נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

מוסיקה, סרטים, סדרות, ספרים וכל נושא שיחה רנדומאלי אחר שתרצו

המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

Re: נושא הפוליטיקה הרשמי

הודעהעל ידי sharonbn » 24 מרץ 2021, 15:27

גם ל"רק לשבת עם ביבי" יש מחיר: מחיר של פגיעה ביציבות השלטונית, השיקום מהמשבר הכלכלי, הפגיעה בדרג המקצועי במשרדי הממשלה ...
בנוסף, יש את המחיר האישי שיאיר לפיד ישלם על ההפרה של ההבטחה לבוחריו.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 24 מרץ 2021, 15:30

InterAl כתב:לא היה שום צורך בישראל, רק פנאטיות סוציאליסטית אידאולוגית. ולא, המהפיכה התעשייתית באנגליה במאה ה-19 לא רלוונטית.

בוודאי שיש צורך. והמהפיכה התעשייתית באנגליה במאה ה-19 כן רלוונטית.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 24 מרץ 2021, 15:46

אני לא מבין איך אפשר לדרוש מלפיד להכנס לממשלה של ביבי. עזבו שהוא כבר הוכיח שזה לא משהו שהוא מוכן לעשות כשפירק את כחול לבן בדיוק בגלל זה לפני שנה, כל מה שקרה אחר כך זה בגדר "אמרתי לכם" של יאיר לפיד.
גם ביבי בגד בהסכם תוך דקה וחצי בערך והוכיח שאי אפשר באמת להגיע איתו להסכם שיטיב עם הבחורים משמאל, בתקווה שהוא יעמוד בו.
בואו נגיד שלכל הפחות בעיניי הציבור השמאלי זה באשמת ביבי, גם אם יבואו ויגידו מצביעי הליכוד שזה דווקא גנץ שהפר את ההסכם. הציבור השמאלי הוא שמעניין את לפיד.
ומעבר לזה, תראו מה קרה לכל מי שחתום על המהלך הזה מהצד השמאלי. גנץ עוד יצא בזול עם 8 מנדטים, לדעתי הישג שבחיים לא יחזור אם הבחירות היו מתקיימות בכל יום אחר, הסתדרו לו הקלפים עם קמפיין רחמים הזוי והצבעה גושית אסטרטגית רחבה.
בכל מקרה הערך הפוליטי שלו ירד משמעותית גם מספרית, והדימוי שלו היום הוא בעיקר של ליצן ונראה אם הוא יצליח בכלל לשנות משהו בדעת הציבור לקראת הבחירות הבאות.
מה עם האחרים? עמיר פרץ ושמולי? אנשים כמו אסף זמיר? אורלי לוי זה עדיין משהו?

כניסה של לפיד לממשלה בראשות ביבי אולי באמת תטיב עם המדינה, באותה מידה ויתור של ביבי כנראה יטיב עם המדינה. אבל כניסה של לפיד לממשלה כזו היא התאבדות פוליטית וזה בדיוק מה שלמדנו בשנה האחרונה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 24 מרץ 2021, 16:06

Stick כתב:
כניסה של לפיד לממשלה בראשות ביבי אולי באמת תטיב עם המדינה, באותה מידה ויתור של ביבי כנראה יטיב עם המדינה. אבל כניסה של לפיד לממשלה כזו היא התאבדות פוליטית וזה בדיוק מה שלמדנו בשנה האחרונה.

אז אם גם אתה מסכים איתי שזה מה שטוב למדינה כבר יש התקדמות. אבל אני כמצביע (לא הפעם אבל תתעלם מזה) של הליכוד מסכים בהחלט לוותר על ביבי אם זה וטוב עם המדינה, אבל אתה כמצביע לא מוכן לוותר על עקרון הרל״ב למרות שזה לטובת המדינה, אז... בעצם זו השאלה שלי, למה השנאה לביבי גדולה יותר מהאהבה לישראל? :)

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 24 מרץ 2021, 16:08

sharonbn כתב:
InterAl כתב:לא היה שום צורך בישראל, רק פנאטיות סוציאליסטית אידאולוגית. ולא, המהפיכה התעשייתית באנגליה במאה ה-19 לא רלוונטית.

