נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

מוסיקה, סרטים, סדרות, ספרים וכל נושא שיחה רנדומאלי אחר שתרצו

המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

Re: נושא הפוליטיקה הרשמי

הודעהעל ידי sharonbn » 24 מרץ 2021, 10:31

ביבי קיבל את אימון הציבור, אין באמת סיבה מוצדקת שהוא יעשה פשרה כלשהיא.
אבל באותה מידה הוא איבד את האימון של המפלגות האחרות - ורק הוא אחראי לזה.
עם חוסר אימון כ"כ קשה בין החברות בקואליציה אי אפשר לייצר יציבות, אי אפשר לקדם תכניות ואי אפשר לפתור משברים.
אז כן, יש סיכוי שתהיה עוד מערכת בחירות ועוד אחת אחריה.
הסיבה היא לא התיקים המשפטיים של נתניהו - הסיבה היא חוסר האימון בין המפלגות - ולזה אחראי נתניהו, לא לפיד ולא גנץ.
נערך לאחרונה על ידי sharonbn ב 24 מרץ 2021, 10:49, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 24 מרץ 2021, 10:32

לאסקין, זה צבוע רצח. אתה אומר שפוליטיקאי אחד שאתה שונא יבלע את הכבוד שלו בכדי שפוליטיקאי אחר שאתה אוהב לא יצטרך לבלוע את הכבוד שלו. נתניהו הוא לא כוח טבע, הוא אדם. בדיוק כמו שלפיד יכל לוותר, ביבי יכל לוותר. ולא, לפרוש לשנתיים אחרי שאתה ראש ממשלה 12 שנים ברצף ואז לחזור זאת לא איזו הקרבה אדירה. מעטים הפוליטיקאים או בכלליות מנהיגים (אם זה מנכ"ל או כל מנהיג אחר) שהיו באמצע משפט פלילים וממשיכים להחזיק בתפקיד שלהם.

יש פה במדינה deadlock ולא מגיעים ל-deadlock מהתנהגות של צד אחד, צריך ששני הצדדים יתקעו אותנו בשביל זה והאשמות הללו על לפיד או בנט או סער או ליברמן הן חסרות שחר. כל מפלגה עושה מה שבזין שלה, זאת ההגדרה של הדמוקרטיה הישראלית, ואותן מפלגות מקיימות את רצון הבוחרים שלהן ואותו רצון שם אותנו ב-deadlock. כלומר, גנץ בגד במצביעים שלו ופתרנו את ה-deadlock הזה, אבל מה יצא מזה? ביבי שוב תחמן, מלחמות פנימיות והכפשות, אין לנו תקציב, יש בחירות חמישיות ואנחנו שוב ב-deadlock. מה גורם לך לחשוב שאם לפיד יבלע את הכבוד שלו, לא נתקע שוב ב-deadlock ובחירות חמישיות שנה מאוחר יותר?
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 24 מרץ 2021, 10:51

DrKeo כתב:לאסקין, זה צבוע רצח. אתה אומר שפוליטיקאי אחד שאתה שונא יבלע את הכבוד שלו בכדי שפוליטיקאי אחר שאתה אוהב לא יצטרך לבלוע את הכבוד שלו. נתניהו הוא לא כוח טבע, הוא אדם. בדיוק כמו שלפיד יכל לוותר, ביבי יכל לוותר. ולא, לפרוש לשנתיים אחרי שאתה ראש ממשלה 12 שנים ברצף ואז לחזור זאת לא איזו הקרבה אדירה. מעטים הפוליטיקאים או בכלליות מנהיגים (אם זה מנכ"ל או כל מנהיג אחר) שהיו באמצע משפט פלילים וממשיכים להחזיק בתפקיד שלהם.

יש פה במדינה deadlock ולא מגיעים ל-deadlock מהתנהגות של צד אחד, צריך ששני הצדדים יתקעו אותנו בשביל זה והאשמות הללו על לפיד או בנט או סער או ליברמן הן חסרות שחר. כל מפלגה עושה מה שבזין שלה, זאת ההגדרה של הדמוקרטיה הישראלית, ואותן מפלגות מקיימות את רצון הבוחרים שלהן ואותו רצון שם אותנו ב-deadlock. כלומר, גנץ בגד במצביעים שלו ופתרנו את ה-deadlock הזה, אבל מה יצא מזה? ביבי שוב תחמן, מלחמות פנימיות והכפשות, אין לנו תקציב, יש בחירות חמישיות ואנחנו שוב ב-deadlock. מה גורם לך לחשוב שאם לפיד יבלע את הכבוד שלו, לא נתקע שוב ב-deadlock ובחירות חמישיות שנה מאוחר יותר?

