נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

מוסיקה, סרטים, סדרות, ספרים וכל נושא שיחה רנדומאלי אחר שתרצו

המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

Re: נושא הפוליטיקה הרשמי

הודעהעל ידי glass man » 10 פברואר 2021, 12:57

DrKeo כתב:
glass man כתב:אתאיסט זה לא אומר בהכרח אדם שלא רואה את עצמו יהודי הוא לא צריך להאמין באלוהים בשביל שיהיה איכפת מכל זה... יהודי אתאיסט ימני לא מאמין שזו הארץ שלי ושלך כי אלוהים הבטיח את זה לאיזה

בדואי ... הוא מאמין שזו הארץ שלי ושלך כי אבותנו חיו פה אלפי שנים וכתבו פאן פיקשן על הבדואי אבל בטח לא נסכים שביבי יכול להאמין בכל זה ולהיות אתאיסט :)

מה הקשר בין להיות יהודי או להאמין שזאת הארץ שלנו ולחרדים? החרדים הם כת שהתנפחה לפרופורציות מפלצתיות, למה אתה מקשר בינם לבין יהדות כאילו יש קשר 1:1? ולמה צריך להיות קשר בין אמונה דתית ולאהוב את ישראל? כאילו, מה הקשר בכלל, איטלקי לא אוהב את איטליה ומאמין שאיטליה המדינה שלו? WTF? אני אתאיסט גמור, ישראל היא המדינה שלי ואין לי יותר מדי חיבה לכתות ולקבוצות לחץ קטנות שמכופפות את היד לכל המדינה. אין לי כוח להסתדרות, אין לי כוח לחברת חשמל, אין לי כוח לועד המוניות, אין לי כוח לנמלים וגם אין לי כוח לחרדים. אם כבר להפך, הכי מאמינים פה הם החרדים והחרדים דווקא לא בדיוק מעריצים גדולים שיש פה מדינה יהודית.

וביבי? החרדים מעניינים לו את ה.. מנדט. הוא מת עליהם ובדיוק מסיבה אחת, הם מנדטים קלים. תן מליארדים -> קבל תמיכה. לא צריך יותר מזה. מעבר לכל זה, החרדים הם אנטי כל אמונה אידיאולוגית שיש לביבי. אנטי ציונות, אדישות גמורה לשטחים, כלכלה שמאלנית בולשביקית ואי שירות בצבא. ביבי בז לכל אלה, אבל הם 16 מנדטים "חינם". החרדים הם 16 מנדטים חינם לכל מפלגת שלטון כבר 30 שנים. כיף מנדטים חינם, לא? הרי אנחנו משלמים את המליארדים, לא שרון, פרס, ברק, רבין, ביבי או אולמרט.

אני מקשר לכל זה כי מדינת ישראל לא צריכה לראות יהודים עוזבים את הארץ כי המדינה מתנכרת אליהם. אני מסכים עם צורת החיים החרדית? ממש לא. אני כמוך.
אבל הם תקועים ב1700 מנטלית נדב, כל ניסיון לקדם אותם בכוח ל2021 רק יגרור עוד קיצונות מצידם, עוד הסתגרות שלהם בעצמם. תן להם להגביר את הדמוגרפיה גם ככה לפחות כמה מהם יוצאים בשאלה אחרי זה.

אז אוקיי הבנתי שלדעתך ביבי לא חושב על כל הMetagame הזה אני חושב שהוא כן, אז כנראה שלא נסכים. החרדים הם חלק מעם ישראל, אנחנו לא יכולים פשוט להתנער מהם
גם אמרת שאתה לא מעוניין שהם יעשו צבא אלא פשוט לשחרר את החילונים איך אתה עושה את זה? מה כאילו כל הקטע של לפתוח דברים בשבת וכו' והפרדת דת מהמדינה? ביבי אף פעם לא יעשה את זה הערכים היהודים של ישראל יותר חשובים לו מהאידיאולוגיה הכלכלית שלו.

אם אתה רוצה לראות את החזון הכלכלי שלך על ישראל מתגשם כולל החרדים... אתה צריך למצוא מועמד אחר כי ביבי בחיים לא יתן את זה.
ולא כי הוא רוצה מנדטים, אלא כי הוא באמת מאמין באידיאולוגיה שלו שזה מסוכן לישראל בטווח הארוך.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 10 פברואר 2021, 13:12

חחח מה מסוכן לישראל בטווח הארוך? לפתוח עסקים בשבת? הפרדת דת ומדינה? אתה באמת חושב שביבי מאמין בזה כמו שהוא מאמין בשוק חופשי?
לגבי צבא מקצועי - ביבי באמת לא שותף לרעיון הזה, הוא מעולם לא היה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 פברואר 2021, 13:23

glass man כתב:
DrKeo כתב:
glass man כתב:אתאיסט זה לא אומר בהכרח אדם שלא רואה את עצמו יהודי הוא לא צריך להאמין באלוהים בשביל שיהיה איכפת מכל זה... יהודי אתאיסט ימני לא מאמין שזו הארץ שלי ושלך כי אלוהים הבטיח את זה לאיזה

