נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

מוסיקה, סרטים, סדרות, ספרים וכל נושא שיחה רנדומאלי אחר שתרצו

המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot

MGS FREAK
Veteran

Re: נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

הודעהעל ידי MGS FREAK » 08 ספטמבר 2024, 19:40

יש כמה גורמים לכך שלא מעט אנשים שכחו מי האויב האמיתי ומפנים את האש לממשלה.

קודם כל, הרושם שלי הוא שהשנאה לחמאס ירדה. לא שהתחילו לאהוב אותם כמובן אבל ככל שעובר הזמן וההלם של ה7 באוקטובר הלך והתפוגג, מראות הזוועה נשכחו ו\או "נורמלו" והאימפקט שלהם ירד משמעותית, וגם נהיה פחות לגיטימי בשיח הציבורי להגיד את הדבר הבסיסי וההגיוני שזה סבבה לגמרי שכל עזה תמחק באש ותימרות עשן ושעצם הרעיון בכלל של הכנסת סיוע כלשהו (מה יש, רעבים? נגמרו הבקלאוות חמודים? cry me a river to the sea) זה טירוף ואבסורד שאי אפשר לדמיין. כנראה בגלל השיח על האג, תביעות וכו'. בנוסף לא מעט אנשים מרגישים תחושת חוסר אונים ואי ודאות - מה התוכנית? מה הויז'ן? מה האסטרטגיה? השמדנו את חמאס, ו? החטופים מעניינים מישהו, לא מעניינים? איך מחזירים אותם ובאיזה מחיר? למה לא מחזירים אותם? הרושם המתקבל בין הוא מוצדק ונכון או לא, הוא שהכיוון היחיד שאפשר איכשהו להשפיע עליו הוא הממשלה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 08 ספטמבר 2024, 19:58

התכנית היא לחסל את חמאס. איך? זה פחות רלוונטי כל עוד זו התכנית, מצידי שינסו אלף תכניות רק לא להפסיק אף פעם, בטח ובטח ובטח לא אחרי שהשגנו שליטה בערך על כל עזה, וזה עלה לנו במאות חיילים הרוגים להגיע לשלב הזה.
אבל הם מעדיפים להתרכז בהפסד של ה-7 באוקטובר, לומר ״הפסדנו, עכשיו נעיף את נתניהו״ כמו שדן חלוץ אמר. זה העקרון המנחה את הקפלניסטים כרגע, או לפחות את רובם.
הם שכחו או ויתרו לחלוטין על הקטע הזה של לחסל את הנאצים. זו עדיפות שלישית, אחרי החטופים ואחרי ביבי. וכל מי שאומר ״אחר כך נטפל שוב בחמאס״ מזלזל באוייב האכזר, ומזלזל במוות של מאות החיילים והפציעה של אלפים רבים נוספים, אולי עשרות אלפים.

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 09 ספטמבר 2024, 08:23

swiss-the-engine כתב:מה זה לעשות הפגנה חמאס אתם רעים. בוא אם ה״400״ אלף היו עומדים מול עזה אז בכלל היה פה איחוד ברגע עם ימנים והפגנות כאלו היו יכולות להגיע גם למיליון איש. אם היינו מאוחדים היינו מרסקים את הפרוייקט הפלסטיני אבל יש מי שרואה באנשים עם כיפה יותר אויב מערבים ובנוסף לכל הם האליטה האינטלקטואלית… אצלנו וגם בחול.

ואתה לא חושב שזה על אחריות הממשלה לפעול לאחדות העם ולצמצם את הפילוג?
מדובר בחבורת פושעים שנבחרה בזכות הפילוג והשסע.

לאסקין, הסיבה שאני בעד עסקה היא שהמלחמה למעשה עברה לשלב הבט"ש.
מלבד ציר פילדלפי אין כמעט כוחות בתוך הרצועה מספר שבועות, העזתים בפועל מתחילים בשיקום, ואין ניסיון אמיתי להכניע ולהשמיד את חמאס.
אז במקום מלחמה זוחלת שפוגעת בנו כלכלית ודיפלומטית, אני מעדיף שנסיים אותה כדי להחזיר את החטופים, להחליף את הממשלה ושנתחיל לשקם את הכלכלה והצבא למלחמה הבאה שתגיע גם אם תהיה עסקה וגם אם לא.

אם הממשלה תתאפס על עצמה ונתחיל לפעול ברצינות להשמדת חמאס כארגון שלטון, מצוין.
מאחר וזה לא יקרה כי כולם שם פופוליסטים כושלים אחד אחד, עדיף לסיים את הפארסה הזו.

השמדת חמאס היא מטרה חשובה מאוד, אבל היא לא הכי חשובה, צריך לכוון לראש הנחש. אסור לנו לשרוף את כל המשאבים שלנו במלחמה הנוכחית.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 09 ספטמבר 2024, 08:38

איזה משאבים אתה שורף כרגע בעזה, שיכולים לשמש אותך מול איראן? יש לך בעיקר חיילים בשטח, מעט מאוד תקיפות מהאוויר.
ואני לא מסכים לגבי מה שקורה שם, אנחנו בשלב שמנסים עדיין להשתמש בפינצטה כי רוצים להציל חטופים ויש מו״מ… אבל המלחמה לא נגמרה, ואסור לסיים אותה ואת הנוכחות של צה״ל שעלתה לנו במאות חיילים. חמאס בשלטון - צה״ל צריך להישאר.

