המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot
swiss-the-engine כתב:מה זה לעשות הפגנה חמאס אתם רעים. בוא אם ה״400״ אלף היו עומדים מול עזה אז בכלל היה פה איחוד ברגע עם ימנים והפגנות כאלו היו יכולות להגיע גם למיליון איש. אם היינו מאוחדים היינו מרסקים את הפרוייקט הפלסטיני אבל יש מי שרואה באנשים עם כיפה יותר אויב מערבים ובנוסף לכל הם האליטה האינטלקטואלית… אצלנו וגם בחול.
Laskin כתב:איזה משאבים אתה שורף כרגע בעזה, שיכולים לשמש אותך מול איראן? יש לך בעיקר חיילים בשטח, מעט מאוד תקיפות מהאוויר.
ואני לא מסכים לגבי מה שקורה שם, אנחנו בשלב שמנסים עדיין להשתמש בפינצטה כי רוצים להציל חטופים ויש מו״מ… אבל המלחמה לא נגמרה, ואסור לסיים אותה ואת הנוכחות של צה״ל שעלתה לנו במאות חיילים. חמאס בשלטון - צה״ל צריך להישאר.
Laskin כתב:החיילים עצמם? למה, צריך חי״רניקים בתקיפות באיראן?
גם טנקים לא צריך…. מה שצריך מול איראן זה מטוסים ובתקווה גם צוללות.
אם אתה מדבר על לבנון וסוריה זה משהו אחר, אבל דיברת על ראש הנחש וזה איראן.
כל מה שאמרת מתגמד לגמרי מול האפשרות, והיא בהחלט אפשרית עם עוד קצת נחישות ועקביות - לחסל את חמאס בעזה, ולהחליף בישות אחרת או פיקוח בינ״ל או משהו. זה אפשרי.
ולא, אני לא מרוצה מההתקדמות, אבל אני כן חושב שיש שיקולים של הצבא ולא רק של הממשלה, ויש לי סבלנות. החטופים לא צריכים להכריע את תוצאות המלחמה.
swiss-the-engine כתב:מה זה לעשות הפגנה חמאס אתם רעים. בוא אם ה״400״ אלף היו עומדים מול עזה אז בכלל היה פה איחוד ברגע עם ימנים והפגנות כאלו היו יכולות להגיע גם למיליון איש. אם היינו מאוחדים היינו מרסקים את הפרוייקט הפלסטיני אבל יש מי שרואה באנשים עם כיפה יותר אויב מערבים ובנוסף לכל הם האליטה האינטלקטואלית… אצלנו וגם בחול.
Laskin כתב:נדב, אם הם רוצים להסכים לעסקה הזו - הם כנראה לא שונאים אותם מספיק, כי העסקה היא צינור חיים לחמאס. שוב, יתכן ולא באמת הקדישו לזה מספיק מחשבה, וזה גם כן עצוב. אבל כמו שאמרתי - לא מדבר על כל מי שהלך להפגנה אלא לחלק לא מבוטל ממנה, ומהעם שלנו בכלל.
Uncle Pey'j כתב:חיזבאללה קיים כי לאיראן, בניגוד לטרור ההפחדות של ערוץ הנוחבות 12, יש יכולת מוגבלת מאוד (להוציא נשק לא קונבנציונלי) לפגוע בישראל ובטח שלנהל מולה מלחמה עצימה לאורך זמן, לכן אסטרטגיית הפרוקסיז נולדה מלכתחילה, בגלל חוסר היכולת הזו.
אין דבר כזה ״התמקדות באיראן״, התגרענות איראנית בשלב הזה היא כבר עובדה מוגמרת, מה שישראל כן יכולה לעשות זה לצמצם באופן ניכר, הן בצפון, והן בדרום, וכמובן על ידי סגירה סוף סוף של הגבול המזרחי עם מדינת האויב ירדן/פלסטין, את היכולת האיראנית להפעיל פרוקסיז סומכי גבול.
כשהזרוע הזו תיקטע, גם הרצון האיראני לבצע פעילות התקפית ישירה מול ישראל יפחת משמעותית בהיעדר משקולת מרתיעה גדולה כמו חיזבאללה, וגם לחמאס היה חלק לא מבוטל באסטרטגיה הזו.