בדואי ... הוא מאמין שזו הארץ שלי ושלך כי אבותנו חיו פה אלפי שנים וכתבו פאן פיקשן על הבדואי אבל בטח לא נסכים שביבי יכול להאמין בכל זה ולהיות אתאיסט :)

מה הקשר בין להיות יהודי או להאמין שזאת הארץ שלנו ולחרדים? החרדים הם כת שהתנפחה לפרופורציות מפלצתיות, למה אתה מקשר בינם לבין יהדות כאילו יש קשר 1:1? ולמה צריך להיות קשר בין אמונה דתית ולאהוב את ישראל? כאילו, מה הקשר בכלל, איטלקי לא אוהב את איטליה ומאמין שאיטליה המדינה שלו? WTF? אני אתאיסט גמור, ישראל היא המדינה שלי ואין לי יותר מדי חיבה לכתות ולקבוצות לחץ קטנות שמכופפות את היד לכל המדינה. אין לי כוח להסתדרות, אין לי כוח לחברת חשמל, אין לי כוח לועד המוניות, אין לי כוח לנמלים וגם אין לי כוח לחרדים. אם כבר להפך, הכי מאמינים פה הם החרדים והחרדים דווקא לא בדיוק מעריצים גדולים שיש פה מדינה יהודית.

וביבי? החרדים מעניינים לו את ה.. מנדט. הוא מת עליהם ובדיוק מסיבה אחת, הם מנדטים קלים. תן מליארדים -> קבל תמיכה. לא צריך יותר מזה. מעבר לכל זה, החרדים הם אנטי כל אמונה אידיאולוגית שיש לביבי. אנטי ציונות, אדישות גמורה לשטחים, כלכלה שמאלנית בולשביקית ואי שירות בצבא. ביבי בז לכל אלה, אבל הם 16 מנדטים "חינם". החרדים הם 16 מנדטים חינם לכל מפלגת שלטון כבר 30 שנים. כיף מנדטים חינם, לא? הרי אנחנו משלמים את המליארדים, לא שרון, פרס, ברק, רבין, ביבי או אולמרט.

אני מקשר לכל זה כי מדינת ישראל לא צריכה לראות יהודים עוזבים את הארץ כי המדינה מתנכרת אליהם. אני מסכים עם צורת החיים החרדית? ממש לא. אני כמוך.
אבל הם תקועים ב1700 מנטלית נדב, כל ניסיון לקדם אותם בכוח ל2021 רק יגרור עוד קיצונות מצידם, עוד הסתגרות שלהם בעצמם. תן להם להגביר את הדמוגרפיה גם ככה לפחות כמה מהם יוצאים בשאלה אחרי זה.

אז אוקיי הבנתי שלדעתך ביבי לא חושב על כל הMetagame הזה אני חושב שהוא כן, אז כנראה שלא נסכים. החרדים הם חלק מעם ישראל, אנחנו לא יכולים פשוט להתנער מהם
גם אמרת שאתה לא מעוניין שהם יעשו צבא אלא פשוט לשחרר את החילונים איך אתה עושה את זה? מה כאילו כל הקטע של לפתוח דברים בשבת וכו' והפרדת דת מהמדינה? ביבי אף פעם לא יעשה את זה הערכים היהודים של ישראל יותר חשובים לו מהאידיאולוגיה הכלכלית שלו.

אם אתה רוצה לראות את החזון הכלכלי שלך על ישראל מתגשם כולל החרדים... אתה צריך למצוא מועמד אחר כי ביבי בחיים לא יתן את זה.
ולא כי הוא רוצה מנדטים, אלא כי הוא באמת מאמין באידיאולוגיה שלו שזה מסוכן לישראל בטווח הארוך.

די נו, להתיחס לאנשים כמו שווים במקום יחס מיוחד שאף אוכלוסיה במדינה לא מקבלת יגרום להם לעזוב את המדינה? What? ביבי מפחד שחרדים ירדו מהארץ ובגלל זה הוא צמוד אליהם כמו דבק? אין לי מושג מאיפה אתה ממציא את הדברים האלה. כלומר, אלה הנפצות גמורות שאין להן אפילו שרביבי סימוכין, סתם המצאה גמורה שהמצאת בראש ולא מתכתבת עם המציאות.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 10 פברואר 2021, 13:38

אז כמו שאמרתי כנראה נסכים שלא להסכים, החלטת להסתכל על כל זה בצורה צינית ולדעתי זה פוגע ביכולת שלך להסתכל על המצב באובייקטיביות נדב, אבל זה בסדר הבנתי שגם אתה חושב שאני מדמיין דברים מהראש :) כמו שאני לא מצליח להבין את המסקנות שלך בעניין החרדים אז נסכים שלא להסכים.
לאסקין, אני מאמין שהוא מאמין בזה יותר ממה שהוא מאמין בשוק החופשי.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 10 פברואר 2021, 13:59

Shlomix כתב:מה זה לא מצליח להבין איך ביבי חושב?
אני רואה את המעשים שלו לאורך יותר מעשור והם מעידים בדיוק על דבר אחד - אין לו אידאולוגיה.
ככל שהזמן עובר, רואים איך האיש מקבל החלטות לפי צורך פוליטי וקואליציוני *בלבד*. כל אינטרס וצורך אחר נזנחים.
אף אחד לא שתל לי סיסמאות, אני רואה את המעשים ואני רואה איך לאורך זמן ביבי הופך יותר ויותר קיצוני ומתחבר לגורמים יותר קיצוניים, במטרה להיחלץ מהכלא (לדוגמה: הסכם עודפים שנחתם רק היום עם המפלגה של בן גביר וסמוטריץ').

