נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

מוסיקה, סרטים, סדרות, ספרים וכל נושא שיחה רנדומאלי אחר שתרצו

המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

Re: נושא הפוליטיקה הרשמי

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 29 ינואר 2021, 00:38

רדיט בתגובה לבלגן:

:)

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 29 ינואר 2021, 01:39

Uncle Pey'j כתב:רדיט בתגובה לבלגן:

:)

:lol: :lol:

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 29 ינואר 2021, 02:57

האמת שמעניין, יש הוכחות שהקרן גידור עשתה פעולות לגרום לנפילת המניה? והאמת שזה מצחיק כי מציירים את אנשי רדיט כגיבורים אבל מן הסתם כשקרן גידור מתמוטטת על short squeeze, המניה נוסקת וכל אותם חברי רדיט עושים רווח יפה.
We're just normal men. We're just innocent men

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 29 ינואר 2021, 03:13

ברור שזה המקרה, אף אחד לא מכחיש. רצו להרוויח על חשבון קרן הגידור.
עצם ההכרזה על שורט ופרסום דו"ח המחקר מורידים עוד יותר את שווי המניה, אבל זה הליך מקובל ממה שהבנתי (ואני לא מבין גדול). השאלה היא למה דווקא הפעם הרדיטים החליטו לפעול. קורונה? שעמום?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 29 ינואר 2021, 03:20

Shlomix כתב:ברור שזה המקרה, אף אחד לא מכחיש. רצו להרוויח על חשבון קרן הגידור.
עצם ההכרזה על שורט ופרסום דו"ח המחקר מורידים עוד יותר את שווי המניה, אבל זה הליך מקובל ממה שהבנתי (ואני לא מבין גדול). השאלה היא למה דווקא הפעם הרדיטים החליטו לפעול. קורונה? שעמום?

אני די בטוח שהן צריכות להכריז על רכישות על בסיס שורט מבחינת החוק. להבנתי זה היה low hanging fruit כי כמעט 100% מהמניות של גיימסטופ היו בשורט (פועל יוצא מזה שהן חייבות להכריז על קניית שורט, אז השוק יודע כמה מהמניות נמצא בשורט) אז זאת הייתה מטרה סופר אטרקטיבית בשבילם.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 29 ינואר 2021, 10:36

140% היו בשורט (ניתן לעשות שורט על אותה מנייה כמה פעמים). זאת לא הפעם הראשונה שהרדיטים עושים את זה, פשוט הפעם זה היה מקרה קיצוני והאפקט של השורט סקוויז היה גדול במיוחד. נשמע מוזר, אבל בזירוהדג' טוענים שעדיין 140% מהמניות נמצאות בשורט, כך שיש מצב שהעלייה שראינו היא רק ההתחלה.

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 29 ינואר 2021, 13:49

הנה נימוקי מועצת החינוך של סן-פרנסיסקו שהתכנסה והחליטה למחוק את השמות של כשליש מבתי הספר בעיר. בין המחוקים: פול רביר, וושינגטון, ג'פרסון, לינקולן, מדיסון, מק'ינלי, עוד אנשים פחות מוכרים, מסיונרים ספרדים וגם 'פרסידיו', כיוון שזה 'מונח שמשמעו בספרדית יישוב צבאי מבוצר, שיעבד וכלא הרבה ילידים'.

וושינגטון הוסר כי היה "בעל עבדים, קוליאניסט".

מתי מחליפים את השם של הבירה DC? או בכלל של אמריקה?

https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... HvAc#gid=0
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 29 ינואר 2021, 14:00

InterAl כתב:140% היו בשורט (ניתן לעשות שורט על אותה מנייה כמה פעמים). זאת לא הפעם הראשונה שהרדיטים עושים את זה, פשוט הפעם זה היה מקרה קיצוני והאפקט של השורט סקוויז היה גדול במיוחד. נשמע מוזר, אבל בזירוהדג' טוענים שעדיין 140% מהמניות נמצאות בשורט, כך שיש מצב שהעלייה שראינו היא רק ההתחלה.

