נושא הסרטים והסדרות הרשמי

מוסיקה, סרטים, סדרות, ספרים וכל נושא שיחה רנדומאלי אחר שתרצו

המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot

Laskin
Elder

Re: נושא הסרטים והסדרות הרשמי

הודעהעל ידי Laskin » 03 יולי 2014, 15:20

^זה, וגם שאני מדבר מבחינה אובייקטיבית... ברור שאם היית קומוניסט - אז תל אביב לא הייתה ה-מקום, אבל עבור צעירים שרוצים קצת לגעת בעולם הגדול - אז תל אביב. ומאז שנות השישים - עוד יותר. בסוף שנות השמונים זה כבר היה עולם אחר.

אני מת לראות את כוכבב הקופים.
הוא מקבל ביקורות מאוד מאוד חיוביות! מפתיע מאוד, למרות שהקודם היה סבבה לגמרי

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 יולי 2014, 01:05

Laskin כתב:^זה, וגם שאני מדבר מבחינה אובייקטיבית... ברור שאם היית קומוניסט - אז תל אביב לא הייתה ה-מקום, אבל עבור צעירים שרוצים קצת לגעת בעולם הגדול - אז תל אביב. ומאז שנות השישים - עוד יותר. בסוף שנות השמונים זה כבר היה עולם אחר.

אני מת לראות את כוכבב הקופים.
הוא מקבל ביקורות מאוד מאוד חיוביות! מפתיע מאוד, למרות שהקודם היה סבבה לגמרי

המלצה, Snowpiercer, אתם תופתעו מהסרט הזה שכנראה לא שמעתם עליו.

גם אני מת לראות את כוכב הקופים, אני חם עם על הסרט הזה כבר שנה+.
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 03 יולי 2014, 17:27

גם אני לא שמעתי עליו כשהורדתי את הטורנט לפני איזה חצי שנה, הייתי בטוח שזה סרט אינדי לאינטרנט או משהו, וממש הופתעתי לטובה.
הבנתי שעכשיו הוא יוצא לקולנוע בארה"ב, ואוהבים אותו גם שם... בכל אופן, משונה הקטע של היציאה באיחור כזה גדול, חשבתי שעברנו את זה :)

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 03 יולי 2014, 17:31

swym כתב:לא לא, דווקא בתחילת שנות ה-20 תל אביב התפתחה לגורם משיכה שהפך אותה למה שהיא היום: הכיבוש הבריטי הביא לאווירה קוסמופוליטית של תל אביב הקטנה. יחד עם סגנון הבאוהאוס זה משך אליה את כל הבוהימה הישראלית שרצתה להרגיש קצת בחו"ל ולא לזרוע ולקצור בקיבוצים כמו שאר המתיישבים והחלוצים. התופעה שאתה מדבר מתייחסת רק לניסיון מהצד החלוצי להביע זלזול ולייצר אנטגוניזם לכל מה שהתפתח בתל אביב באותן שנים ועמד בניגוד לתפיסה הקיבוצית, אבל הניסיון הזה כשל לחלוטין. בזכות התאטרון בעיקר (הקאמרי, הבימה, המטאטא ועוד) תל אביב כבר סיפקה את הסלבים הראשונים שלה לפני כמעט מאה שנה: חנה רובינא, אלכסנדר פן, שלונסקי ויושבי בתי קפה אחרים שהפכו לאייטמים הרבה לפני עידן יודה ונינט או חבורת לול. היחידים שלא היו מודעים לכך הם כל אותם עכברי הכפר.

אגב, אם מישהו עדיין לא ראה את Edge of Tomorrow - מדובר בסרט מד"ב מצויין ושונה, מהסוג שיוצאים לדעתי פעם-פעמיים בעשור. החיבור שלו (או בעצם של הסיפור All you need is kill שהוא מתבסס עליו) לעולם הגיימינג גם נותן לו נקודות בונוס.

