נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

מוסיקה, סרטים, סדרות, ספרים וכל נושא שיחה רנדומאלי אחר שתרצו

המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא הפוליטיקה הרשמי

הודעהעל ידי DrKeo » 01 אפריל 2021, 21:11

לא רע :)
גם אהבתי את הנאום ״היי, ימין ישראלי, איזה קטע גם אתם שונאים חילונים וגייז???״
תמונה
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 01 אפריל 2021, 21:43

idan כתב:יש לך נטיה לחזור ולהסביר לי דברים שאף אחד לא התווכח עליהם (להפך הסכמתי איתך) ולהתעלם מהנקודות שכן מקשות על התזה שלך. לא הסברת איך יצירת חזית מול אירן יחד עם ישראל עוזרת לטורקיה עם אמריקה בזמן שהאחרונים רק מחפשים דרכים לפייס את אירן. זה שטורקיה לא רוצה לחטוף סנקציות זה מובן מאליו, זה שהיא גם רוצה להתקרב לישראל בין היתר בשביל להוריד ממנה לחץ אמריקאי יודע כל מי שצורך אקטואליה, אבל אני עדיין לא רואה איך כל זה קשור לברית איזורית מול אירן.. שעם זה פתחת את כל התיאוריה שלך, תגובת הנגד למדיניות של ממשל ביידן מול אירן ואיך זה משחק לטובתנו.

בכל אופן, בעיני טורקיה תחת ארדואן היא מדינת אויב שיש לנו איתה קשרים כלכליים. זה שבגלגול אחר היא הייתה חברה זה רלוונטי בערך כמו העבודה שארדואן פעם ישב בכלא בגלל שהקריא שיר שנוגד את עקרונות החילוניות של טורקיה. היום הוא נשיא, שרד ניסיון הפיכה, ניקה את הצבא ממתנגדים וכו'.. זאת כבר לא אותה טורקיה. אף על פי כך סביר להניח שבסוף ניכנע לחיזורים המגושמים שלהם, יחזירו שגרירים וכל השטויות האלה. אבל אני לא רואה "ברית" באופק, אני לא רואה הרבה אינטרסים חופפים, אני לא רואה אותנו חוזרים לעשות תימרונים צבאיים משותפים (שפסקו ב 2009 בערך) ולדעתי ישראל גם מתחרטת על כל חתיכת טכנולוגיה שהיא מכרה לטורקיה בגלגול הקודם שלה ולא שוקלת בכלל לעשות את אותה טעות שוב כי אף אחד כאן לא שמח מהעובדה שעזרנו לפתח את תעשיית המל"טים של מדינה עוינת וכי ארדואן הוא פשוט לא שותף אמין.

ובברכת תחי כורדיסטאן החופשית אסיים:)

קןדם כל על האינטרסים המשותפים של טורקיה וישראל. לא יודע אם שמת לב שאיראן ממשיכה להתפשט בסוריה שזה נוגד לחלוטין את האינטרסים של טורקיה וזה אינטרס חופף שלה איתנו, לא יודע אם שמת לב שאיראן גרעינית, זה כמו היטלר עם נשק גרעיני וזה מסוכן לטורקיה בדיוק כמו שזה מסוכן לנו ולסעודים, כי זה לתת למשטר לא רציונלי יכולת לאיים באזור על מדינות שהן פחות או יותר רציונליות ומתונות אם אתה חושב שארדואן ישלים עם איראן גרעינית כי "שתיהן מדינות מוסלמיות" אז אין לי מה לומר חוץ מזה שאתה כנראה רואה את המצב בצורה פשטנית למדי, עם כל הכבוד לצריכת האקטואליה המכובדת שלך :)

אמריקה/ביידן אולי לא מעונינים להסלים לעימות צבאי חזיתי עם איראן כי אין להם חשק לזה, אבל זה לא אומר שישראל ואמריקה לא רוצות את טורקיה לצידן. טורקיה היא מדינה עם יכולת צבאית בניגוד לסעודים וישתלם לנו אותן בצד שלנו.

ביידן כמובן ינסה להמשיך לפתור את הקונפליקט עם איראן בדרכים של הסכמים ודיפלומטיות וזה באסה לנו אבל זה לא אומר שהוא לא מעוניין בברית של ישראל טורקיה.
כי ככל שטורקיה תתרחק מישראל/אמריקה ובנות בריתן זה אומר שטורקיה תתקרב למדינות שאמריקה לא רוצה שהיא תתקרב אליהן.

