נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

מוסיקה, סרטים, סדרות, ספרים וכל נושא שיחה רנדומאלי אחר שתרצו

המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot

Shlomix
Warrior

Re: נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

הודעהעל ידי Shlomix » 02 ספטמבר 2024, 17:17

אם אתם חושבים ברצינות שהשביתה נובעת מאנרכיזם אז ממליץ לכם לגשת לבדיקה.
אני לא מסכים איתה כי מעולם לא היה לה סיכוי להשיג את מטרותיה ואולי אף להיפך, אבל המניע מאוד ברור ולא צריך להמציא.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 02 ספטמבר 2024, 17:33

שים שלום כתב:
InterAl כתב:חצי משק סגור וולונטרית, בלי קשר להסתדרות. זה לא אנרכיזם.

אז מה זה כן? מה גורם לאנשים אינטלגנטים לפעול בצורה זומבית כל כך?

מניעים אידאולוגיים-פוליטיים הביאו אינטלקטואלים רבים לתמוך בכל נימי נפשם באידאולוגיות ובתנועות פוליטיות החשוכות ביותר שידעה האנושות. במקרה הזה, אני חושב שיש מידה לא מבוטלת של חנופה/תמיכה בעובדים שבאמת תומכים בהפגנות. כמובן שיש גם כאלה שלא, אבל אין להם באמת קול במקום העבודה.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 02 ספטמבר 2024, 18:09

Laskin כתב:
omerkot כתב:אתה גר בתל אביב?

גרוע יותר (מבחינה פוליטית) - רמת השרון

כל המשפחה שלי גרה ברמת השרון אבל זו אכן סביבה מאוד לא מייצגת.
כמה מאות אלפי אנשים בעיקר באיזור שתחום בין מרכז תל אביב לכפר שמריהו.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 02 ספטמבר 2024, 19:33

ולעניין האנרכיסטים (שאיכשהו פספסתי את ההתייחסות אליו), אני לא חושב שאצל הרוב המוחלט של המפגינים יש כוונה לבצע פעילות אנרכיסטית ממוסדת בסגנון חמולת מטר מרמת השרון. אני מתייחס לעצם הפעולות שהם מבצעים כמו למשל פלאש מוב של חסימות לא חוקיות של צירים ראשיים והבערת צמיגים.

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 03 ספטמבר 2024, 11:57

אז ציר פילדלפי וביבי שהחליט לעשות דאבל וטריפל דאון על ההחלטה לא לזוז ממנו, מה אומרים?

אם המקום הוא אכן צינור חמצן עיקרי של החמאס (אמת) ששליטה בו תפגע משמעותית ביכולת ההתעצמות החוזרת שלהם (אמת), ויציאה ממנו אפילו באופן זמני עלולה לגרום לחטופים להופיע מחר בטהרן (אמת) - למה הגיעו אליו רק לפני פחות מארבעה חודשים ולא עשו עליו בליצקריג על היום הראשון? השלכות ה"לחצים הבינלאומיים" שנטען שהיו ומנעו הגעה לשם היו מסוכנות יותר מהנזק הפוטנציאלי של אי הגעה לפילדלפי בדגש על נושא הברחת חטופים מחוץ לרצועה? (וזה עוד בלי לדבר על השנים הרבות שבהן יכלו לטפל באותו מקום שעליו יקום ויפול גורל העם היהודי לכאורה, אבל אניח את זה בצד ואתמקד כרגע במלחמה הנוכחית)

אני מנסה להבין אם זה עוד מקגאפין-ספין, או שאני מפספס כאן משהו.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 03 ספטמבר 2024, 12:48

לא יפליא אותי אם מדובר בעוד מחדל מדיני-צבאי. די בטוח שזה עלה בדיונים ונדחה מסיבות שלא ידועות לנו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 ספטמבר 2024, 14:55

גנץ טוען שביבי פחד להכנס לדרום הרצועה, לא יודע אם זה נכון או לא אבל זה מה שגנץ טוען פומבית. אני בטוח שמצרים הפעילה לחץ גדול כי היא ידעה מה יהיה שם וגם ציר פילדלפי עובר בחלקו דרך רפיח שהפכה למעוז אחרון של הקהילה הבינלאומית. שום דבר מזה לא מצדיק את העובדה שלא לקחו את הציר ב-8 באוקטובר, היו צריכים לקחת אותו מזמן. אני גם לא חושב שיש בעיה לוותר עליו לחודשיים אם באמת נקח אותו בחזרה אחרי אותה תקופה. חמאס כרגע נכה למדי, מצרים כנראה לא ששה לתת לנשק לעבור שם בתקופה הקרובה, רוב המנהרות נהרסו (וצריך מהר מהר להרוס את כולן לפני העסקה) ואני בספק שאפשר לשקם רשת מנהרות בחודש.

