סיבוב שני עם בחירות שונות שכן מאוד משפיעות על המשחק (והוא לא ארוך מדי גם ככה)

מחכה לרשמים כשיגיעו :) מה שהכי מעניין אותי זה כמה פציפסט אפשר להיות במשחק הזה :)

באמת קשה להתאפק שיש קונסולה נורמלית בבית ואלא אם כן תתקל באיזה באג שהוא גיים ברייקינג זה בטח באמת יילך חלק..

אפשר להאמין הרי לDF אחרי שחשפו בכזאת ישירות כמה גרועות הגרסאות האחרות :)

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 19 דצמבר 2020, 01:51

Stick כתב:כן אבל דווקא הריצה הראשונה היא הריצה ה'אימרסיבית' יותר, כי בריצה השנייה אתה עסוק הרבה יותר בלמצוא את המכניקות ואת התפרים, את הצורה שבה הבחירות משתנות, כמובן בקטע טוב או רע בהתאם לרמה שבה זה נעשה במשחק.
אז דווקא לריצה הראשונה לדעתי כל המסביב הויזואלי יותר חשוב, אבל כמובן שאתה תהנה גם בלי זה אם המשחק טוב.

בכל מקרה אני כבר קצת מעל השעה ה45 של ACV, לצערי אני מתקדם בסיפור בקצב צב, כי אני לא מסוגל לרוץ למשימות בלי לעצור בכל איזה מקום קטן, לצלם עשרות תמונות עם הפוטו-מוד, לעשות תוכן צד, להתרשם מהאספקט ההיסטורי והארכיאולוגי של המשחק... זה מאוד מהנה, ובאמת שכיף לי בכל פעם שאני משחק, אבל בגלל שאני מתקדם בו לאט אני גם מתחיל להרגיש איזה מיצוי כללי.. כנראה שהעובדה ששיחקתי עשרות שעות גם בGOT לפניו, כמו גם העובדה שזה אותו בסיס של הAC הקודמים, משפיעים.
אין לי ספק שאסיים אותו להבדיל מGOT, כן בא לי לראות מה קורה בסוף.
אבל אני מתלבט כרגע אם לנסות 'ללחוץ' קדימה על המשימות ואולי למצוא מחדש את הקצב עם המשחק, או אולי לקחת הפסקה קלה ממנו (כנראה עם ori 2 שיושב לי בגיימפאס כבר מלא זמן) ולחזור אחר כך.

בטח אם תקח ממנו הפסקה יקרה מה שקרה עם GOT כי זה החיים :)
כמישהו שהשקיף מהצד על הציפייה שלך למשחק הזה,אני מבין שבסוף הוא לא הטוב בטרילוגיה בעיניך?

כמובן הם יכולים להמשיך לשפר את הנוסחא גם מעבר לטרילוגיה הזו בכל מקרה.

אני מאמין גדול ב... שחק מה שבא לך מתי שבא לך ואם משחק לא תפס אותך... זה בעיה שלו :)

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 19 דצמבר 2020, 03:01

קודם כל אני אני כן מאמין שאחזור לסיים אותו בכל מקרה, כאמור באמת מעניין אותי במידה מסוימת לאן הוא מתקדם ומה קורה בסוף, כמו גם העובדה שזו סדרה ארוכה שיש לי היסטוריה שלמה איתה, להבדיל מGOT.
בכל מקרה אני מתלבט אם להמשיך לשחק בצורה קצת שונה שבה אתמקד יותר בקמפיין הראשי, כי כרגע אני באמת מתפזר לכל מקום אבל זו גם הצורה שבה אני נהנה לשחק את משחקי AC (כחובב היסטוריה במידת מה), או שאקח הפסקה של איזה שבועיים עם ori ואחזור. כמובן שאם אנסה לשחק על הקמפיין הראשי ועדיין לא אשאב אני אבחר ב'הפסקה' בכל מקרה, אני מן הסתם מחפש להנות בראש ובראשונה :).
בכל מקרה זה לא קריטי, כנראה אנסה לשחק בו עוד איזו ישיבה אחת ואחריה, אלא אם כן פתאום הסיפור יכנס לסחרור שישאב אותי, אקח ממנו הפסקה קצרה. זו הנקודה, ובכל אופן זו סתם אנקדוטה לא מאוד רלוונטית שעלתה לי בזמן הכתיבה :).

