נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

מוסיקה, סרטים, סדרות, ספרים וכל נושא שיחה רנדומאלי אחר שתרצו

המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot

Laskin
Elder

Re: נושא ה-PP הרשמי

הודעהעל ידי Laskin » 13 ינואר 2021, 17:54

לא גלאס, מה שכתבת זה ממש לא מה שחנן מנסה לטעון.
ואם הם לא ״פלטפורמה״ - הם ״פאבלישר״, ו*לא* ״מקום ציבורי״, אתה מקשקש דברים מהראש שלך שלא קשורים למציאות, זה כאילו שאתה לא קורא את התגובות כאן עד הסוף או מתעלם לגמרי מ-90% ממה שנכתב. זה מעליב את מי שכן קורא ומתעניין בדיון הזה :)
כמו שאינטר כתב - כבר אמרתי לך, כדאי שתלמד קצת על אותן זכויות יסוד שאתה מנופף בהן לפני שאתה כותב בנושא.

ואני אומר לך שוב - חופש ביטוי זו זכות יסוד אך ***לא במקום פרטי***. אני יכול להחליט שבבית שלי אסור לך להגיד שום מילה שהוגים אותה במילעל ואם אתה לא תעשה כרצוני - אני יכול להעיף אותך משם. אין חופש ביטוי אצלי בבית. אני גם יכול לאסור על העובדים שלי לדבר על פוליטיקה בזמן העבודה ואם לא יקשיבו אני יכול לפטר אותם, אז בטח ובטח שאתר יכול לעשות זאת ל״לקוח״ שלא משלם לו שום דבר. כמובן שאני לא יכול לעשות כל שברצוני איתם אבל בהחלט וחד משמעית - ניתן להגביל את חופש הביטוי בבית ובעסק פרטי.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 13 ינואר 2021, 18:18

איפה למען השם אמרתי שחנן טוען את מה שאני טוען לאסקין? איפה דיברתי בשמו? בסה'כ אמרתי שחנן הראה שיש להם הגנה בגלל שהם רשת חברתית. זה בשום מצב לא אומר שחנן מסכים איתי על הדברים שלי על חופש הביטוי. לא דיברתי בשמו ולא העלבתי אף אחד. מי שמחפש להיעלב זה בראש שלו, אני מעריך פה את כולם ללא יוצא מן הכלל ומבאס
שאני נתפס כאדם שמזלזל כי אני הכי לא :)

"ללמוד בנושא?" איזה נושא לאסקין, חופש ביטוי שבאמריקה ובכל העולם שופטים ומחוקקים עדיין עסוקים בלקבוע מה נחשב חופש ביטוי ומה לא? להגיד לכל אחד שלא מסכים איתך שהוא לא מבין, זה לא אפקטיבי.

זה שאתה מתעקש לחשוב שבגלל שהתייחסתי לחלק מהדברים של חנן אני מסיק מזה שהוא מסכים איתי או אומר מה שאני טוען או כל דבר כזה... ממש לא.
התייחסתי לחלק מדבריו שמשרת את הנקודה שאני מנסה להעביר לא לומר שאני מעביר את הכוונה של חנן, כי הכוונה של חנן והנקודות שהוא מנסה להעביר בדיון הן שלו לא שלי.

גם בנוגע לאם פייסבוק "מקום פרטי" או "מקום ציבורי" אז לפני שאתה שולח אותי ללמוד בנושא שים לב מה רומניה החליטה בנושא

Facebook pages are public space, not private, Romania’s High Court of Cassation and Justice (ICCJ), which is the country’s highest court, has ruled.
“The Facebook social network can’t be equated with a mailbox, in terms of controlling the posted message. A person’s personal profile on Facebook, although accessible only to a small number of people, is still public space, as any of the <<friends>> can distribute the information posted by the page owner,” according to a Supreme Court’s decisio
ttps://www.romania-insider.com/romanias ... blic-space

אתה יכול לנפנף עכשיו ולהגיד לי "רומניה זו לא אמריקה" אבל אני בא להגיד לך שיש ויכוח רציני, אם פייסבוק היא מקום ציבורי או פרטי ושפייסבוק מנסה להיות פעם מקום ציבורי ופעם מקום פרטי לפי רצונה.

ושוב אני לא אומר שחנן אמר את זה בשום אופן אלא רק שהוא הביא ראיות שתומכות בטיעון שלי.

