נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Laskin
Elder

Re: נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

הודעהעל ידי Laskin » 21 דצמבר 2020, 10:55

לכאורה זה נכון, אבל בפועל - אנשים קונים במיוחד קונסולה של סוני וכל מני ציוד נלווה בשביל המשחקים האלה, והרבה מהם, מעל 40 מליון מהם ליתר דיוק - משלמים עבור פלוס שהוא איזה 5 דולר לחודש, אז ביחד זה יותר מGP שכרגע עומד על 15 מליון מנויים, אבל גם כשיהיו לו 30 מליון זה לא נופל בהרבה, וזאת מבלי להוציא מליארדים רבים כל כך עבור הרכישות שיצדיקו את המנוי, וגם יש את עניין התשלום שמיקרוסופט משלמת עבור המשחקים שנמצאים שם שלא שייכים לה - שאנחנו עוד לא יודעים מה הוא... כמובן שיש גם את לייב גולד בתשלום אבל מספר המנויים מצטמצם, בטח עכשיו כשיש את האופציה לשחק הכל על המחשב, ובמקביל בגלל השליטה של סוני בקונסולות - הם מרוויחים גם אחוזים על כל משחק צד ג' שנמכר בחנות שלה, שזה המון...
בקיצור המודל מעולה אבל לאו דווקא טוב יותר מזה של סוני, נכון לעכשיו. עם 15 מליון המנויים שיש להם כרגע הם לא ירוויחו איזה 4 שנים מהשירות רק בגלל הרכישה האחרונה שלהם, וזאת מבלי לכלול את שאר הרכישות והתשלום עבור משחקי צד ג' הרבים שנמצאים שם והם משלמים עבורם. אם יגיעו ל-50 מליון אז ברור שזה יהיה רווח אדיר שיהיה לסוני קשה להגיע אליו גם אם הם ישלטו ב-80% משוק הקונסולות.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 דצמבר 2020, 11:40

Laskin כתב:לכאורה זה נכון, אבל בפועל - אנשים קונים במיוחד קונסולה של סוני וכל מני ציוד נלווה בשביל המשחקים האלה, והרבה מהם, מעל 40 מליון מהם ליתר דיוק - משלמים עבור פלוס שהוא איזה 5 דולר לחודש, אז ביחד זה יותר מGP שכרגע עומד על 15 מליון מנויים, אבל גם כשיהיו לו 30 מליון זה לא נופל בהרבה, וזאת מבלי להוציא מליארדים רבים כל כך עבור הרכישות שיצדיקו את המנוי, וגם יש את עניין התשלום שמיקרוסופט משלמת עבור המשחקים שנמצאים שם שלא שייכים לה - שאנחנו עוד לא יודעים מה הוא... כמובן שיש גם את לייב גולד בתשלום אבל מספר המנויים מצטמצם, בטח עכשיו כשיש את האופציה לשחק הכל על המחשב, ובמקביל בגלל השליטה של סוני בקונסולות - הם מרוויחים גם אחוזים על כל משחק צד ג' שנמכר בחנות שלה, שזה המון...
בקיצור המודל מעולה אבל לאו דווקא טוב יותר מזה של סוני, נכון לעכשיו. עם 15 מליון המנויים שיש להם כרגע הם לא ירוויחו איזה 4 שנים מהשירות רק בגלל הרכישה האחרונה שלהם, וזאת מבלי לכלול את שאר הרכישות והתשלום עבור משחקי צד ג' הרבים שנמצאים שם והם משלמים עבורם. אם יגיעו ל-50 מליון אז ברור שזה יהיה רווח אדיר שיהיה לסוני קשה להגיע אליו גם אם הם ישלטו ב-80% משוק הקונסולות.