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 09 ספטמבר 2024, 08:49

Laskin כתב:איזה משאבים אתה שורף כרגע בעזה, שיכולים לשמש אותך מול איראן? יש לך בעיקר חיילים בשטח, מעט מאוד תקיפות מהאוויר.
ואני לא מסכים לגבי מה שקורה שם, אנחנו בשלב שמנסים עדיין להשתמש בפינצטה כי רוצים להציל חטופים ויש מו״מ… אבל המלחמה לא נגמרה, ואסור לסיים אותה ואת הנוכחות של צה״ל שעלתה לנו במאות חיילים. חמאס בשלטון - צה״ל צריך להישאר.

קודם כל החיילים עצמם.
אצלי בעבודה יש מילואימניק לוחם שנמצא עכשיו בסבב הרביעי שלו, כבר קרוב ל-8 חודשים. הוא לא חריג.
זאת שחיקה מטורפת וככל שיש יותר סבבים כך יותר עומס נופל על פחות אנשים.

הדבר השני זה החימושים עצמם, לא סתם יש דיבור על כלכלת חימושים. זה לא משהו יחודי רק לישראל ויש סיבה שגם רוסיה ואוקראינה מחפשות חימושים בנרות.

והדבר השלישי וכנראה זה שנרגיש יותר מכל ביומיום - הכלכלה.
אנחנו בבור תקציבי עצום. כרגע זה עוד לא מורגש כי הכל על הלוואות וחובות, אבל תוך זמן קצר נתחיל להחזיר אותם, וזה יכאב למדינה ולנו בכיס.

לגבי ה"פינצטה", מה השתנה עכשיו מלפני חודש וחצי כשעוד היו כוחות בחאן יונס? נגמרו המטרות?
שוב, אם רוצים להישאר ברצועה עד שחמאס ירד מהשלטון, אני בעד, אבל צריך לפעול בכל החזיתות בכל הכוח.
אתה מרוצה מכך שהממשלה לא מנסה לפרק את אונר"א ולא מנסה להפעיל לחץ כלכלי על חמאס?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 09 ספטמבר 2024, 09:57

החיילים עצמם? למה, צריך חי״רניקים בתקיפות באיראן?
גם טנקים לא צריך…. מה שצריך מול איראן זה מטוסים ובתקווה גם צוללות.
אם אתה מדבר על לבנון וסוריה זה משהו אחר, אבל דיברת על ראש הנחש וזה איראן.

כל מה שאמרת מתגמד לגמרי מול האפשרות, והיא בהחלט אפשרית עם עוד קצת נחישות ועקביות - לחסל את חמאס בעזה, ולהחליף בישות אחרת או פיקוח בינ״ל או משהו. זה אפשרי.

ולא, אני לא מרוצה מההתקדמות, אבל אני כן חושב שיש שיקולים של הצבא ולא רק של הממשלה, ויש לי סבלנות. החטופים לא צריכים להכריע את תוצאות המלחמה.

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 09 ספטמבר 2024, 11:56

Laskin כתב:החיילים עצמם? למה, צריך חי״רניקים בתקיפות באיראן?
גם טנקים לא צריך…. מה שצריך מול איראן זה מטוסים ובתקווה גם צוללות.
אם אתה מדבר על לבנון וסוריה זה משהו אחר, אבל דיברת על ראש הנחש וזה איראן.

כל מה שאמרת מתגמד לגמרי מול האפשרות, והיא בהחלט אפשרית עם עוד קצת נחישות ועקביות - לחסל את חמאס בעזה, ולהחליף בישות אחרת או פיקוח בינ״ל או משהו. זה אפשרי.

ולא, אני לא מרוצה מההתקדמות, אבל אני כן חושב שיש שיקולים של הצבא ולא רק של הממשלה, ויש לי סבלנות. החטופים לא צריכים להכריע את תוצאות המלחמה.

מלחמה עם איראן בהכרח תגרור מלחמה עם חיזבאללה, זה הולך יד ביד.
ככל הנראה גם ניסיון לאינתיפאדה בשטחים, ויש מצב שגם מלחמה עם ארגונים שיעיים מעיראק דרך סוריה.

מה הקשר בין הלחץ הכלכלי, פירוק אונר"א ושאר אמצעים נוספים לבין הצבא?
הממשלה מראה יופי שהיא יודעת לא להתייחס לבקשות של צה"ל ומערכת הביטחון בכללותה, זה תלוי רק בהחלטה שלה.