זה לא היה כל הסיפור. בשנתיים-שלוש האחרונות זה בהחלט כל הסיפור. זו בדיוק הסיבה שיצאנו ל3 סבבי בחירות ועוד אחד בקרוב, וזו הסיבה שביבי מסרב להעביר תקציב מדינה כבר שנתיים.

אתה לא שואל את עצמך למה אין תקציב מדינה שנתיים?

תראה שלומי, אפשר להיות נאיבים כמו ששרון בוחר להיות ואז התוצאה זה שאתה נופל בפח ומממן משחק כמו
Armikrog (כאילו באמת שרון, אני אפילו לא צריך להתאמץ אתה נותן לי את ההוכחות האלה על מגש)

לביבי יש אידיאולוגיה כלכלית אבל הוא לא יביא אותה במלואה כי זה מתנגש לא עם הערכים היהודים שהוא חושב שהמדינה צריכה ללכת בהם. אתה יכול לקרוא לזה פופוליזם
אבל פופליזם זה סה'כ מושג שהשאילו מהאקדמיה בשביל להתנגח ולהקטין את הדעה של היריב הפוליטי שלך. אם ביבי היה מוכן לדרוך על כל האידיאולוגיה המדינית שלו בשביל להציל את עצמו תאמין לי שהוא היה יכול לצאת בקלות לא רק מהכלא... הרי כל מי שמפמפם לך בתקשורת על ביבי זה כתבים שקיבלו משכורת לפמפם על ביבי בשביל לקדם אג'נדות שבעלי הממון הכלכלים האלה רוצים לקדם ושביבי מתנגד להם כלכלית.

גם שביבי נתן נאומים באום בתור שגריר הוא עשה את זה בשביל הכיסא? די הבן אדם מאמין בכל מילה שיוצאת לו מהפה למזלו הוא נמצא בתקופה שרוב העם חושב כמוהו ברמה המדינית.

ביבי קרוב אידיאולוגית לכל אלה שאתה קורא להם קיצונים, פשוט הם יכולים להביע את דעתם בחופשיות הוא לא.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 פברואר 2021, 14:09

glass man כתב:אז כמו שאמרתי כנראה נסכים שלא להסכים, החלטת להסתכל על כל זה בצורה צינית ולדעתי זה פוגע ביכולת שלך להסתכל על המצב באובייקטיביות נדב, אבל זה בסדר הבנתי שגם אתה חושב שאני מדמיין דברים מהראש :) כמו שאני לא מצליח להבין את המסקנות שלך בעניין החרדים אז נסכים שלא להסכים.

זה לא קשור לציניות או צורת הסתכלות, זאת סתם המצאה. אני יכול להגיד שביבי יושב תמיד עם החרדים כי יש לו פאטיש לשחור וזקן והכל עניין של משיכה מינית. אתה קונה את זה? אני משער שלא, כי זאת סתם הנפצה שהמצאתי. זה לא קשור לציניות או צורת ההסתכלות על העולם. אתה יכול להגיד שמה שאני אומר לא נכון ולהביא הסבר סביר שמגובה על ידי המציאות, אבל להגיד שביבי הולך עם החרדים כי אם הוא לא ילך איתם הם ירדו מהארץ? זאת המצאה גרידא.

אגב, אתה יכול להזכיר לי כמה חרדים ירדו מהארץ בין 2013 ל-2015 כשהחרדים נשארו מחוץ לממשלה של ביבי ונעשו מהלכים כמו קיצוץ קצבת הילדים?

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 10 פברואר 2021, 14:10

מה לעזאזל נאיבי במה שכתבתי?
ביבי אוכל שרצים, לא שומר כשר, התחתן עם גויה, לא שומר שבת, לא מניח תפילין.
אז על סמך מה אתה בונה את התיאוריה הזו?

לי זה נראה שאתה בונה תיאוריות שלמות רק כדי שיתאימו למשאלת הלב שלך.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 פברואר 2021, 14:14

glass man כתב:
Shlomix כתב:מה זה לא מצליח להבין איך ביבי חושב?
אני רואה את המעשים שלו לאורך יותר מעשור והם מעידים בדיוק על דבר אחד - אין לו אידאולוגיה.
ככל שהזמן עובר, רואים איך האיש מקבל החלטות לפי צורך פוליטי וקואליציוני *בלבד*. כל אינטרס וצורך אחר נזנחים.
אף אחד לא שתל לי סיסמאות, אני רואה את המעשים ואני רואה איך לאורך זמן ביבי הופך יותר ויותר קיצוני ומתחבר לגורמים יותר קיצוניים, במטרה להיחלץ מהכלא (לדוגמה: הסכם עודפים שנחתם רק היום עם המפלגה של בן גביר וסמוטריץ').