הבעיה היא שאני לא חושב שציר פילדלפי הוא המכשול. הרי כדי לשחרר את כולם זה יעלה לנו בסיום המלחמה, שחרור מעל ל-10K מחבלים, נסיגה מלאה מהרצועה והבטחות בינלאומיות ממדינות כמו ארה"ב לחמאס. בלי זה חמאס לא יסכים לעסקה, ציר פילדלפי הוא רק נדבח יחסית קטן בהסכם הבלתי אפשרי הזה.

אני הייתי מסכים להכל אם אחרי חודשיים היינו יכולים לחזור ולחדש את הלחימה, אבל אני לא בטוח שזה המצב כי איזה אינטרס יש לחמאס לשחרר את כולם אם ההשרדות שלו לא הובטחה בהסכהם? שיקחו את פילדלפי, שישפכו לשם 10K מחבלים מבתי הכלא, שנצא מנצרים, הכל. אבל אחרי שהחודשיים עוברים, אנחנו צריכים להכנס פנימה ולהמשיך לנקות. אולי אפילו יש לזה יתרון מסויים כי לרוקן את בתי הכלא שלנו ולהרוג את האנשים האלה בקרבות וחיסולים ברצועה בטווח הארוך רק יטיב איתנו. אבל שוב, אני לא חושב שנצליח להגיע עם חמאס לעסקה שתשאיר לנו פתח לחדש את המלחמה עוד חודשיים.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 03 ספטמבר 2024, 16:26

זה לא נדבך יחסית קטן, ציר פילדלפי הוא הכל. הוא מבטיח מצור מלא על חמאס, ומאפשר לישראל לחנוק אותו ללא שום פעולה צבאית מלבד החזקת הציר והשמדת המנהרות שחוצות אותו לסיני.
כלומר בוא נהפוך את מה שאמרת - שיקחו 10k מחבלים, שניסוג מהרצועה מלבד הציר, שנסיים את הלחימה, שנחוס על חמאס ועל סינוואר ושניתן לארה״ב איזה ערבות שרק תרצה. ישראל יכולה להסתפק בנכס שמאפשר לה לחנוק את חמאס ואת רצועת עזה כולה עד מוות.

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 03 ספטמבר 2024, 18:44

InterAl כתב:זה לא נדבך יחסית קטן, ציר פילדלפי הוא הכל. הוא מבטיח מצור מלא על חמאס, ומאפשר לישראל לחנוק אותו ללא שום פעולה צבאית מלבד החזקת הציר והשמדת המנהרות שחוצות אותו לסיני.
כלומר בוא נהפוך את מה שאמרת - שיקחו 10k מחבלים, שניסוג מהרצועה מלבד הציר, שנסיים את הלחימה, שנחוס על חמאס ועל סינוואר ושניתן לארה״ב איזה ערבות שרק תרצה. ישראל יכולה להסתפק בנכס שמאפשר לה לחנוק את חמאס ואת רצועת עזה כולה עד מוות.

אתה זוכר שישראל שלטה בציר עד 2005 וזה לא מנע מחמאס להשיג חימוש רקטי ולהתחזק צבאית כל הזמן?
למען הסר ספק - מבחינה צבאית יש משמעות לשליטה בציר ואין ויכוח על כך, אבל זאת לא תהיה השפעה מוחלטת ומניעה הרמטית.

