נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

מוסיקה, סרטים, סדרות, ספרים וכל נושא שיחה רנדומאלי אחר שתרצו

המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

Re: נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 16 ספטמבר 2024, 18:32

לא מסכים זה צעד קיצוני.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 ספטמבר 2024, 18:35

מה קיצוני בלהפסיק מימון לבתי ספר שלא מלמדים ליבה? הם יוכלו לקבל את התקציב חזרה בכל רגע אם הם ישלבו ליבה. הייתי אומר שזה פחות קיצוני מחוק גיוס שכופה עליהם גיוס, אני די בטוח שהם גם מעדיפים הפסקה של תקציבים לגופים שלא מלמדים ליבה מאשר חובת גיוס כי לימודי אנגלית ומתמטיקה או גיוסי תרומות במקום תקציב ממשלתי מפחידים את ראשי הקהילה פחות מאשר שליחת הילדים לצבא ההתבוללות.
We're just normal men. We're just innocent men

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 16 ספטמבר 2024, 19:13

DrKeo כתב:מבחינתי שלא יתגייסו, יבטלו את התקציבים לישיבות ולכל המוסדות הבית-ספרייים שלא מלמדים ליבה ואנחנו even.

ברור לך שזה לא מה שהממשלה הזו תעשה כן?

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 16 ספטמבר 2024, 19:54

אני לא מבין מה שייך ענין גיוס לצהל לתקצוב מוסדות חינוך.
מדובר בשני תחומים של חובות/זכויות אזרחיות שונים.
1) על מנת לקבל תקציב, מוסד חינוך מחויב ללמד את התכנים של משרד החינוך.
2) כל אזרח שמגיע לגיל 18 מחויב גיוס, לא משנה איפה הוא למד.

זה שיש אוכלוסיה בארץ שגם מקבלים תקציבי חינוך למרות שאינם עומדים בדרישות של משרד החינוך וגם לא מתגייסים לצבא למרות שחייבים עפ״י חוק - זה צירוף מקרים בלבד
ואסור (לפי דעתי) לכרוך חובה אחת בשניה.
1) מוסדות החינוך של החרדים צריכים לקבל תקציב כאשר יעמדו בדרישות של משרד החינוך, בלי קשר לאם הם מתגייסים או לא.
2) החרדים חייבים גיוס לפי עיקרון שוויון בנטל, בלי קשר למערכת החינוך שלהם

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 16 ספטמבר 2024, 20:09

משרד החינוך לא גוף שמתאים לחרדים. אין מה לעשות הם על גבול האנטי ציוני אבל הם אחיי לטוב ולרע ואני אישית לא רוצה להרע להם ולא רוצה להתנשאות מעליהם.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 ספטמבר 2024, 20:29

אה כן, משרד החינוך לא מתאים להם, אבל התקציבים מתאימים יופי יופי. בית ספר שלא מלמד אדם להיות חלק יצרני בחברה לא צריך לקבל תקצוב. אתה משלם כדי לפגוע בתוצר של המדינה, ועוד במגזר שגדל בקצב הכי מהיר באוכלוסיה, זאת טפשות ברמה אחרת.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 16 ספטמבר 2024, 21:47

לא אמרתי הכל טוב וככה צריך להיות בנושא הזה.
Benjamin Franklin

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 16 ספטמבר 2024, 21:59

שום דבר פה לא קיצוני. החרדים התרגלו לאכול את העוגה להשאיר אותה שלמה ולקבל הנחת 50% על העוגה הבאה + קפה מתנה.

די, מספיק עם עריצות המיעוט הזאת. לא מבין איך שבריר מזה נראה נורמלי למישהו.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 16 ספטמבר 2024, 22:03

אני לא מבין את המשפט הזה "משרד החינוך לא גוף שמתאים לחרדים".
משרד הדתות לא מתאים לי. מישהו נתן לי אופציה להתגרש לא ברבנות?
וזה גם לא נכון שמשרד החינוך לא גוף שמתאים לחרדים. עובדה שרשת החינוך של בעלז הסכימה לקבל את תכנית הלימודים של המשרד . כ"כ ישנו החינוך הממלכתי חרדי שנמצא בפיקוח מלא (ותקצוב מלא) של משרד החינוך וגם מצליח ללמד לימודי קודש. בחינוך הזה לומדים חרדים, לא חילונים.

