Laskin כתב:לכאורה זה נכון, אבל בפועל - אנשים קונים במיוחד קונסולה של סוני וכל מני ציוד נלווה בשביל המשחקים האלה, והרבה מהם, מעל 40 מליון מהם ליתר דיוק - משלמים עבור פלוס שהוא איזה 5 דולר לחודש, אז ביחד זה יותר מGP שכרגע עומד על 15 מליון מנויים, אבל גם כשיהיו לו 30 מליון זה לא נופל בהרבה, וזאת מבלי להוציא מליארדים רבים כל כך עבור הרכישות שיצדיקו את המנוי, וגם יש את עניין התשלום שמיקרוסופט משלמת עבור המשחקים שנמצאים שם שלא שייכים לה - שאנחנו עוד לא יודעים מה הוא... כמובן שיש גם את לייב גולד בתשלום אבל מספר המנויים מצטמצם, בטח עכשיו כשיש את האופציה לשחק הכל על המחשב, ובמקביל בגלל השליטה של סוני בקונסולות - הם מרוויחים גם אחוזים על כל משחק צד ג' שנמכר בחנות שלה, שזה המון...
בקיצור המודל מעולה אבל לאו דווקא טוב יותר מזה של סוני, נכון לעכשיו. עם 15 מליון המנויים שיש להם כרגע הם לא ירוויחו איזה 4 שנים מהשירות רק בגלל הרכישה האחרונה שלהם, וזאת מבלי לכלול את שאר הרכישות והתשלום עבור משחקי צד ג' הרבים שנמצאים שם והם משלמים עבורם. אם יגיעו ל-50 מליון אז ברור שזה יהיה רווח אדיר שיהיה לסוני קשה להגיע אליו גם אם הם ישלטו ב-80% משוק הקונסולות.
Laskin כתב:האמת, אני לא בטוח כמה רוכשים שם בחנות משחקי צד ג', אני מניח שמדובר במספרים זניחים ביותר על המחשב ומשמעותית פחות מסוני בקונסולות.
לפי מה שאני רואה בגוגל - ב-2019 סוני הכניסו רק מPSN כ-12.5 מיליארד דולר. מעל 20 מיליארד אם מחשיבים גם חומרה. מדובר בהכנסות, לא רווחים כמובן...
לא מצאתי נתונים מדוייקים אצל מיקרוסופט, אבל כן מצאתי נתון של 11.5 מיליארד דולר - כולל חומרה, באותה שנה. בערך חצי מסוני, בקיצור.
אז אם נניח שGP לא מהווה חצי מהרווחים שלהם, אלא יותר כמו רבע מהסה"כ - הם יצטרכו להגיע בערך פי 3 מנויים מהיום כדי להשוות להכנסות הכלליות של סוני בPSN.
kririn כתב:הם תיכננו על 5 מיליון עד סוף השנה
מנחש שלא הצליחו ליצר יותר
משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 29 אורחים