תראה יש דברים שאתה אומר שאני לא מתווכח איתם. ארדואן הוא לא נשיא החלומות מבחינתנו? בהחלט שלא. אבל לא כדאי לנו לוותר על טורקיה כי בבוא העת אם נצליח לגייס אותה לצד שלנו היא תוכל לעזור לנו נגד איראן וכבר אמרתי שיש להם אינטרס לבלום את איראן.

ושוב על אמריקה, ביידן כמובן לא יהיה בעד פעילות צבאית וינסה כאמור לפתור את העניין בצורה דיפולמטית אבל עדיין עדיף לו בהרבה טורקיה שהיא חברה של ישראל מאשר טורקיה שהיא חברה של סין.

עד כדי כך שארדואן יודע, שאם הוא רוצה באמת להתחנף לביידן ובאמת להראות לביידן שהוא מעוניין ביחסים טובים איתו, אחת הדרכים הכי טובות מבחינת ארדואן להוכיח לביידן, שהוא מעוניין ביחסים טובים זה להתקרב מחדש לישראל, התקרבות לישראל מבחינת טורקיה זה איתות חד משמעי לביידן שטורקיה בצד האמריקאי ובעלות בריתה.

אז כן ארדואן חלקלק ובסתר ליבו היה מעדיף להיות האמפריה האזורית הכי חזקה במזרח התיכון? ברור, אבל חלומות לחוד מציאות לחוד. יש ישראלים גם שרוצים את ארץ ישראל השלמה (אני) זה אומר שאנחנו נקבל אותה, לא?

כל מה שאני אומר עידן זה שבוא נפריד, בין הפנטזיות של ארדואן שביהן אתה צודק לחלוטין לגבי המציאות הפרגמטית שבא ארדואן מבין טוב מאוד באיזה צד כדאי לו להיות וזה בצד שלנו.

כמובן שיכול להיות שאני טועה לחלוטין וארדואן לא מבין באיזה צד כדאי לו להיות...אבל אז הוא יתמודד עם ההשלכות האלה.

ההבדל הוא שאיך שאני רואה את הדברים, טורקיה בסופו של יום, היא מדינה רציונאלית שמחוברת למציאות, אירן לא רציונלית מסוכנת ולא מחוברת למציאות וההבדל הזה זה גם מה שמחבר בין אמריקה ישראל וטורקיה.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 01 אפריל 2021, 23:08

למה אתה מכניס לי מילים לפה ומתווכח איתם? גם שמדגדג לי אני לא מזלזל באינטילגנציה שלך, אז אל תייחס לי שטויות כמו "שניהן מדינות מוסלמיות". גם האמירויות מדינה מוסלמית ובניגוד לאירן עוד מהסוג הסוני והיא עדיין לא חברה של טורקיה, רוב המדינות הסוניות באיזור לא חברות שלה, מה זה רלוונטי? ולא אמרתי שאין אינטרסים חופפים, אמרתי שאין הרבה כאלה, לא מספיק בשביל לייצר ברית.

לדעתי התגובה של טורקיה לנשק גרעיני אירני זה נשק גרעיני משלה, בכלל יהיה מירוץ חימוש גרעיני באיזור אם זה יקרה. אבל ברית עם ישראל בשביל להחליש את אירן המתחזקת שנפטרה מעול הסנקציות ומשעה לכאורה את תוכנית הגרעין שלה בהסכם עם המעצמות? זה לא קרה בימי אובמה בסיטואציה זהה (להפך הם חיממו את היחסים עם אירן), אז למה אתה מאמין שזה יקרה עכשיו? אני לא חושב שטורקיה רוצה מדינה יריבה כאירן בתור כוח איזורי חזק מידי, אבל אני גם לא חושב שהם רוצים אותם מוחלשים לחלוטין מהסיבה הפשוטה שלטורקיה סבבה לגמרי עם אירן שמאתגרת את סעודיה, שהיא היריבה העיקרית של טורקיה על הגמוניה וממנה היא רוצה ליטול את המושכות ולהפוך למנהיגת העולם המוסלמי (הסוני).