המודל הזה הרבה יותר חזק אם הוא מצליח. גם אנשים שעושים מנוי GP ברובם קונים ציוד נלווה, קונים משחקים שמחוץ ל-GP (בכל זאת AC, COD ופיפא לא נמצאים שם) ומשלמים לגולד (אלה אם הם עושים GP אולטימייט ואז ההכנסות מהם גבוהות משמעותית), אבל ההכנסות מ-GP בכמויות של 30 מליון מנויים גבוהות פי כמה מהכנסות של צד א' של סוני וכשמדברים על 50 מליון מנויים הם כבר לא רואים אף מפיצה ממטר. זה מודל מאוד חזק כי זה לא משנה איזה משחקים יצאו באותה שנה או מה הלך בכלל, הוא קבוע ויציב, הנסות מטורפות.

אתה מדבר פה על הכנסות של 4-8 מליארד דולר בשנה לפני DLC, אנשים שמוציאים כסף ב-F2P כמו פורטנייט, משחקים שלא נמצאים בGP כמו פיפא או COD, אביזרים וכו'. זה די נהדר, זה אומר שיש ל-MS אנטרס מאוד חזק לבנות צד א' איכותי כי הכסף שם, הם רק צריכים את התוכן למשוך מנויים.
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 21 דצמבר 2020, 12:39

האמת, אני לא בטוח כמה רוכשים שם בחנות משחקי צד ג', אני מניח שמדובר במספרים זניחים ביותר על המחשב ומשמעותית פחות מסוני בקונסולות.
לפי מה שאני רואה בגוגל - ב-2019 סוני הכניסו רק מPSN כ-12.5 מיליארד דולר. מעל 20 מיליארד אם מחשיבים גם חומרה. מדובר בהכנסות, לא רווחים כמובן...
לא מצאתי נתונים מדוייקים אצל מיקרוסופט, אבל כן מצאתי נתון של 11.5 מיליארד דולר - כולל חומרה, באותה שנה. בערך חצי מסוני, בקיצור.
אז אם נניח שGP לא מהווה חצי מהרווחים שלהם, אלא יותר כמו רבע מהסה"כ - הם יצטרכו להגיע בערך פי 3 מנויים מהיום כדי להשוות להכנסות הכלליות של סוני בPSN.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 דצמבר 2020, 12:47

Laskin כתב:האמת, אני לא בטוח כמה רוכשים שם בחנות משחקי צד ג', אני מניח שמדובר במספרים זניחים ביותר על המחשב ומשמעותית פחות מסוני בקונסולות.
לפי מה שאני רואה בגוגל - ב-2019 סוני הכניסו רק מPSN כ-12.5 מיליארד דולר. מעל 20 מיליארד אם מחשיבים גם חומרה. מדובר בהכנסות, לא רווחים כמובן...
לא מצאתי נתונים מדוייקים אצל מיקרוסופט, אבל כן מצאתי נתון של 11.5 מיליארד דולר - כולל חומרה, באותה שנה. בערך חצי מסוני, בקיצור.
אז אם נניח שGP לא מהווה חצי מהרווחים שלהם, אלא יותר כמו רבע מהסה"כ - הם יצטרכו להגיע בערך פי 3 מנויים מהיום כדי להשוות להכנסות הכלליות של סוני בPSN.

אז אתה טוען שחברה שיש לה 100+ מליון מכשירים בשוק מכניסה פי 2 מחברה שיש לה פחות מחצי מכשירים בשוק בתקופה ש-GP היה חסר משמעות? סה"כ הגיוני :)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 21 דצמבר 2020, 12:58

יש להם פי 2 מכשירים והם מכניסים פי 2... כן, סה"כ הגיוני :) בטח כשמתחשבים בזה שהחנות שלהם רק בקונסולות ומיקרוסופט גם במחשב.
ונכון שמאז הגיימפאס קפץ באיזה 50% (והוא לא היה "חסר משמעות" ב-2019 אלא כמעט 10 מליון מנויים), אבל במקביל מנויי הלייב גולד ירדו משמעותית וגם ההכנסות מהחומרה והתכנה ביחס לסוני... אז לא בטוח שבסוף השנה הנכחית (או הבאה) התמונה תהיה שונה מאוד, אם בכלל. סוני מוכרים יותר ויותר חומרה, ויותר ויותר מנויי PLUS, ומיקרוסופט מוכרת (כנראה) פחות חומרה ופחות לייב גולד, אבל יותר גיימפאס שמגיע עם הוצאות משמעותית גדולות יותר (אבל כרגע נתעלם מההוצאות).

