נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

מוסיקה, סרטים, סדרות, ספרים וכל נושא שיחה רנדומאלי אחר שתרצו

המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

Re: נושא הפוליטיקה הרשמי

הודעהעל ידי glass man » 09 פברואר 2021, 17:28

omerkot כתב:הדיעה שלי? נסיון החיים שלי לא רלוונטי כי מעולם לא היתה לנו כזו צואה אנושית בראשות הממשלה. סבא/סבתא כנראה הכירו דמויות שונות מהסגנון הזה אבל הם כבר לא בין החיים. הגענו ליום שבו גפני כבר מביע נכונות ללכת עם לפיד ואני לא חושב שיש אינדיקציה חזקה יותר לזה שביבי גמר את הסוס.

LOLLLLLLLL טומי לפיד בטח מתהפך בקבר. מה כאילו יכול להיות שביבי באמת גמור? דאמ.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 09 פברואר 2021, 17:35

sharonbn כתב:כן נכון ראינו באיזה קלות נתניהו הקים קואליציות בשלושת סבבי הבחירות האחרונים :roll:
האמת, גם כאשר הוא כבר הצליח, נתניהו לא ממש הרשים באיזה יכולת וירטואוזית להקים קואליציות. זה לא ממש חוכמה להקים קואליציה כשאתה פשוט נכנע לכל הדרישות של השותפות.
לידיעה: איחודים אינם אפשריים אחרי הגשת הרשימות לוועדת הבחירות. מה שיש עכשיו זה מה שיהיה בקלפיות (מותר רק לפרוש)

הייתי אומר שביבי "רוצה" להיכנע לחרדים לא כזה מפריע לו הם די קרובים אידיאולוגית.
אגב לא שכחתי את אויבים... אני מחכה שיגמרו כל הפרקים...

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 09 פברואר 2021, 18:34

חחחחח קרובים אידיאולוגית. אני נקרע.
לביבי אין שום אידיאולוגיה. עוד לא הבנת את זה אחרי יותר מעשור שלו?
האיש שיקר והתהפך אלפי פעמים.
העיקרון היחיד שלו זה להמשיך לשבת על הכיסא. כל דבר אחר מבחינתו זניח

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 09 פברואר 2021, 18:49

Shlomix כתב:חחחחח קרובים אידיאולוגית. אני נקרע.

זה בסדר גם אני נקרעתי שקראת לנשמה טהורה כמו טראמפ פסיכופט.

חוץ מזה איפה השוני האידיאולוגי ? כמו שאנחנו רואים גם הם מוכנים למכור את ביבי בשביל להיות בממשלה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 פברואר 2021, 19:31

glass man כתב:
sharonbn כתב:כן נכון ראינו באיזה קלות נתניהו הקים קואליציות בשלושת סבבי הבחירות האחרונים :roll:
האמת, גם כאשר הוא כבר הצליח, נתניהו לא ממש הרשים באיזה יכולת וירטואוזית להקים קואליציות. זה לא ממש חוכמה להקים קואליציה כשאתה פשוט נכנע לכל הדרישות של השותפות.
לידיעה: איחודים אינם אפשריים אחרי הגשת הרשימות לוועדת הבחירות. מה שיש עכשיו זה מה שיהיה בקלפיות (מותר רק לפרוש)

איזו קרבה אידיאולוגית יש בין ביבי לחרדים? הם הפכים גמורים. המפלגות החרדיות הן מפלגות אנטי ציוניות, אנטי ליברליות וכלכלית הן השמאל הכי קיצוני שיש. יהדות התורה היא האנטיתזה של ביבי (כלומר של האידיאולוגיה האמיתית של ביבי מתחת לכל השיט הפופוליסטי שנועד להשאיר אותו בשלטון). החיבור העיקרי בין ביבי לבין מפלגות החרדיות הוא שהחרדים יעשו כל מה שיבקשו מהם כל עוד הם מקבלים את הדרישות שלהם וביבי מוכן לתת כל מה שיבקשו אם רק יתנו לו להיות עוד קצת ראש ממשלה. זה החיבור בין ביבי לחרדים, החרדים נהנים מתזרים המזומנים וביבי נהנה מיציבות מגוש פוליטי מוגדל ב-16 מנדטים. הרי זה אירוני, יהדות התורה היא אולי המפלגה הכי אנטי ציונית ושמאלנית כלכלית אחרי בל"ד בכנסת ואיכשהו היא השותף הכי טבעי של ביבי? בדיחה בפני עצמה :)