זה לא היה כל הסיפור. בשנתיים-שלוש האחרונות זה בהחלט כל הסיפור. זו בדיוק הסיבה שיצאנו ל3 סבבי בחירות ועוד אחד בקרוב, וזו הסיבה שביבי מסרב להעביר תקציב מדינה כבר שנתיים.

אתה לא שואל את עצמך למה אין תקציב מדינה שנתיים?

תראה שלומי, אפשר להיות נאיבים כמו ששרון בוחר להיות ואז התוצאה זה שאתה נופל בפח ומממן משחק כמו
Armikrog (כאילו באמת שרון, אני אפילו לא צריך להתאמץ אתה נותן לי את ההוכחות האלה על מגש)

לביבי יש אידיאולוגיה כלכלית אבל הוא לא יביא אותה במלואה כי זה מתנגש לא עם הערכים היהודים שהוא חושב שהמדינה צריכה ללכת בהם. אתה יכול לקרוא לזה פופוליזם
אבל פופליזם זה סה'כ מושג שהשאילו מהאקדמיה בשביל להתנגח ולהקטין את הדעה של היריב הפוליטי שלך. אם ביבי היה מוכן לדרוך על כל האידיאולוגיה המדינית שלו בשביל להציל את עצמו תאמין לי שהוא היה יכול לצאת בקלות לא רק מהכלא... הרי כל מי שמפמפם לך בתקשורת על ביבי זה כתבים שקיבלו משכורת לפמפם על ביבי בשביל לקדם אג'נדות שבעלי הממון הכלכלים האלה רוצים לקדם ושביבי מתנגד להם כלכלית.

גם שביבי נתן נאומים באום בתור שגריר הוא עשה את זה בשביל הכיסא? די הבן אדם מאמין בכל מילה שיוצאת לו מהפה למזלו הוא נמצא בתקופה שרוב העם חושב כמוהו ברמה המדינית.

ביבי קרוב אידיאולוגית לכל אלה שאתה קורא להם קיצונים, פשוט הם יכולים להביע את דעתם בחופשיות הוא לא.

מה באג׳נדה הכלכלית של ביבי מתנגש בערכים היהודים?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 10 פברואר 2021, 14:15

כן, אז למה אתה לא שומע אותו מדבר *אף פעם* על החשיבות של שמירת השבת? על זה שהוא בעצמו לא שומר על השבת... למה נראה לך שזה חלק מסט הערכים שלו אם הוא מעולם לא רמז על כך אפילו?
אני הייתי בעצמי בהרצאה שלו לתא הליברלי בליכוד רק לפני שנה וחצי, בו הוא הביא לוח וכתב באופן ברור את העובדה שכשהחרדים לא היו בממשלה - הוא קיצץ להם בקצבאות הילדים ומה לא, אבל מה לעשות - ברוב מערכות הבחירות הוא פשוט חייב את הכח האלקטורלי שלהם כדי איכשהו לנהל קואליציה ימנית, לפחות מבחינה מדינית וסמי-יציבה.

רוצה לשמוע את ביבי מדבר על מה שהוא מאמין בו באמת? צפה בזה:
https://www.youtube.com/watch?v=XN4a1D4fdf4
(הקטע שאני מדבר עליו היה בשאלות מהקהל אז אני אל מוצא אותו אבל תאמין לי שזה מה שהיה שם)

עכשיו אתה יכול לבוא ולהגיד לי "אוקיי, אבל זה היה כנס של הליברלים בליכוד אז הוא דיבר על כלכלה חופשית" ואני אשאל אותך - איפה ההרצאות שלו בהן הוא מדבר על חשיבות שמירת השבת? מאיפה אתה מביא את זה, מלבד מהראש שלך? אם זה היה איכשהו מזיז לו הוא היה מפסיק "להקפיץ שרימפסים" בעל-האש עם שרה, יאיר ואבנר בשבתות, כמו שנדב אמר.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 פברואר 2021, 14:19

ויש לי קרוב משפחה שעבד עם ביבי אישית שנים (2007-2009) והוא עד היום אורח אקראי בלשכה שלו, קופץ לשם לעזור בקמפיינים ולהריץ רעיונות, ואני יכול להגיד לך בבטחון של מליארד אחוז - ביבי אתאיסט.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 10 פברואר 2021, 14:25

