גם אהבתי את הנאום ״היי, ימין ישראלי, איזה קטע גם אתם שונאים חילונים וגייז???״

המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot
idan כתב:יש לך נטיה לחזור ולהסביר לי דברים שאף אחד לא התווכח עליהם (להפך הסכמתי איתך) ולהתעלם מהנקודות שכן מקשות על התזה שלך. לא הסברת איך יצירת חזית מול אירן יחד עם ישראל עוזרת לטורקיה עם אמריקה בזמן שהאחרונים רק מחפשים דרכים לפייס את אירן. זה שטורקיה לא רוצה לחטוף סנקציות זה מובן מאליו, זה שהיא גם רוצה להתקרב לישראל בין היתר בשביל להוריד ממנה לחץ אמריקאי יודע כל מי שצורך אקטואליה, אבל אני עדיין לא רואה איך כל זה קשור לברית איזורית מול אירן.. שעם זה פתחת את כל התיאוריה שלך, תגובת הנגד למדיניות של ממשל ביידן מול אירן ואיך זה משחק לטובתנו.
בכל אופן, בעיני טורקיה תחת ארדואן היא מדינת אויב שיש לנו איתה קשרים כלכליים. זה שבגלגול אחר היא הייתה חברה זה רלוונטי בערך כמו העבודה שארדואן פעם ישב בכלא בגלל שהקריא שיר שנוגד את עקרונות החילוניות של טורקיה. היום הוא נשיא, שרד ניסיון הפיכה, ניקה את הצבא ממתנגדים וכו'.. זאת כבר לא אותה טורקיה. אף על פי כך סביר להניח שבסוף ניכנע לחיזורים המגושמים שלהם, יחזירו שגרירים וכל השטויות האלה. אבל אני לא רואה "ברית" באופק, אני לא רואה הרבה אינטרסים חופפים, אני לא רואה אותנו חוזרים לעשות תימרונים צבאיים משותפים (שפסקו ב 2009 בערך) ולדעתי ישראל גם מתחרטת על כל חתיכת טכנולוגיה שהיא מכרה לטורקיה בגלגול הקודם שלה ולא שוקלת בכלל לעשות את אותה טעות שוב כי אף אחד כאן לא שמח מהעובדה שעזרנו לפתח את תעשיית המל"טים של מדינה עוינת וכי ארדואן הוא פשוט לא שותף אמין.
ובברכת תחי כורדיסטאן החופשית אסיים:)
idan כתב:לא מצפה לכלום, אני בעיקר מקווה שישראל לא תיפול בפח הטורקי. אבל אם כבר, בוודאי שהייתי מצמיד תג מחיר גבוה בהרבה לפיוס איתם. הרי החלפת שגרירים זאת החותמת שארדואן רוצה בשביל האמריקאים, אבל מה בדיוק אנחנו מקבלים כאן? לפי התיאוריה שלך הוא הצד הנואש, אז למה אתה מוכן לתת לו הכל בלי לקבל שום תמורה? זה אשכרה חרא של עסקים.
קודם כל מיותר לציין שלא יהיה שום ויתור או הסכמה מצד ישראל לצעדים שיכולים לפגוע ביחסים שלנו עם מדינות אחרות, כמו הסכמה למתווה הטורקי בים התיכון. אבל מעבר לזה ביטול כל פעילות טורקית בירושלים, ניתוק כל הקשרים עם חמאס, הפסקת התעמולה האנטישמית בטלוויזיה הטורקית, הימנעות מפעילות נגד ישראל בפורמים בינלאומיים ושארדואן יסתום את הפה שלו בכל מה שקשור לפלסטינים (וגם אז, כאמור ברור לחלוטין שכל העסק יתפוצץ בפעם הראשונה שהגזרה עם עזה תתחמם או כאשר הוא לא יצטרך אותנו יותר). ולטעון שהחזרת שגרירים, משהו שהיה לנו גם עם ארדואן עד לפני שנתיים, זה חזרה לימים הכי טובים של היחסים שלנו עם מדינה שהיו לנו בין היתר קשרים צבאיים די הדוקים איתה, זה לא ממש מחובר למציאות.
בקשר לברית עם טורקיה נגד אירן, אני רק יזכיר לך שבפעם האחרונה שארדואן התייחס לגרעין האירני ככל שאני זוכר זה היה בשביל להתלונן על הצביעות הבינלאומית ביחס להיעדר הביקורת על הגרעין הישראלי. לא הייתי ממליץ לך לבנות על טורקיה הרים וגבעות בפורמט הנוכחי שלה. אבל צודק, נחייה (טפו טפו) ונראה.
omerkot כתב:בחירות חמישיות = גנץ ראש ממשלה וביבי מחוץ לממשלה.
מוקדם לדבר על בחירות חמישיות.
Shlomix כתב:כאמור, בן אדם אחד דופק מדינה שלמה.
שיעזוב אותנו כבר.
בכל מקרה גם אם נגיע לתרחיש הזה, ברור שגנץ לא ישאר ראש ממשלת מעבר לאורך זמן. אבל לפחות זה ישחרר סופית את האחיזה של ביבי בכיסא ואולי יאפשר הקמת ממשלה חדשה וטיפה יותר שפויה.
Laskin כתב:תגדיר "יותר שפויה"... בלי ביבי כעקרון מה שיקרה זה ממשלת ימין, ימנית יותר ממה שביבי יכול כרגע להרכיב.
משמע - ליכוד, חרדים, סער, בנט, סמוטריץ'... מה ההבדל הגדול בין זה לבין מה שכרגע לכאורה יכול לקרות?
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 6 אורחים