נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

הודעהעל ידי DrKeo » 26 ספטמבר 2024, 16:42

AI יכול לעשות המון דברים כדי לשפר משמעותית משחקים. הוא יכול לעשות מעברים מושלמים בין אנימציות ולעוות אנימציות בכדי שיתאימו לסיטואציה והסביבה (משהו כמו IK בחזקת 100), הוא יכול ליצור אנימציות פנים בצורה אוטומטית לדמויות צד ב-RPG, הוא יכול לעזור למעצבי שלבים לאכלס את השלב פרוצידוראלית, הוא יכול לעזור בפיסיקה ועוד המון תחומים.

אני לא יודע כמה הוא טוב (היום) בליצור תוכן, ברוב התחומים זה מאוד ברור כשהתוכן נוצר על ידי AI ובסופו של יום אין מה לאכלס את העולם בזבל. גם יש בקהילת האומנות pushback מאוד חזק נגד AI ואני בספק אם יצליחו לשכנע אולפנים שבהם אמנים הם חלק גדול מהמובילים של האולפן לאמץ טכנולוגיה כזאת.

הם צריכים לדבוק ב-AI לשיפור מערכות ואוטומציה פרוצידוראלית, לפחות לרמה שבה AI נמצא היום.

אבל היי, רק צריך לחכות ולראות מה EA עושה כי המנכ"ל שלהם עשה לפני שבוע נאום שלם על איך AI הולך להיות חלק אנטגראלי בכל מה שהם עושים.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 26 ספטמבר 2024, 17:59

Klayman כתב:גרסאת הוידאו:

הדבקתי את זה בזמנו בנושא הטכני, לא יודע כמה ראו באמת את כל הסרטון.. זה מעין proof of concept קווסט צדדי מג'ונרט.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 28 ספטמבר 2024, 11:00

פסיכי מה שהבאת קליימן, תראו ב1:46 שהבן אדם שואל את הAI אם הוא איבד פעם מישהו קרוב, תראו את הבאסה בעינים שלו ואת ההבעה, גם אם נגיד שכל זה מבויים
ומושחז לצורך ההדגמה או שזה SLICE יחידי מאוד מרשים, כך או אחרת זה ברור שאנחנו קרובים לשם כי לAI הנוכחי אין בעיה לחרבש דברים דומים ואפילו מורכבים בהרבה מזה ובGPT מן הסתם כבר יש את האפשרות שהוא יקריא בקול אנושי את התשובות שלו אליך אז.. מטורף.

לגבי כתיבה חלשה לא יודע, אני פחות דואג אם הכל יהיה תחום לסייד קווסטים. חלק מהסיבה שהסייד קווסטים כאלה גרועים בכתיבה שלהם ברוב המשחקים היא שהמפתחים מימלא חושבים שאף אחד מאיתנו לא באמת ישקיע לראות אותם ולחוות אז אין הצדקה לזרוק תקציב, אבל תן לAI את התסריט של כל הסרטים הכי טובים, התסריט של המשחקים הכי טובים אי פעם, הספרים הכי טובים אי פעם מדוסטוויבסקי ועד קלייסט וגוגול.וכל הסרטים הכי טובים מאז 1950 לפחות ומכל המיש מאש הזה הוא יוציא בדוק כתיבה יותר נורמלית מבחור שאף פעם לא היה בסדנת כתיבה או הגיש מועמדות ל"תחרות הסיפור הקצר". המפות, ברור שהAI לא יהיה מקורי כמו בן אדם, אבל בטסדה כבר עכשיו משתמשת המון בתוכן מג'ונרט המפתחים יכולים לעצב איזה 20-30 מבוכים/מפות עם עט ונייר ולתת לAI את זה בתור ריפרנס שזה הכיוון של העיצוב בערך שהמשחק רוצה ללכת בו ומשם הוא כבר יידע איך ליצור 50 אלף וריאציות של זה.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 28 ספטמבר 2024, 12:28

מבוכים נוצרים מראש ,יש כבר עשרות שנים
בלי Ai

אומנם פשוטים ,אבל בכל זאת
אני זוכר שכבר בps1 ,היו משחקים שהשתמשו בזה
אבל לא יודע מתי נוצר בהתחלה

עכשיו Ai יעזור מאוד בפיתוח ,אין לי ספק
אבל זה כלי ,עדין צריכים אנשים בשר ודם

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 28 ספטמבר 2024, 12:58

בטח תסכים קרירין שיש הבדל מבוכים ש"מחורבש מראש לפי פרמטרים"
למבוך שייקבל prompt איכותי בסגנון: תן, לי בבקשה מבוך בסגנון שהראתי לך, תעבור גם על המבוכים של בטסדה, ותימנע בבקשה מהרפטטביות שלהם קח את זה כדוגמא למשהו שאני לא רוצה,אם אתה צריך השראה, תסתכל על מבוכים של OOT או Lufia 2 בשביל הכיוון של הפאזלים שאני רוצה, אני לא רוצה משהו עם 6000 Dead ends תן לי משהו ברמה שלהם"