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 דצמבר 2020, 13:32

תסתכל על הדו"ח הפיננסי של MS כשיש להם 30 מליון מנויים, לא כשיש להם 5 מליון. GP היה חסר משמעות ב-2019, רק ב-Q3 2020 הם הגיעו ל-10 מליון מנויים כך שאתה יכול להבין שברוב 2019 הם היו רחוקים מאוד מ-10 מליון מנויים.

אין לאף אחד שמץ של ספק שכרגע MS רחוקים מסוני, הדיון שאנחנו מנהלים פה הוא על 2023 או 2025, לא על 2019. סוני הרבה יותר חזקה, גם מספר המכשירים בשוק, גם מספר היוזרים וגם הכוח של ה-IP שלהם. אבל, וזה אבל גדול, GP עם בסיס משתמשים של רק 30 מליון כבר שם את MS במקום די מטורף מבחינת רווחים. וזה לאו דווקא מעיד משהו על סוני, שתי החברות יכולות להיות סופר מצליחות במקביל. כלומר אם MS הייתה ממש מפציצה בדור הזה כמה הפס4 הייתה מוכרת? 100 מליון? 90 מליון? ממש רחמים :)

התעשיה רק תרוויח משתי חברות שכאלה שמתפקדות ברמה דומה במקום שסוני פשוט תדרוס את MS עד שהיא תוותר.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 21 דצמבר 2020, 13:53

הם הכריזו על ה-10 מליון בדו"ח שהיה באפריל 2020, הם בטח הגיעו לזה מעט לפני, מה שאומר שהם לא היו בכלל רחוקים משם ב-2019, או לפחות בסוף 2019.
בא נראה מה יהיה ההבדל בהכנסות ב-2020 לעומת 2019, ואז נדע באמת באחוזים כמה הGP משמעותי.
לגבי מה יהיה ב-2025 - הכל יכול להיות... אולי המשחקים שלהם ושל בת'סדה יהיו כשלון והמספרים ימשיכו להיות סביב ה-10-20 מליון מנויים, יכול להיות שיהיו כבר ב-30 מליון ומעלה, אבל חשוב גם לדעת במקביל מה קורה עם הקונסולות שלהם, כי אם הם ייכשלו יותר מהדור הנכחי אז יש מצב שההפרשים מול סוני יישארו כמו היום, אפילו עם 30 מנויים, כי סוני תמכור יותר תכנה בPSN וכמובן שבדור הזה המכירות הדיגיטליות והתוספות שלהן יהוו אחוז גדול יותר מאשר בדור הקודם, וכל משחק עולה יותר, אז ההכנסות יגדלו בהתאם פר משחק, ואולי ישיקו עוד שירות מוצלח יותר או יעלו את המחיר של שירותים אחרים...
כך או כך אני מסכים - התעשייה רק תרוויח אם מיקרוסופט יתנו פייט טוב יותר ואני מקווה שזה יקרה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 דצמבר 2020, 14:57

אבל אתה יודע שבסוף 2019 הם לא היו על 10 מליון משתמשים ובכל השנה הם בכלל לא היו קרובים ל-10 מליון משתמשים. וגם אם היו להם 10 מליון, מה זה משנה? 10 מליון זה לא 30 מליון וזה בטח לא 50 מליון. האם MS תצליח להביא 30, 40 או 50 מליון מנויים? שאלה טובה, אני משער שזאת המטרה שלה.