להמציא שאמרתי שחנן אמר את מה שאמרתי, רק יגרום לשווא, שאנשים יחשבו שבאמת דיברתי בשמו וזה יסיט את הדיון כי אנשים יגידו "גלאס מדבר בשם אנשים" ולא עשיתי את זה כלל, זה לא דיון עניני לאסקין :)

בוא נישאר בדיון עניני כמו שהיינו עד עכשיו, זה היה יותר כייף.(או שאולי אתה לא קורא את הדברים שלי עד הסוף ולכן לא יורד לשורש הנקודה שלי? )

עכשיו אני מבין שלא עניתי לך על השאלה שלך קודם בשרשור "איך קובעים מתי רשת חברתית היא גדולה מספיק להיות מקום ציבורי"

ועל זה אני אגיד לך שאין "מספר קסם" שאנחנו יכולים להביא, מספרי קסמים יש רק בפיזיקה הקלאסית, אפילו בפיזיקה הקוונטית אי אפשר למדוד משהו אבסולוטי.
אתה יכול למדוד לחץ דם, אתה יכול למדוד מתי מים מגיעים לנקודת רתיחה וכו' מדידה מדויקת של הכוח של רשת חברתית היא בלתי אפשרית. זה שימוש של מושג ממדעי הטבע
בתחום שהוא לא קשור אליו בכלל.

מה שאפשר לעשות זה לבחון את ההשפעה של הרשת החברתית המסוימת על האנושות, ואם היא מעל לכל ספק סביר "גדולה מאוד" אז אפשר להחיל עליה שהיא רשת חברתית.
מקום שהוא קטן או מאבד משתמשים עד רמה שהוא מתאדה מהרשת יאבד את כוחו ברמה כזו שההשפעה שלו על האנושות תגיע ל0 וככה גם לא יצטרכו לטפל בשאלה של "מה הוא" כי זה לא יהיה רלוונטי.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 13 ינואר 2021, 18:29

נו יופי, רומניה קבעה תקדים מטופש שלא יכול לעמוד בשום בית משפט, וסין החליטה ששום עסק הוא לא פרטי... זה הכיוון שהיית רוצה ללכת אליו?
כשאני אומר שאתה לא קורא אני מתכוון לדברים שכתבת כמו ״הם צריכים להחליט אם הם עסק פרטי או מקום ציבורי״ - כשאלו *לא* האופציות הללו.
או לדברים כמו ״לצוקרברג יש זכות לעשות בפלטפורמה שלו כל מה שירצה, כל עוד הוא לא רומס את חופש הדיבור״ אחרי שאתה אומר לי שאני לא מבין שחופש הביטוי הוא זכות יסוד. כבר התייחסנו לזה מספר פעמים - זו זכות יסוד במקום ציבורי, לא פרטי - שם הוא יכול לרמוס את חופש הביטוי באינספור דרכים שלא ניתן במקום ציבורי.

לגבי חנן - הוא טוען שיש הבדל בין אתרים כאלה לכאלה, אך אין שום הבדל בחוק שבו רשת חברתית אחת צריכה ללכת לפי חוק מסויים, ואחרת לפי חוקים אחרים כי היא ״גדולים מספיק״ כדי לקבל סט חוקים אחר. ואם כן כנראה פספסתי... לרשת חברתית יש הגדרה, ולאתרים אחרים הגדרה אחרת, אי אפשר להחיל חוקים שונים על אותו סוג של אתר. זה - חוסר שוויון בפני החוק, ואם זה קיים - זה חמור מאוד.
אתה טענת שהוא כתב שיש לפייסבוק הגנה מיוחדת שאין לרשתות חברתיות אחרות, אני לא ראיתי שכתב את זה ואם כן אז תתקן אותי.
נערך לאחרונה על ידי Laskin ב 13 ינואר 2021, 18:52, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 13 ינואר 2021, 18:48

רומניה קבעה תקדים מטופש? רומניה הביאה פה פסק דין חדשני, נהדר, שכל העולם הנורמלי צריך ללכת בעקבותיו (לפי דעתי) להשוות אותם לסין? הפסיקה שלהם שומרת על חופש הביטוי ערך שאתה החלטת משום מה שהבעלות שלך על "עסק פרטי" היא יותר חשובה ממנו. חופש ביטוי שמסכן בני אדם? בוודאי שצריך להגביל. אנטישמיות וקריאה ברורה חד

משמעית לפגוע בבני אדם בצורה שלא משתמעת לשתי פנים. כל הדברים האלה עולים על "חופש הביטוי" אבל במקרה של טראמפ לא הוכח אפילו לא ב0.1% שיש סכנה בדברים של טראמפ, אלא צוקרברג החליט שיש בהם סכנה כמו ששליט עריץ מחליט שהוא יודע לאוכלוסיה שלו מה מסוכן ומה לא.

לא ברור לי השוויון שאתה חותר אליו איך השיוון שלך מתקיים?