לביבי דווקא יש המון אידיאולוגיה, היא פשוט קבורה עמוק עמוק ליד הספר הכלכלי שהוא עמד להוציא ב-2009 ושאר הירקות שעלולים להזיק לו בלהחזיק את השלטון עוד עשור. לביבי יש דווקא אחלה אידיאולוגיה, הוא פשוט לא פועל לפי האידיאולוגיה שלו. אם ביבי היה פועל לפי האידיאולוגיה שלו כבר היה לנו מס חברות של 10%, שיטת השוברים בכל תחום שהממשלה דואגת לו, רגולציה נמוכה, הסתדרות שקופה וחלשה, מגזר ציבורי מצטמצם וכו'. אבל שום דבר מזה לא קורה כי ככה לא משיגים 35 מנדטים במדינת ישראל אז במקום אתה מקבל פסילה של אובר בישראל כי זה פוגע בנהגי מוניות או הסתדרות שעדין בשנת 2021 מתפקדת כאגודה עותמנית.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 09 פברואר 2021, 19:53

נדב - החרדים ממש לא אנטי ציוניות. אלו שטויות. הם אולי קרובים לסוציאליזים ושמאל כלכלי - אבל בוודאי לא כמו של מפלגות שמאל כלכלי עמוק.
תמונה

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 09 פברואר 2021, 20:11

glass man כתב:

חוץ מזה איפה השוני האידיאולוגי ? כמו שאנחנו רואים גם הם מוכנים למכור את ביבי בשביל להיות בממשלה.

מה? ברור שהם מוכנים למכור אותו, הוא רק כלי למימוש האידאולוגיה שלהם (להתפלל, ללמוד תורה, לשמור על כח הרבנים)

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 09 פברואר 2021, 20:13

DrKeo כתב:

לביבי דווקא יש המון אידיאולוגיה, היא פשוט קבורה עמוק עמוק ליד הספר הכלכלי שהוא עמד להוציא ב-2009 ושאר הירקות שעלולים להזיק לו בלהחזיק את השלטון עוד עשור. לביבי יש דווקא אחלה אידיאולוגיה, הוא פשוט לא פועל לפי האידיאולוגיה שלו. אם ביבי היה פועל לפי האידיאולוגיה שלו כבר היה לנו מס חברות של 10%, שיטת השוברים בכל תחום שהממשלה דואגת לו, רגולציה נמוכה, הסתדרות שקופה וחלשה, מגזר ציבורי מצטמצם וכו'. אבל שום דבר מזה לא קורה כי ככה לא משיגים 35 מנדטים במדינת ישראל אז במקום אתה מקבל פסילה של אובר בישראל כי זה פוגע בנהגי מוניות או הסתדרות שעדין בשנת 2021 מתפקדת כאגודה עותמנית.

אוקיי, מקבל. יש לו משנה סדורה, אבל אם הוא לא פועל לפיה כבר עשור, ולמפלגה שלו אין מצע כבר 5-6 שנים לפחות, אז מה זה משנה?
זו סמנטיקה בעיניי.
האידאולוגיה לא מזיזה לו. הדבר היחיד שחשוב לו זה להישאר על הכיסא ולחמוק מהכלא. זה הנקודה העיקרית.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 09 פברואר 2021, 20:45

DrKeo כתב:
glass man כתב:

איזו קרבה אידיאולוגית יש בין ביבי לחרדים? הם הפכים גמורים. המפלגות החרדיות הן מפלגות אנטי ציוניות, אנטי ליברליות וכלכלית הן השמאל הכי קיצוני שיש. יהדות התורה היא האנטיתזה של ביבי (כלומר של האידיאולוגיה האמיתית של ביבי מתחת לכל השיט הפופוליסטי שנועד להשאיר אותו בשלטון). החיבור העיקרי בין ביבי לבין מפלגות החרדיות הוא שהחרדים יעשו כל מה שיבקשו מהם כל עוד הם מקבלים את הדרישות שלהם וביבי מוכן לתת כל מה שיבקשו אם רק יתנו לו להיות עוד קצת ראש ממשלה. זה החיבור בין ביבי לחרדים, החרדים נהנים מתזרים המזומנים וביבי נהנה מיציבות מגוש פוליטי מוגדל ב-16 מנדטים. הרי זה אירוני, יהדות התורה היא אולי המפלגה הכי אנטי ציונית ושמאלנית כלכלית אחרי בל"ד בכנסת ואיכשהו היא השותף הכי טבעי של ביבי? בדיחה בפני עצמה :)

הבעיה נדב, שאתה מדבר על האידיאולוגיה הכלכלית והרציונלית של ביבי או במילים אחרות מה ביבי חושב כשהוא פועל לחלוטין לפי הקול הרציונלי שלו אבל אף אדם לא פועל 100% לפי הרציונל שלו, יש גם את אלמנט הרגש שזה אלמנט חזק מאוד בקבלת ההחלטות וברגש, באיך שביבי רוצה לראות את המדינה ואיך שהחרדים רוצים לראות את המדינה, יש דמיון רב.

אז אם אתה ושלומי מאמינים שהכול בולשיט פופליסטי וביבי לא באמת באידיאולוגיה הימנית שלו, אז אני לא אצליח לשכנע אותך שהוא כן מאמין באידיאולוגיה הימנית שהוא מפמפם.

בנוגע לחרדים אני חושב כמו חנן שהם ממש לא אנטי ציונים כי אנטי ציונים בספר שלי אלה יהודים שחושבים שלגור בארץ ישראל לדבר בעברית וכו' אלה ערכים מיושנים שאין להם מקום ביהדות המודרנית, אז אולי תמצא כמה חרדים קיצונים שמאמנים בזה? אני בטוח שיש גם כמה בשמאל הקיצוני שמאמינים באותו רעיון בנתיים לא מעט מהחרדים גרים במדינת ישראל יודעים עברית, וגם רוצים להישאר כאן.

בקיצור, אני לא חולק עליך שבאידיאולוגיה הכלכלית שלו ביבי והחרדים שונים זה מזה אבל אני חושב שלרגש של ביבי ולאמונות הימניות שלו
(שהבנתי כבר שלדעתך הכול בולשיט בשביל להישאר בשטלון) הוא מאוד קרוב אליהם וזה הרבה יותר מכריע בשבילו מאשר ליישם את האידיאולוגיות הכלכליות שלו.

האידיאולוגיה האמיתית של ביבי, היא מה שליברמן עושה היום, אם הוא היה יכול להיות 100% נאמן לעצמו הוא לא היה מדבר אחרת מליברמן לפי דעתי.מינוס העניין של החרדים שלדעתי לא מפריעים לביבי כמו שהם לליברמן.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 09 פברואר 2021, 20:51

יהדות התורה היא אחת המפלגות הפחות סוציאליסטיות בכנסת, יחד עם הליכוד וימינה. היא לא מפלגה ציונית אבל גם לא אנטי ציונית. לביבי יש אידאולוגיה, הוא לא יכול לממש אותה במלואה בגלל לחצים קואליציוניים. גם אם יכול היה לממש, התדמית שלו כאולטרה קפיטליסט רחוקה מהמציאות. הוא אטטיסט שמאמין בשוק חופשי רק כאמצעי לחיזוק כוחה של המדינה, לא יותר. אבל זה רק בצד הכלכלי. בצד המדיני - לפחות בכל מה שקשור לאיראן (גם בקשר לפרויקט הגרעין וגם בתקיפות בסוריה) איך אפשר לומר שאין לו אידאולוגיה/עקרונות? הוא ראש החץ נגד איראן. לא רק פה אלא בכל העולם.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 פברואר 2021, 20:57

bozeman כתב:נדב - החרדים ממש לא אנטי ציוניות. אלו שטויות. הם אולי קרובים לסוציאליזים ושמאל כלכלי - אבל בוודאי לא כמו של מפלגות שמאל כלכלי עמוק.