אגב, אני לא רואה מצב בעולם שה-XSX עושה מספרים פחות טובים מה-ONE, אין מצב בעולם.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 21 דצמבר 2020, 15:15

שאלה טובה, אבל זו לא השאלה היחידה, אלא גם על חשבון מה זה יהיה... אם על חשבון LIVE שאולי יבוטל לחלוטין, או על חשבון מכירה של משחקים ותוכן בתשלום שלהן בקונסולות וגם החומרה עצמה - יכול להיות מצב בו יש להם 25 מליון מנויים וההכנסות די דומות למה שיש כרגע.
ואני בהחלט רואה מצב כזה, גם אם זה לא מאוד סביר... וגם אם ימכרו קצת יותר מהדור הזה, אבל הרבה פחות תוכנה - זה יכול להיות משמעותי.

שלא ישתמע מזה שאני לא בעד המודל הזה, אני חושב שיש לו בהחלט יתרונות מעולים, בעיקר אם מבצעים את זה בצורה חכמה (=עבורי, לעשות מנוי פעם בשנה לאיזה חודשיים-שלושה ולהשלים הכל), אני פשוט עדיין לא לגמרי השתכנעתי שזה מודל עדיף עבור מיקרוסופט לעומת המודל של סוני, בעיקר כי אין לנו מושג כמה הם משלמים בכל חודש ממוצע לצד ג', וגם בגלל המחיר שזה יכול לעלות להם בחומרה (ובתוצאה מכך גם על מכירות התכנה בחנות שלהם). אנחנו נהיה חכמים יותר אם ישחררו נתונים גם בהמשך.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 דצמבר 2020, 16:03

תראה, ההכנסות של סוני מתוכנה (כל מה שהוא לא חומרה, אם זה מנויים, אם זה צד א', אם זה צד א', אם זה DLC - הכל) בשנה המדווחת האחרונה שלהם הייתה 13 מליארד דולר. אני משער שברור לכולנו שההכנסות מצד א' במספר הזה הן בליפ ברדאר, אולי 1+ מליארד דולר. ממנויים היא הכניסה בערך 3.2 מליארד, כלומר אנחנו מדברים על סביבות ה-9 מליארד דולר בזכות מכירת משחקי צד ג', DLC וכדומה. זה די נאיבי לחשוב שכל זה נעלם ביום שיש GP. אנשים מפסיקים לשחק פיפא? אנשים לא קונים יותר COD? זהו, AC לא ימכור יותר? לא ישחקו יותר פורטנייט? ברור שכל הדברים הללו ימשיכו. האם הם יהיו הכנסה באותה רמה כמו לפני GP? אני לא יודע, אבל ברור לנו שה-9 מליארד הזה לא יהפוך פתאום למליארד. פאק, רק פורטנייט בטח מכניס להם לא רחוק ממליארד.

בכל מקרה, הנקודה היא ש-GP מחליף את הבערך 4 מליארד שסוני עושה מצד א' וממנויים. כדי להגיע לשם MS לא צריכה להגיע למספרים דמיוניים, למשל 35 מליון מנויים שמשלמים בממוצע 9.5$ לחודש (ולהזכירך, GP עולה 10$ לרגיל ו-15$ לאולטימייט. אני פשוט מנסה לשחק את המספרים מלמטה כי יש מבצעים וכו') כבר יצפינו מהרווחים של סוני בשיאה מהשירותים הללו. אבל צריך לזכור שהשירות הזה לא בוואקום, רוב האנשים הללו יהיו בעלי XSX או XSS, יקנו פיפא, ישחקו פורטנייט וכדומה וכמובן שיהיו גם בעלי XSX שאין להם בכלל GP ויתפקדו כמו כל משתמש סטנדרטי אחר. כלומר כל הנושא הזה מאוד כלכלי ל-MS, יש סיבה למה הם מרגישים בנוח להוציא 7.5 מליארד על מפיצה. האם סוני תצליח להשאר למעלה מבחינת רווחיות? אולי, הם כל כך פופולרים שלא יהיה קל בכלל להוריד אותם משם. אבל אם יש לך חברה מסויימת שמצליחה להגיע לעשרות מליוני מנויים, המצב הכלכלי שלה כנראה יהיה יותר טוב מאשר חברה שלא מספקת מנוי שכזה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 30 דצמבר 2020, 11:45