השיוון שלך, נותן הגנה חסרת מעצורים ל"בעלי עסק" ואתה לא עונה מה אמור להגן על האדם הפרטי מאותם עסקים כל יכולים.

אתה מאוד מדגיש שכל עסק זכאי לזכות שווה מול עסק אחר, אבל לא נותן שום מענה לשאלה מה אמור להגן עלי ועליך מאותם עסקים.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 13 ינואר 2021, 19:01

זה פשוט מאוד... הם יכולים לעשות מה שהם רוצים כל עוד הם לא עוברים עבירה פלילית. אסור לקרוא לפגיעה במישהו, אסור לפגוע באף אחד בגופו או רכושו (ועל ״שמו הטוב״ ניתן להתווכח), ו... זהו בערך. זו משמעות החופש האמריקאי, שנהרס מדי יום ויום עם עוד ועוד חוקים שנוצרים.
מה ש*אתה* מציע - נתון לפרשנות. אתה חושב שמה שטראמפ עשה לא עונה על ההגדרה של פגיעה - הם טוענים שכן, ומאחר וזה העסק הפרטי שלהם - הם יחליטו ולא אתה.
בטוויטר מותר עירום מלא, בפייסבוק לא. אתה רוצה שזה ייפסק, ומה שמותר ברחוב יהייה מותר גם שם - משמע לצנזר את טוויטר.
אגב, יש מצב שיותר אנשים ״משתמשים״ בפורנהאב מאשר בפייסבוק, למה לא להחיל עליהם את חוקי הרחוב? אתה מבין לאן זה לוקח אותנו?

ה״שוויון״ שאני חותר אליו הוא בפני החוק. אם לרשת חברתית אחת מותר - לכולן מותר, ואם לאחת אסור - לכולן אסור.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 13 ינואר 2021, 19:15

רומניה זאת מדינה מזרח אירופאית חצי מפגרת שעוד לא התנתקה מהמורשת הקומוניסטית ששלטה בה במשך עשרות שנים עד נפילת צ'אוצ'סקו.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 13 ינואר 2021, 19:27

נתחיל בנוגע לחנן: אני חייב גם לך וגם לחנן התנצלות, כי עברתי על התגובות שלו, וממה שראיתי והבנתי הוא אכן טוען שיש להן הגנה כרשת חברתית אבל לא שיש להן מעל רשת חברתית אחרת אלא כן יש להן הגנה מעיתונים וכאלה- התנצלות שלי על אי הדיוק אני אשתדל פעם הבאה לצטט במדויק את מי שאני מביא :) אבל אי אפשר להסיק מזה שלא קראתי את חנן או אותך בעיון רב, פשוט זה כנראה חמק ממני :) מחילה :) הייתי בטוח שהוא אמר שפורום כמו שלנו זה שונה טעות שלי.
חנן אם אתה רואה את זה ויש טעות בדברים תקן אותי.
נראה לי שאני סטטיסטית קורא כאן הכי הרבה הודעות כי אני גם קורא את שלי אחרי הפרסום והן ארוכות מאוד וגם את של כל היתר חחח :)

למה לפייסבוק מותר להשאיר תכנים שבבירור יובילו לשנאה (אנטישמיות ) וטראמפ שאין שום הוכחה שהדברים שלו מסוכנים יהיו בחוץ? כלומר שלא מעניין את פייסבוק לשמור על חופש הביטוי או על הגבולות שלו, מעניין אותם... רק מה שמעניין אותם... רק האינטרסים שלהם.

אני לא מבין איך אתה לא רואה שהם רוקדים על שתי חתונות ומקיימים מין מצב רפאים שיש להם בו זמנית את ההיתרונות של בעלי עסק עם ההיתרונות של המרחב הציבורי.
בדיוק כמו שמתי שטראמפ היה בשילטון השתלם להם לתת לו חופש ביטוי ושהוא "נוצח והודח" הם עושים מה שמתאים להם.

העניין של "זה העסק שלהם" זה לא תופס ועובדה שזה לא תופס ברומניה לא משנה כמה תזלזל בהם הם הקדימו את זמנם בהיבט הכל כך חשוב הזה, והם הבינו לאן צריך ללכת בנוגע לחופש הביטוי

אם הם טוענים שמה שטראמפ עושה עונה על פגיעה, שיסבירו למה כשהוא היה נשיא חופש הביטוי היה כל כך חשוב להם? אני אגיד לך למה כי גם אז הם ידעו שטראמפ לא עושה שום דבר שמסכן אנשים אחרים. רק שהפעם השתלם להם לטעון שכן כי ביידן יהיה נשיא עכשיו זה שרירותי קפקאי ומפחיד מצד פייסבוק.

