Klayman כתב:אני מאוד בעד שמודרים יוכלו לקבל כסף עבור העבודה שלהם. מצד שני יש כאן לא מעט פוטנציאל לבעיות עתידיות, כשהשוק יפתח למעבר למשחק אחד. נחיה ונראה מה יקרה. צריך לזכור שהרבה מודרים היום משתמשים בכלים לא בדיוק חוקיים (תוכנות פרוצות, נגיד) ליצירה של המודים ובנוסף עושים הרבה מודים שלאל יעברו אם יגבו עליהם תשלום (כלמיני מודי סטאר וורז וכו', נגיד). אני לא נגד, בכל מקרה, אבל ממתין להתפתחויות. אגב, גם אני חושב ש24 שעות זה לא מספיק זמן להחזר הכספי
Nucleus_Dawn כתב:
כל המודים שעשו קודם, ימשיכו להעשות גם הלאה (וחברות המחזיקות בזכויות יוצרים, ימשיכו לנסות למנוע מהם להיווצר).
אין פה מעבר ממודים בחינם, למודים בתשלום. יש פה תוספת של מודים בתשלום.
Klayman כתב:
לא הבנת אותי. מי שיעבור למוד בתשלום, כלומר, הופך להיות סוגשל ''בעל עסק'', יאלץ להתמודד עם הרבה יותר Scrutiny של כל פרט ופרט בהליך שלו. לא משוכנע שכולם מוכנים לכך. אני מבין שאין מעבר מחינם לתשלום בצורה גורפת - ויותר מזה, אני חושב שאחרי שהרוחות ירגעו מעט, ניווכח שממש לא כל המודים יהפכו להיות בתשלום - כי תשלום, יוצר ציפיות אחרות לחלוטין מחינם. אפילו אם משלמים דולר אחד.
DrKeo כתב:זה הולך להיות מלכודת תביעות משפטיות. חבורה של אנשים בונים את סן פרנסיסקו בצפון האי בgta5, מוכרים את זה ב20$, מוכרים 250,000 עותקים ואז 2k משתוללת על הרווחים שנעשו על הגב שלה. נינטנדו מאבדת את הצפון מסרטוני וידאו, אז מודים בתשלום?
Nucleus_Dawn כתב:
מה? 2K משתוללת על הרווחים שנעשו על הגב שלה?
אז יש לזה פתרון פשוט מאוד - שלא תאפשר למכור מודים למשחק שלה בסטים.
המפיצה היא זו שמחליטה אם לאפשר למכור מודים בכסף, לאפשר רק מודים בתשלום, או לא לאפשר שום דבר.
DrKeo כתב:יש למפיצות שליטה על האם אפשר למכור את המודים בכסף או לא? כי לא ראיתי כלום על זה.
Q. Can I sell the mods I’ve made for other games in the Steam Workshop?
A. It is up to the developers or publisher of each game to decide if paid Workshop mods are appropriate for their game. You will only be able to sell mods for a game in the Steam Workshop if the developers have enabled that functionality.
Laskin כתב:ברור שזה המצב, תאר לך שיש חברה שלא רוצה מודים וVALVE יחליטו בשבילם שכן יהיו... זה יוביל לפריצות וסיבוכים באונליין.
DrKeo כתב:אה, אם ככה מגניב
swym כתב:כן, היה מצחיק
למרות שבאופן אישי זה היה לדעתי מהלך טוב שואלב עשה שכרגיל נגדע באיבו בגלל הצעקות הרמות באינטרנט. הבעיה היחידה היתה עם האחוזים הדרקוניים (75% יחד לואלב ובתשדה), אבל אפילו זה עניין מינורי כי היוצרים תמיד יכולים למכור את המוד שלהם בערוצים אחרים תמורת אחוזים גבוהים יותר.
כשמפרקים את הטיעונים נגד המהלך אחד אחד מגלים שכמעט כולם הם כשלים לוגיים מסוג slippery slope, שמעלים תהיות הזויות שמתעלמות מחוקי זכויות יוצרים קיימים ואפילו לא בוחנים איך בשווקים פתוחים אחרים מבוססי קהילה שמתגמלים בכסף (אפסטור, יוטיוב, Xbox indie games וכו') כל הבעיות התאורטיות האלו היו קיימות באותה מידה, ואיכשהו כולם שווקים עובדים ומתפקדים יופי.