סוני מכרו בערך 3.5 מליון יחידות של PS5 ב-4 השבועות הראשונים... מעניין כמה היו יכולים למכור אם היה במלאי יותר.
בכל אופן זה שיא עבורם, למרות המלאי המוגבל, והם מתכננים לשלוח 16-18 מליון יחידות במהלך 2021, אז מקווה שההיצע יהיה שפוי יותר בהקדם.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 30 דצמבר 2020, 11:56

הם תיכננו על 5 מיליון עד סוף השנה
מנחש שלא הצליחו ליצר יותר

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 30 דצמבר 2020, 12:00

kririn כתב:הם תיכננו על 5 מיליון עד סוף השנה
מנחש שלא הצליחו ליצר יותר

לא זכור לי משהו כזה, הם כן מצפים למכור מעל 7.5 מליון יחידות עד סוף שנת הכספים של 2020... שמסתיימת ב-31 במרץ 2021.
חיפשתי באינטרנט והכי קרוב שמצאתי למה שאתה מדבר עליו זה איזה "אנליסט" שצפה 5 מליון עד סוף השנה, אבל אין לו שום מידע על יכולות ייצור והניחוש שלו טוב כמו שלי ושלך

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 30 דצמבר 2020, 12:20

אומרים שחלק מהבעיה של הייצור זה שיש מחסור באיזה צ'יפ של הפס5 לא? כאילו כנראה שזה לא רק קורונה וביקוש שגדול על ההיצע.

בכל מקרה מחזיק אצבעות שעד יולי 2021 יהיה לנו קל להשיג פס5.
ממש בא לי להשתדרג כבר.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 30 דצמבר 2020, 12:43

אם הפס5 הקונסולה שמוכרת הכי מהר בהסטוריה, אני משער שאין שם באמת בעיית יצור. כלומר אם יצרת הכי הרבה הכי מהר שאי פעם מישהו הצליח, יש לך בעיה?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 30 דצמבר 2020, 12:49

הם לא בהכרח ייצרו הכי הרבה אי פעם, הם מכרו הכי הרבה אי פעם...
יכול להיות שבפס4 היו להם 5 מליון יחידות בחודש הראשון בחנויות, אבל מכרו רק חצי מהן בחודש הזה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 30 דצמבר 2020, 13:45

אני לא יודע להגיד אם באמת יש בעית ייצור כי עוד לא הגענו לסביבות מרץ 2021. אני יודע שבמרץ 2014 יכולתי להשיג פס4 בקלות בעיר הפריפריאלית שלי, וכנל יכולתי להשיג פס3 ב2007 בקלות בעיר הזו, הקונסולה היחידה שזכור לי שהיה לי קשה להשיג זה הWII כשרציתי בשביל מריו גלקסי ועד היום לא השתכנעתי שנינטנדו לא יצרה מחסור בכוונה בשביל לעורר FOMO אבל אין לי איך להוכיח את זה.עם הפס2 הייתי צעיר מכדי לקנות אותה בעצמי בהשקה שלה, אבל כן זכורים לי שהיא התחסלה מהמדפים.
מה שכן אני זוכר שעד GTA3 היה קל להשיג אותה די בקלות פה, כי היה אותה לרוב המכרים שלי.

בפס5 יש הרגשה שיש מחסור משמעותי שימשך גם אחרי שמייקרוסופט תפתור את המחסור שלה.אז יש כל מיני שמועות :)
לא נכנסתי עדיין לעובי הקורה של הסיבות ומה זה הציפ הזה שכביכול יש בו מחסור, גם לא הכי ברור לי איזה מוצר מתחרה בפס5 על הציפ כביכול, אבל שיהיה לי זמן לקרוא על זה
זה בהחלט מעניין אותי :)
הלוואי שאין שום בעיה, ובמרץ 2021 כבר נוכל לקנות פס5 בקלות :)

בכל מקרה אם איכשהו המחסואר ימשך לתוך 2021 אז או שאני אשתמש בקשרים שיש לי בניסון להשיג אחת במחיר שפוי (וגם למי שרוצה פה במידה ואצליח)
או שנתייאש ונקנה מאיזה אחד שמוכר ב4000 לול.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 30 דצמבר 2020, 13:58