אין לי מושג מה הקשר בין מה שהוא ציין, למה שעניתי ולמה שכתבת :). לא רשמתי שהקיבוצים הם המקום, רשמתי שערוץ שמונה הציג סדרה על תולדות הקיבוץ ושם טענו את שציטטי. אתה לא חייב להסכים איתם. הם טוענים שם שהחברה הישראלית ככלל התביישה בתל אביב, כולם רצו לגור בקיבוץ או התגאו בקרוב משפחה בן קיבוץ, הסיבה לא משנה. "הדבר" היה לגור בקיבוץ, כמו שהיום "הדבר" זה לגור בוילה בהרצליה פיתוח.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 יולי 2014, 18:09

תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 04 יולי 2014, 05:55

זה אמנם רק קטע מפודקאסט, אבל חובה לראות/לשמוע.
מדובר בסרט פיקסאר של קיץ 2015, שנשמע מאוד מקורי וממש החזיר לי את התקווה בחברה שקצת איבדה את זה לאחרונה:

אני לא יודע אם זה נחשב ספוילר או לא, אבל מספרים מה הם ראו, כך שאם אתם לא רוצים לדעת כלום עליו - תחסכו מעצמכם, אבל זה בטח לא שום דבר שלא נראה בטריילר, כשיצא
בנוסף, הם גם מדברים על הסרט הקצר שיהיה לפניו, והוא גם נשמע אדיר :)

ההקרנה הזו הייתה כבר לפני איזה חודש, אבל נראה לי שזו הפעם הראשונה שאני שומע על זה.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 04 יולי 2014, 06:06

Death_119 כתב:אין לי מושג מה הקשר בין מה שהוא ציין, למה שעניתי ולמה שכתבת :). לא רשמתי שהקיבוצים הם המקום, רשמתי שערוץ שמונה הציג סדרה על תולדות הקיבוץ ושם טענו את שציטטי. אתה לא חייב להסכים איתם. הם טוענים שם שהחברה הישראלית ככלל התביישה בתל אביב, כולם רצו לגור בקיבוץ או התגאו בקרוב משפחה בן קיבוץ, הסיבה לא משנה. "הדבר" היה לגור בקיבוץ, כמו שהיום "הדבר" זה לגור בוילה בהרצליה פיתוח.

אבל זו בדיוק הנקודה - אתה כתבת שעד שנות ה-80 לגור בתל אביב היה בושה ושכולם רצו לגור בקיבוץ, כשבפועל ההיפך הוא הנכון.
אנשים רוצים לגור בהרצליה פיתוח/כפר שמריהו כי הרצליה פיתוח היא בלתי מושגת: וילות ענק באזור יוקרתי ממש על הים. אבל הקיבוצים מעולם לא היו בלתי מושגים אלא להיפך - תמיד חיפשו עוד ועוד מתנדבים שיגיעו אליהם. בכל מקום כזה יש סוג של גאוות יחידה, אבל להגיד ש"לגור בתל אביב היה בושה" כי שמעת אנשי קיבוץ מתראיינים בנושא זה בערך כמו להגיד שקורס טיס היה בושה כי שמעת חובלים מתראיינים בנושא, או שצנחנים היה בושה כי שמעת גולנצ'יקים מתראיינים בנושא.

אגב, snowpeircer משום מה מאד תפס בארץ בקרב קהילת חובבי הקולנוע כשהוא הופץ במרץ, והאמת היא שלא ברור לי מדוע. הסרט עצמו הציג כמה שטיקים מגניבים אבל היה מופרך מהרגע הראשון ועד לאחרון שלו. אני חושב שחלק מההייפ שלו הגיע בזכות זה שהוא תוצר של במאי קוריאני וזו אוטומטית קונה את כל מבקרי הקולנוע שבאים בגישת האנטי-הוליווד, וזה למרות שהוא נראה כמו תוצר הוליוודי לכל דבר.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 יולי 2014, 00:12

swym כתב:אבל זו בדיוק הנקודה - אתה כתבת שעד שנות ה-80 לגור בתל אביב היה בושה ושכולם רצו לגור בקיבוץ, כשבפועל ההיפך הוא הנכון.
אנשים רוצים לגור בהרצליה פיתוח/כפר שמריהו כי הרצליה פיתוח היא בלתי מושגת: וילות ענק באזור יוקרתי ממש על הים. אבל הקיבוצים מעולם לא היו בלתי מושגים אלא להיפך - תמיד חיפשו עוד ועוד מתנדבים שיגיעו אליהם. בכל מקום כזה יש סוג של גאוות יחידה, אבל להגיד ש"לגור בתל אביב היה בושה" כי שמעת אנשי קיבוץ מתראיינים בנושא זה בערך כמו להגיד שקורס טיס היה בושה כי שמעת חובלים מתראיינים בנושא, או שצנחנים היה בושה כי שמעת גולנצ'יקים מתראיינים בנושא.

