נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

מוסיקה, סרטים, סדרות, ספרים וכל נושא שיחה רנדומאלי אחר שתרצו

המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

Re: נושא הפוליטיקה הרשמי

הודעהעל ידי InterAl » 22 אפריל 2021, 22:18

sharonbn כתב:
InterAl כתב:
sharonbn כתב:
InterAl כתב:הוא לא אנס אף ילד קטן. מקסימום הושיב אותו על הברכיים ונגע לו בבולבול. זאת תקיפה? איזה נזק נגרם פה ל״קורבן״?

הרגע טענת שאין לאף אחד מושג מה קרה שם - אז מאיפה הקביעה הזו? ומאיפה אתה יודע איזה נזק נגרם לילד שנוגעים לו בבולבול? יש פסיכיאטרים שעשו קרייריה לכל החיים מנזקים שנגרמו ממעשים "תמימים" כאלה

אני יכול לטעון שנגרמים לי נזקים פסיכולוגיים על כל שטות שמישהו אומר לי או עושה לי. לא הופך את זה לתקיפה. ואני לא יודע מה קרה שם, אני אומר בוא נניח לצורך העניין שהכל נכון.

קודם כל, אם נניח שכל הענין נכון אז דע לך שיש עדויות לאלימות מינית מובהקת
שנית, נכון, כל אחד יכול לטעון כל דבר. בשביל זה יש מומחים שקובעים האם נעשה נזק או לא. ובטח שאתה לא יכול א-פריורי לפסול טענה לנזק רק כי לך זה לא נראה.
שלישית, ל"תקיפה מינית" יש הגדרות שונות. אז שוב, אתה לא יכול לפסול כי מישהוא הגדיר את המונח לא כמוך.
בויקיפדיה ההגדרה היא
המונח מוגדר תקיפה מינית היא עבירת מין לפי החוק בישראל ובעולם. זו תקיפה בעלת אופי מיני המתבצעת כלפי אדם אחר, ללא הסכמתו או בניגוד לחוק. תקיפה מינית כוללת, בין השאר, מגע בעל אופי מיני באמצעות גופו של התוקף או באמצעות חפץ, וכן גם התעללות מינית, התעללות מינית בילדים, אונס בנישואים, בעילת קטינה, מעשה מגונה, אונס ומעשה סדום בכפייה ועוד.

אתה לא יכול לפסול א-פריורית שנגרם לי נזק פסיכולוגי בלתי הפיך מכך שאתה נוהג לסתור את דבריי בפורום... טיעונים פסיכולוגיים זה אוויר, המשקל שלהם שואף לאפס. ופסיכיאטרים/פסיכולוגים קליניים לא עושים עליי שום רושם, מכיר כמה מקרוב, הם בעצמם טוענים שאין להם באמת מושג מה הם עושים.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 22 אפריל 2021, 23:25

InterAl כתב:למה זה תקיפה מינית? מה התקיפה פה בדיוק? אם אני נוגע לך בתנוך של האוזן ללא הסכמתך זה לא תקיפה אבל נגיעה בחתיכת בשר שיש לך בין הרגליים זאת כן תקיפה? למה? בוא תבסס את זה רציונלית. אבל אתה לא יכול, כי זה נטו טיעון רגשי שרק מועצם מעצם העובדה שיש לך ילדים.

אתה טועה פה עובדתית וחוקית על פי ההגדרה
אם אני עכשיו בא ונוגע לך בתנוך ולא עוזב אותו - אתה רשאי לרסן אותי (להפעיל כלפיי אלימות מתונה) ולקרוא למשטרה, ויקחו אותי למעצר ויכולים לפתוח לי תיק. על איזה סעיף? תקיפה:

"סעיף 378 מגדיר את עבירת התקיפה: "המכה אדם, נוגע בו, דוחפו או מפעיל על גופו כוח בדרך אחרת, במישרין או בעקיפין, בלא הסכמתו או בהסכמתו שהושגה בתרמית - הרי זו תקיפה; ולעניין זה, הפעלת כוח - לרבות הפעלת חום, אור, חשמל, גאז, ריח או כל דבר או חומר אחר, אם הפעילו אותם במידה שיש בה כדי לגרום נזק או אי נוחות."