לגבי זה שאחזור אליו אני משוכנע שזה יקרה, וזה גם לא אומר כלום על איכותו. גם את הוויצ'ר 3 עזבתי לאיזה חודש בסביבות השעה ה70, ואחרי זה חזרתי לעוד כ20 שעות ולסיום. ובכל זאת הוא בטופ 3 משחקי הדור שלי בכל יום, פשוט קשה לי לפעמים עם משחקים סופר ארוכים וגדולים כאלו, ברמה שלפעמים בא לי לשחק משהו אחר ולא את המשחק שממלא כבר חודש שלם מזמן הגיימינג שלי.
אז בא לי כרגע על אורי 2, ולג'נגל בין שני משחקים במקביל זה כן משהו שאני עוד פחות אוהב לעשות, אז בהתחשב בעובדה שהוא קצר יותר מAC משמעותית אין לי בעיה לקפוץ אליו ולחזור אחרי זה.
עם GOT המצב היה שונה, גם 'נתקעתי' עם אותו מיצוי נקודתי ממנו, גם אין את ה'מסורת' שיש לי כבר עם משחקי AC, וגם, בעיקר, ידעתי בשלב הזה שACV המצופה מבחנתי כבר מעבר לפינה ואני ממש לא עומד לג'נגל בין שני משחקים כאלו במקביל.
בכל מקרה זה גם לא אומר כלום לגבי GOT כי כמו שאמרתי כבר המון פעמים גם ממנו נהנתי לא מעט בכלל. סתם הגעתי למיצוי רגעי ולאחריו בגל משחקים שיותר מעניינים אותי. אבל אני גם לא פוסל חזרה אליו, בוא נגיד שדימון סולס, ספיידרמן MM, ואז ניהו 2 בפברואר ידחקו אותו כנראה אל הלימבו הסופי. אבל אם לא אשיג PS5 בזמן הקרוב? הוא עדיין מותקן על הPS4 שלי...

לגבי ACV כטוב בסדרה, בוא נשאיר את ההשוואות המלאות למתי שאסיים אותו. אבל אם עקבת אחרי ההודעות שלי אז אתה כבר יודע, שלפחות ברמת המכניקות, לדעתי הוא ללא ספק שיפור (ובאספקטים מסוימים לא קטן) על הקודמים. לגבי כל השאר עוד יש לי מספיק לראות שלא ראיתי במשחק, גם עם 45 שעות מאחוריי.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 19 דצמבר 2020, 14:08

Stick כתב:קודם כל אני אני כן מאמין שאחזור לסיים אותו בכל מקרה, כאמור באמת מעניין אותי במידה מסוימת לאן הוא מתקדם ומה קורה בסוף, כמו גם העובדה שזו סדרה ארוכה שיש לי היסטוריה שלמה איתה, להבדיל מGOT.
בכל מקרה אני מתלבט אם להמשיך לשחק בצורה קצת שונה שבה אתמקד יותר בקמפיין הראשי, כי כרגע אני באמת מתפזר לכל מקום אבל זו גם הצורה שבה אני נהנה לשחק את משחקי AC (כחובב היסטוריה במידת מה), או שאקח הפסקה של איזה שבועיים עם ori ואחזור. כמובן שאם אנסה לשחק על הקמפיין הראשי ועדיין לא אשאב אני אבחר ב'הפסקה' בכל מקרה, אני מן הסתם מחפש להנות בראש ובראשונה :).
בכל מקרה זה לא קריטי, כנראה אנסה לשחק בו עוד איזו ישיבה אחת ואחריה, אלא אם כן פתאום הסיפור יכנס לסחרור שישאב אותי, אקח ממנו הפסקה קצרה. זו הנקודה, ובכל אופן זו סתם אנקדוטה לא מאוד רלוונטית שעלתה לי בזמן הכתיבה :).