המחסור במלאי לא נובע כנראה מהsoc,אלא מביקוש מטורף,גם אצל MS כנראה יש ביקוש גבוה שמוביל למחסור במלאי אבל משמעותית פחות מסוני.
אם כבר הייתי צריך להמר על איזשהו קןשי בייצור הייתי דווקא הולך יותר לכיוון ההרכבה של הקונסולה עצמה,מלאי של פלסטיקים לשטויות כמו הסטנד וכו׳ או ההרכבה של הדואל סנס.
כל פסי הייצור מתייעלים עם הזמן בדרך כלל ומתגברים על מחלות ילדות (ראה bathtub curve) ואני לא חושב שהמצב יהיה שונה כאן,יכול להיות שפשוט יהיה מדובר בפרק זמן ארוך יותר.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 30 דצמבר 2020, 14:06

זו גם אפשרות למרות שזה יהיה כזה מצחיק, אם הסטנד המזורגג הזה יש לו חלק בבעיה כי את מי הוא מעניין חח. על אותו משקל של הסטנד חסר המשמעות והפלסטיקים המפגרים, לא יפתיע אותי אם סוני הכניסו איזה ציפ מפגר, שאמור לייעל את המהירות של הSSD עוד יותר או איזה שטות כזו. (עכשיו אנחנו נכנסים למחוזות של ספקולציות מהתחת שלי, כי על המחסור בציפ דיברו אנליסטים אבל איזה בדיוק צי'פ אני סתם מעלה השערה)

בכל מקרה התוכנית שלי אם זה נמשך ונמשך ונמשך מאיזשוהי סיבה זה פשוט לדבר עם מכר שלי שיש לו חנות שאמור לקבל פס5 ולנסות שהוא יישרין לנו :)

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 30 דצמבר 2020, 14:18

סוני עשו קסטומיזציה לI/O של הפס5 כן,אבל זה בסך הכל בקר זיכרון מקוסטם,גם MS עשתה את זה. שתיהן משתמשות בחלקי off the shelf לשבבי nand שלהן. אין בפס5 איזה סוד כמוס שסוני הסתירה עד הרגע האחרון,הקונסולה די ספר פתוח עכשיו,מינוס דברים שתחת nda כמו הapi וכו׳.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 30 דצמבר 2020, 14:32

המצב של הפס5 בחו"ל לא שונה מדי מהמצב של הפס4 ואפילו ה-X1 בשיגור. עד השנה החדשה כמעט בלתי אפשרי להשיג אחת, צריך לעקוב אחרי מלאים וכו'. אני זוכר כל שיגור קונסולה בתקופת האינטרנט ובכולם ההיצע לא עמד בביקוש. גיימקיוב, 360, X1, פס2, פס3, פס4.. כולן היו קשות להשגה בחודש השיגור. אני עדין זוכר איך ריטיילרים בארה"ב נתנו לאנשים לקנות 360 רק עם באנדל של איזה 7-10 משחקים, זה היה כמעט מגוחך כי אנשים נאלצו לקנות קונסולה של 399$ ב-800$ כי הצמידו להם אליה ערימות של משחקים, רובם זבל כי בשיגור של ה-360 לא היו יותר מדי להיטים מעבר ל-COD2, קמאו ו-PDZ.

בכל מקרה, מה שאני אומר הוא שבשיגור הקונסולות האלה תמיד SOLD OUT כל הזמן, כל קונסולה, אפילו ה-X1 והגיימקיוב. אם סוני מכרה הכי הרבה קונסולות שאי פעם נמכרו, זה אומר שעובדתית הם יצרו הכי הרבה קונסולות אי פעם לשיגור של קונסולה וזה אומר לי שאין שם באמת בעיית יצור. מה שכן, המשלוחים האפסיים שישפאר קבלו הפכו אותה לקונסולה בלתי אפשרית בישראל. אני משער שנצטרך לחכות למרץ לראות, אבל אני אהיה בשוק אם במרץ אי אפשר יהיה להשיג פס5, אין מצב כזה לדעתי.