חוץ מזה, הסברת בפעם השלושים למה ארדואן רוצה להתקרב לישראל. זה מובן לחלוטין, הכל ברור. גם האינטרס האמריקאי לפחות ביחס לטורקיה די ברור (והסנקציות שהם הורידו היום מהתובעת של האג זה איתות לכך שהם הולכים לסחוט אותנו בנושא האירני או הפלסטיני). ואני מבין מצויין את הריאליזם של יחסי מדינות, הרי בימים אלה יש מי שיאמר שאנחנו משתפים פעולה עם משטר אסד (שהוא אויב גלוי) בתיווך רוסי בשביל לפגוע בנוכחות האירנית על אדמת סוריה, זה לא העניין.. אני פשוט טוען שבין חימום יחסים לבין ברית נגד אירן יש מרחק רב, ואני לא רואה את האחרון קורה מכל הסיבות שכבר מניתי. זה שטורקיה שחקן רציונאלי שיכול "להשלים" איתנו ברמה הטקטית בגלל שיקולים פרגמטיים (בגלל זה הם תמיד יצרו משברים, אבל אף פעם לא ניתקו לחלוטין את הקשרים עם ישראל) לא משנה את העובדה הזאת.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 01 אפריל 2021, 23:38

אם אתה חושב שאני מזלזל באינטלגנציה שלך זה בדמיון שלך חביבי. מהצד שלי לא היה שום זלזול אחרת לא הייתי טורח לנהל איתך דיון ארוך של הלוך ושוב.מה שאני כן תוהה זה לאיזה חימום יחסים אתה מצפה? מה אתה מצפה פה שטורקיה וישראל ישלחו חללית ביחד לירח? שטורקיה תדבר נגד הפלסטינים? החזרת השגרירים תהיה תחילת התחממות היחסים אם זו לא תהיה חזרה לימים הכי טובים שלנו עם טורקיה אני לא יודע מה כן.

אז אוקיי הטענה שלך היא שטורקיה לא תלך כל כך רחוק עד לברית נגד איראן? אוקיי זכותך. לדעתי זו מציאות בלתי נמנעת וזו שאלה של "מתי" ולא שאלה של אם. נחייה ונראה.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 02 אפריל 2021, 01:17

לא מצפה לכלום, אני בעיקר מקווה שישראל לא תיפול בפח הטורקי. אבל אם כבר, בוודאי שהייתי מצמיד תג מחיר גבוה בהרבה לפיוס איתם. הרי החלפת שגרירים זאת החותמת שארדואן רוצה בשביל האמריקאים, אבל מה בדיוק אנחנו מקבלים כאן? לפי התיאוריה שלך הוא הצד הנואש, אז למה אתה מוכן לתת לו הכל בלי לקבל שום תמורה? זה אשכרה חרא של עסקים.
קודם כל מיותר לציין שלא יהיה שום ויתור או הסכמה מצד ישראל לצעדים שיכולים לפגוע ביחסים שלנו עם מדינות אחרות, כמו הסכמה למתווה הטורקי בים התיכון. אבל מעבר לזה ביטול כל פעילות טורקית בירושלים, ניתוק כל הקשרים עם חמאס, הפסקת התעמולה האנטישמית בטלוויזיה הטורקית, הימנעות מפעילות נגד ישראל בפורמים בינלאומיים ושארדואן יסתום את הפה שלו בכל מה שקשור לפלסטינים (וגם אז, כאמור ברור לחלוטין שכל העסק יתפוצץ בפעם הראשונה שהגזרה עם עזה תתחמם או כאשר הוא לא יצטרך אותנו יותר). ולטעון שהחזרת שגרירים, משהו שהיה לנו גם עם ארדואן עד לפני שנתיים, זה חזרה לימים הכי טובים של היחסים שלנו עם מדינה שהיו לנו בין היתר קשרים צבאיים די הדוקים איתה, זה לא ממש מחובר למציאות.