אתה טועה... קודם כל בכך שאני אוהב את ביבי. אני לא. וגם לא הצבעתי לו, לא בבחירות האחרונות ולא ברוב מערכות הבחירות שהייתה לי זכות בחירה בהן. כן, אני חושב שהוא פוליטיקאי מוכשר מאוד. זו אפילו עובדה בשלב זה. אבל הוא גם סחיט ולחיץ ומוותר על כל העקרונות שלו כמו כל פוליטיקאי אחר ולכן אני מאוד לא מעריך אותו.
דבר שני שאני לא אוהב את לפיד... קראת את ההודעה האחרונה שלי בכלל? אני מאוד מכבד אותו שהוא עזב את העסקים המוצלחים שלו ובא לשנות, או לפחות לנסות לשנות, ועוד לטובת החילונים - שאני כלול ביניהם כמובן, ונגד המפלגות החרדיות שאני מאוד מאוד לא מכבד.
אני כן מצפה מאדם עם 15 מנדטים לוותר לאדם עם 30 מנדטים, ברור. כי מתמטיקה ולביבי יש עוד אופציות, שאין ללפיד. כן, ביבי יכול לוותר בדיוק באותה המידה, אבל לא בדיוק באותו המחיר, וכשהדרישה נעשית על ידי "גמד" (ולא, אין פה שום רמיזה לגובהו של לפיד, שאינו שונה מהגובה שלי כל כך) באופן יחסי - לא סביר שהיא תתקיים ואף די וודאי שלא תתקיים.
אתה גם אומר "לפרוש לשנתיים, כשבפועל שנינו יודעים שזה יהיה הרבה מעבר לזה גם בתרחיש מאוד מזורז. וביבי בן כמה? 72? כמה נשאר לו כבר בפוליטיקה? הוא בקדנציה האחרונה או אחת מהאחרונות שלו (תלוי כמה זמן יחזיקו מעמד)... השאלה היא מה עושים עד אז - האם ממשיכים עם הראש בקיר ומאבדים מנדטים בזמן שקהל המצביעים של לפיד רק מתייאש יותר ויותר ומקבל זין מהממשלה, או שאתה נושך שפתיים ולפחות משפר מבפנים את מצבם במעט השנים שנשארו לביבי בפוליטיקה. בעיניי - לעשות 5 פעמים אותו הדבר ורק להתדרדר מחייב את לפיד לשקול את הדרך הזו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 24 מרץ 2021, 11:02

ביידן נבחר בגיל 78, אני בטוח שביבי מלך ישראל יכול לרוץ לכנסת בגיל 74, זאת פרגית צעירה במובנים של פוליטיקה. ובנוגע לדרישות של גמד מול ענק, הדרישות לפרישה של ביבי לא נעשות על ידי לפיד, הן נעשות על ידי מה שנראה כרגע בין 60 ל-61 מנדטים. אם יש קרב "כן ביבי לא ביבי" אז הקרב הזה בתיקו כבר שנים וזאת בדיוק הסיבה שאנחנו ב-deadlock. בישראל לא בוחרים ראש ממשלה, בוחרים רשימה ואחרי זה הכנסת החדשה בוחרת לעצמה ראש ממשלה כך שלהיות הגדול ביותר זה לא ממש רלוונטי. תשאל את ביבי בעצמו שכבר שתי מערכות בחירות הגיע עם המפלגה השניה בגודלה ופעם אחת הגיע בתיקו ועדין היה ראש ממשלה בשלושת המקרים. לפיד לא האופציה היחידה, יש לא מעט מפלגות שיכולות לפתור את ה-deadlock הזה. הערבים יכולים לתמוך מבחוץ, סער יכול, העבודה יכולה, ליברמן יכול.. אפילו מרצ יכולים אם ממש בה להם.