בוודאי שיש צורך. והמהפיכה התעשייתית באנגליה במאה ה-19 כן רלוונטית.

בבקשה לא שוב. תעצרו כבר עכשיו

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 24 מרץ 2021, 16:10

Laskin כתב:
Stick כתב:

אז אם גם אתה מסכים איתי שזה מה שטוב למדינה כבר יש התקדמות. אבל אני כמצביע (לא הפעם אבל תתעלם מזה) של הליכוד מסכים בהחלט לוותר על ביבי אם זה וטוב עם המדינה, אבל אתה כמצביע לא מוכן לוותר על עקרון הרל״ב למרות שזה לטובת המדינה, אז... בעצם זו השאלה שלי, למה השנאה לביבי גדולה יותר מהאהבה לישראל? :)

כי אני לא שונא את ביבי בגלל שהוא ימני. אני שונא אותו כי הוא מושחת ומשחית. הוא נאשם ובעיצומו של משפט. הרי כל מטרת סבבי הבחירות האלו היא לנסות לבנות קואליציה כלשהי שתאפשר לו לקבל חנינה/לבטל את המשפט תוך כדי שמירה על התפקיד. בעיניי זו ההגדרה של דיקטטורה - שליט שהוא מעל החוק.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 24 מרץ 2021, 16:15

Laskin כתב:
Stick כתב:

, אז... בעצם זו השאלה שלי, למה השנאה לביבי גדולה יותר מהאהבה לישראל? :)

1. כי אנחנו נכנסים למצב שיש לנו קונפליקט אזורי/עולמי עם אירן ואנחנו צריכים מישהו שידע לנהל את זה טוב גם אחרי שביבי יפרוש, והוא לא בקטע של להכשיר יורש ראוי?

2.כי ביבי זלזל בבוחריו מקרית שמונה ואמר לאחת מהן שהיא משעממת אותו?
3. כי ביבי בעד לא לפתור שום בעיה חברתית כלכלית כי הוא חושב שהבעיות הקיימות הן אלו שמעלות אותו לשלטון?

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 24 מרץ 2021, 16:27

כמעט כל מי שפוסל את ביבי בגלל שהוא מושחת, פסל אותו בתירוצים אחרים לפני תחילת החקירות ב-2016. הסיסמא ״רק לא ביבי״ לא נולדה עם תיקי 1000-4000 אלא התחילה הרבה לפני. כך שזאת סתם צביעות.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 24 מרץ 2021, 16:31

Laskin כתב:
Stick כתב:

איפה בדיוק אמרתי שהצבעתי ללפיד? אני לא אומר מה אני רוצה שיקרה, רק שללפיד אין טיפ טיפה אפילו של אינטרסט פוליטי להכנס לממשלה של ביבי.

הוא יכול כמובן להקריב את הקריירה הפוליטית שלו בשביל לתת ממשלה שתהיה נגד העקרונות שלו, הרי ממשלה כזו בדיוק התפוצצה לפני כמה חודשים. האם זה באמת יטיב? צריך לקוות שביבי יהפוך את עורו וישים גם הוא את טובת ישראל לפני עיתודו הפוליטי והמשפטי בשביל זה.
אני לא יודע מה יהיה, אבל ליאיר לפיד יש את כל הסיבות לחשוב שביבי לא יעשה את זה. בכל מקרה גם אם הוא מקריב את עתידו הפוליטי מתוך תקווה עיוורת בסיכוי המסוים שזה באמת ייצב את המדינה, לדרוש את זה ממנו בלי לדרוש את זה מכל אחד אחר, כולל ביבי, זה צבוע.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 24 מרץ 2021, 16:51

אה, השאלה שלי הופנתה למצביעי לפיד ואתה ענית, אז ניחשתי שזה המצב אצלך. אם מצביע לפיד יגיד לי שזה באמת יהיה טובת ישראל אבל בלהבלהבלה - אז שיסביר לי שוב ולאט למה עניין פרסונלי חשוב לו יותר מטובת המדינה שלו, מה דגלאס לא הצליח לעשות אם הוא מצביע לו, ואם לא הוא עדיין לא הסביר לי שום דבר שאני חושב שהוא חשוב יותר מטובת המדינה וכלל אזרחיה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 24 מרץ 2021, 16:56

