נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Laskin
Elder

Re: נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

הודעהעל ידי Laskin » 29 ספטמבר 2023, 19:54

האמת שזה לא מפתיע כל כך, ולא היו לי ציפיות…
סטודיו שכזה ממש לא יכול לקחת על עצמו כזה פרוייקט ענק

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 30 ספטמבר 2023, 14:19

קאז כפרה כל העולם יודע שזה אתה,אני יכול להוכיח את זה גם בדרכים מתוחכמות יותר של ניתוח התחביר של המשפטים שלך גם במבחן הזה אתה זהה לקאז ברמת הפסיק. תאמין לי עדיף לך כבר להודות :-)

בנוגע לכשלונות של ראיין. שרייר בדיוק עשה כתבה על זה שאנשים בכל רחבי העולם חוגגים את הדחתו של ראיין משל היה חגיגות בר מצווה.
ראיין הביא פוקוס על משחקי GAAS שלא היה כמוהו אצל סוני עד הרגע שהוא עלה לשלטון וצבר כוח, וכבר דלפו דיווחים על מאבקי כוח שהיו לו וכמה הוא דחף לכיוון הזה של הGAAS.

ברור שכולם ינסו לעשות GAAS ולא רק סוני וכולם רוצים את הכסף הגדול של הGAAS אבל שכל חברה של סוני כולל אינסומאנייק וגרילה ונוטידוג עובדת על סוג של GAAS זה בעיה וזה כן בא על חשבון משחקי סינגל פלייר, והרי חלק מהGAAS האלה יהיו כישלון אז איפה ההצלחה?

גם הכישלון של הריימיק של KOTOR (והאור הירוק לריימיק המיותר הזה) זה על הגב של ראיין.

זה שהרבה אנשים קנו ביפן PS5 זה לא אומר כלום,היפנים לא קונים תוכנה לפס5 לפי כל מה שאנשים רואים היפנים משחקים על הפס5 משחקי GAAS שהם free to play זו לא הצמיחה שסוני שואפת לה ביפן תהיה בטוח בזה.

לעומת זאת גרסת הSteam של סטריט פייטר 6 מוכרת ממש טוב ביפן מקור:https://www.esports.net/news/fighting-games/sf-6-steam-sales/
Right now, SF 6 Steam sales have made it the best-selling title in Japan. Months after its first release, the title is right on top of the charts
בזמן שגרסת הפס5 לא עושה את זה ולא תעשה את זה.

כבר נדב אמר שסוני לא עמדו בציפיות של עצמם לגבי מכירות הפס5 ורואים שהם נותנים כל מיני תמריצים כמו משחקים בחינם רק כדי שאנשים ילכו לקנות את הפס5 אז ... לא יודע איך אתה אומר שזה לא כישלון.

בסופו של דבר ראיין רודף אחרי טרנדים בניגוד לאנדרו האוס ושון ליידן במשמרות שלהם עשו צעדים ששמו את סוני בחוד החנית של התחרות, ראיין נהנה מהפירות של המאמצים שלהם, לעשות המשך ישיר לספיידרמן והוריזון ברור שיביאו הצלחה כי אלה לא הפירות של ראיין נצטרך לראות איך הIP שנוצרו בתקופת המשמרת שלו (הGAAS )

לאסקין: הXBOX One זרק לפח את כל מה שהXBOX360 עשתה. דחפו לאנשים קינקט מתוך חובה, דחפו למשחקים כמו קוונטום ברייק, סדרת טלווזיה ברמה של Hulu דפקו מחיר מטורף לאקסבוקס, איבדו את כל התמיכה היפנית שנצברה בדור ההוא, ראיין לא עשה נזק לסוני ברמה הזו זה ברור אבל הוא גם לא הביא את הצמיחה המיוחלת.

בסופו של יום, הוא לא הCEO ואנשים בכל העולם בעלי שפות שונות דתות שונות והשקפות חיים שונות כולם פותחים שמפניה על לכתו ועל ימים טובים יותר שיגיעו אלינו,אז איזה עוד הוכחה צריך שראיין כישלון, אלוהים ובעלי המניות חשבו שהוא כישלון :-)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 30 ספטמבר 2023, 16:18

בעלי המניות צריכים להיות מאוד טיפשים כדי לחשוב שהוא כשלון, כי מאז שהוא נכנס לתפקיד ב-2019 - המנייה כמעט שילשה את עצמה… לפחות תבדוק דברים לפני שאתה כותב שטויות.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 30 ספטמבר 2023, 16:30

אתה מוזמן להישאר עיוור לאמת לאסקין, בסוף במבחן התוצאה הדיחו אותו כי הוא שורש כל רע הרס כל חלקה טובה ורק משמיד ופוגע במותג, למה נראה לך שכל כך הרבה אנשים שמחים מה הם סתם שונאים אותו?. סתם החליטו לשנוא אותו?. אולי פשוט תכיר בזה שאתה קצת רואה את כל הסאגה עם ראיין במשקפיים קצת ורודות ואתה מסרב משום מה להסתכל על זה שבטווח הארוך הוא היה פוגע אנושות בשם של המותג?