לגבי זה שאחזור אליו אני משוכנע שזה יקרה, וזה גם לא אומר כלום על איכותו. גם את הוויצ'ר 3 עזבתי לאיזה חודש בסביבות השעה ה70, ואחרי זה חזרתי לעוד כ20 שעות ולסיום. ובכל זאת הוא בטופ 3 משחקי הדור שלי בכל יום, פשוט קשה לי לפעמים עם משחקים סופר ארוכים וגדולים כאלו, ברמה שלפעמים בא לי לשחק משהו אחר ולא את המשחק שממלא כבר חודש שלם מזמן הגיימינג שלי.
אז בא לי כרגע על אורי 2, ולג'נגל בין שני משחקים במקביל זה כן משהו שאני עוד פחות אוהב לעשות, אז בהתחשב בעובדה שהוא קצר יותר מAC משמעותית אין לי בעיה לקפוץ אליו ולחזור אחרי זה.
עם GOT המצב היה שונה, גם 'נתקעתי' עם אותו מיצוי נקודתי ממנו, גם אין את ה'מסורת' שיש לי כבר עם משחקי AC, וגם, בעיקר, ידעתי בשלב הזה שACV המצופה מבחנתי כבר מעבר לפינה ואני ממש לא עומד לג'נגל בין שני משחקים כאלו במקביל.
בכל מקרה זה גם לא אומר כלום לגבי GOT כי כמו שאמרתי כבר המון פעמים גם ממנו נהנתי לא מעט בכלל. סתם הגעתי למיצוי רגעי ולאחריו בגל משחקים שיותר מעניינים אותי. אבל אני גם לא פוסל חזרה אליו, בוא נגיד שדימון סולס, ספיידרמן MM, ואז ניהו 2 בפברואר ידחקו אותו כנראה אל הלימבו הסופי. אבל אם לא אשיג PS5 בזמן הקרוב? הוא עדיין מותקן על הPS4 שלי...

לגבי ACV כטוב בסדרה, בוא נשאיר את ההשוואות המלאות למתי שאסיים אותו. אבל אם עקבת אחרי ההודעות שלי אז אתה כבר יודע, שלפחות ברמת המכניקות, לדעתי הוא ללא ספק שיפור (ובאספקטים מסוימים לא קטן) על הקודמים. לגבי כל השאר עוד יש לי מספיק לראות שלא ראיתי במשחק, גם עם 45 שעות מאחוריי.

בגלל זה הופתעתי שGOT לא זרם לך בקלילות עד הסיום. גם לי קשה להתמיד במשחקים ארוכים כאלה וגם אני לקחתי הפסקות מהמכשף... הכי ארוכה היתה 3 שנים :)

לי זמני הטעינה של GOT עשו את כל ההבדל אבל אני מודה שהיו חלקים משעממים בסיפור שכמעט שכנעו אותי לפרוש ממנו וזה שצריך לשנות סגנון לחימה כל הזמן עייף אותי.

אבל אני כמובן שמח שהתמדתי בו :)

אם כבר היסטוריה זה באמת חלק מהעניין כי אני למשל לא מת על התקופה של הויקינגים אז בכלל לא ניסיתי מראש.

בכלל בימים האחרונים אני קורא הרבה על רומא העתיקה מה שעושה לי נוסטלגיה לסרטים כמו גלדיאטור ולרצון למשחק ברומא העתיקה גי בטוח שלא היה AC בתקופה של ספרטקוס נגיד :)

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 19 דצמבר 2020, 15:20

AC אוריג'ין מתרחש בתקופת יוליוס קיסר, וככל שהמשחק מתקדם האימפריה כן תופסת יותר נפח בסיפור, ככה שזה הכי קרוב שתקבל כנראה :).
אחרי שהוא יצא היו שמועות ש'טרילוגיית העת העתיקה' שתמשיך אותו תכלול משחק ביוון העתיקה ומשחק ברומא העתיקה, וגם הסיום של אוריג'ין לגמרי גרם לזה להראות כאילו משחק ברומא העתיקה הוא הבא בתור. אבל למרות שמשחק ביוון העתיקה כן הגיע, את רומא לא קיבלנו בסוף .
בכל מקרה הבעיה עם משחקים (כמעט) שנתיים כאלו היא שהם (בדרך כלל) הולכים ומשתפרים כל הזמן, לכן מאוד קשה לי להמליץ על לשחק את אוריג'ין היום.