נו באמת לאסקין, כמה מצביעי ביבי יגידו לך שהמהלך שאמור לקרות פה הוא שביבי יפרוש ושזה לטובת למדינה? זה בערך מספר מצביעי לפיד שיגידו לך שלמרות שכל הקמפיין של לפיד כבר שנים זה "ביבי קקה", צריך לשבת תחת ביבי. ואני לא מבין למה לפיד אמור לשכב על הגדר "בשביל המדינה" אבל ביבי לא. זאת בדיוק הנקודה, זאת צביעות, אתה לא יכול לבקש ממישהו להקריב את עצמו בשביל המדינה ולהתיחס לביבי כאיזה אלמנט טבע קשיח שלא אמור לעשות כלום וכל הכוכבי לכת צריכים להתישר סביבו.
We're just normal men. We're just innocent men

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 24 מרץ 2021, 17:02

InterAl כתב:כמעט כל מי שפוסל את ביבי בגלל שהוא מושחת, פסל אותו בתירוצים אחרים לפני תחילת החקירות ב-2016. הסיסמא ״רק לא ביבי״ לא נולדה עם תיקי 1000-4000 אלא התחילה הרבה לפני. כך שזאת סתם צביעות.

אולי מקרב המצביעים, אבל לפיד והעבודה ישבו עם ביבי לפני 2016 והם לא נכוו חזק בבחירות שאחר כך כמו גנץ.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 24 מרץ 2021, 17:04

Laskin כתב:אה, השאלה שלי הופנתה למצביעי לפיד ואתה ענית, אז ניחשתי שזה המצב אצלך. אם מצביע לפיד יגיד לי שזה באמת יהיה טובת ישראל אבל בלהבלהבלה - אז שיסביר לי שוב ולאט למה עניין פרסונלי חשוב לו יותר מטובת המדינה שלו, מה דגלאס לא הצליח לעשות אם הוא מצביע לו, ואם לא הוא עדיין לא הסביר לי שום דבר שאני חושב שהוא חשוב יותר מטובת המדינה וכלל אזרחיה.

קודם כל אני הגבתי בתור מצביע ליברמן, שום מצביע של ישראל ביתנו (הרי אנחנו הימין האמיתי בוא) לא יסכים שליברמן יישב עם ביבי על זה מושתת כל הקמפיין שלו.אמנם כל מצביע ישראל ביתנו נורמלי יעדיף את ביבי על לפיד בואו לא נסחף. לפיד צריך לחזור לכתוב חמשירים ולפרוש מהפוליטיקה, הוא עושה פאדיחות לעם היהודי.

אז כן לאסקין, אם רצית את ביבי כל כך כראש הממשלה, היית צריך אתה יודע... פשוט להצביע לביבי? :)

אני מבין שכל העניין עם אירן לא מעניין אותך אתה לא דואג מזה שכל פעם ששואלים את ביבי אם הוא חושב שיהיה לו יורש ראוי הוא מתחמק מהשאלה?

אני לא רואה איך אפשר לרצות את טובת מדינת ישראל, ולהעדיף קומבינטור שעושה לביתו, שמעמיק פערים ולא מסביר מי יחליף אותו במצב הכל כך קריטי וכ כך חשוב למדינת ישראל שאנחנו נמצאים בו.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 24 מרץ 2021, 17:07

לאסקין - אבל אתה דורש מצד אחד לשים את טובת ישראל לפני טובתו הפוליטית ומצד אחר לא.
וכן, לביבי יש את המפלגה הגדולה יותר אבל אין לו מספיק תומכים, מה לעשות, אם היו לו אז לא היינו המצב הזה. וכשלביבי הייתה את המפלגה השנייה בגודלה עדיין לא ראיתי אותו מוותר ולא הולך לבחירות נוספות.