כלומר סוני מכרה 3.5 מליון קונסולות ב-4 שבועות, זה המקביל ללמכור 45 מליון קונסולות בשנה אחת. מי מסוגל בכלל לעמות בקצב יצור של 45 מליון קונסולות בשנה? כשהפס4 עפה מהמדפים היא עמדה על 20 מליון יחידות בשנה.

בקיצור, החגים עוברים, הביקוש המטורף למתנות ירד והקצב יצור של סוני יתחיל להשיג את הביקוש. אין מה לעשות, שיגור זאת תקופת קיצון, אתה לא יכול לתכנן את פס היצור שלך לפי מצבי קיצון.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 30 דצמבר 2020, 14:58

אולי בארה"ב היה הכל SOLD OUT, בשאר העולם - הרבה הרבה פחות מהמצב כרגע, אז ייתכן והם בהחלט ייצרו פחות מפעמים קודמות, מה גם שמן הסתם ב-7 שנים הביקוש עלה, ומספר הגיימרים בעולם עלה...
לגבי הארץ - אני בהחלט רואה מצב שגם במרץ יהיה קשה מאוד להשיג פה קונסולה, יש גם הרבה חלאות פה שרואים את הספסרים של חו"ל ומקנאים, אני צופה שיהיו יותר מקרים כאלה עם המשלוח הבא שיגיע לכאן.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 30 דצמבר 2020, 15:52

אז הביקוש עלה, מה אני אגיד. הרי היא מכרה יותר מכל קונסולה אחרת אי פעם, אז זה לא שהיה פה בעיות יצור.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 30 דצמבר 2020, 16:08

זה בהחלט יהיה חריג ביותר אם במרץ 2021 יהיה קשה להשיג אותה בארץ. כי באמת החודשים הראשונים בשיגור הם לא אינדקציה כמו שנדב אמר בגלל שהכל עף מהמדפים בכל מקרה.

הערכות שונות של אנליסטים שקראתי אכן צופים שהמחסור יהיה גם אחרי מרץ 2021 אבל לכו תדעו אם זה באמת יקרה ושוב אם כן זה דבר חריג ביותר, ואז זה לפחות יעיד שיש משהו שהוא גם מעבר לביקוש מטורף, לא?

כאילו זה סביר לחלוטין שהביקוש עלה, בכל זאת הPS5 היא היורשת של אחת הקונסולות המצליחות בהיסטוריה, היא תומכת אחורה בפס4 כך שאין מניעה אמתית לשדרג לא לגיימרים שרוצים משחקי PS4 ולא לבעלי פס4, והיא זולה יותר מהבוקס למרות שהרבה אנשים הימרו שהיא תהיה יותר יקרה מהבוקס.

כל אלה יכולים לבד לגרום לביקוש מוגבר, אבל זה לא שלא היו בהיסטוריה תקדימים לפס4. המעבר של הפס1 והפס2 היה דומה מאוד למעבר של הפס4 והפס5 גם שם היתה תאימות לאחור גם שם היה צפייה מטורפת ליורשת, עד רמה כזו שהדרימקאסט סורס ואיבד את כוחו.

אז אם הפעם יהיה חוסר חריג לכל אורך 2021 וואלה, זה ירים גבה :)

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 30 דצמבר 2020, 18:58

הדרימקסט איבד את כוחו ,כבר שסוני הכריזה על הps2
וזה היה הרבה לפני שהקונסולה הגיע לשוק
וזאת למרות ששנה ראשונה שהps2 היתה בשוק
לדרימקסט פשוט היו משחקים טובים יותר

הps2 לא רק המשיכה את הps1
סוני גם פרסמו את הקונסולה בהשקה כנגן dvd
לרוב הלקוחות לא היה בכלל בבית טלוויזיה שתעשה לdvd צדק
זה אומנם לא hd ,אבל הdvd יכול להוציא פלט הרבה יותר איכותי