אגב, בהמשך למה שכתבתי על הצורה שבה ניהלו את מכניקות הגיימפלי בערים הגדולות של ACV, אני מאוד אשמח לראות את המשחק דור הבא האמיתי לוקח גישה שנותנת לערים האלו יותר משקל, וכמובן מפתח את המכניקות הקשורות עוד יותר. אשמח לראות משחק שסובב סביב עיר אחת גדולה, אבל כולל עולם טבעי ורציף שמחבר בין כל הנקודות כי את זה הם כבר למדו לעשות מצוין. כלומר להבדיל ממשחק כמו יוניטי שמתרחש כולו רק בעיר אחת בלי יכולת יציאה ממנה, ולהבדיל ממשחקי הטרילוגיה הנוכחית שמתרחשים בעולם רציף וטבעי, כשהערים הגדולות הן נקודות עניין יחסית לא מאוד שונות (עד לACV, אבל גם שם זה עדיין לא חלק באמת משמעותי במשחק) או משמעותיות.
לדעתי זה גם כן יהיה הכיוון, ובהתחשב בכך - רומא העתיקה זה סטינג פשוט מושלם לסוג כזה של משחק. עולם טבעי רציף וגדול, עם כפרים, מושבות ברבריות (בהתאם לתקופה המדויקת של המשחק...), ועיר עצומה ושוקקת במרכז שהיא רומא. אמנם הם מסתכנים בעובדה שהסטינג הזה כן מעט דומה מדי לכל שלושת המשחקים האחרונים (גם בACV יש המן חורבות רומיות ברוח התקופה, ויוון העתיקה היא רומא העתיקה בשביל המון אנשים :)), אבל מעבר לדור הבא אמור לתת להם יכולת להבדיל את המשחק מספיק ממה שבא קודם, בתקווה.
אבל לא יודע, השמועות כרגע מדברות בכלל על סין שזה משהו שמשמעותית פחות מעניין אותי, גם אם האינטרסט הכלכלי ברור. נאלץ לחכות ולראות...

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 דצמבר 2020, 20:19

בכל פעם שאני חושב שאני מסיים את DS, אני מגלה שיש עוד. הכמות תוכן העלילתי שיש ב-5 שעות האחרונות של המשחק הזה גורמת לי לתהות אם זה מה שקרה לMGS5, שהעומק העלילתי היה אמור לקרות בשעות האחרונות והן נחתכו בגלל הבלגן עם קונאמי וקוג׳ימה. אני משער שהפרק הנוסף החתוך שאנשים הצליחו לחפור מחזק את התאוריה.

אגב, למרות שהמשחק מזכיר את MGS5 במבנה ובעולם הפתוח, מבחינה עלילתית ואוירתית הוא מזכיר לי דווקא את MGS4. לא בקטע רע אגב. ככל שאני צולל עמוק יותר לעולם, ביחוד בשעות האחרונות שמוצפות עלילה, אני אוהב אותו יותר בזמן ש-MGS4 הוא העלילת MGS הכי פחות אהובה עלי והאוירה שלהם היא מדכאת ברמות.
We're just normal men. We're just innocent men

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 20 דצמבר 2020, 22:24

לא יודע אני זוכר ש4mgs הבנתי פחות או יותר את העלילה
ודווקא אהבתי את הדרמה
אבל mgs5 ניראה לי בלגן אחד גדול מבחינת העלילה
גם זה לא הרגיש שהמשימות בmgs5 מחוברות טוב אחת לשניה
אני חושב שהמשחק יותר פתוח פגע בחוויה שאמורה להיות כמו סרט
מתח + אקשן
גם שהגעתי לסוף בmgs5 ,זה לא ניראה לי טוב
וכן אני יודע שאפשר לחפור הרבה במשחק להגיע לבוס וסוף נוסף

Mgs5 היה מעולה גרפית ,אבל הרגיש לי מבולגן
אני מעדיף משחקים כאלו יותר לינרים ,גם עם זה אומר פחות שעות משחק ופחות אפשרויות לדרכים לעבור משימות