הסירוב של רשתות החינוך החרדיות הגדולות לקבל פיקוח משרד החינוך לא נובע מ"חוסר התאמה". זה פשוט הפחד של המפלגות ש"ס והאגודה לאבד שליטה.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 17 ספטמבר 2024, 01:13

צריכים לתקצב לפי החלק היחסי שהם משלמים במיסים, בלי לחייב ליבה. זה הפיתרון הכי הוגן. עד כמה זה מעשי, זה סיפור אחר.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 17 ספטמבר 2024, 01:38

אם רוצים הוגנות, צריך לשנות כך שהתקציב יהיה לפי החלק היחסי של המיסים שמשלמים ההורים, בלי לחייב ליבה בכל האוכלוסוייה ובכל הזרמים.
לא ברור כמה זה מעשי וגם לא ברור איך יראה המשק והחברה. אבל זה הוגן...

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 ספטמבר 2024, 11:24

InterAl כתב:צריכים לתקצב לפי החלק היחסי שהם משלמים במיסים, בלי לחייב ליבה. זה הפיתרון הכי הוגן. עד כמה זה מעשי, זה סיפור אחר.

בערך שום דבר לא עובד ככה, אין סיבה שמשרד החינוך יעבוד ככה. כשהמדינה משקיעה כסף בחינוך, היא עושה את זה כדי ליצור אזרחים יצרנים שיחזירו את הכסף בתוצר. אין שום סיבה שהמדינה לא תדרוש ליבה מבתי ספר חרדים, בדיוק כמו שדורשים ליבה מבתי ספר לספורט, אומנות, מכינות צבאיות וכו' שיש להם כיוון מאוד ספציפי שלא קשור לליבה, אבל עדין לומדים ליבה. אפשר גם ליצור להם ליבה שיותר מתאימה להם, למשל אין סיבה שהם יאלצו ללמוד ספרות, אבל מתמטיקה ואנגלית חייב להיות שם.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 17 ספטמבר 2024, 13:26

אם אתה מתייחס למדינה כאל מפעל קפיטליסטי שמטרתו מקסום רווח כלכלי, אז בטח, חייבים לחייב ליבה. הבעיה שההנחה הזאת לא נכונה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 ספטמבר 2024, 15:21

InterAl כתב:אם אתה מתייחס למדינה כאל מפעל קפיטליסטי שמטרתו מקסום רווח כלכלי, אז בטח, חייבים לחייב ליבה. הבעיה שההנחה הזאת לא נכונה.

מדינה לא אמורה להוציא מליארדים כדי ליצור במכוון כמויות אדירות של אזרחים לא יצרנים שזקוקים לתמיכה כל חייהם. זאת ממש סיבה ותוצאה, מימון לאשים שלא רוצים ללמוד ליבה -> אנשים שלא למדו ליבה ולא מסוגלים להשתלב בשוק העבודה וגם אם הם משתלבים זה במקצועות ללא השכלה עם הכנסה נמוכה.

המדינה אמורה להשקיע כסף במה שיצור מדינה טובה יותר עם אזרחים טובים יותר, לא ביצירת דור שלם של דורשי סעד בגלל לחץ קואליציוני. הקונספט של להשקיע כסף בהורדת התוצר העתידי של המדינה הוא בלתי נתפס, זה אפילו תפס חלק בהורדת הדירוג אשראי של ישראל. אם המדינה משלמת על זה, ואם את הילדים של כולנו מחייבים ל-X ול-Y בבתי הספר שלהם כי המדינה משלמת על זה, אז אין שום סיבה שהמערכת החרדית תעשה מה שבא לה.

אם זאת הגישה של המדינה, אז שיטת השוברים כבר מחר, לא אפליה בזויה שיוצאת מהכיס שלי.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 17 ספטמבר 2024, 18:09

אם יקבלו רק את החלק היחסי שהם תורמים, אז הם לא יהיו נתמכי סעד, לפחות לא מהכיס של המדינה. מדינה טובה יותר זה דבר סובייקטיבי לגמרי. לשיטתך מדובר בחברה יצרנית, לשיטתם לא.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 17 ספטמבר 2024, 18:24

זו פעם אחרונה שנסראללה מזמין מוצרים מ-Temu

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 17 ספטמבר 2024, 18:47

זה מהלך ברמה של מהלך פתיחת מלחמה... או שאנחנו מציינים דרכו את יום השנה לטבח בסברה ושתילה.

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 17 ספטמבר 2024, 19:12

משהו מWatch Dogs הדבר הזה :)

מה שאני לא מבין הוא מה התכלית פה, הייתי מצפה שמתקפה כזו שגורמת לכאוס והלם תתוזמן במקביל למהלך פתיחה "מסורתי" מאסיבי כולל חיסול נסראללה (בשאיפה).
אבל כמהלך בודד ומנותק, או עם מכה נוספת שתבוא רק אחרי כמה שעות? קצת לא ברור לי. בכל דקה שעוברת ההלם הולך ופוחת, היתרון הזה הולך לפח.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 17 ספטמבר 2024, 19:25

אני מסכים
גג חמש דקות אחר כך היה צריך לבצע גל תקיפות מאסיבי מהאוויר, אם לא מהיבשה

מי יודע, אולי יש פעילות קומנדו כרגע שלא מדווחת… אבל זה מהלך שאמור להיות מקדים למשהו גדול יותר.