אם המטרה היא לייבש את חמאס, אז שליטה בציר לבדה לא מספיקה וצריך להתחיל לרסק את כל המערכת הכלכלית של חמאס וזה אומר לפרק את כל מערך גיוס הכספים, את אונר"א, לפקח על כל הסיוע שנכנס וכן הלאה.
כרגע לא רק שלא מנסים לפרק את אונר"א אלא מעודדים בשתיקה את מדינות העולם לחזור לתרום להם כסף ישירות.
זה ביזיון, ולכן ברור לי שהממשלה משתמשת בציר כספין לדחיית עסקה.

בשורה התחתונה, יש שתי אופציות.
או שהולכים לעסקה שתחזיר את החטופים שנותרו בחיים ואת הגופות, או שהולכים למלחמת חורמה בחמאס במחיר של רוב החטופים לצערי הרב. אופציה קשה מאוד, אבל אם הממשלה תבחר בה אבין.
נתניהו בוחר ללכת באמצע כרגיל מטעמים פוליטיים בלבד. מלחמה על אש נמוכה שלא תשיג אף אחת מהמטרות ואף תפגע במדינה.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 03 ספטמבר 2024, 19:18

לא היה אז המכשול התת קרקעי. גם מעל הקרקע השליטה לא הייתה אפקטיבית, כי הכוחות היו נתונים להתקפות טרור על הציר, בעיקר ברפיח, ולא ניסו באמת למנוע הברחות. עכשיו יש הבנה שחייבים למנוע מהם להתחמש ולהתעצם בכל מחיר. זה גם אומר לדעתי שהציר עצמו לא באמת מספק, צה״ל יצטרך לשמור על שליטה מבצעית אפקטיבית בכל רפיח.

ואגב, אני לא טוען לרגע שצריך להסתפק בזה. צריך לחסל את חמאס עד היסוד. אבל בכל הסכם עתידי, הציר הזה חייב להיות בשליטת ישראל לנצח. גם אם זה אומר לבנות שם התנחלויות.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 ספטמבר 2024, 20:39

גם בעוטף עזה הייתה לך שליטה מלאה ומכשול תת קרקעי ועדין הצליחו לבנות מנהרות מעזה לישראל מתחת לאף של הצבא. יש סיכוי לא רע שכרגע יש מספר מנהרות מלבנון לישראל שאנחנו לא יודעים עליהן.

שליטה בציר לבד לא תתן לך יותר מדי, היא תעזור אבל אנחנו צריכים להמשיך את המלחמה. אם ההסכם אומר שמקפלים הכל והולכים הביתה אז חזרת ל-6 באוקטובר, תמתין למתקפה הבאה.

בגלל זה הסעיף של פילדלפי משני, כי פילדלפי משנה בזמן שאתה נלחם בחמאס כי זה צינור החמצן היחיד כשהרצועה בכאוס. אם ההסכם מסיים את המלחמה אז לא עשית שום דבר. הרגנו 17k טרוריסטים, אתמול הייתה כתבה שחמאס גייס 3000 צעירים בצפון הרצועה בשבועות האחרונים. תוסיף לזה 10k מחבלים שיזרמו לעזה מהכלא הישראלי בהתאם להסכם וכשהעכברושים יצאו מהמנהרות יהיה להם שוב סד״כ מלא ושליטה ברצועה. אז מה יצא מהמלחמה הזאת? כיבוש פילדלפי? זה ליטרלי לקח לצהל לילה אחד בודד. זאת פעולה שאפשר לעשות בכל רגע נתון אם יש מנהיג שמנווט את ארה״ב כמו שצריך. כלום לא יקרה אם נוותר על פילדלפי לחודשיים, אבל אם נסגור את המלחמה אז מה עשינו בשנה האחרונה?

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 03 ספטמבר 2024, 21:16

על איזה מנהרות מעזה לישראל אתה מדבר? המכשול הושלם רק ב-2021. היו כמה מנהרות שחדרו לישראל מאז וצה״ל בחר לא להשמיד אותן בכוונה. חמאס תקף ב-7 באוקטובר מעל הקרקע בדיוק בגלל שתת הקרקע לא היה נגיש.

