המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot
שים שלום כתב:InterAl כתב:חצי משק סגור וולונטרית, בלי קשר להסתדרות. זה לא אנרכיזם.
אז מה זה כן? מה גורם לאנשים אינטלגנטים לפעול בצורה זומבית כל כך?
Laskin כתב:omerkot כתב:אתה גר בתל אביב?
גרוע יותר (מבחינה פוליטית) - רמת השרון
InterAl כתב:זה לא נדבך יחסית קטן, ציר פילדלפי הוא הכל. הוא מבטיח מצור מלא על חמאס, ומאפשר לישראל לחנוק אותו ללא שום פעולה צבאית מלבד החזקת הציר והשמדת המנהרות שחוצות אותו לסיני.
כלומר בוא נהפוך את מה שאמרת - שיקחו 10k מחבלים, שניסוג מהרצועה מלבד הציר, שנסיים את הלחימה, שנחוס על חמאס ועל סינוואר ושניתן לארה״ב איזה ערבות שרק תרצה. ישראל יכולה להסתפק בנכס שמאפשר לה לחנוק את חמאס ואת רצועת עזה כולה עד מוות.
InterAl כתב:אז לא הצליחו לעקוף את המכשול, למה כתבת קודם שכן? חמאס לא לקח בניית מנהרות לישראל כאסטרטגיה? אתה צוחק? כבר שכחת מה הלך פה בצוק איתן? כל המלחמה סבבה סביב מנהרות התקיפה, בעקבותיהן הקימו את המכשול.
לא יודע על סמך מה אתה מבסס את ההערכות שלך לגבי מנהרות חמאס. קצת בעיה לחפור לעומק של 100+ מטר כי בעומקים האלה במישור החוף אתה מגיע מהר מאוד למים. המכשול הוא לא רק פיזי, יש בו אמצעי גילוי, וככל הידוע לנו חמאס לא הצליח לחדור אותו.
מעבר רפיח הוא חלק מציר פילדלפי. ברור לגמרי שאם ישראל מחזיקה בטחונית בציר, היא גם תחזיק בטחונית במעבר. אחרת אין שום משמעות להחזקה בו.
InterAl כתב:לא היה אז המכשול התת קרקעי. גם מעל הקרקע השליטה לא הייתה אפקטיבית, כי הכוחות היו נתונים להתקפות טרור על הציר, בעיקר ברפיח, ולא ניסו באמת למנוע הברחות. עכשיו יש הבנה שחייבים למנוע מהם להתחמש ולהתעצם בכל מחיר. זה גם אומר לדעתי שהציר עצמו לא באמת מספק, צה״ל יצטרך לשמור על שליטה מבצעית אפקטיבית בכל רפיח.
ואגב, אני לא טוען לרגע שצריך להסתפק בזה. צריך לחסל את חמאס עד היסוד. אבל בכל הסכם עתידי, הציר הזה חייב להיות בשליטת ישראל לנצח. גם אם זה אומר לבנות שם התנחלויות.
DrKeo כתב:המטרה של חמאס במנהרות בישראל הייתה לבצע טרור, לא להבריח, אז מן הסתם הם לא טרחו להתעסק עם המכשול התת קרקעי כשהם יכלו לעשות את זה בקלות בפלישה קרקעית. אם יהיה מכשול בפילדלפי הם יצטרכו להמודד איתו ישירות ואתה לא יכול להניח שהוא יעצור אותם והרצועה תשאר איזה גן עדן מפורז. הם ינסו לחפור מתחתיו, הם ינסו לחפור דרך הים או לעבור בצורה תת ימית אחרת, הם ינסו לפתח שיטות לעבור דרך רפיח וכו'.
אתה לא יכול לזרוק שם חומה ולחשוב שפתרת את הבעיה. ומעבר לזה חמאס יודע ליצר נק"ל, חמאס יודע ליצר רקטות, חמאס יודע ליצר מטענים ועוד מגוון ציוד לחימה. אפילו בלי לעקוף את המכשול הוא יכול לקחת ציוד יומיומי שיעבור ברפיח באישור ישראל ולבנות ממנה תשתית טרור. להחזיק בציר פילדלפי הוא רק סעיף אחד בפיתרון לעזה, הוא לא "ה"פיתרון ואני לא מכיר אף אחד שטוען את זה בכלל חוץ ממך.
Laskin כתב:יש מליון כשלים ואין ספק שכל מי שנגע אפילו לשנייה בתפקיד מפתח בישראל חייב להתפטר אחרי המלחמה הזו, או לפני…
אבל אני כן מאוד שמח לפחות על כך שהממשלה הזו עומדת בלחצים המטורפים עד כה, ולא מסכימה להגיע להסכמים פסיכיים שיפסיקו את הלחימה. כמעט כל מועמד ריאלי אחר כבר מזמן היה מתקפל.
זה לא אומר שאני אסלח להם, אבל הדבר היחיד שבאמת חשוב זה לא לאפשר לנאצים האלה לשלוט שם ביום שאחרי. אני מקווה שימשיכו לעמוד בלחצים, למרות שאני ממש לא בטוח שזה יקרה… ככל שיעבור יותר זמן כך הכשלון יהיה גדול יותר אם הם ייכנעו ללחצים. אסור שכל זה יהיה לחינם, עדיף לוותר ביום הראשון, להודות בהפסד ולהחזיר את החטופים שבחיים מאשר אחרי שנה אחרי שרוב מוחלט של החטופים מתו, הקהילה הבינ״ל מחרבנת על ישראל, וכל מאות החיילים שאיבדנו.
הגענו די רחוק, אסור לוותר. זה או הכל או כלום.
Laskin כתב:בהמשך להודעה הקודמת שלי - עכשיו יצאה ידיעה שהרמטכ״ל בעד עסקה, משהו על זה שכל חטוף חי שנחזיר יחייה עוד שנים רבות, ונגיע לכל מחבל…
לא מבין איך נותנים לו לדבר על זה בכלל
או שאולי זו הייתה ״פרשנות חופשית״ של הדברים שלו
אבל אם זה נאמר - חמור מאוד ששוב אנחנו נותנים לרופסים לנהל את המלחמות שלנו
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 6 אורחים