לא ברור לי אך אם מניות בשווי 3 מליארד נקנו בשורט סקוויז של חברה ששווה עכשיו בערך 20 מליארד.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 29 ינואר 2021, 19:11

כי הסקוויז לא נגמר.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 31 ינואר 2021, 10:50

בכלכליסט כותבים שזו הנקמה של הדור שגדל אחרי המשבר של 2008 במוסדות הפיננסים שניצלו בזכות החילוץ של הממשלה ופשוט המשיכו לשחק בכסף.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 01 פברואר 2021, 11:17

כן, ואנשים שגונבים נעליים מהחנויות השבורות של השכנים שלהם - עושים זאת כדי לתקן את חוסר השוויון וכאות מחאה על הגזענות הסיסטמית, ולא, נגיד, כדי פשוט לקחת נעליים חדשות :)

כאילו, אני לא אומר שאין ביניהם אנשים שחשים ככה, ואולי אפילו הרבה מהם, אבל העיקר של הפעולה הזו הוא החלק של להתעשר, ולא הנקמה... וגם כאן - ההתעשרות מגיעה על חשבון אנשים אחרים, ומי שייפגע מזה בסוף לא יהיו רק העשירים ביותר.

ועדיין - זה משעשע אותי. בינתיים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 01 פברואר 2021, 13:54

אני משער שמה שיקרה פה בסוף הוא שהחבר'ה של רדיט יתעשרו ואיכשהו משלם המיסים האמריקאי ישלם את החשבון של הקרנות גידור שיתמוטטו.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 01 פברואר 2021, 14:28

זה, או רגולציה חדשה שתטיב עם הקרנותגידוריסטים... כמו למשל עמלות גבוהות יותר ודברים נוספים שרק יפריעו למעמד הביניים ומטה להשתתף בשוק המניות, ולא יפריעו בכלל לעשירים.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 02 פברואר 2021, 14:18

Laskin כתב:כן, ואנשים שגונבים נעליים מהחנויות השבורות של השכנים שלהם - עושים זאת כדי לתקן את חוסר השוויון וכאות מחאה על הגזענות הסיסטמית, ולא, נגיד, כדי פשוט לקחת נעליים חדשות :)

כאילו, אני לא אומר שאין ביניהם אנשים שחשים ככה, ואולי אפילו הרבה מהם, אבל העיקר של הפעולה הזו הוא החלק של להתעשר, ולא הנקמה... וגם כאן - ההתעשרות מגיעה על חשבון אנשים אחרים, ומי שייפגע מזה בסוף לא יהיו רק העשירים ביותר.

ועדיין - זה משעשע אותי. בינתיים.

קודם כל, ההשוואה לא במקום בכלל. לא מדובר בנסיון להלבין עבירה פלילית והתפרצות וונדלית של אספסוף פורע חוק.
עכשיו, אני מבין שהטענה שלך היא שהם מלבינים בצע כסף כאילו זה מאבק או נקמה נגד העשירים והבנקאים שחוזרים על אותו דפוס של משחק פיננסי שהביא את המשבר של 2008.
אז קודם כל צריך להבהיר שזה הדיעה הצינית שלך ואין עליה כל ביסוס. אין איש יודע צפונות הלב של חברו. הדיעה שהובעה במאמר היא לפחות באותה רמה של אמינות.
במאמר הם עושים ניתוח של המהלכים והאנשים מאחורי האירוע. יש שם הצגה של ביסוס לטענה ברמה שונה לגמרי מאיך שתוארו המהומות של BLM.
אני בטוח שמתוך המליונים שחברים בקבוצה ברדיט אפשר למצוא הרבה כאלה שבאו לרכב על התופעה ולעשות כסף מהיר. זה עדיין לא הופך את התופעה לסתם אוסף מיקרי של אנשים שכל מה שמשותף להם זה לעשות כסף ולא משנה איך או ע"ח מי.

לגבי מי הולך לשלם על זה: בינתיים, המפסידים הגדולים הם ללא ספק קרנות הגידור, שהפסידו יותר מ70 מליארד דולר. זה כבר קרה. איך הם יתגברו על ההפסד זה נצטרך לראות בעתיד. כמו גם איך ישפיע האירוע על הטקטיקה האהובה של הקרנות לעשות שורט על כל עסק שחווה בעיות (ואח"כ לוודא שחו"ח לא יתאושש).