ה-deadlock נוצר ממצב הדדי של מלחמת "כן ביבי לא ביבי", זאת לא אשמה ספציפית של נתניהו או לפיד או בנט או מירב מיכאלי. זאת האשמה של כולם יחדיו, השילוב של כל המפלגות בישראל יחד. אז האשמה פה לא יושבת על לפיד או על ביבי או על אף אחד, היא על כולם. אז מי צריך לנשוך שפתיים? סער? לפיד? ביבי? ליברמן? מיכאלי? לא יודע, אני לא חושב שיש תשובה לזה כי לא משנה מי ינשוך שפתיים, הוא יבגוד בקולות שהביאו אותו לכנסת. אתה חושב שהויתור של ביבי הוא הכי גדול מכל מפלגה אחרת? זכותך, אני לא חושב ככה.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 24 מרץ 2021, 11:04

עלה לי פתרון בראש:
בהנחה שכל מה שמעניין את נתניהו זה לצאת מהפלונטר המשפטי, אני מוכן לוותר לו על התיקים הפליליים שלו. אפשר פשוט לחון את נתניהו מראש (כמו שעשו בפרשת קו 300) או כל תרגיל משפטי אחר בשביל לוותר לו על ההאשמות. אני גם מוכן לתת לו נשיאות. אפילו לכל החיים.
אולי אם יציעו לו הצעה כזו יסכים נתניהו לוותר על ראשות ממשלה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 24 מרץ 2021, 11:12

ביידן נבחר בגיל 78 עם מצב קוגניטיבי שנוי במחלוקת ורק בגלל מצב באמת של אחת למאה. אם ביבי יאבד את יכולת הדיבור השוטף - מה יישאר ממנו? :)
גם הרבה מדברים על כך שביידן לא יסיים את ה-4 שנים שלו והוא בעצמו אמר שהוא ככל הנראה יהיה נשיא מעבר של קדנציה בודדת. כך או כך - לביבי לא נשאר עוד יותר מדי זמן בפוליטיקה וגם אם יש לו עשור שלם - אז עוד יותר, שהמחרימים ירדו מהעץ ולא יתקעו את המדינה לעוד עשור, *לשיטתם*.
וכשאתה מדבר על הדרישה של לפיד אתה לא יכול להביא לי גם את מרצ, המשותפת או אפילו ליברמן, הם לא אופציות ריאליות. לפיד - כן.
לגבי תמיכה מבחוץ - די עם הפנטזיות האלה, חשבנו שסיימנו עם זה... זה לא יקרה. אני מדבר על ביבי מול לפיד, והאפשרות של הקמת קואליציה ללא ש"ס ויהדות התורה, ובתקווה גם ללא סמוטריץ'. זה מה שמצביעי לפיד רוצים, וחבל שאג'נדת רל"ב משפיעה יותר.

טוב, עזבו באמת את לפיד וביבי כי שניהם לא יוותרו בחיים, מה שמעניין באמת הפעם - הוא מה שקורה עם עבאס... הוא עבר, ובאמת שיש סבירות שייכנס לממשלה, וזה הולך להטריף את מרצ, העבודה והמשותפת, ובעצם את כל העולם הערבי ששונא אותנו.
בתרחיש הכי אופטימי - ביבי ייתן לו להיות שר בתפקיד פנים-בטחוני שקשור לאוכלוסיה הערבית, והם באמת יתחילו לגרום לערבים פה לשתף פעולה עם רשויות החוק ותהיה ירידה רצינית בפשיעה ומקרי הרצח במגזר, ובבחירות שלאחר מכן הם צוברים כח על חשבון המשותפת והחברה הערבית משנה כיוון.
בתרחיש הכי פסימי - הם ייכנסו ולא יעשו הרבה, אם בכלל, למען האוכלוסיה הערבית בארץ, ובפעם הראשונה שיהיה מבצע כלשהו בעזה או וואטאבר - הם ייפרשו ויחברו למשותפת, ובכך נגמר הרומן של הערבים-ישראלים עם הימין הישראלי.
כנראה שהמציאות תהיה איפהשהו באמצע, עם נטייה לכיוון התרחיש הפסימי, ובכל זאת - אפשר לקוות שיהיה שינוי תודעתי שם, ירידה משמעותית בפשיעה ורציחות (בעיקר של נשים) והם ייטמעו יותר כישראלים וירגישו פחות כפלסטינים שצריכים להלחם בישראל.
נערך לאחרונה על ידי Laskin ב 24 מרץ 2021, 11:17, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 24 מרץ 2021, 11:17