עכשיו מעבר לזה, גם לשאלה האם זה טוב לבוחרים שלו זו לא שאלה עם תשובה ברורה. אתה כאילו מדבר בוואקום אבל רק עכשיו הלכנו לבחירות אחרי שפירקו ממשלת אחדות. זה טוב למדינה? זה טוס לבוחרים שלו?
אז טוב למדינה זה לא, אם הממשלה פשוט תתפרק בעוד שנה ולא יעבור בה כלום בדרך. תגיד שהפעם זו לא ממשלת אחדות אלא ממשלת נתניהו אז סבבה, אולי היא תשאר יציבה בהנחה שלפיד לא יפרוש פשוט מתישהו כשביבי יזרוק עליו מספיק זין.
טוב לבוחרים? אתה מדבר רק על מספרים ותפקידים בתוך הממשלה, בלי להתייחס לאנשים שבה.
הסיבה שאנשי ימין לא הולכים עם ביבי היא לא דווקא, היא אישית. הם לא מאמינים לו, הם *בטוחים* שהוא ימכור אותם בשנייה הראשונה ושישקיע חלק גדול מהמאמץ שלו בלהדביק להם כשלונות מהממשלה שתהיה.
יאיר לפיד בעצמו היה שם ב2013, ובעצמו פירק את כחול לבן סביב זה ב2020. אין לו שום סיבה להאמין שתפקידים שהוא יקבל יחזיקו מים ואין לו שום סיבה להאמין שביבי לא יכין לו עשרות תרגילים תוך כדי תנועה.
ולכן, גם למצביעים שלו אין סיבה להאמין לזה. ולכן, אם ילך עם ביבי (גם כביכול לטובתם ולטובת המדינה), המצביעים שלו יעזבו אותו ועתידו הפוליטי יתרסק.
זה בדיוק מה שקרה לגנץ רק עכשיו! ומה שקרה לכל השמות שמניתי קודם שנעלמו עוד יותר מגנץ.

אז לא צריך לחשוב על זה יותר מדי, פשוט לראות מה קרה ממש בממשלה האחרונה. הצד של השמאל כבר ויתר, אנחנו באותו מצב. היחידים שנדפקו הם האזרחים (טובת המדינה) והפוליטיקאים שכביכול שמו את עצמם אחרי טובת המדינה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 24 מרץ 2021, 17:16

נדב - לא אומר שמצביעי ביבי יגידו סתם ככה, אלא שרבים מהם יגידו שזה עדיף מהאלטרנטיבה של בחירות חמישיות, שישיות ושביעיות, אם ביבי יסכים לכך. בעצם אם ביבי מסכים אז הוא יהיה שזה שיסביר להם שזה לטובת המדינה ו-90% מהם יסכימו, כי 90% מהם מסכימים עם ביבי והוא יכול למכור להם הכל :)
ושוב אני מסביר לך - מי שמציב את האולטימטום - מן הסתם אמור לוותר עליו מאשר זה שמציבים לו את האולטימטום בפנים. זה שמחרים אמור להסיר את החרם, המוחרם לא אמור להכנע לבריונות פרסונלית. וגם שוב אומר שאחד גדול ואחד חצי ממנו אז מו הסתם יש עניין של סבירות והוגנות ביחסי הכוחות.
זה שהיה בקמפיין ״ביבי קקה״ זה נכון לגבי הרבה מאוד אחרים שהשמיצו בקמפיינים ולא רק כלפי ביבי, ואז התפשרו וישבו איתם. אינספור פעמים. זה קורה גם באותה מפלגה בפריימריז... ככה זה בחירות - משמיצים את המתחרים. אל תהיה תמים.
ושוב 3.0 - אני לא חושב שיאיר יקריב את עצמו במהלך כזה, ממש לא. לא אם הוא יביא תוצאות לבוחרים שלו.

סטיק - לדרוש להביא ראש אחר זו דרישה חצופה. כל מפלגה קובעת מי הראש שלה ולא מפלגות אחרות. אפשר גם להמציא עקרון מוסרי - שאסור לשבת עם מפלגות ללא פריימריז. זה הרי אנטי דמוקרטי ואנחנו לא רוצים שלא תהיה דמוקרטיה בתוך הדמוקרטיה שלנו... בדיוק כמו שבשמאל המציאו עקרון כזה לגבי כתב אישום נגד ר״מ. אפשר הרבה דברים. אבל זו דרישה חצופה.