הפרד ומשול, פירוק חמאס הוא שלב הכרחי בדרך לפירוק חיזבאללה אלא אם כן אתה מעוניין להקריב את כל הישגי המלחמה ולהתעלם מכמות הנופלים והנרצחים העצומה בשביל, אולי, 30 איש חיים, ״להתכונן״ לאיזושהי מלחמה עתידית שבוודאות תכלול הפעם את כל הציר כולל חמאס, כי הרי הכרזת כניעה עכשיו והשארת אותו בשלטון וגם האויב לומד ומפיק לקחים והלקח הכי גדול שהוא יפיק מה-7 הוא לא לפעול יותר בנפרד.
או שאתה ממשיך עד הסוף בדרום, כורת את הזרוע הזו סופית, ואז מפנה משאבים להתעסקות בצפון כשרוב הקשב הצבאי מופנה לשם, כשניתן לפרוס את כיפת ברזל בצורה מיטבית כי האיום על הדרום הרבה יותר קטן, וכשאין צורך לדאוג מחזית דרומית (ועם כל הכבוד לדותראקי מתימן ומעיראק, היכולות שלהם מסתכמות גג בהטרדה ולא מעבר, חמאס וחיזבאללה תמיד היו איומי הייחוס העיקריים) שתבער לך כשלכולם ברור שמלחמה כוללת תהיה אירוע בקנה מידה תנ״כי.
DrKeo כתב:swiss-the-engine כתב:מה זה לעשות הפגנה חמאס אתם רעים. בוא אם ה״400״ אלף היו עומדים מול עזה אז בכלל היה פה איחוד ברגע עם ימנים והפגנות כאלו היו יכולות להגיע גם למיליון איש. אם היינו מאוחדים היינו מרסקים את הפרוייקט הפלסטיני אבל יש מי שרואה באנשים עם כיפה יותר אויב מערבים ובנוסף לכל הם האליטה האינטלקטואלית… אצלנו וגם בחול.Laskin כתב:נדב, אם הם רוצים להסכים לעסקה הזו - הם כנראה לא שונאים אותם מספיק, כי העסקה היא צינור חיים לחמאס. שוב, יתכן ולא באמת הקדישו לזה מספיק מחשבה, וזה גם כן עצוב. אבל כמו שאמרתי - לא מדבר על כל מי שהלך להפגנה אלא לחלק לא מבוטל ממנה, ומהעם שלנו בכלל.
עד כדי כך קשה לעכל את זה שיש אנשים שחושבים להחזיר את החטופים יותר חשוב מלהשמיד את חמאס? הרי ברור שזה או זה או זה ביכולת של הממשלה הנוכחית, מי שמפגין חושב שא' יותר חשוב מב', לא שהוא שונא את ממשלה יותר מחמאס. זה סתם HOT TAKE. אתם מדברים מתוך כעס על המפגינים שעוזרים לאג'נדה של חמאס במקום להתיחס למה שהם אשכרה מפגינים - חטופים יותר חשובים מהשמדת חמאס. אפשר לא להסכים, אבל האנשים האלה רוצים את טובת המדינה, הם רוצים את החטופים חזרה, הם לא סתם אנכריסטים רנדומאלים.
אני אגב חושב שכן יש דרכים לכופף את חמאס לעסקה בלי לסיים את המלחמה, פשוט לממשלה הזאת אין אומץ לספח שטחים ולהשתמש בהם כקלף מיקוח לשחרור חטופים. אני גם חושב שאפשר להגיע לעסקה חלקית, עבור חלק מהחטופים, בתמורה לויתורים קטנים יותר והפסקת אש זמנית כמו בדצמבר. חמאס לא יעשה עסקה עבור כולם, אבל יכול להיות שהוא כן יעשה עסקה עבור חלק. עדיף ציפור אחת ביד מאשר שתיים נרקבות למוות במנהרה.
Laskin כתב:קודם כל ברור שזכותם.
ולא אמרתי שזה רק לא ביבי, אבל לדעתי מתוכם יש מעט מאוד שהיו מחזיקים בדיעה הזו אם ראש הממשלה שהם היו רוצים היה מוביל את המדינה... הסבלנות שלהם הייתה גדולה יותר והזכרון שלהם היה ארוך יותר. גם לי כאב ההוצאה להורג שלהם, מאוד, אבל זה לא משנה דבר, הכעס של רבים מהם באותו הרגע ועדיין - מופנה *בעיקר* לממשלה ולראש הממשלה, במקום לחמאס. רבים מהם מכנים את ראש הממשלה ושריו "רוצחים" על העניין הזה, במקום את חמאס. זה מטריף את השכל ומדרבן את חמאס להוציא עוד ועוד להורג.