בקשר לברית עם טורקיה נגד אירן, אני רק יזכיר לך שבפעם האחרונה שארדואן התייחס לגרעין האירני ככל שאני זוכר זה היה בשביל להתלונן על הצביעות הבינלאומית ביחס להיעדר הביקורת על הגרעין הישראלי. לא הייתי ממליץ לך לבנות על טורקיה הרים וגבעות בפורמט הנוכחי שלה. אבל צודק, נחייה (טפו טפו) ונראה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 02 אפריל 2021, 02:19

idan כתב:לא מצפה לכלום, אני בעיקר מקווה שישראל לא תיפול בפח הטורקי. אבל אם כבר, בוודאי שהייתי מצמיד תג מחיר גבוה בהרבה לפיוס איתם. הרי החלפת שגרירים זאת החותמת שארדואן רוצה בשביל האמריקאים, אבל מה בדיוק אנחנו מקבלים כאן? לפי התיאוריה שלך הוא הצד הנואש, אז למה אתה מוכן לתת לו הכל בלי לקבל שום תמורה? זה אשכרה חרא של עסקים.
קודם כל מיותר לציין שלא יהיה שום ויתור או הסכמה מצד ישראל לצעדים שיכולים לפגוע ביחסים שלנו עם מדינות אחרות, כמו הסכמה למתווה הטורקי בים התיכון. אבל מעבר לזה ביטול כל פעילות טורקית בירושלים, ניתוק כל הקשרים עם חמאס, הפסקת התעמולה האנטישמית בטלוויזיה הטורקית, הימנעות מפעילות נגד ישראל בפורמים בינלאומיים ושארדואן יסתום את הפה שלו בכל מה שקשור לפלסטינים (וגם אז, כאמור ברור לחלוטין שכל העסק יתפוצץ בפעם הראשונה שהגזרה עם עזה תתחמם או כאשר הוא לא יצטרך אותנו יותר). ולטעון שהחזרת שגרירים, משהו שהיה לנו גם עם ארדואן עד לפני שנתיים, זה חזרה לימים הכי טובים של היחסים שלנו עם מדינה שהיו לנו בין היתר קשרים צבאיים די הדוקים איתה, זה לא ממש מחובר למציאות.

בקשר לברית עם טורקיה נגד אירן, אני רק יזכיר לך שבפעם האחרונה שארדואן התייחס לגרעין האירני ככל שאני זוכר זה היה בשביל להתלונן על הצביעות הבינלאומית ביחס להיעדר הביקורת על הגרעין הישראלי. לא הייתי ממליץ לך לבנות על טורקיה הרים וגבעות בפורמט הנוכחי שלה. אבל צודק, נחייה (טפו טפו) ונראה.

LOL זה אולי נשמע חרא עסקים שאתה כל כך מתאמץ להציג את זה ככה :D מי אמר שלא נקבל כלום? אנחנו נקבל את הדברים הבאים.

1. הפסקת ההסתה נגדנו בתקשורת הטורקית-שזה משהו שארדואן יצטרך לעשות אם הוא רוצה לא רק שנעזור לו עם ביידן אלא גם אם הוא רוצה להוכיח לביידן שהוא מפסיק עם ה"אנטי מערב" שלו
2. להעיף את חמאס מטורקיה- מה שיקשה על חמאס ואני אמנם מקצר בסעיף הזה אבל זה חשוב לנו ביותר וזה ממש לא עניין סמלי.
3.ארדואן יצטרך להפסיק לגנות אותנו כל כך הרבה בעולם ויצטרך למצוא את הדרך שלו לתמוך במסע ומתן עם הפלסטינים אבל בלי להאשים אותנו- אני לא יודע איך הוא יעשה את זה, זו בעיה שלו הוא ראש ממשלת טורקיה אם הוא רוצה את העזרה שלנו הוא יצטרך למצוא פה פיתרון.
4. אנחנו נקבל טורקיה שיכולה לעזור לנו עם איראן בשעת הצורך.= כמובן שגם טורקיה צריכה אותו פה באותה מידה אז זה לא שהם עושים לנו טובה זה אינטרס משותף

אם 4 הסעיפים האלה שאנחנו נקבל כאן מטורקיה לא מספיקים לך.. אז כאילו אין שום יחסים טובים שישראל וטורקיה יכולים להגיע אליהם בעינך. המצב עם טורקיה יכול להתחמם בשניה ברגע שיהיה מבצע בעזה? הכל יכול להיות, אם הטורקים לא היו פרו פלסטינים אז לא היה לנו את המשבר מההתחלה זה לא שארדואן הפך אותם לפרו פלסטינים זה העם הטורקי ככה כולו,אבל יש לטורקיה אינטרסים גדולים יותר מהפלסטינים.