עם זאת, ולמרות שבעיניי זו דרישה סופר חצופה - אני אומר לכם שוב שכמצביע ליכוד אני כן מוכן שהוא ילך הביתה אם זה יביא ממשלה חילונית, אבל אתם (או חלקכם, אם יש פה בכלל מצביעי לפיד... נדב נגיד?) אומרים לי שאתם לא מוכנים שלפיד יוותר, גם אם זו טובת המדינה, וזה הזוי בעיניי :)

גלאס - אני הצבעתי לבנט כי אין לי הרבה ספק שהוא יכול לכוון את הממשלה הבאה יותר לכיוון ימני, ומעט יותר אחראי כלכלת, והוא כן יעמוד מאחורי הליכוד כי עמוק בפנים הוא ואיילת חולמים להצטרף לליכוד יום אחד ולהוביל אותו, אחרי שביבי יצא לפנסיה (/כלא).
בקיצור הצבעתי לשלוחה של הליכוד בפועל.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 24 מרץ 2021, 17:19

כמה הערות על דברים שנכתבו פה

- הראשונים שהפרו את ההסכם היו חברי כחול לבן, את זה משום מה אתם שוכחים לציין.

- ביבי לא יכול להמשיך לכהן כראש ממשלה בגלל "חור בחוק", אלא בגלל חוק יסוד מאוד ברור. יש מאחורי החוק מחשבה דמוקרטית הגיונית לחלוטין שאומרת שפקיד, אולי הסוג שמחזיקים אותו בגרון, לא יוכל להפיל ראש ממשלה נבחר מתי שבא לו. כמובן שמי שחוקק את החוק הייתה בכלל ממשלת שמאל, אבל זה היה בתקופה שהשמאל עוד היה דמוקרטי, לפני שהבוחרים הפסיקו לקנות את הסחורה שלהם והם בתגובה החליטו שיש לאפשר לבג"ץ לנהל את המדינה. מי בכלל זוכר שיצחק רבין ז"ל חוקק חוק עוקף בגץ והשמאל מחא כפיים? היום הם קוראים לזה קץ הדמוקרטיה.

- אחרי שהוא היה אופוזציה בתוך קואלציה בסיבוב הראשון שלו, יאיר לפיד לא היה מוכן להיכנס עוד לממשלת נתניהו גם לפני שהיו לו כתבי אישום והאובססיה הרל"בית תפסה תאוצה חסרת תקדים, מהסיבה הפשוטה שיש לו אפס מודעות עצמית והוא רואה בעצמו ראש ממשלה פוטנציאלי (למרות שאפילו במחנה שלו לא תופסים אותו כך) ולא מה שהוא אמור או צריך היה להיות - ראש מפלגה מגזרית של חילונים ממעמד הביניים. ולכן לצפות ממנו לשתף פעולה עם נתניהו דווקא היום שהוא עומד בראש הגוש שלו (אמנם רק 18 מנדטים, אבל עדיין) והציבור שלו באטרף גמור נגד ביבי, שגם מאוד מוחלש בגלל שחקנים עלובים כמו ליברמן, זה לא ממש הגיוני בלשון המעטה.

- בניגוד ללפיד, לסער כן יכול להיות אינטרס פוליטי להיכנס לממשלה כי לא מופרך בכלל שהוא ימחק בעוד סיבוב בחירות.. למרות שמפלגת התקשורת מכרה אותו כמועמד רציני לראשות ממשלה, בפועל אין הרבה קונים לסחורה של איש ימין שבר"לביותו מבטיח שתקום ממשלה עם רוב לשמאל. ולכן אחרי שנגמר ההייפ של הסיבוב הראשון, הוא צפוי להימחק. אבל אם הוא יבחר נושא כלשהו שקרוב לליבם של אנשים בימין כמו הגירה או ההפקרות בדרום, דברים שהממשלות של נתניהו נכשלו בהם, ידרוש יד חופשית במסגרת ההסכם הקואליציוני וילך לעבוד.. הוא יקנה לעצמו כרטיס כניסה חזרה לליכוד ואולי להנהגת הימין ביום שאחרי ויוכל להציל את הקריירה הפוליטית שלו. הוא כמובן עלה על עץ גבוה מידי וברמת האגו אין שום סיכוי שזה יקרה, אבל זה כן יהיה המהלך הפוליטי החכם מבחינתו לדעתי.. במיוחד שאם יהיו עריקים לגוש נתניהו, הם כנראה גם ככה יהיו מהמפלגה שלו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 24 מרץ 2021, 17:25

