Hypno כתב:אני רק מנסה להפריד את הסנטימנטים האישיים של המשתתפים בדיון לבין המדדים והנתונים הקיימים.
לאחר הדו"ח האחרון של הרבעון הראשון, הפס5 רחוקה 2 מיליון יחידות חומרה לעומת הפס4 באותה תקופה. זה כישלון?
כאשר הפס5 הייתה מצוייה במחסור? כשיש עליות מחירים בכל תחומי החיים? כאשר Glass man ו DrKeo אומרים שהיצע הבלעדיים של הפס5 חלש ואין משחקי must-haves? כאשר התחרות מצד מיקרוסופט ,למרות שהם מפשלים, יותר נוקשה? כאשר משחק כמו סטארפילד שיכול היה להזיז מכשירי פס5 לא זמין?
לא נשמע לי סביר.
לגבי מספר מינויי ה PS+, עד כמה שראיתי השיא אי פעם עומד על 48 מיליון. גם פה אני לא רואה סיבה להיסטריה. זה לרוב עניין תקופתי ואני מניח שנראה את זה משתפר בחזרה ברבעונים הבאים שבהם יוצאים משחקי הספורט ו COD. לבנתיים אני לא מזהה מגמה מדאיגה.
נקודה חשובה נוספת היא שיכול להיות שיהיו מדדים פחות מחמיאים לקדנציה של Ryan. אבל מי הסמיך אותכם לקבוע שהם תוצאה ישירה של החלטותיו של Ryan?
לדוגמה, Ryan לא 'אשם' שיש דחיות של משחקים. Factions אם היה יוצא השנה כנראה היה נותן עוד בוסט למכירות חומרה ולמשתמשי ה PS+ בהנחה שהמשחק לא חינמי.
Laskin כתב:הוא נכנס לתפקיד ב-2019, כל עניין הקרוס ג׳ן לא קשור אליו, הרי גם אם היה מגיע ומחליט להפוך הכל לנקסט ג׳ן בלבד וכו׳ - שום משחק שהתחיל פיתוח ב-2019 לא היה יוצא עדיין. כשהוא נכנס כל המשחקים האלה היו באמצע או לקראת סיום הפיתוח שלהם. אתה מנותק מהטיימליין.
וכן, מגה-הארדקורים חשובים, לשיח, אבל הם בליפס ברדאר עבור הבוסים למעלה שמעוניינים לראות מכירות ומניות. אתה באמת חושב שמישהו למעלה בתאגיד סוני אומר לעצמו ״המכירות נפלאות, המנייה שילשה את עצמה, אבל החבר׳ה האנטישמים ב׳גאף׳ לא מרוצים - אז נערוף לו את הראש״? מנותק.
Laskin כתב:ייתכן ועניין התמחור האטרקטיבי והתחרותי קשור אליו, יכלו גם לבקש עוד 50 או 100 דולר, וזה חלק לא קטן מההצלחה של הקונסולה...
כמובן שבמקביל היה גם את הקטע של עליית המחירים של המכשירים באירופה (זמנית נדמה לי) וזה עליו כמובן, אבל זה לא השפיע על המכירות - להפך, מאז רק עלו באירופה, אז כנראה שמהלך טוב, לחברה. גם עליית המחירים של הפלוס מעפנה אבל אם זה יעזור להביא משחקים טובים יותר (והחודש משחק מצוין) - אז זה יכול להתברר כמהלך חיובי לאורך זמן.
לגבי פוליפוני - אני בספק אם זה בכלל קשור אליו, זה יותר הרמן הולסט, אבל תראה לי מישהו שיגידו לו "שומע, המשחק נקסט ג'ן שאנחנו עובדים עליו - ניתן לשנמך ולהוציא אותו לעוד 150 מליון לקוחות, מה אומר?" - והוא יסרב. זה ממש לא משהו שלילי, זה לא פגע בגירסת הפס5 ככל שידוע לנו אז למה בכלל להעלות את זה?
בעניין הGAAS - זה גם לדעתי בעיקר הרמן הולסט, הוא הרי הראש של התוכנה, אפשר לומר, בכל הקשור לצד א לפחות. גם טעות ה-17 משחקי, סדרות, סרטים וומה-לא של הורייזון היא עליו. ובהחלט יש לי הרבה טענות כלפיו, הרבה יותר מאשר כלפי ג'ים ראיין, שהוא חליפה שעושה את תפקידה לא רע בכלל.
Laskin כתב:כבר ראינו שסוני יכולה לדרוש בהשקה מחיר מופקע ומה זה עושה להם, אז אני כן חושב שהמחיר התחרותי זה החלטה שלו והחלטה מצוינת.
DrKeo כתב:מה לדעתך ראיין עשה שגרם להצלחה במכירות של הפס5?
Laskin כתב:מאוד יכול להיות שהם כיוונו ל500 דולר וראו את התמחור של מיקרוסופט והחליטו על 400 דולר, עניין התמחור זה כן דבר שנתון לשינויים לקראת השיגור וזו כן החלטה שלו.