אני לא מאשים אותך שאתה לא קונה את התאוריה שלי, הרי זה לא שטורקיה הוכיחה שהיא אמינה עבורנו או שאתה לבד בזה, שאתה לא רואה את היחסים איתם משתפרים, אתה תשמע לא מעט אנשים כמוך שלא מאמינים שיהיה שיפור אמיתי ביחסים, אוקיי זה מקובל אני יכול להבין מאיפה אתם באים ורואים את הדברים, כן?

אבל בכללי לטורקיה במצב הזה שנוצר, שהיא צריכה אותנו שנעזור להם עם ביידן ויש לה אינטרסים משותפים איתנו מול אירן לא משתלם לה לא לבוא לקראתנו ודווקא בגלל שכמו שאמרתי הם הצד הנואש פה שווה לנו לנצל את ההזדמנות הזו כי יכול להיות שאחרי תום ממשל ביידן צירוף ההזדמנות הזו שלנו לשיקום היחסים עם טורקיה לא יחזור על עצמו.

ואנחנו? שוב עם כל הכבוד להסכמי השלום החדשים, ועם כל הכבוד לזה שטורקיה לא יכולה להיות איום עבורנו (וגם לא משתלם לה להיות) הם עדיין שותף צבאי הרבה יותר חזק עבורנו מול איראן איך בדיוק הסעודים יעזרו לנו צבאית אם נרצה לתקוף באיראן? הם איתנו כי הם גם כן חוששים מאיראן, טורקיה היא שותפה שאשכרה יכולה לעזור לנו צבאית ואי אפשר לזלזל בזה.

שוב,אני מבין אותך לגבי מה שאתה אומר על טורקיה...אבל בטח תסכים שאם באמת נראה את ארדואן ממתן את עצמו בפעם הבאה שאנחנו עושים מבצע בעזה, אז אולי תאמין שלא כדאי לו לריב איתנו? :)

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 02 אפריל 2021, 04:51

אתה מערבב בין מחוות אלמנטריות לנרמול יחסים בין מדינות לבין איזו ברית צבאית מול אירן, מדינה שיש לטורקיה יחסים נורמלים יותר איתה מאשר איתנו.. ובעוד יש להם אינטרסים מתנגשים בסוריה יש להם גם אינטרסים משותפים, בכורדיסטן העיראקית ומדינות המפרץ למשל. בחלק מהמקרים הם גם ידעו לשתף פעולה. אז גם אם קיים פוטנציאל להתנגשות עתידית בין שתי הוואנבי אימפריות האלה, אני עדיין חושב שישראל וטורקיה תופסות את האיום של אירן באופן מאוד מאוד שונה (מן הסתם, רק אותנו הם מבקשים להשמיד כל שני וחמישי). אבל ברור שאם טורקיה תעזור לנו מול אירן זה יהיה מספק, אני פשוט חושב שזה תרחיש מדומיין לחלוטין שאין לו היתכנות כרגע.. גם אם ישראל הייתה מעוניינת, רואה בארדואן בן ברית אמין ומוכנה לזרוק לפח את כל העבודה שהיא עשתה במפרץ במשך שנים, לא נראה לי שטורקיה חותרת לברית צבאית איתנו וזה בטח לא משהו שאפשר לחלץ ממנה כי ביידן אולי יהיה קשוח איתם, מופרך לחשוב ככה. אבל כבר אמרתי את זה ואתה אמרת ההפך, אנחנו סתם חוזרים על עצמנו. לגמרי מיצינו.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 07 אפריל 2021, 23:33

אז עכשיו שהנשיא נתן לביבי את המנדט? מה ההימור שלנו לתאריך של הבחירות החמישיות? :D

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 08 אפריל 2021, 08:00

בחירות חמישיות = גנץ ראש ממשלה וביבי מחוץ לממשלה.
מוקדם לדבר על בחירות חמישיות.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 08 אפריל 2021, 08:27

omerkot כתב:בחירות חמישיות = גנץ ראש ממשלה וביבי מחוץ לממשלה.
מוקדם לדבר על בחירות חמישיות.