מזכיר קצת את הבאקלאש נגד המהלך הדיגיטלי של מיקרוסופט בזמנו מצד אנשים שרוצים בעלות על המשחקים שלהם אבל בפועל קונים את כל המשחקים שלהם דיגיטלית בסטים. בנוסף, יש התעלמות מוחלטת מהכניסה הפוטנציאלית של מודרים נוספים לשוק שעד היום נמנעו מהמהלך כי הם לא יכולים להתקיים ממנו כלכלית ויש להם את הפוטנציאל להפוך את סצינת המודינג להרבה יותר מרשימה. חבל שהרעיון נפל, אבל מהיכרות עם ואלב זה פשוט יכנס שוב בדלת האחורית בשלב מאוחר יותר.
Kazz כתב:כי בסטים לא צריך להתחבר פעם ב24 שעות כדי לשחק סינגל פלייר. עדיין לא הבנת את הסיפור?
סווים, ואלב לא הולכת להחזיר את הפיצ'ר ב'דלת האחורית' אלא בדלת המרכזית. הם כתבו שחרו על גבי לבן שהם מעבדים את כל הפידבק שקיבלו כדי לעבוד על הפיצ'ר הזה ולשחרר אותו בשנית בעתיד. בטח L4D3 יתמוך בזה בשיגור.
משעשע אותי שאתה פוטר טיעונים בגדר היותם טיעוני 'מדרון חלקלק' כאשר תעשיית משחקי הוידאו הם דוגמה אולטמטיבית שהמדרון אכן נעשה חלק יותר ויותר עד שנעשה לזירת החלקה בקרח. כמעט כל דבר שאיפשר שימוש ברעה, נעשה בו שימוש שכזה.
היי, איפה כל הדמואים נעלמו? המפיצות רצו למקסם רווחים ולדחוף בלי סוף הזמנות מוקדמות במחיר גבוה ולכן הדמואים נכחדו. איך זה לחיות במציאות בה כמות הדמואים למשחקים שואפת לאפס?
היי, איפה כל הקודים נעלמו? הצגתו של הDLC לתעשייה הוביל את החברות לדלל את האפשרות לקודים עד כדי כך שהם כמעט ולא קיימים כלל במשחקי קונסולות. לא רק שהעלימו אותם, עכשיו דורשים כסף עבור קודים שבעבר היו 'חינמיים'. זה מגוחך אפילו להשתמש במינוח הזה כי היה מובן מאליו שלמשחקים יש קודים שכל אחד יכול להשתמש בהם. אתה צריך יותר מדרון חלקלק מזה?
היי, מה הקטע עם מיקרו-תשלומים? רק נכנסו וכבר גרמו לבלגאן ומשפיעים באופן ציני על עיצוב המשחקים. רק תשאל את FM5. אז חלקלק או לא המדרון?
היי, מה קורה עם כל חלוקת התכנים האלה להזמנות מוקדמות, לקנייה בחנות מסויימת, לקנייה על פלטפורמה מסויימת? עוד היבט של המדרון החלקלק של מקסום רווחים,חמדנות ו DLC משומש לרעה. כיף לך שאתה צריך לעיין בספרדשיט כדי להבין מה אתה מקבל ולא מקבל בכל אחת מהגרסאות? כיף לך שחברות בוחרות לתת פחות לרוב קהל השחקנים שלהם כי הם בהסכם עם מחזיקת פלטפורמה?
היי, מה קורה עם כל ה DLC שהוא פשוט בזיון ביחס הכמות-מחיר? הנה לך עוד מדרון שהפך לתהום. רוב הDLC בתעשייה לא שווה את המחיר המופרז שנגבה עברו. איפה זה ואיפה חבילות ההרחבה של פעם שעלו פחות ונתנו יותר פי כמה וכמה. והנה ככה הגענו למצב בו סיזן פס של באטמן עולה 40דולר. ולדבר על החברות שהיו שמים את התוכן של הDLC על הדיסק שקנית ואז מוכרות לך כאילו את הDLC שהוא בעצם מפתח שפותח את התוכן שכבר על הדיסק ושילמת עבורו?
ואתה עוד מעז לפטור את החששות כהבלי 'מדרון חלקלק'? בורות והתעלמות ממקרי העבר.
DrKeo כתב:כן, סטים לא נותנת לך בעלות על המשחקים שלך וכן, סטים מחייבת אותך לחיבור לאינטרנט. היא פשוט עושה בדיקה כל איזה 3-4 ימים, לא כל 24 שעות כמו שמיקרוסופט רצתה. אין שום אבל שום הבדל בין סטים לבין החזון של מיקרוסופט חוץ מאשר זה שמיקרוסופט רצתה בדיקת אונליין פעם ב24 שעות וסטים עושה את זה כל איזה 72.
Kazz כתב:כי בסטים לא צריך להתחבר פעם ב24 שעות כדי לשחק סינגל פלייר. עדיין לא הבנת את הסיפור?