ברור שיהדות התורה הם מפלגה אנטי ציונית, הם מפלגה שאדישה לגמרי לקיומה של מדינת ישראל וזה משהו שאפשר להגיד רק עליהם ועל בל"ד בכנסת הנוכחית. בנוגע לאידיאולוגיה הכלכלית שלהם, האידיאולוגיה שלהם היא כמה שיותר הוצאה ציבורית וכמה שיותר שירותי מדינה ינתנו בחינם (מן הסתם עם פוקוס לקהילה שלהם כי אותם הם מיצגים), מה יותר שמאלני כלכלית מזה?

כמה הם אנטי ציונים מול מפלגה אחרת או כמה הם שמאל כלכלית מול מפלגה אחרת זה סתם סמנטיקה. אבל יהדות התורה הם מפלגת שמאל כלכלי אנטי ציונית.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 09 פברואר 2021, 21:45

Shlomix כתב:
glass man כתב:

מה? ברור שהם מוכנים למכור אותו, הוא רק כלי למימוש האידאולוגיה שלהם (להתפלל, ללמוד תורה, לשמור על כח הרבנים)

אתה יודע מה הבעיה בהשקפה שלך שלומי? שביבי סהכ פושע נמלט והחרדים סהכ רוצים להתפלל וכוח לרבנים שלהם? מעבר לזה שזה פשטני ואולי מקסימום מתאים לעלילה של סרט מצויר, תפיסה כזו נכשלת בלחזות את המציאות אי אפשר להבין איתה את העבר הפוליטי ההווה הפוליטי או העתיד הפוליטי לכן... סלח לי אבל היא חסרת תועלת :)

נ.ב ביבי יעשה הכל בשביל להציל לעצמו את הכיסא? בהחלט האם זה כל הסיפור או אפילו רבע מהסיפור? ממש לא.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 פברואר 2021, 22:07

אני מסכים עם שלו יקס, ביבי עובד יותר מדי קשה להחזיק כראש ממשלה ומעט מדי בכדי לקיים את האידיאולוגיה שלו. האידיאולוגיה הכלכלית של ביבי לא רחוקה משלי ועדין אני לא מרגיש שהוא עובד בשבילי כמעט בשום תחום.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 09 פברואר 2021, 22:48

חחח זה כי החרדים תקועים מנטלית ב1700 לספירה נדב :) יקח להם עוד 300 שנה להגיע לשנות ה2000 מה שאומר שבימי חיינו לא נראה אותם מגיעים לעידן המודרני :)
ולביבי יותר חשוב שהעולם היהודי לא יראה ירידה המונית של חרדים מכאן מאשר שהוא קרוב אליך באידיאולוגיה הכלכלית :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 פברואר 2021, 22:56

glass man כתב:חחח זה כי החרדים תקועים מנטלית ב1700 לספירה נדב :) יקח להם עוד 300 שנה להגיע לשנות ה2000 מה שאומר שבימי חיינו לא נראה אותם מגיעים לעידן המודרני :)
ולביבי יותר חשוב שהעולם היהודי לא יראה ירידה המונית של חרדים מכאן מאשר שהוא קרוב אליך באידיאולוגיה הכלכלית :)

לביבי חשוב ה16 מנדטים של שס ושל יהדות התורה, העולם החרדי מעניין לו את השרימפס שהוא מקפיץ כרגע בבלפור. אני אזכיר לך שב2013 לא היה לו אף חרדי בממשלה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 09 פברואר 2021, 23:12

DrKeo כתב:
glass man כתב:חחח זה כי החרדים תקועים מנטלית ב1700 לספירה נדב :) יקח להם עוד 300 שנה להגיע לשנות ה2000 מה שאומר שבימי חיינו לא נראה אותם מגיעים לעידן המודרני :)

לביבי חשוב ה16 מנדטים של שס ושל יהדות התורה, העולם החרדי מעניין לו את השרימפס שהוא מקפיץ כרגע בבלפור. אני אזכיר לך שב2013 לא היה לו אף חרדי בממשלה.