עכשיו סליחה שאני לא רציונלי כנראה... זו כנראה הגדרה מחדש של המושג "טיעון רגשי" והעובדות בשטח פשוט שונו בשנייה שנהיו לי ילדים :D

ושלא תתחיל עם "יופי, המדינה מגדירה מה שבא לה..." כן, ככה היא מגדירה מה זה רצח ומה זה הריגה ומה זה גרימת מוות ברשלנות. אנחנו מדברים על העבירה "תקיפה"...
אבל גם ללא הממשלה, ואפילו במדינה הכי ליברטריאנית שתמציא בראש - מגע לא רצוי הוא הפרה ברורה של הNAP.

עכשיו לגבי ההיתממות של "חתיכת בשר בין הרגליים", זה מגוחך. ברור שיש לאיברי מין משמעות אחרת מאיברים אחרים, אתה רוצה להגיד לי שאין מבחינתך ומבחינת כל אדם בעולם כולו, אינסטינקטית-אבולוציונית אפילו, הבדל בין ללטף (מבלי להכאיב כלל) תנוך של ילד/ה לבין ללטף פין או פות של ילד/ה - אוקיי, לך פול ריטארד, אני לא רוצה רק לגנות אנשים כאלה ולהתרחק מהם - אני רוצה שהם יורחקו מהחברה. וזה נכון גם לגבי מבוגרים ללא רשות. וגם לגבי תנוך.
נערך לאחרונה על ידי Laskin ב 22 אפריל 2021, 23:48, נערך 4 פעמים בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 22 אפריל 2021, 23:27

InterAl כתב:אתה לא יכול לפסול א-פריורית שנגרם לי נזק פסיכולוגי בלתי הפיך מכך שאתה נוהג לסתור את דבריי בפורום...

לא פסלתי. אבל גם לא קיבלתי ע"ס המילה שלך בלבד.
מה עכשיו? איך שופטים אם נגרם נזק או לא? או שאתה טוען שבכלל אין דבר כזה נזק פסיכולוגי?
InterAl כתב:טיעונים פסיכולוגיים זה אוויר, המשקל שלהם שואף לאפס. ופסיכיאטרים/פסיכולוגים קליניים לא עושים עליי שום רושם, מכיר כמה מקרוב, הם בעצמם טוענים שאין להם באמת מושג מה הם עושים.

מאד מעניין מי אלה הפסיכיאטרים שאתה טוען שאתה מכיר שמודים שאין להם מושג מה הם עושים.
אני גם מכיר כמה. כנראה הם אחרים כי אצלי הם לא הודו בזה.
אז מה? פוסט טרואמה, מחלות נפש, הפרעות נפשיות - הכל זה אויר? הכל מומצא?
ומה לגבי משי זהב? הוא רק נגע בבולבול של ילדים? זהו?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 23 אפריל 2021, 01:34

אני נדהם שהדיון הזה עדין ממשיך..
We're just normal men. We're just innocent men

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 23 אפריל 2021, 04:45

אוי נו באמת... טיעון התנוך הזה אמיתי? מה נגיד, עזוב מישהו אחר, תגע לעצמך במשך דקה בתנוך ואחרי זה תגע לעצמך בזין במשך דקה. אם הרגשת שזה משפיע עליך קצת אחרת, זה בסדר, כנראה שיש הבדל.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 23 אפריל 2021, 08:21

DrKeo כתב:אני נדהם שהדיון הזה עדין ממשיך..