אחרי 11 חודשים נגמרה לי הסבלנות לניהול הכושל של המלחמה. לא נגיע להישגים נוספים ככה.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 09 ספטמבר 2024, 12:35

חיזבאללה קיים כי לאיראן, בניגוד לטרור ההפחדות של ערוץ הנוחבות 12, יש יכולת מוגבלת מאוד (להוציא נשק לא קונבנציונלי) לפגוע בישראל ובטח שלנהל מולה מלחמה עצימה לאורך זמן, לכן אסטרטגיית הפרוקסיז נולדה מלכתחילה, בגלל חוסר היכולת הזו.
אין דבר כזה ״התמקדות באיראן״, התגרענות איראנית בשלב הזה היא כבר עובדה מוגמרת, מה שישראל כן יכולה לעשות זה לצמצם באופן ניכר, הן בצפון, והן בדרום, וכמובן על ידי סגירה סוף סוף של הגבול המזרחי עם מדינת האויב ירדן/פלסטין, את היכולת האיראנית להפעיל פרוקסיז סומכי גבול.
כשהזרוע הזו תיקטע, גם הרצון האיראני לבצע פעילות התקפית ישירה מול ישראל יפחת משמעותית בהיעדר משקולת מרתיעה גדולה כמו חיזבאללה, וגם לחמאס היה חלק לא מבוטל באסטרטגיה הזו.

הפרד ומשול, פירוק חמאס הוא שלב הכרחי בדרך לפירוק חיזבאללה אלא אם כן אתה מעוניין להקריב את כל הישגי המלחמה ולהתעלם מכמות הנופלים והנרצחים העצומה בשביל, אולי, 30 איש חיים, ״להתכונן״ לאיזושהי מלחמה עתידית שבוודאות תכלול הפעם את כל הציר כולל חמאס, כי הרי הכרזת כניעה עכשיו והשארת אותו בשלטון וגם האויב לומד ומפיק לקחים והלקח הכי גדול שהוא יפיק מה-7 הוא לא לפעול יותר בנפרד.
או שאתה ממשיך עד הסוף בדרום, כורת את הזרוע הזו סופית, ואז מפנה משאבים להתעסקות בצפון כשרוב הקשב הצבאי מופנה לשם, כשניתן לפרוס את כיפת ברזל בצורה מיטבית כי האיום על הדרום הרבה יותר קטן, וכשאין צורך לדאוג מחזית דרומית (ועם כל הכבוד לדותראקי מתימן ומעיראק, היכולות שלהם מסתכמות גג בהטרדה ולא מעבר, חמאס וחיזבאללה תמיד היו איומי הייחוס העיקריים) שתבער לך כשלכולם ברור שמלחמה כוללת תהיה אירוע בקנה מידה תנ״כי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 ספטמבר 2024, 12:52

swiss-the-engine כתב:מה זה לעשות הפגנה חמאס אתם רעים. בוא אם ה״400״ אלף היו עומדים מול עזה אז בכלל היה פה איחוד ברגע עם ימנים והפגנות כאלו היו יכולות להגיע גם למיליון איש. אם היינו מאוחדים היינו מרסקים את הפרוייקט הפלסטיני אבל יש מי שרואה באנשים עם כיפה יותר אויב מערבים ובנוסף לכל הם האליטה האינטלקטואלית… אצלנו וגם בחול.

Laskin כתב:נדב, אם הם רוצים להסכים לעסקה הזו - הם כנראה לא שונאים אותם מספיק, כי העסקה היא צינור חיים לחמאס. שוב, יתכן ולא באמת הקדישו לזה מספיק מחשבה, וזה גם כן עצוב. אבל כמו שאמרתי - לא מדבר על כל מי שהלך להפגנה אלא לחלק לא מבוטל ממנה, ומהעם שלנו בכלל.

עד כדי כך קשה לעכל את זה שיש אנשים שחושבים להחזיר את החטופים יותר חשוב מלהשמיד את חמאס? הרי ברור שזה או זה או זה ביכולת של הממשלה הנוכחית, מי שמפגין חושב שא' יותר חשוב מב', לא שהוא שונא את ממשלה יותר מחמאס. זה סתם HOT TAKE. אתם מדברים מתוך כעס על המפגינים שעוזרים לאג'נדה של חמאס במקום להתיחס למה שהם אשכרה מפגינים - חטופים יותר חשובים מהשמדת חמאס. אפשר לא להסכים, אבל האנשים האלה רוצים את טובת המדינה, הם רוצים את החטופים חזרה, הם לא סתם אנכריסטים רנדומאלים.

אני אגב חושב שכן יש דרכים לכופף את חמאס לעסקה בלי לסיים את המלחמה, פשוט לממשלה הזאת אין אומץ לספח שטחים ולהשתמש בהם כקלף מיקוח לשחרור חטופים. אני גם חושב שאפשר להגיע לעסקה חלקית, עבור חלק מהחטופים, בתמורה לויתורים קטנים יותר והפסקת אש זמנית כמו בדצמבר. חמאס לא יעשה עסקה עבור כולם, אבל יכול להיות שהוא כן יעשה עסקה עבור חלק. עדיף ציפור אחת ביד מאשר שתיים נרקבות למוות במנהרה.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 ספטמבר 2024, 13:04