ואני לא בעד לסיים את המלחמה. אבל פילדלפי הוא הנכס הכי חשוב שתפסנו, אסור לוותר עליו בשום הסכם. ואין דבר כזה לסגת לחודשיים ואז לחזור, מהסיבה הפשוטה שחמאס לא יסכים לזה וידרוש ערבויות שזה לא יקרה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 ספטמבר 2024, 21:45

כשאתה שולט בציר ברוחב 200 מטר שהוא לא המטרה של המנהרות, רק עומד בדרך שלהן, לא תצליח לעצור את כל המנהרות גם עם מכשול תת קרקעי. עוד לפני עשור חמאס חפר מנהרות של 2 קילומטר, היום הוא כבר חופר בעומק 100 מטרים מתחת לקרקע. חמאס יכול לחפור מנהרה בעומק יותר מ-100 מטרים כשגם הקצה העזתי וגם הקצה המצרי נמצאים קילומטרים מפילדלפי. אי אפשר לצאת בהנחה שהמכשול יהיה 100% הרמטי ואם יש מנהרת 3.5 מטר אחת כזאת, יש לך אוטוסטרדה של נשק איראני.

פילדלפי סופר חשוב, אבל ברגע שטפלת בתת קרקע שלו אפשר לוותר עליו לתקופה קצרה (כל עוד חוזרים אליו). הבעיה של ההסכם הוא לא ויתור זמני על פילדלפי אלה סיום המלחמה, נסיגה מלאה וחסינות לחמאסניקים.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 03 ספטמבר 2024, 21:54

אמרת קודם שהם הצליחו לחפור מנהרות לישראל ולעקוף את המכשול. מוכן לפרט על זה?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 ספטמבר 2024, 23:56

המנהרות נבנו לפני בניית המכשול, אבל זה לא רלוונטי כי חמאס לא באמת לקח בניית מנהרות לישראל כאסטרטגיה ועל פי צהל בנה 3 בלבד. הוא גם לא צריך מנהרות כשהוא פורץ אליך בקלות דרך 70+ פרצות שהוא יצר בגדר. המכשול הוא אחת הסיבות שה-7 באוקטובר היה כל כך קל.

אבל היום יש ברצועה מנהרות עמוקות (כנראה) מהמכשול הקיים, וגם אם הן לא עמוקות ממנו (ולדעתי הן כן כי להבנתי הוא לא מגיע לעומק 100 מטרים) אז חמאס יחפרו אותן עמוק יותר. גבול מצרים הוא חבל החמצן שלהם והם ימצאו את הדרך להגיע למצרים אם הם יצטרכו כי זה חשוב להם אסטרטגית. חוץ מזה רוב הציוד האיראני והאמל״ח (על פי ניר דבורי) הגיעו דרך מעבר רפיח, לא דרך המנהרות. כך שכל עוד אתה לא מפעיל בעצמך את מעבר רפיח, והמצרים לי יתנו לך לשלוט בו, שליטה בציר פילדלפי היא חסרת כל משמעות.

אתה עכשיו בתוך עזה לנקות את חמאס, המטרה היא המיטוט שלו. להחזיק בפילדלפי מונעת מהחמאס להתאושש מאחורי הגב שלך תוך כדי מלחמה. אבל אם אתה לא בפנים מנקה אותו, אם משאירים אותו כשליט של עזה, אז להחזיק בציר פילדלפי זה אחלה אבל אתה עדין חיי ב-6 לאוקטובר. חמאס יתאושש לאורך השנים, יפתח שיטות חדשות להבריח ולהתחמש ושוב תקבל 7 באוקטובר.

ציר פילדלפי חשוב, אבל הוא לא כל מה שחשוב, הוא סעיף אחד מני כמה.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 04 ספטמבר 2024, 00:44

אז לא הצליחו לעקוף את המכשול, למה כתבת קודם שכן? חמאס לא לקח בניית מנהרות לישראל כאסטרטגיה? אתה צוחק? כבר שכחת מה הלך פה בצוק איתן? כל המלחמה סבבה סביב מנהרות התקיפה, בעקבותיהן הקימו את המכשול.

לא יודע על סמך מה אתה מבסס את ההערכות שלך לגבי מנהרות חמאס. קצת בעיה לחפור לעומק של 100+ מטר כי בעומקים האלה במישור החוף אתה מגיע מהר מאוד למים. המכשול הוא לא רק פיזי, יש בו אמצעי גילוי, וככל הידוע לנו חמאס לא הצליח לחדור אותו.