זה או שהוא לא חשב על זה מספיק, או שהוא חשב על זה יותר מדי... אבל אני באמת רוצה להבין מאיפה זה מגיע, כי אתם יודעים שאני ליברטריאן/אובייקטיביסט, אני גם נגד התערבות המדינה והמשטרה בדברים שלא קשורים לאלימות, אבל איך לעזאזל אפשר לקרוא לנגיעה לא רצויה שנכפית עלייך אם לא תקיפה? בטח באיבר המין ובטח כלפי ילדים... ואם זו לא תקיפה ולא הפרה של הNAP אז בעצם אם אני בא ונוגע בו או בילדיו כנגד רצונם אז אסור לו לעשות לי שום דבר ואין למשטרה שום עניין להתערב. זה עולם שהיית רוצה לחיות בו, אינטר?

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 23 אפריל 2021, 08:42

אני מופתע שאתה נדהם...
מתי הדיונים האלה עם אינטר לא נמרחו עמוק לתחום הביזאר הפרובוקטיבי?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 23 אפריל 2021, 10:29

אני האמת אף פעם לא שמתי לב לזה...

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 23 אפריל 2021, 10:33

גם לא כשהוא שלח את כל בעלי העסקים שנסגרו בכפיה לחפש מי ינענע אותם?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 23 אפריל 2021, 11:38

Laskin כתב:

זה או שהוא לא חשב על זה מספיק, או שהוא חשב על זה יותר מדי... אבל אני באמת רוצה להבין מאיפה זה מגיע, כי אתם יודעים שאני ליברטריאן/אובייקטיביסט, אני גם נגד התערבות המדינה והמשטרה בדברים שלא קשורים לאלימות, אבל איך לעזאזל אפשר לקרוא לנגיעה לא רצויה שנכפית עלייך אם לא תקיפה? בטח באיבר המין ובטח כלפי ילדים... ואם זו לא תקיפה ולא הפרה של הNAP אז בעצם אם אני בא ונוגע בו או בילדיו כנגד רצונם אז אסור לו לעשות לי שום דבר ואין למשטרה שום עניין להתערב. זה עולם שהיית רוצה לחיות בו, אינטר?

יש לאנשים שהם 100% לברטריאנים קיצוניים שם.. אמממ.. נקרא לו מיוחד אצל רוב האנשים הנורמטיבים? משהו שאפשר לטעון שהוא גובל בתסמונת אספרגר או סוג של סוסציופתיות קלינית? צריך להיות אדם מאוד ״מיוחד״ בשביל להגיע בכמה נקישות לוגיות ממיסים נמוכים ופחות התערבות ממשלתית לאנוס של ילד בן 5.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 23 אפריל 2021, 13:04

כן, אבל לא... כי גם ליברטריאן 100% הוא איננו אנרכיסט, ויש לממשלה כן תפקידים ברורים במדינה 100% ליברטריאנית, ואחד מהם הוא הגנה מפני הפעלת כח כנגד רצונך, ואני באופן אישי לא מכיר שום ליברטריאן שחושב שמותר לאדם לבוא ולגעת בגוף שלך ללא רשותך, אז על אחת כמה וכמה כלפי ילד קטן.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 23 אפריל 2021, 14:21

Laskin כתב:
InterAl כתב:למה זה תקיפה מינית? מה התקיפה פה בדיוק? אם אני נוגע לך בתנוך של האוזן ללא הסכמתך זה לא תקיפה אבל נגיעה בחתיכת בשר שיש לך בין הרגליים זאת כן תקיפה? למה? בוא תבסס את זה רציונלית. אבל אתה לא יכול, כי זה נטו טיעון רגשי שרק מועצם מעצם העובדה שיש לך ילדים.