ואני יותר קשה עם פייסבוק ממה שאני עם הרשתות האחרות לא בגלל שהן חומקות מההגדרה שלי ושל רומניה ל"מקום ציבורי" אלא בגלל שצוקרברג התייחס ישירות לעניין הזה ועליו אני יכול להגיד בוודאות גמורה כי ציטטיתי אותו, שהוא היה עם עמדות דומות לשלי.

שווין לכל אחת הוא משהו שאין צורך בו, כי אם מישהו נחסם מהפורום הזה, יש לו באמת אינספור אלטרנטיביות ענקיות. אם צוקרברג חוסם אותו מכל הרשתות החברתיות שלו חופש הדיבור שלו נפגע משמעותית.

גודל הרשת החברתית העוצמה שלה מידת הפגיעה שהיא יכולה לגרום לחופש הביטוי הם מה שאמורים לקבוע בעיני מתי רשת חברתית הופכת לציבורי ומתי היא נשארת "פרטית"
כמו שאמר הדוד בן לספיידרמן "עם כוח גדול באה אחריות גדולה" הכל מסתכם במשפט הקלישאתי הזה הוא פשוט נכון.

אני מקווה כמו שכבר אמרתי שהשוק החופשי והציבור יעשה צדק לעוול החמור שנעשה לטראמפ ושפייסבוק תיחלש מאוד.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 13 ינואר 2021, 19:37

InterAl כתב:רומניה זאת מדינה מזרח אירופאית חצי מפגרת שעוד לא התנתקה מהמורשת הקומוניסטית ששלטה בה במשך עשרות שנים עד נפילת צ'אוצ'סקו.

כן, להזכיר לך אולי שגרמניה היתה שיא התרבות האנושית כמה עשרות שנים לפני הנאציזם? התחיל בה המחקר של היסודות של הפיזיקה הקוונטית ששינו את המדע מקצה לקצה וספק אם בלי הסביבה הגרמנית איינשטין יכל להגיע לאן שהגיע כי גם גאון כמוהו צריך להיות מוקף במדענים ברמה שלו. נכתבו יצירות מופת הכי גדולות במאה ה20 כולל של קפקא בשפה הגרמנית, שזה אירוני כי קפקא מדבר בדיוק על הנושאים האלה. מה עוד שכחתי...

ובכל זאת אחרי כל זה הגרמנים עשו את אחת הזוועות האנושיות הכי גדולות אי פעם אפילו בהשוואה לעולם העתיק. נו אז מה?

פה רומניה עקפה את רוב העולם בהבנה של איך צריך לטפל ברשתות החברתיות אבל ברור לי שאתה לא תודה בזה, כי אתה תעשה הכל להגיד שהתרבות המערבית הקפיטליסטית אין בה פגמים. הנאצים לא יכול לחזור לדבריך בתרבות מושלמת כזו.

אני יודע שזה לא נעים לך לראות את זה, אבל נאציזם יכול לקרות בכל מקום ובכל זמן ואם נצא מנקודת הנחה שהוא היה חד פעמי בהיסטוריה ולא נלמד את המקרה כמו שצריך
וניזהר מהתנאים שאיפשרו אותו אנחנו עלולים להגיע לשם.

ואני בדיון הזה מנסה להראות שכוח בלתי מופרז הוא אחד הדרכים להגיע לשם.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 13 ינואר 2021, 19:42

נאציזם = סוציאליזם/פשיזם. כלומר אנטי קפיטליזם, אנטי זכויות פרט. כך שההשוואות שאתה עושה מופרכות מהיסוד. אני גם בספק אם קראת את קפקא, הוא מדבר על בירוקרטיה שלטונית, לא פרטית. אתה ממשיך לעשות סלט בין פרטי לציבורי.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 13 ינואר 2021, 19:53

קראתי את קפקא כנראה יותר מכל דבר אחר שקראתי בחיים שלי, להגיד עלי שלא קראתי אותו עזוב...חחח

או שלא קראת את קפקא והלכת לקרוא קצת בויקפדיה בשביל שיהיה לך חומר להתווכח עליו או שלא הבנת את קפקא או שלא קראת את כל הספרים שלו כי הספרים שלו מדברים על שימוש בכוח מופרז ויצירת חוקים הזויים בעזרת הכוח הזה.

