נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

מוסיקה, סרטים, סדרות, ספרים וכל נושא שיחה רנדומאלי אחר שתרצו

המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

הודעהעל ידי DrKeo » 09 ספטמבר 2024, 17:44

אם אתה לא מסוגל לתקוף בתימן, אתה לא מסוגל לתקוף באיראן, אתה אשכרה מאמין לעצמך כשאתה אומר שאתה לא מסוגל לתקוף במדינה שנמצאת במרחק כמו איראן? אבל זה לא המצב וגם אתה יודע את זה. החותים לא הורתעו לעד, אבל אם בקטבמ הבא תפוצץ להם עוד מתקן אסטרטגי גדול אז המסר בסוף יעבור. אני לא מבין, אתה מכחיש שאסטרטגית להכות בהם חזק עובדת במזרח התיכון? ברור שהיא עובדת.

לא ברור על איזה ריוויזיוניזם אתה מדבר, חיזבאללה ב-2007 פחדו, הם אמרו את זה מפורשות בתקשורת. אף אחד לא "קונה זמן" ואז מחכה 17 שנים, היה שקט בצפון יותר מעשור כי חיזבאללה פשוט פחדו, נקודה. ואז התחילו לבדוק אותך, לאט לאט בדקו אותך. קצת נ"ט בצפון על חיילים, פיגוע בצומת בתוך ישראל, אוהלים על שטח ישראל וכך הלאה. ומה הייתה התגובה? לא הייתה. ככה אתה מדגים למזרח התיכון שאתה אפס, וכשאתה אפס כולם יורים עליך. ממש ראו את ההדרדרות מול חיזבאללה לאורך 2023 עד המתקפה הגדולה באוקטובר, זה לא היה משום מקום, זה נבנה עם הזמן.

ב-2009 ביבי ירש בום כלכלי בזכות המהלכים שלו כשר אוצר ב-2003 ושל אולמרט אחריו, שקט בגדה בזכות הגדר ומבצע חומת מגן, עזה שבה חמאס בקושי מגיע לאשדוד או ב"ש ושקט בצפון כי חיזבאללה זחל חזרה לחור שלו אחרי המכה שהוא חטף בלבנון השניה. ג'רביל יכל להיות ראש ממשלה באותן שנים ולהנות מהכלכלה והביטחון שהמהלכים של 2001-2006 ספקו. אז אסטרטגית הכלום ושום דבר של ביבי עבדה בהתחלה, כי שום דבר לא אתגר אותה.

אבל בשניה שהאתגרים התחילו, הכל מתמוטט כמו מגדל קלפים. אסטרטגית כלום ושום דבר, כל היום סטטוס קוו בכל הכוח, עובדת רק כשהתנאים סביבך שקטים ונחמדים. אבל בשניה שגורם חיצוני מרים את הראש, אם זה הריבית או מגיפה או הזרועות של התמנון האיראני, החוסר אסטרטגיה של ביבי נחשפת במערומיה. אנחנו במצב שאנחנו היום כי 15 שנים לא מקדמים פה כלום, פשוט מתקיימים וסומכים על האוייבים שלנו וההייטק כדי לשרוד.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 09 ספטמבר 2024, 17:56

איפה אמרתי שאי אפשר לתקוף? אפשר גם לתקוף עם טיל בליסטי עם אטום שמתפרק ל8 חלקים. מה הקשר בדיוק? אכן ״אפשר״ לתקוף אם אני צריך לאשר את האימרה הזאת על מנת שלא נחשוב שאני טוען אחרת.

אתה שם יותר מידי משקל על האימרה הקטנה הזאת מנסראללה. לא פוחדים ולא פחדו ממך ולא פתרת כלום והאמריקאים קיפלו אותך ציק צ׳ק.

הפלסטינים עצמם הגיעו להבנה שפיגועי התאבדות עם אבידות בבתי קפה לא משרת את המטרה שלהם. זה לא לומר שאין קשר בכלל למה שישראל עשתה. בסוף אבל זה הכל עניין של רצון שלהם. עכשיו חזרו לקרוא לפיגועי התאבדות ובינתיים היה מזל אחושילינג בתל אביב ואנחנו עוד נראה את הפיגוע הרע בסבירות גבוהה. זה ״שניתן להם עוד יותר בראש״ לא יוריד את הרצון לפיגוע התאבדות.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 09 ספטמבר 2024, 18:02

אגב לבנון עם כל הכבוד לבאסה הלאומית שלנו אנחנו כותשים את אבא שלהם בכמה סדרי גודל ממה שהם ״כותשים״ אותנו. נותר לי לקוות שברגע האמת כל הכתישה הזאת תוכיח את עצמה ואני בוחר להיות אופטימי כי אני לא בקבינט.