אני חשבתי שרק בנובמבר זה יקרה... משמע בחירות שישיות :)
אבל אני כבר מבולבל לגמרי מהשטויות האלה

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 08 אפריל 2021, 10:29

איך נגיע למצב שגנץ יזכה בשילטון בבחירות חמישיות עומר? :) למה דווקא הוא? ומה נרוויח ממנו? גנץ נותן לי וויבים של "אולמרט 2" לא בקטע של השחיתות, כי גנץ עושה רושם דווקא של אדם הגון וישר שגם ישאר כזה, אבל יש לי הרגשה שהוא יוביל אותנו למלא מלחמות ומבצעים מיותרים בשביל להפגין כוח כמו אולמרט.

כאילו אישית, אני אעדיף את גנץ רק אם יגידו לי שזה או לפיד או גנץ, ואז אני הולך עם גנץ any day :).

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 08 אפריל 2021, 10:44

ההסכם רוטציה עדיין בתוקף, אם לא תושבע ממשלה חדשה עד נובמבר רה"מ החליפי יכנס לתפקיד.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 08 אפריל 2021, 10:53

וואט???? חייב להימנע מבחירות חמישיות אם ככה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 08 אפריל 2021, 12:50

אבל הבחירות החמישיות והליך נסיון הרכבת הממשלה אחרי החמישיות יהיה בטח לפני נובמבר, אז אתם מדברים על מה שיקרה בבחירות שישיות, או בין החמישיות לשישיות

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 08 אפריל 2021, 12:58

אלוהים ישמור מישהו חייב לתפוס את ראשות הממשלה לפני שגנץ נהיה ראש ממשלה, אני אפילו מוכן להתפשר על בנט.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 08 אפריל 2021, 13:15

ביבי יכול להקים ממשלת מיעוט עם תמיכה של עבאס, סמטוריץ׳ ואולי בנט מבחוץ. לפחות בתאוריה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 08 אפריל 2021, 13:20

לא לא, אם זה עם עבאס אז עדיף ממשלה של גנץ. איזה סרט רע.(אבל אני כמעט בטוח שגם גנץ יצטרך את עבאס מימלא... אז לא יודע) לאיזה סרט הגענו.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 08 אפריל 2021, 13:25

זה לא ממש עם עבאס, עבאס יתמוך מבחוץ (גם הימנעות מספיקה). ביבי אמנם הבטיח שלא ישען עליו גם בהימנעות, אבל ״יש אילוצים״...

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 08 אפריל 2021, 13:27

כאמור, בן אדם אחד דופק מדינה שלמה.
שיעזוב אותנו כבר.

בכל מקרה גם אם נגיע לתרחיש הזה, ברור שגנץ לא ישאר ראש ממשלת מעבר לאורך זמן. אבל לפחות זה ישחרר סופית את האחיזה של ביבי בכיסא ואולי יאפשר הקמת ממשלה חדשה וטיפה יותר שפויה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 08 אפריל 2021, 14:36

Shlomix כתב:כאמור, בן אדם אחד דופק מדינה שלמה.
שיעזוב אותנו כבר.

בכל מקרה גם אם נגיע לתרחיש הזה, ברור שגנץ לא ישאר ראש ממשלת מעבר לאורך זמן. אבל לפחות זה ישחרר סופית את האחיזה של ביבי בכיסא ואולי יאפשר הקמת ממשלה חדשה וטיפה יותר שפויה.

תגדיר "יותר שפויה"... בלי ביבי כעקרון מה שיקרה זה ממשלת ימין, ימנית יותר ממה שביבי יכול כרגע להרכיב.
משמע - ליכוד, חרדים, סער, בנט, סמוטריץ'... מה ההבדל הגדול בין זה לבין מה שכרגע לכאורה יכול לקרות?