נדב, תן לי רק לשאול אותך 3 שאלות שאולי יעזרו להדגים מה אני מנסה להגיד :)
שבן גוריון נתן פטור לחרדים משירות צבאי, זה היה רציונלי? מה רציונלי בלתת פטור משירות צבאי? זו החלטה רגשית נטו.
לגיימר הארדקור ב2006 זה רציונלי לקנות WII ? אין פה שום דבר רציונלי בהחלטה כזו, אלא אם כן זה פאנבוי נינטנדו שקנה לפי הרגש.
עכשיו ב2020 זה רציונלי לרקוד לפי החליל של החרדים ולתת את תיק הבריאות לחרדים לכמה שנים זה היה רציונלי? ברור שזה לא רציונלי זה מהרגש.

עכשיו ברור שאתה יכול לבחור בגישה הצינית ולהגיד "הכל שרידות פוליטית הוא היה מוכר גם את אמא שלו לחרדים אם זה היה משאיר אותו בשלטון.
אבל זה רק חצי מהסיפור.

כל בחינה מעמיקה של הפטור שבן גוריון נתן לחרדים משירות צבאי תראה לך שהוא פעל משיקולים אמוציונלים בלבד, הם ידעו לפרוט לו על מיתרי הרגש.
וגם עם ביבי זה המצב.

כן, הוא רוצה להישאר בשלטון בכל מחיר, כן צריך להחליף אותו כי כל אדם ששולט כל כך הרבה זמן כמוהו יהפוך למושחת הוא לא פתית שלג מיוחד והגיע הזמן שלו לפנות את הכיסא לא משנה כמה אמרתי בדיונים קודמים שהוא "מבין את המנטליות של המזרח התיכון"

אבל כל זה לא סותר שיש לו עוד מניעים בהחלטות שלו שהם מעבר ל"איך אני נשאר סולטן ישראלי"
או בקיצור, אני בעד החלפה של ביבי לגמרי, כל עוד זה החלפה בימני אחר LOL.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 פברואר 2021, 01:21

glass man כתב:
DrKeo כתב:

שבן גוריון נתן פטור לחרדים משירות צבאי, זה היה רציונלי? מה רציונלי בלתת פטור משירות צבאי? זו החלטה רגשית נטו.
לגיימר הארדקור ב2006 זה רציונלי לקנות WII ? אין פה שום דבר רציונלי בהחלטה כזו, אלא אם כן זה פאנבוי נינטנדו שקנה לפי הרגש.
עכשיו ב2020 זה רציונלי לרקוד לפי החליל של החרדים ולתת את תיק הבריאות לחרדים לכמה שנים זה היה רציונלי? ברור שזה לא רציונלי זה מהרגש.

עכשיו ברור שאתה יכול לבחור בגישה הצינית ולהגיד "הכל שרידות פוליטית הוא היה מוכר גם את אמא שלו לחרדים אם זה היה משאיר אותו בשלטון.
אבל זה רק חצי מהסיפור.

כל בחינה מעמיקה של הפטור שבן גוריון נתן לחרדים משירות צבאי תראה לך שהוא פעל משיקולים אמוציונלים בלבד, הם ידעו לפרוט לו על מיתרי הרגש.
וגם עם ביבי זה המצב.

