המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot
DrKeo כתב:מבחינתי שלא יתגייסו, יבטלו את התקציבים לישיבות ולכל המוסדות הבית-ספרייים שלא מלמדים ליבה ואנחנו even.
InterAl כתב:צריכים לתקצב לפי החלק היחסי שהם משלמים במיסים, בלי לחייב ליבה. זה הפיתרון הכי הוגן. עד כמה זה מעשי, זה סיפור אחר.
InterAl כתב:אם אתה מתייחס למדינה כאל מפעל קפיטליסטי שמטרתו מקסום רווח כלכלי, אז בטח, חייבים לחייב ליבה. הבעיה שההנחה הזאת לא נכונה.
InterAl כתב:אם יקבלו רק את החלק היחסי שהם תורמים, אז הם לא יהיו נתמכי סעד, לפחות לא מהכיס של המדינה. מדינה טובה יותר זה דבר סובייקטיבי לגמרי. לשיטתך מדובר בחברה יצרנית, לשיטתם לא.
DrKeo כתב:InterAl כתב:אם יקבלו רק את החלק היחסי שהם תורמים, אז הם לא יהיו נתמכי סעד, לפחות לא מהכיס של המדינה. מדינה טובה יותר זה דבר סובייקטיבי לגמרי. לשיטתך מדובר בחברה יצרנית, לשיטתם לא.
מן הסתם אין לי בעיה שהם יקבלו רק את החלק שהם תורמים כי זה אומר שהתקציבים שלהם יתרסקו לרצפה, אבל קונספטואלית זה מעפן למדי, ילד של עניים יקבל שבריר ממה שיקבל ילד של עשירים? קונספט די דפוק, והוא בטח יפול תוך 30 שניות בבג"ץ ממילא. או שעוברים לשיטת השוברים ואז כל אחד יעשה מה שהוא רוצה עם השובר שלו (למרות שממילא כל בתי הספר שיקבלו את השוברים יצטרכו לעמוד בסטנדרט בסיסי שאמור לפחות לכלול חלק מהליבה) או שמפסיקים להם את התקציבים ותוך בערך 3 דק' הם יכריזו שהם מכניסים ליבה לתוכנית לימודים והתקציבים יחזרו.
ובקשר לביפרים, אולי סיפור הריגול הכי מטורף אי פעם. ובלי להשתמש בזה למהלך גדול זה יהיה הצעד הצבאי הכי מבוזבז אי פעם. חיזבאללה ידועים במהירות שבה החיילים שלהם עוברים מאזרחות לאיוש עמדות. אני בהחלט יכול להבין את הרצון בהפתעה גמורה, כי כשחייל חיזבאללה מסתובב ברחוב או נמצא בבית הביפר שלו עליו, אבל כשהוא במנהרות כנראה שהוא מדבר בטלפונים קויים ואפילו אם הביפר עליו אין קליטה. אז העובדה שאין שום מהלך שקורה כרגע הגיוני לי, רצו שהחיזבאללונים יהיו בסופר עם הביפר עליהם. אבל עכשיו שהתקיפה יצאה לפועל, חיזבאללה בבלגן. אין להם סלולרים כי אסרו עליהם להשתמש בסלולרי, הביפרים שאיתם תקשרו התפוצצו ואלה שלא התפוצצו אף אחד לא מוכן לגעת בהם. מאות בכירים פצועים או מתים, הם לא מתקשרים אחד עם השני, הם לא מוכנים לקפוץ לעמדות. זה בול הזמן להתחיל תקיפה קרקעית נרחבת, או לפחות להתחיל הפצצות של קוי תקשורת קרקעיים כדי לגדוע את אמצעי התקשורת האחרון שנשאר להם ואז לעשות התקפה קרקעית.
יש לי הרגשה שזה יתבזבז, מתאים לממשלה הזאת לבזבז את זה. היום בבוקר שמעתי מקרוב משפחה שלי מחיל האויר שהוא ארז תיק כי הוא הולך לסגור בשבועיים הקרובים אז ידעתי שמשהו גדול הולך לקרות, פעם אחרונה שזה קרה התפוצץ הנמל של החותים. אבל עכשיו זה מרגיש שהם סתם נכנסים לכוננות בשבועיים הקרובים למקרה וחיזבאללה יגיב ולא באמת יתחילו תקיפה אמיתית בלבנון. אבל הלוואי ויעשו את זה.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 11 אורחים