אתה טועה פה עובדתית וחוקית על פי ההגדרה
אם אני עכשיו בא ונוגע לך בתנוך ולא עוזב אותו - אתה רשאי לרסן אותי (להפעיל כלפיי אלימות מתונה) ולקרוא למשטרה, ויקחו אותי למעצר ויכולים לפתוח לי תיק. על איזה סעיף? תקיפה:

"סעיף 378 מגדיר את עבירת התקיפה: "המכה אדם, נוגע בו, דוחפו או מפעיל על גופו כוח בדרך אחרת, במישרין או בעקיפין, בלא הסכמתו או בהסכמתו שהושגה בתרמית - הרי זו תקיפה; ולעניין זה, הפעלת כוח - לרבות הפעלת חום, אור, חשמל, גאז, ריח או כל דבר או חומר אחר, אם הפעילו אותם במידה שיש בה כדי לגרום נזק או אי נוחות."

עכשיו סליחה שאני לא רציונלי כנראה... זו כנראה הגדרה מחדש של המושג "טיעון רגשי" והעובדות בשטח פשוט שונו בשנייה שנהיו לי ילדים :D

ושלא תתחיל עם "יופי, המדינה מגדירה מה שבא לה..." כן, ככה היא מגדירה מה זה רצח ומה זה הריגה ומה זה גרימת מוות ברשלנות. אנחנו מדברים על העבירה "תקיפה"...
אבל גם ללא הממשלה, ואפילו במדינה הכי ליברטריאנית שתמציא בראש - מגע לא רצוי הוא הפרה ברורה של הNAP.

עכשיו לגבי ההיתממות של "חתיכת בשר בין הרגליים", זה מגוחך. ברור שיש לאיברי מין משמעות אחרת מאיברים אחרים, אתה רוצה להגיד לי שאין מבחינתך ומבחינת כל אדם בעולם כולו, אינסטינקטית-אבולוציונית אפילו, הבדל בין ללטף (מבלי להכאיב כלל) תנוך של ילד/ה לבין ללטף פין או פות של ילד/ה - אוקיי, לך פול ריטארד, אני לא רוצה רק לגנות אנשים כאלה ולהתרחק מהם - אני רוצה שהם יורחקו מהחברה. וזה נכון גם לגבי מבוגרים ללא רשות. וגם לגבי תנוך.

תמשוך למישהו את התנוך בכוח, לא יקרה לך כלום, גם אם יתלונן למשטרה. במיוחד אם אין לך עבר פלילי. המשטרה ומערכת המשפט מתייחסות בקלות קיצונית לעבירות תקיפה פיזית, לעומת ״תקיפה״ מינית (שברוב המקרים אינה תקיפה כלל, נגיעה למשל), שם יחסלו אותך. כלומר אגרוף לפנים זה בקטנה, לאף אחד לא באמת איכפת, אבל נגיעה קלה בבולבול? הלך עליך. כלומר ההגדרה הפורמלית לא באמת משנה, האכיפה מתבצעת בצורה מאוד סלקטיבית.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 23 אפריל 2021, 14:26

sharonbn כתב:
InterAl כתב:אתה לא יכול לפסול א-פריורית שנגרם לי נזק פסיכולוגי בלתי הפיך מכך שאתה נוהג לסתור את דבריי בפורום...

לא פסלתי. אבל גם לא קיבלתי ע"ס המילה שלך בלבד.
מה עכשיו? איך שופטים אם נגרם נזק או לא? או שאתה טוען שבכלל אין דבר כזה נזק פסיכולוגי?
InterAl כתב:טיעונים פסיכולוגיים זה אוויר, המשקל שלהם שואף לאפס. ופסיכיאטרים/פסיכולוגים קליניים לא עושים עליי שום רושם, מכיר כמה מקרוב, הם בעצמם טוענים שאין להם באמת מושג מה הם עושים.

מאד מעניין מי אלה הפסיכיאטרים שאתה טוען שאתה מכיר שמודים שאין להם מושג מה הם עושים.
אני גם מכיר כמה. כנראה הם אחרים כי אצלי הם לא הודו בזה.
אז מה? פוסט טרואמה, מחלות נפש, הפרעות נפשיות - הכל זה אויר? הכל מומצא?
ומה לגבי משי זהב? הוא רק נגע בבולבול של ילדים? זהו?

