המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot
InterAl כתב:יופי. עוד 4 חודשים תוכל להביא פה גם את קומץ האנשים ש״חזו״ את 11/9, לציון 20 שנה לאירוע. אף אחד לא באמת חזה אירוע הימחצות בסדר גודל כזה.
InterAl כתב:זה אומר 2 דברים: אתה לא יודע מה המשמעות של הון פוליטי, והבנת הנקרא שלך לא משהו (כרגיל).
InterAl כתב:לטעון שאסון קרה בגלל כפירה זה לא טיעון פוליטי, זה טיעון תאולוגי. ואני לא האשמתי אף אחד באסון (בינתיים), כך שמאיפה באה הטענה שאני עושה מהאירוע הון פוליטי? מי שמתחיל להאשים את מתנגדיו הפוליטיים עושה הון פוליטי.
שלומי, בוא תראה אזהרות של אנשי מקצוע בעלי חשיבות על היתכנות ממשית להימחצות למוות המונית.
InterAl כתב:גם אם היו מיישמים את המלצות מבקר המדינה, האסון הנוכחי לא בהכרח היה נמנע. גם אם היו מפחיתים את כמות המשתתפים ל-5000 הוא לא בהכרח היה נמנע. כשחוסמים מעבר צר מלא אנשים מצד אחד, בעוד אנשים ממשיכים לזרום מצידו השני ללא בקרה - התוצאה היא בדיוק מה שראינו. ושוב, תמיד כשקורה אסון תוכל לפשפש בעבר ולטעון שהכתובת היתה על הקיר... אבל היא לא.
sharonbn כתב:InterAl כתב:גם אם היו מיישמים את המלצות מבקר המדינה, האסון הנוכחי לא בהכרח היה נמנע. גם אם היו מפחיתים את כמות המשתתפים ל-5000 הוא לא בהכרח היה נמנע. כשחוסמים מעבר צר מלא אנשים מצד אחד, בעוד אנשים ממשיכים לזרום מצידו השני ללא בקרה - התוצאה היא בדיוק מה שראינו. ושוב, תמיד כשקורה אסון תוכל לפשפש בעבר ולטעון שהכתובת היתה על הקיר... אבל היא לא.
לא נכון.
קודם כל, המעבר לא היה חסום. האסון נגרם מרצפת מתכת חלקה שאנשים החליקו ודרסו את אלה שהיו בתחתית המעבר.
שנית, מבקר המדינה ציין במפורש על ליקויים בדרכי המילוט. אם היו מתקנים לפי ההמלצות, היו מרחיבים ומשפצים את דרכי המילוט (קרי מחליפים את הרצפה ממתכת חלקה לאבן). וכן מוסיפים דרכי יציאה נוספות - והאסון היה נמנע.
This is happening today. https://t.co/3ZtyGd4pwn
— Cliff Bleszinski (@therealcliffyb) June 6, 2015
glass man כתב:זה הקטע ... שאינטר יאמין רק בתוצאה היחידה שתציג את הליכוד באור חיובי.
מי שחושב שאני נהנה לבקר את אוחנה (שאני הרי מהמחנה שלו) או שאני נהנה שאוחנה נכנע לחרדים במקום לגלות מנהיגות ולבנות את עצמו...
מישהו כמוני לפחות מתבאס מזה לאללה היתה לאוחנה הזדמנות פז להראות שהוא משהו אחר מעושה דברו של ביבי.... רק הוכיח שהם עשויים מאותו חומר.
אבל לצפות מאינטר שהכל נמדד אצלו ב"עכשיו למחנה השינוי, יהיה טיעונים נגד הליכוד" ... להודות שנעשתה פאשלה...
יש יותר סיכוי שביבי יסכים לקיים את הסכם הרוטציה מאשר סיכוי שאינטר יסכים להגיד שאוחנה ביבי דרעי וכל השאר הזיקו לימין.
InterAl כתב:כי עקרונית, אני לא חושב שלמנהיגים יש אחריות כללית כלפי האזרחים. כלומר אם אזרחים מחליטים לעשות מעשה מטומטם כמו להידחס בהמוניהם במתחם פרטי, זה לא עסק של המדינה לדעתי. עכשיו תגיד שרשמית למדינה כן יש אחריות, כי המשטרה מאשרת וכו׳, זה אולי נכון, אבל לדעתי זאת אחריות מוגבלת. לא כל אסון שקורה בתחומי המדינה הוא באשמת פקידי המדינה או נבחרי הציבור שלה. האחריות היא בראש וראשונה על הפרט שאמור לשמור על עצמו.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 7 אורחים