סווים, ואלב לא הולכת להחזיר את הפיצ'ר ב'דלת האחורית' אלא בדלת המרכזית. הם כתבו שחרו על גבי לבן שהם מעבדים את כל הפידבק שקיבלו כדי לעבוד על הפיצ'ר הזה ולשחרר אותו בשנית בעתיד. בטח L4D3 יתמוך בזה בשיגור.
משעשע אותי שאתה פוטר טיעונים בגדר היותם טיעוני 'מדרון חלקלק' כאשר תעשיית משחקי הוידאו הם דוגמה אולטמטיבית שהמדרון אכן נעשה חלק יותר ויותר עד שנעשה לזירת החלקה בקרח. כמעט כל דבר שאיפשר שימוש ברעה, נעשה בו שימוש שכזה.
היי, איפה כל הדמואים נעלמו? המפיצות רצו למקסם רווחים ולדחוף בלי סוף הזמנות מוקדמות במחיר גבוה ולכן הדמואים נכחדו. איך זה לחיות במציאות בה כמות הדמואים למשחקים שואפת לאפס?
היי, איפה כל הקודים נעלמו? הצגתו של הDLC לתעשייה הוביל את החברות לדלל את האפשרות לקודים עד כדי כך שהם כמעט ולא קיימים כלל במשחקי קונסולות. לא רק שהעלימו אותם, עכשיו דורשים כסף עבור קודים שבעבר היו 'חינמיים'. זה מגוחך אפילו להשתמש במינוח הזה כי היה מובן מאליו שלמשחקים יש קודים שכל אחד יכול להשתמש בהם. אתה צריך יותר מדרון חלקלק מזה?
היי, מה הקטע עם מיקרו-תשלומים? רק נכנסו וכבר גרמו לבלגאן ומשפיעים באופן ציני על עיצוב המשחקים. רק תשאל את FM5. אז חלקלק או לא המדרון?
היי, מה קורה עם כל חלוקת התכנים האלה להזמנות מוקדמות, לקנייה בחנות מסויימת, לקנייה על פלטפורמה מסויימת? עוד היבט של המדרון החלקלק של מקסום רווחים,חמדנות ו DLC משומש לרעה. כיף לך שאתה צריך לעיין בספרדשיט כדי להבין מה אתה מקבל ולא מקבל בכל אחת מהגרסאות? כיף לך שחברות בוחרות לתת פחות לרוב קהל השחקנים שלהם כי הם בהסכם עם מחזיקת פלטפורמה?
היי, מה קורה עם כל ה DLC שהוא פשוט בזיון ביחס הכמות-מחיר? הנה לך עוד מדרון שהפך לתהום. רוב הDLC בתעשייה לא שווה את המחיר המופרז שנגבה עברו. איפה זה ואיפה חבילות ההרחבה של פעם שעלו פחות ונתנו יותר פי כמה וכמה. והנה ככה הגענו למצב בו סיזן פס של באטמן עולה 40דולר. ולדבר על החברות שהיו שמים את התוכן של הDLC על הדיסק שקנית ואז מוכרות לך כאילו את הDLC שהוא בעצם מפתח שפותח את התוכן שכבר על הדיסק ושילמת עבורו?
ואתה עוד מעז לפטור את החששות כהבלי 'מדרון חלקלק'? בורות והתעלמות ממקרי העבר.
Kazz כתב:לא הייתי קורא לדיסק משחק שאתה חייב להתחבר כל יום לאינטרנט כדי שתמשיך להיות לך גישה לתכניו כ'בעלות על המשחקים'. סטים לא מחייבת אותך להתחבר גם כל 4 ימים. לא יודע את אורך ההגבלה או אם יש כזו. לי לא הייתה בעיה לשחק בפעמים שהייתה לי בעיה בחיבור האינטרנט.
אתה צריך להבין שכל ההגבלות מהסוג הזה הן גרועות כי יותר ממה שסביר שהאינטרנט שלך יתנתק לתקופה זו, יותר סביר שהשרתים של החברה\בעלת הפלטפורמה יקרסו או יתקשו לעמוד בעומס כי שכל הבעיות שקורות בPSN מלמדות אותך ושיגורים של משחקים פופולאריים.
אם מיקרוסופט היה דורשים כל 72 שעות אז אולי הסיפור היה שונה. אבל צריך להזכיר ש'הגזר' שאמור היה לעשות את זה שווה (פאמילי שיירינג) לא היה ולא נברא והיה רק דיבורים באוויר. כראיה, מיקרוסופט יכולה לעשות פאמילי שיירינג למשחקים בלעדיים דיגיטלית כמו אורי ואחרים, אך היא לא עשתה זאת.
משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 36 אורחים