עריכה: עוד משהו על חיזבאללה… שוב… לא יודע מה יכל להיות ביקום אחר אבל לפחות אני יכול לראות פרוקסי כמו חותים ואיפשהו לומר לעצמי שבלי ההתקפות של צה״ל בכל השנים את ההברחות בצורות שונות ומשונות אז בהחלט הטיסנים המצחיקים של חיזבאללה היו יכולים להיות דברים הרבה יותר רציניים.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 09 ספטמבר 2024, 18:15

אני לא מבין סוויס, אתה באמת חושב שההתנהלות של הממשלה מאז האסון סבירה?

נניח בצד את השאלה של עסקה או לא. ניהול המלחמה, התקציב והעורף טובים בעינייך?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 ספטמבר 2024, 18:18

swiss-the-engine כתב:איפה אמרתי שאי אפשר לתקוף? אפשר גם לתקוף עם טיל בליסטי עם אטום שמתפרק ל8 חלקים. מה הקשר בדיוק? אכן ״אפשר״ לתקוף אם אני צריך לאשר את האימרה הזאת על מנת שלא נחשוב שאני טוען אחרת.

אתה שם יותר מידי משקל על האימרה הקטנה הזאת מנסראללה. לא פוחדים ולא פחדו ממך ולא פתרת כלום והאמריקאים קיפלו אותך ציק צ׳ק.

הפלסטינים עצמם הגיעו להבנה שפיגועי התאבדות עם אבידות בבתי קפה לא משרת את המטרה שלהם. זה לא לומר שאין קשר בכלל למה שישראל עשתה. בסוף אבל זה הכל עניין של רצון שלהם. עכשיו חזרו לקרוא לפיגועי התאבדות ובינתיים היה מזל אחושילינג בתל אביב ואנחנו עוד נראה את הפיגוע הרע בסבירות גבוהה. זה ״שניתן להם עוד יותר בראש״ לא יוריד את הרצון לפיגוע התאבדות.

האינטיפדה השניה נגמרה כי ניקינו אותה, לא כי הפלסטינים החליטו להיות נדיבים. כמו שאמרת בעצמך על ה-7 באוקטובר, זה 100% שנאה אלינו, אם הם יכולים לתקוף, הם תוקפים. זה אנחנו שבנינו חומה, זה אנחנו שעשינו את חומת מגן, זה מה שהשקיט את השטח. בדיוק כמו שאם מחר נעזוב את עזה אחרי מה שעשינו שם יהיה שקט מעזה לתקופה מסויימת, אם זה 8 חודשים ואם זה 3 שנים. מן הסתם בסוף זה חוזר. ולכן לא משנה באיזו זירה, צריך תמיד להיות מוכן לפעול כדי שזה לא יחזור. אם לא עושים כלום, וזאת האסטרטגיה של ביבי בכל תחום של המדינה, אז בסוף דברים מתפוצצים לך בפנים.

זה מאוד מצער שביבי פחדן, אבל זה המצב. אם הוא לא היה פחדן, הוא היה מקשיב לחלקים בקואליציה שלו ב-2014 שאמרו שצריך לסיים את חמאס בזמן עופרת יצורה במקום לברוח כמו פחדן. ליברמן התפטר בגלל זה, בנט צעק על ביבי בגלל זה, סער רב איתו בגלל זה, ושלושתם צדקו.

swiss-the-engine כתב:אגב לבנון עם כל הכבוד לבאסה הלאומית שלנו אנחנו כותשים את אבא שלהם בכמה סדרי גודל ממה שהם ״כותשים״ אותנו. נותר לי לקוות שברגע האמת כל הכתישה הזאת תוכיח את עצמה ואני בוחר להיות אופטימי כי אני לא בקבינט.

עריכה: עוד משהו על חיזבאללה… שוב… לא יודע מה יכל להיות ביקום אחר אבל לפחות אני יכול לראות פרוקסי כמו חותים ואיפשהו לומר לעצמי שבלי ההתקפות של צה״ל בכל השנים את ההברחות בצורות שונות ומשונות אז בהחלט הטיסנים המצחיקים של חיזבאללה היו יכולים להיות דברים הרבה יותר רציניים.