אף אחד לא אמר למרצ ללכת עם ביבי, הם יכולים, הם היו מוכנים ללכת עם סער ובנט, אבל מרצ זה לא העיקר. העיקר זה לפיד, סער וליברמן, שלושתם יכולים "לפתור" את זה אז למה הביקורת שלך ללפיד. כמו שאמרתי, להכנס ל-deadlock צריך יותר ממפלגה אחת שאתה רוצה לזרוק עליה את האשמה. יש 60 מנדטים של "לא ביבי" ומשום מה שאתה לא מצליח לעכל שפוליטיקאי אשכרה עומד במילה שלו ובהבטחה לבוחרים.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 24 מרץ 2021, 11:20

כי לפיד הכי גדול מביניהם (ובעצם משני האחרים יחדיו), ומליברמן אין לי שום ציפיות... גם כשהיה בממשלה הוא לא עשה כלום, ולא יעשה כלום.
סער עושה טעות לדעתי והוא יכול להמחק בבחירות הבאות, כי אני לא רואה אותו ממש לוחם מהאופוזיציה, אבל יש עדיין סיכוי לא מאוד בלתי סביר שיהיו עריקות שם לכיוון הליכוד, שיפתרו את ה"משבר".
כן, אני מצפה מלפיד ליותר, כי הוא בעיניי פוליטיקאי הרבה יותר ערכי מליברמן, ולהפך מליברמן - כנראה באמת רוצה לעשות יותר למען הבוחרים שלו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 24 מרץ 2021, 11:34

אז מה אם הוא הגדול? כל אחד מהם יכול לפתור את הפלונטר בלבגוד בבוחרים שלהם. לפיד קבל קולות על בסיס "לא ביבי", ללכת איתו זה לא לפעול עבור הבוחרים שלו אלה לבגוד בהם.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 24 מרץ 2021, 12:06

סער וליברמן ביחד קטנים ממפלגות החרדים ביחד כך שהם לא מביאים לליכוד אופציה להקים ממשלה ללא חרדים, לפיד כן.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 24 מרץ 2021, 12:20

Laskin כתב:סער וליברמן ביחד קטנים ממפלגות החרדים ביחד כך שהם לא מביאים לליכוד אופציה להקים ממשלה ללא חרדים, לפיד כן.

זה לא נכון, לפיד הוא כגודל יהדות התורה וש"ס יחדיו מהנתונים שיש כרגע. כלומר גם אם לפיד היה מחליף אותם, לא היה 61. אתה כבר גולש לנושא אחר, קואליציה ללא חרדים. אנחנו דברנו על להקים סופסוף ממשלה, אם אתה רוצה גם להוציא את החרדים אז בכלל הטיעון הראשוני לא נכון כי לפיד לבד לא יכול לעשות את זה, צריך את בנט לפיד ובנוסף אליהם את ליברמן או סער. לפיד יכול לבד להביא להקמת ממשלה, אבל זה נכון גם לגבי העבודה, סער וליברמן. אבל כמו שאמרתי, כולם יצטרכו לבגוד בבוחרים שלהם.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 24 מרץ 2021, 12:24

יש מלא דרכים תאורטיות (גם אם בלתי ריאליות) להקים ממשלה, אני מדבר על ממשלה שתטיב עם מצביעי לפיד, וזו רק ממשלה ללא חרדים, ולכן מן הסתם שעל זה אני מדבר.
כרגע אתה צודק, זה השתנה מעט, וההבדל בין לפיד ל-2 המפלגות החרדיות הוא רק מנדט אחד (לטובת לפיד), אם זה היה 2 אז כבר יש 61 כמו שהיה לפני כמה דקות :) נמתין, אבל מאוד סביר שלפיד במקום חרדים ייתן 61 לנתניהו.
מן הסתם בנט בפנים, אני מחשיב את בנט כ"בפנים" לאורך כל הדרך, הסיכוי שלא ילך עם ביבי מרצונו החופשי הוא נמוך עד לא קיים... בנט וסמוטריץ' רוצים ממשלה ימנית, ולשניהם לא תהיה בעייה לשבת בלי ש"ס ויהדות התורה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 24 מרץ 2021, 12:51

בתאוריה ליברמן ולפיד יחד יכולים ליצור ממשלה ללא חרדים וללא סמוטריץ' אבל אני לא רואה את זה קורה, גם מהצד של ביבי שהתחתן כבר עם סמוטריץ' ו(כנראה)לא יבגוד בו.