Uncle Pey'j כתב:חיזבאללה קיים כי לאיראן, בניגוד לטרור ההפחדות של ערוץ הנוחבות 12, יש יכולת מוגבלת מאוד (להוציא נשק לא קונבנציונלי) לפגוע בישראל ובטח שלנהל מולה מלחמה עצימה לאורך זמן, לכן אסטרטגיית הפרוקסיז נולדה מלכתחילה, בגלל חוסר היכולת הזו.
אין דבר כזה ״התמקדות באיראן״, התגרענות איראנית בשלב הזה היא כבר עובדה מוגמרת, מה שישראל כן יכולה לעשות זה לצמצם באופן ניכר, הן בצפון, והן בדרום, וכמובן על ידי סגירה סוף סוף של הגבול המזרחי עם מדינת האויב ירדן/פלסטין, את היכולת האיראנית להפעיל פרוקסיז סומכי גבול.
כשהזרוע הזו תיקטע, גם הרצון האיראני לבצע פעילות התקפית ישירה מול ישראל יפחת משמעותית בהיעדר משקולת מרתיעה גדולה כמו חיזבאללה, וגם לחמאס היה חלק לא מבוטל באסטרטגיה הזו.

הפרד ומשול, פירוק חמאס הוא שלב הכרחי בדרך לפירוק חיזבאללה אלא אם כן אתה מעוניין להקריב את כל הישגי המלחמה ולהתעלם מכמות הנופלים והנרצחים העצומה בשביל, אולי, 30 איש חיים, ״להתכונן״ לאיזושהי מלחמה עתידית שבוודאות תכלול הפעם את כל הציר כולל חמאס, כי הרי הכרזת כניעה עכשיו והשארת אותו בשלטון וגם האויב לומד ומפיק לקחים והלקח הכי גדול שהוא יפיק מה-7 הוא לא לפעול יותר בנפרד.
או שאתה ממשיך עד הסוף בדרום, כורת את הזרוע הזו סופית, ואז מפנה משאבים להתעסקות בצפון כשרוב הקשב הצבאי מופנה לשם, כשניתן לפרוס את כיפת ברזל בצורה מיטבית כי האיום על הדרום הרבה יותר קטן, וכשאין צורך לדאוג מחזית דרומית (ועם כל הכבוד לדותראקי מתימן ומעיראק, היכולות שלהם מסתכמות גג בהטרדה ולא מעבר, חמאס וחיזבאללה תמיד היו איומי הייחוס העיקריים) שתבער לך כשלכולם ברור שמלחמה כוללת תהיה אירוע בקנה מידה תנ״כי.

יקח לך עוד המון זמן לסיים את חמאס, לכל המוקדם מתישהו ב-2025 אם לא 2026 אם נסתכל הסטורית על חומת מגן, ובעזה אפילו אין לך גוף שולט כמו הרשות הפלסטינית שימלא את הואקום. אתה לא יכול להקריב את הצפון לשלוש שנים, שנה זה כבר בזיון לאומי שאולי ישמיד את כל החבל ארץ הזה לעשורים. אם אתה רוצה לפעול בצפון צריך להתחיל את הפעולה הזאת לפני חודשים. ואני בכלל הייתי אומר שצריך לפעול מול איראן, אבל ביבי לא מפספס הזדמנות לפספס הזדמנות ועצוב שירו עלינו את מתקפת הטילים הבליסטים והקטבמים הכי גדולות בהסטוריה ואיכשהו הכור האיראני וכל תעשית הנפט שלהם לא חטפו מכה בודדת.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 09 ספטמבר 2024, 13:12

כן, קשה לי לעכל את זה שלהחזיר את החטופים חשוב יותר מלחסל את חמאס.
הפעם היה לנו את ה-7 באוקטובר - ה-ה-ה-ה-ה-"תירוץ" לבצע שם את מה שבעולם מכנים כ"פשעי מלחמה", וגם את זה לא ממש מקבלים בשום מקום כי העולם נאצי, אנחנו נאלץ להמתין לעוד "7 באוקטובר" כדי להכנס לשם שוב בעתיד. זה כנראה ובתקווה לא יקרה, ואם כן - אז עוד יותר ברור שלא שווה להמתין לזה. זו השעה. אין אחרת. עכשיו משמידים אותם, ולא מפסיקים עד שזה קורה. מי שלא מבין את זה משחק לידיים של חמאס וכן - זה מאוד מרתיח אותי. למה לעזאזל עשרות החטופים שעדיין בחיים ועוד כמה עשרות גופות שווים את המשך קיום הנאצים רבע שעה מאשקלון? אין מצב. זו לא "טובת המדינה". זה הרגש שלהם שמופעל במקום השכל, ואני בטוח ש-90% מהם לא היו מסכימים לזה באוקטובר, נובמבר או אפילו מרץ. אבל הזכרון קצר... אבוי לנו אם נפעל לפי זכרון קצר במקרה הזה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 ספטמבר 2024, 13:36

אבל שוב, יש מליוני אנשים שחושבים שלהחזיר את החטופים יותר חשוב מלסיים את המלחמה. זאת זכותם, וזה לא "רררקקק לאאא ביביביביביבייב". כלומר, יש בהפגנות הללו אנשי רק לא ביבי, אבל כשיוצאים מאות אלפים לרחוב זה לא זה, הם כאבו את ההוצאה להורג של החטופים והם חושבים שלהחזיר את ה-100 חטופים יותר חשוב מלסיים את המלחמה. זאת לא הדיעה שלך, אבל איך שאתה מציג אותם הוא מטעה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 09 ספטמבר 2024, 13:43