אגב, snowpeircer משום מה מאד תפס בארץ בקרב קהילת חובבי הקולנוע כשהוא הופץ במרץ, והאמת היא שלא ברור לי מדוע. הסרט עצמו הציג כמה שטיקים מגניבים אבל היה מופרך מהרגע הראשון ועד לאחרון שלו. אני חושב שחלק מההייפ שלו הגיע בזכות זה שהוא תוצר של במאי קוריאני וזו אוטומטית קונה את כל מבקרי הקולנוע שבאים בגישת האנטי-הוליווד, וזה למרות שהוא נראה כמו תוצר הוליוודי לכל דבר.

אני לא יודע מה אתה רוצה מהסרט, הוא עשוי פשוט מצויין. יש בו גם כמה קטעים מאוד ספציפים של בימוי שמעטים הבמאים שהיו עושים אותם כמו למשל התנועות יד של הדמות של טילה סווינטון. לא שזה מה שעושה את הסרט אבל זה נותן לו גוון מאוד חזק של יחודיות. לדעתי אחלה סרט, זה לא קלסיקה שתחיה 50 שנים אבל זה אחלה של סרט מדע בדיוני.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 06 יולי 2014, 15:39

ראיתי את הסרט לגו סוף-סוף, WTF?! היה החתול חד קרן, יש לגו כזה? אלוהים ישמור :).
תמונה

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 06 יולי 2014, 16:45

DrKeo כתב:אני לא יודע מה אתה רוצה מהסרט, הוא עשוי פשוט מצויין. יש בו גם כמה קטעים מאוד ספציפים של בימוי שמעטים הבמאים שהיו עושים אותם כמו למשל התנועות יד של הדמות של טילה סווינטון. לא שזה מה שעושה את הסרט אבל זה נותן לו גוון מאוד חזק של יחודיות. לדעתי אחלה סרט, זה לא קלסיקה שתחיה 50 שנים אבל זה אחלה של סרט מדע בדיוני.

אני מסכים שהוא עשוי מצויין - הוליוודי למהדרין. אבל גם ההיגיון של כל הסרט הוליוודי למהדרין, בעוד הביקורות דיברו בחלקן על סרט אינטיליגנטי במיוחד ו/או שונה ו/או יחודי. בוא נגיד רק שאם לא הייתי קורא את הביקורות אז כנראה שלא היו לי תלונות.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 יולי 2014, 19:59

swym כתב:אני מסכים שהוא עשוי מצויין - הוליוודי למהדרין. אבל גם ההיגיון של כל הסרט הוליוודי למהדרין, בעוד הביקורות דיברו בחלקן על סרט אינטיליגנטי במיוחד ו/או שונה ו/או יחודי. בוא נגיד רק שאם לא הייתי קורא את הביקורות אז כנראה שלא היו לי תלונות.

דבר ראשון היה לסרט ווייב ביושוק טוטאלי מה שכבר קנה אותי. דבר שני, אני חושב שהוא היה עשוי הרבה יותר טוב מרוב סרטי הוליווד והוא גם היה אנטלגנטי יותר מרוב סרטי הוליווד. האם העלילה שלו מבוססת על רעיון מופרך לגמרי מהבסיס? לגמרי. האם היו שם סצנות שזאת הייתה פשוט בדיחה שהן התנהלו בצורה שהן התנהלו ולא היה להן בכלל מקום? כן. האם היו דמויות שעשו דברים טפשיים שבחיים אדם עם לוגיקה לא היה עושה? בטח. אבל כל אלה קיימים גם בסרטים של קוונטין טרנטינו, כריסטופר נאולן או כל במאי גדול מודרני.

