DrKeo כתב:אין פה ממש רצון טוב של אף אחד וגם לא צריך רצון טוב של אף אחד, זה ביזנס. סוני לא הבעלים של ספיידרמן (בעולם הגיימינג), דיסני הבעלים של ספיידרמן. לסוני אין מילה במה עושים עם ספיידרמן בעולם הגיימינג, אם לא היה להם טוב מה שדיסני מציעה פשוט לא היה ספיידרמן לפס4. דיסני מציעים למי שהם רוצים לעשות איתם משחקים והחוזה נסגר בין החברות. הפרטים של איזו חברה תעשה איזה משחק לא רלוונטים בעליל, בסוף כל החברות האלה משלמות חשבונות או נענות לבעלי מניות ואם מציעים להם עסקה טובה פיננסית הן כנראה יקחו אותה; ביחוד שלהמציא פינה ביקום של מארוול זה כנראה חלום של רוב עובדי החברות הללו. אני סתם זרקתי שמות, אפשר להתעלם מהם, זה לא באמת שפלטיניום או רמדי חייבות להיות אחת מהחברות הללו.
ואני ממש לא מוריד מהאיכויות של CD (לא בטוח מה זה בדיוק "האיכויות של סקוואר", היא מפיצה ויש תחתיה המון צוותים), להפך, אני מעריץ את CD ואני חושב שהן אחת מהחברות בעלות היכולות TPS הטובות בתעשיה. אבל לעשות משחק נוקמים מאפס על הפעם הראשונה היה כישלון ידוע מראש. מספיק קשה להמציא IP חדש לגמרי עם דמות אחת מאפס, אז לעשות 6 במקביל? ועל גבי זה גם אונליין? זה בחיים לא היה עובד.
swiss-the-engine כתב:לדעתי נדב אתה קצת מגזים בפישוט שאתה עושה לכל זה. אנשים עושים רימייקים למשחקים ומעריצים חופרים על minute detail בגיימפליי שהשתנה.
DrKeo כתב:אותי הנתון הזה יחסית מלחיץ. PUBG עשה בשנה האחרונה 1.49 מליארד דולר. זה לא הנתון המלחיץ, שיהיה להם לבריאות. הנתון המלחיץ הוא שקונסולות + PC עשו להם 237M דולר בזמן שמובייל עשה להם 1.2B דולר. לא יודע מה אני חושב על זה.
DrKeo כתב:swiss-the-engine כתב:מהדברים הבסיסיים האלה שהכי ברורים בעולם אבל איכשהו קאז אומר איזה משהו הפוך עם סופר ביטחון XD
אני די בטוח שגיא מתישהו אמר את זה פה, אבל לא מצאנו סימוכין לזה. והמצחיק הוא שאני חושב שיש המון הודעות של קאז, כולל האחרונה שלו, שירדו על זה שה-12% של אפיק לא חוזר לשחקנים. אז מסתבר שVALVE היא זאת שמנצלת את הכוח המונופולי שלה בשביל לכפות על מפתחות למכור ב-60$ בכל מקום. אגב, כשלוקחים 30% על משחק 60$, המפתחת מרוויחה אותו דבר כמו שלוקחים 12% על 47.73$. כלומר משחקים באפיק יכלו בתאוריה להיות 48$ במקום 60$ (לפני כל הקופונים שלהם) ועדין המפתחת הייתה מרוויחה יותר כסף פר עותק.
swym כתב:אתה ממש לא מודע לסדר הגודל של עולם הF2P במובייל, הא? :)
זה לא רק קהל גדול אלא גם הרבה מונטיזציה: אל תשכח שמדובר בשני משחקים שונים בכלל - PUBG לעומת PUBG מובייל, כשבשני יש הרבה יותר הזדמנויות לקנות דברים (ולמעשה רוב הכסף בכלל מגיע מגרסה שלישית שנקראת Game for Peace וזמינה רק בסין, ובתכלס רוב הכסף של המותג מגיע ממנה - סך הכל יותר מ2.5 מיליארד לפי הערכות).