אז אתה טוען שיש פה את הCEO אחד המוצלחים וסתם העיפו אותו הוא פרש בגלל גיל? נו זה טיעון רציני? מה אנחנו לא יודעים על מה ראשים נערפים? :-)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 30 ספטמבר 2023, 16:41

לא החלו אותו הוא התפטר כי הוא תשוש מהנסיעות… אתה זה שממציא ״אמיתות״ מהתחת, כמו עניין המניות, במקום לקרוא עובדות.
אתה מדבר על תחושות של אנשים בטוויטר, למזלנו - העולם לא עובד לפי מה שמדברים בפורומים של גיימרים אנטישמים עם שיער סגול ו-782 מגדרים.

אתה גם אוהב להקצין ולהכניס לאחרים מלים לפה, אני לא טוען שהוא הצלחה אדירה אבל המותג לא נפגע בשום אופן בתקופתו כמו שאתה מתאר את זה, המכירות מעולות (גם אם מפספסות יעדים, בעיקר בגלל עניני ייצור בשנתיים הראשונות)… יש מקום לשיפור ולי יש הרבה טענות אליו, אבל סה״כ במבחן התוצאה - הוא ממש לא נחשב כשלון.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 30 ספטמבר 2023, 17:02

אני רק מנסה להפריד את הסנטימנטים האישיים של המשתתפים בדיון לבין המדדים והנתונים הקיימים.

לאחר הדו"ח האחרון של הרבעון הראשון, הפס5 רחוקה 2 מיליון יחידות חומרה לעומת הפס4 באותה תקופה. זה כישלון?
כאשר הפס5 הייתה מצוייה במחסור? כשיש עליות מחירים בכל תחומי החיים? כאשר Glass man ו DrKeo אומרים שהיצע הבלעדיים של הפס5 חלש ואין משחקי must-haves? כאשר התחרות מצד מיקרוסופט ,למרות שהם מפשלים, יותר נוקשה? כאשר משחק כמו סטארפילד שיכול היה להזיז מכשירי פס5 לא זמין?

לא נשמע לי סביר.

לגבי מספר מינויי ה PS+, עד כמה שראיתי השיא אי פעם עומד על 48 מיליון. גם פה אני לא רואה סיבה להיסטריה. זה לרוב עניין תקופתי ואני מניח שנראה את זה משתפר בחזרה ברבעונים הבאים שבהם יוצאים משחקי הספורט ו COD. לבנתיים אני לא מזהה מגמה מדאיגה.

נקודה חשובה נוספת היא שיכול להיות שיהיו מדדים פחות מחמיאים לקדנציה של Ryan. אבל מי הסמיך אותכם לקבוע שהם תוצאה ישירה של החלטותיו של Ryan?
לדוגמה, Ryan לא 'אשם' שיש דחיות של משחקים. Factions אם היה יוצא השנה כנראה היה נותן עוד בוסט למכירות חומרה ולמשתמשי ה PS+ בהנחה שהמשחק לא חינמי.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 30 ספטמבר 2023, 22:47

לאסקין: הגיימרים האנטישמים האלה עם שיער סגול, הם עדיין חלק מהלקוחות של סוני, איך אפשר להתעלם מזה שגיימרים לא אוהבים את ראיין? האנשים האלה בפורומים הם הלקוחות הארדקור אם הארדקורים של סוני לא מרוצים אז איך אפשר לתת לראיין פטור מזה. הלקוחות לא אוהבים אותו, זה אומר שעשה דברי תועבה ונזק.

הדעות של הגיימרים לא נחשבות? אם מליוני גיימרים קנו PS5 בשביל חוויות סינגל פלייר AAA עוצרות נשימה ובמקום זה ראיין בתקופת הניהול שלו הביא על הגיימרים האלה מטר של משחקי GAAS ומשחקי קרוס ג'ן נטולי מעוף שיכלו לרוץ על הפס4, למה שהמליונים האלה ירצו להישאר? בPS6 הם עלולים לנטוש את הפלטפורמה בגלל שראיין בגד במה שהובטח ולכן גם מעיפים אותו.

הוא פרש כי "הוא עייף מהנסיעות?" בוא אחי, בוא עם יד על הלב אתה מאמין שאיש עסקים ממולח כזה שהולך סוגר עסקאות במליונים ונלחם בבתי משפט פתאום "התעייף מהנסיעות" הוא בן אדם שהיה מוכר את אמא שלו בשביל עוד 3 שנים בתפקיד הCEO איזה התעייף מהנסיעות? :lol: מה זה טיול שנתי? הוא איש עסקים שעובד בג'וב החלומות של אנשים מסוגו זו פסגת הקריירה שלו אחרי כמעט 30 שנה בסוני והוא "התעייף" הוא לא התעייף הוא הבין שהוא בדרך החוצה וסידרו לו סילוק מכובד כיאה לאדם במעמדו :-)

קאז: לא כל האסונות שפקדו את סוני מיום כניסתו של ראיין לתפקיד הן באשמת ההחלטות שלו זה נכון, אבל על אותו משקל אפשר לומר שגם "עליית המניות" היא לא בהכרח תוצר ישיר של הניהול שלו אלא יש כל מיני גורמים בשנים האחרונות שגרמו לזה "בום הגיימינג של הקורונה" הוא רק אחד מהם.

אז סבבה, אי אפשר להאשים את ראיין בכל דבר רע שקורה והוא לא אשם שהוא היה הCEO באחת התקופות הכי מאתגרות של סוני, אבל ההתמודדות שלו עם המצב מראים לי לפחות, שהוא פח, אלוהים זכר לו שהוא פח ועכשיו הוא מגיע למקומו בהיסטוריה שכל הפחים מגיעים אליהם.