כן, הוא רוצה להישאר בשלטון בכל מחיר, כן צריך להחליף אותו כי כל אדם ששולט כל כך הרבה זמן כמוהו יהפוך למושחת הוא לא פתית שלג מיוחד והגיע הזמן שלו לפנות את הכיסא לא משנה כמה אמרתי בדיונים קודמים שהוא "מבין את המנטליות של המזרח התיכון"

אבל כל זה לא סותר שיש לו עוד מניעים בהחלטות שלו שהם מעבר ל"איך אני נשאר סולטן ישראלי"

די, אתה כותב ברצינות שביבי נעול עם החרדים יחד כי.. רגשות חמימים לדת היהודית או משהו כזה?

רוצה בן גוריון? תן לי לצטט אותו:
זוהי קודם כול שאלה מוסרית גדולה אם ראוי הדבר, שבן אמא פלונית ייהרג להגנת המולדת, ובן אמא אלמונית ישב בחדרו ולומד בבטחה, כשרוב צעירי ישראל מחרפים את נפשם למות

ולפני שיתפתח פה איזה דיון פופוליסטי, אני רק רוצה להבהיר שאני בעד צבא מקצועי כך שאני לא מחפש לגייס את החרדים אלה לשחרר את החילונים.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 10 פברואר 2021, 01:40

DrKeo כתב:
glass man כתב:
DrKeo כתב:

אבל זה רק חצי מהסיפור.

וגם עם ביבי זה המצב.

די, אתה כותב ברצינות שביבי נעול עם החרדים יחד כי.. רגשות חמימים לדת היהודית או משהו כזה?

רוצה בן גוריון? תן לי לצטט אותו:
זוהי קודם כול שאלה מוסרית גדולה אם ראוי הדבר, שבן אמא פלונית ייהרג להגנת המולדת, ובן אמא אלמונית ישב בחדרו ולומד בבטחה, כשרוב צעירי ישראל מחרפים את נפשם למות

בוודאי שזה נובע מרגשות חמימים לדת היהודית התחלנו להתקדם אחד לעבר השני נדב! :)

עכשיו תתאר לעצמך מה זה בשביל ביבי ימני אמיתי בן של היסטוריון ימני שגדל על האידיאולוגיה הכי ימנית לראות יהודים חרדים עוזבים את מדינת ישראל כי הם מרגישים שהיא מתנכרת אליהם...

על הציטוט של בן גוריון... אוקיי אז אמר נו ... ומה עשה בפועל אני צריך להביא לפה ציטוט איך שהוא חטף קריז על כמה טנקים ומטוסים ושאר ציוד קרבי הוא יכל לקנות במחיר של מגילות ים המלח ובסוף הוא בחר לקנות את המגילות?

אז אוקיי הבנתי שלדעתך ביבי הוא ציני והוא בסתר רוכב על היהדות כקלף פוליטי... אבל אם אתה חושב שהוא כזה..תסתכל על המעשים שלו לפני שהיה ראש ממשלה אתה לא עושה דברים כמו שהוא עשה בלי אידיאולוגיה ימנית מובהקת לא יכול להיות שמאז השירות הצבאי שלו הוא כבר תכנן קריירה פוליטית.
נ.ב מה זה אומר לשחרר את החילונים?
נ.ב 2 צבא מקצועי? צבא מקצועי יהיה אסון עבורנו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 פברואר 2021, 02:11

אני משער שאמרת שהתקרבנו בצוחק :)

ביבי אתאיסט, החרדים לא מעניינים אותו במיוחד חוץ מאשר מנדטים קבועים בכיס. מה רע לו? כמה מליארדים בכל מערכת בחירות ויש לו 16 מנדטים חינם. קל.

