במה אתם משחקים?

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

Re: במה אתם משחקים?

הודעהעל ידי InterAl » 24 מאי 2021, 18:31

dragon age 1 הוא 90% מיין קווסט. גם KOTOR. גם וויצ׳ר 1.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 24 מאי 2021, 19:34

^ וזה נכון גם לרוב הCRPG. אפילו בME2, החלק הגדול של מאמצי גיוס הצוות מהווים את העלילה הראשית עצמה, ורק משימות הLoyality (שאיכשהו כמעט תמיד מערבות בני משפחה) הן בתכלס האופציונליות.

אם כבר, אני חושב שהוויצ'ר 3 ומשחקי Elder Scrolls הם היוצאי דופן בכך שיותר מחצי מהתוכן שלהם הוא לא עלילת המשחק הראשית... כאילו, Alpha Protocol הוא של אובסידיאן, וגם Stick of Truth ואני לא חושב שיש שם בכלל משהו שאפשר לקרוא לו "עלילת צד". לא לקחתי טיימר באף משחק כדי לבדוק את החלוקה, אבל בHLTB אפשר כנראה לקבל הערכה טובה של החלוקה בכל משחק לMain Story מול Extra.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 24 מאי 2021, 20:38

לא חושב שזה נכון ברמה של 90%, אבל יש מצב שמעל 50%. אבל ה-RPG-ים הגדולים באמת, כמו אלדר סקרולס ו-BG, אז כן, הם בעיקר סייד קווסטס. אבל אלה לא הרוב.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 24 מאי 2021, 21:00

לא שחקתי ברוב הwrpg בעשור האחרון, אבל שחקתי ברוב משחקי הaaa מבינהם. ובהם בהחלט ברובם הבשר הוא הקווסטי צד. אני משער שמישהו אחר יצטרך להגיד אם כל האיזומטרים למניהם כמו דיוויניטי, וייסטלנד, טורמנט או דיסקו איליזיום היו בעיקר קווסט ראשי או קווסטי צד.

בכל מקרה הנקודה נשארה, משחק RPG שרוב הבשר שלו הוא משימות צד ובניית עולם זה לגמרי סטנדרטי בעולם הRPG. החריג פה, והבעיה העיקרית של המשחק, היא שמדובר במשחק המשך לME1 וחלק מטרילוגיה ש״נכתבה מראש״. כחלק בטרילוגיה הוא אכזבה ענקית, כRPG הוא מדהים.
We're just normal men. We're just innocent men

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 24 מאי 2021, 21:06

דיסקו אליסיום הוא בעיקרו שיחות ניהליסטיות עם מערכת העיכול שלך, ועוד דברים כאלו...

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 מאי 2021, 12:57

סיימתי אתמול את ספיידרמן. בהחלט משחק חביב, אני לא בטוח שהייתי נותן לו יותר מ7+, אולי אם מתעלמים ב100% מהתוכן שמסביב למשימה הראשית. ההתנדנדות בעיר כיפית אבל הטרברסיה די נוראית, ביחוד כשאתה צריך דיוק ((נניח בזמן התגנבות). המערכת קרב היא לגמרי ארקאם לעניים, אבל אחרי כל הGOW והDS והריטרנל למניהם ששחקתי לאחרונה דווקא היה נחמד לקבל מנקה פלטה טפשי שכזה.

האמת שאת רוב המשחק ביליתי עם אוזניות ופודקאסט ברקע, רק במשימות ראשיות וכשהתוכנית של jjj רצה הקשבתי (אגב, כל הכבוד לשחקן שעשה את jjj, ממש אחד לאחד jk סימנס). מצאתי פודקאסט מדהים שבוע שעבר אז איכשהו יצא שממש ניקיתי את המפה ובסוף גם הוצאתי פלטיניום במשחק, אבל זה יותר עדות לאיכות הפודקאסט מאשר לאיכות המשחק. המשימות שפזורות בעיר הן לא פחות מבזיון, רפטטיביות מהרמה הנמוכה ביותר.

אולי אני נשמע די שלילי, בעיקר כי המשחק מאוד בוסרי ומפוצץ filler. אבל סה״כ נהנתי מהחוויה, העלילה טובה בצורה מפתיעה ואם TLOU2 לא היה מקבל פאטצ׳ השבוע כנראה שהייתי ממשיך לDLC ואז למיילס. נראה לי שאני אשמור את הDLC ומיילס לאחרי tlou2, לנקות את הזיהום והדיכאון.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 25 מאי 2021, 13:51

לא רק מערכת הקרב היא ארקהם לעניים... גם ההתגנבות, גם הפאזלים, גם משימות הצד, וגם ובעיקר קרבות הבוס למיניהם - הכל שם מרגיש מועתק ומאד שטחי. לא ברור לי איך משחק עם העושר של מותג כמו ספיידרמן מצליח לפספס ככה דווקא בקרבות בוס.