מעבר רפיח הוא חלק מציר פילדלפי. ברור לגמרי שאם ישראל מחזיקה בטחונית בציר, היא גם תחזיק בטחונית במעבר. אחרת אין שום משמעות להחזקה בו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 ספטמבר 2024, 00:55

InterAl כתב:אז לא הצליחו לעקוף את המכשול, למה כתבת קודם שכן? חמאס לא לקח בניית מנהרות לישראל כאסטרטגיה? אתה צוחק? כבר שכחת מה הלך פה בצוק איתן? כל המלחמה סבבה סביב מנהרות התקיפה, בעקבותיהן הקימו את המכשול.

לא יודע על סמך מה אתה מבסס את ההערכות שלך לגבי מנהרות חמאס. קצת בעיה לחפור לעומק של 100+ מטר כי בעומקים האלה במישור החוף אתה מגיע מהר מאוד למים. המכשול הוא לא רק פיזי, יש בו אמצעי גילוי, וככל הידוע לנו חמאס לא הצליח לחדור אותו.

מעבר רפיח הוא חלק מציר פילדלפי. ברור לגמרי שאם ישראל מחזיקה בטחונית בציר, היא גם תחזיק בטחונית במעבר. אחרת אין שום משמעות להחזקה בו.

יש מכשול בין ישראל לעזה, ה-7 באוקטובר קרה או לא? בדיוק.

מכשול הוא רק מכשול, מוצאים איך לעבור סביבו. מהרגע שבנו את המכשול היו לחמאס שתי אפשרויות - או לחפור מתחתיו/דרכו או לפנות לאסטרטגיה אחרת שתעקוף אותו. אז במקום הם פרצו את הגדר ועשו פה את האסון הכי גדול בהסטוריה של המדינה, נשפכו לתוך העוטף יותר מחבלים ממה שיכלנו רק לדמיין וכל זה כשיש מכשול, כן? גם אני חשבתי ב-6 באוקטובר "שהפלסטינים יזדיינו, נבנה סביבם חומה ונשכח מהם" אבל ה-7 באוקטובר למד אותי שלבנות חומות ומכשולים זאת אשליה ויש משהו עמוק יותר שצריך לפתור מאשר לזרוק חומה על הבעיה ולהתעלם.

תבנה מכשול, תחזיק בפילדלפי, עדין ירו עליך קסאמים. חמאס ימצא דרכים יצירתיות כי הוא יהיה חופשי לפעול בעזה כרצונות ויש לו את כל הזמן שבעולם. כמויות גדולות של משאיות ימשיכו להכנס לעזה וגם אחרי בידוק סחורה אסורה תצליח לעבור מתחת לרדאר, אי אפשר לחיות בסרט שאפשר לשמור את עזה סגורה הרמטית. עזה צריכה טיפול עמוק יותר מחומה.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 04 ספטמבר 2024, 00:58

מה זה קשור להברחות דרך מנהרות? על זה מדובר פה, זה כל המשמעות להחזקה בציר. לא על פריצת גדר כדי לבצע טבח באזרחים.
וכן, אני בטוח שיצליחו להבריח פה ושם במשאיות, אבל לא משהו שמתקרב לנתיבי האספקה שהיו להם עד היום.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 ספטמבר 2024, 01:08

המטרה של חמאס במנהרות בישראל הייתה לבצע טרור, לא להבריח, אז מן הסתם הם לא טרחו להתעסק עם המכשול התת קרקעי כשהם יכלו לעשות את זה בקלות בפלישה קרקעית. אם יהיה מכשול בפילדלפי הם יצטרכו להמודד איתו ישירות ואתה לא יכול להניח שהוא יעצור אותם והרצועה תשאר איזה גן עדן מפורז. הם ינסו לחפור מתחתיו, הם ינסו לחפור דרך הים או לעבור בצורה תת ימית אחרת, הם ינסו לפתח שיטות לעבור דרך רפיח וכו'.

אתה לא יכול לזרוק שם חומה ולחשוב שפתרת את הבעיה. ומעבר לזה חמאס יודע ליצר נק"ל, חמאס יודע ליצר רקטות, חמאס יודע ליצר מטענים ועוד מגוון ציוד לחימה. אפילו בלי לעקוף את המכשול הוא יכול לקחת ציוד יומיומי שיעבור ברפיח באישור ישראל ולבנות ממנה תשתית טרור. להחזיק בציר פילדלפי הוא רק סעיף אחד בפיתרון לעזה, הוא לא "ה"פיתרון ואני לא מכיר אף אחד שטוען את זה בכלל חוץ ממך.

