המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot
swiss-the-engine כתב:איפה אמרתי שאי אפשר לתקוף? אפשר גם לתקוף עם טיל בליסטי עם אטום שמתפרק ל8 חלקים. מה הקשר בדיוק? אכן ״אפשר״ לתקוף אם אני צריך לאשר את האימרה הזאת על מנת שלא נחשוב שאני טוען אחרת.
אתה שם יותר מידי משקל על האימרה הקטנה הזאת מנסראללה. לא פוחדים ולא פחדו ממך ולא פתרת כלום והאמריקאים קיפלו אותך ציק צ׳ק.
הפלסטינים עצמם הגיעו להבנה שפיגועי התאבדות עם אבידות בבתי קפה לא משרת את המטרה שלהם. זה לא לומר שאין קשר בכלל למה שישראל עשתה. בסוף אבל זה הכל עניין של רצון שלהם. עכשיו חזרו לקרוא לפיגועי התאבדות ובינתיים היה מזל אחושילינג בתל אביב ואנחנו עוד נראה את הפיגוע הרע בסבירות גבוהה. זה ״שניתן להם עוד יותר בראש״ לא יוריד את הרצון לפיגוע התאבדות.
swiss-the-engine כתב:אגב לבנון עם כל הכבוד לבאסה הלאומית שלנו אנחנו כותשים את אבא שלהם בכמה סדרי גודל ממה שהם ״כותשים״ אותנו. נותר לי לקוות שברגע האמת כל הכתישה הזאת תוכיח את עצמה ואני בוחר להיות אופטימי כי אני לא בקבינט.
עריכה: עוד משהו על חיזבאללה… שוב… לא יודע מה יכל להיות ביקום אחר אבל לפחות אני יכול לראות פרוקסי כמו חותים ואיפשהו לומר לעצמי שבלי ההתקפות של צה״ל בכל השנים את ההברחות בצורות שונות ומשונות אז בהחלט הטיסנים המצחיקים של חיזבאללה היו יכולים להיות דברים הרבה יותר רציניים.
swiss-the-engine כתב:שלומיקס אני חושב שאנחנו לא פועלים נכון. אני לא מאשים את הממשלה. אמרתי אני מאשים את כולנו בגדול.
טוב נדב רשמתי שמבחינתי בהחלט הגיוני לחשוב שההפגנה יכולה להיות מופנת כלפי הפלסטינים האויבים שלנו. אני בספק שאשכנע אותך לגבי הסיבות לשקט המדומיין של הזמנים האחרונים.
swiss-the-engine כתב:אם יש לך דעות נורא נחרצות בנושאים המדוברים אז תוכל להרחיב על מה היה צריך לעשות לפני הפלישה של העזתים?
swiss-the-engine כתב:הפגנה נגד הפלסטינים לא חמאס. כמו כל הפגנה הנקודה היא המסר שזה מעביר.
swiss-the-engine כתב:לגבי מה שרשמת עם ליברמן זה בערך כלום. איך היית ״מפיל את החמאס״? אנחש שאתה גם החלק של העם שאומר כל הזמן חמאס ולא ״פלסטינים״. איך היית מביא להפלה של החמאס? להביא לינק לפוליטיקאי עם ססמאות זה שווה ערך למינוס שיח מתקדם.
swiss-the-engine כתב:להשמיד את חמאס היא ככל הנראה ססמה שאין מאחוריה הרבה.
טוב אבל סבבה כתבת עוד שנתיים מסיימים.מכיוון שאנחנו כבר בתוך זה אז מקווה לפחות שנשאר שם שנתיים ונראה אם ״הפלנו״ את חמאס. אני כמובן בטוח במאה אחוז הרמטי שלא.
Laskin כתב:לא, צריך להמתין שהם יפגעו במטוס מלא נוסעים לפני המראה או יורידו בניין... ואז... נפוצץ איזה מפעל או מאגר נפט.
מביך.
והבנתי שחץ 2 פספס יירוט. לא סימן טוב. וזה הרבה כסף.
יש לתימנים האלה הצלחות מפתיעות כנגד ההגנות שלנו באיזור המרכז.
idan כתב:שני הסנט שלי לגבי מה שדובר כאן על התוכנית "לחסל" את החמאס ומהי (משעמם לי).
בגדול צה"ל בחר באסטרטגיה שנויה במחלוקת של פשיטות. יש עליה הרבה ביקורת, בעיקר מימין שרוצה כיבוש מלא (אגב מלחמה כלכלית של שלומיקס - זה הצבא שבינתיים מתנגד בתוקף להשתלטות על הסחורות, לא הממשלה, ויש לו נימוקים טובים), אבל אני חושב שהיא די אפקטיבית וחכמה לסוג האתגר בעזה והאיום במערכה רחבה יותר שמרחף מעלינו. כל עוד מתמידים כמובן. כלומר אפשר לכבוש את הרצועה כולה, אבל זה דורש סד"כ גדול בשביל לתחזק את זה. סד"כ גדול של מילואים עולה כסף. אבל בשביל לנהל מלחמה רציפה לאורך שנים צריך כלכלה מתפקדת. כלומר לדאוג שלא תהיה פגיעה קשה מידי במשק בשביל לשמר את היכולת לתחזק מלחמה לאורך זמן וגם לא להעמיס יותר מידי על המילואים בשביל לשמור עליהם רעננים יחסית. כל זה כאמור חשוב כפליים כאשר יש פוטנציאל למלחמה גדולה הרבה יותר. אולי אם לא היו הורגים בשיטתיות את צבא היבשה והיו לנו עוד 5 אוגדות היינו יכולים לעשות דברים אחרת, אבל סה"כ יש כאן לא מעט הגיון, גם אם למבקרים יש כמה טיעונים טובים. בכל מקרה, בסוף מבחן התוצאה יקבע.
This is happening today. https://t.co/3ZtyGd4pwn
— Cliff Bleszinski (@therealcliffyb) June 6, 2015
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 9 אורחים