Laskin כתב:נדב - לא אומר שמצביעי ביבי יגידו סתם ככה, אלא שרבים מהם יגידו שזה עדיף מהאלטרנטיבה של בחירות חמישיות, שישיות ושביעיות, אם ביבי יסכים לכך. בעצם אם ביבי מסכים אז הוא יהיה שזה שיסביר להם שזה לטובת המדינה ו-90% מהם יסכימו, כי 90% מהם מסכימים עם ביבי והוא יכול למכור להם הכל :)
ושוב אני מסביר לך - מי שמציב את האולטימטום - מן הסתם אמור לוותר עליו מאשר זה שמציבים לו את האולטימטום בפנים. זה שמחרים אמור להסיר את החרם, המוחרם לא אמור להכנע לבריונות פרסונלית. וגם שוב אומר שאחד גדול ואחד חצי ממנו אז מו הסתם יש עניין של סבירות והוגנות ביחסי הכוחות.
זה שהיה בקמפיין ״ביבי קקה״ זה נכון לגבי הרבה מאוד אחרים שהשמיצו בקמפיינים ולא רק כלפי ביבי, ואז התפשרו וישבו איתם. אינספור פעמים. זה קורה גם באותה מפלגה בפריימריז... ככה זה בחירות - משמיצים את המתחרים. אל תהיה תמים.
ושוב 3.0 - אני לא חושב שיאיר יקריב את עצמו במהלך כזה, ממש לא. לא אם הוא יביא תוצאות לבוחרים שלו.

סטיק - לדרוש להביא ראש אחר זו דרישה חצופה. כל מפלגה קובעת מי הראש שלה ולא מפלגות אחרות. אפשר גם להמציא עקרון מוסרי - שאסור לשבת עם מפלגות ללא פריימריז. זה הרי אנטי דמוקרטי ואנחנו לא רוצים שלא תהיה דמוקרטיה בתוך הדמוקרטיה שלנו... בדיוק כמו שבשמאל המציאו עקרון כזה לגבי כתב אישום נגד ר״מ. אפשר הרבה דברים. אבל זו דרישה חצופה.

עם זאת, ולמרות שבעיניי זו דרישה סופר חצופה - אני אומר לכם שוב שכמצביע ליכוד אני כן מוכן שהוא ילך הביתה אם זה יביא ממשלה חילונית, אבל אתם (או חלקכם, אם יש פה בכלל מצביעי לפיד... נדב נגיד?) אומרים לי שאתם לא מוכנים שלפיד יוותר, גם אם זו טובת המדינה, וזה הזוי בעיניי :)

גלאס - אני הצבעתי לבנט כי אין לי הרבה ספק שהוא יכול לכוון את הממשלה הבאה יותר לכיוון ימני, ומעט יותר אחראי כלכלת, והוא כן יעמוד מאחורי הליכוד כי עמוק בפנים הוא ואיילת חולמים להצטרף לליכוד יום אחד ולהוביל אותו, אחרי שביבי יצא לפנסיה (/כלא).

אה, המחרים הוא הבעיה, הבנתי. אז למה ביבי לא מקים ממשלה עם המשותפת? למה הוא מחרים אותם? טוב, לפחות עכשיו אנחנו ידעים אשמת מי הבחירות החמישיות, ביבי שמחרים את המשותפת :)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 24 מרץ 2021, 17:28

עידן, סער לא חייב לעשות זאת, ייתכן ומספיק שרק 2 ממפלגתו יערקו.

נדב, אתה מתמם. כמו במערכת יחסים - כשצד אחד מציב אולטימטום אז הוא זה שמציב בסיכון את היחסים, לא הצד שלא מסכים לאולטימטום הזה. הכל עניין של מה המחיר. ומה המשותפת יכולה לעזור לביבי? יש להם משהו אחד במשותף? הם קומוניסטים פרו איסלאמיים, איך אתה משווה את זה ללפיד - שיכול להחליף 2 מפלגות חרדיות שזה ה-טיקט שלו.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 24 מרץ 2021, 17:31

לאסקין אתה טועה לחשוב שאמרתי מה אני רוצה או לא רוצה שיקרה בין לפיד לביבי.
אני רק אומר למה לדעתי אין שום סיבה שלפיד יכנס לממשלת ביבי - אין לו שום סיבה לבטוח בו, והוא יאבד בוודאות את הכוח הפוליטי שלו בחירות אחר כך כמוש קרה לכל מי שנכנס לקואליציה הקודמת משמאל.
הוא לא יעשה את זה.
באותה מידה אפשר להתחיל להגיד למה ביבי לא יפרוש מראשות הליכוד פשוט, אבל זה לא מה שאמרת ונראה שאת זה אתה מבין, אז אין צורך להתייחס לזה.