קודם כל ברור שזכותם.
ולא אמרתי שזה רק לא ביבי, אבל לדעתי מתוכם יש מעט מאוד שהיו מחזיקים בדיעה הזו אם ראש הממשלה שהם היו רוצים היה מוביל את המדינה... הסבלנות שלהם הייתה גדולה יותר והזכרון שלהם היה ארוך יותר. גם לי כאב ההוצאה להורג שלהם, מאוד, אבל זה לא משנה דבר, הכעס של רבים מהם באותו הרגע ועדיין - מופנה *בעיקר* לממשלה ולראש הממשלה, במקום לחמאס. רבים מהם מכנים את ראש הממשלה ושריו "רוצחים" על העניין הזה, במקום את חמאס. זה מטריף את השכל ומדרבן את חמאס להוציא עוד ועוד להורג.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 09 ספטמבר 2024, 13:54

זה בסדר, אם עיתונאי המחנה היה ראש הממשלה כל החטופים היו כבר חוזרים מזמן וחמאס שהיה עדיין מובל על ידי סינוואר עיסא דף והנייה ומתוגבר בעוד כמה אלפי מחבלים לסדכ היה כבר מטפטף שוב רקטות לעוטף ושעון החול לעוד 7 באוקטובר היה מתהפך.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 09 ספטמבר 2024, 13:56

DrKeo כתב:

Laskin כתב:נדב, אם הם רוצים להסכים לעסקה הזו - הם כנראה לא שונאים אותם מספיק, כי העסקה היא צינור חיים לחמאס. שוב, יתכן ולא באמת הקדישו לזה מספיק מחשבה, וזה גם כן עצוב. אבל כמו שאמרתי - לא מדבר על כל מי שהלך להפגנה אלא לחלק לא מבוטל ממנה, ומהעם שלנו בכלל.

עד כדי כך קשה לעכל את זה שיש אנשים שחושבים להחזיר את החטופים יותר חשוב מלהשמיד את חמאס? הרי ברור שזה או זה או זה ביכולת של הממשלה הנוכחית, מי שמפגין חושב שא' יותר חשוב מב', לא שהוא שונא את ממשלה יותר מחמאס. זה סתם HOT TAKE. אתם מדברים מתוך כעס על המפגינים שעוזרים לאג'נדה של חמאס במקום להתיחס למה שהם אשכרה מפגינים - חטופים יותר חשובים מהשמדת חמאס. אפשר לא להסכים, אבל האנשים האלה רוצים את טובת המדינה, הם רוצים את החטופים חזרה, הם לא סתם אנכריסטים רנדומאלים.

אני אגב חושב שכן יש דרכים לכופף את חמאס לעסקה בלי לסיים את המלחמה, פשוט לממשלה הזאת אין אומץ לספח שטחים ולהשתמש בהם כקלף מיקוח לשחרור חטופים. אני גם חושב שאפשר להגיע לעסקה חלקית, עבור חלק מהחטופים, בתמורה לויתורים קטנים יותר והפסקת אש זמנית כמו בדצמבר. חמאס לא יעשה עסקה עבור כולם, אבל יכול להיות שהוא כן יעשה עסקה עבור חלק. עדיף ציפור אחת ביד מאשר שתיים נרקבות למוות במנהרה.

לא הבנתי כל כך למה עירבבת בין שתי ההודעות שלנו.

חח אני לא כועס על אף אחד. לא בחרתי כבר עשור פלוס.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 ספטמבר 2024, 14:26

Laskin כתב:קודם כל ברור שזכותם.
ולא אמרתי שזה רק לא ביבי, אבל לדעתי מתוכם יש מעט מאוד שהיו מחזיקים בדיעה הזו אם ראש הממשלה שהם היו רוצים היה מוביל את המדינה... הסבלנות שלהם הייתה גדולה יותר והזכרון שלהם היה ארוך יותר. גם לי כאב ההוצאה להורג שלהם, מאוד, אבל זה לא משנה דבר, הכעס של רבים מהם באותו הרגע ועדיין - מופנה *בעיקר* לממשלה ולראש הממשלה, במקום לחמאס. רבים מהם מכנים את ראש הממשלה ושריו "רוצחים" על העניין הזה, במקום את חמאס. זה מטריף את השכל ומדרבן את חמאס להוציא עוד ועוד להורג.

ההפגנות על ביבי היו לפני חודש וחודשיים וגם שלושה, לא יציאו 200K אנשים לרחוב, יצאו 8000. אנשים יצאו לרחוב בשבוע האחרון כי הם חושבים שלהביא את החטופים יותר חשוב מלסיים את המלחמה. זה הכל. יכול להיות שהם גם שונאים את ביבי, סטטיסטית זה הגיוני כי 60% מהעם לא סובל אותו, וזה כולל גם אחוז לא קטן ממצביעי הימין.