יש דבר כזה נזק פסיכולוגי, הבעיה שבפועל קשה להוכיח אותו, ולדעתי גם אם אפשר להוכיח, זה לא מעיד על ״תקיפה״. שוב, אני יכול לגרום נזק פסיכולוגי כבד לאדם רגיש במיוחד אם אקרא לו טמבל. אז מה, אני צריך לפצות אותו על כך? לא, בעיה שלו.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 23 אפריל 2021, 14:49

אבל אם "מקלים" על אגרוף בפנים אז נגיעה באיבר מין זה כמו תנוך? בחייאט אינטר מה הדיבור בכלל? רוב האנשים הנורמטיבי מבינים מתי משהו הוא מיני ומתי הוא לא. אז נגיד יש גם מקרה קיצון של מישהו שממש נדפק לו השכל כי קראו לו כל החיים טמבל.. עוד פעם איך זה קשור?
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 23 אפריל 2021, 15:06

למה משהו מיני חמור יותר ממשהו לא מיני? ברוב עבירות המין, אין בכלל נזק לקורבן. מקסימום ״נזק נפשי״ שכמעט תמיד נטען בכל מצב ע״י כל קורבן, בד״כ בנסיון להשיג משהו. וכן, אני לא רואה הבדל אובייקטיבי בין נגיעה בתנוך לנגיעה בבולבול. ההבדל הוא רק בהתניות חברתיות... שטפו לך את המוח מגיל צעיר שאיברי המין הם איברים מקודשים, אז אתה מאמין שמדובר במעשה חמור. בפועל הן חתיכות בשר בדיוק כמו כל איבר אחר בגוף. לא יותר.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 23 אפריל 2021, 15:11

אינטר, תהיה לי בריא.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 23 אפריל 2021, 17:49

והאדם הנוגע, יש בעיניו הבדל מהותי בין נגיעה בתנוך לנגיעה באיבר המין?

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 23 אפריל 2021, 20:04

אני שוב לא הבנתי למה זה רלוונטי הקטע ש"מקטינים בחומרת אלימות פיזית כגון בוקס בפנים" לנושא המדובר. לי זה נשמע שאתה חושב שצריך להחמיר באלימות פיזית. אולי כן אולי לא אבל אני לא מבין מה זה משנה לנושא.

וכנראה שנישאר חלוקים רוב העולם ואתה לגבי התנוך והתנייה חברתית.:)
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 23 אפריל 2021, 21:15

אני חושב שיש לאינטר סטיה עם תנוכים. יש קטגוריה כזאת בפורן-האב?

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 23 אפריל 2021, 22:08

swiss-the-engine כתב:אני שוב לא הבנתי למה זה רלוונטי הקטע ש"מקטינים בחומרת אלימות פיזית כגון בוקס בפנים" לנושא המדובר. לי זה נשמע שאתה חושב שצריך להחמיר באלימות פיזית. אולי כן אולי לא אבל אני לא מבין מה זה משנה לנושא.

וכנראה שנישאר חלוקים רוב העולם ואתה לגבי התנוך והתנייה חברתית.:)

זה רלוונטי מבחינת היחס של החברה ורשויות האכיפה לגבי מעשי אלימות. אם במקום עבירות מין הוא היה מחטיף לקורבנות שלו סטירות לחי, אף אחד לא היה מדבר על זה. אבל אם הוא נגע ושידל מינית, הוא פתאום הופך לחלאת המין האנושי ולטורף מסוכן. לדעתי אין בזה צדק. זה הכל. היחס לעבירות מין קלות הוא שלילי באופן קיצוני, וזה גובל בחוסר רציונליות לטעמי.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 23 אפריל 2021, 22:46