בסוף, בדיוק כמו שאתה אומר, זה לא יזוז כי זה יפגע בו פוליטית וזה לא יזוז כי זה יפגע בו פוליטית. כולנו כבר מבינים שהולכים לבחירות חמישיות, פשוט יש כאלו אופטימיים יותר שמנסים לראות אופציה אחרת כמוך וכאלו אופטימיים פחות שמבינים שכבר אין. בכל מקרה זה מה שיהיה, המצב הפוליטי בארץ חרבנה ואף אחד לא מרוויח מזה...

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 24 מרץ 2021, 17:33

Shlomix כתב:
InterAl כתב:כמעט כל מי שפוסל את ביבי בגלל שהוא מושחת, פסל אותו בתירוצים אחרים לפני תחילת החקירות ב-2016. הסיסמא ״רק לא ביבי״ לא נולדה עם תיקי 1000-4000 אלא התחילה הרבה לפני. כך שזאת סתם צביעות.

אולי מקרב המצביעים, אבל לפיד והעבודה ישבו עם ביבי לפני 2016 והם לא נכוו חזק בבחירות שאחר כך כמו גנץ.

כי אז (2013 ו-2009) לא היתה הבטחת בחירות של רק לא ביבי. זה התחיל מ-2015. ב-2015 למשל הם לא נכנסו (מחנ"צ/לפיד), למרות שביבי רצה. אז מה היתה הסיבה להבטחת הרל"ב ב-2015? מדינה דו לאומית/ערעור היחסים עם האמריקאים/הסכם הגרעין/פלגנות/מי זוכר כבר... זה לא משנה. הנקודה היא שהשחיתות היא לא הסיבה האמיתית, עובדה שהיו סיבות עוד לפניה.

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 24 מרץ 2021, 17:46

InterAl כתב:
Shlomix כתב:

כי אז (2013 ו-2009) לא היתה הבטחת בחירות של רק לא ביבי. זה התחיל מ-2015. ב-2015 למשל הם לא נכנסו (מחנ"צ/לפיד), למרות שביבי רצה. אז מה היתה הסיבה להבטחת הרל"ב ב-2015? מדינה דו לאומית/ערעור היחסים עם האמריקאים/הסכם הגרעין/פלגנות/מי זוכר כבר... זה לא משנה. הנקודה היא שהשחיתות היא לא הסיבה האמיתית, עובדה שהיו סיבות עוד לפניה.

החקירות אולי לא נפתחו רשמית, אבל היה ברור שיש שם משהו מסריח כשביבי פירק ממשלה רק כדי להגן על ישראל היום.
זו הייתה נקודת השבר שגרמה לי, אישית כמצביע צעיר, להאמין שאין שום תועלת בשיתוף פעולה עם ביבי, משום שהוא מציב את טובתו האישית הרבה מעל טובת המדינה. אני מאמין שאני לא לבד כאן.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 24 מרץ 2021, 17:48

Laskin כתב:

ברור כשמש שביבי עדיף על הזיות כמו לפיד/סער/גנץ מה זו היתה הבדיחה הזו סער הוא התרסק לגמרי) אבל כמו שאמרתי הוא פוגע ביכולת של יורש ללמוד ממנו ולהתבסס, אני שמח בשבילך שאתה סומך על בנט ושקד טיירונים כאלה לא יכולים לעמוד בפני האתגרים המיוחדים שמחכים לישראל בעשור הקרוב.
למזלנו, מה שהרווחנו מעלייתו של ביידן הישיש, זה כמובן שישראל מקבלת עכשיו את הברית האזורית הכי חזקה שהיתה לנו מאז ומעולם גם טוריקה בדרך לעבור לצד שלנו.כולם חוששים ממה שממשל ביידן יביא והפשרנות המגוכחת שלו מול אירן.