קח דוגמא אנחנו נמצאים בתקופה המקבילה של לסוף 2016 של הפס4. היה לנו כבר משחק מנוטי דוג בתקופה הזו. פה אנחנו לא יודעים אפילו על איזה משחק נוטי דוג עובדים לא ראינו אפילו טריילר CGI מהם. ואני לא מדבר על המשחק מולטי אני מדבר על הסינגל פלייר גיים פרופר.אם ראיין היה מראה לנו על מה נוטי דוג עובדים כל הוויב כלפיו וכלפי הפס5 היה אחר.

רק בתערוכה האחרונה שמענו שהברנש הזה פשוט יושב לו על ערימת טריילרים של משחקי PS5 שמוכנים לתצוגה והפאקינג סבא הקשיש הזה לא מראה לנו כלום מהם, זה נראה לך מישהו שראוי לתפקידו? ומישהו מוצלח? עשה לי טובה. האוס וליידן הביאו לנו בלעדי מקוג'ימה בצורת death stranding זה לא היה קורה בלי האוס והקשר החזק שלו עם קוג'ימה. מה קיבלנו מראיין? שום דבר להם יש נשמות של גיימרים, והוא יש לו נשמה של איש עסקים ערמומי והוא לא צריך לעמוד בראש חברה כזו.

בסופו של דבר אנחנו גיימרים, אתה מרוצה מהשנים האלה שראיין הביא עלינו? לא מפתיע אותי כי כל מה שמעניין אותך זה פנטזיה שכל המשחקים של סוני יגיעו לסטים שלא תצטרך לקנות PS, אז הפנטזיה שלך הוגשמה אין פה הפתעה זה שנים אותו תקליט.

אבל לאסקין שהוא גיימר עם אפילו מעט העדפה לסוני הייתי אומר בקונסולות לפחות, מפתיע אותי שהוא מרוצה מהניהול של הסבא הזה.

אולי המילה, כישלון היא חזקה מדי, סבבה לאסקין? כי אני לא יודע איך אתה מגדיר כישלון אחי, בוא תסביר לי למה מותר לקרוא בעולם שלך כישלון? היה את הCEO של סגה בתקופת הסאטורן שמרוב שהוא היה כישלון ליטרלי הכריחו אותו לעזוב, והוא באמת הביא לכישלון של החברה כולה גם היורש שלו לא הצליח לשקם את המצב אז רק לאנשים כמוהו אפשר לקרוא כישלון?

זכותך לאיזו הגדרה שמתאימה לך, כמובן שאם אתה מתכוון שראיין הוא לא כישלון ברמה הזו של סגה או ברמה של מאטריק, אז אני מסכים איתך הוא לא, אבל אם היה נשאר היה יכול להביא לתוצאות דומות.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 30 ספטמבר 2023, 23:40

הוא נכנס לתפקיד ב-2019, כל עניין הקרוס ג׳ן לא קשור אליו, הרי גם אם היה מגיע ומחליט להפוך הכל לנקסט ג׳ן בלבד וכו׳ - שום משחק שהתחיל פיתוח ב-2019 לא היה יוצא עדיין. כשהוא נכנס כל המשחקים האלה היו באמצע או לקראת סיום הפיתוח שלהם. אתה מנותק מהטיימליין.
וכן, מגה-הארדקורים חשובים, לשיח, אבל הם בליפס ברדאר עבור הבוסים למעלה שמעוניינים לראות מכירות ומניות. אתה באמת חושב שמישהו למעלה בתאגיד סוני אומר לעצמו ״המכירות נפלאות, המנייה שילשה את עצמה, אבל החבר׳ה האנטישמים ב׳גאף׳ לא מרוצים - אז נערוף לו את הראש״? מנותק.
נערך לאחרונה על ידי Laskin ב 30 ספטמבר 2023, 23:46, נערך פעם 1 בסך הכל.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 30 ספטמבר 2023, 23:46

למה שתידע ממשחק של נוטי דוג? הם הוציאו משחק בסוף הדור הקודם, וכידוע פיתוח משחקים בדור הזה לוקח יותר זמן.
טריילר CGI חסר-ערך זה מה שהיה משנה לך את הראייה? נו באמת.

אתה באמת חושב ש Ryan הוא זה שמחליט על ליין-אפ של תערוכות ומה ומתי לחשוף כל כותר? תעשה לי טובה. לך תאשים את הולסט.
אז יופי הליין-אפ לוט בערפל ועדיין הפס5 צמודה לפס4. זה כישלון?

Ryan התמנה באפריל 2019. מתי אנחנו הולכים לראות את השמיים נופלים על פלייסטיישן?
אתה משווה לי הסכם עם קוג'ימה עם רכישה של אולפנים שלמים כמו אינסומיניאק, באנג'י, ניקסס?????

אני מרוצה ש Ryan הגדיל את כוח הפיתוח של אולפני סוני בכמה מונים ושהוא מגוון את הפרוטפוליו של הפלטפורמה.

רוצה משהו רע על Ryan? היו לו מספר אמירות סתומות במהלך הקדנציה.
לטעון שאם לא Ryan לא היו עליות מחירים של הקונסולה והמינוי ולא היו משחקים ב $70 זו היתממות לשמה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 01 אוקטובר 2023, 11:17

Hypno כתב:אני רק מנסה להפריד את הסנטימנטים האישיים של המשתתפים בדיון לבין המדדים והנתונים הקיימים.