כלומר, בתאוריה כל מפלגה משרתת את הבוחרים שלה טוב יותר אם היא בקואליציה, אבל אף פעם אין קואליציות של 120. כשבוחרים אותך על טיקט "רק לא ביבי" קצת קשה לך להיות זה שהטה את הכף לטובתו ועזר לו להקים ממשלה. והעובדה שאתה גם יושב עם סמוטריץ' למניהם יהיה רק הדובדבן על העוגת קקה שהבוחרים של לפיד יאכלו אם הוא יכנס לממשלה.

עריכה:
אה סליחה, ליברמן וסמוטריץ' באותו גודל אז אפילו זה לא אפשרי. אשכרה צריך שליברמן, לפיד וסער יכנסו יחד לממשלה בשביל להפטר מסמוטריץ' והחרדים.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 24 מרץ 2021, 13:03

אבל סמוטריץ' כנראה יישאר, והוא לא מייצג "חרדים", אז במקום החרדים כן יכול להספיק לפיד, אם יהיה שינוי של עוד מנדט אחד. אם סער ייצטרף אז אולי גם בלי סמוטריץ' אבל זה מאוד לא סביר.
אני לא חושב שלפיד נבחר על טיקט ה"רק לא ביבי". יכול להיות שאני טועה, אבל אני חושב שכן יש בקרב המצביעים שלו מעבר לזה, מה שלא היה נכון לגבי גנץ. ואני אמנם חוזר על עצמי אבל וואו אני בהלם מהתוצאה של גנץ גם היום.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 24 מרץ 2021, 13:11

בסדר, גם ביבי לא נבחר רק על בסיס "רק ביבי", יש לא מעט מצביעי ליכוד שלא ממש רוצים את ביבי בראש הליכוד אבל הם מצביעים ליכוד. בסוף האנשים האלה מיצגים משהו וכשאתה מצביע ליכוד אתה מצביע ל"רק ביבי" וכשאתה מצביע לפיד אתה מצביע "רק לא ביבי". מעבר לזה, הערכים שלפיד מדבר עליהם, שטחיים ככל שיהיו, עומדים בניגוד מוחלט לסמוטריץ' ובטח שבן גביר כך שזאת ממשלה קצת בלתי אפשרית עבורו. כמובן שהוא יכול להכנס, אבל זאת תהיה בגידה גדולה משל גנץ ב-2020 כי בנוסף ל"אני בחיים לא אשב עם ביבי" מדובר באדם שעבד כבר עם ביבי ועבר ממנו זובור כך שהוא יצא חומוס בפעם השניה. וכמובן שעל זה תוסיף את הדובדבן של לשבת עם בן גביר בממשלה שבניגוד לליכוד, את לפיד זה יכתים.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 24 מרץ 2021, 13:26

בא נעשה מבחן רגע, עבור מצביעי לפיד כאן (או כאלו שהיו מצביעים לו):
נניח ועומדת לקום פה ממשלה סופר ימנית, בשילוב עם רע"ם, שאחד התנאים שלהם לכניסה לממשלה היא שלילת זכויות מסויימות של הלהט"בים, האם בסיטואציה כזו מצביעי לפיד יסכימו לוותר על עקרון הרל"ב עבור חברי הקהילה, או שיש להשליכם מתחת לאוטובוס על מנת שאנשים אולי ישנו את דעתם ובבחירות הבאות יצביעו בצורה שונה ותוכל לקום ממשלה שלא בראשות ביבי?
לדעתי, עניין הכספים שאנחנו זורקים לפח ומשנים פה את הדמוגרפיה ואוכלים את הביטוח הלאומי - אינו גרוע הרבה פחות משלילת זכויות מאנשים.
זאת אומרת גנץ השתמש בתירוץ הקורונה כדי להכנס למרות ש-99% מהבוחרים שלו הצביעו לו רק בגלל שהוא רל"ב, והוא עכשיו עדיין עם 8 מנדטים (!!!). לפיד יוכל להשתמש בתירוץ הרבה יותר טוב ממנו, גם בלי אותו מקרה של הקהילה שהמצאתי (בערך).

