המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot
Laskin כתב:^זה, וגם שאני מדבר מבחינה אובייקטיבית... ברור שאם היית קומוניסט - אז תל אביב לא הייתה ה-מקום, אבל עבור צעירים שרוצים קצת לגעת בעולם הגדול - אז תל אביב. ומאז שנות השישים - עוד יותר. בסוף שנות השמונים זה כבר היה עולם אחר.
אני מת לראות את כוכבב הקופים.
הוא מקבל ביקורות מאוד מאוד חיוביות! מפתיע מאוד, למרות שהקודם היה סבבה לגמרי
swym כתב:לא לא, דווקא בתחילת שנות ה-20 תל אביב התפתחה לגורם משיכה שהפך אותה למה שהיא היום: הכיבוש הבריטי הביא לאווירה קוסמופוליטית של תל אביב הקטנה. יחד עם סגנון הבאוהאוס זה משך אליה את כל הבוהימה הישראלית שרצתה להרגיש קצת בחו"ל ולא לזרוע ולקצור בקיבוצים כמו שאר המתיישבים והחלוצים. התופעה שאתה מדבר מתייחסת רק לניסיון מהצד החלוצי להביע זלזול ולייצר אנטגוניזם לכל מה שהתפתח בתל אביב באותן שנים ועמד בניגוד לתפיסה הקיבוצית, אבל הניסיון הזה כשל לחלוטין. בזכות התאטרון בעיקר (הקאמרי, הבימה, המטאטא ועוד) תל אביב כבר סיפקה את הסלבים הראשונים שלה לפני כמעט מאה שנה: חנה רובינא, אלכסנדר פן, שלונסקי ויושבי בתי קפה אחרים שהפכו לאייטמים הרבה לפני עידן יודה ונינט או חבורת לול. היחידים שלא היו מודעים לכך הם כל אותם עכברי הכפר.
אגב, אם מישהו עדיין לא ראה את Edge of Tomorrow - מדובר בסרט מד"ב מצויין ושונה, מהסוג שיוצאים לדעתי פעם-פעמיים בעשור. החיבור שלו (או בעצם של הסיפור All you need is kill שהוא מתבסס עליו) לעולם הגיימינג גם נותן לו נקודות בונוס.
Death_119 כתב:אין לי מושג מה הקשר בין מה שהוא ציין, למה שעניתי ולמה שכתבת. לא רשמתי שהקיבוצים הם המקום, רשמתי שערוץ שמונה הציג סדרה על תולדות הקיבוץ ושם טענו את שציטטי. אתה לא חייב להסכים איתם. הם טוענים שם שהחברה הישראלית ככלל התביישה בתל אביב, כולם רצו לגור בקיבוץ או התגאו בקרוב משפחה בן קיבוץ, הסיבה לא משנה. "הדבר" היה לגור בקיבוץ, כמו שהיום "הדבר" זה לגור בוילה בהרצליה פיתוח.
swym כתב:אבל זו בדיוק הנקודה - אתה כתבת שעד שנות ה-80 לגור בתל אביב היה בושה ושכולם רצו לגור בקיבוץ, כשבפועל ההיפך הוא הנכון.
אנשים רוצים לגור בהרצליה פיתוח/כפר שמריהו כי הרצליה פיתוח היא בלתי מושגת: וילות ענק באזור יוקרתי ממש על הים. אבל הקיבוצים מעולם לא היו בלתי מושגים אלא להיפך - תמיד חיפשו עוד ועוד מתנדבים שיגיעו אליהם. בכל מקום כזה יש סוג של גאוות יחידה, אבל להגיד ש"לגור בתל אביב היה בושה" כי שמעת אנשי קיבוץ מתראיינים בנושא זה בערך כמו להגיד שקורס טיס היה בושה כי שמעת חובלים מתראיינים בנושא, או שצנחנים היה בושה כי שמעת גולנצ'יקים מתראיינים בנושא.