אבדנו את הגולן והגליל, איך אפשר לראות את זה ככל דבר חוץ מאשר כישלון קולוסאלי. ליטרלי אבדת לראשונה בהסטוריה של מדינת ישראל שטח. המשפחות שגרות שם כבר לא יחזרו, או לפחות רובן כבר לא יחזרו. ב-2024 המערכה נגד חיזבאללה לא תתחיל, ב-2025 תושבי הצפון יגורו במרכז כבר שנתיים ומעטים האנשים שיחזרו לגור בצפון (לפחות רובם). וזה אם יתחילו בכלל מערכה בצפון, כי כמו שזה נראה ביבי מפחד פחד מוות מחיזבאללה ולא יתחיל שם מלחמה אמיתית. איבדנו את הצפון, בשלב הזה הוא אבוד וכבר אי אפשר לעשות שום דבר לגבי זה חוץ מאשר להביא את חיזבאללה מאחורי הליטני או לשמיד אותו כליל. ברור גם לי וגם לך שביבי לא מסוגל להשמיד את חיזבאללה או להזיז אותו מאחורי הליטני. אבדנו את הצפון, לא בצורה מטפורית, זה כישלון קולוסאלי של הממשלה, אחד הבזיונות הכי גדולים בהסטוריה של המדינה. אבל היי, העיקר שחיזבאללה חטפו יותר מאשר אנחנו חטפנו מהם, כאילו יש קונפליקט בהסטוריה של ישראל שהמשפט הזה לא היה נכו לגביו.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 09 ספטמבר 2024, 18:27

שלומיקס אני חושב שאנחנו לא פועלים נכון. אני לא מאשים את הממשלה. אמרתי אני מאשים את כולנו בגדול.

טוב נדב רשמתי שמבחינתי בהחלט הגיוני לחשוב שההפגנה יכולה להיות מופנת כלפי הפלסטינים האויבים שלנו. אני בספק שאשכנע אותך לגבי הסיבות לשקט המדומיין של הזמנים האחרונים.

אם יש לך דעות נורא נחרצות בנושאים המדוברים אז תוכל להרחיב על מה היה צריך לעשות לפני הפלישה של העזתים?
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 ספטמבר 2024, 18:32

swiss-the-engine כתב:שלומיקס אני חושב שאנחנו לא פועלים נכון. אני לא מאשים את הממשלה. אמרתי אני מאשים את כולנו בגדול.

טוב נדב רשמתי שמבחינתי בהחלט הגיוני לחשוב שההפגנה יכולה להיות מופנת כלפי הפלסטינים האויבים שלנו. אני בספק שאשכנע אותך לגבי הסיבות לשקט המדומיין של הזמנים האחרונים.

מה זה הפגנה נגד חמאס? הם אפילו לא נמצאים במדינה, על מי אתה משפיע בדיוק? האנשים שברחוב עכשיו רוצים להשפיע על הממשלה לעשות עסקת חטופים על פני המשך המלחמה, מול מי הם אמורים להפגין, המנהרה של סינואר? הממשלה יכולה לבחור בעסקת חטופים במקום להמשיך את הלחימה בחמאס, המפגינים רוצים שהם יעשו את זה. זה כזה פשוט, למה הכל צריך להיות קונספרציה?
swiss-the-engine כתב:אם יש לך דעות נורא נחרצות בנושאים המדוברים אז תוכל להרחיב על מה היה צריך לעשות לפני הפלישה של העזתים?

היה צריך להפיל את חמאס ב-2014, כמו שליברמן, בנט וסער דרשו וליברמן אפילו התפטר ופירק את האיחוד עם הליכוד בגלל זה.

ובבקשה לא להגיד שזה לא היה מהלך פופולרי, כי ביבי עשה קמפיין על זה בבחירות 2009 וזכה, כלומר העם ליטרלי הצביע להפלת החמאס בקלפי. ואפילו פאקינג בן כספית תמך בזה ב-2014:
https://www.globes.co.il/news/article.a ... 1000966401

ואפילו בשיא המבצע עצמו כשחיילים התחילו ליפול והדיעה בעם התערערה, העם עדין היה 50-50 על להשמיד את החמאס:
https://www.mako.co.il/news-military/se ... 741004.htm

מה היה צריך לעשות ב-6 באוקטובר? זה היה כבר אבוד.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 09 ספטמבר 2024, 18:40

הפגנה נגד הפלסטינים לא חמאס. כמו כל הפגנה הנקודה היא המסר שזה מעביר.