בטח תסכים שייצא לו משהו הרבה יותר איכותי מהחריבוש שיש לך היום בכל רוגלייט ממוצע, בעיקר בגלל שאתה משחק טניס עם הAI והולך לעבור על הOutput עד לתוצאה הרצויה.
לא אמרתי שזה "בהכרח ישנה סדרי עולם" אבל אם אתה רוצה זמן פיתוח קצר יותר, אני לא מאמין שנקבל אותם בלי זה.

מסכים עם נדב ואיתך שהGAAS פגע, ומסכים עם נדב שסוני שמה את כל הכסף שלה על דור הפס4 ואלה האיטו את הפיתוח עוד יותר, אבל אני פשוט אומר מה ימנע מסוני לעשות את אותו דבר בהתחלת דור הפס6? משחקי הפס6 רק יהיו מורכבים יותר ויקחו זמן ארוך יותר, (שוב אלא אם כן הGPT יתן את התפוקה המתוארת פה) כלומר לתת לפס6 לקבל משחקי קרוס ג'ן במקום משחקים בלעדיים.

אז כן כמו שנדב אומר בהחלט גם זה היה גורם, הרי אין ספק שבלי זה לפחות נוטי דוג גם היתה מוכנה כבר ב2025 כמו סאקר פאנץ ופה אנחנו יודעים בוודאות שGAAS דחה אותם.
אצל הוריזון גם כן אין ספק שההחלטה להישאר על הפס4 דפקה אותם פה באמת היינו צריכים כבר לקבל משחק של גרילה גג ב2023, סנטה מוניקה אף פעם לא עוברת ישר לדור החדש אז לא היו לי ציפיות שדווקא בדור הכי מורכב עד כה הם ילכו All in על הפס5 ישר מההתחלה, אבל כן גרילה זה פשע, לא יודע עד כמה חמור הפשע כי המשחקים שלהם תמיד גרועים במיוחד אלה של תקופות ההשקה, אבל זה סוג של פשע מינורי.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 28 ספטמבר 2024, 14:32

ברור שמבוכים שנוצרים רנדומליות יהיו יותר טובים בטכנולוגיה החדשה

רק אמרתי שזה לא ממש דבר חדש ולא ישנה סדרי עולם

למעשה אני חושב שצוותי אינדי יוכלו להנות הרבה יותר מai
דברים כמו יצירת מודלים ואנימציות
דברים כמו יצירת מוזיקה שאין לה זכויות יוצרים
ודברים כאלו

סתם לדוגמה, ליצר רכבת תלת מימדית שהדמויות יכולות להסתובב בפנים ,זה הרבה עבודה
למרות הכלים המעולים שיש היום
יש גם לחשב את המימדים שלה בעולם המשחק מול דמויות וחפצים

לאומת זאת להגיד לai ליצר רכבת ,ואז רק לתקן דברים ביצירה
שגם אז חלק בai
יאפשר למפתחי אינדי ליצר משחקי 3d גדולים

גם עניין הכתיבת קוד

אני לא חושב ש Ai יחליף בשנים הקרובות צוותי פיתוח

אני כן חושב שיעזור להם מאוד

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 29 ספטמבר 2024, 10:01

קוג'ימה ממש לקח את הPHOTO MODE לרמה חדשה:

ממש מדהים. במיוחד השיער של הבלונדה בקטע האחרון.
וגם - מאוד יפני מצידו :)

היו גם קטעים נוספים:

ואת ה...דבר הזה:

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 30 ספטמבר 2024, 10:50

עומד מעט אני אצפה ב-DS2, אבל קודם יש מחיר לפס5 פרו בארץ - 3379 שקלים. כרגע יש סייל של 1699 לדיגיטלית, כלומר בייסיקלי פי 2 מהקונסולת בסיס כרגע.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 30 ספטמבר 2024, 11:04

נתראה בפס6.
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 30 ספטמבר 2024, 12:37

הדמואים של DS2 ו-MGS3 רק גורמים לי לרצות לשחק כבר ב-DS2 ו-MGS3.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 30 ספטמבר 2024, 18:35

Klayman כתב:נתראה בפס6.