ב-DLC הם העלו קצת את האתגר ככה שזה הופך את הקרבות עצמם לקצת יותר מעניינים. אבל זה לא משפר אספקים אחרים כל כך, כך שמדובר במשחק קצת meh לכל אורכו. מסכים שהעיר ניו יורק וJJJ הם בדיוק שני הדברים שמצילים אותו מבינוניות מוחלטת, וגרמו לזה שסיימתי גם את משימות הצד. מה שכן, שלחתי את הילד לעשות את משימות הגרינד והוא דווקא מאד נהנה.

אגב, הכי הרג אותי מצחוק זה שלפעמים משחקים דמויות אחרות (עוד שטיק מארקהם), שאיכשהו תורמות לXP של ספיידמן. פתאום אחרי קטע על MJ (או מילו? כבר לא זוכר) קיבלתי הודעה שספיידמן עלה בדרגה...

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 25 מאי 2021, 14:08

אני לרגע לא אטען שהמערכת משמעותית טובה יותר מארקהם או שיש משהו ממש מבריק מלבד ההרגשה של "להתעופף" בעולם, אבל כן אגיד שכחבילה שלמה זה פשוט עובד ממש טוב, לפחות עבורי, וכנראה עבור רוב המבקרים.
מה שכן - אני בהחלט מצפה לעליית מדרגה רצינית במשחק הבא, בכל הקשור לגיימפליי, ומאוד אתאכזב אם לא נקבל אותה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 מאי 2021, 14:24

swym כתב:לא רק מערכת הקרב היא ארקהם לעניים... גם ההתגנבות, גם הפאזלים, גם משימות הצד, וגם ובעיקר קרבות הבוס למיניהם - הכל שם מרגיש מועתק ומאד שטחי. לא ברור לי איך משחק עם העושר של מותג כמו ספיידרמן מצליח לפספס ככה דווקא בקרבות בוס.

ב-DLC הם העלו קצת את האתגר ככה שזה הופך את הקרבות עצמם לקצת יותר מעניינים. אבל זה לא משפר אספקים אחרים כל כך, כך שמדובר במשחק קצת meh לכל אורכו. מסכים שהעיר ניו יורק וJJJ הם בדיוק שני הדברים שמצילים אותו מבינוניות מוחלטת, וגרמו לזה שסיימתי גם את משימות הצד. מה שכן, שלחתי את הילד לעשות את משימות הגרינד והוא דווקא מאד נהנה.

אגב, הכי הרג אותי מצחוק זה שלפעמים משחקים דמויות אחרות (עוד שטיק מארקהם), שאיכשהו תורמות לXP של ספיידמן. פתאום אחרי קטע על MJ (או מילו? כבר לא זוכר) קיבלתי הודעה שספיידמן עלה בדרגה...

מיילו
תמונה

כן, זה ממה לקח את ארקאם וניסה לחקות אותו ויצא פחות טוב בכל תחום אפשרי חוץ מאשר ההתנדנדות בעיר עם הקורים, זה באמת חלק כיפי. למרות שהייתי רוצה שגם את החלק הזה ירחיבו, הצורה שבה שומרים על מומנטום היא לא כיפית מספיק, נכפה עליך בזמן ההתנדנדות לעשות דברים "לא מגניבים" בכדי לשמור על מומנטום כך שזה אלמנט שמאוד הייתי רוצה שישתפר.

לאסקין, רוב מה שיש בספיידרמן בינוני. אבל זה משחק ספיידרמן שהוא לא רע ובכלליות כל מה שאינסומניאק עושה בדרך כלל נכנס לקטגורית "טוב מספיק" כך שכולנו ידענו מראש שהוא יהיה 80+ וזה גם מה שהוא. אבל באמת שאין תירוץ לזה שכמעט כל מערכת בו היא חיקוי לארקאם רק עשוי פחות טוב (ובכל זאת, אני בטוח שהיה לאינסומניאק תקציב גדול משל ארקאם) ובטח ובטח שאין תירוץ לזה ש-85% מהתוכן במשחק הזה הוא קטסטרופה רפטטיבית ושטחית. יש להם המון לשפר בהמשך ואני חושב שהם גם יצליחו לעשות את זה כי רוב העבודה זה ליצור תוכן מעניין וללטש מערכות קיימות כי רובן נמצאות "ליד".