שזה לינרי יותר קל לעשות חלקים מתוסרטים ולהעביר את הסיפור

עכשיו הבנתי בכלליות למה mgs5 יסתים בצורה שהוא יסתים
כי ידעתי את תקופת הזמן שהוא אמור להיות בה מבחינת הסדרה
אבל לדעתי mgs4 העביר את הסיפור טוב בהרבה
והסיפור היה טוב בהרבה

כל זה כתבתי בלי להכניס ספוילרים

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 דצמבר 2020, 23:48

הסוף הראשון של MGS5 הוא לא באמת הסוף של MGS5, הוא אולי סוגר את הקו עלילה של skull face אבל הסוף השני הוא הסוף של MGS5, עם כל הטוויסטים הנחוצים וכו', וכמובן שצריך לטחון בכדי להגיע אליו כי כנראה ניסו למלא את החללים של המשחק הלא גמור ברפטטיביות. זה ברור שהמשחק לא גמור, יש ACT שיצא מהמשחק והשאריות שלו נשארו בקוד ואפילו הצליחו להוציא ממנו כמה CUT SCENES שכוללות את ליקוויד הילד. ממתי יש לקוג'ימה אקטים שלמים שנחתכו? הוא מתכנן כל סצנה וסצנה במשחק בקפידה, MGS5 פשוט לא גמור. אלוהים יודע כמה פרקים היו אמורים להיות במשחק ולא היו קיימים, אני לא הייתי מתפלא אם MGS5 היה נגמר בתחילת MG1 או אפילו מנסה לשחזר את MG1 להתחשב בזה שאפשר לעשות רימייק של המשחק הזה באורך של שעה בכיף.

אני משער שהכוונה לא הייתה שונה מדי מ-DS, קוג'ימה נותן לך להסתובב בעולם הפתוח כמה שאתה רוצה ומטפטף עליך LORE ושיחות פיתוח דמות ועולם ואז, בשעות האחרונות, הוא שולח אותך למסע סרטוני מעבר, קרבות בוס, אזורים לינארים וכו'. לפחות ככה זה ב-DS, אני חושב שמהרגע שהגעתי "לסוף", עברו כבר 4-5 שעות של גיימפליי וסרטוני מעבר. ההבדל הגדול בין DS ל-MGS5 הוא ש-DS משחק גמור ו-MGS5 הוא משחק שהפיתוח שלו נקטע.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 דצמבר 2020, 03:15

סיימתי את DS, אני עדין מעכל את השעות האחרונות שלו.

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 21 דצמבר 2020, 13:14

DrKeo כתב:סיימתי את DS, אני עדין מעכל את השעות האחרונות שלו.

זקוק לחומרים לקיבה?
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 דצמבר 2020, 13:44

היה שם הרבה בשר, ההליך עיכול ארוך...

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 22 דצמבר 2020, 16:34

טוב, אז DS, אה? סיימתי אותו לפני יומיים אחרי 57 שעות ואני חייב לציין שאני עדין חושב עליו. אני לא יודע אם הייתי שם את הסיום שלו עם ביושוק אינפנט כמו שאינטר אמר, אבל אני משער שזה עניין של טעם ואצלי בספר ביושוק אינפנט נמצא בליגה אחרת מכל משחק וידאו אחר בתחום הזה. אני כן אגיד שהשעות האחרנות של DS תפסו אותי מאוד חזק, הן מצויינות ומכילות לא מעט Payoff לדמויות, חלקים מה-LORE ואפילו למכניקות משחק שהרגיש קצת מלכותיות אבל קוג'ימה הצליח למנף אותן בצורה מאוד מעניינת בסוף המשחק. כלומר השעות האחרונות בהחלט מאוד מספקות וכנראה החלק הכי טוב במשחק.