בכל אופן זה חתיכת קטע מסרט, אחד המהלכים הגדולים שייזכרו לדורות.

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 17 ספטמבר 2024, 19:34

ההסבר בגרוש היחיד שיש לי הוא שאם זה חלק ממכת פתיחה, הכל חלק מהתוכנית ויודעים מה נהלי האבטחה של חזבאללה ובדיוק לאיזה בונקר יפנו את נסראללה ושאר הבכירים ומחכים שיהיו שם לפני שיורידו על הראש שלהם 20 טון פצצות.

תרחיש שהעלו באולפנים הוא שיכול להיות שעמדו לעלות על היכולת הזו ולכן העדיפו להפעיל אותה אפילו אם זה במנותק - מקווה שזה לא המצב.

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 17 ספטמבר 2024, 21:58

לגמרי הייתי בטוח שזה חלק ממהלך גדול יותר.
אולי יש עוד קלפים, אבל מאוד מפתיע שלא תקפנו. זה נראה שדרג הפיקוד האמצעי שלהם שותק כמעט לחלוטין לכמה שעות טובות.
מבצע מדהים, מקווה שידעו לנצל אותו

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 ספטמבר 2024, 22:43

InterAl כתב:אם יקבלו רק את החלק היחסי שהם תורמים, אז הם לא יהיו נתמכי סעד, לפחות לא מהכיס של המדינה. מדינה טובה יותר זה דבר סובייקטיבי לגמרי. לשיטתך מדובר בחברה יצרנית, לשיטתם לא.

מן הסתם אין לי בעיה שהם יקבלו רק את החלק שהם תורמים כי זה אומר שהתקציבים שלהם יתרסקו לרצפה, אבל קונספטואלית זה מעפן למדי, ילד של עניים יקבל שבריר ממה שיקבל ילד של עשירים? קונספט די דפוק, והוא בטח יפול תוך 30 שניות בבג"ץ ממילא. או שעוברים לשיטת השוברים ואז כל אחד יעשה מה שהוא רוצה עם השובר שלו (למרות שממילא כל בתי הספר שיקבלו את השוברים יצטרכו לעמוד בסטנדרט בסיסי שאמור לפחות לכלול חלק מהליבה) או שמפסיקים להם את התקציבים ותוך בערך 3 דק' הם יכריזו שהם מכניסים ליבה לתוכנית לימודים והתקציבים יחזרו.

ובקשר לביפרים, אולי סיפור הריגול הכי מטורף אי פעם. ובלי להשתמש בזה למהלך גדול זה יהיה הצעד הצבאי הכי מבוזבז אי פעם. חיזבאללה ידועים במהירות שבה החיילים שלהם עוברים מאזרחות לאיוש עמדות. אני בהחלט יכול להבין את הרצון בהפתעה גמורה, כי כשחייל חיזבאללה מסתובב ברחוב או נמצא בבית הביפר שלו עליו, אבל כשהוא במנהרות כנראה שהוא מדבר בטלפונים קויים ואפילו אם הביפר עליו אין קליטה. אז העובדה שאין שום מהלך שקורה כרגע הגיוני לי, רצו שהחיזבאללונים יהיו בסופר עם הביפר עליהם. אבל עכשיו שהתקיפה יצאה לפועל, חיזבאללה בבלגן. אין להם סלולרים כי אסרו עליהם להשתמש בסלולרי, הביפרים שאיתם תקשרו התפוצצו ואלה שלא התפוצצו אף אחד לא מוכן לגעת בהם. מאות בכירים פצועים או מתים, הם לא מתקשרים אחד עם השני, הם לא מוכנים לקפוץ לעמדות. זה בול הזמן להתחיל תקיפה קרקעית נרחבת, או לפחות להתחיל הפצצות של קוי תקשורת קרקעיים כדי לגדוע את אמצעי התקשורת האחרון שנשאר להם ואז לעשות התקפה קרקעית.