לאחר הדו"ח האחרון של הרבעון הראשון, הפס5 רחוקה 2 מיליון יחידות חומרה לעומת הפס4 באותה תקופה. זה כישלון?
כאשר הפס5 הייתה מצוייה במחסור? כשיש עליות מחירים בכל תחומי החיים? כאשר Glass man ו DrKeo אומרים שהיצע הבלעדיים של הפס5 חלש ואין משחקי must-haves? כאשר התחרות מצד מיקרוסופט ,למרות שהם מפשלים, יותר נוקשה? כאשר משחק כמו סטארפילד שיכול היה להזיז מכשירי פס5 לא זמין?

לא נשמע לי סביר.

לגבי מספר מינויי ה PS+, עד כמה שראיתי השיא אי פעם עומד על 48 מיליון. גם פה אני לא רואה סיבה להיסטריה. זה לרוב עניין תקופתי ואני מניח שנראה את זה משתפר בחזרה ברבעונים הבאים שבהם יוצאים משחקי הספורט ו COD. לבנתיים אני לא מזהה מגמה מדאיגה.

נקודה חשובה נוספת היא שיכול להיות שיהיו מדדים פחות מחמיאים לקדנציה של Ryan. אבל מי הסמיך אותכם לקבוע שהם תוצאה ישירה של החלטותיו של Ryan?
לדוגמה, Ryan לא 'אשם' שיש דחיות של משחקים. Factions אם היה יוצא השנה כנראה היה נותן עוד בוסט למכירות חומרה ולמשתמשי ה PS+ בהנחה שהמשחק לא חינמי.

מה לדעתך ראיין עשה שגרם להצלחה במכירות של הפס5?

Laskin כתב:הוא נכנס לתפקיד ב-2019, כל עניין הקרוס ג׳ן לא קשור אליו, הרי גם אם היה מגיע ומחליט להפוך הכל לנקסט ג׳ן בלבד וכו׳ - שום משחק שהתחיל פיתוח ב-2019 לא היה יוצא עדיין. כשהוא נכנס כל המשחקים האלה היו באמצע או לקראת סיום הפיתוח שלהם. אתה מנותק מהטיימליין.
וכן, מגה-הארדקורים חשובים, לשיח, אבל הם בליפס ברדאר עבור הבוסים למעלה שמעוניינים לראות מכירות ומניות. אתה באמת חושב שמישהו למעלה בתאגיד סוני אומר לעצמו ״המכירות נפלאות, המנייה שילשה את עצמה, אבל החבר׳ה האנטישמים ב׳גאף׳ לא מרוצים - אז נערוף לו את הראש״? מנותק.

הקרוס ג'ן בערך לא עליו (היו הרי משחקים כמו GT7 שהתחיל בלעדי לדור הבא והפך לקרוס ג'ן רק ב-2020, לפחות לפי פליפוני), אבל המעבר החד ל-GaaS לגמרי עליו. ההתנהגות האנטי צרכנית של סוני לגמרי עליו. הירידה במנויי PS+ עליו. החוסר יכולת להגיע למטרות מכירות חומרה לגמרי עליו.
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 01 אוקטובר 2023, 12:04

ייתכן ועניין התמחור האטרקטיבי והתחרותי קשור אליו, יכלו גם לבקש עוד 50 או 100 דולר, וזה חלק לא קטן מההצלחה של הקונסולה...
כמובן שבמקביל היה גם את הקטע של עליית המחירים של המכשירים באירופה (זמנית נדמה לי) וזה עליו כמובן, אבל זה לא השפיע על המכירות - להפך, מאז רק עלו באירופה, אז כנראה שמהלך טוב, לחברה. גם עליית המחירים של הפלוס מעפנה אבל אם זה יעזור להביא משחקים טובים יותר (והחודש משחק מצוין) - אז זה יכול להתברר כמהלך חיובי לאורך זמן.
לגבי פוליפוני - אני בספק אם זה בכלל קשור אליו, זה יותר הרמן הולסט, אבל תראה לי מישהו שיגידו לו "שומע, המשחק נקסט ג'ן שאנחנו עובדים עליו - ניתן לשנמך ולהוציא אותו לעוד 150 מליון לקוחות, מה אומר?" - והוא יסרב. זה ממש לא משהו שלילי, זה לא פגע בגירסת הפס5 ככל שידוע לנו אז למה בכלל להעלות את זה?