swym כתב:אמנם זה כבר נושא שהתיישן, אבל בגלל שאני מוזכר פה ספציפית אני בכל זאת אגיב:
זה לא שבזמנו לא מצאנו סימוכין, זה שבזמנו מצאנו סימוכין הפוכים. מסתבר שפעם בדור שני הירחים מסתדרים בשורה מול כוכב צדק, ואז יוצא שגם קאז צודק וגם אני טועה - וזה בדיוק מה שקרה במקרה של ואלב, אז כדאי להודות בזה. למי שקורא את סעיפי ההסכם של ואלב כמו שצריך (לא מה שאני עשיתי, כי בשביל זה יש עורכי דין) אז ההתייחסות שדורשת את נתח הדם של ה-30% בחנות של סטים לא דורשת שום שוויון מחירים מול פלטפורמות אחרות.
יותר מזה, המסמך עצמו קצת מבלבל כי הוא כתוב בלשון משפטית וממש הייתי צריך לקרוא אותו פעמיים בשביל להיות בטוח, אבל יש אפילו התייחסויות ספציפיות לכך ביותר מסעיף אחד.
אם אין לכם כח לפתוח חשבון הפצה בעצמכם אני מניח שתצטרכו להאמין לי שהתביעה הזו לא רק קנטרנית ומטומטמת, אלא מבוססת על חוסר הבנה מוחלט של ההסכם הזה - ומהעילגות הכללית שם אני יכול רק להניח שהתובעים מעולם לא ראו את הסכם ההפצה עצמו (וכנ"ל כל מי שמחרטט עצמו לדעת מסביב לנושא). אמנם מדובר פה בארה"ב ארץ התביעות המיותרות, אבל אני ממש בספק שתוכנית הget rich quick scheme המטופשת הזו תעבוד להם.
DrKeo כתב:מכיר טוב מאוד, השוק היה ההפרש הקולוסאלי בין גרסת המובייל לבין כל גרסאות ה"קור" יחדיו.
DrKeo כתב:אין MFN בהסכם הפצה הפומבי שפתוח לכל משתמש בסטים, על פי סוויני יש MFN בהסכמים הלא מפורסמים שVALVE חותמת עם מפיצות גדולות יותר ובנוסף יש ל-VALVE זכות וטו על מחיר אם יחפצו בכך.
לא בדיוק ברור לי איזה סעיף גרם לך לקרא פעמיים כי הדבר היחיד שאפילו מתקרב למשהו דומה לזה בהסכם ההפצה הפומבי הוא סעיף נגד שימוש לרעה במנגנון הנחה מ-30% שהם נותנים למפתחות עשירות בכדי שלא ישחקו עם המספרים וינפחו את ההכנסות בסטים בשביל להקבל את ההנחה. אבל אין לזה שום קשר ל-MFN.
Kazz כתב:המדאיג מנתוני המובייל הוא שרוב הכסף נעשה דרך שיטות מוניטיזציה חמדניות ונצלניות ולכן יש סכנה בנרמול השיטות האלה בשחקני העתיד. מקווה שהצעדים הרגולטוריים שנעשים לגבי שיטות כאלה יתפסו תאוצה.
swym כתב:"שיטות מונטיזציה חמדניות ונצלניות" זה מה שאפשר להגיד על משחקי PC וקונסולות קלאסיים: מייצרים הייפ לפני שהמשחק זמין עם תכנים שלא נראים ככה בפועל אצלך על המכשיר, מוכרים לך מוצר סגור ב-60$ בלי שיש לך אפשרות לבדוק מראש אם הוא בכלל רץ כמו שצריך, ואם פתחת אותו וגילית שהוא לא עומד בהבטחות אז מציבים לך מגבלות על היכולת שלך לקבל זיכוי.
הייתי אומר שאני מקווה שהצעדים הרגולטוריים שנעשים לגבי שיטות חמדניות ונצלניות כאלו יתפסו תאוצה ושבעצם כל המשחקים יהפכו לF2P... אבל אלו שמעדיפים לוותר על החופש שלהם בעבור ביטחון, וטיפשים מספיק בשביל לסמוך על זה שהרגולטור יספק להם אותו, לא יקבלו אף אחד מהשניים ולא מגיע להם אף אחד מהשניים.