לבנט עוד יש פוטנציאל יום אחד, שקד אטומה רובוטית ולא ראויה להיות בממשלה לדעתי.
עד שבנט לא יפתח עמוד שדרה נורמלי וכושר מנהיגות אני רואה אותו באותו משקל שאני רואה את אוחנה ורגב, שפוטים של ביבי וחסרי יכולת.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 24 מרץ 2021, 17:53

Shlomix כתב:
InterAl כתב:
Shlomix כתב:

החקירות אולי לא נפתחו רשמית, אבל היה ברור שיש שם משהו מסריח כשביבי פירק ממשלה רק כדי להגן על ישראל היום.
זו הייתה נקודת השבר שגרמה לי, אישית כמצביע צעיר, להאמין שאין שום תועלת בשיתוף פעולה עם ביבי, משום שהוא מציב את טובתו האישית הרבה מעל טובת המדינה. אני מאמין שאני לא לבד כאן.

לא מדובר עליך אישית. הבטחת ה"רק לא ביבי" ב-2015 לא נבעה משחיתות, אף אחד לא ציין שחיתות כנימוק מרכזי להבטחה הזאת. זה התחיל רק מ-2016 עם פתיחת החקירות. מה שמוכיח, שוב, שמדובר בצביעות. חוץ מזה, אני מניח שלא היית מאוהדיו של נתניהו גם לפני חוק ישראל היום.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 24 מרץ 2021, 18:12

Laskin כתב:עידן, סער לא חייב לעשות זאת, ייתכן ומספיק שרק 2 ממפלגתו יערקו.

נדב, אתה מתמם. כמו במערכת יחסים - כשצד אחד מציב אולטימטום אז הוא זה שמציב בסיכון את היחסים, לא הצד שלא מסכים לאולטימטום הזה. הכל עניין של מה המחיר. ומה המשותפת יכולה לעזור לביבי? יש להם משהו אחד במשותף? הם קומוניסטים פרו איסלאמיים, איך אתה משווה את זה ללפיד - שיכול להחליף 2 מפלגות חרדיות שזה ה-טיקט שלו.

אף צד לא הציב אולטימטום. זה לא שלפיד אמר "ביבי, תעשה X אחרת לא נשב איתך". צד אחד הציב עובדה בשטח שהוא לא יושב איתו לעולם. למה? וואללה, אתה יודע טוב מאוד למה, זה לא משהו ששלפו מהמותן, זה לא גנון. אתה אמור יותר טוב מכולם שאם אתה חותם חוזה, אתה מבצע את החוזה. לפיד והבוחרים שלו חתמו על חוזה "רק לא ביבי" ואם לפיד הולך איתו הוא מפר את החוזה הזה. אם להקים ממשלה בכל מחיר ורצון הבוחרים על הזין, אז למה ביבי לא מקים ממשלה עם הערבים? כלומר, הוא לא חייב ממש להקים איתם, הוא יכול עם תמיכה חיצונית. אם הפרה פרועה של הבטחות בחירות זה לגמרי סבבה מבחינתך, אז למה אתה לא דורש מביבי להקים ממשלה בתמיכה חיצונית של הערבים?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 24 מרץ 2021, 18:18

נו, ואני הצבתי ״עובדה״ לאשתי, שכל עוד אבא שלה בבית - אני לא מגיע לארוחות משפחתיות. אז זה לא אולטימטום זו הצבת עובדה ואם אבא שלה יתכבד לצאת מהבית - אני כן אבקר שם. לא אולטימטום, פשוט עובדה...? בחיאת, על זה אני מדבר כשאני אומר שאתה מיתמם. זה אולטימטום לליכוד - לא נשב איתכם עד שהראש שלכם עוזב.

עניתי לך כבר לגבי המשותפת - אין להם דבר וחצי דבר במשותף, הם *מנוגדים* אידאולוגית, מה שלא מכון לליכוד וליש עתיד, בהרבה מאוד תחומים, כל שגם אם תקום ממשלה איתם - היא לא תחזיק מעמד מעבר למבצע הראשון בעזה וגם לשם בטח לא תגיע.

חזור אל “פורום OT”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 15 אורחים