Uncle Pey'j כתב:זה בסדר, אם עיתונאי המחנה היה ראש הממשלה כל החטופים היו כבר חוזרים מזמן וחמאס שהיה עדיין מובל על ידי סינוואר עיסא דף והנייה ומתוגבר בעוד כמה אלפי מחבלים לסדכ היה כבר מטפטף שוב רקטות לעוטף ושעון החול לעוד 7 באוקטובר היה מתהפך.

אולי אם כל אדם אחר היה ראש ממשלה במקום השפן הקטן היו לוקחים את פילדלפי באוקטובר, היו מתחילים מלחמה עם חיזבאללה/איראן, אולי הצפון לא היה מפונה, אולי לא היו מוציאים 90% מהכוחות מעזה בפברואר, אולי היו בונים תוכנית למשטר חדש בעזה..

וכמובן שאולי גם לא. אבל ההתנהלות ב-11 חודשים האחרונים היא כל כך גרועה שאורנג גוטנג היה כנראה מביא תוצאות טובות יותר, אפילו אם הוא שירת במחנה או במטכ"ל.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 09 ספטמבר 2024, 14:45

הסיפור של פילדלפי היה מפחיד אם רק מול מצרים ובנוסף אולי מישהו היה חי בסרט שזה ישאיר פתח ללחץ על מצרים לקבל ״פליטים״. רק בשבת האחרונה היה ביקור היסטורי פעם ראשונה פייס טו פייס ביין סיסי לבין ארדוגן. לא צחוק מה שהולך פה וצהל הוא ממש לא הצבא החזק במזרח התיכון.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 ספטמבר 2024, 15:04

לקחנו את פילדלפי בלילה אחד, אין שום דבר מפחיד בלקחת את פילדלפי, ביחוד אחרי שהיינו כבר 8 חודשים בתוך המלחמה וראינו את רמת ההתנגדות של חמאס. המפחיד היחיד הוא אדון פחדניהו שהפסיק את המלחמה לכמעט 4 חודשים, רק 3 חודשים אחרי שהיא התחילה (באיחור של 3 שבועות כי שוב - פחדניהו). הוא מפחד להכנס לעזה, הוא מפחד להכנס לרפיח, הוא מפחד לקחת את פילדלפי, הוא מפחד ממלחמה עם חיזבאללה, הוא מפחד לתקוף באיראן. הפחדנות שלו נתנה לחיזבאללה לבנות אוהלים/מוצב בתוך שטח ישראל למשך שבועות, הפחדנות שלו נתנה לחיזבאללה לבנות מערך תצפיות על קו הגבול שלנו, הפחדנות שלו נתנה לחזיבאללה לפוצץ מטען בכביש 65 ולפצוע קשה ישראלי, הפחדנות שלו נתנה לחיזבאללה וחמאס לטפס חופשי על הגדרות ולהרוס ציוד צבאי.. למה אתם חושבים שהפכנו ב-2023 להיות הכלבה של המזרח התיכון? הרפורמה המשפטית? המחאות? לא, ההתנהלות של ילדה עם קוקיות מול איראן, חזיבאללה וחמאס. הם עשו מה שבא להם וידעו שהתגובה תהיה הפצצה של דיונות ועכשיו כולם בשוק שכל המזרח התיכון מפציץ אותנו בלי פחד.

פעם אחרונה שהיה לנו ראש ממשלה ששרת במחנה פתחנו במלחמה מול חזבאללה על טיל נ"ט על האמר שהיו בו 5 חיילים ונאסראללה פחד לגעת בנו כמעט שני עשורים (ומן הסתם אני לא מדבר על לפיד). לפני חודש שחטו 12 ילדים בצפון, איפה הם ראשי הממשלה ששרתו במחנה, כי נראה שיש להם יותר ביצים .

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 09 ספטמבר 2024, 15:47

DrKeo כתב:לקחנו את פילדלפי בלילה אחד, אין שום דבר מפחיד בלקחת את פילדלפי, ביחוד אחרי שהיינו כבר 8 חודשים בתוך המלחמה וראינו את רמת ההתנגדות של חמאס. המפחיד היחיד הוא אדון פחדניהו שהפסיק את המלחמה לכמעט 4 חודשים, רק 3 חודשים אחרי שהיא התחילה (באיחור של 3 שבועות כי שוב - פחדניהו). הוא מפחד להכנס לעזה, הוא מפחד להכנס לרפיח, הוא מפחד לקחת את פילדלפי, הוא מפחד ממלחמה עם חיזבאללה, הוא מפחד לתקוף באיראן. הפחדנות שלו נתנה לחיזבאללה לבנות אוהלים/מוצב בתוך שטח ישראל למשך שבועות, הפחדנות שלו נתנה לחיזבאללה לבנות מערך תצפיות על קו הגבול שלנו, הפחדנות שלו נתנה לחזיבאללה לפוצץ מטען בכביש 65 ולפצוע קשה ישראלי, הפחדנות שלו נתנה לחיזבאללה וחמאס לטפס חופשי על הגדרות ולהרוס ציוד צבאי.. למה אתם חושבים שהפכנו ב-2023 להיות הכלבה של המזרח התיכון? הרפורמה המשפטית? המחאות? לא, ההתנהלות של ילדה עם קוקיות מול איראן, חזיבאללה וחמאס. הם עשו מה שבא להם וידעו שהתגובה תהיה הפצצה של דיונות ועכשיו כולם בשוק שכל המזרח התיכון מפציץ אותנו בלי פחד.