החרדים מיצגים כל מה שביבי שונא, אבל 16 מנדטים זה 16 מנדטים.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 10 פברואר 2021, 02:38

אתאיסט זה לא אומר בהכרח אדם שלא רואה את עצמו יהודי הוא לא צריך להאמין באלוהים בשביל שיהיה איכפת מכל זה... יהודי אתאיסט ימני לא מאמין שזו הארץ שלי ושלך כי אלוהים הבטיח את זה לאיזה

בדואי ... הוא מאמין שזו הארץ שלי ושלך כי אבותנו חיו פה אלפי שנים וכתבו פאן פיקשן על הבדואי אבל בטח לא נסכים שביבי יכול להאמין בכל זה ולהיות אתאיסט :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 פברואר 2021, 03:54

glass man כתב:אתאיסט זה לא אומר בהכרח אדם שלא רואה את עצמו יהודי הוא לא צריך להאמין באלוהים בשביל שיהיה איכפת מכל זה... יהודי אתאיסט ימני לא מאמין שזו הארץ שלי ושלך כי אלוהים הבטיח את זה לאיזה

בדואי ... הוא מאמין שזו הארץ שלי ושלך כי אבותנו חיו פה אלפי שנים וכתבו פאן פיקשן על הבדואי אבל בטח לא נסכים שביבי יכול להאמין בכל זה ולהיות אתאיסט :)

מה הקשר בין להיות יהודי או להאמין שזאת הארץ שלנו ולחרדים? החרדים הם כת שהתנפחה לפרופורציות מפלצתיות, למה אתה מקשר בינם לבין יהדות כאילו יש קשר 1:1? ולמה צריך להיות קשר בין אמונה דתית ולאהוב את ישראל? כאילו, מה הקשר בכלל, איטלקי לא אוהב את איטליה ומאמין שאיטליה המדינה שלו? WTF? אני אתאיסט גמור, ישראל היא המדינה שלי ואין לי יותר מדי חיבה לכתות ולקבוצות לחץ קטנות שמכופפות את היד לכל המדינה. אין לי כוח להסתדרות, אין לי כוח לחברת חשמל, אין לי כוח לועד המוניות, אין לי כוח לנמלים וגם אין לי כוח לחרדים. אם כבר להפך, הכי מאמינים פה הם החרדים והחרדים דווקא לא בדיוק מעריצים גדולים שיש פה מדינה יהודית.

וביבי? החרדים מעניינים לו את ה.. מנדט. הוא מת עליהם ובדיוק מסיבה אחת, הם מנדטים קלים. תן מליארדים -> קבל תמיכה. לא צריך יותר מזה. מעבר לכל זה, החרדים הם אנטי כל אמונה אידיאולוגית שיש לביבי. אנטי ציונות, אדישות גמורה לשטחים, כלכלה שמאלנית בולשביקית ואי שירות בצבא. ביבי בז לכל אלה, אבל הם 16 מנדטים "חינם". החרדים הם 16 מנדטים חינם לכל מפלגת שלטון כבר 30 שנים. כיף מנדטים חינם, לא? הרי אנחנו משלמים את המליארדים, לא שרון, פרס, ברק, רבין, ביבי או אולמרט.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 10 פברואר 2021, 09:05

תיזהר, קיאו, אצל גלאס כל מי ששמדבר בלשון חריפה על החרדים הוא שטוף מוח ששונא את עם ישראל.
או שאולי זה רק אני והסמולנים

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 10 פברואר 2021, 11:56

רגשות חמימים לדת היהודית.
מזכיר לכם שביבי הוא זה שהתחתן עם נוכריה, למען השם!
ביבי הוא זה שאוכל בייקון ושרימפס בקביעות.
החרדים מעלימים עין כי הוא פשוט נענה לכל הדרישות הקואליציוניות שלהם.

רוצה לומר - החרדים מעניינים לביבי את הביצה האמצעית. שוב: רק הכיסא מעניין אותו.

גלאס, אני לא רוצה להעליב, אתה נחמד סה"כ, אבל לא ברור אם אתה תמים כמו ילד בן 14 או פשוט שטוף מוח.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 10 פברואר 2021, 12:23

Shlomix כתב:רגשות חמימים לדת היהודית.
מזכיר לכם שביבי הוא זה שהתחתן עם נוכריה, למען השם!
ביבי הוא זה שאוכל בייקון ושרימפס בקביעות.
החרדים מעלימים עין כי הוא פשוט נענה לכל הדרישות הקואליציוניות שלהם.