יש לי חבר שהיה אחד משומרי הראש שלו כמעט חמש שנים, זו בכלל לא שאלה - אין שום דבר דתי באורח החיים שלו, הוא לא אדם שמאמין באלוהים והפעמים היחידות שהוא ידבר על אלוהים או אפילו שם כיפה - זה כשהוא הולך להספיד מישהו, או כמובן - אם הוא צריך את תמיכת החרדים באיזה מהלך של תן-קח.
אין אצלם קבלת שבת, גם בכיפור הם לא שומרים... אבל הוא בטח מסתיר את זה כדי לקבל תמיכה מהחילונים. או משהו.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 10 פברואר 2021, 14:47

... ולא ענית איך זה שאין תקציב מדינה, אפילו שהיה לממשלה 7 חודשים להכין אחד כזה. (אני מתכוון תקציב לשנת 2021 כמובן)

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 10 פברואר 2021, 15:43

אתם כל הזמן מנפנפים בדגל של הדת כאילו שיהדות זה רק דת, יהדות זה גם דת היא קודם כל לאום. או יותר נכון חברה שבטית קדומה ששימרה לעצמה את הזכויות שלה על הטרטוריה שלה עד ימנו.

ביבי לא חייב להיות דתי באורח החיים כדי להאמין בערכים של היהדות, הערכים הכי עליונים של היהדות היא שיהודי צריך לגור בארץ ישראל, לדבר עברית בארץ ישראל ולשמר את הזהות האתנית הזו בכל מחיר, אחר כך יש גם אמונה באל אבל זה משני לעומת כל שאר הערכים.השבת התפקיד שלה הוא סמלי בלבד, שהיא מסמנת באופן לאומי שזו מדינה של יהודים, ולא רק מקום שיש בו רוב יהודי, רוב יהודי יש גם בארצותה הברית. תפוררו את השבת, זה יתחיל לפורר בכל הערכים היהודים של המדינה וההיסטוריה הראתה לאן זה הוביל.... ביבי חושב על זה תאמינו או לא.

ומי שחושב שאני ממציא את זה מהראש שלי, שיבדוק מה יהודים ניסו להחיות קודם כל פעם בכל תקופה, זה תמיד היה עברית, אחר כך שליטה מחדש על הטריטוריה ואז שימור הזהות האתנית.

הסיפור על אברהם שכביכול קיבל הבטחה מאלוהים שזו הארץ שלנו? זה מסמך שיהודים כתבו בגלות הראשונה של העם כדי שאם מישהו יבוא ויטען שזו לא הארץ שלנו נוכל להגיד
שיש לנו מסמך אלוהי (שבאותם זמנים היה. אוקיי אם אלוהים אמר אז פסדר.. שלכם)

ושוב מי שחושב שאני ממציא את כל זה מהראש שלי זה מגובה בכל מחקר על התנך וההיסטוריה היהודית כבר 100 שנה.

ומה הקשר של כל החפירה הזו לביבי? ביבי אתאיסט, גם אבא שלו היה אתאיסט, אבל ביבי כן גדל על כל מה שכתבתי למעלה ומי שיקרא חלק מהספרים שהוא כתב יראה
כמה הענינים האלה חשובים לו ומנהלים אותו.

לא סותר שהוא מושחת לא סותר שהוא אוכל שרימפסים, לא סותר שיש לכם קרובים שראו את זה במו עינם.

גם בן גוריון היה אתאיסט רוב החיים ובכל זאת קנה את המגילות שהזכרתי, כדי שתהיה לנו הוכחה שמגובה עם פחמן 14 שבאמת כתבנו את הפאן פיקשן שלנו בתקופה שאנחנו אומרים שכתבנו אותו ושכתבנו את זה פה.

גם אם אף אחד פה לא מקבל מילה ממה שאמרתי על ביבי זכותכם כל אחד זכאי לדעתו אני לא בא לשלול את הדעה שלכם,אני רק אומר שזה מה שביבי באמת מאמין בו.

ומי שרוצה משהו אחר? אז ביבי הוא לא הכתובת, מי שרוצה שוק חופשי חופשת מדת, הוצאה של הדוסים לעבודה, ביבי בחיים לא יכול להיות הכתובת הזו, לפיד הוא יותר הכתובת הזו פי אלף מביבי וכולם יודעים את זה, זה לא סיסמא לפיד באמת מאמין בזה כי אבא שלו פימפם לו את האידיולוגיה הזו מגיל 0 ויש לו גם מניעים אישים להאמין שזה מה שצריך למדינה.

ביבי? ביבי אולי בפאן פיקשן שלו רוצה שנהיה אמריקה ... במציאות? זה אפילו לא בתחתית הסולם שלו. הוא יקיים את כל מה שנדב אמר רק כשזה לא יתנגש לו עם הערכים היהודים.

מאמינים בכל מה שנדב אמר? אז מן הסתם ביבי האחרון ברשימת הבוחר שלכם.