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 25 מאי 2021, 14:35

אני לא מסכים שהכל שם פחות טוב מארקהם... למשל לי אישית מאוד לא היה נח איך שעשו גאדג'טים בארקהם לעומת ספיידרמן, זה זרם לי הרבה יותר טוב בספיידרמן, ודווקא יש דרכים מצויינות לשמור על מומנטום בצורה "מגניבה", לפחות בעיניי, עם הטריגרים (וזה תמיד מגניב ללחוץ על השמאלי קודם ולעשות סלו-מו, גם אחרי אלף פעמים)...
במיילס זה עשוי עוד יותר טוב, יש לו 2 דברים נוספים שהוא יכול לעשות תוך כדי, ויש תמריץ טוב יותר לעשות תרגילים תוך כדי. הבאסה זה שאתה מתחיל בלי היכולות האלה, אז בסוף יותר כיף מאשר בהתחלה, משמעותית. חסר להם שמתחילים את ספיידרמן 2 כשאין חלק מהיכולות האלה, הם צריכים לקחת את זה כמו שהוא ורק לשדרג, כמו גם את הקרבות ומשימות הצד, כמובן.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 מאי 2021, 14:43

Laskin כתב:אני לא מסכים שהכל שם פחות טוב מארקהם... למשל לי אישית מאוד לא היה נח איך שעשו גאדג'טים בארקהם לעומת ספיידרמן, זה זרם לי הרבה יותר טוב בספיידרמן, ודווקא יש דרכים מצויינות לשמור על מומנטום בצורה "מגניבה", לפחות בעיניי, עם הטריגרים (וזה תמיד מגניב ללחוץ על השמאלי קודם ולעשות סלו-מו, גם אחרי אלף פעמים)...
במיילס זה עשוי עוד יותר טוב, יש לו 2 דברים נוספים שהוא יכול לעשות תוך כדי, ויש תמריץ טוב יותר לעשות תרגילים תוך כדי. הבאסה זה שאתה מתחיל בלי היכולות האלה, אז בסוף יותר כיף מאשר בהתחלה, משמעותית. חסר להם שמתחילים את ספיידרמן 2 כשאין חלק מהיכולות האלה, הם צריכים לקחת את זה כמו שהוא ורק לשדרג, כמו גם את הקרבות ומשימות הצד, כמובן.

טוב, כמעט הכל שם פחות טוב מארקאם :)
ואת מיילס עדין לא שחקתי, אבל אחרי שאני אסיים את TLOU2 אני די בטוח שאני אצלול אליו.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 25 מאי 2021, 14:48

ספיידרמן סתם היה משחק מעפן עם פאזלים מעפנים פשוט היה המשחק ספיידרמן הראשון שהיה שווה התייחסות של ממש מאז ימי הפס2.

מה שכן אם הם ישפרו עליו במשחק ההמשך האמיתי של הפס5 יש פה את היסודות לבנות עליהן משחק של 9.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 מאי 2021, 14:59

glass man כתב:ספיידרמן סתם היה משחק מעפן עם פאזלים מעפנים פשוט היה המשחק ספיידרמן הראשון שהיה שווה התייחסות של ממש מאז ימי הפס2.

מה שכן אם הם ישפרו עליו במשחק ההמשך האמיתי של הפס5 יש פה את היסודות לבנות עליהן משחק של 9.

לפעמים יש לך לו"ז מאוד מסויים שאתה חייב לעמוד בו ועד שאתה "מוצא את הכיף" בהליך פרי-פרודקשן כמעט לא נשאר לך זמן לבנות את המשחק. הרבה פעמים שזה קורה אז דוחפים פילר בכדי שיהיה למשחק נפח מספק. אולי עכשיו, שיש להם את הזמן והבסיס של ספיידרמן, הם יכולים לבנות משחק שהתוכן שלו יהיה באמת שווה. אף אחד לא מצפה ל-GTA, אבל כן הייתי מצפה שיפטרו מכל האינסוף משימות הצד הנוראיות האלה וישימו תוכן נורמאלי במקומו. ואני בהחלט מצפה לרמה גבוהה יותר של ליטוש מכמעט כל תחום, מהשליטה ועד מערכת הקרב. אם רק ידחפו כל מערכת במשחק קצת קדימה ויוסיפו לה ליטוש ובמקביל יעלימו את הרפטטיביות הנוראית ויחליפו אותה בתוכן אמיתי אז המשחק באמת יוכל להתרומם.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 25 מאי 2021, 17:45

DrKeo כתב:
glass man כתב:ספיידרמן סתם היה משחק מעפן עם פאזלים מעפנים פשוט היה המשחק ספיידרמן הראשון שהיה שווה התייחסות של ממש מאז ימי הפס2.