המבנה של DS מאוד מוזר. הוא מתחיל במכה של עלילה ו-LORE, קוג'ימה פשוט שופך עליך הכל בדליים ואם אני לא טועה, 90% מהטריילרים של המשחק לקוחים מאותן שעות פתיחה. אחרי שמסיימים את שעות הפתיחה, מגיעים לעולם הפתוח שמזכיר בצורה מסויימת את MGS5. אתה לוקח משימה, מבצע אותה, מקבל מסך ציון מלא בסטטיסטיקות וצבירה של משאבים/XP/עליה בדרגה בכדי לספק את מנת הדופמינים הנדרשת בכדי לגרום לך לעשות "רק עוד משלוח אחד". זה פחות או יותר המשחק בלולאה של 25-45 שעות, תלוי כמה אתה נשאב לעולם של קוג'ימה. המקטע הזה של המשחק, שהוא רוב המשחק, הוא כנראה המקום ש-makes or breaks אותו לאנשים. מצד אחד יש אלמנט מאוד עמוק של גיינדינג, הרי אתה לא עושה שום דבר חוץ מאשר לבצע שילוח באותו מקטע. אבל מצד שני העולם מאוד אימרסיבי, ה-LORE מעניין ואתה כל הזמן מגיע למקומות חדשים בעולם ובכל פעם שאתה מבצע משימה, אתה מקבל ITEM חדש או שדרוג לאחד קיים כך שיש כל הזמן הרגשה של התקדמות.

ואז מגיע החלק האחרון של המשחק, השעות האחרונות והיותר לינאריות. שם הוא באמת זורח וכל הקוג'ימה משפריץ החוצה. אני חייב להגיד שהשעות האלה לגמרי היו שוות את ה-40 שהגיעו לפניהן, אם לא הייתי נהנה מאותן 40 שעות (ואני דווקא מאוד נהנתי מהן). כאילו קוג'ימה החליט לעשות הפרדה בין המשחק עולם פתוח למשחק הלינארי ומלא העלילה שהוא דחף בשעות האחרונות. ומה אני אגיד, הן נהדרות. קוג'ימה יודע לבנות עולם, הוא יודע לעשות דמויות מיוחדות והוא יודע להעביר סיפור. יש אלמנטים ב-DS שאתה יודע שאף יוצר לא היה מסוגל לעשות חוץ ממנו.

האם אני ממליץ עליו? רק אם אתם יודעים למה אתם נכנסים. בסופו של דבר מדובר במשחק על השרדות במסעות, אם זה אומר מאבק באלמנטים, במשקל שעל הגב, ברוחות רפאים או בשודדים שמנסים לגנוב לך את המטען. קח מטען מ-A ותביא אותו בהצלחה ל-B, אין בו הרבה מעבר, אבל יש בו המון מעבר, אם מה שאמרתי הגיוני בכלל? אני מתחבט אם ואיך אני יכול להמליץ על המשחק הזה. הוא קצת כמו הסרט המגדלור, סרט שמאוד אהבתי, אבל אני יודע שאני לא יכול לבוא לאדם רנדומאלי ולהמליץ לו על הסרט הזה כי רוב הסיכויים שהוא יחזור אלי וישאל אותי למה עשיתי לו את זה. אז כמו המגדלור DS הוא איטי, מתודי, עם אוירה סוחפת, מכניקות מצויינות ועלילה מטורפת אבל בו בזמן... אממ, איטי ורפטטיבי?

האם זה עוד משחק 9+ של קוג'ימה? לדעתי כן. הוא תוצר שלא היה מגיע משום סטודיו אחר וזה מרגיש כמעט חטא לדרג אותו מ-1 עד 10 באותו מדד של משחק COD. החסרונות שלו מאוד ברורים לי, אבל קשה לי לחשוב על יותר מדי משחקים אחרים שמצליחים לבנות עולם שמרגיש כמו מקום אמיתי והזוי בו בזמן. DS הוא סוג של חיה מוזרה בעולם הגיימינג וקשה לי לחשוב על עוד יוצר שהיה מקבל עשרות מליוני דולרים לפתח משהו כזה.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 22 דצמבר 2020, 16:52

הוא מותקן אצלי כבר המון זמן ואחרי העדכון 34gb שהוא קיבל שבוע שעבר רציתי להתחיל אותו סוף סוף אבל אני פשוט לא בטוח שבא לי להיכנס למה שנראה כמו לופ רפטטיבי מאוד של 40 שעות..
אבל היי,אהבתי את המגדלור /:

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 22 דצמבר 2020, 17:07

אם כבר קנית, אתה צריך לנסות. לא באמת שחקת במשחק כמו DS.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 22 דצמבר 2020, 17:39

ביקורת מעניינת מאוד קיאו, הצלחת לגרום למשחק להשמע הרבה יותר מעניין ממה שחשבתי שהוא, לי הצטיירה התמונה של הסימולטור FEDEX ואומנם זה לא רחוק מהמציאות אבל נשמע שיש גם הרבה מעבר.

חוץ מזה נשמע גם שקוג׳ימה חייב לחזור בדחיפות למשחקים לניארים לפי הרשמים מהשעות האחרונות, העולם הפתוח הורס הרבה מהדברים שקוג׳ימה מצטיין בהם. מקווה שהמשחק הבא שלו יהיה לניארי.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 22 דצמבר 2020, 18:37

אתה יכול לשחק רק את המשימות העיקריות ואז הוא סוג של משחק לינארי. הבעיה שעדיין יש הרבה משימות מיותרות שלא ממש מקדמות את העלילה והן נטו פילר. אם קוג'ימה היה מקצץ בהן דרסטית, היה יותר קל להמליץ עליו, אבל עדיין יש את עניין העלילה ההזויה שלא תקסם להרבה אנשים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 22 דצמבר 2020, 18:48

bling כתב:ביקורת מעניינת מאוד קיאו, הצלחת לגרום למשחק להשמע הרבה יותר מעניין ממה שחשבתי שהוא, לי הצטיירה התמונה של הסימולטור FEDEX ואומנם זה לא רחוק מהמציאות אבל נשמע שיש גם הרבה מעבר.

חוץ מזה נשמע גם שקוג׳ימה חייב לחזור בדחיפות למשחקים לניארים לפי הרשמים מהשעות האחרונות, העולם הפתוח הורס הרבה מהדברים שקוג׳ימה מצטיין בהם. מקווה שהמשחק הבא שלו יהיה לניארי.

אבל נראה שקוג'ימה ממש טוב בלעשות גיימפליי בעולם פתוח, גם המערכות META שהוא בונה סביב הגיימפליי והעולם הפתוח הן ממש טובות בעיניי. גם MGS5 וגם DS ממש מספקים בקטע של התגמול META שאתה מקבל מהמשימות והחקירה של העולם. הבעיה היא, והיא קיימת גם ב-MGS:PW ו-MGS5, שקוג'ימה דוחף לך הרבה עלילה ותוכן בתחילת המשחק והרבה עלילה ותוכן בסוף המשחק אבל כל החלק של העולם הפתוח הופך לסוג של FILLER אחד גדול. אם הוא רק היה יודע לנתב קצת יותר תוכן לחלק האמצעי אז זה היה מרומם אותו לרמות אחרות.

אבל כן, יכל להיות מעניין לראות את קוג'ימה חוזר ללינאריות. האמת שזה מעניין לראות איך זה לרוץ את החלק האמצעי של DS, לעשות אך ורק את מה שממש חייבים. הרי לדעתי, אם אני זוכר נכון, אם אתה עושה רק מה שצריך אז 80% ממה שתעשה זה לחצות את המפה ממזרח למערב. כלומר זה אשכרה ערימה של עלילה, מסע ממזרח למערב ואז ערימה של עלילה. מי יודע, אולי זאת הדרך לשחק את המשחק?

וכן, אינטר צודק, העלילה הזויה. צריך להיות מוכן למשחק ש-90% ממנו זה סייקו מנטיס או VAMP. ברגע שקוג'ימה התנתק מהצורך לעשות מותחן ריגול "מציאותי", הצד המטורף שלו השתחרר לגמרי. אבל לדעתי העלילה של DS פשוט מעולה, העולם בנוי מדהים ויש בו אוירה שלא חוויתי במשחק אולי מאז HL2.