רוצה לומר - החרדים מעניינים לביבי את הביצה האמצעית. שוב: רק הכיסא מעניין אותו.

גלאס, אני לא רוצה להעליב, אתה נחמד סה"כ, אבל לא ברור אם אתה תמים כמו ילד בן 14 או פשוט שטוף מוח.

גם אתה בחור נחמד וגם אני לא רוצה להעליב אבל הטיעון שלך מגוחך.

ראשית, אתה טועה לחשוב שאתה הילד מ"בגדי המלך החדשים" אתה רואה את האמת היחידיה ואני שטוף מוח או נאיבי, כמה זה משעשע שבדיוק אתה הנאיבי בדיוק אתה זה ששטוף מוח וחוזר אחרי סיסמאות שלא עצרת לחשוב בלי שתל לך אותם במוח ולמה.

הראיה שלך את המצב דו מימידת, לא הולכים איתה למכולת. זה שאתה לא מצליח להבין איך ביבי חושב וממציא לעצמך בסתר ליבך שהוא חושב בדיוק כמוך אבל מסתיר את זה....כי... אינטרסים... זה רק מראה שאתה חושב "לא יכול להיות שביבי באמת חושב אחרת ממני הכל חייב להיות הצגה" זה מה שאתה באמת חושב.

לחשוב שאתה הילד מבגדי המלך החדשים, זה טוב בגיל 17 כשמגלים את העולם בפעם הראשונה פחות שמתבגרים.

אם אתה תחשוב שכל מנהיג לא מאמין במה שהוא מפמפם אתה לעולם לא תבין למה המשטר האירני מתנהג כמו שהוא מתנהג למרות סנקציות כבדות, אתה לעולם לא תוכל להסתכל לעומק על מצב פוליטי אם תשאר באזור הנוחות של "הכל אינטרסים של לשמור על הכיסא"

אני יכול להבין למה נגעלים מההתנהגות של ביבי אני יכול להבין למה חושבים שהוא דוחה אני יכול להבין למה עומר רוצה שיחליפו אותו אני יכול להבין שאתה חושב שהוא מושחת
אבל לחשוב שזה כל הסיפור? זה כל כך נאיבי אפשר לסכם כל מה שרשמת ב"אין לי כוח לחשוב על זה לעומק אז החלטתי שביבי רק מושחת וקיצרתי ענינים"

וקבל ממני עוד עצה, כשאתה מדרדר למה שנקרא "name calling " ושאתה קורא למי שמתנגד לדעתך בן 14 ומגיב ברגשנות עם סימני קריאה, אתה מתחיל להפסיד בויכוח, אבן הייסוד בלנצח טוב ויכוח זה לא להגיע לשם.

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 10 פברואר 2021, 12:33

מה זה לא מצליח להבין איך ביבי חושב?
אני רואה את המעשים שלו לאורך יותר מעשור והם מעידים בדיוק על דבר אחד - אין לו אידאולוגיה.
ככל שהזמן עובר, רואים איך האיש מקבל החלטות לפי צורך פוליטי וקואליציוני *בלבד*. כל אינטרס וצורך אחר נזנחים.
אף אחד לא שתל לי סיסמאות, אני רואה את המעשים ואני רואה איך לאורך זמן ביבי הופך יותר ויותר קיצוני ומתחבר לגורמים יותר קיצוניים, במטרה להיחלץ מהכלא (לדוגמה: הסכם עודפים שנחתם רק היום עם המפלגה של בן גביר וסמוטריץ').

זה לא היה כל הסיפור. בשנתיים-שלוש האחרונות זה בהחלט כל הסיפור. זו בדיוק הסיבה שיצאנו ל3 סבבי בחירות ועוד אחד בקרוב, וזו הסיבה שביבי מסרב להעביר תקציב מדינה כבר שנתיים.

אתה לא שואל את עצמך למה אין תקציב מדינה שנתיים?

חזור אל “פורום OT”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 7 אורחים