אני מפחד שה-one-two-punch של GTA6 ו-DS2 עלול לשבור אותי. בתקווה יהיו מבצעים עד אז.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 30 ספטמבר 2024, 19:45

אני שמח שהעין הגרפית/ביקורתית שלי די נעלמה עם השנים.. :)
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 30 ספטמבר 2024, 20:17

אני צריך לראות קודם הבדלים כדי להבין על מה אני משלם. רוקטאר אפילו לא טרחו עם גרסת פרו לGTAV ובזמן שRDR2 קבל היא הייתה בקושי סבירה, ההפרש בינה לבין הx1 היה אסטרונומי. אז אני לא יודע כמה גרסת הפרו של gta6 תהיה משמעותית חוץ מאשר רזולוציה. לעומת זאת לDS2 יש פוטנצאל גדול.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 30 ספטמבר 2024, 21:19

וואה וואה איזה מחיר מטורף, 3379 שקלים? בכנות מעדיף להשקיע את הכסף הזה בסוויץ 2 ומשחקים עבורו. אני לא אומר שהפרו לא שווה, כי הוא כן. בואו פפ7-2 מפעיל את הGraphics mode על 60FPS במקום 30FPS על הפס5 הרגיל, וברור שאם הפרו יתן לנו לשחק את האקסקלוסיבים של סוני גם כן ב60FPS במקום ב30FPS אז הוא שווה את זה, אבל הוא יותר שווה את זה בשביל אנשים שעד עכשיו היו על הגדר/לא מתכננים אף פעם להיות על הPC.

בסה'כ רוב המשחקים של סוני שמעניינים אותי, הם משחקים סינמטים שלא כזה מפריע לי לשחק על 30FPS, אני לא מאמין שהפס5 הבסיסי אי פעם יגיע למצב דפוק כמו הPS3 והסוויץ שהאקסקלוסיבים שלהם זחלו עליהם (זוכרים את TLOU על הפס3? הסופר שלי כמעט מת תוך כדי משחק והוא נקנה רק בשביל המשחק הזה והיה חדש לגמרי) אז לא יודע כמה השידרוג הזה נחוץ בעיקר לאור העובדה שבדור הבא אני מביא את הבוקס/PS6 על השנה הראשונה ובטח אשחק עליהם משחקים שלא הספקתי על הפס5 מימלא.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 10 אוקטובר 2024, 12:59

אני זוכר שהיו פה כאלה שמתעניינים במשחקים האלה, אז הוכרז שTWO POINT CAMPUS יגיע לפלוס אקסטרא בקרוב, כמו גם DEAD ISLAND 2, GRIS, MONKEY ISLAND ועוד כל מני

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 10 אוקטובר 2024, 13:44

חבל שזה GRIS שמגיע ולא NEVA החדש שלהם שנראה פשוט מהמם בליגה אחרת, המשחק הזה עם הבחורה והזאב.
מעולה שCAMPUS מגיע! אבל בטח יהיה ממש מוזר לשחק אותו עם קונטרולר אנסה להסתגל וזה יחזיק אותי לא רע עד שיגיע המשחק על המוזיאון.

שאר המשחקים מעפנים בשבילי, כי לא אמרנו פה שחייבים לשחק בכל משחקי מאנקי איילנד בשביל להבין את המשחק הזה? שזה באסה כי אני לגמרי רוצה לשחק בחדש.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 10 אוקטובר 2024, 14:08

יש ממה שזכור לי תקציר שאתה יכול לצפות בו, לא תפספס יותר מדי, אבל בכל מקרה הכי מעניין פה זה דד איילנד דווקא

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 אוקטובר 2024, 22:12

שמועות על רימאסטר/רימייק לסגה היוונית של gow בפיתוח של ניקסיס וסנטה מוניקה יחדיו. איזה בזבוז של כוח אדם.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 11 אוקטובר 2024, 23:21

לגמרי, יכלו לתת לבלופוינט לעשות משחק GOW חדש בסטייל הישן , בעוד סנטה מוניקה ממשיכה לעבוד על הסדרה ה"ראשית." פשוט מביך כמה הדור הזה הוא מיחזור של כל הדורות הקודמים. אני מתכוון ניסיתי לתת צאנס לריימיק של THE LAST OF US 1 באמת, באתי עם כוונות טובות, בכל זאת איזה 11 שנים עברו מאז שנגעתי במשחק הזה, ואפילו בתור אחד שדילג על הרימאסטר לפס4, הוא טרי מדי, והאמת? גם GOW1 ו2 טריים לי מדי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 אוקטובר 2024, 00:01