לפני ששחקתי DS, אחרי הביקורות, הייתי בטוח שזהו, קוג'ימה אבד את זה והוא לא מסוגל לעשות משחק שהוא לא MG. אבל אחרי ששחקתי ב-DS? וואללה, הוא לא אבד את זה בכלל, זה משחק קוג'ימה בכל רמ"ח איבריו. אם יכריזו על DS2 אני מאוד אתרגש. אבל היי, אני טחנתי 150 שעות ב-MGSV ולא התביישתי להנות מכל רגע של הגריינד אז אולי זה רק אני.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 23 דצמבר 2020, 07:06

אז איך אתה מסביר בכל זאת את הפער בין הציונים שהמשחק הזה קיבל לציונים שקוג׳ימה תמיד מקבל לאורך כל הקרייריה במשחקים הראשיים שלו (9 פלוס) אם אתה מרגיש שזה משחק שעומד בסטנדרטים שלו?

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 23 דצמבר 2020, 10:19

אני קרוב לסוף של darksiders 3
המשחק הזה עבר שינוי מהקודמים ואפך לסולליק
אבל בניגוד למשחקים אחרים בז'אנר יש רמה קלה
ואני משחק בה

לא יודע למה החלטתי לשחק דווקא בגרסת הps4 lite
כי עם אני לא טועה המשחק זמין בגיים פאס ויש לי x1x
את הגרסה הזאת קיבלתי מהpsn plus
הבעיה בגרסה לps4 סטנדרטית ,זה שלפעמים יש בעיות ביצועים למשחק ,היו אומנם קצת אבל היו מצבים שהמשחק פשוט יצא לתפריט
בגלל באג

בכל מקרה רוב הזמן זה לא ככה והביצועים בסדר והמשחק לא יוצא
בגדול בחלקים שהמשחק רץ בסדר הוא נחמד
כמו שילוב בין gow לדרק סול ,מידי פעם גם מקבלים יכולות חדשות
שמאפשרות להגיע למקומות שלא היו נגישים לפני

המשחק סך הכל בסדר פלוס ,גם עם היה רץ חלק לגמרי היה בסדר פלוס
אין בו אף דבר מיוחד אבל כיף לשחק בו

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 23 דצמבר 2020, 11:10

bling כתב:אז איך אתה מסביר בכל זאת את הפער בין הציונים שהמשחק הזה קיבל לציונים שקוג׳ימה תמיד מקבל לאורך כל הקרייריה במשחקים הראשיים שלו (9 פלוס) אם אתה מרגיש שזה משחק שעומד בסטנדרטים שלו?

אני חושב שלא כל אחד נהנה מהמונוטוניות של הגיימפליי בחלק העיקרי של המשחק. מי שכן זה משחק ברמת קוג'ימה בשבילו, מי שלא אז זה משחק ברמת קוג'ימה רק באוירה/עלילה. בעצם גם אני שאוהב את החלק הזה חושב ש-MGS5 היה משחק הרבה יותר כיפי, אבל אלה משחקים שונים מאוד. בכלליות אני חושב שהדגשתי לא מעט שזה משחק שקשה להמליץ עליו לכל אחד, רק לאנשים מאוד ספציפים שיודעים למה הם נכנסים. אז אני משער שזה גם חל על המבקרים, בגלל זה הביקורות הכל כך קוטביות.

בכל מקרה, בסטים יש למשחק 94% ול-MGS5 יש 90% אז אני חושב שזה מעיד מה הקהל חושב על המשחק. או אולי לפחות קהל ה-PC, אולי המשחק הזה יותר מתאים לקהל ה-PC מקהל הקונסולות עם המערכות השרדות, נהול המלאי וניהול הסיכונים.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 23 דצמבר 2020, 11:43

אני חושב שהתשובה די פשוטה - ה-40 שעות ה"ראשונות" שלו פשוט לא הקליקו לרוב המבקרים, ולכן עבורם זה לא היה שווה את הסוף, כמו שהיה שווה לנדב.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 23 דצמבר 2020, 12:08

כנראה. ואני לא ראיתי את 40 שעות כסבל, כתבתי פה כמה פעמים שהמשחק מצויין לדעתי עוד הרבה לפני שהגעתי לסוף.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 32 אורחים