אני איפשהו בין נדב ללאסקין כאילו אני הרבה יותר קרוב לדעה של לאסקין ממה שזה היה נראה בויכוח על טראמפ... אנחנו פשוט חלקנו על נקודה אחת מאוד מהותית :)
כאילו רוצה יותר רגולציה ממה שנדב אינטר ולאסקין רוצים, אבל רק בתחומים שהם קריטים לחופש הדיבור.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 10 פברואר 2021, 15:57

אם הערך העליון הוא שיהודי צריך לגור בארץ ישראל, למה כל היהודים לא קמים מחר בבוקר ועושים עליה?
למה כשהבריטים פתחו את השערים בתחילת שנות ה20 של המאה ה20, למה אז לא באו כל היהודים לארץ?
קראת את הספר הבכור לבית אב"י? קראת מה עשו הילדים החרדים כשאיתמר נתן פקודות בעברית לכלב שלו?
... ועדיין לא ענית איך זה שאין תקציב מדינה, אפילו שהיה לממשלה 7 חודשים להכין אחד כזה. (אני מתכוון תקציב לשנת 2021 כמובן)

אה.. ועוד משהו... אם הערך העליון הוא שיהודי צריך לגור בארץ ישראל, למה צריך לחשוש שהחרדים ירדו מהארץ אם המדינה "תתנכר להם"?
למה בכלל ישראלים יורדים מהארץ?

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 10 פברואר 2021, 16:16

DrKeo כתב:
glass man כתב:אז כמו שאמרתי כנראה נסכים שלא להסכים, החלטת להסתכל על כל זה בצורה צינית ולדעתי זה פוגע ביכולת שלך להסתכל על המצב באובייקטיביות נדב, אבל זה בסדר הבנתי שגם אתה חושב שאני מדמיין דברים מהראש :) כמו שאני לא מצליח להבין את המסקנות שלך בעניין החרדים אז נסכים שלא להסכים.

זה לא קשור לציניות או צורת הסתכלות, זאת סתם המצאה. אני יכול להגיד שביבי יושב תמיד עם החרדים כי יש לו פאטיש לשחור וזקן והכל עניין של משיכה מינית. אתה קונה את זה? אני משער שלא, כי זאת סתם הנפצה שהמצאתי. זה לא קשור לציניות או צורת ההסתכלות על העולם. אתה יכול להגיד שמה שאני אומר לא נכון ולהביא הסבר סביר שמגובה על ידי המציאות, אבל להגיד שביבי הולך עם החרדים כי אם הוא לא ילך איתם הם ירדו מהארץ? זאת המצ אה גרידא.

אגב, אתה יכול להזכיר לי כמה חרדים ירדו מהארץ בין 2013 ל-2015 כשהחרדים נשארו מחוץ לממשלה של ביבי ונעשו מהלכים כמו קיצוץ קצבת הילדים?

זה לא רק הירידה שלהם מהארץ שתקרה עם ביטול השבת, זה גם ההתפוררות של הזהות היהודית בארץ חפרתי על זה בתגובה הקודמת אז אין טעם לחפור לך שוב על זה :)

העניין נדב, זה שאתה משליך את מה שאתה חושב על ביבי. אתה חושב שביבי עושה הכול בשביל להישאר בשלטון כי לא מסתדר לך איך ראש ממשלה, כלכלן בכיר, דיפלומט מצוין, יכול לראות משהו במשותף עם "כת ענקית" כמו שהגדרת אותם, אם אתה היית ראש ממשלה, אז לפי שעה אני מאמין לך שאם היית ראש הממשלה היית סוג של לפיד ומתנער מהם.

אבל לטעות לחשוב שביבי חושב כמו שאתה חושב כי זה מה שנראה הגיוני מבן אדם מערבי ב2021? זה לא תופס.

אני מן הסתם לא יכול להוכיח שביטול השבת, חוק גיוס בכפייה לצבא ושאר סנקציות על החרדים יובילו לירידה מהארץ כי מן הסתם זה עוד לא התרחש.
אבל זה בהחלט על הפרק אם זה יקרה.

אז אתה רוצה להגיד "גלאס, זה רק התאוריה שלך" אולי.... אבל המעשים של ביבי מראים שגם הוא די קרוב לתאוריה הזו.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 10 פברואר 2021, 16:26

sharonbn כתב:אם הערך העליון הוא שיהודי צריך לגור בארץ ישראל, למה כל היהודים לא קמים מחר בבוקר ועושים עליה?
למה כשהבריטים פתחו את השערים בתחילת שנות ה20 של המאה ה20, למה אז לא באו כל היהודים לארץ?
קראת את הספר הבכור לבית אב"י? קראת מה עשו הילדים החרדים כשאיתמר נתן פקודות בעברית לכלב שלו?
... ועדיין לא ענית איך זה שאין תקציב מדינה, אפילו שהיה לממשלה 7 חודשים להכין אחד כזה. (אני מתכוון תקציב לשנת 2021 כמובן)

אה.. ועוד משהו... אם הערך העליון הוא שיהודי צריך לגור בארץ ישראל, למה צריך לחשוש שהחרדים ירדו מהארץ אם המדינה "תתנכר להם"?