Uncle Pey'j כתב:זה בסדר, אם עיתונאי המחנה היה ראש הממשלה כל החטופים היו כבר חוזרים מזמן וחמאס שהיה עדיין מובל על ידי סינוואר עיסא דף והנייה ומתוגבר בעוד כמה אלפי מחבלים לסדכ היה כבר מטפטף שוב רקטות לעוטף ושעון החול לעוד 7 באוקטובר היה מתהפך.
DrKeo כתב:לקחנו את פילדלפי בלילה אחד, אין שום דבר מפחיד בלקחת את פילדלפי, ביחוד אחרי שהיינו כבר 8 חודשים בתוך המלחמה וראינו את רמת ההתנגדות של חמאס. המפחיד היחיד הוא אדון פחדניהו שהפסיק את המלחמה לכמעט 4 חודשים, רק 3 חודשים אחרי שהיא התחילה (באיחור של 3 שבועות כי שוב - פחדניהו). הוא מפחד להכנס לעזה, הוא מפחד להכנס לרפיח, הוא מפחד לקחת את פילדלפי, הוא מפחד ממלחמה עם חיזבאללה, הוא מפחד לתקוף באיראן. הפחדנות שלו נתנה לחיזבאללה לבנות אוהלים/מוצב בתוך שטח ישראל למשך שבועות, הפחדנות שלו נתנה לחיזבאללה לבנות מערך תצפיות על קו הגבול שלנו, הפחדנות שלו נתנה לחזיבאללה לפוצץ מטען בכביש 65 ולפצוע קשה ישראלי, הפחדנות שלו נתנה לחיזבאללה וחמאס לטפס חופשי על הגדרות ולהרוס ציוד צבאי.. למה אתם חושבים שהפכנו ב-2023 להיות הכלבה של המזרח התיכון? הרפורמה המשפטית? המחאות? לא, ההתנהלות של ילדה עם קוקיות מול איראן, חזיבאללה וחמאס. הם עשו מה שבא להם וידעו שהתגובה תהיה הפצצה של דיונות ועכשיו כולם בשוק שכל המזרח התיכון מפציץ אותנו בלי פחד.
פעם אחרונה שהיה לנו ראש ממשלה ששרת במחנה פתחנו במלחמה מול חזבאללה על טיל נ"ט על האמר שהיו בו 5 חיילים ונאסראללה פחד לגעת בנו כמעט שני עשורים (ומן הסתם אני לא מדבר על לפיד). לפני חודש שחטו 12 ילדים בצפון, איפה הם ראשי הממשלה ששרתו במחנה, כי נראה שיש להם יותר ביצים .
InterAl כתב:לא הייתה הסכמה ציבורית לשנות מציאות (לחסל את חמאס או חיזבאללה). הסכמה כזאת דורשת, למרבה הצער, שיקרה אסון, כי הציבור לא מוכן לשלם בדם של מאות חיילים כדי לחסל איום תאורטי. אז זה קרה במלחמת לבנון השנייה במשמרת של אולמרט ובגלי הפיגועים של מלחמת אוסלו בתקופת ברק/שרון. עכשיו זה קורה במשמרת של ביבי. כולם היו נוהגים באופן מאוד דומה באותן סיטואציות. ביבי כן הבין את החשיבות בהעברת הפוקוס אל איראן, משהו שאני לא בטוח עד כמה קודמיו הבינו.
swiss-the-engine כתב:כן נדב שיתקשר לצעוק על קאמלה האריס ש״למדה את המפות״ שהוא שם עליה ועל הבוס שלה זין.
זה הכל סתם ״פחדים״. בעצם למה פחדים, אלה פוביות פרטיות של ביביז.
אתה מצמצם את המציאות באופן פשטני להחריד.
swiss-the-engine כתב:תשמע אני לא מבין את הפוזיציוניות הזאת. פשוט ממסך את כל מה שאנשים חושבים.
ההתקפה עלינו התרחשה כי הפלסטינים אויב מר הכי אמיתי שיש וכל מה שקדם להכל הוא תוצאה של כוווולנו. כולנו.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 4 אורחים