לגבי מה עשה או לא עשה - מאחר ונכנס ב2019 כשכבר רוב המשחקים של חלון השיגור היו בשלב סופי יחסית, וגם החומרה של המכשיר וכו' - הוא סה"כ חליפה שאחראי יותר לענייני תמחור, משא ומתן מול ספקים וכו'... הוא לא עשה הרבה דברים שניתן לדבר עליהם מלבד ענייני המחירים השונים, ולכן - אני לא חושב שהוא כשלון ולא הצלחה מטורפת. הוא פשוט היה שם, ולא עשה טעויות משמעותיות![]()
יהיו דברים אולי שקשורים להחלטות שלו בשנתיים הקרובות, נניח אולי ההחלטה לגבי הפורטל שיוצא בקרוב היא שלו, אולי גם גירסת הסלים (אם כי זה נו-בריינר וכמובן שכל אחד היה עושה זאת), אבל חשוב יותר - הפרו שלכאורה יצא שנה הבאה. התוצאות של החלטות אלו זה לא משהו שאנחנו באמת יכולים לדעת עכשיו כי אולי יהיו הצלחות אדירות ואולי לא. אבל נניח מיקרוסופט אומרים שלא תהיה לXSX גירסת פרו, בא נראה איך זה ישפיע בעתיד לעומת סוני. לדעתי ההחלטה לעשות קונסולת פרו היא כן החלטה טובה.
Laskin כתב:יכול להיות שהייתה גם קונסולת פרו של האקס בוקס בתכנון המקורי, אבל מישהו צריך לאשר את זה בהמשך הדרך וכנראה שזה לא משהו שקרה אי שם ב-2018, הרי למכירות של קונסולת הבסיס ולטכנולוגיות שעוד הגיעו אחר כך יש הרבה השפעה על זה… אני די בהלם שאתה מתעלם מזה ומעניין המחיר שהיו אכן בשליטתו, בסבירות גבוהה מאוד.
אגב, הפורטל הזה כבר סולד אאוט בכל מקום ביפן, סתם משהו שראיתי היום.
DrKeo כתב:
אז להתחשב בזה שהדבר היחיד שהצלחת לחשוב עליו שראיין תרם למכירות של הפס5 היא העובדה שהוא לא לקח את התוכנית המקורית של המנכ"ל הקודם וזרק אותה לפח, איך הבן אדם קשור בצורה כלשהי למכירות של הפס5? הוא לא קבע את הליינאפ, הוא לא השפיע על החומרה, הוא לא קבע את המחיר, לא הייתה לו יד במערכת הפעלה או כל דבר אחר. אז איך הוא בדיוק השפיע על המכירות של הפס5?
המהלכים של ראיין הולכים להתממש עוד רגע, כשגל משחקי ה-GaaS יגיע. אז נראה את ההשפעה של ראיין על פלייסטיישן, כשכל DIRECT שלהם יהיה מורכב 50% ממשחקי GaaS צד א'.
DrKeo כתב:
זה כבר מתבטא בחוסר יכולת של סוני להגיע למטרת מכירות שלה שלוש שנים ברצף, בירידה של המשתמשי פלוס שנתיים וחצי ברצף עד שסוני לראשונה הפסיקה לדווח מספר מנויים, במבצעים האגרסיבים בחודשים האחרונים (אפילו פה בארץ, 2000₪ לגרסת בלוריי ועותק חינם של פיפא 24) ובירידה במכירות התוכנה שנתיים ברצף.
Klayman כתב:מה, קאז חזר? בנאדם לא פה יומיים וכבר הכל מתהפך!
DrKeo כתב:Laskin כתב:יכול להיות שהייתה גם קונסולת פרו של האקס בוקס בתכנון המקורי, אבל מישהו צריך לאשר את זה בהמשך הדרך וכנראה שזה לא משהו שקרה אי שם ב-2018, הרי למכירות של קונסולת הבסיס ולטכנולוגיות שעוד הגיעו אחר כך יש הרבה השפעה על זה… אני די בהלם שאתה מתעלם מזה ומעניין המחיר שהיו אכן בשליטתו, בסבירות גבוהה מאוד.
אגב, הפורטל הזה כבר סולד אאוט בכל מקום ביפן, סתם משהו שראיתי היום.
לא הבנתי, איך הקונסולת פרו או הפורטל השפיעו על המכירות של הפס5 בשלוש שנים האחרונות? עניין המחיר הוא יחיד שקשור, אבל זה בכלל לא הייתה החלטה שלו, ההחלטה לבנות קונסולה של 499$ נעשתה שנים לפני שהוא היה הראש של פלייסטיישן.
אז להתחשב בזה שהדבר היחיד שהצלחת לחשוב עליו שראיין תרם למכירות של הפס5 היא העובדה שהוא לא לקח את התוכנית המקורית של המנכ"ל הקודם וזרק אותה לפח, איך הבן אדם קשור בצורה כלשהי למכירות של הפס5? הוא לא קבע את הליינאפ, הוא לא השפיע על החומרה, הוא לא קבע את המחיר, לא הייתה לו יד במערכת הפעלה או כל דבר אחר. אז איך הוא בדיוק השפיע על המכירות של הפס5? כי אתה וקאז חוזרים על זה שוב ושוב ושוב, מה הקשר בין ראיין למכירות של הפס5?
המהלכים של ראיין הולכים להתממש עוד רגע, כשגל משחקי ה-GaaS יגיע. אז נראה את ההשפעה של ראיין על פלייסטיישן, כשכל DIRECT שלהם יהיה מורכב 50% ממשחקי GaaS צד א'.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 25 אורחים