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 24 מרץ 2021, 13:56

מה שאתה לא מבין, לאסקין, זה שכניסה לממשלת נתניהו לא מבטיחה שום דבר: לא הגנה על זכויות הקהילה ולא יציבות שלטונית.
אם נתניהו יחליט שזה משרת את האינטרסים שלו, או יופעל עליו לחץ או איזהשהיא קונסטלציה אחרת, אז לא תהיה לו בעיה בכלל להפר את הסכם עם יש עתיד ולהעביר חוקים שפוגעים בקהילה ואז מה נותר ללפיד לעשות? להצביע בעד אי אמון? ואז נקבל מערכת בחירות נוספת שזה מה שניסית למנוע? אתה מבין עכשיו?

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 24 מרץ 2021, 13:59

לאף אחד מגוש הרל״ב אסור להיכנס לממשלת נתניהו, גם לא לתמוך מבחוץ. בדיוק כמו שלנתניהו אסור עכשיו להישען על עבאס. הפרה של הבטחת בחירות מרכזית היא גניבת קולות ולא לגיטימית, וגם לא חכמה, ראינו הרי מה קרה לגנץ, פרץ וכו׳. הפיתרון הוא רק בחירות חמישיות, אין דרך לגיטימית אחרת.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 24 מרץ 2021, 14:12

sharonbn כתב:מה שאתה לא מבין, לאסקין, זה שכניסה לממשלת נתניהו לא מבטיחה שום דבר: לא הגנה על זכויות הקהילה ולא יציבות שלטונית.
אם נתניהו יחליט שזה משרת את האינטרסים שלו, או יופעל עליו לחץ או איזהשהיא קונסטלציה אחרת, אז לא תהיה לו בעיה בכלל להפר את הסכם עם יש עתיד ולהעביר חוקים שפוגעים בקהילה ואז מה נותר ללפיד לעשות? להצביע בעד אי אמון? ואז נקבל מערכת בחירות נוספת שזה מה שניסית למנוע? אתה מבין עכשיו?

הבאתי מצב היפותטי בו זה כן תלוי בלפיד - שרע"ם + חרדים מתכננים שורת חוקים אקטיבית נגד הקהילה. מצב בו הלחץ המופעל יירד לחלוטין בתנאי שלפיד ייכנס במקומם.
אתה שואל אותי באמת "ומה מבטיח שביבי לא יחוקק חוקים נגדם גם ללא החרדים ורע"ם"? אני לא מציע שביבי ישמור לבד על זכויותיהם, אלא שלפיד יישב לצידו ויישמור גם הוא עליהן.

אינטר - לביבי אסור לשבת עם עבאס? אתה טועה. במידה והם באמת מבדילים את עצמם מהמשותפת וייפעלו למגר את התכונות העברייניות והגזעניות של הקהילות שלהם מבפנים - זה יתקבל בסדר גמור אצל מצביעי הליכוד, כמו שנורמליזציה עם מוסלמים התקבלה, כמו שמהלכי "אבו-יאיר" התקבלו ולא פגעו בכוחו, וכמו שמטוסי F-35 בידי צבא ערבי חזק מאוד במזרח התיכון התקבל... מסתבר שהליכודניקים לא לגמרי גזענים כלפי כל מהלך שמקרב אותם לנורמליזציה עם ערבים... בתנאי שהליכוד מוביל את המהלך :)

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 24 מרץ 2021, 14:14

לסקין, לביבי אסור להישען על עבאס כי זה מה שהבטיח. רוצה להפר? לך לבחירות.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 24 מרץ 2021, 14:20

Laskin כתב:הבאתי מצב היפותטי בו זה כן תלוי בלפיד - שרע"ם + חרדים מתכננים שורת חוקים אקטיבית נגד הקהילה. מצב בו הלחץ המופעל יירד לחלוטין בתנאי שלפיד ייכנס במקומם.
אתה שואל אותי באמת "ומה מבטיח שביבי לא יחוקק חוקים נגדם גם ללא החרדים ורע"ם"? אני לא מציע שביבי ישמור לבד על זכויותיהם, אלא שלפיד יישב לצידו ויישמור גם הוא עליהן.