כמות הרימאסטרים/רימייקים של סוני בדור האחרון היא בזויה. וחצי מהמשחקים הם ליטרלי דור אחד אחורה. נראה לי שעד סוף הדור סוני ישקיעו במשחקים האלה משהו ששווה ערך ל-2 משחקי AAA ואף אחד מהם לא נחוץ. רק DS הגיוני מכל המשחקים הללו כי אותו אי אפשר היה להשיג מחוץ לפס3 והוא גם משחק שהיה די כעור ועם בעיות ביצועים קשות עוד על הפס3. וכן, אני יודע שזה אירוני כי היה לי ויכוח ארוך על האם הרימייק של DS הגיוני או לא. מן הסתם ראיתי את המשחק כבזבוז משאבים של בלופויינט ביחס לדברים שהם יכולים לעבוד עליהם אבל ב-2024 כשסוני עושה רימייקים למשחקים בני 5? פאק, מה נסגר.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 12 אוקטובר 2024, 02:12

טוב אני ממש רציתי רימייק סופר מושקע של הטרילוגיה הישנה, אבל אני רציתי שבלופוינט יעשו אותה… במקרה של סנטה מוניקה זה ממש מעפן אבל אני מקווה שגם אם זה באמת נכון - מדובר רק ב״השגחה״ שלהם.

גלאס - מה נסגר איתך, תשחק כבר בTLOU2, עזוב אותך הרימייק… גם אם הרסו לך פרטים בעלילה הוא משחק מטורף.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 12 אוקטובר 2024, 10:46

סוני רוכשים אולפן עבור פיתוח פורטים ורימייקים - 'למה ניקסס עושים פורטים ורימיקיים'

ניקסס עושים רימייק להורייזון שיוצא במקביל לפס5 פרו - 'למה סוני לא עושים משחק שואוקייס לפרו'

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 אוקטובר 2024, 14:11

הורייזן 1 הוא לא משחק שוקייס לפרו. שואלים למה סנטה מוניקה מבזבזת כוח אדם על הרימייק, לא ניקסיס.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 12 אוקטובר 2024, 15:35

לא ראיתי מה מקור השמועה של רימייק של GOW אבל סביר להניח שהמעורבות של סנטה מוניקה בזה קטנה. בכל הנוגע לשאלה אם יש לרימייק הזה מקום - בוודאי. מדובר במשחקים של פס3 דרומה.

נראה לי תמוה לחשוב שמשחק שהוכרז מהרגע להרגע ויוצא בתקופת השיגור של הפרו הוא לא משחק שמיועד להדגים את היכולות של הפרו.
כמו שהורייזון המקורי היה שואוקייס לפס4 פרו, הרימייק הוא שואוקייס של הפס5 פרו.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 12 אוקטובר 2024, 21:26

DrKeo כתב:כמות הרימאסטרים/רימייקים של סוני בדור האחרון היא בזויה. וחצי מהמשחקים הם ליטרלי דור אחד אחורה. נראה לי שעד סוף הדור סוני ישקיעו במשחקים האלה משהו ששווה ערך ל-2 משחקי AAA ואף אחד מהם לא נחוץ. רק DS הגיוני מכל המשחקים הללו כי אותו אי אפשר היה להשיג מחוץ לפס3 והוא גם משחק שהיה די כעור ועם בעיות ביצועים קשות עוד על הפס3. וכן, אני יודע שזה אירוני כי היה לי ויכוח ארוך על האם הרימייק של DS הגיוני או לא. מן הסתם ראיתי את המשחק כבזבוז משאבים של בלופויינט ביחס לדברים שהם יכולים לעבוד עליהם אבל ב-2024 כשסוני עושה רימייקים למשחקים בני 5? פאק, מה נסגר.

לי אין שום בעיה אם רימיקים ורימסטרים מהps3 ומטה
וכן דימון סול רימיק שאני בקלות יכול לקבל כמשחק ps5

והבעיה לא רק בסוני ,גם נינטנדו מביאה הרבה פורטים ורימסטרים ורימיקים ,שחלקם לדעתי גרועים בתמחור של נינטנדו

סתם לדוגמה ,הרימיק של מאריו rpg
נכון המשחק המקורי היה אחד מהטובים בדור הsnes
אבל זה דור ה snes ,במחיר של 25 דולר היה יכול להיות מצוין

במחיר מלא ?

אני חושב שזה השיטה של החברות האלו לעלות מחירים
כי הן שולטות בחנויות הדיגיטליות שלהם

בסוויץ אין תאימות לאחור אז גם בפיזי נינטנדו שולטת
בps5 התאימות לאחור עד הps4
סוני שולטת בחנות הדיגיטלית וההדפסות המשחקים הפיזים

ככה שיוצא רימסטר או רימיק ,אין להם בעיה להפסיק להדפיס את הגרסאות הישנות ולהוציא מהחנות הדיגיטלית את הגרסאות הישנות
למי שלא הספיק לקנות

זה בפועל עלית מחיר משמעותית למשחקים ישנים
רק בלי להגיד את זה ללקוחות

בps5 זה מעצבן יותר כי לקונסולה תאימות לאחור לps4

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 10 אורחים