כי החרדים.. לא רואים את החיים בארץ כערך שהוא עליון על הדת? הם עיוותו את הסדר הנכון של הערכים היהודים כי שהם התחילו את התנועה המוזרה שלהם אי אפשר היה בכלל לחלום אפילו בפנטזיה על לחיות בארץ ישראל ולדבר עברית ופשוט נתקעו על זה... אז כן חלק מהחרדים, ישארו בארץ בכל מחיר כי ככה זה בכל מצב, הרוב ירדו מפה לקהילות אחרות.

למה ישראלים יורדים מהארץ? הרבה מהחילונים יורדים מהארץ בשביל עבודה ולימודים וקריירה וחוזרים לארץ בשלב מסוים זה לא נקרא ירידה כמו שהיא מתוארת במקורות היהודים.
הישראלים שעוזבים לנצח את הארץ בשביל לגור לחו'ל (שזו ירידה מהארץ פרופר כמו שהיא מתאורת ביהדות)

מה אגיד לך בכל עם, יש אנשים שרואים את טובת עצמם, במקום את טובת העם זה לא מעיד על כלום, יש שעונים מקולקלים בכל מקום.

ואת השאלה שלך על התקציב אתה צריך להפנות לנמושות שאתה בוחר בהם כל הזמן שהם אלה שהפריעו להקים ממשלה נורמלית :)

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 10 פברואר 2021, 16:31

ביבי מתחמן כדי להישאר בשלטון, זה לא אומר שאין לו אידאולוגיה. בזירת יחסי החוץ וספציפית נגד איראן יש לו המון אידאולוגיה, כך שזה סותר לחלוטין את הטענה שהדבר היחיד שמעניין אותו הוא הכיסא. לגבי הסכם העודפים עם הציונות הדתית, איזו ברירה היתה לו בדיוק?

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 10 פברואר 2021, 16:44

glass man כתב:
sharonbn כתב:אם הערך העליון הוא שיהודי צריך לגור בארץ ישראל, למה כל היהודים לא קמים מחר בבוקר ועושים עליה?

כי החרדים.. לא רואים את החיים בארץ כערך שהוא עליון על הדת? הם עיוותו את הסדר הנכון של הערכים היהודים כי שהם התחילו את התנועה המוזרה שלהם אי אפשר היה בכלל לחלום אפילו בפנטזיה על לחיות בארץ ישראל ולדבר עברית ופשוט נתקעו על זה... אז כן חלק מהחרדים, ישארו בארץ בכל מחיר כי ככה זה בכל מצב, הרוב ירדו מפה לקהילות אחרות.

מה פירוש "הסדר הנכון של הערכים היהודים " מי קובע מה הסדר הנכון? ומי קבע שהסדר של החרדים הוא עיוות?
מה לגבי כל היהודים החילונים שאינם גרים בארץ? למה הם לא עושים עליה מחר?
בעצם - מה שאתה אומר, זה שכל יהודי התפוצות, שזה בערך שני שליש, לא מקיימים את הסדר "הנכון" של ערכי היהדות

glass man כתב:למה ישראלים יורדים מהארץ? הרבה מהחילונים יורדים מהארץ בשביל עבודה ולימודים וקריירה וחוזרים לארץ בשלב מסוים זה לא נקרא ירידה כמו שהיא מתוארת במקורות היהודים.
הישראלים שעוזבים לנצח את הארץ בשביל לגור לחו'ל (שזו ירידה מהארץ פרופר כמו שהיא מתאורת ביהדות)

מה אגיד לך בכל עם, יש אנשים שרואים את טובת עצמם, במקום את טובת העם זה לא מעיד על כלום, יש שעונים מקולקלים בכל מקום.

מתוארת ביהדות? איפה?

glass man כתב:ואת השאלה שלך על התקציב אתה צריך להפנות לנמושות שאתה בוחר בהם כל הזמן שהם אלה שהפריעו להקים ממשלה נורמלית :)

קודם כל אל תתיימר לדעת במי אני בחרתי. אני מעולם לא אמרתי את זה כאן.
שנית, עדיין לא ענית. עד עכשיו אתה פשוט מתחמק מלתת תשובה. אז או שאתה תענה או שתודה שאתה לא יודע.
מה בהרכב הממשלה הפריע להעביר תקציב במשך 7 חודשים? ולמה האחריות נמצאת אצל ה"נמושות" (אני מניח שאתה מתכוון לכ"ל) ולא אצל, למשל, שר האוצר ורוה"מ שהם שני בעלי התפקידים החשובים והקובעים בכל הקשור לתקציב המדינה?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 פברואר 2021, 16:52

InterAl כתב:ביבי מתחמן כדי להישאר בשלטון, זה לא אומר שאין לו אידאולוגיה. בזירת יחסי החוץ וספציפית נגד איראן יש לו המון אידאולוגיה, כך שזה סותר לחלוטין את הטענה שהדבר היחיד שמעניין אותו הוא הכיסא. לגבי הסכם העודפים עם הציונות הדתית, איזו ברירה היתה לו בדיוק?

