DrKeo כתב:שאלה לעומר על emf ובריאות. אתה מכיר את כל הנושא של emf משקעי חשמל או לפטופ/אייפון בזמן הטענה והמרחק המומלץ להיות מהם?
הסוגיות הבריאותיות היחידות שאני מכיר בנוגע לקרינה אלקטרומגנטית מתייחסות רק לתדרים גבוהים מאוד או לעוצמות שדות חזקות מאוד.
בגזרת התדר מדובר על קרינת UV ומעלה וזו למשל הסיבה שהנחיות הבטיחות של נורות פלורוסנטיות אומרות להרחיק אותן לפחות 30 ס"מ מהגוף, שטכנאי הרנטגן דוחף לך עופרת על האשכים ובורח מהחדר ושלא תמצא בסופר שום מקור לקרינת גמא... אין לך בבית שום מכשיר אלקטרוני שמתקרב לשם... 10 סדרי גודל מתחת לזה...
בגזרת העוצמה, מה שגורם לאנשים לא להרגיש טוב צמוד ליד אנטנות שידור של רדיו או עמודי חשמל צמודים אבל אלה דברים שצריכים להטריד רק אם ממש יש לך עמוד חשמל צמוד לבית.
מעבר לזה מדובר בפוביות של אנשים ששומעים את המילה קרינה ומיד עולה להם בראש צ'רנוביל ודגים על 3 עיניים כשלמיטב ידיעתי אין מאחורי החששות האלה בסיס עובדתי ועדיין, אל תטעין את האייפון בלול של התינוק כי הם הרבה יותר רגישים לזה...
לעניין מטען שתקוע ליד הראש בזמן השינה אז זה לא נראה לי כמו בעיה אמיתית מבחינת הקרינה אבל אני אישית לא ישן ליד הסלולרי (הסלילים בתוך המטען רוטטים ועושים רעש שמציק לי בשינה ואני ממש לא כזה חשוב שאני צריך לחיות את כל החיים בפ+0).