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 02 פברואר 2021, 15:09

לא אמרתי שאתה מצדיק פה עבריינים בעבירה מובהקת על החוק, אלא שהנסיונות להצדיק אותם ולהציג את זה כאילו מדובר בחבר'ה שפועלים מתוך אידאולוגיה מסויימת, ולא פשוט טובתם הכלכלית האישית - הוא דומה מאוד בעיניי למה שעשו בהרבה מקומות לוונדליסטים והבוזזים בהתפרעויות הBLM.
לא ספציפית אתה, או הכתבה הספציפית הזו, זה משהו שעלה בהרבה מאוד כותרות וזה נסיון להציג אותם כגיבורים שמנסים לתקן עיוותים בחברה שלנו... ואפילו אם 99% מהם באמת רוצים לתקן עיוותים - המניע שלהם לשים את הכסף שלהם לא היה "לדפוק את העשירים האלה" כמו שהוא היה לרפד את חשבון הבנק שלהם בקלות.
ברור ש"לעולם לא נדע" את רחשי ליבם, אבל בא... בחיאת... ;)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 פברואר 2021, 17:43

אני בטוח שאנשים שעשו x17 מהכסף שהם השקיעו עשו את זה בכדי לשחרר את הכלכלה האמריקאית. ממש חבורה של גיא פוקס :)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 09 פברואר 2021, 11:29

טוב, זה לא ממש פוליטי אבל כולם עושים לקורונה פוליטיזציה אז...
זה ממש הצחיק אותי ואני רוצה לקנות כזה:

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 09 פברואר 2021, 15:00

LOL.

אף אחד לא אומר מילה על זה שבוגי פרש (תודה לאל) חולדאי בדרך להתרסק לחלוטין ויש איחוד פוליטי בין לפיד ליברמן וסער?
מעניין מה עומר בתור זקן השבט שלנו שראה דבר או שניים בחיים חושב על כל זה :D

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 09 פברואר 2021, 15:19

חולדאי בדרך להתרסק? על מה אתה מדבר??
חולדאי פרש עוד לפני שהתחיל (אם כי בזבז X שקלים שלעולם לא נדע על פרסום לפני שפרש), וכך גם הנסיון של עופר שלח להקים מפלגה.

איחוד בין ליברמן לסער?
אני סקפטי, מה גם שאיחודים לא באמת מוסיפים מנדטים למפלגות שגם ככה עוברות את אחוז החסימה אז אני לא רואה סיבה שליברמן יעשה זאת.

הערכה שלי לפי הסקרים - הליכוד לא יצליחו להקים קואליציה וגם לא תוטל עליהם האחריות לנסות זאת כי לא יהיו הממליצים, אבל גם בצד השני יתקשו אם כי יצליחו, זה יחזיק בדיוק חצי שנה ונלך שוב לבחירות... השאלה היא בעצם מה ביבי יעשה - האם יישאר כראש האופוזיציה או שייפרוש, ואז הליכוד יוכלו להכנס במקום העבודה ומרצ, וסביר שכך יקרה.
מצד שני - הסקרים פה מפשלים די בגדול לרוב, כך שלא בטוח בכלל שיהיו בסוף 61. מה שאומר סיבוב 5-8 בדרך! :D

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 09 פברואר 2021, 16:08

Laskin כתב:חולדאי בדרך להתרסק? על מה אתה מדבר??
חולדאי פרש עוד לפני שהתחיל (אם כי בזבז X שקלים שלעולם לא נדע על פרסום לפני שפרש), וכך גם הנסיון של עופר שלח להקים מפלגה.

איחוד בין ליברמן לסער?
אני סקפטי, מה גם שאיחודים לא באמת מוסיפים מנדטים למפלגות שגם ככה עוברות את אחוז החסימה אז אני לא רואה סיבה שליברמן יעשה זאת.

הערכה שלי לפי הסקרים - הליכוד לא יצליחו להקים קואליציה וגם לא תוטל עליהם האחריות לנסות זאת כי לא יהיו הממליצים, אבל גם בצד השני יתקשו אם כי יצליחו, זה יחזיק בדיוק חצי שנה ונלך שוב לבחירות... השאלה היא בעצם מה ביבי יעשה - האם יישאר כראש האופוזיציה או שייפרוש, ואז הליכוד יוכלו להכנס במקום העבודה ומרצ, וסביר שכך יקרה.
מצד שני - הסקרים פה מפשלים די בגדול לרוב, כך שלא בטוח בכלל שיהיו בסוף 61. מה שאומר סיבוב 5-8 בדרך! :D

העיקר שלשרון כמעט לא נשאר למי להצביע אחרי שכל הפייבורטים השמאלנים שלו פורשים כמו זבובים :lol:
לגבי ביבי בהחלט יכול להיות שנראה פה גירסה ישראלית למה שראינו עם טראמפ שביבי לא מוותר על התפקיד שלו ומנסה להישאר בכיסא בכל מחיר גם עם כתב אישום וגם עם אי הצלחה להקים קואליציה, מאמין שבסוף לא תהיה לביבי ברירה אלא לפרוש.