לפעמים יש לך לו"ז מאוד מסויים שאתה חייב לעמוד בו ועד שאתה "מוצא את הכיף" בהליך פרי-פרודקשן כמעט לא נשאר לך זמן לבנות את המשחק. הרבה פעמים שזה קורה אז דוחפים פילר בכדי שיהיה למשחק נפח מספק. אולי עכשיו, שיש להם את הזמן והבסיס של ספיידרמן, הם יכולים לבנות משחק שהתוכן שלו יהיה באמת שווה. אף אחד לא מצפה ל-GTA, אבל כן הייתי מצפה שיפטרו מכל האינסוף משימות הצד הנוראיות האלה וישימו תוכן נורמאלי במקומו. ואני בהחלט מצפה לרמה גבוהה יותר של ליטוש מכמעט כל תחום, מהשליטה ועד מערכת הקרב. אם רק ידחפו כל מערכת במשחק קצת קדימה ויוסיפו לה ליטוש ובמקביל יעלימו את הרפטטיביות הנוראית ויחליפו אותה בתוכן אמיתי אז המשחק באמת יוכל להתרומם.

אני תומך בכל מה שנאמר בהודעה הזו :) במיוחד שמבחינת הסיפור אינסומאנייק קלטו את ספיידרמן ממש טוב ואני ממש התחברתי מבחינת הסיפור, פשוט ההרגשה היתה שאפילו AK עם כל הבאטמוביל שלו היה יותר טוב ואני עוד בן אדם של ספיידרמן יותר ממה שאני בן אדם של באטמן.

בגדול אני מסכים עם זה שכנראה רוב ההשקעה הלכה על הגיימפלי, במשחק כזה זה חשוב שהשליטה תהיה מושלמת לפחות כמו משחק פלטפורמה והם עשו את זה.
אני חושב גם שעם כל מה שהולך עם רוקסטדי ובאטמן (שהם הולכים על "יחידת המתאבדים" ) אנשים ממש יעריכו משחק AAA סינגל פלייר בסגנון הזה של ספיידרמן לפס5 אם הוא יהיה ממש מושקע... אבל יש להם הרבה מה להוכיח כי המשחק ממש קצר ועוד לפני שנגמר הגעתי לתחושת מיצוי.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 25 מאי 2021, 18:26

כמי שמאוד אוהב את המשחקי ארקהם, יותר מספיידרמן ובכלל, אני חושב שהמערכת קרב בספיידרמן טובה יותר (החלק של המכות לפחות, לא ההתגנבות). כלומר היא סה"כ בינונית בדיוק כמו בארקהם, אבל ספיידרמן יותר דינאמי ואתלטי והגאדג'טים שלו יותר כיפים ככה שסה"כ הייתי מדרג את המערכת קרב קצת יותר גבוה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 25 מאי 2021, 18:37

וגם, זה נראה פחות מוזר כשהוא עושה קפיצה של 12 מטר מהמקום, כי יש לו כוחות על :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 מאי 2021, 19:37

אני אתווכח על זה עד זוב דם. המערכת קרב של ספיידרמן היא ארקאם לעניים. זה לא שהמערכת של ארקאם היא איזו סיקארו, אבל המערכת של ארקאם הייתה סופר מקורית בזמנו ולמרות שאין לה עומק מטורף היא כיף טהור. ושל ספיידרמן היא פשוט.. לא, לא בכל כך הרבה קטגוריות.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 25 מאי 2021, 20:08

או שלא היית טוב בספיידרמן פשוט :) הכיף בספיידרמן זה שאתה גם נלחם באוויר, או לפחות אמור לעשות זאת. ויש לך הרבה הרבה יותר אפשרויות לעוף מקצה אחד של הארנה לשני תוך שנייה... ושוב, הקטע של הגאדג׳טים שהרבה יותר נגיש ונח.
אני אישית *ממש* אהבתי את 2 המערכות אבל עבורי ספיידרמן הייתה טובה יותר בשורה התחתונה, סוג של שדרוג. הבעייה היא כשמנסים לשחק את ספיידרמן בדיוק כמו ארקהם. זה לא עובד טוב, לרוב.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 25 מאי 2021, 20:12