לגבי מה שרשמת עם ליברמן זה בערך כלום. איך היית ״מפיל את החמאס״? אנחש שאתה גם החלק של העם שאומר כל הזמן חמאס ולא ״פלסטינים״. איך היית מביא להפלה של החמאס? להביא לינק לפוליטיקאי עם ססמאות זה שווה ערך למינוס שיח מתקדם.
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 ספטמבר 2024, 18:44

swiss-the-engine כתב:הפגנה נגד הפלסטינים לא חמאס. כמו כל הפגנה הנקודה היא המסר שזה מעביר.

שוב, הם מפגינים כדי לגרום לממשלה לעשות עסקה שמפסיקה את המלחמה ומחזירה את חטופים. הפגנה כזאת עושים מול הממשלה, לא מול אף אחד אחר. הם דורשים משהו מהממשלה, מול מי הם יפגינו? החתולים הסמוראים?

swiss-the-engine כתב:לגבי מה שרשמת עם ליברמן זה בערך כלום. איך היית ״מפיל את החמאס״? אנחש שאתה גם החלק של העם שאומר כל הזמן חמאס ולא ״פלסטינים״. איך היית מביא להפלה של החמאס? להביא לינק לפוליטיקאי עם ססמאות זה שווה ערך למינוס שיח מתקדם.

איך הייתי "מפיל את חמאס"? השנה הייתה 2014, כולם תמכו בהפלת החמאס, כולל העם וכולל עיתונאים שמאלנים כמו בן כספית. רק דפקטים סטייל מירב מיכאלי התנגדו, ההתנגדות הייתה מאוד קלה והיה גב מלא מהעם והתקשורת להשמיד את חמאס.

איך משמידים את חמאס? בול כמו שאתה משמיד אותו עכשיו, אן אתה חושב שבפעולה צבאית אי אפשר להשמיד את חמאס אז למה אתה תומך בפעולה עכשיו בעזה. ההבדל העיקרי בין הפעולה ב-2024 לאחת שהייתה יכולה להיות ב-2015 הוא שאז לא היה לחמאס מליארדים בבנק, לא היה לו נשק איראני, הצבא שלו היה קטן משמעותית שעדין לא אומן על ידי איראן, הוא לא החזיק ב100 חטופים והיו לו 2 מנהרות ו-3.5 רקטות. ב-2014 היית יכול לעשות בחודשיים את מה שיקח לך עכשיו שנתיים.

עכשיו אני אגיד לך לא לעשות ריוויזיה להסטוריה, ב-2014 הייתה תמיכה מהעם להשמדת חמאס, הייתה תמיכה מהעיתונות, הייתה תמיכה מ(רוב)הקואליציה והחמאס היה שום כלום לעומת היום. כל מה שהיה צריך זה טיפה מיץ אומץ. תקרא את הכתבה של בן כספית שהבאתי, פאקינג בן כספית השמאלני, תקרא אותה ותזכר קצת ב-2014.

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 09 ספטמבר 2024, 18:46

מה זה הפגנה נגד פלסטינים?
זה מטופש, מה המטרה של הפגנה כזו? האם היא בכלל תצליח לממש אותה? התשובה היא לא.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 09 ספטמבר 2024, 18:51

נדב לדעתי הרוב המוחלט של איך שהדברים מוצגים זה שניתן לעשות להוציא חטופים ואז אחרי זה לעשות מה שרוצים לעשות. לדעתי אתה ממש לא מייצג בצורה נכונה את ההפגנות.

לגבי 2014… היי אני חושב שהיה תמיכה בכם בהרבה נקודות לכל מיני ססמאות… יש תמיכה בעם (כל עם בערך) לכל מיני ססמאות פופוליסטיות.

כרגע אנחנו לא מנצחים כלום אנחנו רק מתחפרים. או רגע אשאל אחרת… אז עכשיו מצליחים למחוק את חמאס? כלומר ״מצליחים״ במטרה הזאת?

שלומיקס הפגנה ״נגד הפלסטינים״ זה הפגנה על כך שלא מתקפלים מול האויבים המרים שיש לנו על האדמה הזאת. שם לב (אני די בטוח) שלא אמרתי שצריך הפגנה כזאת. רק אומר שבהחלט אפשרי לעשות עוד הפגנות חוץ מכניעה לכניעה לאויב.
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 ספטמבר 2024, 18:57

עכשיו נצליח לנצח את חמאס, אבל זה יקח שנתיים. ב-2014 כשהם היו חצי בגודל, בלי מנהרות, בלי חטופים, בלי נשק מתקדם, ובלי אימון איראני היינו עושים את זה בכלום זמן.