אגב אף אחד שקרא באמת את קפקא לא יגיד משהו כמו שאמרת רק מי שקרא דעות של אחרים עליו כי כולם, כולל קפקא עצמו חשבו שליצירות שלו יש אין סוף פירושים.
אתה לא יכול להשלים עם זה שמדינה חושבת כמוני ולא כמוך אז החלטת להוציא אותי הזוי.... עובדה הדעה שלי תופסת לגבי מדינה שלמה.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 13 ינואר 2021, 19:59

אז אולי קראת ולא הבנת. הביקורת שלו (ב״משפט״/״טירה״ לפחות, אלה היצירות שלרוב מזכירים בהקשר שאתה מדבר אליו) היא נגד בירוקרטיה/עריצות שלטונית. לא פרטית. לכן אתה מערב מין בשאינו מינו.
נערך לאחרונה על ידי InterAl ב 13 ינואר 2021, 20:00, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 13 ינואר 2021, 20:00

קודם כל קראת את הטירה בכלל על מה אתה מדבר? לא קראת נכון? אז שתקרא תדבר איתי. ושוב אי אפשר "לא להבין" את קפקא הדבר היחיד שאפשר להבין ממנו זה שכוח בלתי מוגבל מוביל לאסון. כל היתר פרשנות.
נערך לאחרונה על ידי glass man ב 13 ינואר 2021, 20:02, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 13 ינואר 2021, 20:02

הטירה גם מדברת על שלטון. מה זה קשור לחברה פרטית בדיוק? שוב, ההקשרים שלך מעידים על חוסר הבנה בסיסית. או של קפקא או של העולם בו אתה חי.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 13 ינואר 2021, 20:03

למה לפייסבוק מותר לעשות פעם ככה ופעם ככה? כי זה העסק שלהם והם יקבעו לעצמם את מגבלות חופש הביטוי, כמו שטוויטר קובעות את שלהן, והרשתות האחרות את שלהן. כל אחת והכללים שלה, וזכותן לאכוף אותן מתי שירצו ולהתעלם מתי שלא ירצו. כמו בדוגמא של העסק שלי - זכותי להחליט שאסור לדבר על פוליטיקה אבל לוותר לסמנכ״ל שהוא חבר שלי ומסכים איתי על הרבה דברים בפוליטיקה :) זה עסק פרטי - אני הבעלים אז אני מחליט. מה אסור לי לעשות? לאפשר פגיעה באחרים. פגיעה פיזית או קריאה לאחת כזו. זו עבירה פלילית חמורה ופה המשטרה יכולה להתערב.

״העניין של "זה העסק שלהם" זה לא תופס ועובדה שזה לא תופס ברומניה״
ועובדה שבסין אסור לפרסם שום דבר שכולל את דמותו של פו הדב. זו עובדה. זה פאשיסטי ומסוכן אבל עובדה. אז מה?
ושוב - אם אסור ללכת שם בעירום מלא ברחוב והם לא חוסמים את טוויטר - אז אין שם באמת עקביות בחוק או שהוא לא באמת נאכף, כמו חוקים רבים פה בארץ, בעבר ובהווה.

עניין ה״אלטרנטיבות״ אינו רלוונטי, משום שמי שגדול היום לא יהיה גדול בהכרח מחר, זה דינמי ותלוי... בנו. אני כבר עזבתי לMeWe, רשת מתחרה של פייסבוק, כמו מליונים רבים השבוע.
אני מעוניין בתחרות גם על חופש הביטוי... אולי אני שמרן מינית אז רשת חברתית שלא מאפשרת לשים תמונות בביקיני מתאימה לי? אז אם היא תהיה מספיק גדולה - אתה תמנע ממנה את האפשרות להגביל אותי?! אם אני רוצה רשת חברתית לבני 18 פלוס עם עירום מחא - אתה תמנע ממנה להתקיים כי זה אסור בציבור, בתנאי שיש להם מספיק משתמשים כמובן? אתה מבין את הבעייתיות פה?

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 13 ינואר 2021, 20:05

InterAl כתב:הטירה גם מדברת על שלטון. מה זה קשור לחברה פרטית בדיוק? שוב, ההקשרים שלך מעידים על חוסר הבנה בסיסית. או של קפקא או של העולם בו אתה חי.

עזוב,אין לי עניין להמשיך איתך את הדיון כי אתה גם אדם שלא מכבד, גם לא יודע בשיט על מה הוא מדבר בטח לא בנושא הזה. זה בזבוז זמן לנהל איתך דיון כשאתה מתייחס בביטול כזה עלוב לדעה של אנשים אחרים ועוד על נושא כזה שקפקא עצמו טען שיש לו 3000 פרשנויות אבל רק הוכחת לי דבר אחד היכולת שלך לנתח להבין או להתמודד עם טקסטים עמוקים היא די נמוכה.