אני חושב שזה סרט SCI FI נהדר, גם יותר אנטלגנטי מהסרט ההוליוודי הממוצע אבל לא חף מחורים. סך הכל אחלה של סרט ונהנתי מ99% ממנו.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 07 יולי 2014, 09:53

איך יצא שהוא רק יוצא עכשיו לאקרנים בארה"ב, לא היה לו מפיץ?
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 07 יולי 2014, 10:25

זה קורה לפעמים בסרטים מהמזרח, וגם חלקים מאירופה.
לדעתי הסרט היה מפתיע לטובה כי לא ציפיתי לכלום (שוב - פשוט הורדתי משהו שחשבתי שיצא ישר לדיוידי), אבל אני עדיין חושב שזה סרט ממוצע בסה"כ, ובאמת עושים לו הנחות כי הוא "זר".
אני לא בטוח אם היה מגיע לקולנוע בארה"ב אם היה מגיע משם.
בכל אופן - סרט מהנה ולא מאוד שגרתי.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 09 יולי 2014, 00:26

DrKeo כתב:דבר ראשון היה לסרט ווייב ביושוק טוטאלי מה שכבר קנה אותי. דבר שני, אני חושב שהוא היה עשוי הרבה יותר טוב מרוב סרטי הוליווד והוא גם היה אנטלגנטי יותר מרוב סרטי הוליווד. האם העלילה שלו מבוססת על רעיון מופרך לגמרי מהבסיס? לגמרי. האם היו שם סצנות שזאת הייתה פשוט בדיחה שהן התנהלו בצורה שהן התנהלו ולא היה להן בכלל מקום? כן. האם היו דמויות שעשו דברים טפשיים שבחיים אדם עם לוגיקה לא היה עושה? בטח. אבל כל אלה קיימים גם בסרטים של קוונטין טרנטינו, כריסטופר נאולן או כל במאי גדול מודרני.

אני חושב שזה סרט SCI FI נהדר, גם יותר אנטלגנטי מהסרט ההוליוודי הממוצע אבל לא חף מחורים. סך הכל אחלה של סרט ונהנתי מ99% ממנו.

זו בדיוק הנקודה: הסרט יותר אינטיליגנטי מהסרט ההוליוודי הממוצע (למעט ההיגיון שמניע את רוב הדמויות - הוא כבר היה מופרך לחלוטין גם בסטנדרטיים הוליוודיים), אבל אני מראש משתדל לא לבזבז את הזמן על סרט הוליוודי פחות אינטיליגנטי מהממוצע (לפחות מאז שעשיתי את הטעות של ללכת לרובוטריקים 3). כשיש בקולנוע האמריקאי כרגע סרטים נהדרים באמת כמו אקסמן וEdge of Tomorrow, אין שום סיבה לראות דווקא את הסרט הזה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 09 יולי 2014, 11:06

(אני חושב שאקס-מן החדש קצת פחות טוב מסנופירסר)

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 10 יולי 2014, 13:03

לא יצא לי לראות את הסרט המדובר (שדרך אגב מבוסס על קומיקס, צרפתי אם אני לא טועה) אבל ידוע שהקולנוע האסייאתי, במיוחד הקוראני מוציא מדי פעם כמה פנינות.
יש להם הרבה תעוזה בתכנים של הסרטים ובמוסכמויות שהם שוברים. הקוריאנים בכלל הפכו עלילה עם מוטיב נקמה לז'אנר בפני עצמו. "שבעה צעדים" (הקוריאני, כמובן) הוא פשוט סרט מופתי, ואני ממליץ גם על "ראיתי את השטן", סוג של מכתב אהבה לכל ז'אנר הנקמה, לא סרט עמוק מדי אבל הגימיק העלילתי שלו והביצוע האמין והברוטאלי גאוניים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 יולי 2014, 14:42

ראיתי את כוכב הקופים החדש, אחלה של סרט. מאוד רחוק מהקודם בסגנון, כלומר מאוד קרוב לישנים אבל מהסרט הקודם בסדרה הוא מאוד רחוק, סך הכל נהנתי ממנו. אני חושב שהCGI של הקופים הוא הCGI הכי מרשים שראיתי בקולנוע, השוט סיום של קלוזאפ על הפנים היה פשוט מטורף לגמרי. אבל כן חוויתי אכזבה קשה מזה שלא הזכירו אפילו פעם אחת את האיקרוס, אולי שומרים את זה לשלישי או לרביעי או משהו כזה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 14 יולי 2014, 09:34

הייתי אמור ללכת היום, אבל בסוף נדחה לחמישי :(
מת לראות את הסרט...
רציתי באיימקס, אבל כנראה שנלך לתלת מימד, שמעתי שהוא לא רע בכלל בסרט הזה. מפחד קצת שיהיה חשוך מדי.