פעם אחרונה שהיה לנו ראש ממשלה ששרת במחנה פתחנו במלחמה מול חזבאללה על טיל נ"ט על האמר שהיו בו 5 חיילים ונאסראללה פחד לגעת בנו כמעט שני עשורים (ומן הסתם אני לא מדבר על לפיד). לפני חודש שחטו 12 ילדים בצפון, איפה הם ראשי הממשלה ששרתו במחנה, כי נראה שיש להם יותר ביצים .

ביבי הוא מלך הסטטוס קוו. בכל שנות הכהונה שלו רק הסכמי אברהם היו משהו שקרוב למהלך משנה מציאות, כל השאר היה להנות מהפירות (והקרדיט) של קודמיו.
20 שנה שקט כמעט מוחלט בצפון? תודה לאולמרט. כיפת ברזל (שמקלה עליו לעשות נורמליזציה לאבסורד של 20 שנה טילים על הדרום)? תודה לפרץ. חומת מגן וגדר הביטחון? תודה שרון. ואיפה שהמציאות הזו לא טובה לו? מאשימים את ברק על הנסיגה מלבנון, את שרון על ההתנתקות, רבין על אוסלו, והנחש שבגללו אנחנו כרגע לא בגן עדן. אבל רק מאשימים כמובן, לא מממשים את הכוח והתפקיד כדי לשנות את המציאות הזו לגרסה חיובית יותר.

מדהים שאחרי הכל יש רבים (מאוד!) שעדיין לא התפכחו מהכשפים שלו. ומדהים שאלו שכן, עדיין יצביעו לו "כי מי כבר יכול להחליף אותו? נכון שהוא רע אבל אין לו תחליף" כמו שאומרים.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 09 ספטמבר 2024, 16:20

לא הייתה הסכמה ציבורית לשנות מציאות (לחסל את חמאס או חיזבאללה). הסכמה כזאת דורשת, למרבה הצער, שיקרה אסון, כי הציבור לא מוכן לשלם בדם של מאות חיילים כדי לחסל איום תאורטי. אז זה קרה במלחמת לבנון השנייה במשמרת של אולמרט ובגלי הפיגועים של מלחמת אוסלו בתקופת ברק/שרון. עכשיו זה קורה במשמרת של ביבי. כולם היו נוהגים באופן מאוד דומה באותן סיטואציות. ביבי כן הבין את החשיבות בהעברת הפוקוס אל איראן, משהו שאני לא בטוח עד כמה קודמיו הבינו.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 09 ספטמבר 2024, 16:40

כן נדב שיתקשר לצעוק על קאמלה האריס ש״למדה את המפות״ שהוא שם עליה ועל הבוס שלה זין.
זה הכל סתם ״פחדים״. בעצם למה פחדים, אלה פוביות פרטיות של ביביז.

אתה מצמצם את המציאות באופן פשטני להחריד.
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 ספטמבר 2024, 17:04

InterAl כתב:לא הייתה הסכמה ציבורית לשנות מציאות (לחסל את חמאס או חיזבאללה). הסכמה כזאת דורשת, למרבה הצער, שיקרה אסון, כי הציבור לא מוכן לשלם בדם של מאות חיילים כדי לחסל איום תאורטי. אז זה קרה במלחמת לבנון השנייה במשמרת של אולמרט ובגלי הפיגועים של מלחמת אוסלו בתקופת ברק/שרון. עכשיו זה קורה במשמרת של ביבי. כולם היו נוהגים באופן מאוד דומה באותן סיטואציות. ביבי כן הבין את החשיבות בהעברת הפוקוס אל איראן, משהו שאני לא בטוח עד כמה קודמיו הבינו.

אני לא זוכר אף ראש ממשלה בתקופת חיי שהיה נותן לחיזבאללה לבנות מאהלים בתוך שטח ישראל, או לרצוח 12 ילדים, או לירות את מתקפת הטילים הבליסטים הגדולה בהסטוריה של האנושות על ישראל בלי תגובה. אפילו לא אחד. לא קיימים יותר מדי אנשים שהיו נכנסים לחסל את חמאס ב-2021, אבל יש כמה שהיו עושים את זה ב-2014 (ע"ע בנט או ליברמן) ואני אפילו לא מדבר על להכנס ולחסל את החמאס. אני מדבר על הרתעה, על תגובה משמעותית בשניה שאוייב מרים אצבע.

אין ספק שה-7 באוקטובר יכל לקרות במשמרת של כל ראש ממשלה ב-5 שנים האחרונות כי מה שגרם ל-7 לאוקטובר לא קרה באוקטובר 2023, אבל ביבי מפחד מכל מהלך שינענע את הסירה ואין יותר מכור לשקט וסטטוס קוו ממנו. ובסופו של יום הבן אדם ראש ממשלה 15 שנים, בשורה התחתונה כל מה שקורה פה היום הוא על הראש שלו. מדובר בתוצאה של מדיניות של שנים על גבי שנים, ולא כל דבר יכל להמנע, אבל לא מעט יכל למנע.

swiss-the-engine כתב:כן נדב שיתקשר לצעוק על קאמלה האריס ש״למדה את המפות״ שהוא שם עליה ועל הבוס שלה זין.
זה הכל סתם ״פחדים״. בעצם למה פחדים, אלה פוביות פרטיות של ביביז.