עכשיו הבנתי. אוקי.
אז התשובה שלי זה שחוקים ותקנות אפשר לשנות חזרה. ראה מה קרה לחוקים ותקנות שעשתה שינוי ב2003 ויש עתיד ב2015. הדתיים חיכו קצת, ושינו הכל כשהם חזרו לממשלה. אותו דבר יכול להגיד לפיד.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 24 מרץ 2021, 14:39

לאסקין, אתה מתאר פה מצב שבו אתה פורש למה לדעתך יהיה טוב יותר לאותם מצביעים אם לפיד יעשה X או Y, לא מה המצביעים שלו רוצים. אתה בעצם רוצה שלפיד יחליט בשביל אותם מצביעים שהסיבה שהם הצביעו לו היא טעות אחת גדולה ולכן הוא עכשיו צריך לעשות בדיוק את ההפך. כמו שאינטר אמר, זה לגמרי אנטי דמוקרטי. זה לא משנה שאתה חושב שהמהלך הזה יטיב עם המצביעים שלו, הם לא רוצים את זה כי הוא הבטיח את ההפך והם הצביעו לו. דעתך לא משנה כי אתה לא אותם מצביעים.

רובנו פה מסכימים שלחזק את ההסתדרות זה רע. אבל מצביעי מירב מיכאלי חושבים שזה טוב, לכן הם הצביעו למירב מיכאלי. ולהגיד למירב מיכאלי אחרי הבחירות להלחם בהסתדרות, דבר שללא ספיק יטיב עם המצביעים שלה כי הם גרים בישראל ויהנו מזה, זה בגידה באותם מצביעים. רק כי אתה החלטת שטוב להם יותר אם מירב תבגוד בהם לא הופך את זה לפחות בגידה ולמהלך אנטי דמוקרטי. וזה בול מה שאתה עושה עם לפיד, הבן אדם רץ על "רק לא ביבי" ואתה אומר שיהיה טוב יותר למצביעים שלו אם הוא ישב עם ביבי. וואללה אחלה, אולי באמת יהיה להם טוב יותר, אבל הם הצביעו לו בשביל בדיוק ההפך.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 24 מרץ 2021, 15:00

אני לא יודע למה הכוונה ב"לחזק את ההסתדרות". ייתכן שאין צורך לחזק אותה, אבל ארגוני עובדים נולדו בגלל צורך. לארגון עובדים יש תפקיד חשוב במערכת יחסים עובד-מעסיק ובלעדיו המערכת הזו מעוותת ולא עובדת טוב. תשאל את העובדי קבלן איך זה לעבוד בלי הגנה של ארגון עובדים.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 24 מרץ 2021, 15:11

לא היה שום צורך בישראל, רק פנאטיות סוציאליסטית אידאולוגית. ולא, המהפיכה התעשייתית באנגליה במאה ה-19 לא רלוונטית.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 24 מרץ 2021, 15:12

sharonbn כתב:
Laskin כתב:הבאתי מצב היפותטי בו זה כן תלוי בלפיד - שרע"ם + חרדים מתכננים שורת חוקים אקטיבית נגד הקהילה. מצב בו הלחץ המופעל יירד לחלוטין בתנאי שלפיד ייכנס במקומם.

עכשיו הבנתי. אוקי.
אז התשובה שלי זה שחוקים ותקנות אפשר לשנות חזרה. ראה מה קרה לחוקים ותקנות שעשתה שינוי ב2003 ויש עתיד ב2015. הדתיים חיכו קצת, ושינו הכל כשהם חזרו לממשלה. אותו דבר יכול להגיד לפיד.

ברור שאפשר לשנות, אבל בינתיים אנשים נפגעים (בסיטואציה שהבאתי), אז לא עדיף למנוע את זה אם המחיר הוא רק לשבת עם ביבי? מהו מחיר גבוה מדי שאתה כבוחר לא תהיה מוכן לשלם, גם אם זה אומר לשבת עם ביבי?

נדב, אני לא מהמצביעים שלו ובגלל זה בדיוק - אני הפניתי את השאלה שלי למצביעיו כאן :)

חזור אל “פורום OT”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 7 אורחים