בעניין הGAAS - זה גם לדעתי בעיקר הרמן הולסט, הוא הרי הראש של התוכנה, אפשר לומר, בכל הקשור לצד א לפחות. גם טעות ה-17 משחקי, סדרות, סרטים וומה-לא של הורייזון היא עליו. ובהחלט יש לי הרבה טענות כלפיו, הרבה יותר מאשר כלפי ג'ים ראיין, שהוא חליפה שעושה את תפקידה לא רע בכלל.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 01 אוקטובר 2023, 12:30

Laskin כתב:ייתכן ועניין התמחור האטרקטיבי והתחרותי קשור אליו, יכלו גם לבקש עוד 50 או 100 דולר, וזה חלק לא קטן מההצלחה של הקונסולה...
כמובן שבמקביל היה גם את הקטע של עליית המחירים של המכשירים באירופה (זמנית נדמה לי) וזה עליו כמובן, אבל זה לא השפיע על המכירות - להפך, מאז רק עלו באירופה, אז כנראה שמהלך טוב, לחברה. גם עליית המחירים של הפלוס מעפנה אבל אם זה יעזור להביא משחקים טובים יותר (והחודש משחק מצוין) - אז זה יכול להתברר כמהלך חיובי לאורך זמן.
לגבי פוליפוני - אני בספק אם זה בכלל קשור אליו, זה יותר הרמן הולסט, אבל תראה לי מישהו שיגידו לו "שומע, המשחק נקסט ג'ן שאנחנו עובדים עליו - ניתן לשנמך ולהוציא אותו לעוד 150 מליון לקוחות, מה אומר?" - והוא יסרב. זה ממש לא משהו שלילי, זה לא פגע בגירסת הפס5 ככל שידוע לנו אז למה בכלל להעלות את זה?

בעניין הGAAS - זה גם לדעתי בעיקר הרמן הולסט, הוא הרי הראש של התוכנה, אפשר לומר, בכל הקשור לצד א לפחות. גם טעות ה-17 משחקי, סדרות, סרטים וומה-לא של הורייזון היא עליו. ובהחלט יש לי הרבה טענות כלפיו, הרבה יותר מאשר כלפי ג'ים ראיין, שהוא חליפה שעושה את תפקידה לא רע בכלל.

בקיצור, אז הוא לא עשה כלום בשביל ההצלחה של הפס5. אני לא יכול לחשוב אפילו על מהלך אחד בודד שהוא עשה שתרם איכשהו להצלחה שלה. כלומר, אם כבר הוא עשה כל מהלך לחבל בהצלחה של פלייסטיישן, כל המהלכים שהוא עשה היו העלאות מחירים ואנטי צרכניים. אז לפחות אנחנו מסכימים שאין לג'ים ראיין שום יד בהצלחה של פלייסטיישן. ובנוגע לדברים השליליים, הכל בעצם אשמת הרמן הולסט? כלומר, GaaS זה חתיכת שינוי כיוון לחברה, וזה לא משהו שהרמן הולסט הולך להחליט עליו. הרמן הולסט לא רכש חברות GaaS על ימין ועל שמאל, או כפה על חצי מהכוח פיתוח של סוני ללכת בכל הכוח על GaaS או קבע שכמעט כל הפורטפוליו של סוני עד סוף הדור יהיה מבוסס GaaS.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 01 אוקטובר 2023, 12:35

כבר ראינו שסוני יכולה לדרוש בהשקה מחיר מופקע ומה זה עושה להם, אז אני כן חושב שהמחיר התחרותי זה החלטה שלו והחלטה מצוינת.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 01 אוקטובר 2023, 12:40

Laskin כתב:כבר ראינו שסוני יכולה לדרוש בהשקה מחיר מופקע ומה זה עושה להם, אז אני כן חושב שהמחיר התחרותי זה החלטה שלו והחלטה מצוינת.

מחיר מטרה לקונסולה יש מ-day one של הפיתוח. זה לא עניין של ראיין, סוני כנראה כוונה ל-399$ ו-499$ עוד מאיזה 2015. כשאתה בונה קונסולה אתה חייב לקבוע לך מחיר מטרה מוקדם אחרת זה בלתי אפשרי לתכנן אחת. ובטח ובטח ב-2019 כשהחומרה כבר הייתה מוכנה והיו למפתחים ערכות פיתוח סופיות לא החליטו על מחיר.

כלומר, ברור שהוא יכל לדפוק את השיגור עם תג מחיר של 699$ או משהו כזה, אבל לתת קרדיט לבן אדם על זה שהוא לא עשה מהלך הזוי אלה פשוט זרם עם מה שהחברה החליטה עוד לפני שהוא נכנס לתפקיד זאת לא בדיוק התשובה שחיפשתי.

אז אני אחזור לשאלה שוב, מה ג'ים ראיין עשה, מהלך יזום, שגרם לביקוש הגדול לפס5? הרי הוא לא עשה אפילו מהלך אחד שגרם לביקוש, לא?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 01 אוקטובר 2023, 13:12

מאוד יכול להיות שהם כיוונו ל500 דולר וראו את התמחור של מיקרוסופט והחליטו על 400 דולר, עניין התמחור זה כן דבר שנתון לשינויים לקראת השיגור וזו כן החלטה שלו.

לגבי מה עשה או לא עשה - מאחר ונכנס ב2019 כשכבר רוב המשחקים של חלון השיגור היו בשלב סופי יחסית, וגם החומרה של המכשיר וכו' - הוא סה"כ חליפה שאחראי יותר לענייני תמחור, משא ומתן מול ספקים וכו'... הוא לא עשה הרבה דברים שניתן לדבר עליהם מלבד ענייני המחירים השונים, ולכן - אני לא חושב שהוא כשלון ולא הצלחה מטורפת. הוא פשוט היה שם, ולא עשה טעויות משמעותיות :)
יהיו דברים אולי שקשורים להחלטות שלו בשנתיים הקרובות, נניח אולי ההחלטה לגבי הפורטל שיוצא בקרוב היא שלו, אולי גם גירסת הסלים (אם כי זה נו-בריינר וכמובן שכל אחד היה עושה זאת), אבל חשוב יותר - הפרו שלכאורה יצא שנה הבאה. התוצאות של החלטות אלו זה לא משהו שאנחנו באמת יכולים לדעת עכשיו כי אולי יהיו הצלחות אדירות ואולי לא. אבל נניח מיקרוסופט אומרים שלא תהיה לXSX גירסת פרו, בא נראה איך זה ישפיע בעתיד לעומת סוני. לדעתי ההחלטה לעשות קונסולת פרו היא כן החלטה טובה.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 01 אוקטובר 2023, 13:16

DrKeo כתב:מה לדעתך ראיין עשה שגרם להצלחה במכירות של הפס5?