אגב, snowpeircer משום מה מאד תפס בארץ בקרב קהילת חובבי הקולנוע כשהוא הופץ במרץ, והאמת היא שלא ברור לי מדוע. הסרט עצמו הציג כמה שטיקים מגניבים אבל היה מופרך מהרגע הראשון ועד לאחרון שלו. אני חושב שחלק מההייפ שלו הגיע בזכות זה שהוא תוצר של במאי קוריאני וזו אוטומטית קונה את כל מבקרי הקולנוע שבאים בגישת האנטי-הוליווד, וזה למרות שהוא נראה כמו תוצר הוליוודי לכל דבר.
DrKeo כתב:אני לא יודע מה אתה רוצה מהסרט, הוא עשוי פשוט מצויין. יש בו גם כמה קטעים מאוד ספציפים של בימוי שמעטים הבמאים שהיו עושים אותם כמו למשל התנועות יד של הדמות של טילה סווינטון. לא שזה מה שעושה את הסרט אבל זה נותן לו גוון מאוד חזק של יחודיות. לדעתי אחלה סרט, זה לא קלסיקה שתחיה 50 שנים אבל זה אחלה של סרט מדע בדיוני.
swym כתב:אני מסכים שהוא עשוי מצויין - הוליוודי למהדרין. אבל גם ההיגיון של כל הסרט הוליוודי למהדרין, בעוד הביקורות דיברו בחלקן על סרט אינטיליגנטי במיוחד ו/או שונה ו/או יחודי. בוא נגיד רק שאם לא הייתי קורא את הביקורות אז כנראה שלא היו לי תלונות.
DrKeo כתב:דבר ראשון היה לסרט ווייב ביושוק טוטאלי מה שכבר קנה אותי. דבר שני, אני חושב שהוא היה עשוי הרבה יותר טוב מרוב סרטי הוליווד והוא גם היה אנטלגנטי יותר מרוב סרטי הוליווד. האם העלילה שלו מבוססת על רעיון מופרך לגמרי מהבסיס? לגמרי. האם היו שם סצנות שזאת הייתה פשוט בדיחה שהן התנהלו בצורה שהן התנהלו ולא היה להן בכלל מקום? כן. האם היו דמויות שעשו דברים טפשיים שבחיים אדם עם לוגיקה לא היה עושה? בטח. אבל כל אלה קיימים גם בסרטים של קוונטין טרנטינו, כריסטופר נאולן או כל במאי גדול מודרני.
אני חושב שזה סרט SCI FI נהדר, גם יותר אנטלגנטי מהסרט ההוליוודי הממוצע אבל לא חף מחורים. סך הכל אחלה של סרט ונהנתי מ99% ממנו.
DrKeo כתב:ראיתי את כוכב הקופים החדש, אחלה של סרט. מאוד רחוק מהקודם בסגנון, כלומר מאוד קרוב לישנים אבל מהסרט הקודם בסדרה הוא מאוד רחוק, סך הכל נהנתי ממנו. אני חושב שהCGI של הקופים הוא הCGI הכי מרשים שראיתי בקולנוע, השוט סיום של קלוזאפ על הפנים היה פשוט מטורף לגמרי. אבל כן חוויתי אכזבה קשה מזה שלא הזכירו אפילו פעם אחת את האיקרוס, אולי שומרים את זה לשלישי או לרביעי או משהו כזה.
DrKeo כתב:ראיתי את כוכב הקופים החדש, אחלה של סרט. מאוד רחוק מהקודם בסגנון, כלומר מאוד קרוב לישנים אבל מהסרט הקודם בסדרה הוא מאוד רחוק, סך הכל נהנתי ממנו. אני חושב שהCGI של הקופים הוא הCGI הכי מרשים שראיתי בקולנוע, השוט סיום של קלוזאפ על הפנים היה פשוט מטורף לגמרי. אבל כן חוויתי אכזבה קשה מזה שלא הזכירו אפילו פעם אחת את האיקרוס, אולי שומרים את זה לשלישי או לרביעי או משהו כזה.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 12 אורחים