אם היית מבין משהו על קפקא היית יודע שהוא אמר שיש ליצירות שלו פוטנציאל להזיק לחברה ואם היית יורד לסוף דעתו גם היית מבין למה.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 13 ינואר 2021, 20:09

קפקא עצמו לא טען כלום על היצירות שלו, רובן לא הושלמו והתפרסמו רק אחרי מותו ובניגוד לרצונו. תמשיך לחרטט.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 13 ינואר 2021, 20:15

אני לא קראתי את קפקא בחיים, גם לא את אורוול, אבל הם דיברו על מה שקורה או יכול לקרות כאשר מי שיש לו את ***המונופול על שימוש בכח*** - משתמש בו לרעה. ואת זה יש רק לממשלות, לא לעסקים פרטיים.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 13 ינואר 2021, 20:23

InterAl כתב:קפקא עצמו לא טען כלום על היצירות שלו, רובן לא הושלמו והתפרסמו רק אחרי מותו ובניגוד לרצונו. תמשיך לחרטט.

אני מחרטט חחחחחחחחח יש לידי את המכתב של קפקא שבו הוא אומר "למה לשמור עבודות כושלות כאלה ולתת להן להזיק" ?
הטענה שבגלל שקפקא מת הוא לא יכל לדבר על היצירות שלו זה כל כך הזוי, היו לו חברים שקראו את היצירות שלו ואיתם הוא דיבר עליהם הוא גם דיבר עליהם ביומנים שלו ואיפה לא.

אפילו התשובה שאתה מביא לי מרגיש כמו Copy paste מוויקפדיה או מאיזשהו מקור שמצאת בגוגל. מה אני אגיד לך תמשיך לבסס את הידע שלך מחיפושים של 5 דקות בגוגל.
אין לי עניין גם ככה ברגע שהבנתי שאתה מוכן להציג את עצמך כמבין גדול במשהו שברור שאתה לא.

ורק לרקרוד לא מעט מהסיפורים הקצרים של קפקא התפרסמו בחייו הוא אפילו קרא ביקורת עליהן ודאג לשמור אותן בגלל זה יש לנו את חלק מהביקורות האלו היום.

אבל שוב... תרבות של ד'ר גוגל ושחצנות. תהיה בריא.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 13 ינואר 2021, 20:39

קראתי את המשפט והטירה כשהייתי בתיכון. לא אמרתי שקפקא לא דיבר עם אף אחד על היצירות שלו (ברור שכן, מקס ברוד ערך את הספרים שלו על סמך ההקראות והשיחות שלו עם קפקא), אלא שהוא עצמו לא טען עליהם שום דבר, ובטח לא ביקורת על הכוח של חברות פרטיות כמו שאתה מנסה לטעון. מבין גדול? לא, לא טענתי את זה על עצמי בשום מקום. אתה מוזמן לנסות לסתור פסיק אחד מאיזושהי טענה שהעלתי פה לאורך השנים. מבטיח לך שלא תוכל... לא כי אני כזה גאון, אני פשוט לא חרטטן כמוך.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 13 ינואר 2021, 20:49

InterAl כתב:קראתי את המשפט והטירה כשהייתי בתיכון. לא אמרתי שקפקא לא דיבר עם אף אחד על היצירות שלו (ברור שכן, מקס ברוד ערך את הספרים שלו על סמך ההקראות והשיחות שלו עם קפקא), אלא שהוא עצמו לא טען עליהם שום דבר, ובטח לא ביקורת על הכוח של חברות פרטיות כמו שאתה מנסה לטעון. מבין גדול? לא, לא טענתי את זה על עצמי בשום מקום. אתה מוזמן לנסות לסתור פסיק אחד מאיזושהי טענה שהעלתי פה לאורך השנים. מבטיח לך שלא תוכל... לא כי אני כזה גאון, אני פשוט לא חרטטן כמוך.

תעשה לי טובה. לא הזכרת בכלל את הטירה עד שהזכרתי לך את הספר וערכת את התשובה שלך למעלה והוספת אותה. לך תעשה על קפקא חקר בגוגל של איזה חצי שעה ותחזור עם תשובות של משפט.