אני לא אתיימר לדעת אילו החלטות Ryan יזם או אישר, כמו שאתה לא צריך להתיימר לדעת שהוא זה שיזם העלאות מחיר וכל אחד אחר בתפקידו לא היה עושה זאת.
אני מניח שכל הראשים הפיננסיים של סוני המליצו על העלאות מחירים והוא קיבל את עמדתם המקצועית.

לפעמים צריך לדעת לא לקלקל, אז אפשר להגיד ש Ryan לא חיפש בכוח לתת חותם לקדנציה שלו.

האם אתה רוצה לנקוף לזכותו את לו"ז הוצאת משחקי צד א'? היה את דימון סולס בשיגור וסוני לא השאירו יותר מדי תקופות יבשות כאשר הם המשיכו עם ריטרנל, ראצ'ט, GT7, הורייזון 2, TLOU1, גוד אוף וור. זה כנראה השאיר עניין ובאז סביב הקונסולה החדשה ולא הסתמן שהיות מרבית המשחקים האלה קרוס-ג'ן פגעה ב'יוקרה' של הפס5 והרצון לקנות אותה.

האם אתה רוצה לנקוף לזכותו את ה PS collection ואת סוגי המינויים החדשים של הPS+? צעד שנותן ערך מוסף לשמי חפץ פה וגם במידה מסויימת לתת מענה כלשהו לגיימפאס של מיקרוסופט?

האם אתה רוצה לנקוף לזכותו קניית אולפנים שלמים כמו אינסומיניאק, באנג'י, ניקסס, האוסמארק? איך זה רע להגדיל את הכח הפיתוח שלך, ולהגדיל את סוגי המשחקים שסוני יכולה לפתח?
זה לא 'מעבר חד ל GAAS' - מדובר בתוספת של צוותי פיתוח ותקציבים לפיתוח המשחקים האלה ע"י רכישת אולפנים, הסכמים עם אולפנים חיצוניים והגדלת האולפנים הקיימים.
וזה 'חד' רק משום שלסוני יש חור בפורטפוליו ונראה שרק בתקפות Ryan סוני התחילה למלא אותו.

הם אתה רוצה לנקוף לזכותו את מכשיר ה Playstation Portable? את ליין מוצרי הגיימינג הנלווים שסוני פתחה לפלייסטיישן ולמחשבים? את זה שהם כנראה ייצרו קונסולות מעתה בלי כונן דיסקים וימכרו אותו בנפרד כי להוריד עלויות בייצור של הקונסולה ולא להיכנס למורכבות של כמה קונסולות להקצות מכל סוג? האם צריך לנקוף לזכותו, לפי השמועות, את המשך הוצאת קונסולת PRO?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 01 אוקטובר 2023, 14:00

Laskin כתב:מאוד יכול להיות שהם כיוונו ל500 דולר וראו את התמחור של מיקרוסופט והחליטו על 400 דולר, עניין התמחור זה כן דבר שנתון לשינויים לקראת השיגור וזו כן החלטה שלו.

לגבי מה עשה או לא עשה - מאחר ונכנס ב2019 כשכבר רוב המשחקים של חלון השיגור היו בשלב סופי יחסית, וגם החומרה של המכשיר וכו' - הוא סה"כ חליפה שאחראי יותר לענייני תמחור, משא ומתן מול ספקים וכו'... הוא לא עשה הרבה דברים שניתן לדבר עליהם מלבד ענייני המחירים השונים, ולכן - אני לא חושב שהוא כשלון ולא הצלחה מטורפת. הוא פשוט היה שם, ולא עשה טעויות משמעותיות :)
יהיו דברים אולי שקשורים להחלטות שלו בשנתיים הקרובות, נניח אולי ההחלטה לגבי הפורטל שיוצא בקרוב היא שלו, אולי גם גירסת הסלים (אם כי זה נו-בריינר וכמובן שכל אחד היה עושה זאת), אבל חשוב יותר - הפרו שלכאורה יצא שנה הבאה. התוצאות של החלטות אלו זה לא משהו שאנחנו באמת יכולים לדעת עכשיו כי אולי יהיו הצלחות אדירות ואולי לא. אבל נניח מיקרוסופט אומרים שלא תהיה לXSX גירסת פרו, בא נראה איך זה ישפיע בעתיד לעומת סוני. לדעתי ההחלטה לעשות קונסולת פרו היא כן החלטה טובה.

אם קיימת קונסולת פרו, היא בפיתוח או לפחות תכנון עוד לפני זמנו של ראיין, ובטח שהיא לא קשורה לשאלה שלי.