אני חייב להודות שגם אני העדפתי את המערכת קרב של ספיידרמן על פני ארקהם,כשלשאר האלמנטים לארקהם יש עדיפות ברורה אצלי.
פשוט לא התחברתי לfloating של באטמן ולקרטוניות של המערכת,בספיידרמן,עד כמה שזה מצחיק לומר,המערכת הרגישה טיפה יותר grounded וגם אם לא,היא הייתה הרבה יותר הולמת לדמות.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 25 מאי 2021, 20:16

גם אני התחברתי הרבה הרבה יותר לסיפור, העולם, הפאזלים (כמובן) והדמויות בבאטמן, אבל זה לא מפתיע, אצלי די.סי לוקח את מארוול בכל יום :)
מעדיף משהו אפל ובוגר יותר מההומור המעצבן והילדותי של ספיידרמן. דווקא במיילס יש שיפור קל, מהבחינה הזו. אבל באטמן כל כך הרבה יותר מגניב ומרגיש עצמתי.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 25 מאי 2021, 20:20

זה שהמערכת קרב של ארקהם אסיילום הייתה מקורית בזמנו זה טיעון לא רלוונטי להשוואה ביניהם (ואני בכלל משווה לארקהם נייט, שהוא הגרסה הכי טובה של הנוסחא הזאת, להשוות למשחק הראשון זה לא ממש פייר בשלב הזה). ברור שהמערכת קרב של ספיידרמן שואבת לא מעט מארקהם, אף אחד לא טען שהיא מקורית לחלוטין, אבל זה לא אומר שהיא בהכרח פחות טובה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 25 מאי 2021, 21:14

לצורך העניין, את המערכת קרב של מורדור אהבתי גם כן יותר מבאטמן.
אבל יש מצב שזה בעיקר בגלל שלערוף ראשים של אורקים בסלו מושן בסוף כל קרב נראה *הרבה* יותר מגניב מאשר לראות ״ראגדול״ של דמות אנושית אך מסיבית בצורה חריגה מדי מתבגבגת לה ומפרקסת על הקיר כשהיא מחזיקה את הראש עם הידיים, בכל קרב שני בערך. וזה המשיך גם למשחקי המשך... איך כל המשחק כל כך מגניב ורציני, ודווקא הפינישים בסלו מושן של הקרבות כל כך קומיים ומגוחכים?! כל הזמן אני זוכר שהתבאסתי על זה, כששיחקתי בהם. ו-וואו כמה זמן כבר מאז ששיחקתי בהם, מה נסגר רוקסטדי?!?!?!!!??!!!!

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 מאי 2021, 21:21

אני ממש בשוק שאנשים פה אוהבים את המערכת של ספיידרמן יותר מארקם. WTF, נעשה דימוי מהעולם של DC ונגיד שאני מרגיש שאני חיי בעולם ביזארו.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 25 מאי 2021, 21:25

לדעתי שתיהן רדודות וכייפיות כאילו בואו, המערכות האלה לא נועדו שנחפור את כל העומק שלהן כמו איזה משחק מכות הן נועדו להיות פלאשיות מגניבות ולגרום לנו להרגיש מגניבים במנימום מאמץ אבל אני אישית מעדיף קצת יותר את באטמן משהו בקרבות שלו אולי זה הסאונד או לא יודע מה עושה את זה אבל יש למכות שלו הרגשה עם יותר עוצמה.
אבל הן די דומות.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 25 מאי 2021, 21:28

אני אומר לך, אתה כנראה לא יודע לשחק בו בצורה מגניבה ומהנה, תבדוק אולי טיפים ותראה איך אנשים משחקים, וגם סתם מסתובבים בעיר, אתה תגלה דברים אולי שלא השתמשת בהם כל המשחק כי לא מסבירים גם כמו שצריך במשחק אולי...
שמע, אולי זה פשוט לא מקליק לך, ואין מצב שדעתך תשתנה ואני לא מזלזל ביכולות שלך, אני מחשיב אותך בקלות גיימר הרבה יותר טוב ממני ברוב הז׳אנרים ואולי גם בזה, אבל תבדוק את זה קודם, אני אישית כן פספסתי כמה דברים שמאוד גיוונו לי את הקרבות והשטויות שאפשר לעשות כדי להתעופף בצורה מאוד זורמת וסינמטית.

אה, ואולי גם הזכרון שלך ממשחקי באטמן מטעה והיום זה לא ירגיש לך כל כך טוב.

ואולי לא :) אבל שמור על ראש פתוח

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־ 43 אורחים