אני לא בדיוק מבין מה סיסמה פה, עושים סקר ששואלים בו האם אתה תומך בלסיים את המבצע בסיום הריסת המנהרות או בסיום השמדת חמאס וחצי מהעונים אומרים בסיום השמדת חמאס. איך זה סיסמה? זה סקר, הסקר אומר שחצי מהעם רוצה ללכת עד הסוף. וכנ"ל הפוליטיקאים וכנ"ל הדיעה הרווחת בתקשורת. אז מה סיסמה בזה, אם יש לך את הגב של העם, הגב של רוב הקואליציה (ובסוף כל הקואליציה אם הייתה הוא היה מחליט ללכת על זה), הגב של התקשורת.. אז איך זה סיסמה?

כלומר, אלה אם אתה מתכוון שלהשמיד את חמאס זאת סיסמה, בכלליות, גם היום?

ובנוגע להפגנות, הם אומרים להביא את החטופים הביתה היום. זה מה שהפגנות עושות, מפעילות לחץ כדי לגרום לממשלה לעשות מה שההפגנה מבקשת. זה לא שונה מכל הפגנה אחרת, זאת עוד אחת ההפגנות הממוקדות כי יש להם דרישה ספציפית מהממשלה. והרי זה לא נכון שהממשלה לא יכולה להביא את החטופים, הם פשוט לא רוצים לוותר על דברים מסויימים.

וזה לא שאני בצד של המפגינים, כן? אני בעד להשמיד את חמאס עד אבק. אני גם חושב שיש פיתרונות יצירתיים כדי כן להביא חטופים הביתה, לפחות את חלקם. אבל מאוד ברור לי שההפגנות דורשות הבאה של החטופים הביתה, והיא מופנת לממשלה כי זה הגורם היחיד שההפגנות יכולות להשפיע עליו. וכן, יש שם גם שלטים של ביבי בוגד ולא יודע מה, הרי אותם 8000 מפגינים שיוצאים נגד ביבי כבר עשור נמצאים גם בתוך ה-200K שיצאו במטרה להחזיר את החטופים.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 09 ספטמבר 2024, 19:12

להשמיד את חמאס היא ככל הנראה ססמה שאין מאחוריה הרבה.

טוב אבל סבבה כתבת עוד שנתיים מסיימים.מכיוון שאנחנו כבר בתוך זה אז מקווה לפחות שנשאר שם שנתיים ונראה אם ״הפלנו״ את חמאס. אני כמובן בטוח במאה אחוז הרמטי שלא.
Benjamin Franklin

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 09 ספטמבר 2024, 20:07

אתה לא צריך מאה אחוז
אתה צריך להשמיד מספיק ממנו כדי שלא יהיה לו כח להלך אימים על האזרחים וכל גוף אחד שייכנס לשם במקומו ויישלוט.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 ספטמבר 2024, 20:58

swiss-the-engine כתב:להשמיד את חמאס היא ככל הנראה ססמה שאין מאחוריה הרבה.

טוב אבל סבבה כתבת עוד שנתיים מסיימים.מכיוון שאנחנו כבר בתוך זה אז מקווה לפחות שנשאר שם שנתיים ונראה אם ״הפלנו״ את חמאס. אני כמובן בטוח במאה אחוז הרמטי שלא.

חמאס זה כמו הנאצים. במלחמת עולם שניה לא השמדנו את הנאצים, נאצים יש גם היום במדינות מערביות כמו צרפת וארה״ב ובטח שהאידיאולוגיה הנאצית לא הושמדה. אבל בהחלט השמדנו את הריך השלישי.

יהיה חמאס גם ב-2026, גם בעזה וגם בגדה. אבל הוא צריך להיות אידיאולוגיה, לא ריבון עם גופים ממשלתיים, צבא סדור וארסנאל אדיר.

הבעיה העיקרית היא שלא שמו תוכנית סדורה על השולחן כי כמו כל שאר התחומים שהממשלה מתעסקת בהם השיטה היא ״יהיה בסדר״ ו-11 חודשים לתחיל הלחימה ועדין לא ברור מי ישלוט שם. את גרמניה חלקו לאזורים וכל מדינה החלה באזור שבאחריותה תוכנית די-רדיקליזציה כדי להפטר מהוירוס הנאצי; ארה"ב עשתה משהו דומה ביפן. העדיפות מס'1 בעזה אחרי המהלך הצבאי והשתת שלטון חדש צריכה להיות תוכנית די-רדיקליזציה לעזתים והיא צריכה לכלול איסור של אונר"א ושימוש בגוף לימודים אחר, בתקווה משהו בסגנון התוכניות הלימוד החדשות של סעודיה, אולי אפילו על ידי ארגון בחסות סעודיה.