אבל הפוליטיקאים פה כאלה ליצנים שביבי יכול לאכול אותם בלי מלח ולהקים קואליציה באיזה טריק כאלה לוזרים, כאילו בכל מדינה אחרת ביבי היה מוותר כבר מזמן אבל שהתחרות כל כך חסרת כישרון....

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 09 פברואר 2021, 16:27

כן נכון ראינו באיזה קלות נתניהו הקים קואליציות בשלושת סבבי הבחירות האחרונים :roll:
האמת, גם כאשר הוא כבר הצליח, נתניהו לא ממש הרשים באיזה יכולת וירטואוזית להקים קואליציות. זה לא ממש חוכמה להקים קואליציה כשאתה פשוט נכנע לכל הדרישות של השותפות.
לידיעה: איחודים אינם אפשריים אחרי הגשת הרשימות לוועדת הבחירות. מה שיש עכשיו זה מה שיהיה בקלפיות (מותר רק לפרוש)
נערך לאחרונה על ידי sharonbn ב 09 פברואר 2021, 16:33, נערך פעם 1 בסך הכל.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 09 פברואר 2021, 16:31

למה לא נשאר? העבודה ומרצ נראה לי גם ככה היו הבית שלו ושל רוב מי שמזוהה עם השמאל בצורה מובהקת וברורה, מי שנפל זה ״מרכזניקים״ לכאורה, חולדאי אמנם היה עם מפלגת העבודה כל השנים אבל הוא ניסה למתג את עצמו ימינה מהם.

לגבי ביבי - בדומה לטראמפ אין דבר כזה ״להאחז בכסא״ בכח, אנחנו דמוקרטיה ואם לא תהיה לו קואליציה - לא יהיה לו כסא. אלא אם לצד השני גם לא תהיה ואז הוא גם ייאחז בו באופן זמני עד הבחירות הבאות, אבל זה כבר לא הוא - זה אנחנו ;) המממ, נתפשר על גם וגם...

לי אישית עדיין אין מושג למי אני אצביע.
בכיף הייתי מצביע לסער אם לא היה אומר שהוא בחיים לא יישב עם ביבי, הייתי שמח לראות את ימינה עם הליכוד ותקווה חדשה, אבל כת הרל״ב חזקה מהם כנראה ואנחנו בטח נראה קואליציה של ימין, ״מרכז״ ושמאל ביחד - שלא תחזיק יותר מחצי שנה.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 09 פברואר 2021, 16:38

עזוב, גלאס פשוט מחפש הזדמנויות לעקוץ אותי, בלי קשר לרמת האחיזה של ה"הזדמנות" במציאות.
למדתי להתעלם.
אני גם לא החלטתי למי אני אצביע, אם בכלל.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 09 פברואר 2021, 16:57

אולי, אבל גם אתה לא חף מזה, שים לב בעמוד הקודם, אחרי שבוע שלא הייתה פה הודעה - הוא הביא משהו הומוריסטי ואתה יצאת עליו ישר בקטע של למה הוא מביא דברים כאלה בזמן שיש דברים חמורים יותר ב״צד שלו״ ושזו הרמה... כאילו סה״כ הביא משהו משעשע בלי קשר ואחרי שלא היה פה שום דיון ואתה משום מקום קפצת עליו בהאשמות, כאילו הוא אחראי להביא לכאן את כל האירועים החשובים ועד שלא עוברים עליהם - אי אפשר לצחוק על כלום.
לא בקטע של הפניית אצבע, רק שתשים לב שזה גם אצלך ככה :)

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 09 פברואר 2021, 17:21

הדיעה שלי? נסיון החיים שלי לא רלוונטי כי מעולם לא היתה לנו כזו צואה אנושית בראשות הממשלה. סבא/סבתא כנראה הכירו דמויות שונות מהסגנון הזה אבל הם כבר לא בין החיים. הגענו ליום שבו גפני כבר מביע נכונות ללכת עם לפיד ואני לא חושב שיש אינדיקציה חזקה יותר לזה שביבי גמר את הסוס.

חזור אל “פורום OT”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 12 אורחים