DrKeo כתב:קראת את מה שכתבתי?
Kazz כתב:swym כתב:"שיטות מונטיזציה חמדניות ונצלניות" זה מה שאפשר להגיד על משחקי PC וקונסולות קלאסיים: מייצרים הייפ לפני שהמשחק זמין עם תכנים שלא נראים ככה בפועל אצלך על המכשיר, מוכרים לך מוצר סגור ב-60$ בלי שיש לך אפשרות לבדוק מראש אם הוא בכלל רץ כמו שצריך, ואם פתחת אותו וגילית שהוא לא עומד בהבטחות אז מציבים לך מגבלות על היכולת שלך לקבל זיכוי.
הייתי אומר שאני מקווה שהצעדים הרגולטוריים שנעשים לגבי שיטות חמדניות ונצלניות כאלו יתפסו תאוצה ושבעצם כל המשחקים יהפכו לF2P... אבל אלו שמעדיפים לוותר על החופש שלהם בעבור ביטחון, וטיפשים מספיק בשביל לסמוך על זה שהרגולטור יספק להם אותו, לא יקבלו אף אחד מהשניים ולא מגיע להם אף אחד מהשניים.
וכל משחק קלאסי שעושה את מה שתיארת מקבל בראש. שיטות מונטיזציה חמדניות ונצלניות גם כן צריכות לקבל על הראש, לבטח שהם באות בנוסף על תשלום מחיר מלא.
אז כל דבר שמקדם את חיסול מערכות דמויות-ההימורים הן מבורכות.
swym כתב:אתה שואל על pubg או שואל על סטים?
כי במקרה של PUBG כתבת שזה מדאיג אותך שמשחק המובייל עשה כמעט מיליארד וחצי דולר, אז כולה הסברתי לך שאתה צריך לדאוג הרבה יותר - יש יותר מגרסת מובייל אחת למותג של PUBG, וסך הכל כל הגרסאות עשו ב-2020 בערך פי 2 ממה שכתבת.
ובמקרה של סטים אתה מתעקש לדבר על איזשהו MFN סופר סודי שלא נמצא ב"הסכם ההפצה הפומבי". אבל לסטים אין בכלל הסכם הפצה פומבי: יש לה FAQ פומבי למפתחים, ויש לה הסכם הפצה שנחתם מול המפתחים על הפלפטורמה ומוגן ב-NDA. הסכם ההפצה הזה לא כולל שום מגבלה על תמחור המשחק בפלטפורמות אחרות שלא מבוססות על steamworks - מקסימום חוסר הבנה של מי שלא טרח להתעמק בו ורץ לתבוע על בסיס הודעות שהוא קרא בטוויטר.
עוד משהו שפספסתי?
DrKeo כתב:שאתה ממשיך לברבר כאילו לא כתבתי לך במפורש שקראתי כבר את ההסכם הפצה שפתוח פומבית, כלל התיחסות לסעיף שמשום מה בלבל אותך. החוזה המדובר בתביעה ועל ידי סוויני הוא חוזה אישי, לא פתוח לציבור, שסטים עושה למפיצות גדולות. זה מה שסוויני דבר עליו ואני משער שגם לזה התביעה מתיחסת.
swym כתב:DrKeo כתב:שאתה ממשיך לברבר כאילו לא כתבתי לך במפורש שקראתי כבר את ההסכם הפצה שפתוח פומבית, כלל התיחסות לסעיף שמשום מה בלבל אותך. החוזה המדובר בתביעה ועל ידי סוויני הוא חוזה אישי, לא פתוח לציבור, שסטים עושה למפיצות גדולות. זה מה שסוויני דבר עליו ואני משער שגם לזה התביעה מתיחסת.
אתה רק מדמיין שקראת את "הסכם הפצה שפתוח פומבית", כי פשוט אין דבר כזה (מקסימום משהו שדלף)... יש הסכם הפצה שלא פתוח פומבית, נקראValve Corporation - Steam Distribution Agreement ועליו אני מדבר, ויש שלל steamwork documentations שפתוחים פומבית ואותם אולי כן קראת אבל הם לא הסכמי הפצה בפועל.