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 08 אפריל 2021, 15:18

זה לא מה שחייב לקרות, באותה מידה יכולה להיות ממשלת ביבי קלאסית באמת רק בלי ביבי - כלומר הליכוד בראש ונציגויות גדולות של מחנה המרכז-שמאל נמצאות בממשלה (לא הייתה לביבי שום בעיה עם יש עתיד, העבודה, או מה שגנץ מייצג אם הוא מייצג משהו עד לפני שהם החרימו אותו), לצד סער, בנט וליברמן בתפקידי מפתח.
אפשר בכיף להקים ממשלה שהיא יותר ימין והיא של הליכוד בראש, לפיד, בנט, סער וליברמן. אפשר להכניס את החרדים אם אחד מפליד או ליברמן יתקפלו ולוותר על השני. אפשר להקים עוד אלף ממשלות.
מי שדחף את הליכוד רק לממשלה סופר ימנית וסופר דתית כשהליכוד הוא בעצם הכוח הכי שמאלי וחילוני שלה זה ביבי, בעקבות החרמות של כל שאר המפלגות. כלומר אפשר להגיד שהמפלגות האחרות הן אלו שדוחפות לממשלה כזו עם החרמות שלהן, זו ביצה ותרגנגול אני לא מחפש את האשמים רק להגיד שבפועל בלי ביבי תוכל לקום כל ממשלה שהיא בישראל, אבל עם ביבי ובתוצאות האלו תוכל לקום רק ממשלה מאוד דתית וימנית בתמיכת רע"ם, או רק ממשלה פריטטית עם רוב שמאלי וכוח שווה לבנט (אם אני מבין נכון את הדיבורים...) בתמיכת רע"ם.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 08 אפריל 2021, 15:42

Laskin כתב:תגדיר "יותר שפויה"... בלי ביבי כעקרון מה שיקרה זה ממשלת ימין, ימנית יותר ממה שביבי יכול כרגע להרכיב.
משמע - ליכוד, חרדים, סער, בנט, סמוטריץ'... מה ההבדל הגדול בין זה לבין מה שכרגע לכאורה יכול לקרות?

ממשלה יציבה - כזו שלא מחשבת את קיצה לאחור. שלא מתפזרת בגלל שהראש שלה החליט שהוא רוצה בחירות עכשיו
ממשלה מתפקדת - בונה ומעבירה תקציב מדינה. מתכננת תכניות ל4 שנים קדימה. השרים עובדים בשיתוף פעולה עם הפקידים שלהם
ממשלה שעובדת בשיתוף פעולה עם שאר רשויות המדינה: מערכת אכיפת החוק, מערכת המשפט

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 08 אפריל 2021, 16:11

סטיק - שוב אז נוכל לחזור לדיון המי מפסיד יותר אם הוא מוותר...

סטיק ושרון - הנושא הגדול הבא שיכול למנוע ממשלות שהסטיק ציין מלקום יהיה בדיוק זה - מערכת אכיפת החוק והמשפט, ופה בדיוק יש את הסיבה שכנראה לא תהיה ממשלה עם יש עתיד ושות׳, כי אני ממש לא חושב שהם יהיו בעניין של שינוי שיטת מינוי שופטים ולאזן את גון של בג״ץ וכד׳ כמו ששקד או אוחנה רוצים, למשל. החרדים יזרמו עם זה אז זה מה שיקרה.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 08 אפריל 2021, 16:23

עם כל הכבוד לחוליים של מערכת המשפט (ואינני טוען שאין כאלה) והאיזון של גון של בג"ץ, יכול להיות שיש דברים יותר דחופים?
אולי במקום לפול על המחלוקות אפשר להחליט שמקדמים נושאים שיש עליהם קונצנזוס? שאולי יותר דחופים? למשל לדאוג להחזיר את העובדים שבחל"ת לעבודה? למשל להעביר תקציב מדינה? לחזק את מערכת הבריאות? להחזיר את מערכת החינוך לתפקוד מלא? לטפל במערכת התחב"צ?
חסר נושאים בעייתיים בארץ שכל מה שנשאר זה מערכת המשפט?

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 08 אפריל 2021, 16:54

אין מה להעביר תקציב מדינה כל עוד משבר הקורונה לא נגמר. אף מדינה לא עמדה בתקציב שלה בשנה האחרונה, ולכן העברת תקציב רק תגדיל הוצאות, תגדיל את הגירעון ותכביד על המשק. אין בזה הגיון. חוץ מזה, הממשלה הטובה ביותר היא ממשלת מעבר, בדיוק בגלל שהיא ממשלת שיתוק. ממשלת שיתוק לא יכולה להעביר חוקים מזיקים באותה קלות כמו ממשלה עם רוב בכנסת. הלוואי שתהיה ממשלת מעבר לנצח (אפילו אם גנץ יעמוד בראשה).

חזור אל “פורום OT”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 5 אורחים