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 04 ספטמבר 2024, 08:31

InterAl כתב:לא היה אז המכשול התת קרקעי. גם מעל הקרקע השליטה לא הייתה אפקטיבית, כי הכוחות היו נתונים להתקפות טרור על הציר, בעיקר ברפיח, ולא ניסו באמת למנוע הברחות. עכשיו יש הבנה שחייבים למנוע מהם להתחמש ולהתעצם בכל מחיר. זה גם אומר לדעתי שהציר עצמו לא באמת מספק, צה״ל יצטרך לשמור על שליטה מבצעית אפקטיבית בכל רפיח.

ואגב, אני לא טוען לרגע שצריך להסתפק בזה. צריך לחסל את חמאס עד היסוד. אבל בכל הסכם עתידי, הציר הזה חייב להיות בשליטת ישראל לנצח. גם אם זה אומר לבנות שם התנחלויות.

וגם עכשיו יש התקפות טרור על הציר.
זה בדיוק מה שקרה בציר נצרים לפני כשבוע, ושאלה של זמן עד שיהיו גם הרוגים בציר פילדלפי.

אם באמת רוצים לחסל את חמאס עד היסוד אז צריך לטפל בכל שאר האספקטים כמו שכתבתי.
לא נראה שבכלל זזים בכיוון הזה ולכן לא נשמיד את חמאס במלחמה הזו.
פאקינג 11 חודשים לתוך המלחמה. עומק הכשלון בלתי נתפס.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 04 ספטמבר 2024, 16:46

יש מליון כשלים ואין ספק שכל מי שנגע אפילו לשנייה בתפקיד מפתח בישראל חייב להתפטר אחרי המלחמה הזו, או לפני…
אבל אני כן מאוד שמח לפחות על כך שהממשלה הזו עומדת בלחצים המטורפים עד כה, ולא מסכימה להגיע להסכמים פסיכיים שיפסיקו את הלחימה. כמעט כל מועמד ריאלי אחר כבר מזמן היה מתקפל.

זה לא אומר שאני אסלח להם, אבל הדבר היחיד שבאמת חשוב זה לא לאפשר לנאצים האלה לשלוט שם ביום שאחרי. אני מקווה שימשיכו לעמוד בלחצים, למרות שאני ממש לא בטוח שזה יקרה… ככל שיעבור יותר זמן כך הכשלון יהיה גדול יותר אם הם ייכנעו ללחצים. אסור שכל זה יהיה לחינם, עדיף לוותר ביום הראשון, להודות בהפסד ולהחזיר את החטופים שבחיים מאשר אחרי שנה אחרי שרוב מוחלט של החטופים מתו, הקהילה הבינ״ל מחרבנת על ישראל, וכל מאות החיילים שאיבדנו.
הגענו די רחוק, אסור לוותר. זה או הכל או כלום.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 04 ספטמבר 2024, 16:56

DrKeo כתב:המטרה של חמאס במנהרות בישראל הייתה לבצע טרור, לא להבריח, אז מן הסתם הם לא טרחו להתעסק עם המכשול התת קרקעי כשהם יכלו לעשות את זה בקלות בפלישה קרקעית. אם יהיה מכשול בפילדלפי הם יצטרכו להמודד איתו ישירות ואתה לא יכול להניח שהוא יעצור אותם והרצועה תשאר איזה גן עדן מפורז. הם ינסו לחפור מתחתיו, הם ינסו לחפור דרך הים או לעבור בצורה תת ימית אחרת, הם ינסו לפתח שיטות לעבור דרך רפיח וכו'.

אתה לא יכול לזרוק שם חומה ולחשוב שפתרת את הבעיה. ומעבר לזה חמאס יודע ליצר נק"ל, חמאס יודע ליצר רקטות, חמאס יודע ליצר מטענים ועוד מגוון ציוד לחימה. אפילו בלי לעקוף את המכשול הוא יכול לקחת ציוד יומיומי שיעבור ברפיח באישור ישראל ולבנות ממנה תשתית טרור. להחזיק בציר פילדלפי הוא רק סעיף אחד בפיתרון לעזה, הוא לא "ה"פיתרון ואני לא מכיר אף אחד שטוען את זה בכלל חוץ ממך.