יש לי הרגשה שזה יתבזבז, מתאים לממשלה הזאת לבזבז את זה. היום בבוקר שמעתי מקרוב משפחה שלי מחיל האויר שהוא ארז תיק כי הוא הולך לסגור בשבועיים הקרובים אז ידעתי שמשהו גדול הולך לקרות, פעם אחרונה שזה קרה התפוצץ הנמל של החותים. אבל עכשיו זה מרגיש שהם סתם נכנסים לכוננות בשבועיים הקרובים למקרה וחיזבאללה יגיב ולא באמת יתחילו תקיפה אמיתית בלבנון. אבל הלוואי ויעשו את זה.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 17 ספטמבר 2024, 23:24

בבוקר היו כמה מתקפות של חיזבאללה אבל מאז הביפרים שום כלום... נראה שיש שם קשיים לוגיסטיים מסוימים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 ספטמבר 2024, 23:43

אם הם רוצים נפתח להם פורום בווקסלים. מבטיחים לא להציץ.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 18 ספטמבר 2024, 08:52

DrKeo כתב:
InterAl כתב:אם יקבלו רק את החלק היחסי שהם תורמים, אז הם לא יהיו נתמכי סעד, לפחות לא מהכיס של המדינה. מדינה טובה יותר זה דבר סובייקטיבי לגמרי. לשיטתך מדובר בחברה יצרנית, לשיטתם לא.

מן הסתם אין לי בעיה שהם יקבלו רק את החלק שהם תורמים כי זה אומר שהתקציבים שלהם יתרסקו לרצפה, אבל קונספטואלית זה מעפן למדי, ילד של עניים יקבל שבריר ממה שיקבל ילד של עשירים? קונספט די דפוק, והוא בטח יפול תוך 30 שניות בבג"ץ ממילא. או שעוברים לשיטת השוברים ואז כל אחד יעשה מה שהוא רוצה עם השובר שלו (למרות שממילא כל בתי הספר שיקבלו את השוברים יצטרכו לעמוד בסטנדרט בסיסי שאמור לפחות לכלול חלק מהליבה) או שמפסיקים להם את התקציבים ותוך בערך 3 דק' הם יכריזו שהם מכניסים ליבה לתוכנית לימודים והתקציבים יחזרו.

ובקשר לביפרים, אולי סיפור הריגול הכי מטורף אי פעם. ובלי להשתמש בזה למהלך גדול זה יהיה הצעד הצבאי הכי מבוזבז אי פעם. חיזבאללה ידועים במהירות שבה החיילים שלהם עוברים מאזרחות לאיוש עמדות. אני בהחלט יכול להבין את הרצון בהפתעה גמורה, כי כשחייל חיזבאללה מסתובב ברחוב או נמצא בבית הביפר שלו עליו, אבל כשהוא במנהרות כנראה שהוא מדבר בטלפונים קויים ואפילו אם הביפר עליו אין קליטה. אז העובדה שאין שום מהלך שקורה כרגע הגיוני לי, רצו שהחיזבאללונים יהיו בסופר עם הביפר עליהם. אבל עכשיו שהתקיפה יצאה לפועל, חיזבאללה בבלגן. אין להם סלולרים כי אסרו עליהם להשתמש בסלולרי, הביפרים שאיתם תקשרו התפוצצו ואלה שלא התפוצצו אף אחד לא מוכן לגעת בהם. מאות בכירים פצועים או מתים, הם לא מתקשרים אחד עם השני, הם לא מוכנים לקפוץ לעמדות. זה בול הזמן להתחיל תקיפה קרקעית נרחבת, או לפחות להתחיל הפצצות של קוי תקשורת קרקעיים כדי לגדוע את אמצעי התקשורת האחרון שנשאר להם ואז לעשות התקפה קרקעית.

יש לי הרגשה שזה יתבזבז, מתאים לממשלה הזאת לבזבז את זה. היום בבוקר שמעתי מקרוב משפחה שלי מחיל האויר שהוא ארז תיק כי הוא הולך לסגור בשבועיים הקרובים אז ידעתי שמשהו גדול הולך לקרות, פעם אחרונה שזה קרה התפוצץ הנמל של החותים. אבל עכשיו זה מרגיש שהם סתם נכנסים לכוננות בשבועיים הקרובים למקרה וחיזבאללה יגיב ולא באמת יתחילו תקיפה אמיתית בלבנון. אבל הלוואי ויעשו את זה.

שיטת השוברים לא רלוונטית לבעיה הזאת. קונספטואלית זה לא דפוק, אתה מעלה פה טענות קלאסיות של מדינת רווחה. התשובה היא תמיד אותו דבר. מפריע לך מפגע חברתי כלשהו? פתור אותו עם משאבים פרטיים, לא ציבוריים.

בנוגע לביפרים, התזה שהפעילו אותם מוקדם מחשש לגילוי מתחזקת בעקבות דיווחים אמריקאיים שזה כנראה היה המצב. זה באמת היה ההסבר הכי הגיוני.

חזור אל “פורום OT”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 11 אורחים