בהנחה והמסמך הזה לא דלף (ואם כן, יש לך קישור?) אז בעצם לא נחשפת לשום הסכם חוזי אמיתי, וזה אומר שאתה מבסס את כל הטיעון שלך על ציוץ פה ותביעה שם - תביעה שגם היא לא מציגה שום מסמך רלוונטי. אם כבר "ממשיך לברבר"...
עכשיו, בהסכם ההפצה בפועל שאינו פתוח פומבית, אני התכוונתי לכך שיש תתי סעיפים בסעיף 2, סעיף 6, וסעיף 11 (שגם מתייחס לסעיף 6). כל אחד מהם מדבר על אספקט אחר של ההפצה (DLC, מפתחות, הכנסות מפלטפורמות שאינן סטים), ולכן מי שלא קורא את כל הסעיפים הרלוונטיים אלא נצמד רק לאחד מהם יכול לחשוב בטעות שהparity של מבצעים וכדומה מתייחס גם לפלטפורמות אחרות - בעוד בפועל ואלב מבהירים שהוא לא. אני בזמנו נצמדתי לסעיף אחד ובדיוק בגלל זה טעיתי בנקודה הזו.
מעבר לזה, הסעיף שמדבר על יחס הכנסות מועדף של 80% אחרי הכנסות של 50 מיליון דולר ומעלה למשחק בשנה קלנדרית נמצא כבר באותו חוזה סטנדרטי שואלב עושה עם כולם, זה לא "חוזה אישי למפיצות גדולות" כי אין דבר כזה - יש חוזה אחיד שזהה לכל מפתח על הפלטפורמה.
בסעיף הספציפי הזה יש התייחסות לכך שלחברה אסור לנסות לעשות מניפולציות על המחירים על מנת לנסות ולהשיג יחס הכנסות מועדף (נניח להציע DLC של 60$ לGTA שבעצם נותן לך גישה חינם לRDR2 ואז מאחד את ההכנסות של שני המשחקים) ושואלב יכולה להטיל וטו על יחס ההכנסות הזה או אפילו לאסור הפצה של המשחק שלך - אבל זה לא רלוונטי בשום צורה למה שהחברה עושה על פלטפורמות אחרות והחוזה לא מונע ממך למכור את המשחק או הרחבות שלו באיזה מחיר שאתה רוצה בפלטפורמות אחרות. לערבב את זה עם הסעיפים האחרים זה פשוט סלט של חוסר הבנה.
DrKeo כתב:אין MFN בהסכם הפצה הפומבי שפתוח לכל משתמש בסטים, על פי סוויני יש MFN בהסכמים הלא מפורסמים שVALVE חותמת עם מפיצות גדולות יותר ובנוסף יש ל-VALVE זכות וטו על מחיר אם יחפצו בכך.
לא בדיוק ברור לי איזה סעיף גרם לך לקרא פעמיים כי הדבר היחיד שאפילו מתקרב למשהו דומה לזה בהסכם ההפצה הפומבי הוא סעיף נגד שימוש לרעה במנגנון הנחה מ-30% שהם נותנים למפתחות עשירות בכדי שלא ישחקו עם המספרים וינפחו את ההכנסות בסטים בשביל להקבל את ההנחה. אבל אין לזה שום קשר ל-MFN.
swym כתב:כל משחק PC או קונסולה קלאסי שנמכר בקופסא בחנות עושה את מה שתיארתי - זה תמיד הימור. אז אתה טוען שכל משחקי הPC והקונסולות קיבלו תמיד על הראש?
שלמכור לך משחק בתג מחיר של מעל 0 דולרים בלי שאתה יכול לנסות אותו מראש ובלי אפשרות לקבל זיכוי מלא במידה והתחרטת זו שיטת מונטיזציה חמדנית ונצלנית שתמיד יצאת נגדה, ושבעצם נמנעת לרכוש משחקים לאורך כל החיים שלך? שאתה קורא לרגולטור להתערב ולאסור על משחקים שנמכרים במחיר קבוע מראש ולא מבוססים על התנסות חינם ורכישות בתוך המשחק בלבד?
משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־ 39 אורחים