בטח שינסו, להצליח זה סיפור אחר. כמו שאמרתי, גם אם יצליחו להבריח פה ושם, זה לא יהיה קרוב למצב שיש לך היום שהגבול פרוץ לגמרי. אני באמת לא יודע על סמך מה הטענה שמצור מוחלט לא יהיה אפקטיבי אם תהיה לישראל שליטה מלאה על הגבול. מצור מאז ומעולם הוא שיטה מאוד אפקטיבית להכניע את האויב, ואמנם נכון שיש להם ייצור עצמי בתוך הרצועה, אבל עדיין אם ישראל תוכל לשלוט על כל החומרים שנכנסים לשם, נוכל לחנוק אותם. עוצמת ההתנגדות שלהם להישארות צה״ל שם היא הראייה הכי טובה לזה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 04 ספטמבר 2024, 17:18

בהמשך להודעה הקודמת שלי - עכשיו יצאה ידיעה שהרמטכ״ל בעד עסקה, משהו על זה שכל חטוף חי שנחזיר יחייה עוד שנים רבות, ונגיע לכל מחבל…

לא מבין איך נותנים לו לדבר על זה בכלל
או שאולי זו הייתה ״פרשנות חופשית״ של הדברים שלו
אבל אם זה נאמר - חמור מאוד ששוב אנחנו נותנים לרופסים לנהל את המלחמות שלנו

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 04 ספטמבר 2024, 20:08

Laskin כתב:יש מליון כשלים ואין ספק שכל מי שנגע אפילו לשנייה בתפקיד מפתח בישראל חייב להתפטר אחרי המלחמה הזו, או לפני…
אבל אני כן מאוד שמח לפחות על כך שהממשלה הזו עומדת בלחצים המטורפים עד כה, ולא מסכימה להגיע להסכמים פסיכיים שיפסיקו את הלחימה. כמעט כל מועמד ריאלי אחר כבר מזמן היה מתקפל.

זה לא אומר שאני אסלח להם, אבל הדבר היחיד שבאמת חשוב זה לא לאפשר לנאצים האלה לשלוט שם ביום שאחרי. אני מקווה שימשיכו לעמוד בלחצים, למרות שאני ממש לא בטוח שזה יקרה… ככל שיעבור יותר זמן כך הכשלון יהיה גדול יותר אם הם ייכנעו ללחצים. אסור שכל זה יהיה לחינם, עדיף לוותר ביום הראשון, להודות בהפסד ולהחזיר את החטופים שבחיים מאשר אחרי שנה אחרי שרוב מוחלט של החטופים מתו, הקהילה הבינ״ל מחרבנת על ישראל, וכל מאות החיילים שאיבדנו.
הגענו די רחוק, אסור לוותר. זה או הכל או כלום.

איך אתה עוד לא קולט שזה בלתי נמנע כי הממשלה לא עושה כלום, אבל באמת כלום, כדי להחליף את חמאס?
לחץ צבאי לבדו לא מספיק. צריך לחץ כלכלי, לחץ בינלאומי, לחץ פנימי, להרים אלטרנטיבה שלטונית.
כלום מזה לא קורה.

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 04 ספטמבר 2024, 20:09

Laskin כתב:בהמשך להודעה הקודמת שלי - עכשיו יצאה ידיעה שהרמטכ״ל בעד עסקה, משהו על זה שכל חטוף חי שנחזיר יחייה עוד שנים רבות, ונגיע לכל מחבל…

לא מבין איך נותנים לו לדבר על זה בכלל
או שאולי זו הייתה ״פרשנות חופשית״ של הדברים שלו
אבל אם זה נאמר - חמור מאוד ששוב אנחנו נותנים לרופסים לנהל את המלחמות שלנו

פרשנות חופשית מאוד, הוא אמר שאפשר וצריך לממש את שתי מטרות המלחמה העיקריות שהן מיטוט חמאס והשבת החטופים.

חזור אל “פורום OT”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 6 אורחים