צבאית אנחנו עושים מה שצריך, מדינית אנחנו כושלים בגדול.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 13 ספטמבר 2024, 11:30

שני הסנט שלי לגבי מה שדובר כאן על התוכנית "לחסל" את החמאס ומהי (משעמם לי).

בגדול צה"ל בחר באסטרטגיה שנויה במחלוקת של פשיטות. יש עליה הרבה ביקורת, בעיקר מימין שרוצה כיבוש מלא (אגב מלחמה כלכלית של שלומיקס - זה הצבא שבינתיים מתנגד בתוקף להשתלטות על הסחורות, לא הממשלה, ויש לו נימוקים טובים), אבל אני חושב שהיא די אפקטיבית וחכמה לסוג האתגר בעזה והאיום במערכה רחבה יותר שמרחף מעלינו. כל עוד מתמידים כמובן. כלומר אפשר לכבוש את הרצועה כולה, אבל זה דורש סד"כ גדול בשביל לתחזק את זה. סד"כ גדול של מילואים עולה כסף. אבל בשביל לנהל מלחמה רציפה לאורך שנים צריך כלכלה מתפקדת. כלומר לדאוג שלא תהיה פגיעה קשה מידי במשק בשביל לשמר את היכולת לתחזק מלחמה לאורך זמן וגם לא להעמיס יותר מידי על המילואים בשביל לשמור עליהם רעננים יחסית. כל זה כאמור חשוב כפליים כאשר יש פוטנציאל למלחמה גדולה הרבה יותר. אולי אם לא היו הורגים בשיטתיות את צבא היבשה והיו לנו עוד 5 אוגדות היינו יכולים לעשות דברים אחרת, אבל סה"כ יש כאן לא מעט הגיון, גם אם למבקרים יש כמה טיעונים טובים. בכל מקרה, בסוף מבחן התוצאה יקבע.

אז יש מי שמציג את העובדה שאנחנו חוזרים לאותם מקומות שוב ושוב כעדות לחוסר תוחלת של האסטרטגיה. אבל התו"ל אומר שאתה נכנס למקום מסוים, משמיד את התשתיות והנכסים של האויב, דופק מסגרות פו"ש, הורג מחבלים וכו'. חלקם, אולי רובם יברח (או יסוג טקטית, תלוי את מי שואלים) ולא ילחם בנו. ולכן כאשר אנחנו מסיימים את העבודה הם חוזרים למקומות האלה, מתארגנים מחדש ומנסים לשקם את המערכים שלהם. ואז אנחנו חוזרים שוב ושוב ושוב, רק שבכל פעם אנחנו נתקלים באויב מוחלש יותר, והיתרון שלנו עליו רק גודל.

בנוסף, אחרי כל כניסה ויציאה: מחבלים חוזרים, שזה אומר - מודיעין. מאיפה הם באו, לאן הם הולכים, אלא סוג הדברים שאתה לומד. זה בדר"כ נגמר בחימוש מדוייק על הראש שלהם. יש גם בונוס של התשה כללית של האוכלוסייה בכל פעם שמתזזים אותם לפני כניסה למרחב כזה או אחר. אין לי באמת יכולת לדעת אבל ההנחה היא שהאויב מותש, עם מוראל ירוד, עם מחסור בתחמושת ונשק, איבד כחצי מהחברים שלו ואולי גם כמה בני משפחה, וסביר להניח שהם גם לא אכלו ארוחה טובה כבר לא מעט זמן. זו לא אותה רמת קושי של תחילת המלחמה, ובגלל זה בין היתר, טפו טפו, יש לנו פחות אבדות בסיבובים חוזרים. ולכן כל פעם שמדברים במן איזו ייאוש על מחבלים שחזרו לפה או לשם אני לא ממש מבין את האירוע, כי זה בדיוק מה שאנחנו רוצים שיקרה, שיוציאו את הראש שלהם מהמחילה. ונכון, גם המילואים של צה"ל נשחקים, אבל חלקם זוכים לחודשים של מנוחה בבית בין סבב לסבב וגם התנאים שלהם בעזה יותר טובים.