אני חוזר על עצמי אבל לא מבין מה הטעם בהקבלה הזאת. בכל אופן אם גבר היה אונס אותי או היה מפוצץ אותי מכות, אין שאלה בכלל לגבי השאלה האם הייתי מרגיש שונה נפשית... וזה בלי להיכנס לקטנות של לנסות להשוות כמות אגרופים לפנים שלי לכמות חדירות לתחת שלי. ההשוואה מופרכת. אם אתה באמת מאמין שזאת רק התניה חברתית אז אני מודה שלא ניסיתי לצלול לעומקה של השאלה הפילוסופית הזאת אבל לא נראה לי שאני מסכים איתך בשום מצב.
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 24 אפריל 2021, 00:08

אם לא יצאת נכה או מת, הכל פסיכולוגי בחיים. הביאו לך בוקס לפנים? ביג דיל, אז העין שלך תהיה עם פנס שבוע. אפילו כאב הוא פסיכולוגי, זה אפקט שהמוח שלך מיצר מסגנלים שהוא מקבל מהעצבים, אנשים מאומנים בנושא יכולים לענות אותך במרתף במשך שבוע ולהוציא אותך שלם פיזית ויש אנשים שבעזרת מדיטציה יכולים לנתק את הכאב לחלוטין. הגישה המוזרה הזאת שלך אומר שבעצם מה הבעיה באונס, למה האישה הפסידה משהו חוץ מאשר את השפיות הנפשית שלה? אבל היי, חס ושלום שתשלם מע"מ, זה כבר פשע.

בקיצור, הגישה של אינטר היא שלהכניס לך אצבע לתחת זה סבבה אבל להכניס לך יד לכיס זה פשע. כמובן מה שאני מנסה להגיד הוא שהגישה שלך היא פחות או יותר, אם ננסח את זה בעדינות, גישה של פסיכופט.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 24 אפריל 2021, 00:45

לא אמרתי שזה סבבה, אמרתי שזה פחות נורא ממה שעושים מזה. גם לא דיברתי על אונס (בהפעלת כוח מסיבי, לא לפי ההגדרה בחוק), שהוא לטעמי אלימות קשה, אלא על עבירות חמורות פחות, כמו נגיעות, שידול קטינים וכו'... כולן לא לגיטימיות, אבל אדם שמבצע אותן יחשב לחלאה שדמו מותר, בעוד שתקיפה פיזית ("מכות רצח" לצורך העניין) זה דבר נסלח יחסית. אין לזה הצדקה לטעמי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 24 אפריל 2021, 02:36

אה, הפעלת כוח מסיבי זה השובר שוויון. אז נניח להחליק למישהי סם אונס זה סבבה, כן? הרי לא מופעל שם שום כוח פיזי.

העניין מתחיל ונגמר בדבר אחד - הסכמה. אם תסכים שיגעו לך בתנוך אוזן, זה בסדר שיגעו לך בתנוך. אם לא תסכים, זאת תקיפה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 24 אפריל 2021, 08:36

אם הטענה שלך הייתה שלא מטפלים מספיק ברצינות באלימות שאיננה מאוד מאוד קשה אלא פשוט מישהו שהולך ומחלק כאפות ואגרופים לאנשים ברחוב - אני מסכים איתך. צריך לטפל באנשים האלה יותר ברצינות. אבל אתה טוען שיש סוג של ״היסטריה״ כשמדובר בפגיעה מינית וזה לא מוצדק בעיניך, כי הרי כל הגוף זה חתיכת בשר ואין הבדל בין האיברים, וזה ללכת פול ריטארד.
הרי יש הבדל עצום בין אם אני לוקח אצבע ותוקע לך אותה בתוך האוזן בזמן שאתה ישן, לבין אם אני לוקח את איבר המין שלי ותוקע לך אותו בתחת, או לאשה באיבר המין שלה בזמן שהם ישנים. אתה טוען ברצינות שאין הבדל, או שהוא לא כזה גדול?

חזור אל “פורום OT”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 2 אורחים