בכל אופן, אני לא זוכר מה זה האיקרוס, אז אני לא חושב שאתאכזב שלא יזכירו אותו :)

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 14 יולי 2014, 12:22

DrKeo כתב:ראיתי את כוכב הקופים החדש, אחלה של סרט. מאוד רחוק מהקודם בסגנון, כלומר מאוד קרוב לישנים אבל מהסרט הקודם בסדרה הוא מאוד רחוק, סך הכל נהנתי ממנו. אני חושב שהCGI של הקופים הוא הCGI הכי מרשים שראיתי בקולנוע, השוט סיום של קלוזאפ על הפנים היה פשוט מטורף לגמרי. אבל כן חוויתי אכזבה קשה מזה שלא הזכירו אפילו פעם אחת את האיקרוס, אולי שומרים את זה לשלישי או לרביעי או משהו כזה.

אתה מתעניין באיקרוס בגלל הסרט המקורי (הישן והטוב), או בגלל ההתייחסויות בסרט הקודם ?
אני ראיתי את זה בתור איסטר אג חכם וממוקם היטב שאין סיכוי שירחיבו, לדעתי.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 16 יולי 2014, 17:24

חבל שלא אמיתי:
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 16 יולי 2014, 18:55

זה מהמם!
תמונה

SgtDonowitz
Warrior

הודעהעל ידי SgtDonowitz » 17 יולי 2014, 11:36

סוף סוף טריילר לעונה החדשה של דוקטור הו.

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 17 יולי 2014, 18:22

^^^ גארוס ב-0:27.

דוקטור מבוגר מרגיש לי מוזר אחרי דיויד טננט וזה ששכחתי את שמו, אבל מעניין.
נראה שהולכים להתעסק יותר בצדדים האפלים של הדוקטור, טוב מאוד.

SgtDonowitz
Warrior

הודעהעל ידי SgtDonowitz » 18 יולי 2014, 11:27

DrKeo כתב:ראיתי את כוכב הקופים החדש, אחלה של סרט. מאוד רחוק מהקודם בסגנון, כלומר מאוד קרוב לישנים אבל מהסרט הקודם בסדרה הוא מאוד רחוק, סך הכל נהנתי ממנו. אני חושב שהCGI של הקופים הוא הCGI הכי מרשים שראיתי בקולנוע, השוט סיום של קלוזאפ על הפנים היה פשוט מטורף לגמרי. אבל כן חוויתי אכזבה קשה מזה שלא הזכירו אפילו פעם אחת את האיקרוס, אולי שומרים את זה לשלישי או לרביעי או משהו כזה.

CGI מטורף, סרט ממש פסיכי. אני נהניתי.
מה שאני חייב להגיד זה שהסרט הזה פשוט דכאוני לצפייה בזמנים האלו, אזעקות היו בלי סוף מתוך הסרט עצמו וזה די החזיר אותי למציאות שלנו וזה ממש לא משהו שאני רוצה בסרט, אולי היה עדיף ללכת לסרט קומדיה בתקופה הזאת.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 20 יולי 2014, 11:55

ראיתי ביום חמישי...
מ-א-ו-ד התאכזבתי.

כל הביקורות כל כך היללו אותו, שציפיתי למשהו כה מתוחכם ומפתיע, וקיבלתי בסוף סוג-של-אווטאר עם דמויות שעירות יותר, ובאופן כללי סרט כל כך צפוי ו"אמריקני".
המשחק (של הקופים לפחות) מעולה, של בני האדם הרבה הרבה פחות, בלשון המעטה, וגם התגובה שלהם למה שקורה הייתה תמוהה מאוד בעיניי.

בקיצור - ממש לא מה שציפיתי לו :(
אם אתם מצפים לעוד אווטאר - רק אז לא תתאכזבו.

חזור אל “פורום OT”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 12 אורחים