InterAl כתב:מקלדת הרבה יותר מדויקת, מהירה ופחות מעייפת את היד לדעתי. תסתכל על speedrunnners למשל, הרוב משחקים עם מקלדת.
InterAl כתב:הקטע של השדרוגים אחרי המוות ברוגלייקס מרגיש לי קצת דבילי. אתה לא יכול לדעת אם סיימת את המשחק בזכות עצמך (סקיל) או סתם כי מתת מספיק פעמים והפכת overpowered באיזשהו שלב. קצת מגוחך שמשחק מתגמל כישלון במקום הצלחה, די מוציא את העוקץ מתחושת ההישג: סיימתי את המשחק כי אני גרוע, לא כי אני טוב. אבסורדי משהו.
Kazz כתב:הדרך לשם אינה חלק מהקושי והאתגר והיא chore גרידא ולכן היא סתמית. היא לא משרתת את המשחק במאומה. אין לי מה להשתפר שם.
swym כתב:Kazz כתב:הדרך לשם אינה חלק מהקושי והאתגר והיא chore גרידא ולכן היא סתמית. היא לא משרתת את המשחק במאומה. אין לי מה להשתפר שם.
אם לא היתה החזרה הזו בדרך לבוס, אז היו פשוט עושים בוס יותר קשה שמצריך יותר זמן משחק ומגיע עם health bar יותר גדול. הרי זה כבר trope של משחקי מחשב שקרבות בוס כוללים שלושה שלבים שהמשמעותי שבהם הוא ה-final form, ואם לא היתה הדרך הזו לבוס אז כנראה שהיית מתלונן במקום זה על כך שהמשחק תמיד מכריח אותך לחזור על שני הforms הראשונים של הבוס שוב ושוב (למרות שהם כבר לא מאתגרים אותך) במקום לתרגל ישר את הform האחרון ולשנן אותו עד שיהיה לך מספיק מזל בשביל לעבור אותו.
ככה או ככה, הchore הזה בדרך לבוס הוא גם העונש שלך על כישלון והסיבה עבורך לרצות להשתפר ולהיזהר בפעם הבאה, וגם תמריץ עבורך לחפש דרכים חדשות שיקצרו את הדרך לבוס ויחסכו ממך חלק מהמסלול. זו פילוסופיית העיצוב של המשחקים האלו.
Kazz כתב:כי permadeath זה הלב של עיצוב המשחק (ולא סתם זה לרוב מצורף עם שלבים פרוצדוראליים ופתיחת יכולות ונשקים בחדשים בכל ראן).
ב HK זה פשוט עניין של להציב ספסל קרוב או רחוק יותר, ועובדה שיש בוסים קרובים יותר לנקודת שמירה. אני בספק רב שהם סימנו את ההיבט הזה כאחד העקרוניים בעיצוב המשחק (עובדה שזה מיותר ולא נותן דבר) ואם כן אז זו טעות בשיקול.
InterAl כתב:גיימפד גרוע לסשנים ארוכים כי עצם ההחזקה בו מעייפת את היד. במקלדת הידיים שלך במצב מנוחה, בגיימפד הן במצב של תפיסה. תפיסה דורשת הפעלת כוח ומעייפת את היד לאורך זמן.
בנוגע לכפתורים - גם פה המקלדת מנצחת, פשוט כי אתה יכול להשתמש בכל האצבעות שלך, בעוד בגיימפד לפחות 2 אצבעות בכל יד מבוזבזות על להחזיק את הגיימפד עצמו. מקלדת מאפשרת לך לתקתק הרבה יותר מהר על כפתורים ביחס לגיימפד. בנוסף, הדיוק שהיא מאפשרת גבוה יותר, כי אתה יכול להקדיש לכל כפתור אצבע, בניגוד לגיימפד שבו האגודל הימני אחראי בלעדית ללחיצה על 4 כפתורי הפנים (והשמאלי על 4 כפתורי ה-dpad לעומת מקלדת שבה 3 אצבעות מוקדשות לחצים/wasd). אצבע פר כפתור תמיד עדיפה על פני אצבע פר 4 כפתורים.
לגבי שליטה אנלוגית לקפיצות - לא חושב שזה רלוונטי לרוב המשחקים, וממילא מי מזגזג בין dpad לאנלוגי באותו המשחק רק עבור קפיצה מסוימת? לא נתקלתי בדבר כזה עד היום.
לגבי רוגלייקים - שוב, הנקודה היא תגמול כישלון. עצם העיקרון הזה הוא בעייתי מאוד.
משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot] ו־ 47 אורחים