אתה מצמצם את המציאות באופן פשטני להחריד.

ו-7 שבועות אחרי שגברת האריס הגאונה למדה את המפות לקחנו את פילדלפי ופלשנו לרפיח בלי אישור של האמריקאים. אז יכלנו לעשות את זה גם באפריל, או ינואר, או אוקטובר. ואולי אם היה פה מערך חוץ איכותי במקום האשפה שביבי בנה בעשור האחרון היו אשכרה מצליחים להגיע להבנה עם האמריקאים ועושים את זה באישור. והאמת שגם העובדה שרפיח הפכה לאיזה מבצר אחרון שכל העולם שם עליו את העיניים היא תוצאה של האסטרטגיה הכושלת של המלחמה הזאת.

ומה אני אגיד לך סוויס, אם הוא לא עומד בלחצים הבינלאומים, ואני זוכר הרבה ראשי ממשלה ישראלים שצפצפו על הקהילה הבינלאומית כשמשהו היה חשוב להם, כולל ביבי, אז רק מדובר בעוד נקודה נגדו.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 09 ספטמבר 2024, 17:10

תשמע אני לא מבין את הפוזיציוניות הזאת. פשוט ממסך את כל מה שאנשים חושבים.

ההתקפה עלינו התרחשה כי הפלסטינים אויב מר הכי אמיתי שיש וכל מה שקדם להכל הוא תוצאה של כוווולנו. כולנו.
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 ספטמבר 2024, 17:15

swiss-the-engine כתב:תשמע אני לא מבין את הפוזיציוניות הזאת. פשוט ממסך את כל מה שאנשים חושבים.

ההתקפה עלינו התרחשה כי הפלסטינים אויב מר הכי אמיתי שיש וכל מה שקדם להכל הוא תוצאה של כוווולנו. כולנו.

ההתקפה עלינו התרחשה כי הפלסטינים אוייב מר, נכון ב-100%. מהמאה ה-19 ועד היום כל מה שהאוכלוסיה הפלסטינית רוצה זה לראות את כולנו מתים. אבל ההשתתפות של חיזבאללה ב-11 חודשים האחרונים, החותים, העירקים, האיראנים וכל החברים שלהם הם תוצאה ישירה של ביבי, כי הם ידעו שאם הם יתקפו את ישראל אנחנו נבלע את זה ולא נעשה כלום.

מאקטובר עד לפני חודש החותים ירו עלינו טילים בליסטים וקטבמים חופשי לגמרי, היינו ברווזים בשבילם. ואז פוצצנו להם את נמל ועוד כמה מטרות במתקפה גדולה, והופ, פתאום החותים כבר לא תוקפים אותנו. אז למה לא פוצצנו להם את נמל באוקטובר? למה חיכינו 10 חודשים? האיראנים והמליציות שלהם מבינים רק כוח, ברגע שהם רואים כוח הם סותמים את הפה ולא מעיזים להתקיף. זה עבד עם חיזבאללה ב-2006, זה עבד עם החותים לפני כמה שבועות. אם היינו מגיבים לחיזבאללה על הפיגוע, האוהלים, המצלמות, הפגיעה בגדר וכו' כמו שצריך אז כנראה שלא היית רואה את חיזבאללה מצטרפת ב-8 באוקטובר.

אם ביבי היה מגיב ביד תקיפה בכל פעם שאוייב מפר את הריבונות הישראלית, המצב היה שונה. אבל ביבי אף פעם לא מגיב, הוא תמיד רוצה שקט, זה טוב לקואליציה ומה שיהיה עוד שנתיים על הזין.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 09 ספטמבר 2024, 17:30

אפשר בקלות לדמיין עוד סיבות למה עד עכשיו לא חטפנו משהו מהחותים. בוא נגיד את זה ככה… בהתקפה הבאה שתקרה מהם אז תגיד ישר ״אה זה בעצם לא שינה כלום המתקפה של ישראל״ או שתחפש סיבות אחרות למה בכל זאת צדקת כל הזמן?

וכמובן שניתן לדמיין המון סיבות למה לקח לנו זמן להתקיף בפאקינג תימן בלי לרדד את השיח ל״ביבי הפחדן״.

ושום דבר לא ״עבד״ עם חיזבאללה ב2006. הם biding their time ושום דבר שעשית לא שינה את זה. מותר לי רק לקוות שבאמת הצלחנו במשך השנים לעצור כמעט הרמטית משלוחי נשק ברמה גבוהה.

באמת אנחנו שנינו באותו גיל ואני לא מבין את הריוויזיוניזם ההיסטורי הזה. זה תופס על שרון גם ורבין וכל כך הרבה ״ראשים״ של המדינה.
מזכיר לי את הקטע הזה של בגין ״הפאשיסט״ בחייו לעומת מה שהוא זכור כיום.
Benjamin Franklin

חזור אל “פורום OT”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 4 אורחים