ביום שתוריד מהאגו שלך והשחצנות שלך תדבר איתי מעולם לא התנהגתי אליך בחוסר כבוד. אני חררטן ? אז מה יגידו החרטטנים חחח.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 13 ינואר 2021, 20:55

ערכתי כי נזכרתי גם בטירה, קראתי את שניהם בתיכון ואת המשפט קראתי שוב באנגלית לפני שנתיים. אני לא תופס מעצמי מומחה לקפקא כמוך, אז אם לא נפגעת מדי, אשמח שתסביר איזו ביקורת על הקפיטליזם אתה מוצא שם. אגב, ביקורת אולי יש במטהמורפוזה, וגם שם זה לא בכיוון שאתה מדבר עליו, של כוח מופרז בחברות קפיטליסטיות שמוביל אותן לשלוט בעולם בצורה דיקטטורית. זה סתם מרקסיזם.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 13 ינואר 2021, 21:08

בכל הטירה יש לך דוגמאות לזה שפקידי הטירה עושים כרצונם.... כשאתה בוחן איך הם הגיעו למעמד הזה בטירה...אתה מגלה שהם פשוט הגיעו לעוצמה בכפר ובטירה לאט לאט עד שצברו כוח בלתי מוגבל ולתת דוגמאות ולעומת זאת יש לך אינספור אנשים בספר שמנסים לצבור כוח ולא מצליחים כי לפקידי הטירה יש את כל הכוח מהרמה של טרור באנשים הפשוטים ועד קשרים בלתי נגמרים וכו'.

מעבר לזה ודוגמאות מפורטות זה ספוילרים ולא בא לי לעשות לאף אחד.

אלה דוגמאות של יחידים שהגיעו לכוח מופרז בלתי מוגבל ושאין מי שיעצור אותם בדיוק כמו היטלר.

אתה יכול להגיד לי, "אני ממש לא מסכים עם הפרשנות שלך" אבל להגיד לי שאני לא מבין איפה אני חי לא נסחפת בכלל אינטר.. ועוד הבאתי לך רק גרגיר של מלח.

אם הייתי מרחיב גם אחרי חודש לא הייתי מסיים לכתוב את התגובה הזו.
מעולם לא טענתי שקפקא מבקר את הקפטליזם אל תהיה דמגוג, טענתי שהוא מראה בצורה שלא משתמעת לשתי פנים שכוח מופרז של יחיד יוביל לדקטטורה, שאותה אני מפרש כנאציזם אבל זה יכול להיות כל דיקטטורה אחרת.

אני גם לא ידעתי שכל כך תיפגע מזה שרומניה הלכה לכיוון שלי.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 13 ינואר 2021, 21:25

לא הבנתי, איפה הביקורת על קפיטליזם?

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 13 ינואר 2021, 21:28

למה זה ביקורת על קפיטליזם ולא על קומוניזם/סוציאליזם? הפקידים בטירה צברו כוח ע״י פעילות בשוק חופשי? קפקא בכלל מדבר על שוק חופשי בספרים שלו? ממה שזכור לי, אין אפילו רמז לזה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 13 ינואר 2021, 21:52

Laskin כתב:למה לפייסבוק מותר לעשות פעם ככה ופעם ככה? כי זה העסק שלהם והם יקבעו לעצמם את מגבלות חופש הביטוי, כמו שטוויטר קובעות את שלהן, והרשתות האחרות את שלהן. כל אחת והכללים שלה, וזכותן לאכוף אותן מתי שירצו ולהתעלם מתי שלא ירצו. כמו בדוגמא של העסק שלי - זכותי להחליט שאסור לדבר על פוליטיקה אבל לוותר לסמנכ״ל שהוא חבר שלי ומסכים איתי על הרבה דברים בפוליטיקה :) זה עסק פרטי - אני הבעלים אז אני מחליט. מה אסור לי לעשות? לאפשר פגיעה באחרים. פגיעה פיזית או קריאה לאחת כזו. זו עבירה פלילית חמורה ופה המשטרה יכולה להתערב.

״העניין של "זה העסק שלהם" זה לא תופס ועובדה שזה לא תופס ברומניה״
ועובדה שבסין אסור לפרסם שום דבר שכולל את דמותו של פו הדב. זו עובדה. זה פאשיסטי ומסוכן אבל עובדה. אז מה?
ושוב - אם אסור ללכת שם בעירום מלא ברחוב והם לא חוסמים את טוויטר - אז אין שם באמת עקביות בחוק או שהוא לא באמת נאכף, כמו חוקים רבים פה בארץ, בעבר ובהווה.

עניין ה״אלטרנטיבות״ אינו רלוונטי, משום שמי שגדול היום לא יהיה גדול בהכרח מחר, זה דינמי ותלוי... בנו. אני כבר עזבתי לMeWe, רשת מתחרה של פייסבוק, כמו מליונים רבים השבוע.
אני מעוניין בתחרות גם על חופש הביטוי... אולי אני שמרן מינית אז רשת חברתית שלא מאפשרת לשים תמונות בביקיני מתאימה לי? אז אם היא תהיה מספיק גדולה - אתה תמנע ממנה את האפשרות להגביל אותי?! אם אני רוצה רשת חברתית לבני 18 פלוס עם עירום מחא - אתה תמנע ממנה להתקיים כי זה אסור בציבור, בתנאי שיש להם מספיק משתמשים כמובן? אתה מבין את הבעייתיות פה?