הבעיה שלי זה שלא מעט זמן הייתה אוגדה פנויה, אבל לא השתמשו בה. יש מקומות ברצועה שאנחנו יודעים שיש בהם תשתיות והתארגנויות טרור שלא טיפלו בהם בכלל אבל אנחנו מסרבים להיכנס אליהם. התירוץ הרשמי זה שיש שם חטופים. מאחר ואני לא מכיר את השיקולים "הגבוהים" מול לבנון, אמריקאים, חימושים (בנצרים צהל כבר עבר לפוצץ בניינים עם חומר נפץ נוזלי זול מאוד בג'ריקנים), התחממות ביו"ש, וואטאבר, אני לא קובע נחרצות שום דבר כי יש מספיק פרשני כורסא בשביל זה, אבל כאשר דו"צ עסוק בהונאה שיטתית של הציבור הישראלי ובזמן שהוא לא מלבין מחבלים של הפת"ח הוא מתדרך את השופרות שלו שרוב הנשק ברצועה הוא בייצור עצמי, שכל המנהרות בפילדלפי היו חסומות, או שחטיבת רפיח הוכרעה בלי להסביר לציבור שמעשית חיסלת אולי בין שליש לחצי מהמחבלים כי כל השאר נסוגו, זה לא נראה טוב בכלל. שלא נדבר על העובדה שבטחון שדה הפך להיות ״כלי עבודה״ במאבק הפוליטי בין הצבא והממשלה, ובין המטכ"ל לחיילים וקצינים בשטח שחושבים אחרת. האחרונים לגמרי נחושים להשלים את העבודה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 ספטמבר 2024, 09:28

ועכשיו הזמן להפציץ את תימן בריבוע..

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 15 ספטמבר 2024, 10:11

לא, צריך להמתין שהם יפגעו במטוס מלא נוסעים לפני המראה או יורידו בניין... ואז... נפוצץ איזה מפעל או מאגר נפט.
מביך.
והבנתי שחץ 2 פספס יירוט. לא סימן טוב. וזה הרבה כסף.
יש לתימנים האלה הצלחות מפתיעות כנגד ההגנות שלנו באיזור המרכז.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 ספטמבר 2024, 10:38

Laskin כתב:לא, צריך להמתין שהם יפגעו במטוס מלא נוסעים לפני המראה או יורידו בניין... ואז... נפוצץ איזה מפעל או מאגר נפט.
מביך.
והבנתי שחץ 2 פספס יירוט. לא סימן טוב. וזה הרבה כסף.
יש לתימנים האלה הצלחות מפתיעות כנגד ההגנות שלנו באיזור המרכז.

זה מה שיקרה, עצוב ופתטי, אבל זה מה שיקרה.

וכן, אם הדיווחים הם שהטיל פגע באזור פתוח ובמקביל יש דיווחים של רסיסי מירט על תחתנת רכבת זה בהחלט אומר שהייתה פאשלה. אבל זה קורה, פספוס, מבאס אבל קורה. לפחות זה היה בשטח פתוח.. אחרת היינו מגיבים..

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 15 ספטמבר 2024, 11:28

על הרפיסות שלנו וההיצמדות למשוואות שנוחות לאויבנו והנורמליזציה התבוסתנית לטילים (לא נהרג אף ישראלי? באסה, אי אפשר להגיב על זה) כבר דובר.

אותי מטריף שאף אחד אחר לא עושה עם זה כלום. על יום אחד, לא לדבר על פאקינג שנה של סיכון אחד מנתיבי השיט החשובים בעולם הייתה צריכה להתארגן קואליציה שתחריב לחלוטין את תימן, אבל האמריקאים הצ'מברלנים האלה כנראה הרבה יותר עמוק בפוסט טראומה מכל דבר שיש בו את המילים "מזרח" "תיכון" "אסלאם" ממה שחשבתי. ומילא הם ושאר רפי הפין במערב, למה המצרים לא מטפלים במי שאחראי לפגיעה משמעותית בכלכלה שלהם? בשביל מה יש להם כזה צבא עצום, שומרים אותו רק לישראל (ואולי אתיופיה)?
נערך לאחרונה על ידי MGS FREAK ב 15 ספטמבר 2024, 12:29, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 ספטמבר 2024, 12:14

הביטחון הבינלאומי נאלץ שוב להמתין לנשיא רפובליקני..

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 15 ספטמבר 2024, 19:30

idan כתב:שני הסנט שלי לגבי מה שדובר כאן על התוכנית "לחסל" את החמאס ומהי (משעמם לי).