יש לו אידיאולוגיה בכל התוחומים, אבל העדיפות הראשונה היא הכיסא אז לא משנה מה האידיאולוגיה שלו, הוא לא ירעיד את הסירה. איראן? כן, ברור ששם הוא מישם את האידיאולוגיה שלו כי איראן רק מביאה לו יותר מנדטים, לא מאבדת לו מנדטים. הייתי רוצה לראות את ביבי מתנהל ככה עם איראן אם זה היה מאבד לו מנדטים, אם זה היה המקרה הוא היה לומד פרסית ומתחפש לאייתוללה בפורים.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 10 פברואר 2021, 16:52

״תפוררו את השבת, זה יתחיל לפורר בכל הערכים היהודים של המדינה וההיסטוריה הראתה לאן זה הוביל״

קודם כל - השבת כבר ״מפוררת״, הרי יש כבישים, יש מוניות, יש מלא מלא בתי עסק שפועלים בשבת וגם נתב״ג כמובן שעובד בלי הפסקה... לאן זה הוביל? עד כה - למדינה שמתפתחת מהר מאוד, והייתה יכולה להתפתח מהר יותר בלי כפייה של שמירת הדת. ולכפות על אנשים לסגור את העסק שלהם בשבת זו כפייה.
ולאן תוביל אותנו כפייה של סגירת עסקים בשבת? לפחות תעסוקה, פחות כסף, פחות חופש וככה בין היתר גם יהודים שיורדים מכאן למקום שכופה עליהם פחות.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 פברואר 2021, 16:55

glass man כתב:תפוררו את השבת, זה יתחיל לפורר בכל הערכים היהודים של המדינה וההיסטוריה הראתה לאן זה הוביל.... ביבי חושב על זה תאמינו או לא.

צודק, מזל ששמרנו את השבת אחרת היינו יכולים להיות העם שעבר את רצח העם הכי גדול בהסטוריה.

אה..רגע..

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 10 פברואר 2021, 17:17

DrKeo כתב:
InterAl כתב:ביבי מתחמן כדי להישאר בשלטון, זה לא אומר שאין לו אידאולוגיה. בזירת יחסי החוץ וספציפית נגד איראן יש לו המון אידאולוגיה, כך שזה סותר לחלוטין את הטענה שהדבר היחיד שמעניין אותו הוא הכיסא. לגבי הסכם העודפים עם הציונות הדתית, איזו ברירה היתה לו בדיוק?

יש לו אידיאולוגיה בכל התוחומים, אבל העדיפות הראשונה היא הכיסא אז לא משנה מה האידיאולוגיה שלו, הוא לא ירעיד את הסירה. איראן? כן, ברור ששם הוא מישם את האידיאולוגיה שלו כי איראן רק מביאה לו יותר מנדטים, לא מאבדת לו מנדטים. הייתי רוצה לראות את ביבי מתנהל ככה עם איראן אם זה היה מאבד לו מנדטים, אם זה היה המקרה הוא היה לומד פרסית ומתחפש לאייתוללה בפורים.

מביא יותר מנדטים = מיישם את רצון הציבור. מה שמפריע לך הוא לא ביבי אלא דבר אחר שנקרא דמוקרטיה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 פברואר 2021, 17:20

InterAl כתב:
DrKeo כתב:

מביא יותר מנדטים = מיישם את רצון הציבור. מה שמפריע לך הוא לא ביבי אלא דבר אחר שנקרא דמוקרטיה.

לול, GOOD ONE. פופוליזם בשקל.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 10 פברואר 2021, 17:22

DrKeo כתב:
glass man כתב:תפוררו את השבת, זה יתחיל לפורר בכל הערכים היהודים של המדינה וההיסטוריה הראתה לאן זה הוביל.... ביבי חושב על זה תאמינו או לא.

צודק, מזל ששמרנו את השבת אחרת היינו יכולים להיות העם שעבר את רצח העם הכי גדול בהסטוריה.

אה..רגע..

אז רגע נדב... אז מה אתה אומר כאן... שאנחנו צריכים בגלל השואה לבעוט בשורשים שלנו, להתכחש לזהות שלנו ולא להיות גאים במה שאנחנו? היוונים צריכים להאמין בזאוס לפני שיכירו בהם או יותר נכון כל יווני ב2021 שזאוס לא יקשיב לו (מן הסתם) צריך לוותר עכשיו על זהותו היוונית?

ברגע שביטלת את השבת זו סתם מדינה עם רוב יהודי... גם בהתחלה של חורבן הבית יהודים המשיכו לחיות בארץ כמה מאות שנים גם אחרי שאיבדו את השליטה הדתית בארץ כי אתה לא מעיף מפה אוכלוסיה שחיה אלפי שנים במקום מסוים כל כך מהר... אבל ההרס לא איחר לבוא.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 פברואר 2021, 17:24

תשמור על השורשים שלך או תבעט בהם, תאמין באלוהים או אל תאמין, תשמור על השבת או אל תשמור.. תעשה מה שתרצה, אתה אדם חופשי שחיי במדינה חופשית (למדי). כפיה לא תעזור לך להשיג שום דבר חוץ מאשר שנאה לדת.

חזור אל “פורום OT”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 8 אורחים