לאסקין,העסק שלך (כנראה) לא מוכר את עצמו כעסק שנותן חופש ביטוי לכולם וכבר הראתי שצוקרברג בכבודו ובעצמו, אמר שהם חייבים להמשיך לעמוד על לאפשר חופש ביטוי שים לב, שבהצהרה שלו הוא אומר "חייבים"הוא לא אומר שהוא רוצה לאפשר חופש ביטוי הוא אומר שהם חייבים כלומר הם לא חייבים אולי כלפי החוק כי החוק כלפיהם לא הוסדר בכל מדינה עדיין אבל הוא אומר שהם חייבים כלומר זוהי דעתו.

ואז הוא מתהפך שלא מתאים לו? אין כאילו איך להדגיש מעבר לזה שהוא מחליט לפי קפריזות בלי שום שוויון.

אם נלך על העסק שלך, אני לא יודע כמה עובדים יש לך, נגיד שלא תאפשר חופש ביטוי בעסק שלך כמה אנשים כבר יפגעו מחופש הביטוי הזה? אז מקסימום לא תאפשר לסמנכ'ל חופש ביטוי ונגיד לעוד 200 איש. העסק שלך לא בסקאלה שהוא יכול להפוך ל"רחוב ציבורי" ולהפוך אותו ל"רחוב ציבורי" זה לא פחות פשיסטי וקריפי. לעשות לך את זה זה פשוט לפגוע לך בעסק כשאתה עדיין בשלב הצמיחה והגדילה.

אם אין לך סיכוי מראש לפגוע בחופש הביטוי של האנושות למה שמישהו יגביל אותך?

מדובר על הרשתות האסטרונומיות ההן בלבד רדיט טיקטוק, כל רשת חברתית גדולה שאתה יכול לחשוב עליה. שום דבר שתיארת על העסק לא מראה שאתה צריך להיחשב כרחוב ציבורי העסק שלך הוא בדיוק כמו הבית שלך וכנראה שזה תמיד ישאר ככה, גם אם תגדל להיות חברה ממש גדולה במשק הישראלי.

אם עברת לMEWE אז על מה אנחנו מתווכחים בכלל? הרי גם אנימחפש לי מקום אחר אחרי מעשה הנבלה שנעשה לטראמפ, וכמו שאמרת (ולהפתעתי) אפילו בסביבה הכי קרובה שלי אני שומע בימים האחרונים על אנשים שלא רוצים להיות בפייסבוק.

מה זה תחרות על חופש הביטוי? אם יש רשת עם 200 מליון איש, שרוצים פלטפורמה צנועה ושמרנית מינית אני לא שמעתי עליה, וגם אם יש כזו עדיין אסור לה למנוע מאדם
שלא מעוניין בצניעות הזו להשתתף אלא אם כן הוא פוגע ומסוכן לאנשים עצמם כמו ששנינו אמרנו שחופש הביטוי לא נותן זכות לסכן אחרים.

הרשת של העירום ב18+ יכולה להתקיים ברשת בקלות אם היא תעמוד בקריטריונים שהיא שומרת על זה שאנשים שלא אמורים להיחשף לתוכן הזה לא ייחשפו אליו בדיוק
כמו שהם לא היו נחשפים בציבור, אין הבדל בין זה לבין אתר היכרויות שאתה צריך להירשם לפני שאתה בכלל יכול לעשות בו משהו.

או כמו שיש אתרים שנותנים לך להירשם רק אחרי שאתה מצהיר איפה אתה עובד ומי אתה, יש דרכים לתת חופש ביטוי לכולם.

סין מדינה גרועה, רומניה עשתה צעד שגם ב2200 יעריכו אותה עליו :) אז כאילו זה פייר בכלל לרומנים שנשווה אותם לסין? זה ברור שבכל מדינה ה"חוק" הוא נזיל ומשתנה לפי מה שהרוב באותה מדינה ספציפית מוכן לקבל על עצמו כחוק שלו.

בישראל למשל לא מענישים לרוב בפועל על הורדה של עותקים פיראטים, כי במדינה שבא זה לרוב עדיין הנורמה אי אפשר בפועל לשפוט אדם על מה שהוא ראה את כל המדינה שלו עושה.

זה רק מוכיח כמה "החוק" יכול להשתנות כל יום, מה שחייב להישאר לנצח אותו דבר אלה ערכי ייסוד דמוקרטים,שימנעו מאיתנו להגיע לפאשיזם.

חזור אל “פורום OT”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 19 אורחים