לא אתה ולא קאז הצלחתם להצביע על נקודה אחת בודדת שהייתה החלטה של ראיין והשפיעה לטובה על המכירות של הפס5, אפילו לא אחת. כלומר, אתם מתגאים במכירות של הפס5 כנקודת זכות ענקית לראיין, אז תסבירו איך ראיין השפיע לטובה על המכירות של הפס5.

אגב, הוא לא השפיע, אז זה לא שיש דיון כאן. אתם יכולים לדבר על הפורטל שהולך להיות אחד הבזיונות היותר גדולים של סוני בצד החומרתי, אבל למכירות של הפס5 בשלוש שנים האחרונות אין לפורטל (או כל דבר אחר שציינתם) קשר.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 01 אוקטובר 2023, 15:04

יכול להיות שהייתה גם קונסולת פרו של האקס בוקס בתכנון המקורי, אבל מישהו צריך לאשר את זה בהמשך הדרך וכנראה שזה לא משהו שקרה אי שם ב-2018, הרי למכירות של קונסולת הבסיס ולטכנולוגיות שעוד הגיעו אחר כך יש הרבה השפעה על זה… אני די בהלם שאתה מתעלם מזה ומעניין המחיר שהיו אכן בשליטתו, בסבירות גבוהה מאוד.

אגב, הפורטל הזה כבר סולד אאוט בכל מקום ביפן, סתם משהו שראיתי היום.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 01 אוקטובר 2023, 15:13

Laskin כתב:יכול להיות שהייתה גם קונסולת פרו של האקס בוקס בתכנון המקורי, אבל מישהו צריך לאשר את זה בהמשך הדרך וכנראה שזה לא משהו שקרה אי שם ב-2018, הרי למכירות של קונסולת הבסיס ולטכנולוגיות שעוד הגיעו אחר כך יש הרבה השפעה על זה… אני די בהלם שאתה מתעלם מזה ומעניין המחיר שהיו אכן בשליטתו, בסבירות גבוהה מאוד.

לא הבנתי, איך הקונסולת פרו או הפורטל השפיעו על המכירות של הפס5 בשלוש שנים האחרונות? עניין המחיר הוא יחיד שקשור, אבל זה בכלל לא הייתה החלטה שלו, ההחלטה לבנות קונסולה של 499$ נעשתה שנים לפני שהוא היה הראש של פלייסטיישן.

אז להתחשב בזה שהדבר היחיד שהצלחת לחשוב עליו שראיין תרם למכירות של הפס5 היא העובדה שהוא לא לקח את התוכנית המקורית של המנכ"ל הקודם וזרק אותה לפח, איך הבן אדם קשור בצורה כלשהי למכירות של הפס5? הוא לא קבע את הליינאפ, הוא לא השפיע על החומרה, הוא לא קבע את המחיר, לא הייתה לו יד במערכת הפעלה או כל דבר אחר. אז איך הוא בדיוק השפיע על המכירות של הפס5? כי אתה וקאז חוזרים על זה שוב ושוב ושוב, מה הקשר בין ראיין למכירות של הפס5?

המהלכים של ראיין הולכים להתממש עוד רגע, כשגל משחקי ה-GaaS יגיע. אז נראה את ההשפעה של ראיין על פלייסטיישן, כשכל DIRECT שלהם יהיה מורכב 50% ממשחקי GaaS צד א'.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 01 אוקטובר 2023, 15:45

DrKeo כתב:
אז להתחשב בזה שהדבר היחיד שהצלחת לחשוב עליו שראיין תרם למכירות של הפס5 היא העובדה שהוא לא לקח את התוכנית המקורית של המנכ"ל הקודם וזרק אותה לפח, איך הבן אדם קשור בצורה כלשהי למכירות של הפס5? הוא לא קבע את הליינאפ, הוא לא השפיע על החומרה, הוא לא קבע את המחיר, לא הייתה לו יד במערכת הפעלה או כל דבר אחר. אז איך הוא בדיוק השפיע על המכירות של הפס5?

המהלכים של ראיין הולכים להתממש עוד רגע, כשגל משחקי ה-GaaS יגיע. אז נראה את ההשפעה של ראיין על פלייסטיישן, כשכל DIRECT שלהם יהיה מורכב 50% ממשחקי GaaS צד א'.

DrKeo כתב:
זה כבר מתבטא בחוסר יכולת של סוני להגיע למטרת מכירות שלה שלוש שנים ברצף, בירידה של המשתמשי פלוס שנתיים וחצי ברצף עד שסוני לראשונה הפסיקה לדווח מספר מנויים, במבצעים האגרסיבים בחודשים האחרונים (אפילו פה בארץ, 2000₪ לגרסת בלוריי ועותק חינם של פיפא 24) ובירידה במכירות התוכנה שנתיים ברצף.

אז מה אתה רוצה מ Ryan? אם הוא לא אחראי לשום דבר למה אתה תולה בו את פספוס התחזיות? נורא קל להגיד שכל מה שטוב זה 'ירושה' וכל מה שרע זה אשמתו הבלעדית.
אולי גם כל האולפנים שסוני קנו בתקופתו זה בעצם תוכנית שהייתה כבר קיימת ע"י קודמו.

Ryan לא יכל בכניסתו לתפקד לבטל את ה PSVR2 ואת כל ההשקעה בחומרה ובפיתוח המשחקים בשבילה?

אף אחד פה לא יודע איך זה להיות CEO בחברה כזו גדולה וכמה מההחלטות שחברה עושה זה כי ה CEO דחף ותכנן אישית או שהוא פשוט מקבל את דיעת עמיתיו.