בגדול צה"ל בחר באסטרטגיה שנויה במחלוקת של פשיטות. יש עליה הרבה ביקורת, בעיקר מימין שרוצה כיבוש מלא (אגב מלחמה כלכלית של שלומיקס - זה הצבא שבינתיים מתנגד בתוקף להשתלטות על הסחורות, לא הממשלה, ויש לו נימוקים טובים), אבל אני חושב שהיא די אפקטיבית וחכמה לסוג האתגר בעזה והאיום במערכה רחבה יותר שמרחף מעלינו. כל עוד מתמידים כמובן. כלומר אפשר לכבוש את הרצועה כולה, אבל זה דורש סד"כ גדול בשביל לתחזק את זה. סד"כ גדול של מילואים עולה כסף. אבל בשביל לנהל מלחמה רציפה לאורך שנים צריך כלכלה מתפקדת. כלומר לדאוג שלא תהיה פגיעה קשה מידי במשק בשביל לשמר את היכולת לתחזק מלחמה לאורך זמן וגם לא להעמיס יותר מידי על המילואים בשביל לשמור עליהם רעננים יחסית. כל זה כאמור חשוב כפליים כאשר יש פוטנציאל למלחמה גדולה הרבה יותר. אולי אם לא היו הורגים בשיטתיות את צבא היבשה והיו לנו עוד 5 אוגדות היינו יכולים לעשות דברים אחרת, אבל סה"כ יש כאן לא מעט הגיון, גם אם למבקרים יש כמה טיעונים טובים. בכל מקרה, בסוף מבחן התוצאה יקבע.

אין בעיה עם אסטרטגיית הפשיטות, היא יחסית מוכיחה את עצמה כמו שכתבת. מבחינה טקטית צה"ל עובד די טוב בסך הכל.
הבעיה היא ששליטה מלאה על פילדלפי לאורך זמן סותרת אותה, כי בסוף היא תגרור אותנו לשליטה צבאית מלאה על הרצועה, דבר שצה"ל לא רוצה לעשות. גם אני, משער שגם אתה.

בדיוק אתמול דווח שמתפ"ש יפסיק לחלק סיוע דרך הארגונים המקומיים והסוחרים ויתחיל לחלק רק דרך ארגונים בינלאומיים כי רוב הסחורה מגיעה לחמאס.
זה צעד קטן שלא באמת יועיל, אבל הוא מראה שצה"ל לא מרוצה והיה רוצה לשנות את המצב.
למה לא לפעול בעוד היבטים כמו חסימת ארגוני "צדקה" איסלאמיים במערב? אם יש משהו שהאמריקאים באמת טובים בו ובאמת רוצים לפעול בו - זה בדיוק זה. רק צריך להכווין אותם, ומידע אישי של מישהו שהיה בעבר במערכת - יש לנו מספיק מידע כדי לגרום לנזק כלכלי מורגש.

לגבי מה שאמרת על אוגדה פנויה - צודק במאה אחוז. ישראל נמצאת במלחמה קיומית לכאורה לפי הממשלה, אבל לא מתנהלת כך.
זאת מלחמה זוחלת שסותרת את כל תפיסת הביטחון שקיימת מאז הקמתה ומתבססת בעיקר על הכרעה מהירה.
בגלל שישראל לא פועלת בכל הכוח בשום פן של המלחמה, ובמקרה של ההסברה והכלכלה, בקושי מניפה אצבע, זה מה שגורם לי לחשוב שהשמדת חמאס לא נמצאת בעדיפות העליונה של הממשלה, אלא עצם קיום המלחמה.

ישראל לא מוכנה למלחמות התשה ארוכות. מערכת הביטחון לא נבנתה בצורה הזו והכלכלה לא תעמוד בכך לאורך זמן ולא סתם פורסם היום על זינוק באינפלציה.

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 16 ספטמבר 2024, 17:45

והנה הולכים לקראת עוד מהלך פוליטי מסריח שכל מטרתו היא להעניק פטור מגיוס לחרדים כדי שהממשלה תשרוד.
יריקה בפרצוף הציבור.
איכס.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 16 ספטמבר 2024, 18:20

שלא יתגייסו
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 ספטמבר 2024, 18:23

מבחינתי שלא יתגייסו, יבטלו את התקציבים לישיבות ולכל המוסדות הבית-ספרייים שלא מלמדים ליבה ואנחנו even.

חזור אל “פורום OT”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 7 אורחים