אז הדבר הראשון לעשות, DrKeo, זה להגדיר לעצמך תשובה ל 2 שאלות:
'מה לדעתי ייחשב ככישלון של Ryan'
'מה לדעתי ייחשב אי-כישלון/הצלחה של Ryan'

במדדים שאפשר יהיה לבדוק ולבחון.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 01 אוקטובר 2023, 15:50

קאז, אלף פעם תלית את כל ההודעות שלך במכירות הטובות של הפס5 בכדי להוכיח שראיין מנכ"ל מצויין לפלייסטיישן, אז תענה על השאלה הפשוטה - מה ראיין עשה כדי לגרום להן?

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 01 אוקטובר 2023, 16:16

מה, קאז חזר? בנאדם לא פה יומיים וכבר הכל מתהפך!
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 01 אוקטובר 2023, 16:35

Klayman כתב:מה, קאז חזר? בנאדם לא פה יומיים וכבר הכל מתהפך!

זה לא קאז, זה משתמש חדש בפורום שקורא אותו בשנה האחרונה והחליט להצטרף. הוא פשוט לגמרי במקריות מחזיק בדיעות זהות לגמרי לאלה של קאז, עושה פוסטים אך ורק על הנושאים שקאז אובססיבי כלפיהם ומכתב בדיוק את האנשים שקאז אהב לכתב. צירוף מקרים מדהים שכזה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 01 אוקטובר 2023, 17:09

DrKeo כתב:
Laskin כתב:יכול להיות שהייתה גם קונסולת פרו של האקס בוקס בתכנון המקורי, אבל מישהו צריך לאשר את זה בהמשך הדרך וכנראה שזה לא משהו שקרה אי שם ב-2018, הרי למכירות של קונסולת הבסיס ולטכנולוגיות שעוד הגיעו אחר כך יש הרבה השפעה על זה… אני די בהלם שאתה מתעלם מזה ומעניין המחיר שהיו אכן בשליטתו, בסבירות גבוהה מאוד.

לא הבנתי, איך הקונסולת פרו או הפורטל השפיעו על המכירות של הפס5 בשלוש שנים האחרונות? עניין המחיר הוא יחיד שקשור, אבל זה בכלל לא הייתה החלטה שלו, ההחלטה לבנות קונסולה של 499$ נעשתה שנים לפני שהוא היה הראש של פלייסטיישן.

אז להתחשב בזה שהדבר היחיד שהצלחת לחשוב עליו שראיין תרם למכירות של הפס5 היא העובדה שהוא לא לקח את התוכנית המקורית של המנכ"ל הקודם וזרק אותה לפח, איך הבן אדם קשור בצורה כלשהי למכירות של הפס5? הוא לא קבע את הליינאפ, הוא לא השפיע על החומרה, הוא לא קבע את המחיר, לא הייתה לו יד במערכת הפעלה או כל דבר אחר. אז איך הוא בדיוק השפיע על המכירות של הפס5? כי אתה וקאז חוזרים על זה שוב ושוב ושוב, מה הקשר בין ראיין למכירות של הפס5?

הקונסולת פרו לא השפיעו על המכירות אני כתבתי את זה ספציפית בגלל ולאחר שציינתי שהוא הצטרף ב-2019 כשכל התכניות שהתממשו עד לרגע זה - כבר היו כתובות מראש, בטח ובטח בהיבט התוכנה. מה שהוא עשה שאנחנו רואים מאז 2019 ועד היום קשור לענייני תמחור בעיקר וגם שירותים ורכישות חברות. זהו. את הדברים שהוא עשה ועוד לא יצאו או שעוד לא ראינו - נדע בעתיד. אגב, קונסולת הפרו ל הפס5 יכולה גם להיות גרועה, זה לא משהו שאנחנו יודעים עדיין.

ואגב, כתבת ש״ההחלטה לבנות קונסולה ב-499$ נעשתה כבר לפני…״ ובכן - יכול להיות שסתם טעית במה שכתבת, כי היא עולה 399, וייתכן וזו באמת הייתה החלטה שלו לאחר שראה שהמתחרה עולה 499 ;)

ושוב, לדעתי הרמן הולסט הרבה יותר אחראי למבול הGaaS שבדרך, אבל אני לא פוטר את ראיין לחלוטין מזה.

אז מחיר, רכישת סטודיואים (מצויינות אגב, ומבחינת מחיר-תועלת כנראה הרבה מעבר למה שמיקרוסופט עשתה), פורטים למחשב… כל אלו לדעתי אחלה החלטות, אם כי אני חושב שהם עושים טעות שלא פותחים במחשב שירות וחנות במקביל, ופאקינג נותנים תמיכה נורמלית לשלטים, אלחוטית :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 01 אוקטובר 2023, 17:29

רכישת הסטודיואים והפורטים למחשב תרמו למכירה של הפס5? אני לא מבין, אני שואל את אותה שאלה שוב ושוב אותם כל הזמן עונים על דברים שלא שאלתי.

השאלה פשוטה נורא - מה ראיין עשה כדי לגרום לפס5 למכור כל כך טוב? אז אני מבין שהתשובה היחידה היא המחיר, עובדה שנחקקה באבן שנים לפני שראיין הפך למנכ"ל?

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 25 אורחים